Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell az abortuszt (37 db)

Valaki megtudná mondani, hogy hogyan folyik az abortusz, mint eljárás? Ha 18 felett vagyok mennyit kel fizetni? Kell e keresetigazolás? Be kell e feküdni? Minden érdekel ezzel kapcsolatban. CSak pontos, őszinte válaszok érdekelnek.

Legjobb válasz: Még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy 18 éves alatt, csak szülõi beleegyezéssel végzik el. Amúgy irta valaki, hogy az õ szülei mindig odafigyeltek, hogy megjön e a vérzése. Nem értem, miért kell a lány szüleit hibáztatni. Ez az õ és fiúja felelõtlensége volt, bár az is lehet, hogy mindenre figyeltek, csak "becsúszott", mert ilyen is van nem kell itélkezni. A szülõk hiába figyelnek oda, hogy meg van e a vérzés, ha ne adj isten nem jön meg, akkor csodát tenni õk se tudnak!

Még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy 18 éves alatt, csak szülõi beleegyezéssel végzik el. Amúgy irta valaki, hogy az õ szülei mindig odafigyeltek, hogy megjön e a vérzése. Nem értem, miért kell a lány szüleit hibáztatni. Ez az õ és fiúja felelõtlensége volt, bár az is lehet, hogy mindenre figyeltek, csak "becsúszott", mert ilyen is van nem kell itélkezni. A szülõk hiába figyelnek oda, hogy meg van e a vérzés, ha ne adj isten nem jön meg, akkor csodát tenni õk se tudnak!
Hogyan történik a terhességmegszakítás? A módszer más azoknál, akik már szültek és más azoknál, akik még nem. A nem szült nõk esetében a mûtétet megelõzõ este egy prosztaglandintartalmú tablettát helyezünk a hüvelybe, vagy pedig egy vékony pálcát a méhnyakba. Ez elõtágítja a méhszájat, majd másnap a terhességet vákuummal kiszívjuk. Ez sokkal kíméletesebb a hegáros méhszájtágításnál, mert a méhnyak izomzatát nem teszi tönkre, így a késõbbi terhességeknél kisebb a koraszülés és a vetélés veszélye. Szült nõknél ezt az elõtágítást már nem végezzük el, mert egy hüvelyi szülés után a méhnyak már nem záródik úgy, mint szülés elõtt, így a hegársoros tágítás könnyebb, ezért nem szükséges az elõtágítás. A terhességet ilyenkor is vákuummal szívjuk ki. Az abortuszért fizetendõ díj megegyezik a társadalombiztosítás szerinti finanszírozás mindenkori összegével. Az Egészségbiztosítási Alap a terhességmegszakítás társadalombiztosítás finanszírozás szerinti összegét megelõlegezi a terhességmegszakítást végzõ egészségügyi intézménynek. A megelõlegezett összegnek azt a részét, amelyet a befizetendõ díj nem fedez, a költségvetés megtéríti az Egészségbiztosítási Alapnak. de amúgy ha beírod a google-be hogy abortusz több 100 oldalt kidob :D:D
Istenem..Tudja ez a 16éves lány, hogy mivel játszik??? Valóban hol vannak ilyenkor a szülõk??? Rám mindíg figyeltek, hogy megjön-e vagy sem, amíg gyógyszert nem kezdtem el szedni...
Nem tudok mit írni...16 éves, egy gyerek! Húzzon el orvoshoz nagyon gyorsan, egyáltalán hol vannak ennek a gyereknek a szülei??????
Remélem nem neked van rá szükséged! Nem vagyok hajlandó még utánanézni sem neked, pedig megvolt a szándék!
A kérdező hozzászólása: NEm nekem van rá szükségem...de egyik közeli ismerõsöm bajban van... 16éves és döntés elõtt áll... Fontos lenne...segítsetek...
A kérdező hozzászólása: A 18 éves feletti részre nem fontos....:D Azt csak érdekeségbõl..a 18 alattit már tudom, hogy 30000körül:D
Nincs joga megölni...még ha meg is teheti, mert erõsebb a magzatnál. Az a magzat élni akar. Neki mindegy, hogy nem lesz apja, vagy anyja... Nélkülük is élni akar...Még ha nem fogják a saját szülei sem szeretni, akkor is élni akar...

Hogyan kérjem az abortuszt, miken kell végig menni előtte?

Voltam nőgyógyásznál aki megállapította terhes vagyok. Nem kérdezte meg, hogy meg akarom e tartani. Jövőhétre kaptam ultrahangra időpontot utána kell vissza mennem. Meg fogják kérdezni? Vagy én mondjam?

Legjobb válasz: Jelezned kell mindenképpen. Ha jól tudom, de kérem aki tájékozottabb adjon infõt, vagy a védõnõ, vagy a családsegítõbõl tartani fog neked egy kis "fejtágítást", alá kell írni majd egy papírt. Vizsgálják szociálisan rászorulsz-e, hogy ingyen csinálják-e meg, vagy ki kell fizetned az árát. De az orvosoddal beszéld meg feltétlen. Hány hetes vagy?

Jelezned kell mindenképpen. Ha jól tudom, de kérem aki tájékozottabb adjon infõt, vagy a védõnõ, vagy a családsegítõbõl tartani fog neked egy kis "fejtágítást", alá kell írni majd egy papírt. Vizsgálják szociálisan rászorulsz-e, hogy ingyen csinálják-e meg, vagy ki kell fizetned az árát. De az orvosoddal beszéld meg feltétlen. Hány hetes vagy?
Szia! Úgy tudom, hogy neked kell megmondjad, hogy nem szeretnéd megtartani a babát és 12 hétig veszik csak el!Az orvos felvilágosít a lehetõségekrõl és el kell menjél családvédelmi tanácsadásra és ott kitöltenek papírokat és ha nem vagy szociálisan rászorult akkor kapsz csekket és be kell fizetned!Majd ismét jelentkezned kell az orvosnál és meg beszélitek az idõpontot, hogy mikor fog megtörténni!Fel fog világosítani az örökbeadás lehetõségérõl is!Legalább is nálunk így szokott menni!Remélem tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hogy zajlik az abortusz, milyen papírok kellenek hozzá, és ha megtörtént fájni fog utánna, bent kell maradni a kórházban?

Legjobb válasz: Nincs semmi tapasztalatom. Csak amiket hallottam tudom elmondani. 18 év alatt szülõi beleegyezés kell. Egy délelõtt alatt megvan, nem kell benn maradni. Hogy fizikailga fáj-e azt nem tudom, de lelkileg biztos. És valami olyat is hallottam, hogy a családvédelmisek is bejegyzik az esetet, szóval egy esetleges örökbefogadásnál lehet nem kedvezõ szempont.

Nincs semmi tapasztalatom. Csak amiket hallottam tudom elmondani. 18 év alatt szülõi beleegyezés kell. Egy délelõtt alatt megvan, nem kell benn maradni. Hogy fizikailga fáj-e azt nem tudom, de lelkileg biztos. És valami olyat is hallottam, hogy a családvédelmisek is bejegyzik az esetet, szóval egy esetleges örökbefogadásnál lehet nem kedvezõ szempont.
Egyszer válaszoltam én is. Utolsó válaszadónak üzenném, hogy teljesen igaza van, és egyetértek vele.
én tom mert anyám átesett már rajta és nem rég, azt nem tom milyen papírok kellenek hozzá , de azt igen hogy a vaginán keresztül fel dugnak egy csövet , utána nem fáj annyira csak kellemetlen (mert elaltatnak)és anyukámat már aznap haza is engedték, sok sikert!!!:)
Én most vagyok 8 hetes terhes, de kénytelen vagyok elvetetni, mert nincs semmi jövedelmem, a páromnak sem, ugyanis tanulunk, így nem tudnánk eltartani a gyereket ezért kénytelen vagyok elvetetni!Aki tud néhány nyugtató választ vagy tanácsot adni azt kérem írja meg nekem!Elõre is köszönöm!
Második válaszolónak is biztos volt azért tudja ilyen jól, igaz okostojás, amúgy olyan jó neked hogy ilyen okos vagy.Nekem egy hete volt, sajnos orvosi javaslatra, mert májbetegségem van.tehát nem szedhetek gyógyszert, óvszerelm védekeztünk.Én csütörtökön befeküdtem, mert a kislányomat császárral szültem, és ezért elõtágitásra volt szükség.Egy kis pálcikát hejjeznek fel, kicsit kellemetlen de nem vészes.És másnap délben történt meg a beavatkozás, elaltattak, de ez egy 5 perces dolog, mély altatás ugyan de nagyon rövid ideig tart.Én már fél egykor ébren voltam.Három órakkor meg eljöttem.Utánna menzeszszerû görcsöléssem volt, mivel kapta méhösszehúzó injekciót.A családvédõszólgálattól kell hozzá igazolás, vérkép, és kell a vércsopórt meghetározásod.Nekem mive hogy beteg vagyok ingyen elvették.Kivánnom hogy jól döncs, és tényleg csak akkór ha nincs más választásod, nekem sajnos nem volt, de a szivem majd megszakadt érte.
Néma sikoly a film címe.14-16 évesen levetítették a suliban, mégegyszer nem nézném meg. Én is teljes mértékben abortusz ellenes vagyok, de akkor sem kéne így megnyilvánulni, mint egyesek.Honnan tudjátok, mi az oka, hogy így döntött?! Ha beteg gyerek születne, inkább vetesse el.de ha fûvel-fával, védekezés nélkül tipus, na, arról megvan a véleményem. http://www.communio.hu/meh/nemsik.htm
Barki barmit mond, az abortusz gyilkossag. En lattam egy filmet az abortuszrol, amit regen minden terhes nonek levetitettek, akik el akartak vetetni a gyereket. Szornyu volt. Az a kis magzat egy ember! Amikor az orvos kozeledett fele a kaparoval, megprobalt elmenekulni elole, teljesen jol lehetett ezt latni. Tudta mi var ra. A vegen mutattak a vodrot, amibe a kis maradvanyait dobtak, a kis kezek, labak, minden kiveheto volt. En azt mondom, aki a szexhez mar eleg felnott, vagy van ra esze, annak legyen esze a megfelelo vedekezeshez, de ha mar teherbe esett, nincs joga hozza, hogy megolje azt a kis eletet.
Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy meg akarja/tudja e tartani!Én 21 éves koromban átestem egyen.Nem volt beteg, párom sem tiltakozott ellene, sõt még örült is volna neki.Nagyon nagy dilemma volt ez nekem, de úgy éreztem nem vagyok még rá felkészülve!Annak sem lett volna értelme, hogy megszülöm és nincs hozzá türelmem.Gyógyszer mellett maradtam terhes, rendesen szedtem.Elõfordul az ilyen!Leginkább a következményektõl féltem, hogy utánna lehetek e még terhes!Teljesen kikészültem tõle, nem kívánom senkinek azt az érzést!!Viszont soha nem bántam meg!!!Azok a bizonyos rémálmok sem voltak amirõl az elöttem író beszélt!Ezt csak Te tudhatod, hogy meg akarod tartani vagy sem!Amúgy engem kábítottak csak és mindent éreztem, csak tehetetlen voltam!Nagyon fájt!Ennek már 7 éve, azóta lehet mindenkit altatnak, nem tudom!Az biztos, hogy a megszerzett tapasztalat után csakis az altatást választanám a helyedben!!Nem irigyellek, de kitartást kívánok bárhogy is döntesz!!!Én jelenleg 16 hetes vagyok és nagyon örülök a babának!A gyógyszer abbahagyása után 2-3 hónapra összejött szerencsére!Az én idõm most jött el, most tudok majd olyan anya lenni, amilyen szerettem volna mindig!Akkor nem tudtam volna!Szóval légy erõs!!Jól fogsz dönteni, bízz magadban!Te érzed, mi a helyes neked most!!!
Én nem tudom, hogy mibõl gondoljátok, hogy a kérdezõ beteg babát vetet el muszályból?? Ha ez az eset lenne, nyilván nem itt kérdezne, hiszen egy orvos állapítaná meg a betegséget, és õ javasolná az abortuszt. Hiába szidjátok a 2. válaszolót! Szerintem tökéletesen igaza van! Mindenki felháborodik azon, hogy az állatokat így-úgy kínozzák, ölik meg... Jobb, ha mindenki szembesül vele, hogy igen, az abortusz törvényes gyilkosság. Ezért senki nem kap semmit, de ha egy állatkínzáson kapnak rajta, azért le is ültethetnek. Hová jutott ez a ferde világ... Az emberi lénynek nincs semmi becsülete az általa uralt világban. Kedves kérdezõ! Én a helyedben nagyon-nagyon meggondolnám a dolgot. A pszichédben tárolódni fog a gyilkosság, és soha, de soha nem leszel a régi, rémálmok fognak gyötörni. Nincs kivétel. Aki ezt tagadja, annak nincs normális superegója, lelkiismerete, kinek hogy tetszik...
A második hozzászólóról nekem is megvan a véleményem. Honnan tudod, hogy milyen helyzetben van a kérdezõ. Nyilván kétségbe van esve, te pedig ilyeneket írsz??? Sajnos nekem is volt abortuszom, mert akkor éppen nem tudtam volna vállalni, ellátni egy babát és nem volt más válsztásom. Egyébként, ha még nem szültél, valóban 2 napig bent kell maradni a korházban, ha szültél már, még aznap kiengednek. Nekem fájt utána a hasam egy pár órán keresztül, de nem volt vészes. A nõgyógyászati igazolással, amin szerepel, hogy mennyi idõs terhes vagy, el kell menni a családvédelmi szolgálathoz, ott kapsz egy csekket. Most nem tudom mennyit kell fizetni, talán 30.000 körül. Utána a korházban kapsz egy idõpontot.
Kedves második! Szégyeld magad!!! 1000 oka lehet annak, ha valaki elakarja vetetni a babáját! Nekem is megvolt rá az okom! Beteg lett volna! Muszály volt! Az abortusz egyszerüen müködik! Miután megvolt minden vizsgállat, bekell feküdnöd a kórházba. (ha már szültéll akkor nem). Ha nem szültéll elsö nap megcsinállják a tágitást.Az csak 2 perc kicsit kellemetlen de nem vészes. Másnap mégy a mütöbe. Elaltatnak. Miután felébredsz , semmi fizikai fájdalom nincs!!!Egyálltalán. Röviden ennyi. Nem kell félni töle.25 hetes kismama
Igazság ide vagy oda, rühellem az ilyen önjelölt igazságosztókat. Szerintem épp elég nagy bajban van az, akinek megfordul az abortusz a fejében, hogy nem kell hozzá az ilyen "segítség". Fontos a tájékoztatás, de nem így...
így zajlik: http://www.abortionno.org/ ezután engem õszintén szólva a többi kérdés már nem érdekelne.... akkor is megtartanám, ha az egész hátralevõ életem végig kéne melóznom. vagy örökbeadnám. tudod, hány ember vágyik gyerekre, akiknek nem adatik meg??
ha már megtörtént a baj, nincs mit tenni... egyik barátnõmnek tavaly volt abortusza, kérdezgettem tõle, mi is volt valójában. Kapott valami gyógyszert, ami menstruációs fájdalmakat okozott, pár óra mulva elaltatták, majd felkelt, ennyire emlékszik. Az abortusz után nem szexelhetett pár hétig. A melleibõl meg valami fehér, tejszerû dolog folydogált egy ideig, nem tudja mi lehetett az, mert nem ment vissza az orvoshoz. (az anyatej ilyen korán termelõdne...?)
Jézusom!!! Amit most az elõttem válaszoló irt, hát teljesen lehangolt.Nem tudtam hogy igy történik az abortusz.Vagyis nem ilyen pontosan tudtam.Ez nagyon kegyetlen dolog! És én inkább azt ajánlom, ha nem akarsz babát akkor létszives védekezz!Mert egy ártatlan gyenge kis törékeny babát megölni ugy hogy semmirõl nem tehet, és még bele se "szagolt" ebbe az életbe, de még esélyt se adtak rá, igy megölni......
Hogy zajlik? Hát kérlek, konkrétan úgy, hogy az ártatlan és védtelen gyermekedet megölik. Több módszer is létezik rá: 1. Az "orvos" elõbb lebénítja a méhnyak záró izomgyûrûjét, majd szétfeszíti azt. Ezután a méhbe juttat egy mûanyag csövet, amelynek a vége késszerûen éles. A szívóerõ a gyermeked testét darabokra tépi, majd leszívja. Végül a magzat darabjait egy palackba szívják. 2. Itt is ki kell tágítani a méhnyakat. Miután a mûszerrel elérik a megfelelõ tágasságot, az abortõr egy küretkanalat, hurok alakú acél kést juttat be a méhbe. Ezzel az eszközzel a magzatot és a méhlepényt darabokra vágja, és kikaparja a darabjait egy tálba. 3. A 12. hét után alkalmazzák a tágítás és kiürítés módszerét: Ehhez egy fogószerû eszközre van szükség, mert a magzat csontjai már megkeményedtek. Az abortõr felnyúl a fogóval a méhbe - miután erõszakkal kitágította a méhnyakat - megragadja a magzat egyik lábát vagy más testrészét és egy csavaró mozdulattal leszakítja a test többi részérõl. Ezt újra meg újra megismétli. Az aszisztens feladata a test részeinek az összeállítása. 4. sómérgezéses eljárás Ilyenkor a méhnyakon át egy nagy tûvel átszúrják a méhfalat és a magzatburkot is. Koncentrált sóoldatot fecskendeznek be a magzatvíz helyébe. A gyermek ezt a folyadékot belélegzi, lenyeli, a méreg hatására kínlódik, rángatózik. Több mint egy órás szenvedés után hal csak meg. Másnap megjelennek a "szülési fájdalmak" és a nõ megszüli halott gyermekét. 5. Van még az ún.hysterotomia: Ezt fejlettebb magzatok esetében alkalmazzák. Nem más, mint egyfajta korai császármetszés. Az anya hasát és méhét sebészeti módszerekkel felnyitják. A gyermeket kiemelik a méhlepénnyel együtt, majd a szemétbe dobják. Az abortõr egy kis babát emel ki az anyaméhbõl, aki lélegzik, megpróbál sírni. Ráborítja a méhlepényt, amitõl megfullad. Egy másik megoldás, amit ilyenkor használnak, hogy a kiemelt élõ magzatot vizes vödörbe dobják, és ott megfullad. Mások elvágják a baba köldökzsinórját, amikor még a méhben van, így nem kap oxigént, és megfullad. Várnak kb. 5 percig, majd kiemelik a meghalt gyermeket. Jó mi? Nyugi, te hamar túl leszel rajta, nem téged ölnek meg ártatlanul, mások felelõtlensége miatt. Szóval sok sikert hozzá.
jézusom, sztem ennyi fajta már nincs.én csak egyrõl tudok amikor kitágítanak egy növényi pálcával ami nem okoz! sérüléseket, és vákuummal kiszívják.de nem vagdosnak meg acélkéseket nem tesznek beléd.

Aki már szült annak hogyan csinálják az abortuszt? Meddig kell bent lenni a kórházba?

Legjobb válasz: Nem igaz, aki már szült, annál nem raknak fel tágítót. Aki még nem szült annál elõzõ este felhelyezik, orvosa, kórháza válogatja éjszakára hazamehet, másnap visszamegy reggel, átöltözik, aztán mûtik mikor sorra kerül. Szerintem annál is így van aki már szült, reggel bemegy, aztán várja mikor kerül rá a sor...

Nem igaz, aki már szült, annál nem raknak fel tágítót. Aki még nem szült annál elõzõ este felhelyezik, orvosa, kórháza válogatja éjszakára hazamehet, másnap visszamegy reggel, átöltözik, aztán mûtik mikor sorra kerül. Szerintem annál is így van aki már szült, reggel bemegy, aztán várja mikor kerül rá a sor...
Reggel bemész, délelõtt megcsinálják, két óra ágynyugalom és ha minden rendben du. mehetsz haza.
Ez a gyakorlati része.Nagyon rossz dolog az abortusz.
Ugyanúgy, mint annálaki még nem szült. Reggel megcsinálják, délután mehetsz, ha minden okés.
Ha nem tágultál, akkor elõtte nap felteszik a lamináriát. A hüvelyi szülés szokott számítani. (Nem akarok papolni, de meggondoltad? Ha az elõzõ kellett, õ miért nem? Nyilván van oka, csak gondolj bele, a meglévõ gyereked is így kezdte. Szinte tök ugyanolyan a hasadban lévõ)
A kérdező hozzászólása: Annak is így csinálják aki császárral szült?
Igen, délelõtt megcsinálják, magadhoz térsz az altatásból, egy kicsit lábadozol egy-két órát, aztán ha úgy érzed mehetsz is... Estére otthon vagy.
A kérdező hozzászólása: És akkor a mûtét napján haza is mehet vagy bent kell maradni?
A kérdező hozzászólása: De én nem tudom hogyan csinálják
http://www.youtube.com/watch?v=_-s_dy-K24Q Nyugi, nem a néma sikoly :-)

Hogyan zajlik az abortusz? Mit csinálnak? Tényleg bizottság elé kell menni? Mindent szeretnék tudni róla.

Sajnos nem tudom megtartani a babámat, mert elég nehéz anyagi körülmények között élek. Albérletbe, most keresek munkát, nincs biztos háttér. Ha valaki volt abortuszon, kérlek meséljetek. Köszönöm!

Legjobb válasz: missed ab-nál (elhal a terhesség de nem indul meg vetélés, nem ürül ki a méh tartalma) ugyanaz az eljárás ,mint a sima abortusznál, ahol a nem kívánt terhességet szakítják meg. Mindkettõnél vákumos módszerrel, vagy pedig kaparással távolítják el a méh tartalmát a 12.hétig.

missed ab-nál (elhal a terhesség de nem indul meg vetélés, nem ürül ki a méh tartalma) ugyanaz az eljárás , mint a sima abortusznál, ahol a nem kívánt terhességet szakítják meg. Mindkettõnél vákumos módszerrel, vagy pedig kaparással távolítják el a méh tartalmát a 12.hétig.
szia orvos odaadja a papírokat, el kell menni uh-ra, a helyi védõnõhöz elküld a doki, oda vinni kell a papírokat, ott megmondani miért nem tudod megtartani, le akar majd beszélni az abortuszról, utána kitölti a papírokat, ad 1 csekket amit be kell fizetni, 3 nap mulva vissza kell menni, annyi gondolkodási idõt ad. A kész papírokkal vissza kell menni a dokihoz, és ad idõpontot. Ha délelõtt megcsinálják, du már mehetsz haza, de van, ahol 1 nappal elõbb be kell feküdni. Vidd a papírt a védõnõhöz, hogy munkanélküli vagy, így félárasra tud venni. 14000 körül van.Ha közben meggondolod magad, a védõnõhöz akkor is vissza kell menni, a pénzt visszaigényelni. Ha nem fizeted be, akkor vissza sem kell menned. Nem lesznek fájdalmaid, egy kis kellemetlenséget érzel majd mûtét után. Nem nagy dolog, csak a lelki része. De azon is mindenki másképp teszi túl magát.
elfelejtettem, 1 papucs, 1 hálóing, 1 törölközõ, tusfürdõ.Ha elõzõ nap kell befeküdni, fogkefe, fogkrém. Én a mûtét után visszaöltöztem utcaiba, úgy vártam a papírokat.Ja, és kell egy papír, ami igazolja, hogy milyen a vércsoportod, ha nincs, szólni kell a dokinak, hogy azt is nézzék meg.
Szerintem nem kellene másokat megszólni csak azért, mert tájékozott egy témában, Nekem is volt missed sb-m és azt is tudom, hogy hogyan zajlik akkor, amikor valaki nem akarja megtartani, mert egészségügyis vagyok. Mindenkienk magának kell eldönteni, hogy meg akarja-e tartani a babát (természetesen és is elítélem az abortuszt), mert annak sincs értelme, hogy annak a picurnak esetleg nélkülöznie kelljen. Elég nehéz lehet szegénynek így is, szerintem nem kér a rosszindulatból.
Szerintem nem kell ezért senkit elítélni, mert igenis vannak rendes emberek és elõre gondokodnak.Ha most te nem tudod vállalni akkor nkább dönts így mint késõbb adjad állami gondozásba, mert nem tudsz neki meleg otthont vagy ennivalót a szájába adni.Kívánom alakuljon úgy az életed ahogy te akarod és a késõbbiekben vigyázz, hogy addig ne esél teherbe amíg nem lesznek jók a körülmények. 32 hetes kismama
nekem volt abortuszom, de missed ab-om, a családban viszont fordult elõ abortusz, ezért tudom mit írok. Te segíteni jösz fel erre az oldalra, vagy pocskondiázni?
ja, a szerencsétlen meg te vagy. Gondolom neked nem jön össze a baba. Biztos azért nem, mert nem vagy anyának való. Már bocs.
hat kepzeld el hogy hal istennek oszejon a baba mert mar van is gyerekem es IGENIS ANYANAK VALIO VAGYOK tuidod az nem valo anyanak mint amilyen te vagy nayukam aki minden lelkiismeret frdolas nelkul leirja mil;yen egy abortusz sooot meg buszke is ra hogy neki mar volt na az ilyenekrol, jobb nem is beszelni :S:S
milyen konnyen letudtad irni a valasziro milyen egy abortusz:S:S gondolom az ilyenekenek osze is jon a baba egybol :S:S mintha valami receptet irtal volna te szerencsetlen:S
én már irtam ide.az utosó válaszoló jól leirta, csak nekem picit más volt.Nekem reggel fél 8-ra kellett menni.fél 10-kor fel helyezték a tágitót, majd 3óra múlva, fél 1-kor szóltak hogy mennyek mert mûtenek.Hálóing alatt nem szabad hogy bugyi legyen.fel feküdtem az ágyra, a bal kezemet és a két lábam lecsatolták.a kezem azért mert abba kaptam gyógyszert, meg az altatót.megkérdezték hogy a súlyod, beszélnek hozzd.Ott még a rádió is szólt, és kedvesek voltak.amikor a tágitást csinálták, nekem mindig mondták, hogy mikor mit fogok érezni, vagy akkor éppen mit csinálnak, mivel.aztán a mûtét után, egy nagy betétet tesznek alád, és már az ágyban fogsz felébredni, délután meg mehetsz haza.de ahogy olvasom, nem mindenkinél igy van.sok szerencsét.
Kedves utolsó! Elolvastam amit írtál és végigbõgtem az egészet.( 1 hónapja volt missed ab-om)Annyira igaz amit leírtál, és olyan szépen megfogalmaztad!! Most jól kisírtam magam. Nagyon jó ember vagy biztos, és tuti hogy super anyuka leszel, és az a kis csöppség viszonozni fogja azt a sok szeretete ami benned van! Õszintén kívánom hogy minél hamarabb babás legyél, remélem már nem kell rá sokat várnod!!!
Utolsó vagyok, kimaradt egy szó: végtelenül szegény családnak akart lenni... bocsi..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A babócám meg fog születni és a legnagyobb szeretetben fogom felnevelni. Mindent megfogok neki adni és a születéséig minden szükséges dolgot elõteremtek. Köszönöm mindenkinek.
Szia! Az utolsó vagyok és egyben utolsó elõtti is. Megint itt pityergek, nagyon örülök, hogy így döntöttél, és imádkozom Értetek, hogy meg tudj adni mindent a gyermekednek! Szerintem ha nem is lesz könnyû, meglátod, Ti lesztek egymásnak a legnagyobb öröm :) Ha nem fárasztó, néha írd meg, hogy hol jársz a terhességben, milyen nemû lesz a kicsi babád és ha kérdésed van, bármi, akkor is nyugodtan! Akár privátban is :) Nagyon boldog babavárást, soksok pozitív gondolatot kívánok! Enci
Szia! Nagyon örülök a döntésednek!!! Szívbõl kívánok Nektek millió, és még annyál is több meghitt, boldog pillanatot!!! (az a válaszoló vagyok, aki a második babáját arészben a barátnõje egyik tanácsának köszönheti: "ne dönts rosszul, mert egy pillanatig rossz...") Hidd el, mindene meglesz a babádnak! Büszke vagyok RÁD!!! :)
Az elõzõ vagyok, ha bármiben segítség kell, ha tudok, nagyon szívesen segítek, a HOXÁN Angyalcsillag néven megtalálsz.
Én is nagyon örülök a döntésednek! Inkább a többi abortuszpártinak szól ez már...: Ez bizony gyilkosság lenne és ha mást nem ölnél meg az életben, akkor egy tehetetlen kisbabát miért? Azért mert még nem látod és nem fûznek hozzá olyan erõs érzelmi szálak? És ha megszületett de hirtelen rossz körülmény jön össze, akkor is megölnéd? Vagy csak azért nem, mert azt már a törvény is bünteti? Hmm? Miben más az? Nekünk gimiben vetítettek abortuszról videót. Jól látszott, ahogy a picike próbál menekülni a durva orvosi eszközöktõl. Látszott ahogy a fejét szétroppantják, hogy kiférjen. Undorító volt, páran nem is bírták végignézni. Pedig csak a valóságot ábrázolta... szóval igenis gyilkosság, akkor is ha nem látod kit ölsz meg.
Ne foglalkozz azokkal, akik bántanak.Én is voltam ilyen helyzetben.Az elsõ hozzászólásban szinte minden benne van, ami téged érdekelt.Nekem mondjuk egy hét gondolkodási idõt adtak és be kellett feküdnöm egy éjszakára, mivel még nem szültem.Kaptam tágítót éjszakára, amitõl görcsöltem és hánytam is, reggel pedig már vittek is, elaltattak és kész. A lelki része nagyon nehéz, bár mindenki másképp áll hozzá, van akit nem érdekel az egész.Nekem nehéz volt, és az ember fejébe ott motoszkál h mi van ha nem lehet majd gyereke késõbb.Túl leszel rajta.A semmibe nem lehet gyereket szülni.Kitartás!
Ne haragudj elözõ hozzászoló, de Te csak az elsõ válaszig jutottál el??? Megtartja a kisbabát!!!
Szia! Hogy vagytok?Picurka?Gondolom nem bántad meg és csodálatos napokat töltötök együtt! Üdv:8, 5 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszolók! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Természetes még van idõm és nagyon jól átgondolom ezt komoly döntést. Még egyszer köszönöm a válaszokat és sok sikert kívánok mindenkinek!
Kedves Kérdezõ! Elõször is nyugodj meg! Teljesen együttérzek Veled. Én is hasonló cipõben jártam, van egy kisfiam, és a második terhességem elején lelépett a férjem :( Teljesen "lebénultam". Természetesen megfordult a fejemben az abortusz gondolata is, de egy nagyon ledves barátnõm helyretett, hogy ne hozzak egy életre szóló elhamarkodott rossz döntést csak azért, mert pr pillanat kilátástalan a helyzetem. Gondold végig mégegyszer Te is!!! Csak azért mert egy kis ideig (esetleg egy évig is akár) rossz a helyzet, ne vetesd el a Picit, golndolj bele, hány boldog örömteli évet élhetsz át vele késõbb, ha rendezõdik a helyzet. Addig pedig kérj segítséget valahogyan (szülõk, testvér). Most nem akarok a lelkedre beszélni, eléggé rossz lehet Neked most így is, csak ezt a gondolatot muszáj volt tovább adnom. Én a mésodik Babámat részben ennek köszönhetem!!! Ha mégis az ab. mellett döntesz, megértem, de én nem vetetném el, csak azért mert most rosszak a helyzet. Remélem segítettem, és nem rontottam a lelki világodon! A "gyûlölködõ" anyukának üzenem, hogy olvassa el a válaszadással kapcsolatos szabályokat. Üdv: egy Anyuka
Énnem a kérdésre válaszolnék.Már mikor látom a válaszok számát, tudom, hogy ehez hasonlo kérdés van, vagy a dohányzás.És már is gyülekeznek az okoskodok, itélkezõk.Annyi megválaszolatlan kérdés van, miért nem arra koncentrálnak.Mert itélkezni könnyebb, mint segiteni.Szerintem van elég baja a kérdezõnek, néhány rossz indulatu megjegyzés nélkül is.
A kérdező hozzászólása: A pocskondiázásra és a felesleges vitákra nem vagyunk kíváncsiak. Elhiszem hogy rossz azoknak a nõknek, akik nem tudnak teherbe esni, és azoknak is rossz akik nem saját döntésükbõl mentek abortuszra. Én is sajnálom hogy így kell döntenem, de nem tudok mást tenni. Szeretnék babát de normális körülmények között, hogy mindent biztonságosan megtudjak neki adni.
ezzel az üzivel befejezem, ha tudnál olvasni angyalom, látnád, hogy missed ab.-on volt, és nem égetnéd be magad. Egyépként ha nem tudsz hozzászólni értelmesen, akkor minek írsz? Sírnom kellett volna, amikor leírtam, hogy hogy mûködik? Nekem is van 2 gyerekem, nem értem, mit kell ezen ennyire túlreagálni.
Uram isten, hogy lehet olyat mondani kedves sértegetõ gyermekes anyuka létedre, hogy a válaszoló büszke az abortuszára??? Szerintem egy nõ sem büszke rá. Sõt, a válaszoló nem is írta le részletes, vagyis nem a mûtétet, hanem annyit írt mit vigyen a kórházba, meg mi a folyamata (ultrahang, nõvédelmibe kell menni, aztán gondolkodási idõ stb stb) Ha neked ez nem tetszik , nem kell elolvasni. Senki nem jó kedvében ment/egy abortuszra. Még te is lehetsz ilyen szituációban!
A kérdező hozzászólása: Ne sértegessétek egymást. Ha valakinek nem tetszik a kérdés nem kell belemenni. Nem szabad ítélkezni senki felett se.
Inkább egy helyesírási oldalra kéne írnod nem ide szapulni a másikat!! IQ varior! A kérdezõnek meg sok erõt és kitartást, és kívánom tiszta szívbõl hogy mielöbb rendezõdjön az élethelyzeted!
utolsonak uzenem be... hatod!!!
Hû, de paprikás hangulat, de mégis min ment a harc? Mert szerintem a moderátor kitörölt egy-két hozzászólást. Kedves kérdezõ! Nekem most kedden ment el a babám, aki tervezett volt, mégsem gondolom úgy, hogy te elrontanál valamit. Ha most nem tudod vállalni, akkor vállalod akkor, amikor felkészültél rá. Én azt olvastam, hogy nekem úgy zajlik majd (ha szükséges lesz, holnap kiderül), hogy feltesznek egy tágító pálcikát, amitõl kinyílik a méhszáj és aztán vákuumoznak. Állítólag nem annyira fájdalmas, de vannak kivételek... Kívánok Neked soksok lelki erõt, mielõbbi felépülést és mihamarabbi képességet babavállalásra! E.
kultúr anyuka.... nagyon keménykedsz így virtuálisan.szegény gyerekek ezért lesznek sötétek és agresszívak mert ezt látják, a jó példa helyett!! :)
Ha még nem szültél hüvelyi úton felhelyeznek tágító pálcikát, ezt azt hiszem nem írták elõttem. Mást már nem is merek hozzáfûzni, mert még én is le leszek kiabálva :)
Felhelyeznek egy tágitó pálcikát, zselével, majd várni kell 3óra hosszát, amig hat, és jól kitágulsz, majd 3óra mulva, altatásban elvégzik a mûtétet, ami 15-20perc.már a szobában fogsz felébredni, és semmire nem fogsz emlékezni.a tágitás rohadt fájdalmas lesz.az ára 28540. jöhetnek a lepontozások....
légy jó és vigyázz magadra egy sors társ.kit érdekel, hogy ki mit mond éld az életed ugy ahogy te akarod.majd akkor szoljon az életedbe ha bekopog hozzád több millió ft-tal.puszi
Kedves kérdezõ! Hogy vagytok?

Hogyan kell elinditani az abortuszt?

Legjobb válasz: Errõl rengeteg kérdés volt már korábban. annyit kell tenned,h elmész a dokihoz,aki megállapítja,h babás vagy,és megmondod neki,h nem szeretnéd a kicsit. Utána családsegítõk,csekkecske 30 valahányezer forintról. Egyik nap befekszel,elvégzik a mûtétet.24óra után pedig mehetsz a kórházból. Így nem hangzik egy nagy dolognak,de én októberben azt mondtam,h had éljen a pici,ha ennyire szeretne,és nemet mondtam az abortuszra,pedig mennyivel könnyebb lett volna.Elleneztem világ életemben az abortuszt,most is,de már megértem,h min megy át az a nõ,akinek ez egyáltalán meg is fordul a fejében.Azért jól gondold meg,h tényleg nincs más kiút!?

Errõl rengeteg kérdés volt már korábban. annyit kell tenned, h elmész a dokihoz, aki megállapítja, h babás vagy, és megmondod neki, h nem szeretnéd a kicsit. Utána családsegítõk, csekkecske 30 valahányezer forintról. Egyik nap befekszel, elvégzik a mûtétet.24óra után pedig mehetsz a kórházból. Így nem hangzik egy nagy dolognak, de én októberben azt mondtam, h had éljen a pici, ha ennyire szeretne, és nemet mondtam az abortuszra, pedig mennyivel könnyebb lett volna.Elleneztem világ életemben az abortuszt, most is, de már megértem, h min megy át az a nõ, akinek ez egyáltalán meg is fordul a fejében.Azért jól gondold meg, h tényleg nincs más kiút!?
1.Nõgyógyász aki megállapítja hogy valóban várandós vagy 2.Beutalóval vér, vizelet vétel, ultrahang és nekem EKG-is kellett. 3.Családvédelmis aki beszélget veled egy kicsit és ír egy jegyzõkönyvet hogy saját döntésed alapján nemtartod meg a babát.(az apa is mennyen veled ha tud) 4.vissza a nõgyógyászhoz aki az eredmények alapján és a jegyzõkönyv álltal beutal 5.idõpontkérés a megadott kórházban
Azért olvassa el, hogy lebeszéljen valakit a gyilkossá válásról. http://www.youtube.com/watch?v=UMe6-A9Hifo
de az akit zavar mert terhes akkor minek olvassa el ...pff..
Én most 9 hetes terhes vagyok és elõször én is abortusz mellett döntöttem már a csekk is megvolt mikor visszamondtam az abortuszt! Szerintem gondold át!Persze a te döntésed!Akárhogy is döntesz sok sikert
Sziasztok! Elõször az elõttem szólókhoz: nincs mindenki könnyû helyzetben, sokaknak már az is jó, hogy neten keresztül is foglalkozik velük valaki. Másrészt a kérdezõnek, nagyon gondold át, hogy mit szeretnél! Én már férjnél voltam, amikor abortuszom volt, nagyon megviselt lelkileg, pedig közösen döntöttünk mellette. Most már elég régóta babát szeretnénk, és szerintem nehezebb így, mert mindig benned marad, hogy mi lett volna... Gondold át jól és inkább lelkileg készülj fel. Fizikailag az orvosod megoldja.
Sziasztok!! Fõleg az elõzõ két válaszolónak mondanám, hogy nem biztos, hogy nem védekezett!! Sajnos nekem is volt olyan terhességem, ami gyógyszer mellett maradt meg, és pont azért is szedtem gyógyszert mert nagyon nem volt lehetõségem megszülni egy babát!! Nem akartam, mégis lett, viszont nem volt más lehetõségem, muszáj volt elvetetnem! Most babás vagyok, akartam is, nagyon boldog vagyok!! Ha pl egy éve lett volna, nem tudtam volna felnevelni. Most megteremtettem neki minden lehetõséget, hát akkor persze, hogy kell a baba!!! A kérdezõnek üzenem, fel a fejjel! Ezt az oldalt azért találták ki, hogy bátran lehessen kérdezni. Az orvos megmondja a köv. lépést. Kitartást és sok sikert!! Azért gondolj át minden lehetõséget, hátha mégis meg tudod tartani a bébit. Nagyon komoly döntés.
Kellene egy másik menü-t inditani az abortuszról, mert engem is zavar aki éppen babát várok, hogy ilyen kérdéseket kell itt olvassak.
szia.ugy kell elinditani hogy teherbe esel és utánna kitalálod hogy mégsem kell a gyerek!utánna bemész szépen a korházba hogy elõjegyezzenek abortuszra hát ennyi nagyábol más meg összetenné a két kezét hogy gyereke lehessen mindig bosszant az ilyen kérdés mert ezen az oldalon a nõk többsége a gyerekvállalásrol és nevelésrõl kérdez nem arról hogy miként vetethetném el a gyerekem!!!!
Én is abortusz ellenes vagyok de sajnos csapdába estem mert én nagyon szeretném a babát viszont a párom hallani se akar róla azt mondja tegyük talonba a témát beszélni se akar róla de azt sem veszi tudomásul én mit érzek nem vagyok gyilkos de nem tarhatom meg sem kivagyok borulva teljesen

Az abortuszhoz kell szülöi felügyelet, vagy engedély? Mikor van peteérés? Mikor a legbiztosabb, hogy védekezés nélkül sem esek teherbe?

Legjobb válasz: ha nem védekezel akkor leghet baba . az abortuszhoz szülõi engedély kell 18 év alatt. te még namvagy annyi?honnan gondlod hogy baba?

ha nem védekezel akkor leghet baba . az abortuszhoz szülõi engedély kell 18 év alatt. te még namvagy annyi?honnan gondlod hogy baba?
Az abortusz mûtét! Kiskorúaknak kell a szülõi hozzájárulás! Ráadásul maradandó károsodást is szenvedhetsz, ami miatt esetleg késõbb nem lehet babád! A kérdéseidbõl úgy gondolom készülsz az elsõ szexre. A hõmérõs módszer, és a megszakított közösülés nem véd meg semmitõl, csak egy lutri! Mindenki jobban járna, ha az édesanyáddal megbeszélnéd, elmennétek a dokihoz, és íratnál valami fogamzásgátlót magadnak! A legrosszabb esetben is inkább a gumi, mint a nemkívánatos terhesség!
Szerintem nem szabad ilyet mondani, hogy "szerintem szüld meg". Mert nem ismerjük sem a kérdezõt, sem az õ körülményeit. Mindenképpen szólj az édesanyádnak, kedves kérdezõ. És ha szexelsz, azt felelõsségteljesen tedd. Olyan nincs, hogy biztos, ha a teherbe esésrõl van szó. Engem pl a mensi utolsó napján csináltak.
igen bizony ha nemvagy 18 akkor csak kizárolag szülõi aláirásal lehet abortuszra menni.de ha baba szerintem szüld meg akkor is ha még nemvagy 18. mert más is felnevelt máér gyereket fiatalon.azért nemkell elvetetni
az elsõ közösülés volt?vagy elõtte sem védekeztetek?peteérésed idöszakában eggyüt voltatok
utolsó válaszolónak! olyannal ne ijezgess senkit, hogy az abortusznak maradandó nyomai lehetnek, meg hogy nem biztos hogy lehet késõbb baba! ez a legnagyobb hülyeség! nekem sajnos szükség volt rá, mert beteg volt a magzat, és azt mondták a dokik, hogy ez a legnagyobb hülyeség, amit valaha is hallottak! azért adnak elõtágítást, hogy a késõbbiekbe teherbe lehessen esni! csak gondoltam ezt jó ha tudjátok! remélem ezért nem haragszol!
A kérdező hozzászólása: Nem nem az elsõ volt.a legelsõnél védekeztünk.Nem sokára várom a menzeszem.
A kérdező hozzászólása: 14 éves vagyok.közösültem egy sráccal, de nem ment el és nem tartot sokáig az eggyüttlét, de nem védekeztünk.
Én ismerek olyat aki 10 abortusz után 3 egészséges gyerekez szült, és olyat is, aki egyetlen abortusz után nem szülhet többé. Tehát az esély megvan rá, ha ezt kimondjuk, az nem ijesztgetés!!!! És ha már ennyi esze volt valakinek, hogy védekezés nélkül szexelt, akkor ezt hallva talán megveszi azt a nyavajás gumit. Kedves kérdezõ!! Nem akarlak ezzel megbántani, de legyen kicsit több eszetek, mert a test, és a babák élete nem játék!!
Én inkább csak azon ámulok és bámulok - nem ítélkezem, csak ámulok!! -, hogy 14 évesen kérdez ilyet vki:-(-. Annyira nem vagyok öreg (30), de mi 14 évesen azért még nem tartottunk itt.....És ez most nem nevelõsdi szöveg, egyszerûen csak éretlenség 14 évesen ez az egész kérdés...De ha már itt tart, akkor javasolnám a gumit.Minden esetben. Úgy tudom felsõ tagozatban már tartanak errõl elõadást a suliban is..
Védekezés nélkül bármikor teherbe eshetsz (buta kérdés). Általában, ha 28 naposak a ciklusaid, ELVILEG a 14. napon van a peteérés. De spontán is lehet bármikor. Az emberi szervezet kissé kiszámíthatatlan olykor. És igen.14 évesen még szülõi engedély kell, de ha korán észleled a "bajt" van injekció és gyógyszer 72 órán belül. Hátránya, hogy felborítja a hormonháztartást.
Jajj Babám! Tessék odaállni anyukád elé és kérni a segítségét!Ha anyukád nem olyan valaki akiben bízol (mert sajnos ez is elõfordulhat), akkor biztosan van olyan barátnõd, akinek az anyukájának elmondhatod, s talán Õ majd tud segíteni abban, hogy anyukáddal ezt hogy közöljétek. De ne várj vele, Tessék most odamenni anyudhoz, ha teheted, hanem akkor mihamarabb találj valakit, akár a nagyit is vagy apudat aki segít! Gyerünk! Nem lesz baj! És írd le légy szíves mi lett a vége! Hajrá!
A kérdező hozzászólása: ÁÁÁ én nem merem elmondani, ugyis elég sok gondja van velem ebben az évben.Má lassan ugyérzem megkeseritem az életét...:(
De ha ne adj ég, odaszülsz neki egy bébit, nem csak veled, hanem akkor már kettõtökkel lesz baja... és akkor tényleg elõfordulhat, hogy megkeseríted az életét! Irrgum-burrgum! Akkor keress egy felnõtet, akinek elmondhatod vagy legalább megkérdezheted! Nem jó vele várni Kiscsillag! Menni fog, ne félj! Ha nem kezeli jól anyukád, egy pofon még mindig kevésbbé fog fájni, mint egy szülés és utána a kis életed... Ez nagyon nagy felelõség! Babám legalább próbáld meg! ;o)
ha jól értem, még nem tudod, hogy terhes vagy-e. Ha igen, minél hamarabb el kell! mondanod anyukádnak, mégha mérges is lesz. Mert az engedélye ugyis kelleni fog! Ha egyedül nem mered, akkor keress valakit, akirõl tudod, hogy anyud és te is maximálisan megbíztok benne, és fog neked segíteni ezt megbeszélni anyukáddal. Peteérés szabályos 8 napos ciklus esetén a 14. nap van, de ezt is befolyásolhatja stressz, betegség is. És elõfordulhat rendkívüli peteérés is. Így nincs igazán biztos idõ, amikor nem eshetsz teherbe. jobb védekezni!

Szeretnék érdeklödni hogy mindenképpen meg kell e várni az abortusz utáni elsö menstruáciot ahhoz h visszamenjek dokihoz vagy már elötte is mehetek? Mert már az elsö mensikor szeretném elkezdi a gyogyszert ha szabad

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy abortusz után 6 héttel szokták a vizsgálatot végezni, de szerintem semmi baj nem lesz abból ha hamarabb visszamész

én úgy tudom, hogy abortusz után 6 héttel szokták a vizsgálatot végezni, de szerintem semmi baj nem lesz abból ha hamarabb visszamész

Sajnos el kell vetetnem a kisbabám, védekezés mellett sikerült. Kb 4 hetes vagyok. Megtudná valaki írni, hogy mennyibe kerül az abortusz? Még nem szültem és nem volt abortuszom sem soha!

Legjobb válasz: Na, ismét egy okoskodó. Mi lenne, ha egyszer végre befognátok, és a kérdésre válaszolnátok??? Kb. 30.000 Ft, kedves Kérdezõ!

Na, ismét egy okoskodó. Mi lenne, ha egyszer végre befognátok, és a kérdésre válaszolnátok??? Kb. 30.000 Ft, kedves Kérdezõ!
Ne tedd, soha nem tudod majd feldolgozni, hogy megölted a kisbabád. Gondold meg, az a kicsi magzat tökéletes ember. És te az édesanyja vagy annak a kisbabának, és szegényt elkaparják, hulladékként kezelik...leírni is szörnyû. Vannak olyan szervezetek, hogy miután megszülted máris örökbe adhatod, nem lesz vele gondod, csak hagyd megszületni szegényt, ez a kis élet kivan szolgáltatva a szüleinek, neked...
Felvilágosításon azt mondták átlagosan 40000 Ft körül van.
30 ezer (pontosabban 27 ezer vmennyi).
3. Válaszoló. Szerintem egy embernek nem jó intézetben felnõni, mert nem minden kisbabát fogadnak örökbe.
hármasnak: szerinted az mennyivel jobb, hogy a gyereknek az igazi szülei nélkül kell majd felnõnie? halála napjáig azzal a lelki fájdalommal fog küzdeni, hogy elhagyták és berakták egy árvaházba. és ebbõl az következik, hogy egy lelki roncs emberrel lesz több a világon.

Terhes vagyok, és el kell muszáj vetetnem. Hogy történik a dolog, mármint mennyi az abortusz, és mennyi idő, és hogy zajlik az egész? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sajnálom :( Nos legelõször kell egy orvosi diagnózis arról, hogy terhes vagy, az orvos majd ad mellé egy papírt, ezzel kell elmenned a családsegítõbe, ott kapsz egy csekket, meg 3 nap gondolkodási idõt. Utána visszamész a befizetett csekkel és azzal, hogy továbbra is ezt akarod. Utána majd kapsz egy idõpontot a kórházba. Ott pedig attól függ a dolog, hogy szültél-e már hüvelyi úton. Amennyiben nem, úgy elõzõ éjjel felhelyeznek egy lamináriát (ez tágítja a méhszájat) és másnap altatásban elvégzik a mûtétet, kb. 15 perc, nem fájdalmas, utána felébredsz és estefelé mehetsz is haza. Ha volt már hüvelyi szülésed, akkor nincs laminária, tehát csak a mûtét napján kell bemenned és aznap haza is jöhetsz.

Szia! Nagyon sajnálom :( Nos legelõször kell egy orvosi diagnózis arról, hogy terhes vagy, az orvos majd ad mellé egy papírt, ezzel kell elmenned a családsegítõbe, ott kapsz egy csekket, meg 3 nap gondolkodási idõt. Utána visszamész a befizetett csekkel és azzal, hogy továbbra is ezt akarod. Utána majd kapsz egy idõpontot a kórházba. Ott pedig attól függ a dolog, hogy szültél-e már hüvelyi úton. Amennyiben nem, úgy elõzõ éjjel felhelyeznek egy lamináriát (ez tágítja a méhszájat) és másnap altatásban elvégzik a mûtétet, kb. 15 perc, nem fájdalmas, utána felébredsz és estefelé mehetsz is haza. Ha volt már hüvelyi szülésed, akkor nincs laminária, tehát csak a mûtét napján kell bemenned és aznap haza is jöhetsz.
De..Alapból ezzel a célzattal itatták le. Szóval mondom, fordított az ok és az okozat. Aki megerõszakol egy nõt, az nem azért teszi, mert a nõ részeg. Ez hülyeség. Ha ez így lenne, akkor csak részeg nõket erõszakolnának meg. Nem a részegség váltja ki az erõszakot. Ez is épp azt mutatja, hogy gerinctelen férgek, akik olyan emberrel tették ezt, aki nem tudta magát megvédeni.
Nem? Lefogadom ha nem iszik annyit, akkor most ez a kérdés nem lenne itt kinn felõle.
De, õk tehetnek mindenrõl. Õk tették ezt a lánnyal. Mégis miben nem hibásak? Most komolyan. Azért pedig nem a világ a hibás, hogy vannak ilyen idióták. Ráadásul a barátai voltak, senki nem feltételezte volna ezt. Nem az a hibás, aki ellen az erõszakot elkövetik. Ez nem azt jelenti, hogy részegre kell inni magad egy bulin, félre ne értsd, de ettõl függetlenül a részegségbõl nem nemi erõszak következik. Most sem azért erõszakolták meg, mert ivott.
Jelen esetben az erõszak is! Egyébként meg sajnos ilyen világban élünk. Gondolom ezt is tudta, és lám, még egy indok, hogy miért is nem kellett volna annyit inni. Ne tegyünk úgy, mintha az a két barom tehetne mindenrõl.
Mondtam már, ez nem a részegség következménye. A részegségnek a következménye a másnaposság, hányás, bûntudat a beszólásokért ilyesmik. Az erõszak a két barom következménye.
Azt, ami a következménye lett a "csak részegségnek".
Mit tudjon rá?
Oké, legyen igazad. És mivel elõfordult, akkor tudjon rá, és ne a száját húzza. Ennyi.
De, ugyanez lenne a véleményem. Fõleg, ha a lányom 22 éves. Bárkivel elõfordulhat, hogy túlissza magát, ebben nincs semmi. Ez nem erkölcsi dolog könyörgöm, csak egy részegség. Nem alkoholbeteg nõrõl van szó, aki ezt hetente eljátsza. Egyszerûen csak elõfordult.
Miért kellene? Fõleg egy lány esetében? Erkölcsileg hova is sorolhatnánk a dolgot? Persze igyon, de annyit hogy ne tudjon magáról az ember?...büszke lehet magára. Vajon ha a lányod lenne, akkor is ez lenne a véleményed? Erõsen kétlem.
Miért kellene megálljt parancsoljon magának?? Tudtommal lerészegedni nem bûn, bárki megteheti és semmi bajt nem csinál vele. Annak a két állatnak kellett volna megálljt parancsolnia magának, nem ennek a lánynak, aki szórakozni és lazítani akart. Az a gond, hogy ti azt hiszitek a részegségnek egyenes következménye az, hogy valami ilyesmi történik. Nem, ez nem ok és okozati viszony.
Oké, de miért nem volt annyi esze, hogy megálljt parancsoljon magának? Nem hülye, tudta nagyon jól, mi az ivás következménye.
Persze, akad 1% kivétel. Ez pedig szerintem nem az a kategória, hogy tanuljon a hibájából. Tanuljon az, aki hót másnapos és okádik össze vissza, de ne nevezzük már saját hibának azt, amikor ezt teszik ellene.
"Igenis beszoktak rúgni". Ismételten akadnak kivételek. Én nem akarom támadni sem, de ivott, hát tudjon rá. Saját hibáiból tanul az ember.
A kérdező hozzászólása: Persze tudom, hogy én is hibás vagyok, miért ittam, (szerintetek hányszor játszom ez le magamban minden éjjel zokogva)? De én szóltam neki, hogy vigyen haza mert rosszul vagyok és sokat ittam de õ csak röhögött, mert ugye nem is a városomban voltunk, hogy szóljak valakinek hogy vigyen haza. Csinálok majd tesztet persze.
Oké, de miért is hagyta, hogy leitassák? Csupán mert ennyire butuska 22 évesen!
Vagy csak éppen bízott a barátaiban. Attól még senki sem lesz buta, hogy lerészegedik. Én sem feltételezném soha a barátaimról, hogy ilyet tennének velem. És õk nem is tennék meg.
nagyon kedvesek vagytok, 7 oldalnyi értelmetlen gyerekes veszekedés! a fõkérdésre senki nem válaszol... kérdezõ, vettél tesztet?
Aki válaszol egy kérdésre, az tényként veszi tudomásul, amit a kérdezõ elmondott. Aki meg nem hisz neki az meg teljesen feleslegesen válaszol a saját agyszüleményeire, inkább írjon könyvet. Mindenki a kérdezõ által elmondottakra reagált. Ha õ nem azt mondta el, ami történt, akkor használhatatlanok a tanácsok, amiket kapott, de ez nem a válaszolók hibája. Viszont ezt kell tényként kezelni, különben értelmetlen az egész.
Szerintem elég nagy hülyeség hogy itt mindenki egymásnak esik egy történet miatt.Ugyanis senki sem tudhatja, hogy mi történt valójában, hisz NEM VOLTUNK OTT!!!Lehet hogy a lány ivott és bulizott, jókedvû volt, flörtölt a haverokkal, egy-két puszi, ölelés, a fiúk ebbe többet láttak, és az események meg pörögtek tovább... Lehet a lány egy idõ után már megijedt, de a fiúkat már nem tudta leállítani, és hiába nem akarta, akkor is megtörtént a dolog... Számtalan verzió lehet ebben az ügyben. Csak az tudhatja, hogy mi történt aki OTT VOLT!! És úgy gondolom, hogy aki itt ítélkezik, meg tanácsokat osztogat, az egyik sem tudja hogy mi történt ott valójában!
Fõleg, ha tényleg terhes vagy, akkor simán bizonyítható.
Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsak egy válaszadót, aki szerint a lány tehet róla, mert részeg volt, mert ez bûncselekménynek számít! Minden annak számít, ha valaki nem egyezik bele! Egy NEM is annak számít, és az is ha csak verbális kényszerítés után egyezik bele a lány! Ajánlom figyelmedbe a BTK-t! És kérdezõ, nyugodtan tény feljelentést! Évek múlva is szoktak nõk feljelentést tenni, nyilván már kevésbé lesz bizonyítható, de szerencsére elég sok esélyed van még így is!
Komolyan van ilyen ember, aki szerint ha egy nõt megerõszakolnak, akkor az a nõ a hibás? Sem az öltözködés, sem a részegség, sem a viselkedés nem lehet indok az erõszakra. Lehet itt játszani a szentet, hogy te X éves vagy és soha nem ittál még alkoholt, a kérdezõ meg buta, amiért iszik. De egyrészt az absztinencia önmagában még nem érdem, másrészt nem biztosíték arra, hogy nem erõszakolnak meg. Remélem, sosem tapasztalod meg milyen az. Kérdezõ! Ne hibáztasd magad, ebben a történetben te vagy az áldozat, ezt tartsd észben! Néhány éve egészen hasonló történeten mentem keresztül, azóta sem dolgoztam fel teljesen. Annyi, hogy én tudtam volna védekezni, annyira nem voltam részeg, de elõkerült egy kés... onnantól már csak arra koncentráltam, hogy túl legyek a dolgon, és elmenekülhessek élve. Ilyen megaláztatás után én teljesen megértem, hogy nem akarsz évekig a bíróságra járni, újra és újra felidézni a történteket, másoknak is elmesélni. Én sem akartam. Reggel vegyél egy tesztet, reméljük, csak az idegeskedés miatt késik. Nekem az eset után ki is maradt egy hónap. 24/N
Sajnálom ami történt veled :/ :( Hasonló dolog történt a barátnõmmel lassan két éve, õ nem tett feljelentést, de amikor én ezt az egészet megtudtam megfogadtam hogy nem jogi úton hanem "privátban" megbosszulom, és olyan dolgokat fogok tenni vele amiket rémálmaiban se látott soha. Annyit mondok hogy fájdalmas dolog az abortusz a léleknek, de szerintem te is kicsit megkönnyebbülnél ha tudnád hogy valami olyat fog kapni ezért az illetõ amit egy életre megemleget :)
De miért lennél buta, hogy elmentél velük bulizni?? A barátaid voltak. Kivel mással kellene mennie az embernek, ha nem a barátaival? Nem tudhattad elõre, hogy ezt fogják tenni veled. Szerintem senki fejében nem fordul meg, hogy a barátnak vélt emberek képesek ilyesmire. Ne magadat okold, ez nem a te hibád volt.
A kérdező hozzászólása: Nem igaza van a válaszolónak, buta voltam, hogy egyáltalán velük mentem. Én csak egy jót akartam bulizni, kicsit lazítani, jól érezni magamat. És az vesse rám az elsõ követ aki nem úgy indul neki egy bulinak, hogy jól érezze magát. De szerintem a srácok nagyobbat hibáztak mint én. Hiszen azért részegen egy nõt megfektetni akár tud magáról akár nem ( bár én tudtam magamról csak védekezni 2 esõs emberrel józanul sem nagyon tudtam volna nem hogy még ittam)az elég gerinctelen dolog.
Hát, szerintem is hagyjuk. Ilyen fiúk mellett erõsen kétlem, hogy lehet érveket felhozni.
Szerintem hagyjuk az egészet. A fiúk, és a lány mellett is hozhatunk fel érveket, és ellenérveket is ugyanúgy. Az meg már mindenki egyéni problémája, hogy hogyan számol el a saját lelkiismeretével.
Már miért ne tudna különbséget tenni jó és rossz között? A srácokra gondolsz? Ezt nem olyan egyszerû megállapítani. Nem ritka eset, hogy valakibõl 20 év ismeretség után jön elõ az állat.
Én egy szóval sem mondtam, hogy a kérdezõ rossz. Persze, a két idióta a fõbûnös. Érthetõ ez is. De ezzel ellenben, te meg értsd meg azt, hogyha józan paraszt ésszel gondolkodik az ember, és helyén van az esze, különbséget tud tenni jó, és rossz között (fõleg 22 évesen) akkor nem történik meg vele az ilyen.
Te másképp gondolkozol, mint a kérdezõ. Ez nem rossz, szóval tényleg nem azért mondom, de a kérdezõ sem rossz. Mondom, ez az emberek java részével elõfordul. Mármint a lerészegedés egy bulin.
Én ha bízok is a barátaimban, biza akkor sem hagynám, hogy leitassanak, még ha tudom, hogy nem csinálnának hülyeséget, akkor sem.
Ne okozzatok már bûntudatot is szerencsétlennek.
Ha nem volt kedve feljelenteni a srácokat, hát nem volt, ennyi. Majd biztos lesz pár csaj akikkel ugyan ezt fogja csinálni a barom, mert te nem léptél semmit, de nem halnak bele...
Nem mernek, nem mernek... Akkor tudjon rá, hogy utána sokkal rosszabb lesz neki.
A kérdező hozzászólása: A következõ történt, és akkor segítsetek. Egy VOLT haverommal elmentem buliba nagyon leitatott és utána egyik haverjával nekem esett én nem akartam de annyira leitatott. Másnap fölhívtam miért de nem adott normális választ csak azt mondta elég volt az elején kicsit fogni :( ezért nem jelenthetem föl meg a családomnak nem lenne kellemes ha bíróságra kéne járni meg megalázó több ember elõtt errõl beszélni. 22 éves vagyok nem szültem nem volt még soha ilyen ügyem. Ennyit arról hogy az ember megbízzon valakiben.Jó haverjaim vannak mi????
Ez nem önbecsülés kérdése. Sokakat ez az élmény annyira megaláz, hogy nemhogy rendõrségi feljelentést nem mernek tenni, még csak nem is szólnak róla senkinek.
Már nem lehet lesz bizonyítani, szóval fizetni kell ám érte. Én nem értem az ilyen embereket, hogy miért nem becsülik magukat ennyire, hogy tegyenek egy feljelentést.
Azt nem tudom, hogy ha feljelenti õket, akkor ezt így utólag hogy fogják bizonyítani? Ha már kiderült a terhesség, akkor legalább 2 hét telt el. Azalatt bõven eltûntek a nyomok, de azért én sem hagynám annyiban a dolgot.
Nem, ha bizonyítottan bûncselekményrõl van szó, akkor szép is lenne, ha fizetni kéne érte. Ez esetben az elkövetõnek kell állnia.
#5 Szerintem minden esetben kell fizetni érte. Fõleg, hogy írta is, hogy "nincs kedve feljelentgetni", szóval hogyan bizonyítja, hogy tényleg megerõszakolták? Egyébként nagyon buta dolog, hogy nincs kedved feljelentgetni!
Nem tudom honnan veszik sokan, hogy az elsõ ingyenes. Nem, nem ingyenes és nem is tudok róla, hogy bármikor az volt.
én eddig úgy voltam vele, ha besikerülne elvetetném de voltam a kontraszt kiállításon és annyira megviselt amikor ezt mutatták be , hogy nem lennék rá képes , az elsõ ingyenes
Fizikailag nem fájdalmas, altatásban történik. Kérdezõ, ha nemi erõszakról volt szó, akkor az egy ellened elkövetett nagyon súlyos bûncselekmény.
30ezer forint, ha jól tudom. Fájdalmas, lelkileg nagyon megterhelõ, és valóban, utána nehezebb teherbe esni. Persze gondolom fiatal vagy, ezért kell elvetetned...?
Hát az ára attól függ. Ha a kérdezõ önhibáján kívül várandós, akkor nem kell kifizetnie az abortuszt.
A kérdező hozzászólása: Aki azt írta gyilkos vagyok annak üzenem mit csináljak ha megerõszakoltak, de semmi kedvem feljelentgetni az illetõket :(
az ára 26e ft, ha van tajkártyád, ha nincs akkor százezrek.
Nagyon sajnálom kérdezõ :( Szemét barmok.. Biztosan terhes vagy egyébként?
Húha. Hogyha öntudatodon kívül csinálták, jelen esetben leitattak, akkor az nem számít erõszaknak. Ajánlom, hogy ennek olvass utána.
Miért ne számítana erõszaknak? Akkor ez mi?? Magatehetetlen volt.
Persze, hogy lehet úgy is bulizni, de ettõl függetlenül igenis be szoktak rúgni az emberek és semmivel sem kevesebbek, vagy rosszabbak tõle. Az a rossz, aki ezt képest megtenni. Kérdezõ! Egyáltalán nem biztos, hogy terhes vagy. Egy ilyen stressz után nem csoda, ha késik. Miért nem csinálsz egy tesztet? Tescoban is lehet kapni, párszáz forint.
Akkor még nem lett volna értelmetlen, de ennyi idõ után...
De igen, kivételek mindig vannak. Csak épp azokról hallani, aki leissza magát úgy, hogy világáról nem tud, és ennek köszönhetõen középpontba kerül. Más a buli, és más az ivászat. Megsúgok egy titkot: Alkohol nélkül is lehet ám jókat bulizni!
De, én az vagyok!23 éves lány vagyok, és SOHA életemben nem voltam még részeg!!!És büszke is vagyok rá, azért mert engem így neveltek!Elég szomorú hogy a mai fiatalok 90% volt már teljesen részeg.Aki nem akar, az nem iszik!!Ennyi!!!
A kérdező hozzászólása: Jelek nem voltak max. 2-3 harapásnyom de már az elmúlt.Jan.3-án megyek orvoshoz. De nekem mindig meg szokott jönni idõben és most 5 napja késik, fáj a hasam de nem jön meg, semmi sincsen. Nagyon félek, nem a pénzen van a gond mondjuk nincs állásom, de Édes Anyukám fizeti mert elmondtam neki.Õ megkérdezte csináljunk e belõle ügyet de én mondtam hogy ne, minek, lecsukni úgysem fogják õket a per évekig eltart. ÉRTELMETLEN. Csak rossz, hogy az embert ilyenek veszik körül. Egyáltalán nem tudom mit tegyek, nagyon félek a lelki fájdalomtól hiszen nem szerettem sosem az ilyet, de nem tarthatom meg nem tudnám :( (így is nehéz)
Persze, de ilyen erõvel akkor is ha tehet róla, ha elment bulizni. Megbízott a barátaiban, akik ezt mûvelték. Szerintem nincs lassan olyan fiatal a Földön, aki sosem volt részeg.
Egyébként tuti van valami erre is, mert én már hallottam olyan perekrõl, ahol áldozat ittas volt.
Nem az õ hibája, de részben tehet róla!
És ne mondjátok, hogy ez az õ hibája. Ez nem annak a hibája, aki részeg, hanem annak a barom állatnak, aki képes szexuálisan kihasználni egy olyan nõt, aki képtelen védekezni.
#22, Ahogy mondja.
Na de õ nem tini, ez az egyik. A másik hogy ezen az alapon mindenki megerõszakolhat ittas nõket, mert ez nem bûncselekmény?
Ez így tényleg nem nemi erõszak.Azért mert önként ivott!! Senkit nem lehet lefogni, és erõszakkal kényszeríteni arra hogy nyelje le a sok alkoholt.Így a rendõrség is azt mondaná, hogy egy részeg tini, összefeküdt a haverokkal, ennyi. Senki nem hinné el neki, hogy õ azt nem akarta, hisz nem is emlékezhet rá, mert annyira részeg volt. Nem is tudhatta mi történik. Nem kellett volna inni!!!!
Na de akkor minek számít? Hiszen nem azért nem védekezett ellene, mert nem akart, hanem fizikailag képtelen volt rá. Ráadásul egy kicsit is le is fogták, azt mondja. Akkor tanúsított ellenállást. De ezen az alapon akkor az sem erõszak, ha valaki azért nem védekezik ellene, mert megfenyegették?
Épp ez az, hogy magatehetetlen volt, és éppen ezért nem számít annak.
Egyébként ennek vannak elõzetes dolgai, szóval ha nem vagy 18 éves, akkor aláírás kell stb. Biztosan terhes vagy? Orvosnál voltál már? Hány éves vagy? És ha voltál dokinál hány hetes terhességet állapított meg?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!