Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell az érettségi után a (6 db)

Hogyan kell benyújtani az érettségi után a felvételihez az újonnan szerzett eredményeket és bizonyítványokat?

Most érettségiztem, tettem nyelvvizsgát is. Milyen kérelemmel, írással lehet elküldeni a "csomagot", hogy azt számolják a felvételinél? Van erre valami kérelem/el?írás?

Legjobb válasz: www.felvi.hu Én most e-felvételizek, szóval nincs postázás, de itt mindent megtalálsz vagy írhatsz levelet

http://www.felvi.hu Én most e-felvételizek, szóval nincs postázás, de itt mindent megtalálsz vagy írhatsz levelet
Nem kell semmi kérelem. Lefénymásolod az érettségi bizonyítványt, a nyelvvizsga bizonyítványt, és a 12. év végi bizonyítványt. Mindegyiknek a hátuljára írd fel a regisztrációs kódodat, amit a jelentkezés során kaptál. Rakd borítékba, és add fel. Ennyi!
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
A fénymásolatokat szeretik ha hiteles. Ehhez nem kell mást tenned, mint az iskolatitkárral lemásoltatni és az iskolapecsétjével hitelesíteni. Legalább is mikor nekem kellett akkor így kérték.
A bizonyítványokat mikor kapjuk meg?Együtt a simát meg az érettségit?Ha nem akkor külön-külön kell küldeni vagy együtt?
Mi egyszerre kaptuk az ev vegi bizit az erettsegi bizivel, de van, ahol mar a ballagas utan kiosztjak. Postazni lehet kulon is, de szerintem egyszerubb es olcsobb egy boritekba rakni, a lenyeg, hogy minden bent legyen julius 9.-ig.

Ha egy szakközépiskolába járunk (ami ad érettségit, sokan hiszik, hogy nem) Akkor érettségi után automatikusan kell menned a szakképzésre vagy azt te döntöd el?

mert én nem az akarok lenni, amilyen szakra jelentkeztem, hanem biztonsági ?r vagy vagyon?r.

Legjobb válasz: Te döntöd el.Én pl.érettségi után megyek egyetemre,de vannak olyan osztálytársaim akik átiratkoztak egy másik suli Okj képzésére,mert nem akartak egészségüggyel foglalkozni.Amúgy érettségi után újra be kell iratkozni.

Te döntöd el.Én pl.érettségi után megyek egyetemre, de vannak olyan osztálytársaim akik átiratkoztak egy másik suli Okj képzésére, mert nem akartak egészségüggyel foglalkozni.Amúgy érettségi után újra be kell iratkozni.
ha arra gondolsz hogy a sulid indít ilyen továbbképzést azoknak akik ott érettségiztek. Akkor arra nem muszáj menny. én is maradhattam volna a sulimban 2 év technikusi képzésre de helyette fõsulira mentem
Bár a muszájt véletlenül eltaláltad, a mennyel azért én nem mentem volna fõsulira.
Szia! Nem kell menned a szakképzésre! Ha leérettségiztél, oda mehetsz tovább tanulni, ahová szeretnél, de ez abszolut nem azt jelenti, hogy kötelezõ a középiskoládban megszerezni a szakmunkás bizonyítványt. Letetted az érettségit, tehát mehetsz fõiskolára/egyetemre, vagy további képzésekre. Te döntesz. Remélem erre gondoltál.
Nálunk nem volt kötelezõ maradni. Ha mégis szeretnél OKJ-t csinálni, olyat csinálj, ami az új típusú (azaz 2 éves, és modulokból áll, sokkal jobb, mint a régi!), és lehetõleg abba a szakirányba vág, amire menni szeretnél majd (mert akkor jár érte pluszpont).
A kérdező hozzászólása: talán a rendõrtiszti fõsuli, de addig még van pár év, hogy eldöntsem.

Tudnátok segíteni, hogy hogyan lehet lebonyolítani postai úton az érettségi és a bizonyítvány fénymásolatának elküldését? Milyen címre kell elküldeni?

Legjobb válasz: Milyen célból akarod valakinek elküldeni? Egyszerû. Lefénymásolod, berakod borítékba, és megcímzed a borítékot. A címzett az legyen, akinek küldeni akarod.

Milyen célból akarod valakinek elküldeni? Egyszerû. Lefénymásolod, berakod borítékba, és megcímzed a borítékot. A címzett az legyen, akinek küldeni akarod.


Többször is hallottam olyat, hogy érettségi után, a javítás közben vették észre hogy valaki puskázott. Ezt mégis hogy kell elképzelni? Miből lehet észrevenni az ilyet?

Legjobb válasz: Az én volt tanárom meg olyat mesélt, hogy az egyik gyerek bennhagyta a puskát a lapok között.. na az ilyen de pancser..:D

Az én volt tanárom meg olyat mesélt, hogy az egyik gyerek bennhagyta a puskát a lapok között.. na az ilyen de pancser..:D
ma 15:08 Nem ülnek egymás mellett? Már hogyne ülnének. Mi egy olyan teremben voltunk, ahol össze voltak tolva a padok. Vagyis egy sorban kb. 5 ember ült egymás mellett. Egy hely ki volt hagyva, de Istenem, az nem távolság...
érettségin nem ül senki, senki mellett
Például, ha két ember egymás mellett ül és egyformán rosszat írnak, nah akkor ott felmerülhet a gyanú.
Utolsó.. lehet, hogy nem ül senki senki mellett de attól még lehet lesni a másikról.. tapasztalat.. :D (tavaly érettségiztem)
Ha például csak a végeredményt írja le, de a kiszámolásnak nyoma sincs, a megoldás mégis jó...elég gyanús...fõleg mondjuk egy másodfokú egyenletnél. :) )
Nálunk is volt ebbõl botrány, matek érettségin az egyk feladatra az egész padsor ugyanazt a rossz választ írta:D Végül sikerült eltusolni nagy nehezen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Igen, le kell zárni a jelentkezésedet.
nem kell hitelesítened, azt már februárban megtetted. Én is most felvételizek én is :) Ha feltöltötted a dokumentumokat, akkor már más dolgod nincs
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)
Miért kell baromságokat beszélni 1#? Ahogy a 2#-es mondta. Nem kell már csinálnod semmit. 10-én majd õk lezárják.
Bocsánat, abban a hitben voltam hogy Ügyfélkapun történt a dolog. Ebben az esetben természetesen a válaszom hibás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!