Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell az érettségi pontokat (28 db)

Szóbeli középszintű érettségin, ha pl. magyarból nem tudok semmit - 0 pontot kapok, de írásbelin elértem 30 pontot. Attól még megvan az érettségi? Szóbelin van egy minimum amit el kell érni ahhoz, hogy meglegyen az érettségi?

150 pont az összes ugye, írásbelir?l van 30 pontom, tehát pont a 20% megvan. (csak feltételezések az adatok :) Köszönöm a helyes választ el?re is.

Legjobb válasz: minimum 10%ot el kell érned szóbelin is, hogy meglegyen az érettségi.

minimum 10%ot el kell érned szóbelin is, hogy meglegyen az érettségi.

Hogyan kell kiszámolni az érettségi pontokat?

Légyszi aki tudja,az segítsen,mert nekem sehogy se jön ki az az eredmény,amit megállapitottak.Én két érettségi tárgyat viszek,ezek százaléka összeadva,ugye? Plusz még a pluszpont egy emeltért. Eddig megvan. De igyis csak 210 pont. Ebb?l hogy lesz 380 pont,a végeredmény?? Nem értem.

Legjobb válasz: A felvi.hu-n minden el van írva, hogy hogy kell kiszámolni az érettségi pontokat. És vannak fenn a neten programok is, amivel könnyebben kiszámolhatod. Amúgy meg örülj neki, hogy ennyi pontod van, az van regisztálva a rendszerben és nem kevesebb.

A felvi.hu-n minden el van írva, hogy hogy kell kiszámolni az érettségi pontokat. És vannak fenn a neten programok is, amivel könnyebben kiszámolhatod. Amúgy meg örülj neki, hogy ennyi pontod van, az van regisztálva a rendszerben és nem kevesebb.
A kérdező hozzászólása: Azóta sikerült, köszönöm! :)
Felvi.hu-n találsz pontkalkulátort.
A minimum pontot nem kiszámolnod kell, hanem mások már meghatározták.
A kérdező hozzászólása: már rájöttem, azért köszönöm!


Emelt szintû történelem érettségin az írásbelin mennyi pontnak kell meglennie ahhoz, hogy meglegyen az érettségi?

Legjobb válasz: Már bocs, de ilyen hozzáállással minek az emelt? Oda nem azért szokás menni, hogy ne bukjon meg valaki. A szabály egyébként ugyanaz, mint a középszintûn, 12% az írásbelin, hogy engedjenek szóbelire, és 25% a végeredményben.

Már bocs, de ilyen hozzáállással minek az emelt? Oda nem azért szokás menni, hogy ne bukjon meg valaki. A szabály egyébként ugyanaz, mint a középszintûn, 12% az írásbelin, hogy engedjenek szóbelire, és 25% a végeredményben.
Elég rosszul tudod. De látom, a biztonság kedvéért az én helyes válaszom lett lepontozva, a kérdezõ meg magasból tesz az egészre, nem is érdekli a válasz.
Én meg úgy tudom emelten 45%ot kell összesen elérni...
igen, de azért megbukni nemkell semmibõl :)
Tulajdonképpen, igen. De azért hogyan nézne ki, ha mindenbõl épphogy meglenne a 2-es, a két választott meg 4-5-s?:D
Nekem törim tavaly 87 % lett, matekom 74% szeretnék továbbtanulni és sajna csak a matekot vihetem tovább. Amiért ez ideillik ha a matek lenne 87 % le se szårnám se én se senki ha a törim 21%os lenne viszont 26 ponttal többet érnék.
A kérdező hozzászólása: Én se úgy gondoltam hogy megbukok csak anya mindig mondja hogy tanuljak , de ezek szerint csak jól gondoltam köszi szépen a válaszokat.
Van egy szupi kis kalkulátor a felvin, itt a link: http://www.felvi.hu/felveteli/pontszamito
felvi.hu magadtól úgyis [email protected] ráadásul az se mindegy, hogy milyen szakra. nem mindenhol lesz ugyanannyi például a duplázott pontod. nekem az a két jelentkezési helybõl egyiken 330, másikon 346 pontom volt. :-)

1. mikor fogom megtudni az emelt szintű szóbeli pontszámaimat? 2. olyat lehet csinálni pontszámításnál, hogy csak a tanulmányi pontokat vesszük figyelembe? 3. ha jövőre újra csinálnám az érettségit az hogy zajlik? Kell érte fizetni (4K, 1E). Köszi

Legjobb válasz: Emeltet akkor, mikor kapod az érettségi bizid, szóval a legvégén, mikor végzel. A pontokat kétféleképpen számolják, azon módon, amelyik neked jobb (évvégijegyek+érettségi átlag+2felvételitárgy+pluszpont VAGY 2felvételi tárgy * 2 + plussz pont) Mindent újra csinálnád? Elég mazochistán hangzik. De ez ügyben nem tudok segíteni, bocs.

Emeltet akkor, mikor kapod az érettségi bizid, szóval a legvégén, mikor végzel. A pontokat kétféleképpen számolják, azon módon, amelyik neked jobb (évvégijegyek+érettségi átlag+2felvételitárgy+pluszpont VAGY 2felvételi tárgy * 2 + plussz pont) Mindent újra csinálnád? Elég mazochistán hangzik. De ez ügyben nem tudok segíteni, bocs.
Már van érettségi bizid és nem kellett fizetni? Ez új. Nem akkor csináltad még, amikor suliba jártál? Ha már nem jár vki középsuliba, akkor igenis fizetni kell érte..
Hali, nekem is ez volna a problémám, h nem tudom mikor kapom meg az emelt szóbeli eredményét, megfejelve azzal, hogy már 2 éve érettségiztem, ergo már nem kapok bizit csak tanusítványt. Amúgy nem kell fizetni, ha újra akarsz érettségizni, én pl szint emelõztem, ill javítottam is, ingyen persze.
Szerintem jó, hogy nem csak a tanulmányi pontokat nézik. A mi gimink elég erõs, húzós osztályban voltam. Erõs hármas, gyenge négyes tanuló voltam. (az érettségijeim négyesek, ötösök) Ezzel szemben néhány iskolában sokkal alacsonyabb tudásra lehet kapni jobb jegyet. Legalább az érettségi központi, így nem lehet kijátszani a rendszert:) Bár erre is tudnék példát mondani...
miért mikor küldik el a vizsgáztatók az eredményt a sulimnak? (múlt hét pénteken voltam)
Csak a tanulmányi pontokat? Elég érdekesen alakulna a ponthatár, mert akkor majdnem minden 460 körül lenne...
Nem. Max a tanáraid, ha ismerik a vizsgáztatókat, akk megkérdezhették volna. Enyémek ezt csinálták. Meg ezt is eleve csak aznap lehet, mert elkönyvelik, lezárják, szóval akkor se tudnák megnézni neked, ha akarnák.
tehát ha én bemegyek és megkérdem az emelt eredményem nem fogják megmondani? ( nem az én sulimba toltam)
1. Az összes szóbeli után, mikor megkapod a bizit. 2. NEM! 3. Visszamész a sulidba és jelentkezel ott, vagy az OKM-nél, és akkor beosztanak vhova. De fizetni kell érte.
Ha középiskolával van jogviszonya (pl. okj képzés), akkor elméletileg nem kell fizetni. Nekem ezt az egyik tanár mondta, haverom most volt két ismétlõt, neki se kellett. Nem tudom, hogy hány alkalomig van ez.

Nagyon jó tanulónak kell ahhoz lennem hogy felvegyenek? Vagy inkább az érettségin elért pontok számítanak inkább?

Legjobb válasz: Ha az érettségin nem értél el elég pontot akkor megnézhetik, hogy milyen tanuló voltál és akkor a jegyeidet pontozzák...

Ha az érettségin nem értél el elég pontot akkor megnézhetik, hogy milyen tanuló voltál és akkor a jegyeidet pontozzák...
11. és 12. év végi eredményed az érettségi tantárgyadból és egy választott tantárgyból ez összeadva és szorozva 2 vel plusz az érettségi százalékok pontban az összpontszám adja meg h felvesznek e

Hány pontot kell szerezni informatika szóbeli érettségin, hogy biztos meg legyen az érettségim belőle?

Úgy hallottam hogy 4 pontot kell szerezni hogy már meg legyen az informatika érettségi, ha az írásbeli már megvan!

Legjobb válasz: Írásbelinél és szóbelinél is kell a 25% teljesítése, ennyi. Nem összesen értendõ a százalék... Igen, 3,6 pont kell neked konkrétan, vagyis 4.

Írásbelinél és szóbelinél is kell a 25% teljesítése, ennyi. Nem összesen értendõ a százalék... Igen, 3, 6 pont kell neked konkrétan, vagyis 4.
sztem nem kell hozzá se emelt szintû, se nyelvvizsga felvi.hu-n van kalkulátor
A 2 felvételi tárgyat legalább 64%-ra. Értelemszerûen, ha az egyik gyengébb, akkor a másiknak kell többnek lennie.
Nagyon egyszerûen. Elmész semmi tanulással az érettségire és még akkor is összejön ennyi.
te milyen suliba akarsz menni és milyen szakra h csak ennyi pont kell? oO
Biztos okj-ra.
A kérdező hozzászólása: Nem okj-és hanem fõsuli.De nem egy olyan hû de nagyon szak, diplomás ápoló.
Nyugi, ez tényleg tanulás nélkül is meglesz.
VIGYÁZZ! Egészségügyi szakokra az idei felvételi ponthatárokra emelkedést jósoltak, fellendülõben van az eü. a jelentkezõk között. Inkább kicsit több legyen, hogy tuti bent legyél! Sok sikert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!