Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell az érettségi (188 db)

Szóbeli középszintű érettségin, ha pl. magyarból nem tudok semmit - 0 pontot kapok, de írásbelin elértem 30 pontot. Attól még megvan az érettségi? Szóbelin van egy minimum amit el kell érni ahhoz, hogy meglegyen az érettségi?

150 pont az összes ugye, írásbelir?l van 30 pontom, tehát pont a 20% megvan. (csak feltételezések az adatok :) Köszönöm a helyes választ el?re is.

Legjobb válasz: minimum 10%ot el kell érned szóbelin is, hogy meglegyen az érettségi.

minimum 10%ot el kell érned szóbelin is, hogy meglegyen az érettségi.

Ti, hogy készültettek az érettségire angolból középszinten? Annyi mindenből kell felkészülnöm még, hogy nem is tudom, hogy hogyan is tanuljak angolt.

Legjobb válasz: Ha nem a legrosszabb suliba jársz és van egy 4-5ös jegyed (feltételezem ha tanulsz most érettségire akkor nem a rossz tanulókhoz tartozol) akkor konkrétan sima órákon kívül nagyon nem kell készülni, mert a középszintû angol nagyon könnyû. De amúgy ha megy az alap nyelvtan amit tanultál eddig, általános dolgokról tudsz beszélni vagyis van szókincsed tényleg nem lehet gond. Ha ez nincs meg akkor nyelvtant tanulj tankönyvbõl/füzetbõl gondolom van mindenrõl jegyzet, szavakat meg nekem annó a legkönnyebben angol sorozatok/filmekbõl tudtam megtanulni. A sima "leülök és ezt az x mennyiségû szót megtanulom" módszer amúgy is szar mert nem tudod mihez kötni õket.

Ha nem a legrosszabb suliba jársz és van egy 4-5ös jegyed (feltételezem ha tanulsz most érettségire akkor nem a rossz tanulókhoz tartozol) akkor konkrétan sima órákon kívül nagyon nem kell készülni, mert a középszintû angol nagyon könnyû. De amúgy ha megy az alap nyelvtan amit tanultál eddig, általános dolgokról tudsz beszélni vagyis van szókincsed tényleg nem lehet gond. Ha ez nincs meg akkor nyelvtant tanulj tankönyvbõl/füzetbõl gondolom van mindenrõl jegyzet, szavakat meg nekem annó a legkönnyebben angol sorozatok/filmekbõl tudtam megtanulni. A sima "leülök és ezt az x mennyiségû szót megtanulom" módszer amúgy is szar mert nem tudod mihez kötni õket.
Nem kellett külön készülnöm egyik érettségire sem, a 4 év tanulás elég volt. Tanulj folyamatosan, nem nehéz az érettségi. No para.
Én elõrehozott érettségit tettem, elõtte 2 hónappal kerestem egy magántanárt, hogy regélje el nekem azokat az anyagokat amit csak jövõre fogunk venni, és javítson ki szóban meg a leveleimet. A többi rajtad múlik, ha elõtte tanultál és kitöltöd az összes korábbi érettségit szerintem az nagyjából elég készülés.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a hozászolást:Anna.

Hogyan kell felvételihez a 2 év végi tanulmányi eredményeket duplázni e-felvételibe? Csak azokat töltsem fel vagy kell az érettségi is? Vagy majd ők számolják azt, ami nekem kedvezőbb?

Legjobb válasz: olyan nincs, hogy tanulmányi eredmény duplázása. érettségi eredmény duplázása van, 2 választott tárgyból (amit a suli kér). A legbiztosabb, hogy feltöltesz mindent.

olyan nincs, hogy tanulmányi eredmény duplázása. érettségi eredmény duplázása van, 2 választott tárgyból (amit a suli kér). A legbiztosabb, hogy feltöltesz mindent.
A tanulmányi eredményt nem tudod duplázni!!! 2 lehetõség: -tanulmányi eredmény+érettségi VAGY -érettségi duplázása Azért ezt illene tudnod, ha már jelentkeztél... Az érettségit mindenképpen fel kell töltened, anélkül érvénytelen a jelentkezésed!!!


Lehet olyat, hogy folytatom a középsulit magántanulóként, mert kell az érettségi, de egy másik suliba már szakmát tanulok vagy mást? Ez azt hiszem most lényegtelen.

szóval elindultam egy 5 éves középsuliba járok, de a 4. évt?l átmegyek magántanulóba (hogy meglegyen az érettségim) és közben egy másik suliba bejárok (ami mondjuk szakmát ad)?

Legjobb válasz: Szerintem ezt így nem lehet párhuzamosan. Még most csináld meg az osztályozó vizsgákat, amibõl kell, aztán érettségire jelentkezhetsz, utána csinálhatod a másikat, vagy esetleg estin lehetséges. Kérdezd meg az iskolatitkárságon, az a tuti.

Szerintem ezt így nem lehet párhuzamosan. Még most csináld meg az osztályozó vizsgákat, amibõl kell, aztán érettségire jelentkezhetsz, utána csinálhatod a másikat, vagy esetleg estin lehetséges. Kérdezd meg az iskolatitkárságon, az a tuti.

Emelt szintû történelem érettségin az írásbelin mennyi pontnak kell meglennie ahhoz, hogy meglegyen az érettségi?

Legjobb válasz: Már bocs, de ilyen hozzáállással minek az emelt? Oda nem azért szokás menni, hogy ne bukjon meg valaki. A szabály egyébként ugyanaz, mint a középszintûn, 12% az írásbelin, hogy engedjenek szóbelire, és 25% a végeredményben.

Már bocs, de ilyen hozzáállással minek az emelt? Oda nem azért szokás menni, hogy ne bukjon meg valaki. A szabály egyébként ugyanaz, mint a középszintûn, 12% az írásbelin, hogy engedjenek szóbelire, és 25% a végeredményben.
Elég rosszul tudod. De látom, a biztonság kedvéért az én helyes válaszom lett lepontozva, a kérdezõ meg magasból tesz az egészre, nem is érdekli a válasz.
Én meg úgy tudom emelten 45%ot kell összesen elérni...

Hogy kell töri érettségin az esszéket megírni?

egy értelmes megoldókulcsot sem találok :S mindenhol csak a szempontok vannak megadva. mégis akkor mit kell beleírni?? én ugy gondoltam hogy cakumpakk a forrást majd átfogalmazom és annyi.... vagy ez most hogy működik???

Legjobb válasz: Én is szeretném ezt megtudni. Semmit sem tudnak normálisan elmagyarázni. Én még a források alapján se tudok történelembõl esszét irní. Nehéz lesz.. az érettségi sztem.:S:S

Én is szeretném ezt megtudni. Semmit sem tudnak normálisan elmagyarázni. Én még a források alapján se tudok történelembõl esszét irní. Nehéz lesz.. az érettségi sztem.:S:S
igen a források segítségével kell megírni a 3 fogalmazást + ami még eszedbe jut azzal a témával kapcsolatba.de ezt a töritanárod úgyis elmondta
A kérdező hozzászólása: hát én tuti hogy átfogalmazom a forrást... mást nem tudok már tenni, mivel az anyag rengeteg és jobb dolgom is van mint azt magolni :S
a forrás azért van beletéve mert 1 kib...szott nagy mankó az esszé megírásához :) ha teszem azt csak annyi volna odaírva (pl választod 1-4-2) h írjon a spártai katonákról, az Aranybulláról rövidet, Horthyról meg hosszút hozzá se tudnál szagolni mert egyszerûen nem jut olyankor semmi az ember eszébe.....de alap mûveltségbõl meg lehet írni az egész történelem érettségit.még 1 8. osztályos 14 éves gyerek is simán megírja min 3ra :)
Szerintem forrás + atlasz (évszámokhoz, korszakokat tudd hova tenni, csatáknál, birodalmaknál területhez) = jó esszé. Én attól tartok, hogy nem tudom frappánsan megfogalmazni, az is hátrány...
A kérdező hozzászólása: hogy érted hogy frappánsan??? és ha nem ugy sikerül akkor az hány ponttal jelent kevesebbet?
Kerek, egész, van eleje, van vége. Mindenre csak röviden utalsz, ugyanis kifejtésre nincs hely. A lényeget kiemeled. Ez a frappáns, és ilyesmit várnak tõlünk. Persze ne ijedj meg, nem veri az eget az elvárás, szerintem. Fura, de én a töritõl - felkészületlenül bár és alig emlékszem valamire a négy évrõl - nem félek.
én tavaly meg tudtam írni úgy (2 éves képzésre jártam felnõtt tagozaton) h nem nagyon szakadtunk meg a tanulásba (ez azt jelenti h feleltünk a tételekbõl minden félévbe 3szor h meglegyen a 3 jegy)és a tanító nénit se nagyon érdekete h tudol e vmit vagy sem :) -az a lényeg h mind a 3ba jól fogalmazz, legyen eleje és vége -1-2 név évszám bele (természetesen ami ahoz kötõdik és benne van az atlaszba) -a forrásnak a mondatait közé fûzöd átfogalmazva h bele illjen a mondatba- -és végül 1 kis tudás is kell hozzá de nagyon minimális (persze az attól is függ h akarsz e továbbtanulni és hol)
A kérdező hozzászólása: nagyon remélem hoyg siekrülni fog, mivel gyûlölöm a a történelmet, mindenbõl ötös vagyok kivéve ezt...persze az utálatomat a tanár is fokozza... én orvosira készülök ugyhogy jó lenne normálisan megírni...

Hogyan kell azt mondani hogy német nyelvből szeretnék érettségit tenni?

Legjobb válasz: Így: Német nyelvbõl szeretnék érettségit tenni.

Így: Német nyelvbõl szeretnék érettségit tenni.
milyen nyelven gondoltad?
A kérdező hozzászólása: :D igaz, németül gondoltam
Ich möchte Deutsch Abitur machen.
Ich möchte ein Abitur aus der deutschen Sprache ablegen.

Februárban kell leadni 2012ben is a felsőoktatási jelentkezési lapokat, ugye? akkor hogy értesülnek az érettségi jegyeimről, amiket én is csak júniusban tudok meg? Lehívják központilag?

Esetemben ez azért fontos mert újraérettségizem, hogy felvegyenek. A felvételi tárgyak érettségi eredménye alapján számolják a pontjaim.

Legjobb válasz: Ugyanúgy, mint mindenki másnál. Be kell újra (?) küldeni az eredményeket. Megteheted postai, vagy elektronikus úton. Nem központilag hívják le az adatokat a "rendes" felvételizõknél sem, mindenkinek be kell küldenie.

Ugyanúgy, mint mindenki másnál. Be kell újra (?) küldeni az eredményeket. Megteheted postai, vagy elektronikus úton. Nem központilag hívják le az adatokat a "rendes" felvételizõknél sem, mindenkinek be kell küldenie.
Én tavaly érettségiztem, és jelentkeztem is fõiskolára, de közben meggondoltam magam így nem mentem, mégis megtudta az oktatási minisztérium az érettségi eredményeimet, ami alapján fel is vettek, szóval aki az adott évben érettségizik, annak szerintem lekérik.
A kérdező hozzászólása: Írtam rájuk egy emailt, mert ez most érdekel. Ellentmondásos infókat hallok a környezetemben is. Nekem ugye nagyon nem mindegy, hogy 2012 õszében kezdem-e. Azért köszönöm.
Ez úgy mûködik, hogy februárban jelentkezel, és küldöd azokat a dokumentumokat, amik már a birtokodban vannak. Természetesen az érettségi, esetleg nyelvvizsga, bizonyítványok még nincs, tehát azt késõbb kell beküldeni. Idén ez a határidõ júl 7. volt, jövõre is akörül lesz. És ezután 2 héttel derül ki, hogy kit hova vesznek fel. Neked kell küldened, nem kérnek le semmit.
A középiskolát kell elvégezned, ami négy év.
4 év bizony... de ne ezen agyalj, hogy hány év, mire végzel, meg mennyi idõs leszel, meg ilyenek, hanem fuss neki. Nekem is volt olyan osztálytársam, aki nagyon nem akart tovább tanulni általános után, de mégis elvégzett egy szakmunkást. Aztán dolgozot 16 éves korától, majd kb neki is olyan 21-22 éves korában kattant valami a fejében, neki esett a tanulásnak, elõszõr leérettségizett, ma meg már fizika és biológia tanár általánosban, most képezi ki magát kémiára és mondta, hogy majd megy tovább, hogy középiskolában is taníthasson. Úgyhgoy hajrá! Nincs semmi veszve. Bõven jó vagy még! Sok sikert!
Mivel csak 8 általánosod van, így 4 év lenne az esti vagy levelezõ gimnázium is.De ha nem akarsz 4 évet a padban ülni, akkor menj el egy gyorsított érettségire. Ott 2 év alatt teszed le a 4 évet. Ha én 34 évesen gyorsítottan le tudtam érettségizni, akkor neked 21 évesen is menni fog. sok sikert
ja bizony 4 év..én tavaly kezdtem el estin.19/F
most interneten rákeresve találtam olyan esti rendszerû képzéseket, ahol a 9-10.osztályt összevontan csinálhatod, így 3 év alatt is összejöhet.
hm én nem találtam a közelembe olyat ahol 1 év alatt el tudnám végezni a 9. 10. osztályt.olyat igen ahol 250 ezer forint lett volna...hát köszönöm inkább egy évig tovább tart:DD Ha szerencsés helyen laksz biztos találsz.

Hogyan kell az angol érettségin levelet írni?

Most fogok angolból érettségizni és segítséget szeretnék kérni mivel nem vagyok jó angolos.. Ugye rövid és hosszú levelet kell majd írni.. Valaki segítene,hogy milyen levél típusok lehetnek illetve a bevezetést meg a befejezést leírnátok nekem tnö azt mondta azeket belehet tanulni.. MEg a tárgyalásról pár szót. Hogyan készülhetnék fel rá a legjobban? Válaszokat elöre is köszönöm :)

Legjobb válasz: http://www.openwingsenglish.hu/angol-leveliras-szabalyai---e.. Itt van a legtöbb dolog. A tárgyalást pedig a feladat alapján meg lehet írni.

http://www.openwingsenglish.hu/angol-leveliras-szabalyai---e.. Itt van a legtöbb dolog. A tárgyalást pedig a feladat alapján meg lehet írni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!