Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell alapozót (36 db)

Hogyan kell alapozót többféleképp használni?

Mi az a krém,vagy smink amit az alapozó el?tt kell felkenni? Sok barátn?m csinál olyat, hogy hogy az nem tudom, hogy olyan mintha nem lenne szájuk, mert olyan szín? a szájuk mint az arcuk... ezt hogy lehetne megoldani ? könnyen vagy akár nehézkesen?

Legjobb válasz: Az alapozó alá használhatsz gyorsan beszívódó hidratáló krémet ,illetve lehet kapni- pl:loreal -nak -bázis krémet ami kiegyenlíti a bõrhibákat.. A másik amire gondolhatsz az a korrektor ,erre jön az alapozó ,és utána ha azt szépen eldolgoztad jöhet rá egy kis púder.. Úgymond "nude" hatású legyen a szád,elõször azt is alapozd le ,és ha gondolod kenj rá egy réteg átlátszó szájfény ,de ezt el is hagyhatód ...szóval nem egy bonyolult folyamat ..

Az alapozó alá használhatsz gyorsan beszívódó hidratáló krémet , illetve lehet kapni- pl:loreal -nak -bázis krémet ami kiegyenlíti a bõrhibákat.. A másik amire gondolhatsz az a korrektor , erre jön az alapozó , és utána ha azt szépen eldolgoztad jöhet rá egy kis púder.. Úgymond "nude" hatású legyen a szád, elõször azt is alapozd le , és ha gondolod kenj rá egy réteg átlátszó szájfény , de ezt el is hagyhatód ...szóval nem egy bonyolult folyamat ..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm ^^

Hogyan kell helyesen felvinni az alapozót és a púdert az arcra, és hogyan érjük el azt, hogy ne legyen maszk hatású?

Legjobb válasz: Igyekezz a bõröddel hasonló árnyalatú alapozót választani. Az íveknél, áll, homlok, fültõ alaposan el kell masszírozni "lehúzni". Én az ujjbegyemmel szoktam, de jó az alapozószivacs is, csak szerintem ha szivacsot használsz sok alapozót felszív feleslegesen, véleményem szerint nem gazdaságos.

Igyekezz a bõröddel hasonló árnyalatú alapozót választani. Az íveknél, áll, homlok, fültõ alaposan el kell masszírozni "lehúzni". Én az ujjbegyemmel szoktam, de jó az alapozószivacs is, csak szerintem ha szivacsot használsz sok alapozót felszív feleslegesen, véleményem szerint nem gazdaságos.
Teljesen jó amit elõttem írtak:) csak még annyi, hogy énis az ujjaimmal viszem fel, és oszlatom el az alapozót, és a mennyiség is fontos hogy mennyit kensz el az arcodon. A púder pedig az alapozót "rögzíti", könnyed mozdulatokkal szoktam felvenni az arcomra.

Hogyan kell helyesen használni felvinni az alapozót? És hogy az ne tűnjön el pár óra múlva?

És ha van egy csúnya pattanásom, és azt el akarom fedni, mit tegyek? a baj hogy átlátszik nem fedi, mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: Én csak alapozót használok. A pattanásos storyval énis így vagyok, ugyhogy abba nemtok segíteni. Az alapozót elõször az ujjaddal vidd fel, majd az ehhez szükséges szivaccsal óvatosan töröld át az arcod, így nem lesz foltos. Azt tudom, hogy ahhoz hogy tartós legyen, kell púder is. Abba nemtok segíteni.

Én csak alapozót használok. A pattanásos storyval énis így vagyok, ugyhogy abba nemtok segíteni. Az alapozót elõször az ujjaddal vidd fel, majd az ehhez szükséges szivaccsal óvatosan töröld át az arcod, így nem lesz foltos. Azt tudom, hogy ahhoz hogy tartós legyen, kell púder is. Abba nemtok segíteni.
Malu Wilz Camuoflage(kamuflázs) nevü "krémét" tudom ajánlani! sztem ez a legjobb hisz a kozmetikusok is ilyet használnak és nekem is pattanásos az arcom, de ez teljesen eltünteti! kozmetikusnál érdeklõdj ugyanis csak nála lehet ezt beszerezni! 3000 ft , de akár egy évre is elegendõ ugyanis csak a pattanásra kell kenni mint egy korrektort(én az egész arcomra használom) ha ezt használod másra nem is lesz szükséged.:) hidd el ez a világ legjobb dolga:D:D
na most jön a sminkprofi, figyeljetek...:D hát igen, tisztísd meg a bõröd, kend be, utána kenj ré alapozót, a Vichy Dermablendjét(sztem nem annyira drága, de eszméletlenül jó!!!!!! és tartós)uténa korektor, de ezutén nem kell, hidd el, és ezután púder. de ez az alapozó nagyon durva, ezért õgy használom, hogy elõtte egy normálisat, és csak a problémás heylekre, esetleg pattanásokra teszek a dermablendbõl. próbáld ki, megéri!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ! :) ))
Csak annyi hogy vmelyik csatornán megy a Sminkeljünk (vagy vmi hasonló címû)mûsor. Ott azt mondta a sminkes csaj, h elõbb alapozó és utána korrektor. Hiszen az alapozó is sok mindent elfed.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, nagyon szépen köszööm Nekek a válaszokat!! :-)
Szia! Lehet h az alapozód minõsége nem megfelelõ. Egy drága és minõségi alapozó nem tûnik el pár óra múlva és nem folyik le az arcodról. Próbáld ki az ESTEE LAUDER-T v. CLINIQUE alapozóját. (kb. 6-7 ezerbe kerül, de sokáig jó és meg leszel elégedve) A pattanásra tegyél pattanásleszárítót, ha otthon vagy. Amikor vészhelyzet van, akkor korrektorral tûntesd el, amit csak erre a részre tegyél, utána szivaccsal alapozz, és jöhet a fixáló porpúder! Még a MAX FACTOR termékek is jók sztem! Remélem h elég részletes voltam:)
Így igaz, a pattira korrektort kenj, majd alapozót szivaccsal (én jobban szeretem szivaccsal felvinni, mert nem lesz vakolat-szerû, végül porpúderrel fixáld. Én még nem találkoztam olyan alapozóval, ami "nem tûnik el", persze lehet, hogy van, csak még nem találtam meg:) Nekem ha "becsillognak" a problémás részek, akkor áttörlöm egy kicsit, és egy kis púderel helyrehozom.
A pattanást korrektorral kell elfedni amit csak arra raksz a bõrödnem megfelelõ színben, majd jöhet az alapozó és utánna a púder. Totál eltüntetni nem tudod, meg az is látszani fog hogy "be vagy vakolva", már bocs a kifejezésért. Sajna olyanok nem tudunk lenni mint a TV-ben és magazinokban a nõcik, mert õket még kijavítják, szóval nem vidd túlzásba, mert az sem jó. Csak természetesen és alaposan tisztítsd meg az arcod, ha már otthon vagy.
Sminkeljünk, azt hiszem a Zone Club-on van. De ott eléggé részletesen elmondják... és sok mindent használnak sminkeléskor.


Többszínű alapozóval teljes sminket hogy kell? Videó?

Vagyis láttam hogy sminkesek általában több féle alapozót használnak, és nekem éppenséggel van is egy pár darab, világosabbak sötétebbek, mind passzol az arcomhoz, kicsit az eltérések, illetve fénypúder, bronzosító, korrektor, hogy kellmegcsinálni egy szép alapozást? Illetve a fénypúder nagyon csillog nincs távolabbról izzadt vagy könynes hatása?

Legjobb válasz: Korrektor a bõrhibás felületekre vékonyan, majd egy sminkalap, ezután jön a bõrszínednek megfelelõ alapozó amit a púderrel tudsz mattítani, illetve fixálni.(ecsettel!) Én csak a homlok szélétõl az állkapcsomig szoktam egy enyhe mozdulattal felvinni. Bár csábítóak a mutatós, tükrös púderkompaktok, nem érdemes ezeket választani, mert a púder nagy szemcsézetû, nem tud vele lehelet finom réteget képezni. Válassz inkább kõpúdert! Ha van áttetszõ porpúdered akkor azt használd az nem tér el az alapozók színétõl. A végsõ lépés az arcpirosító használata. Fontos, hogy színe menjen szemedhez, bõrödhöz és hajadhoz. Érdemes világosabb tónusú arcpirosítót felvinni, mert az – szükség esetén – még egy réteg felvitelével sötétebbé tehetõ.

Korrektor a bõrhibás felületekre vékonyan, majd egy sminkalap, ezután jön a bõrszínednek megfelelõ alapozó amit a púderrel tudsz mattítani, illetve fixálni.(ecsettel!) Én csak a homlok szélétõl az állkapcsomig szoktam egy enyhe mozdulattal felvinni. Bár csábítóak a mutatós, tükrös púderkompaktok, nem érdemes ezeket választani, mert a púder nagy szemcsézetû, nem tud vele lehelet finom réteget képezni. Válassz inkább kõpúdert! Ha van áttetszõ porpúdered akkor azt használd az nem tér el az alapozók színétõl. A végsõ lépés az arcpirosító használata. Fontos, hogy színe menjen szemedhez, bõrödhöz és hajadhoz. Érdemes világosabb tónusú arcpirosítót felvinni, mert az – szükség esetén – még egy réteg felvitelével sötétebbé tehetõ.

Hogy kell az alapozót úgy felvinni, hogy szépen fedjen és ne legyen maszk hatása? Milyen alapozót használtok?

Legjobb válasz: Vékonyan és ujjbeggyel. Inkább kevesebbet, mint többet. Maybelline matt hatású alapozó habot.

Vékonyan és ujjbeggyel. Inkább kevesebbet, mint többet. Maybelline matt hatású alapozó habot.
vichyt használj, az nem olyan mint egy maszk és nem tömíti el a pórusokat sem.
Elõször is az a lényeg, hogy eltaláld az alapozó színét...ha ez sikerül, akkor az alapozót mindenhol egyenletesen tedd fel, és az álladnál, hajvonalnál szépen dolgozd el.
Nekem Avon-os (Color trend-es) alapozóm van ami sztem a 800 Ft-jával az olcsó ktegóriába tarozik de attól még sztem jó mert nem folyik nem ragad. Az alapozót ilyen kis szivaccsal (lehet erre a célra kapni) kel felvinni apró "püfölõ" mozdulatokkal, max a végén még dobhatsz rá egy kis púder v bronzosítót(körkörös mozdulatokkal) és by-by maszk hatás :D

Hogyan kell az alapozót felvinni, hogy ne legyen természetellenes, "vakolat" hatású?

Érdekelne még, hogy hogyan lehet megtalálni a megfelel? színt, és hogy a boltban (pl. rossmann) ki lehet-e próbálni pl. a csuklónkon az alapozót.

Legjobb válasz: A boltokban kell lennie tesztmintáknak amit kipróbálhatsz, ha a megfelelõt megtaláltad és nem használod nagy mennyiségben akkor természetes hatása lesz. Persze ehhez az is kell hogy jól válassz, ne legyen sötétebb az alapozó a bõrszínednél mert azt akárhogy kened fel sosem lesz természetes.

A boltokban kell lennie tesztmintáknak amit kipróbálhatsz, ha a megfelelõt megtaláltad és nem használod nagy mennyiségben akkor természetes hatása lesz. Persze ehhez az is kell hogy jól válassz, ne legyen sötétebb az alapozó a bõrszínednél mert azt akárhogy kened fel sosem lesz természetes.
Én amióta nedves alapozószivaccsal csinálom nem foltos, és egészen a hajad tövéig (hajad is) vidd ki, így nem lesz maszk-szerû, és nem kell sok, mert attól tényleg vakolat lesz rajtad. Igen, vannak teszterek, de ne a csuklódon, hanem az arcodon próbáld ki, és jobb, ha utána természetes fényben is megvizsgálod, sajnos a bolti fények nem a legalkalmasabbak.
Nem a Rossmanba menj, az drága és nem vaami jó minõségû. Javasolnám inkább a Lidl-ben kapható SUHADA márkát melynek minden terméke kiváló. Az alapozót pedíg nem körkörös mozdulatokkal kell felvinni, hanem az arc közepétõl a hajtövek felé, mivel másképp könnyen megül a pólusokban. Az alapozót a bõrszíned alapján válaszd ki, ha rosszul döntöttél, egy jó púderrel kompenzálhatod.
Elõször is az alapozónál a bõrszíneddel azonos vagy egy kicsit világosabbat válassz. Ezt két féle képpen viheted fel.Veszel mellé egy erre kijelölt szivacsot és azzal dolgozod a bõrbe apró körkörös mozdulatokkal vagypedig az ujjadra raksz egy kicsit és finoman beleütögeted a bõrbe úgy, hogy beleolvadjon, és semmiképpen ne maradjon foltos!!

Hogyan kell kiválasztani a megfelelő alapozót?

Mostanában szeretnék magamnak venni egy alapozót, de nem tudom hogyan kell kiválasztani a megfelel? szín?t. Hallottam olyanokról is, hogy sokféle van, pl golyós, por állagú, krémes, ilyenek. Nektek mi a tapasztalatotok, hogyan szoktátok kiválasztani a megfelel?t, és milyen állagút használtok? L/15

Legjobb válasz: Nekem eddig az vált be, hogy alapozás elõtt bekenem az arcomat hidratáló krémmel, és utána pedig krém állagú alapozót viszek fel, egyenletesen elkenve. A port nem ajánlom, eltömíti a pórusokat, de a krémek között van olyan fajta, ami nem.

Nekem eddig az vált be, hogy alapozás elõtt bekenem az arcomat hidratáló krémmel, és utána pedig krém állagú alapozót viszek fel, egyenletesen elkenve. A port nem ajánlom, eltömíti a pórusokat, de a krémek között van olyan fajta, ami nem.
elõször is figyelembe kell venni hogy milyen a bõröd. száraz, zsíros vagy esetleg kombinált. aztán hogy milyen színárnyalatú, inkább sárgás vagy rózsaszínes, világos vagy sötétebb, mennyire problémás a bõröd és milyen fedésû alapozót akarsz.. ha megvan a válasz ezekre a kérdésekre akkor neten nézd meg hogy az adott bõrödre milyen alapozók jöhetnek szóba. azért érdemes a neten megnézni mert leszûkíted a kört és célirányosan tudsz majd keresgélni. én így találtam meg a tökéletes alapozómat.

Milyen sorrendben és hogyan kell használni a korrektort, púdert, és az alapozót?

Legjobb válasz: Alapozó, korrektor végül a púder.

Alapozó, korrektor végül a púder.
Nekem alapozó - korrektor - púder a sorrend. Próbáltam már úgy is, hogy a korrektort tettem alulra, de az úgy semmit sem ér. Egyáltalán nem üt át a korrektor a púderen. Ez hülyeség.
Azok, akik egy kicsivel többet értenek hozzá? Természetesen alapozó+korrektor+púder a helyes sorrend! Miért? Mert teljesen logikátlan lenne fordítva. Korrektor CSAK azokra a foltokra kell, amit az alapozó önmagában képtelen elfedni! Ha elõbb korrektorozol, mint az alapozót használnád, meg se adod az esélyt, hogy megtudd, hogy "elbánna-e" az adott bõrhibával önmagában az alapozó! És itt a profi sminkmester válasza is 10:08-tól: http://www.youtube.com/watch?v=sRtUod2OqaY
Alapozó-korrektor-púder.Jól írták, amit az alapozó képes elfedni, oda minek korrektor?A púder pedig mattít.
Én régen korrektor+alapozó+púderrel csináltam, most alapozó+korrketor+púder, nem veszek észre különbséget, de nincsenek bõrhibáim nagyon. A lényeg, hogy a púder az utolsó szerintem, hogy mattosítson és fixálja az alatta lévõket.
Elõször korrektorral bepöttyözöd a pattanásokat, foltokat, hegeket, bibiket. Utána jöget a folyékony alapozó. Ezt pedig a legvégén púderrel fixálod. (Fõleg nyáron, hogy ne izzadd le.) Ha úgy csinálod, ahogy az #1 írta, akkor a korrektorfoltok átütnek a púderen.
Ki pontozza le azokat, akik azt mondják, korrektor kell alulra? :D Vicces :D
Én is úgy tudom, elõször a korrektort kell feltenni. Persze, el kell dolgozni azt is :) Ha valakinek sok bõrhibája van, az úgy csinálja általában, hogy korrektor, alapozó, korrektor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A korrektort nem kell szétkenni az alapozó felvitele elõtt?
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!:)

Hogy kell helyesen felvinni az alapozót?

sosem birom jól felkenni

Legjobb válasz: Elõször hidratáló krémet szoktam, mert akkor nem szívódik fel össze-vissza, egyenletesebben vihetõ fel az alapozó.

Elõször hidratáló krémet szoktam, mert akkor nem szívódik fel össze-vissza, egyenletesebben vihetõ fel az alapozó.
kicsit vizezd be a kezed, ugy könnyebben eloszlik.
Hidratáld valami arckrémmel, ha marad felesleg töröld le, és ecsettel vagy alapozó szivaccsal vidd fel ha kézzel nem megy. A mindig az arc közepe felé vidd fel az alapozót és onnan ki mert ha rögtön a hajad tövébe kened fel akkor ott marad egy ronda alapozó csík.
jah vagy... az alapozó az a por alakú?:D tököm se ért hozzá, a krémállagút vízzel szokták felvinni.
hetente egy két alkalommal arc radírt használok amivel eltüntetem az elhalt bõrt alapozás elõtt is megtisztítom az arcomat, utána hidratálom én az ujjammal szoktam általában eldolgozni úgy hogy elõtte pár alapozó pöttyöt teszek az arcomra és belülrõl kifelé haladok vagyis az orromtól kifelé és szépen eldolgozom ha esetleg túl sok került volna az arcomra akkor egy szivaccsal átmegyek rajta de használhatsz ecsetet is azzal is szépen lehet dolgozni, majd púderrel fixálom az egészet!
keverd össze vmilyen krémmel, mielött felviszed(pl testápolo, hidratálo) 15/L

Hogy kell egy beépített szekrényt szépen lefesteni? Milyen festék, és alapozó kell hozzá? Csiszolni kell?

Legjobb válasz: Nekünk költözéskor megsérült a szekrény ajtaja. A sérüléseket kikentem mestertapasszal, száradás után lecsiszoltam és lekentük selyemfényû zománcfestékkel (vajszínûvel, mert elég gyér a kínálat). Kis méretû szivacshengert használtunk hozzá. Mintha új lenne!

Nekünk költözéskor megsérült a szekrény ajtaja. A sérüléseket kikentem mestertapasszal, száradás után lecsiszoltam és lekentük selyemfényû zománcfestékkel (vajszínûvel, mert elég gyér a kínálat). Kis méretû szivacshengert használtunk hozzá. Mintha új lenne!
Vízszinten és függõleges oldalakat magas fényû zománcfestékkel kend le, a látszó részeket (ajtó) magasfényû, mosható öntapadós tapétával ragaszd le. Nekem két szekrénysorom van ilyen, az egyik 22 éve bírja, és nagyon mutató, tisztítható. (elõtte zsírtalanítsd, a szélénél hagyományos zsiletet függõlegesen hozzászorítva az ajtó oldalához szépen lehet vágni a tapétát). Sok sikert.
segítene, hogy ha tudnánk, hogy mibõl van az a szekrény, pontosabban az a része mibõl van amit festeni kell...
Ja, és még szerintem az akril lenne megfelelõ, az mindent fed...:)
Szia sztok nekem eredeti fából van a szekrénysorom tehát nem pozdorja hanem rendes fa egyszerûen oldottam meg a barátom segítségével hisz õ asztalos A következõket csináltuk megcsiszoltuk közepesen durva csisz papírral aztán át csiszoltuk finom csiszoló papírral leportalanítottuk de teljesen és lekentük átlátszó vékony lazurral így a fának az erezete látszódik és szépen mutat , de ha pozdorja vagy valamilyen más anyagú fa aminek nincs mintázata akkor megteszi a zománc
Szia! Én 3 nap alatt öntapadós tapétával új szekrény "varázsoltam" 8000 Ft-ból. Mindenki azt kérdezte, hogy hol csináltattam az új szekrényt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!