Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a válást (49 db)

S. O. S! Ha a válást közös megegyezéssel kérjük akkor is kell ügyvédet fogadnunk? Hogy zajlik a válás?

Gondolok itt vagyonmegosztásra, tartozások szempontjából is ( pl: házastársnak elég húzós hitele van), gyerektartás, közös ingatlan, lízinges autó, megel?legez? kölcsön (szocpol) részben teljesítetlen...stb.

Legjobb válasz: Hát ha ilyen zûrös a háttér jobb kikérni ügyvéd szakvéleményét.Nehogy te fizessél majd mindent, a nagy jóhiszemûséged miatt. A válás az válás!

Hát ha ilyen zûrös a háttér jobb kikérni ügyvéd szakvéleményét.Nehogy te fizessél majd mindent, a nagy jóhiszemûséged miatt. A válás az válás!
Ha mindenben megtudtok egyezni ( ki mit kap, ki mit fizet)akkor nem kell ügyvéd
Ha az anyagiakon problémáztok, akkor az már nem közösmegegyezés, és akkor kell ügyvéd. Ha ti ketten leültök, és el tudtok mindent normálisan osztani, akkor nem kell. De ti ismeritek a másikat, hogy papír nélkül mennyire fogja betartani. De azt is csinálhatjátok, hogy leíratjátok egy ügyvéddel ezeket, és hitelesítitek a biztonság kedvéért, de a további dolgokhoz nem kell. Ha mindenben megegyeztek, akkor a bíróság segít benyújtani a keresetet ingyen, csak a 12 ezer forintos illetéket kell ugye fizetni annak, aki beadja. De el is lehet felezni.
A kérdező hozzászólása: Ingatlan terhelt hitellel, de 50-50%-os tulajdonrészünk van adós-adóstárs viszonylatban. Autó lízinges, az én nevemen. A nagy hitel pedig az õ nevén. 1 gyermek van. Hogyan tovább??? Az ingatlant meg lehet osztani? Úgy értem, hogy két kisebbet kialakítani belõle, mert a méreteibõl adódóan tulajdonképpen átalakítható lenne. Vagy egyéb ötlet? Eladás elég lassú és nagyon a valódi piaci ár alatt tudnánk, persze az sem egy-két hét.
Én is ebben a cipõben járok.MI ikerház formájában fogjuk megosztani a házat!Ez a gyerekeknek is jobb megoldás, szerintünk.Ezt nektek kel eldönteni.Biztosan nem lesz könnyû, de most ez látszik leg ésszerübbnek minden szempontból.Üljetek le beszéljétek meg és döntsétek el, hogy tudnátok-e egymáshoz alkalmazkodni.Az lenne a legjobb ha egymás között megtudnátok mindent osztani, ha ez nem megy, akkor ügyvéd!Sok sikert!
Ennyire egymás közelében élni válás után(átalakítani a lakást) általában csak problémákhoz vezet, de persze vannak kivételek. az ingó és az ingatlan vagyon és a tartozás is 50-50%-ban terhel mindkettõtöket
A kommentedben felsorolt kérdéseket ügyvédnek kell feltenni. Nem kell, nem kötelezõ az ügyvéd, de pont ilyen esetekre ajánlott. Ne gondolkozz rajta, mert az ügyvéd a te érdeked fogja képviselni, ill. hogy igazságosan legyen minden

Ha házas vagyok, és külön költözünk kérhetem egyedülállóként a családit? Vagy kell hozzá valami igazolás, hogy beadtam a válást? Elfogadják házasság esetén a külön költözést is, vagy mindenképpen hivatalosan el kell válni?

Elfogadják házasság esetén a külön költözést is,vagy mindenképpen hivatalosan el kell válni? Mármint ha szeretnék egyedül állóként dolgokat igénybe venni,ezt csak akkor tehetem ha hivatalosan elválok?

Legjobb válasz: Erre akkor lesz lehetõséged, ha kimondták a válást. Addig nem. Ha sürgõs húzz bele. :))

Erre akkor lesz lehetõséged, ha kimondták a válást. Addig nem. Ha sürgõs húzz bele. :) )

Az illetéket hogyan kell leróni váláskor, ha postán küldöm be a papírokat?

Legjobb válasz: Én épp ma adtam postára a cuccot. Az illeték bélyeget egyszerûen rányaltam a kereset elejére. Jó az úgy szerintem.

Én épp ma adtam postára a cuccot. Az illeték bélyeget egyszerûen rányaltam a kereset elejére. Jó az úgy szerintem.


Hogyan kellene viselkednünk? Hogyan kell élni valás alatt de egy háztartásba 2 gyerekkel? Miközbe én 3-szór anyi pénzt keresek mint a feleségem.

A feleségemmel válni fogunk, persze ? akarja! Én még mindi szeretem, de már nem akar velem élni. Részér?l kialakúlt valami utálkozás, amit nehezen viselek.Bármit teszek vagy kérdezek mindig úgy gondolja, hogy ?t akarom boszantani.Anyagi dolgokban mi lenne a reális?Én úgy gondolom, hogy 50,50százalákba kellene fizetni mindent.

Legjobb válasz: A reális tényleg fele-fele arány lenne. Miután elváltatok a bíróság úgyis meg fogja állapítani a gyerektartás összegét.

A reális tényleg fele-fele arány lenne. Miután elváltatok a bíróság úgyis meg fogja állapítani a gyerektartás összegét.
Ha tényleg úgy érzed-érzitek, hogy jobb lenne mindenkinek külön akkor... el kell adni a lakást annak fele-fele arányban osztozni kell, ha van egyéb ingóság, vagyon ami a házasság alatt szereztetek (akármelyik fél)annak is a fele-fele... szerintem így már új életet kezdhetsz-kezdhettek. gyerektartás : gyermekenként a fizetésed nettó 20%-át jelenti. amíg nappalin felsõoktatásban tanulnak illetve ez az elsõ diplomáig érvényes....
Szerintem is próbáljátok meg rendezni a kapcsolatot. Te biztos hogy nagyon szereted õt, és ott próbálsz meg neki "fájdalmat okozni", ahol tudsz (anyagiak). Vidd el hétvégére kirándulni gyerekek nélkül, és próbáljátok meg helyrehozni. Szerintem még nincs veszve semmi, csak kicsit ellaposodott az egész. Sok sikert!
Rezsi 50% - gyerek arányosan (keresethez) Nem mehet segélyért, félárú ebédért, tankönyvtámogatásért ha házas. Számold ki egy gyerek egyhavi költségét!Úgy könnyebb lesz reálisan tervezned. Rezsi(víz, villany fûtés, internet), kaja, ebédbefizetés, bérlet, füzet, zsebpénz, ajándék, gyógyszer, ruha, cipõ, könyv, barát, fagyi, bicikli..telefon..
Az a reális, ha egy jól keresõ apuka gyerekei anyagilag nem nagyon kerülnek a válás miatt rosszabb helyzetbe, mint egy hasonlóan keresõ apával és házasságban élõ gyerek. Végül is, nem a gyerekek akartak válni? így is megszják csórók. Az anya esetleg kevesebb pénzt ad és ugyanakkor több természetbeni szolgáltatást: pl. zoknimosás, uzsonnakészítés, kíséret, korrepetálás.
Nem lehetne megmenteni ezt a házasságot? Hátha csak besértõdött? Párterápia?
én nem gondolom, hogy a költségek felezése igazságos lenne, õt sokkal jobban megviseli a harmad annyi fizuból mint téged, sokkal kevesebb marad amit pl belátása szerintm még a gyerekekre költhet. Én ilyenkor a fizetésetekhez mérten arányos költségvállalást találnám igazságosnak.
A kérdezõ kommentjére válaszolok. Nõ vagyok, átéltem ezt, azt, 65 éves vagyok. (csak azért, hogy nem tapasztalat nélkül mondom) Érdemes lenne legondolkodnod, mi okozza ezt nála. Állj! Nem azt mondtam, hogy kérdezd meg! Mert vannak dolgok, amit lehetetlen elmagyarázni valakinek, mert az a valaki nem érti azt a nyelvet. Hanem gondolkodj el rajta. Próbáld meg beleélni magad. (empátia) Mer ebbõl a pár sorodból, én azt vettem ki, hogy Te egy pénzcentrikus hapsi vagy, a feleséged meg lehet, hogy érzelem centrikus. Lehet az is, hogy szexuális téren is különféle felfogásúak vagytok. Szerintem a válást vagy nem válást elõször lelki síkon kellne megoldani, és azután a gyakorlati síkon. Agyerekek úgyis a lelketekbe látnak, jobb õszintének lenni legalább velük.
A kérdező hozzászólása: Nem érdekli az én nyomorom. Az hogy én veszítem el a gyerekeimet, feleségemet az otthonunkat amit nem az õ minimálbérébõl építettünk fel és az egész jólétet amit megteremtettem. Nekem miért kell néznem az õ problémáit hogy menyit keres vagy hogy kijön-e ezekután a fizetésébõl. Ti mit tennétek? Valahogy új életet kell kezdenem ha õ nem akar velem élni és ez megszorításokkal nem megy.
A kérdező hozzászólása: Én nem akarok válni. A gyerekekkel való teendõket közösen oldjuk meg, ezzel nincs gond. A gond ott van, hogy õ el akar hagyni mert egy idegennek érez. És ha õ idegennek érez, nem kapok tölle egy normális szót illetve megértést. Akkor én miért fedezzem egy ilyen embernek a költségeit?
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok pénzcentrikus hanem inkább õ. csak, hogy elhagy ezért nem szeretném tovább fizetni a lakásrészlet és a rezsi egészét, az életét. Ha elhagy akkor meg kell tudnia mi az igazi felelõsség. 16 éve vagyunk együtt, a szülei után én voltam az egyetlen akivel élt és amit tudtam megadtam neki, nem szenvedett hiányt semmibõl. Még nem tudja hogy kell igazán küzdeni az életért, hogy fen tudjon maradni.
Kedves kérdezõ, a pénzt (ahogy késõbb az eltartásit is) nem a feleséged, hanem a gyerekeid kapják. Az õ nevelésüket tartsd szem elõtt.
A kérdező hozzászólása: Azt mindenképpen szem elõtt tartom, de most amig együtt neveljük õket adig szerintem mindent felesbe kellene fizetni. Persze nem megy mert az õ fizuja 70 ezer ami semmire sem elég. Tehát ha elfogy a pénze akkor kénytelen vagyok az anyagi terheit átválalni.
Miért nem veled maradnak a gyerekek? De szerintem is korai nektek válni. Ha nincs harmadik. Próbálj egy õszinte beszélgetést összehozni. Vidd el hazulról valahova, ahol tudtok meghitten beszélni, és hallgasd meg. Egyelõre ne válaszolj, csak Ühümüzzél, és próbáld megtudni, miért csalódott benned. Hátha nem is olyan kezelhetetlen az a baj? Vagy tényleg, egy szakember..
Hárem a magyar igazság...
Ez a sor kiragadva a kontextusból félreérthetõ. A Bon-Bon együttes a legtöbb dalában görbe tükröt tart a társadalom felé. Ebben a 1996-os dalban is a szövegíró, Duba Gábor ironikusan és kesernyésen fogalmazza meg rendszerváltás utáni általános problémákat, sztereotípiákat, és festi le a telhetetlen ember figuráját. Woody Allent is elõszeretettel azonosítják az általa alakított szerepeivel... :)

Válás előtt közösen felvett kölcsönt a válás után jogilag hogyan/kinek kell fizetnie?

Ha a feleség fizeti a felét a kölcsönnek jelenleg is, a lakásban lakik a férj amire fel lett véve a hitel és jelenleg ? nem fizeti a törlesztés felét.

Legjobb válasz: Ez egy nagyon rossz helyzet, mert a bankot nem érdekli, hogy ti ketten vettétek fel a hitelt. Õket az érdekli, hogy idõre be legyen fizetve az EGÉSZ részlet. Nem a fele, hanem az egész. Tehát azt teheted, hogy befizeted az egészet - ha nem akarsz BAR listára kerülni és megkockáztatni, hogy a bank elveszi a kocsit / házat - és a válóperes tárgyaláson igazolod, hogy a válás során a másik fél nem fizetett semmit és követeled rajta a vagyonmegosztásnál az X havi törlesztõrészletet.

Ez egy nagyon rossz helyzet, mert a bankot nem érdekli, hogy ti ketten vettétek fel a hitelt. Õket az érdekli, hogy idõre be legyen fizetve az EGÉSZ részlet. Nem a fele, hanem az egész. Tehát azt teheted, hogy befizeted az egészet - ha nem akarsz BAR listára kerülni és megkockáztatni, hogy a bank elveszi a kocsit / házat - és a válóperes tárgyaláson igazolod, hogy a válás során a másik fél nem fizetett semmit és követeled rajta a vagyonmegosztásnál az X havi törlesztõrészletet.
A házasság alatt felvett összes hitel közös, azaz felsben kell visszafizetni, ugyanolyan közös szerzemény, mint a vagyontárgyak. Á vagyonmegosztás során ezt is el kell osztani és ha a férj egy ideig nem fizeti a ráesö törlesztést, akkor azt késöbb vagy ki kell fizetnie, vagy ennyivel kevesebb jár a pozitiv vagyonból. Ha ilyen nincs, akkor a biróság kötelezi, hogy fizesse ki a hátralékot.
Nekünk ugyanígy volt/van. Én maradtam a lakásban a babával, fizetem az egekbe szökõ törlesztõrészleteket (ameddig tudom.) De szerzõdést a bankban nem módosítottunk, mert az több százezer ft lett volna. Így az én folyószámlámról vonják, a volt férjem pedig a bíróságon nyilatkozott, hogy semmilyen anyagi követelése a jövõben nem lesz. nyilván nem ez a legjobb megoldás, de csak ezt tudtuk csinálni.
Közös hitelt nem csak házaspárok, hanem üzletfelek, testvérek, ismerõsök, vagyis bárki felvehet. A bankot nem érdekli, hogy milyen jogviszonyban áll az adós és adóstárs egymással, csak egy érdekli, a hitel legyen visszafizetve. Ha a feleknek egymással problémájuk van, mert pl közben elváltak, azt polgári peres úton érvényesíthetik (már ha sikerül), de ez nem befolyásolja a pénzintézet felé fennálló kötelezettségüket, nem mentesülnek a fennálló tartozás egyetemleges felelõssége alól.
Ez engem is érdekel, mert a feleségem egy kanyi vasat nem fizet, itt lakik a házban és én fizetem a törlesztõrészletet, de a ház felét azt akarná. Egyedül én sem birom fizetni, úgyhogy valami megoldás már nagyon kellene, mert azt nem akarom, hogy a bank elárverezze. Tudom, hogy utólag az elszámolásnál majd érvényesíthetem, de ha nem tudom fizetni és a bank elárverezi, akkor nem lesz mibõl osztozkodni sem.

Hogyan kell jól feldolgozni a "válást"?

Úgy értem, hogyan lehet rá felkészülni, vagy ha már megtörtént és beüt a magány, hogyan kell kezelni? Van egy gyermekem, nem tehetem meg, hogy egész nap zokogok és csokit zabálok, és szomorú zenéket hallgatok, meg persze nem is tartom ezt túl jó ötletnek. Együtt élünk évek óta, tehát kicsit félek ( na jó nagyon félek ), hogy hogyan fog érinteni amikor már nem lesz a fogason a pulóvere, nem találom a sarokban a zokniját, nem teregetem ki a pólóját. Nem szedegetem össze a fogpiszkálót utána és nem lesznek a polcon a "mütyűrjei". Eddig csak olyan szakításom volt ,mikor családdal laktam. Tehát ez egy új dolog lesz nekem az anyagi problémákkal együtt. Hogyan kell kezelnem? Hogyan lehet túltenni magam rajta? Legszívesebben egész nap zokognék, de nem tehetem meg a gyermekem miatt.

Legjobb válasz: Miért nem inkább azon töröd a fejed, hogy hogyan kell feleségként viselkedned? Miért nem a kapcsolaton gondolkodsz? Vagy már eldöntötted, hogy elválsz? Egyébként nem hiszem, hogy létezik jó módszer a válás feldolgozására.

Miért nem inkább azon töröd a fejed, hogy hogyan kell feleségként viselkedned? Miért nem a kapcsolaton gondolkodsz? Vagy már eldöntötted, hogy elválsz? Egyébként nem hiszem, hogy létezik jó módszer a válás feldolgozására.
talán felnõttél, és megtanultad/od felnõtt módjára kezelni, mint ahogy a többi ember is.
A kérdező hozzászólása: Kedves 11-es, még tegnap írtam Neked privát üzenetet! :) Köszönöm a válaszodat!
A kérdező hozzászólása: Kedves 12-es. Nem mondtam, hogy a gyerek nem érzi a feszültséget. Azt mondtam, hogy az én lányom egyelõre még nem érzi. Nincs mit érezzen, mert az õ társaságában nem vagyunk feszültek. A feszültség akkor van köztünk, mikor kettesben vagyunk. Nem veszekszünk a gyerek elõtt. De mivel szeretném, ha ez így is maradna és lehetõség szerint el se kezdje érezni, ezért tettem fel a kérdést. Igazából csak az zavar engem, hogy a kérdésemre egy-két emberen kívül senki nem válaszolt, viszont az egész életemet kivesézte mindenki.
Én vagyok a "gyerek miatt maradjunk együtt" szülõk gyermeke. Ahogyan az utolsó is írja, a gyerek igenis ÉRZI A FESZÜLTSÉGET!
Kedves kérdezõ! Nem kérdeztél butaságot, érzéketlenek ezek. Én ugyanebben a cipõben járok, tanácstalan és elkeseredett vagyok, így találtam a kérdésedre. Ha van kedved, privátban néha írhatnánk egymásnak, hátha tudunk egymásnak jó tanácsokat adni. Idegenként tárgyilagosabban látjuk más helyzetét. Egyébként az én lányom jövõ hónapban lesz 2 éves és sajnos érzi a feszültséget.
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy ezt a küzdelmet nem úgy értem, hogy mindenáron együtt kell maradni a gyerek miatt. Szeretném ha boldogok lennénk. Ha ez együtt nem megy, akkor talán van még esély arra, hogy találok valakit aki szeret majd a gyermekemmel együtt. A párom is biztosan talál majd valakit, akivel boldog lehet. A gyermekünknek is az a legjobb ha boldogak a szülei. De ilyen könnyen és ilyen hamar nem szeretném feladni a kapcsolatot. Csak szerettem volna felkészülni a "szakításra", de akkor úgy látom erre nem lehet felkészülni úgy igazán. :(
A kérdező hozzászólása: Kedves 8-as! Sajnálom, hogy ez a helyzet nálad :( A mi gyermekünk mindössze most lett 10 hónapos, nagyon pici, és egyelõre nem sokat érez a köztünk lévõ feszültségbõl. Pontosan azért szeretném, ha eldõlne hamarosan, hogy tudunk-e együtt élni tovább, mert nem szeretném ha megviselné a kislányunkat. Mindketten elvált szülõk gyermekei vagyunk a párommal, és ha szét is mennénk, tudnánk ezt helyén kezelni, párom sûrûn jönne a kicsihez. Sok közös programunk van most is. A problémák pár hónappal ezelõtt kezdõdtek, így nem szeretném ilyen hamar feladni, de természetesen ha azt látnám, hogy a gyermekemnek akár egy pillanatig is kárt okoz ami köztünk van, akkor nem gondolkoznék. De úgy gondolom, ha már együtt élünk pár éve és van egy kislányunk aki még egy éves sincsen, egy olyan probléma miatt ami csak néhány hete hónapja kezdõdött, nem adnám fel rögtön, szeretném, ha még küzdenénk legalább egy pár hónapig, évekig nem szeretném én sem húzni.
A kérdező hozzászólása: Onnan jött a kérdés, hogy éreztem én, hogy hiába küzdünk, nem fogom sokáig bírni és a párom sem így ezt. Hétvégén összevesztünk és akkor azt mondtuk, jövõ héten elköltözik. Valahogy így, hogy ki lett mondva kiborultam, pedig sokszor elképzeltem már, hogyan fogunk boldogulni ketten, a gyerkõccel Apa nélkül. Végül megbeszéltük, hogy küzdünk még tovább. Én is ettõl félek, hogy nagyon ki fogok borulni :( Köszönöm szépen a választ!
Erre nem lehet felkészülni, majd ha ott leszel, kiderül. Hiába készülsz fel rá, hogy te erõs vagy, meg nem dõl össze a világ, mondjuk eljön a pillanat, amikor becsukja maga mögött az ajtót, és neki állsz bõgni. Pedig felkészültél rá, hogy nem fogsz. Hiszen a házasságotokról is azt írod, mindent megadtál neki, mégsem mûködik.
mondjuk elsõ körben ha nem foglalkozol vele... én akkor váltam el, amikor már tényleg semmi nem érdekelt a kedves exférjemmel kapcsolatban, érzelemmentessé váltam
A kérdező hozzászólása: Nem tudom milyen érzés lesz, még jelenleg együtt vagyunk. De szeretnék elõre felkészülni, a gyermek miatt meg a sajt lelkem miatt. De rajta kívül még nem éltem senkivel. Így olyanok válaszát várom, akik voltak már hasonló helyzetben. illetve szeretném tudni, hogyan kell majd kezelni az érzéseimet, bár azt sem tudom pontosan, mennyire leszek kiborulva. Félek attól, hogy nagyon. De még nem voltam ilyen helyzetben így nem tudom, ezért kérdezem, hogy más ember, hogyan tette túl magát rajta, mivel ezt sem tudom, ismerõsi körömben nincs ilyen ember, akitõl megkérdezhetném.
Szia! Nehéz erre felkészülni. Nálunk én adtam be a válópert, õ folyamatosan visszakozna, és még így is nehéz tartani magam sokszor. Pedig mindenki kívûlrõl azt látja, hogy milyen erõs vagyok, mert én 3 gyerekkel meg mertem tenni ezt. Pedig dehogy érzem magam erõsnek sokszor. Amikor egyedül vagyok, mert a gyerekek nála vagy mamánál vannak, akkor mindig el kell itthonról mennem társaságba, ha véletlenül itthon maradok, akkor minden apróságon bõgök. De mérlegelni kell, hogy a gyerekeknek mi a jobb. Egy olyan kapcsolat a szülei között, ami igaz nem sûrûn hangos, de folyamatos piszkálódás, amibõl az érzékelhetõ, hogy mindig feszült az ember, vagy egy nyugodt anya és apa de külön. Amit tanácsolni tudok, hogy legyen legalább 1-2 olyan ember körülötted, aki tényleg melletted van, és ha este 10 kor jön rád a depi, akkor is tudj vele beszélni, mert utána sokkal könnyebb. Lehet ez családtag, vagy jó barát, de ne idegen itt, mert itt mivel az emberek nem tudják a teljes történeteket, ezért ösztönösen lehúznak. És ne hagyd el magad, járj társaságba, ha esetleg a gyerkõc az apánál van. Nem pasizni, csak egy jót beszélgetni, vagy bulizni. Akinek meg nem tetszik, hogy éled tovább az életedet és nem omlasz össze, az tehet egy szívességet :) Ez a te életed lesz, és a gyereknek is jobb egy olyan anya, aki igaz 2 hetente elmegy valahova egy délután vagy este, de a többi napokon feszülségmentes és igazán odafigyelõ.

SoS. Ha gyermekláthatási vita miatt nem megy a közösmegegyezéssel történő válás, hogy kell eljárnom?

Az apuka másfél év után,úgy döntött,hogy közös szül?i felügyeletet akar.1 hét itt,1 hét ott.4 éves a gyerekünk és én ebbe nem egyezek bele.Eddig minden rendben m?ködött 2 hetente találkoztak hétvégén,de most többet akar.Egyedül ,hogy adjam be a válási papírokat?Mennyibe kerülne ez nekem és kell hozzá saját ügyvéd?Nincs pénzem rá.

Legjobb válasz: Panasznapon bemész a bíróságra, segítenek minden papírt kitölteni, nem kell ügyvéd. Az illetéket meg kell fizetned, de kérhetsz rá rászorultsági alapon mentességet asszem, a bíróságon ezt is megmondják. Most õszintén, másfél évig mit csináltatok a válással? Semmit?

Panasznapon bemész a bíróságra, segítenek minden papírt kitölteni, nem kell ügyvéd. Az illetéket meg kell fizetned, de kérhetsz rá rászorultsági alapon mentességet asszem, a bíróságon ezt is megmondják. Most õszintén, másfél évig mit csináltatok a válással? Semmit?
A kérdező hozzászólása: Eddig vártunk, mert állítása szerint hivatalos ügyeinek intézéséhez, bevonták tõle az anyakönyvi kivonatokat, azaz nem adja vissza.De ezt most untam meg, úgyhogy én járok utána.
A kérdező hozzászólása: Illeték alatt a 12.000ft-t értetted?
Hát, mivel én még nem váltam sose, ezért az illeték mértékét nem tudom, de valami hasonló összeget szoktak emlegetni, igen. Hát, gratula a türelmedhez, hogy másfél évig vártál. Azóta olvastam, hogy ez már a 3. kérdésed ma a témában, nyugodj meg, nem veszik el a gyereket tõled és nem fognak egy hét itt - egy hét ott elhelyezésbe belemenni a bíróságon, úgyhogy nálad lesz a gyerek és apa majd megkapja a szokásos láthatást, kéthetente egy hétvége, szünetek fele. A válási papír beadása után RÖGTÖN kérd a gyámhatóságon az ideiglenes elhelyezés megállapítását, hogy apa ne tudjon kavarni. És ne foglalkozz vele, hogy õ mit mond, te azzal foglalkozz, hogy szépen, nyugalomban neveld azt a kicsi gyereket. A többire tegyél széles ívben, fõleg arra, hogy mit akar apuka. Majd dönt a bíróság, nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszaidat.Majd a panasznapra elmegyek, mert ebben az esetben fogalmam sincs az egész hercehurcáról.Pl:nemtudom mi van akkor, ha õ nem írja alá a papírokat.
Neki nem kell aláírnia semmit. Te adod be a válást. Innentõl nem közös megegyezésrõl beszélünk. Egyoldalú válás lesz.
Kedves Kérdezõ! Úgy bizony, nem közös megegyezéses, hanem ún. "tényállásos" bontás lesz, tehát Neked kell feltárni a házasság megromlásához vezetõ okokat a bíróság elõtt (már a keresetlevélbe is bele kellene írni, miért is szeretnél válni) és ezt valószínûleg bizonyítani is tanúkkal. Nagyjából 2 tanúra lesz szükség, akik elmondják a második tárgyaláson majd, hogy valóban ismerik a helyzetet (akár Tõled), és tudják, hogy amit elõadtál, az igaz. Ehhez senki aláírására nincs szükség, anélkül is menni fog, valószínûleg. egy ügyvéd
A kérdező hozzászólása: Különélünk másfél éve, ez nem elég indok?Mi értelme vissza menni az idõben.Egyszerûen nem szeretjük már egymást és nem tudunk együtt élni.Tényleg egymást besározva kell minden hibánkat ismeretlen embereknek elmondani?
Szia! Bár én nem értek az ilyesmihez, de azt elmesélhetem, talán segítség, hogy egyik ismerõsömék valahogy úgy egyeztek meg, hogy közösen nevelik a gyerekeket, de nem szabályszerûen, hogy egy hétig ott, másik héten amott, hanem amikor valamelyikük ráért, akkor ott volt a gyerek. Ez úgy jött ki, hogy heti 1-2 napot töltöttek az apukájukkal, vagy ha volt kedvük, akkor többet. A gyerekeknek nem okozott problémát, de tényleg nem kellett hetente cuccolniuk meg semmi. Ha létezik ilyen fajta megoldás, szerintem ez lenne a legjobb. Én belegondoltam, hogy mi lenne, ha csak két hetente láthatnám a gyerekemet, hát borzalmas :( Ott néha õ megy az iskolába a gyerekekért, néha az anyuka. Minden rendben mûködik. Persze ehhez szükséges, hogy ne lakjatok túl messze egymástól. Kívánom a helyes döntést!

Közösen megegyeztünk a válásban, csak egy közös ingatlanunk van, gyerek nincs. Meg is írtam a kereseti kérelmet, meg a közös megegyezős papírt. Azt mondták, hogy egy ügyvédnek ellen kell jegyeznie. Ez igaz? Melyik papírt?

Közösen megegyeztünk a válásban, csak egy közös ingatlanunk van , gyerek nincs. Meg is írtam a kerseti kérelmet, meg a közös megegyezös papírt. Pont ahogy a negykönyvben meg van írva. Férjem vitte be, és azt mondták neki, hogy egy ügyvédnek ellen kell jegyeznie. Ez igaz? és melyik papírt? akkor most fizethetünk ügyvédet? minden hol azt mondták nem kell ügyvéd, de ezek szerint kell. èn külföldön vagyok, ezért nem tudok ott lenni egy ügyvédnél, ha nem vagyok ott hogyan jegyezheti ellen. ilyet sehol nem írtak.

Legjobb válasz: Magához a váláshoz nem kell ügyvéd,mivel megegyeztetek.Viszont a megegyezést egy ügyvédnek kell hitelesíteni.Ez minden alkalommal így van,aki közös megegyezéssel válik.Az ügyvéd köteles elmondani,ha valamelyik fél rosszabbul járna,felhívni a másik figyelmét ha valami nem stimmel,tehát ne lehessen átvágni,kisemmizni mert esetleg megvan félemlítve,vagy kettõig sem tud számolni.Mivel külföldön tartózkodsz,valószínû hogy egy ottani ügyvédet kell keresni,aki elõtt te is aláírsz.A két ügyvéd majd intézkedik a papírok továbbításáról.

Magához a váláshoz nem kell ügyvéd, mivel megegyeztetek.Viszont a megegyezést egy ügyvédnek kell hitelesíteni.Ez minden alkalommal így van, aki közös megegyezéssel válik.Az ügyvéd köteles elmondani, ha valamelyik fél rosszabbul járna, felhívni a másik figyelmét ha valami nem stimmel, tehát ne lehessen átvágni, kisemmizni mert esetleg megvan félemlítve, vagy kettõig sem tud számolni.Mivel külföldön tartózkodsz, valószínû hogy egy ottani ügyvédet kell keresni, aki elõtt te is aláírsz.A két ügyvéd majd intézkedik a papírok továbbításáról.

Unokahugom külföldön él 5 éve. Hány év különélés kell a volt férjétől, hogy elválasszák őket és hogy lehetne úgy intézni, hogy ne kelljen hazautaznia a váláshoz?

Legjobb válasz: A váláshoz nem szükséges különélés, és a különélés ténye nem indokolja a házasság felbomlását. Ha beadja a válókeresetet, akkor el fogják választani, de a tárgyalásokra vissza kell jönnie.

A váláshoz nem szükséges különélés, és a különélés ténye nem indokolja a házasság felbomlását. Ha beadja a válókeresetet, akkor el fogják választani, de a tárgyalásokra vissza kell jönnie.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!