Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a túrógombócot (5 db)

Hogy készül a túrógombóc? Nem szokták kifőzni? Mindenképp kell zsemlemorzsába forgatni?

Valahogy én úgy emlékszem még fiatalabb koromból (azóta nem ettem),hogy ki kell f?zni,és nem kell zsemlemorzsa hanem tejföl és porcukor kell rá forrón...

Legjobb válasz: Darából tojásból és túróból áll és tovább kell fõzni a dara miatt. Tálalásnál tejfölt és pirított prézlit tesznek rá.

Darából tojásból és túróból áll és tovább kell fõzni a dara miatt. Tálalásnál tejfölt és pirított prézlit tesznek rá.
Így készül a legfinomabb:-) http://www.desszert.eu/turogomboc
igen, mi is úgy csináljuk hogy túró dara tojás, utána állnihagyjuk, és aztán kifõzzük a gombócokat, aztán pirított zsemlemorzsába forgatjuk. én csak porcukrot szórok rá, mert utálom a tejfölt. amúgy gondolom simán ki lehet hagyni azt a lépést, h zsemlemorzsába forgatod, anélkül is ehetõ.

Hogy kell a diétás zabkorpás túrógombocot elkészíteni?

Legjobb válasz: Soha nem fogom megérteni, hogy miért egyszerûbb kiírni egy kérdést, mint a google-ban 1 perc alatt megkeresni... Tessék, itt van: http://appleandfizz.blogspot.com/2010/05/zabkorpas-turogombo.. Remélem azt már nem várod, hogy meg is fõzzük helyetted...

Soha nem fogom megérteni, hogy miért egyszerûbb kiírni egy kérdést, mint a google-ban 1 perc alatt megkeresni... Tessék, itt van: http://appleandfizz.blogspot.com/2010/05/zabkorpas-turogombo.. Remélem azt már nem várod, hogy meg is fõzzük helyetted...
http://appleandfizz.blogspot.com/2010/05/zabkorpas-turogombo.. Még egy recept. Google 1. és 2. találat.
LOL
:) )

Hogyan kell fogyókúrásan késziteni a gyümölcslevest és a túrógombócot?

Legjobb válasz: Gyümölcslevest cukor helyett édesítõvel, tej és tejszín helyett cukormentes joghurttal. A túrógombóc nem tud diétás változatot, mert a tésztájába eredetileg kell búzadara és liszt is. Ezeket nem tudod mással helyettesíteni, mert a gombóc állaga nem lesz megfelelõ. Megteheted viszont, hogy nem pirított zsemlemorzsába forgatod, és nem cukrozod meg és alacsony zsírtartalmú tejföllel locsolod meg, esetleg natúr joghurt és 12%-os tejföl keverékével.

Gyümölcslevest cukor helyett édesítõvel, tej és tejszín helyett cukormentes joghurttal. A túrógombóc nem tud diétás változatot, mert a tésztájába eredetileg kell búzadara és liszt is. Ezeket nem tudod mással helyettesíteni, mert a gombóc állaga nem lesz megfelelõ. Megteheted viszont, hogy nem pirított zsemlemorzsába forgatod, és nem cukrozod meg és alacsony zsírtartalmú tejföllel locsolod meg, esetleg natúr joghurt és 12%-os tejföl keverékével.
A túrógombócot búzadara helyett zabkorpával csináld. Mivel a prézli sem diétás, én úgy ettem, hogy étcsokit megolvasztottam, de lehet diabetikus csokival is, és azt raktam a tetejére. És zabkorpával csináltam tejbegrizt is, nagyon finom.
Itt a diétás túrógombóc receptje: http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=12558


Hogyan kell elkészíteni a túrógombócot?

Legjobb válasz: Helló! Én éppen tegnap készítettem túrógombócot, mert szerintem nem nagy tudomány, ahogy mások szoktak róla beszélni(szétfõ, sokáig tart stb.) Tegnap kb. 65dkg túróm volt éppen. Egyszerûen beletettem egy tálba (nem szoktam áttörni), 2-3 evõkanál porcukrot, kb.2 mokkáskanálnyi sót, egy kis citromlevet, 5 tojássárgáját és kb. 12 evõkanál búzadarát(vagy babagrízt) adtam hozzá. Ezután kézzel jól összegyúrtam, szinte simára. Nem túl laza, de nem is kemény massza jön létre. Miközben állni hagyom, megpirítok egy kevés olajon zsemlemorzsát,mondjuk két maréknyit:). Persze a vizet is odatettem fõni közben. Ezután kemény habot készítek a tojáshérjébõl és belekeverem a túrós masszába. Nos, ezt is kézzel teszem, mert nekem így jobb és érzem milyen nedves vagy nem a massza. A legjobb, ha az elsõ gombócot kipróbálod nem fõ-e szét, aztán idõvel úgyis belejösz, milyen sûrû legyen a massza. Ha szétfõne, nem kell megijedni, tégy hozzá még búzadarát. Általában, ha beleteszem a vízbe a gombócokat,(amiket vízbe merített kanállal adagolok a szintén vizes kezembe és így formálom gombóccá), leszállnak a fazék aljára. Egy rövid idõ után enyhén megkavarom, hogy ne ragadjanak netán az aljára. Ekkor aztán fõni kezd, feljönnek a víz tetejére és kb. 3 percig hagyom fõni lassan. Kiszedegetem egy szûrõkanállal, lecsorgatom, majd kb. 1 kanál teavajat, 1 kanál zsírt,1 kanál olajat együtt felolvasztok és egy fazékba tett gombócokat leöntöm vele, majd rászorom a zsemlemorzsát és porcukorral, vaníliával megszórom ízlés szerint. Jó étvágyat! Én szerintem nagyon egyszerû, az igaz hogy néha nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, de sok függ a túró minõségétõl is.

Helló! Én éppen tegnap készítettem túrógombócot, mert szerintem nem nagy tudomány, ahogy mások szoktak róla beszélni(szétfõ, sokáig tart stb.) Tegnap kb. 65dkg túróm volt éppen. Egyszerûen beletettem egy tálba (nem szoktam áttörni), 2-3 evõkanál porcukrot, kb.2 mokkáskanálnyi sót, egy kis citromlevet, 5 tojássárgáját és kb. 12 evõkanál búzadarát(vagy babagrízt) adtam hozzá. Ezután kézzel jól összegyúrtam, szinte simára. Nem túl laza, de nem is kemény massza jön létre. Miközben állni hagyom, megpirítok egy kevés olajon zsemlemorzsát, mondjuk két maréknyit:) . Persze a vizet is odatettem fõni közben. Ezután kemény habot készítek a tojáshérjébõl és belekeverem a túrós masszába. Nos, ezt is kézzel teszem, mert nekem így jobb és érzem milyen nedves vagy nem a massza. A legjobb, ha az elsõ gombócot kipróbálod nem fõ-e szét, aztán idõvel úgyis belejösz, milyen sûrû legyen a massza. Ha szétfõne, nem kell megijedni, tégy hozzá még búzadarát. Általában, ha beleteszem a vízbe a gombócokat, (amiket vízbe merített kanállal adagolok a szintén vizes kezembe és így formálom gombóccá), leszállnak a fazék aljára. Egy rövid idõ után enyhén megkavarom, hogy ne ragadjanak netán az aljára. Ekkor aztán fõni kezd, feljönnek a víz tetejére és kb. 3 percig hagyom fõni lassan. Kiszedegetem egy szûrõkanállal, lecsorgatom, majd kb. 1 kanál teavajat, 1 kanál zsírt, 1 kanál olajat együtt felolvasztok és egy fazékba tett gombócokat leöntöm vele, majd rászorom a zsemlemorzsát és porcukorral, vaníliával megszórom ízlés szerint. Jó étvágyat! Én szerintem nagyon egyszerû, az igaz hogy néha nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, de sok függ a túró minõségétõl is.

Hogyan kell elkészíteni a szalonnás túrógombócot?

nem tudom a szalonnát mikor kell és hogyan belekeverni valaki leírná röviden a menetét?

Legjobb válasz: Bocs, hogy nem válaszolok a kérdésedre, de ez engem is érdekelne.

Bocs, hogy nem válaszolok a kérdésedre, de ez engem is érdekelne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!