Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a szoptatás alatt (14 db)

7hetes babam van. A ferjem sokszor mondja hogy jo anya vagyok, de en ezt nem erzem. Abban nyilvanul meg, hogy-tudom sokat kell-azon veszem eszre magam, hogy pl. a szoptatas alatt tv-t nezek, telefonalok es alig beszelek hozza?

Jart valaki hasonlo halyzetbe?

Legjobb válasz: na jó anya lettél de ez nem azt jelenti h csak és kizárólag a baba van és más nem pl én netezni szoktam szopi alatt, nézek tv is olvasok is vagy mesélek a többi gyereknek leckét írok a legnagyobbal szopi alatt amugy sem rám figyel hanem arra h végre hami van :))) majd utána beszélgetünk vagy ha elalszik akkor alvás után :-) különben is most is itt alszik az ölemben és már zsibbad a lábam de akkor sem teszem le mert olyan jó h itt piheg :-) ja és szabad mind a két kezem is :-D

na jó anya lettél de ez nem azt jelenti h csak és kizárólag a baba van és más nem pl én netezni szoktam szopi alatt, nézek tv is olvasok is vagy mesélek a többi gyereknek leckét írok a legnagyobbal szopi alatt amugy sem rám figyel hanem arra h végre hami van :) )) majd utána beszélgetünk vagy ha elalszik akkor alvás után :-) különben is most is itt alszik az ölemben és már zsibbad a lábam de akkor sem teszem le mert olyan jó h itt piheg :-) ja és szabad mind a két kezem is :-D
Pont hogy a szoptatás a legbensõségesebb kapcsolat anya és baba között, a kicsi igenis meg fogja érezni hogy anya nem rá figyel. Csak még nem tudja kimutatni, de majd lehet késõbb következménye. Jó ha ezt tudjátok.
A kérdező hozzászólása: Ezt en is igy erzem, de neha , megfeletkezek, a gyermekemrol.Elorebocsajtom, az eletemet adnam erte!
figyelj, Te ember vagy :) igen, anya lettél de ez nem jelenti azt, hogy napi 24 órában a babádat kell lesned! :) a babád nem azt érzi meg ha tv-t nézed szopi közben hanem azt ha unatkozol szopi közben, ingerült, feszült vagy! :) én is néztem szopi közben tv-t, jobban el tudtam engedni magam :) igen, mondhatjuk, hogy rossz anya vagyok de a lényeg, hogy a fiam egészséges lelkû gyerkõc :) ha valami baja van hozzám jön és soha nem mondta, hogy nem szeretne mert mikor a napom felét szoptatással töltöttem, néha bekapcsoltam a tv-t :) sõt, sokszor el is aludtam :) ne legyen ilyen miatt lelkiismeret furdalásod, nyugodtan kapcsolódj ki néha egy picit, nem ezzel fogsz neki ártani :) ))
Én sem érzem magam rossz anyának, és szerintem te sem vagy az. Én is sorozatot nézek, vagy netezek kajcsi közben többször. Szerintem nem ártok vele semmit, õ sem rám figyel egyfolytában, bambulászik valami mást. Bár én nem szoptatok, hanem tápszeres. Nem ezen múlik szerintem a kapcsolatotok.
ettõl még igen is csodálatos anyuka lehetsz! mondjuk abban igazat adok az elõttem szólónak h a szopi az csak anyáé és a babáé legalábbis nálunk így van:D fontos hogy azért mert anyuka lettél ne csak anya legyél! hiszen ez mellett te vagy a férjed FELESÉG az anyukád LÁNYA a barátnõid BARÁTNÕJE stb..... másnak teher a fõzés én ott kapcsolok ki, az a pár óra a konyhában csak az enyém! járj el otthonról, kapcsolj ki egy picit és amikor a babáddal vagy akkor tényleg legyél vele!
Az én babám tápszeres, de én is tévézek míg ot etetem. Ha beszélek hozzá, rám figyel, nem az evésre. Kaja után leteszem játszani, és is mellé ulok, fekszem és akkor beszélgetunk. Én ettol egyáltalán nem érzem magam rossz anyának. Sot, most anyukám sétál a kicsivel, míg én pihenek és netezek.
22:39-es te egy ökör vagy

Hogyan "edzitek" a melleteket, hogy ne nyúljon meg? A szoptatás alatt mire kell vigyázzni, hogy továbbra is formásak maradjanak? -33 hetes km-

Legjobb válasz: Rugalmasan kell tartani a bõrt, de a belsõ kötõszövetekkel és izmokkal nem tudsz szoptatás alatt mit kezdeni, utána gondolom az edzés vagy a felvarratás segíthet:) De szerintem ez genetika nagyrészben:(

Rugalmasan kell tartani a bõrt, de a belsõ kötõszövetekkel és izmokkal nem tudsz szoptatás alatt mit kezdeni, utána gondolom az edzés vagy a felvarratás segíthet:) De szerintem ez genetika nagyrészben:(
Azonkívül, hogy éjjel-nappal melltartót hordasz, nem nagyon tudsz mit tenni. Amúgy a nõk 99%-nak csúnyább lesz a melle.
Szerintem sokat jelent ha megfelelõ szoptatós melltartót hordasz már a terhesség alatt is.Nekem bevált.Elsõ terhességemnél még hagyományos kosarasat hordtam és meg is látszódott sajnos..Most végig szoptatós melltartót hordok, de már most látom a különbséget.Nincs annyira leterhelve a mellem és megfelelõ a vérkeringés is.Ez segít a szoptatásnál is.Bár azért biztosan egyén függõ is, ahogyan ezt elõttem is írták. 36 hetes

Augmentin Duo antibiotikumot kell szednem szoptatás alatt. Lehetséges, hogy a babánál ez okozhat nyálkás, hígabb székletet? Van valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Antibiotikum okozhat hasmenést a babánál is. De e miatt nem kell abbahagynod a szoptatást, adj neki is normaflore-t.

Antibiotikum okozhat hasmenést a babánál is. De e miatt nem kell abbahagynod a szoptatást, adj neki is normaflore-t.
Szerintem lehet fogzás. Az enyém 3, 5 hós. Patakokban folyik a nyála. 6-7 kaki van naponta egy hete. Az ínye el van fehéredve felül, nyügösebb, de gondolom a meleg is közre játszik. Nekünk is volt ma ilyen széklet. Be akartam vinni a dokihoz, de pont a védõnõ vette fel, mondta, hogy ne aggódjak, nincs semmi baj, emiatt ne vigyem a betegek közé. Fogzás lehet nálunk is, de a fogacska még akár 3 hónapot is várathat magára. Ha nagyon aggódsz azért kérdezd meg a széklettel kapcsolatban a védõnõt vagy az orvost.
Mellgyulladás miatt többször szedtem penicillint, elsõ alkalommal az én babámnak is ment a hasa. Lactiv Babyt adtam neki (én is szedtem probiotikumot) és elmúlt neki.
Tavaly nyáron nekem is szednem kellett, akkor a Lányom még napi 4-5* szopizott, de nála nem okozott semmilyen tünetet! De minden elképzelhetõ! Nem adtál neki mostanában valami új ételt, italt, ami okozhatja?
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos még a kicsi lányom, kizárólag anyatejet kap. Azért gondoltam, hogy az antibiotikum okozhatja, mert más nem történt, ami kiválthatta volna. Legalábbis úgy gondolom. Most kap probiotikumot. Talán okozhatja a fogzás is? Elég sokat szopizza a kicsi öklét és folyik a nyála rendesen.
A kérdező hozzászólása: Nekem is kellett korábban semicillint szednem mellgyulladásra, de akkor nem volt vele gond. Voltunk dokinál oltáson és kérdeztem, hogy mi okozhatja. Lehet, hogy bélfertõzés vagy a fogzás. Erre javasolta a probiotikumot. Volt a második székletében egy kis véres nyák, attól ijedtem leginkább meg.


Igaz, hogy a szülés után is kell szedni a magnézium tablettát, mert a szoptatás alatt is lehetnek méhösszehúzódások és ettől elmegy a tej?

Legjobb válasz: Szülés után természetes,hogy a méh szépen visszaáll,összehúzódik eredeti méretére.Amikor megszületik a baba ezért is adják az infúziót,mely segíti a méhösszehúzódást.Persze görcsös fájdalmak még lehetnek,de én Nospával tompítottam rajtuk.A lényeg ha a terhesség alatt ajánlott vitamint szedted,ne hagyd abba amég szoptatsz.Ha nem válasssz egyet pl.Elevit.Léteznek tejfakasztó teák,amik fokozzák a tejtermelõdést.Kérd ki a védõnõd vagy orvosod tanácsát.Én nem hiszem,hogy ez az állítás igaz lenne amit hallottál.

Szülés után természetes, hogy a méh szépen visszaáll, összehúzódik eredeti méretére.Amikor megszületik a baba ezért is adják az infúziót, mely segíti a méhösszehúzódást.Persze görcsös fájdalmak még lehetnek, de én Nospával tompítottam rajtuk.A lényeg ha a terhesség alatt ajánlott vitamint szedted, ne hagyd abba amég szoptatsz.Ha nem válasssz egyet pl.Elevit.Léteznek tejfakasztó teák, amik fokozzák a tejtermelõdést.Kérd ki a védõnõd vagy orvosod tanácsát.Én nem hiszem, hogy ez az állítás igaz lenne amit hallottál.
A szoptatás alatt azért érdemes vitamint és ásványi anyagokat (akár magnéziumot is, de kinek mit) szedni, mert a szervezetedet a tejcsi termelése eléggé megterheli. A szoptatás az elején méhösszehúzódásokat vált ki, de ez a tejre semmilyen hatással nincs, (pont a szoptatás váltja ki õket) ezek az összehúzódások hasznosak, még akkor is, ha komolyan fájnak, mert ezek segítségével áll vissza a méh eredeti mérete. Ha nagyon muszáj, a fájdalmat lehet csillapítani (nem bármivel, mert minden gyógyszer átmegy a tejbe!), de az összehúzódást meggátolni nem lehet és nem is szabad!
A szoptatás elején vannak méhösszehúzodások, ameddig a méhed az eredeti nagyságára vissza nem áll. Ettõl a tej nem fog elmenni! Én a fiamat császárral szültem és utána pár napon keresztül méhösszehúzódást segító injekciót kaptam. Így aztán, ha szopizott, hát volt bõven méhösszehúzodásom...

Helotok! Szoptatas alatt szabad csiposet enni? Es ha mar keves a tejem, es tapot kell adni a kicsinek, azt hogy kell? A babavizet fel kell foralni, vagy nem muszaj, eleg csak melegiteni! Mert olvastam tobb helyen es mindehol maskepp irjak!

Legjobb válasz: A babavizet nem kell forralni ha frissen bontod fel.De utána már igen.(rá is van írva a palackra)A csípõs kaját nem tudom nekem kezdetektõl tápszeres a lányom.

A babavizet nem kell forralni ha frissen bontod fel.De utána már igen.(rá is van írva a palackra)A csípõs kaját nem tudom nekem kezdetektõl tápszeres a lányom.

Hogyan kell étkezni a szoptatás alatt?

3-4 liter folyadékot iszom igyekszem sok gyümölcsöt enni, de sajnos naponta nasizom egy keveset, mire kell figyelni?

A terhességem 5. hetétől szedem az elevitet és a folsavat. Úgy hallottam, hogy az elevitet végig kell szedni, még a szoptatás alatt is, a folsavat csak a 14. hétig. Nem túl hosszú idő ez?

Régebben a túl sok vitamintól nagyon nagy babák születtek, vagy a pl. csak a fejük stb. lett aránytalanul nagy. Ezek a mostani vitaminok ennyire mások lennének?

Legjobb válasz: Szia !Nem akarlak elkeseríteni errõl de én csak az elevittel kapcsolatban hallottam ilyeneket ,sõt azok az ismerõseim akik ezt szedték õk maguk is pikk pakk meghíztak és az orvosa váltotta l a magzatvédõt.Én más terméket szedek,és 17hetesen nem híztam csak fél kilót,a baba is tök rendben van.Én is szedem a folsavat még mindig,épp hétfõn kérdeztem a védõnõtõl én is meddig szedjem ,mert 13hetes korig két szemet szedtem a 3mg-osból a gyógyszertárban is mondták,meg az orvosom is ennyit ajánlott. A védõnõ azt mondta a kritikus idõszakon már túl vagyunk-13hét de nem árt szedni továbbra sem,napi egyet.úgyhogy én végig szedem,és különben is ez csak b vitamin.Szerintem a baba mérete attól is függ majd,te mennyit hízol.Vigyázz magadra és gartula a babához.

Szia !Nem akarlak elkeseríteni errõl de én csak az elevittel kapcsolatban hallottam ilyeneket , sõt azok az ismerõseim akik ezt szedték õk maguk is pikk pakk meghíztak és az orvosa váltotta l a magzatvédõt.Én más terméket szedek, és 17hetesen nem híztam csak fél kilót, a baba is tök rendben van.Én is szedem a folsavat még mindig, épp hétfõn kérdeztem a védõnõtõl én is meddig szedjem , mert 13hetes korig két szemet szedtem a 3mg-osból a gyógyszertárban is mondták, meg az orvosom is ennyit ajánlott. A védõnõ azt mondta a kritikus idõszakon már túl vagyunk-13hét de nem árt szedni továbbra sem, napi egyet.úgyhogy én végig szedem, és különben is ez csak b vitamin.Szerintem a baba mérete attól is függ majd, te mennyit hízol.Vigyázz magadra és gartula a babához.
csak annyit az Elevitrõl, hogy az egyik ismerõsöm 30 kg-t hízott tõle a terhesség alatt! rendszeresen szedte, végig, minden nap!
Kezdjuk azzal hogy az ember a kajatol hizik, nem pedig a vitamintol. Hogy vannak akiknek a vitaminok novelik az ehsegerzetuket es emiatt tobbet esznek az megint mas. Amugy a tavaly novemberi Kismama magazinban van egy cikk a terhesvitaminokrol, pontosabban az Elevitrol, amiben prof.Czeizel Endre orvosgenetikus beszel mennyire fontos a szedesuk. O ajanlja a szedeset a mar a terhesseg tervezesetol egesz a vegeig. Es szerintem azert az o szavaban lehet bizni
Valóban nem a vitamintól van a hízás. De csinálhat jobb étvágyat, bár én nem vettem észre. Ezt viszont kontrollálni tudod, azzal hogy sokszor eszel inkább keveset és megnézed, hogy mit. Abból pedig ne vonj le messzemenõ következtetést, hogy már három kilót híztál, mert lehet hogy ezután két hónapig nem változik a súlyod! Egyébként szerintem méltatlanul nem emlegetett, de nagyon jó kismamavitamin a Gravida. A terhességem elejétõl naponta szedem. Kívánok nagyon boldog babavárást! Egy 33 hetes kismama.
tudom látom hogy már sok választ kaptál de az eleje az hüjeség én konkrétan rá kérdeztem a baba növése a vitamintól függ azt mondta nem szedjem az elevitet nyugodtan naponta és szoptatás alat is szerintem egy dokinak több tapasztalata van ilyen téren és mivel a szervezetünknek szüksége van ezkre az anyagokra nem hiszem hogy evésel vagy akármilyen gyümölcsel pótoljuk a rendes napi adagot ketönknek persze ez nem azt jelenti hogy szedem a vitamint és nem eszek gyümölcsöt vagy zöldséget vagy finom husikat dehogynem és ráadásul nem hiztam csak 1 kg ezis alkati kérdés nem vitamin .Anagymamám na jó nem terhes:) de folyamatosan bombázuk minden vitaminal és olyan sovány majd elfúja a szél 4 gyereke van és soha nem volt kövér alkati kérdés a terhesség sem egyforma . PUSZI 15 hetes kismami
Szerintem sincs semmi köze az elhízáshoz. Én 6 hónapos vagyok és eddig 6 kg-ot híztam. nem az elevittõl hízik el aki elhízik!!
Szia! Nem tudom ki terjeszt ilyen "rém"híreket, de a vitaminoknak semmi köze a baba nagyságához, sem a te súlyodhoz. A vitaminok csupán kiegészítenek, de nem adnak semmi plusszt! A vérképed alapján a dokid tudja mire van szükséged, rá halgass és önmagadra. A vitamin neked kell, hogy rendben legyen az imunrendszered, mert a baba bizony sokmindent"elvesz"... Minden jót!
Szia! Nekem azt mondta a dokim, hogy szedjem nyugodtan az elevitet. Én minden nap beveszek egyet, márcsak azért is mert nem mindig táplálkozom helyesen szerintem. Én nem híztam meg tõle, pedig már a 27 hétben vagyok. Úgy tudom a gyerekkel sincs semmi "gond". Nem említett semmi olyat, hogy "Hú, ez nagy baba!" :) vagy ilyesmi. Most is megnézte a fiamat uh-n. Azért ha megyek hozzá rákérdezek konkrétan a mostani állapotunkra. Szerintem beszéld meg az orvosoddal. Ismerek olyan "elevites" babát, aki 2900 grammal született csak, meg több olyat is, akik normális súllyal (3000-3500 gr). Hogy kinek mekkora babája születik, az genetika IS. Én a helyedben kikérném az orvos véleményét, és mondd meg neki, hogy szeretnéd ha tájékoztatna az UH-ok alkalmával, hogy milyenek a gyerek méretei.
Szia!Szerintem ahány orvos annyi válasz a kérdésre. Nekem azt mondta a dokim hogy az elevitet 12. hétig szedjem rendszeresen, utána csak elvétve mert én is meghizom tõle és a gyerek is nagy lesz..Hmm ki tudja...hallgatok rá max több gyümölcsöt fogok enni..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat:) Nektek is nagyon boldog babavárást:)
Szia En is elevitet szedek, de nekem az orvosom azt mondta, h 1 heten max 2-3 db-ot szedjek, ne vigyem tulzasba. En mast nem szedek amig az orvosom nem mondja, gondolom Te is az orvosod javaslatara szeded ezeket?! En 10 hetes kismama, es hiztam En is 1-2 kg, de ugye En nem szedek annyi vitamint, h attol lehessen. Amugy En is ezt hallottam a vitaminokrol amit Te is leirtal, de az orvosomat nem kerdeztem meg rola, na majd ha legkozelebb megyxek 2, 5 het akkor. Boldog babavarast
A kérdező hozzászólása: Hát igen, most vagyok 11 hetes, és már + 3 kilónál járok...:( És ilyenkor kire kell inkább hallgatni? A védõnõre vagy a dokira?
Szia! Én azt hallottam, hogy állítólag nem ártalmas ha a terhesség végéig azedik az Elevitet, de.. én is azt szedem, és nagyon sok helyen olvastam hogy elég csak az elsõ 3-4 hónapban szedni, mert tényleg nagy babák születhetnek tõle.Én úgy döntöttem, hogy az elsõ 3 hónapban Elevitet szedek, aztán áttérek a Hipp Natal nevû vitaminra, ami szintén várandós anyáknak lett kifejlesztve, semmi káros anyag nincs benne, 98%-os gyümölcslé, és ugyanazokat a vitaminokat tartalmazza mint az Elevit! Gratulálok a babához!
En elkezdtem szedni az elevitet mar egy honappal a teherbeesesem elott. Azota mindennap szedem, es mar a vegefele vagyunk. En osszesen 10 kg hiztam. Egy baratnom nem szedett semmilyen vitamint a terhessege alatt es 31 kg hizott. Akkor hogy is van ez?

Hány kalóriát kell megenni egy nap ahhoz, hogy szoptatás alatt szépen olvadjanak le a kilók, viszont a tej ne menjen el? 1500kalóriával ez vajon elérhető?

Legjobb válasz: Ez alkatfüggõ! A napi szûkséges mennyiséged 500-600 kalóriával növekszik szoptatáskor. Ha azt betartod, akkor fogyhatsz, de ez tényleg alkati!!! Van aki hízik szoptatás alatt, mert a szervezete visszatart. Én NEM fogyózok, nem eszem túl magam, sok folyadékot iszok (napi 2-2,5 litert) és a gyerekem megfelelõen hízik, sõt!!! cuki kis puffancska:) Ja és heti 2x szoktam tornázni is. A barátnõm viszont igény szerint eszik és még nassol is, neki áll a súlya, se fel, se le. De nem szabad rágörcsölni a fogyókúrára ilyenkor, ha fogysz, akkor fogysz, ha nem, akkor nem. A kisbabád egészsége a lényeg, gondolom egyetértesz :) Jó egészséget nektek!

Ez alkatfüggõ! A napi szûkséges mennyiséged 500-600 kalóriával növekszik szoptatáskor. Ha azt betartod, akkor fogyhatsz, de ez tényleg alkati!!! Van aki hízik szoptatás alatt, mert a szervezete visszatart. Én NEM fogyózok, nem eszem túl magam, sok folyadékot iszok (napi 2-2, 5 litert) és a gyerekem megfelelõen hízik, sõt!!! cuki kis puffancska:) Ja és heti 2x szoktam tornázni is. A barátnõm viszont igény szerint eszik és még nassol is, neki áll a súlya, se fel, se le. De nem szabad rágörcsölni a fogyókúrára ilyenkor, ha fogysz, akkor fogysz, ha nem, akkor nem. A kisbabád egészsége a lényeg, gondolom egyetértesz :) Jó egészséget nektek!
Szoptatás alatt nincs fogyás, majd utána addig felsejtsd el a tavalyi fürdõruci méreted.
vagy szoptatsz vagy fogysz. A kettõ együtt nem megy.
Mitöl lenne teje annak aki nem visz be annyi kalóriát hogy a saját sulyát meg tudja tartani?akkor a pluszokra honnan lenne energia? Inkább egészségesen táplálkozzon, azzal is segít.
Én teljesen normnálisan étkezem, egyáltalán nem fogyózok, és 8 hét alatt visszanertem a szülés elõtti súlyomat. Közben anyatejleadó lettem, annyi felesleges tejem van...
Hát figyelj, mérsékelt evés, ha meg tudod tenni akkor este 6 után már ne igazán egyél. Torna, sok folyadék. Próba aztán meglátod h jó e.
1500 kcal-val ez valószínüleg elérhetõ. Azonban azt tudnod kell, hogy a folyás alkalmával a zsír mellett egy csómo méreganyag is felszabadul ami bekerül az anyatejbe. Én 100 kiló fölött vagyok, volt egy mûtétem ami miatt sokkal kevesebbet eszem mint eddig és szoptatok. A baba is és én is úgy nézzünk ki mint a tinik. Tele vagyunk apró pöttyökkel és hetente orvoshoz kell mennünk, hogy lássák, nincs-e semmi baja a babának. Én nem tudok változtatni, de nem is akarok, én még mindig jobbnak tartom ezt így, mint a tápszerezést.
Ha heti fél kg-ot fogysz az kivitelezhetõ szoptatás mellett. No meg, hogy megcáfoljam a többieket: én szülés után rohamosan fogytam. Nem fogyóztam!!! 3 hónap alatt 12Kg lement rólam, tejem volt dögivel. Vannak kivételek.

Milyen ételeket nem ehetek szoptatás alatt? Miket kell kerülni hogy a baba ne legyen hasfájós?

Legjobb válasz: Szia! Ugye azok a bizonyos "k" betûsök (káposzta, karfiol, karalábé, stb...), amik amúgy is puffasztanak, meg a borsó, bab... A túlzott kávé, csokoládé, feketetea, amik élénkítenek, a csípõs dolgokat is célszerû kerülni. Persze igazából neked kell kitapasztalni, hogy az egyes dolgokra, hogyan reagál a babád. Túl sok új dolgot ne egyél egyszerre, hogy tudd, mi az, amire érzékenyebben reagál a picúr. Én pl. mindig kávéztam, a terhességem alatt is, a szoptatáskor pedig nagyon kicsi mennyiségben és nagyon felhigítva próbáltam ki, nem lett élénkebb a babám, ugyanúgy aludt, mint elõtte, tehát onnantól nyugodtam ittam. De másnak meg abszolút nem bírja. Minden jót és jó egészséget Nektek!

Szia! Ugye azok a bizonyos "k" betûsök (káposzta, karfiol, karalábé, stb...), amik amúgy is puffasztanak, meg a borsó, bab... A túlzott kávé, csokoládé, feketetea, amik élénkítenek, a csípõs dolgokat is célszerû kerülni. Persze igazából neked kell kitapasztalni, hogy az egyes dolgokra, hogyan reagál a babád. Túl sok új dolgot ne egyél egyszerre, hogy tudd, mi az, amire érzékenyebben reagál a picúr. Én pl. mindig kávéztam, a terhességem alatt is, a szoptatáskor pedig nagyon kicsi mennyiségben és nagyon felhigítva próbáltam ki, nem lett élénkebb a babám, ugyanúgy aludt, mint elõtte, tehát onnantól nyugodtam ittam. De másnak meg abszolút nem bírja. Minden jót és jó egészséget Nektek!
Nálunk a paradicsomtól fájt nagyon a kisfiam pocija az elsõ hónapokban. Most már eszek mindent, semmi baja már. 5, 5 hós.
Elõzõ vagyok, ezer bocs a válaszomért, a kérdést rosszul olvastam....mindent visszaszívok... miket kell kerülni helyett miért kell kerülni-t olvastam. Azért ment fel a pumpám, de mégegyszer bocs. Amit viszont írtam, gyerekorvos, védõnõ biztos tud tanácsot adni, saját esetemben nálam a puffasztó ételek kerülése elég volt. káposztafélék, beleértve a karfiolt is, hüvelyesek, és a fûszeres étrend .
nekem többek között ezek okoznak gondot: hüvelyesek, gomba, máj, nesquick kakaó. Ettõl függetlenül ettem mindent.
Nekem csak a káposztafélékkel, szárazbabbal volt gondom, de csak a második hónapig. Egyébként mindent ettem, és sok tejet ittam.
nekem csak az elsõ 2és fél, 3 hónap volt így evés teren odafigyelõs! azóta eszek mindent és észre sem venni, de nekem is a káposzta volt a leginkább, meg a párolt zöldség.
szia! Te miért kerülnéd, hogy hasfájós legyél? Na azért kell kerülni az olyan ételek fogyasztásá szoptatós anyának, amelyek puffasztanak, pl. Természetesen pontos infót ad a védõnõ, gyerekorvos errõl, s tudtommal az oltási könyveben is van egy táblázat arról, mennyi idõsen mit ehet a baba. A miénkben van legalábbis. Ha pedig azt nem veszed figylembe, hogy ha a kicsinek elég rossz, hogy fáj a hasa, akkor már csak azért is kell kerülni, hogy ne legyen hasfájós, mert meg fogsz õrülni, annyit fog szegényke sírni... Hát sok sikert.
koszi a valaszokat

Mit kell csinálni, hogy a fogaim ne romoljanak meg szoptatás alatt?

Már 17 hónapja szoptatok és most érzem,hogy érzékenyek,meg picit átlátszóak lettek.

Legjobb válasz: Elvileg nem szabadna megromlaniuk, mert az elsõ idõszak után a szervezet "megtanulja" jobban hasznosítani a kalciumot, ezért is van, hogy a szoptatás csökkenti a csontritkulás kialakulásának esélyét. Ha érzékenyek használj megfelelõ fogkrémet, ill. fokozhatod a Ca bevitelt. Ha nagyon aggódsz keress fel egy fogászt! további jó szoptatást! :)

Elvileg nem szabadna megromlaniuk, mert az elsõ idõszak után a szervezet "megtanulja" jobban hasznosítani a kalciumot, ezért is van, hogy a szoptatás csökkenti a csontritkulás kialakulásának esélyét. Ha érzékenyek használj megfelelõ fogkrémet, ill. fokozhatod a Ca bevitelt. Ha nagyon aggódsz keress fel egy fogászt! további jó szoptatást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!