Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a szoptatás (54 db)

Hány percig kell, hogy tartson a szoptatás?

Másfél hónapos babám 50-60 percig szopik egy étkezés alkalmával. Ha 30 perc után leveszem a cicir?l, akkor sír, öklét a szájába tömi, tehát még éhes. S a sírást nem hagyja abba, míg újra cicire nem teszem. A véd?n?nk és ismer?sök szerint is az egy órás szoptatás hosszú id?, le kéne róla szoktatni a gyereket, de nekem ez nem megy. Más is van így ezzel? Mit tanácsoltok, er?ltessem a 30 percet, vagy csináljam úgy, ahogyan ? szeretné, 60 percig?

Legjobb válasz: Én még ilyet nem is hallottam, hogy idõre kell szoptatni. Az én kisfiam ennyi idõsen, volt hogy másfél órát is szopott, miért vonjam meg tõle ha neki ennyire jól esik. Meg a tejtermelésnek is jót tesz a sok szoptatás.2-3 hónaposan már 30-35 perc körül volt egy szopi, 5 hónaposan meg már 5-10 perc. Most is szopizik még, 2 hét múlva egy éves lesz, de az esti szopi van, hogy 20 perc. Ha nincs gond a mellbimbóddal, nem sebes vagy ilyesmi és birod, nyugodtan szoptass kedvetek szerint. Jó babázást!

Én még ilyet nem is hallottam, hogy idõre kell szoptatni. Az én kisfiam ennyi idõsen, volt hogy másfél órát is szopott, miért vonjam meg tõle ha neki ennyire jól esik. Meg a tejtermelésnek is jót tesz a sok szoptatás.2-3 hónaposan már 30-35 perc körül volt egy szopi, 5 hónaposan meg már 5-10 perc. Most is szopizik még, 2 hét múlva egy éves lesz, de az esti szopi van, hogy 20 perc. Ha nincs gond a mellbimbóddal, nem sebes vagy ilyesmi és birod, nyugodtan szoptass kedvetek szerint. Jó babázást!
Az enyém is nagyjából 15-20 perc alatt végez. Persze ha hagyom, akkor elszopizgat még akármeddig is, de általában csak este szoktam hagyni "élvezkedni". Az én babám is másfél hónapos. Szerintem is korlátozd 30 percre a szopit.
20 percig tartson egy szopi. probáld meg utána a cumit és ringasd kicsit, lehet csak a közelségedre vágyik. mennyi idõs a babád? mennyit eszik egy alkalommal?
Nem felülbírálni akarom a 15-20 perces szoptatást, hisz van, akinek ez bevált módszer, DE!!! Babafüggõ is a dolog, na meg mikor a kórházban együtt fejtünk a lányokkal volt akinek "vastagabb cérna vastagságú, 7 sugárban" dõlt a teje. Nekem csak olyan hajszálvékonyka 5 sugárban. Persze, hogy az én picikém is tovább szopott. Aztán a védõnõm tanácsára megpróbáltam a 20 perces szpotatást, mert azt mondta, hogy csak lusta a babám. HÁÁÁT.... majdnem sikerült elapasztani a tejemet. Ne hallgass senkire csak a babád jelzéseire és az ösztöneidre. Pihenj addig amíg szoptatsz, ne sajnáld rá az idõt, úgyis olyan nagyon hamar elmúlik ez az idõszak! Boldog babázást!!!
A kérdező hozzászólása: Én is felhívtam most egy szoptatási tanácsadót és azt mondta, rendben van ez így. Majd idõvel rövidülni fog a szoptatási idõ. Köszönöm a válaszokat!
Az en babam 2 honapos, es a szuletese ota 40-50perc egy szopi. Nekem is probaltak beleszolni, mert hogy az milyen sok ido. Es akkor mi van? Jelenleg mas dolgom sincs, mint hogy a gyermekemmel foglalkozni. 4 orankent eszik, etetesek kozott masfel-2 orat alszik, es kiegyensulyozott. Ha neki ennyi idore van szuksege, akkor hagyd ot ennyi ideig szopni es kesz. Szerintem is baromsag idore szoptatni. Es ha 30 perc alatt nem telt meg a pocakja, hagyjad uvolteni, mert lejart az ido??? Hallgass az osztoneidre, a tobbiek meg csinaljak ugy, ahogy ok jonak latjak.
Ne aggódj, nálunk is eddig tart egy szopi. Nekem is mondták már a kedves rokonok, hogy nem jó ez így, de nem érdekel. Egyébként felhívtam egy szoptatási tanácsadót, és azt mondta nagyon jó ez így ahogy van. Nekem a védõnõ is azt mondja, úgy csináljam ahogy a babának jó. Így hát nem foglalkozom senkivel, örülök, hogy tudok szoptatni, a babám jól van szépen fejlõdik. Jól csinálod, ne hallgass senkire!!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak! Nagyon igazad van, és egyébként nagyon nehéz elviselni, hogy mindenki belepofázik a rokonságban is, és emiatt tökre elbizonytalanodom mindig, hogy mit csinálok rosszul. Ebben az egyben viszont tényleg tanácstalan vagyok, mert látom, hogy másoknál hogy megy.
szia! szerintemnne hallgass senkire , csak a szívedre:) ha még éhes, miért ni cicilhetne???az én kislányom 2 hónapos, és van amikor 50 percig szopizik.. az elején én is hallgattam mindenki tanácsára. de mostmár ugy csinálom, ahogy a szívem diktálja...
A lányom 6 hetes, általában 20-30 perc alatt végez az evéssel, de utána õ i szeret még nyammogni, vagy elaludni a cicin. Az elõbb is rátettem a cicire és 5 perc elszundított.
figyeld meg 20 perc alatt mennyit eszik, ha meg van a szükséges mennyiség ne ciciztesd tovább, mert ez lesz neki a természetes.lehet sirni fog eleinte, de ha kezedben van meg fog nyugodni hidd el! az öklét nem csak akkor tömik a szájukba ezek a babok, ha csak éhesek, ismerkednek magukkal.
A kérdező hozzászólása: Másfél hónapos és kisfiú. Már kipróbáltam azt, amit te írsz, de ordít, míg újra cicihez nem jut. Egyébként 60 perc alatt normál mennyiséget eszik, nem eszi túl magát. Bukni alig szokott. Hetente 20 dekát gyarapszik.
Nekem azt mondta a sógornõm, aki védõnõ, de nincs gyereke, hogy csak 20 percig szoptassak, mert kiázik a mellbimbóm és fájni fog. Ja! A lányom, amikor a szájába vette a cicim, 30-40 percnél hamarabb nem is engedett el. Addig nyúzott, amig jól nem lakott. Nem hagytam, hogy orditson az éhségtõl. Nem ázott ki semmi! Azt olvastam valahoz, hogy az anyatej gyógyitja az ilyen sebeket. A lányom 1 éves és éjjelente még kezelésbe vesz-

Helotok! Szoptatas alatt szabad csiposet enni? Es ha mar keves a tejem, es tapot kell adni a kicsinek, azt hogy kell? A babavizet fel kell foralni, vagy nem muszaj, eleg csak melegiteni! Mert olvastam tobb helyen es mindehol maskepp irjak!

Legjobb válasz: A babavizet nem kell forralni ha frissen bontod fel.De utána már igen.(rá is van írva a palackra)A csípõs kaját nem tudom nekem kezdetektõl tápszeres a lányom.

A babavizet nem kell forralni ha frissen bontod fel.De utána már igen.(rá is van írva a palackra)A csípõs kaját nem tudom nekem kezdetektõl tápszeres a lányom.

7hetes babam van. A ferjem sokszor mondja hogy jo anya vagyok, de en ezt nem erzem. Abban nyilvanul meg, hogy-tudom sokat kell-azon veszem eszre magam, hogy pl. a szoptatas alatt tv-t nezek, telefonalok es alig beszelek hozza?

Jart valaki hasonlo halyzetbe?

Legjobb válasz: na jó anya lettél de ez nem azt jelenti h csak és kizárólag a baba van és más nem pl én netezni szoktam szopi alatt, nézek tv is olvasok is vagy mesélek a többi gyereknek leckét írok a legnagyobbal szopi alatt amugy sem rám figyel hanem arra h végre hami van :))) majd utána beszélgetünk vagy ha elalszik akkor alvás után :-) különben is most is itt alszik az ölemben és már zsibbad a lábam de akkor sem teszem le mert olyan jó h itt piheg :-) ja és szabad mind a két kezem is :-D

na jó anya lettél de ez nem azt jelenti h csak és kizárólag a baba van és más nem pl én netezni szoktam szopi alatt, nézek tv is olvasok is vagy mesélek a többi gyereknek leckét írok a legnagyobbal szopi alatt amugy sem rám figyel hanem arra h végre hami van :) )) majd utána beszélgetünk vagy ha elalszik akkor alvás után :-) különben is most is itt alszik az ölemben és már zsibbad a lábam de akkor sem teszem le mert olyan jó h itt piheg :-) ja és szabad mind a két kezem is :-D
Pont hogy a szoptatás a legbensõségesebb kapcsolat anya és baba között, a kicsi igenis meg fogja érezni hogy anya nem rá figyel. Csak még nem tudja kimutatni, de majd lehet késõbb következménye. Jó ha ezt tudjátok.
A kérdező hozzászólása: Ezt en is igy erzem, de neha , megfeletkezek, a gyermekemrol.Elorebocsajtom, az eletemet adnam erte!
figyelj, Te ember vagy :) igen, anya lettél de ez nem jelenti azt, hogy napi 24 órában a babádat kell lesned! :) a babád nem azt érzi meg ha tv-t nézed szopi közben hanem azt ha unatkozol szopi közben, ingerült, feszült vagy! :) én is néztem szopi közben tv-t, jobban el tudtam engedni magam :) igen, mondhatjuk, hogy rossz anya vagyok de a lényeg, hogy a fiam egészséges lelkû gyerkõc :) ha valami baja van hozzám jön és soha nem mondta, hogy nem szeretne mert mikor a napom felét szoptatással töltöttem, néha bekapcsoltam a tv-t :) sõt, sokszor el is aludtam :) ne legyen ilyen miatt lelkiismeret furdalásod, nyugodtan kapcsolódj ki néha egy picit, nem ezzel fogsz neki ártani :) ))
Én sem érzem magam rossz anyának, és szerintem te sem vagy az. Én is sorozatot nézek, vagy netezek kajcsi közben többször. Szerintem nem ártok vele semmit, õ sem rám figyel egyfolytában, bambulászik valami mást. Bár én nem szoptatok, hanem tápszeres. Nem ezen múlik szerintem a kapcsolatotok.
ettõl még igen is csodálatos anyuka lehetsz! mondjuk abban igazat adok az elõttem szólónak h a szopi az csak anyáé és a babáé legalábbis nálunk így van:D fontos hogy azért mert anyuka lettél ne csak anya legyél! hiszen ez mellett te vagy a férjed FELESÉG az anyukád LÁNYA a barátnõid BARÁTNÕJE stb..... másnak teher a fõzés én ott kapcsolok ki, az a pár óra a konyhában csak az enyém! járj el otthonról, kapcsolj ki egy picit és amikor a babáddal vagy akkor tényleg legyél vele!
Az én babám tápszeres, de én is tévézek míg ot etetem. Ha beszélek hozzá, rám figyel, nem az evésre. Kaja után leteszem játszani, és is mellé ulok, fekszem és akkor beszélgetunk. Én ettol egyáltalán nem érzem magam rossz anyának. Sot, most anyukám sétál a kicsivel, míg én pihenek és netezek.
22:39-es te egy ökör vagy

Letezik, hogy az anyatejtol nagyon hafajos a baba es abba kell hagyni miatta a szoptatast? Jart mar igy vki?

Meg akk is ha az etkezesre odafigyel.

Legjobb válasz: Lehet hasfájós, ha a szopások között nincs legalább 2-3 óra, mert sok levegõt nyel. De a hasfájás miatt nem kell a szoptatást abbahagyni. A hasfájás okát kell megkeresni, és tenni ellene.

Lehet hasfájós, ha a szopások között nincs legalább 2-3 óra, mert sok levegõt nyel. De a hasfájás miatt nem kell a szoptatást abbahagyni. A hasfájás okát kell megkeresni, és tenni ellene.
Nekem sosem jutott eszembe, hogy hasfájás miatt abba kellene hagyni a szoptatást, pedig nekem mindkét babám hasfájós volt (a második még az, mert csak 6 hetes). Nekünk nem használ(t) semmi (Sab Simplex, Infacol, Espumisan)igazán, dehát túl kell élni és kész. 2-3 hónap után elmúlik - most is ezt várom. Egyébként minden napunk és óránk más; nem minden szopi után hasfájós, szóval azért nem egy merõ gyötrelem a pici élete.
Szia, szerintem se kell abbahagynod a szoptatast, orulj neki mig van tejed, figyelj oda a taplalkozasra, ne egyel fuszereset, csiposet, kaposzta-paprika feleket, de viszont az sem jo ha nagyon dietazol, mert a pici szervezetenek mindenhez hozza kell szoknia.... inkabb egyel tojasos levest illetve kemenymagos kajakat, mivel az hajtsa a szeleket es nem lesz a babadnak gorcsei, tudok ajanlani ugynevezett pupík kremet, gyogyszertarakban kaphato(illetve Szlovakiaban, nem tudom te hol elsz/ vagy pedig Sab Simplex puffadt gyomorra, jaj es figyeld a szeleket a picinel :/ 3 honapos kisfiu anyukaja vagyok puszi
A kérdező hozzászólása: Kulfolon elunk itt csak a gripe water-t tudjunk hasznalni. Sajnos csak rovid ideig hat, viszont most kuldenek otthonrol infacolt remelem jobb lesz. En pedig atallok a teljesen natur etkezesre + megfogadom a tanacsaitokat. Remelem jo lesz igy! Koszonom a valaszokat
*hasfájást, nem hajfájást :)
Biztos hogy nem a tejtõl hasfájós a baba, hacsak nem eszel füstölt, csipõs, fûszeres ételeket. Szoptasd tovább, az anyatejnél jobbat nem tudsz adni neki. A rokonokra meg ne hallgass, csak saját magadra és az ösztöneidre! Lehet ok amit irtak már, hogy sok levegõt nyel, büfiztesd meg mindig rendesen, lehet kapni a gyógyszertárban különbözõ készitményeket hajfájásra pl Infacol stb, járj utána milyenek vannak még. Nem a szoptatással kell felhagyni hanem a hajfájást kezelni.
Anyukám... A bátáymat igen, de a ghugomat és engem nem tudott szoptatni laktóz érzékenység miatt. Tesóm iskolás korára kinõtte, én meg szenvedek azóta is
Szia. Nekem is ez volt kevés volt a tejem ìgy kapott pótlást de mint utóbb kiderült a kettõ együtt olyan görcsöket csinált nála , mire mi erre rájöttünk nagyon kevés volt már a tejem igy azt hagyruk el. Már lassan 3éves és minden rendben van vele.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet h nagyon hasfajos a kisfiam. 5 hetes. Cicil + potlast is kapott. Tegnap elott sok sok olvasas utan ugy dontottem szeretnem ha csak cicilne es elhagyhatnank a potlast. Mert vszinuleg eleg a tejem csak en hittem h nem es rosszul ertelmeztem a jelzeset.(elso baba) a kornyezetem viszont azzal nyaggatott hogy provaljam meg h csak tapszert kap mert lehet h nem jo neki a tejem... tul suru vagy ilyesmi. Nem igazan ertettem h lehet rossz az anyatej de belementem. Es nyugodtabb volt ma a kincsem. Nem mondom h egyaltalan nem fajt a hasija mert fajt de kb fele annyit szenvedett mint egyebkent
az anyatej nem lehet gond, max. amit te megeszel, az lehet ártalmas a babapocakra. hasfájása lehet azért is, mert mohó (sok levegõt nyel) mert spriccel a tejed, és alig gyõzi nyelni (és sok levegõt nyel) ezen két problémára választ kapsz, ha hanyatt fekve próbálod szoptatni (a baba lesz felül) így besegít a gravitáció egy kicsit. próbáld ki, hogy 2 napig semlegeseket eszel - kifli, krumpli, rizs, sült/fõtt hús pl. és ásványvíz... aztán meglátod.. ------ vagy általánosságban kérdezed? :) ------ amúgy mi lehet jobb az anyatejnél? :)
Én csak egy ilyen indokot tudnék rá. Ha a babának veleszületett súlyos tejcukor intoleranciája lenne, és emiatt kell abbahagyni a szoptatást, és tejcukormentes tápszert kapna helyette. Hasonló eset mondjuk a galaktozémia, akkor sem kaphat anyatejet a baba, de az sokkal súlyosabb dolgokat okoz (veseelégtelenség, értelmi visszamaradás..., viszont az azt hiszem nem jár hasfájással), de ez nem is igazán ide tartozik, mert azt szûrik pár napos korban minden babánál, vagyis hamar kiderül.
Ha még nem késõ: próbáld meg a Colief cseppet, nekünk az vált be, Espumisannal kombinálva. Késõbb váltottunk Lactase Comfort-ra, mert az olcsóbb, mint a Colief. 3 hós, hasfájós-puffadós baba anyukája

Augmentin Duo antibiotikumot kell szednem szoptatás alatt. Lehetséges, hogy a babánál ez okozhat nyálkás, hígabb székletet? Van valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Antibiotikum okozhat hasmenést a babánál is. De e miatt nem kell abbahagynod a szoptatást, adj neki is normaflore-t.

Antibiotikum okozhat hasmenést a babánál is. De e miatt nem kell abbahagynod a szoptatást, adj neki is normaflore-t.
Szerintem lehet fogzás. Az enyém 3, 5 hós. Patakokban folyik a nyála. 6-7 kaki van naponta egy hete. Az ínye el van fehéredve felül, nyügösebb, de gondolom a meleg is közre játszik. Nekünk is volt ma ilyen széklet. Be akartam vinni a dokihoz, de pont a védõnõ vette fel, mondta, hogy ne aggódjak, nincs semmi baj, emiatt ne vigyem a betegek közé. Fogzás lehet nálunk is, de a fogacska még akár 3 hónapot is várathat magára. Ha nagyon aggódsz azért kérdezd meg a széklettel kapcsolatban a védõnõt vagy az orvost.
Mellgyulladás miatt többször szedtem penicillint, elsõ alkalommal az én babámnak is ment a hasa. Lactiv Babyt adtam neki (én is szedtem probiotikumot) és elmúlt neki.
Tavaly nyáron nekem is szednem kellett, akkor a Lányom még napi 4-5* szopizott, de nála nem okozott semmilyen tünetet! De minden elképzelhetõ! Nem adtál neki mostanában valami új ételt, italt, ami okozhatja?
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos még a kicsi lányom, kizárólag anyatejet kap. Azért gondoltam, hogy az antibiotikum okozhatja, mert más nem történt, ami kiválthatta volna. Legalábbis úgy gondolom. Most kap probiotikumot. Talán okozhatja a fogzás is? Elég sokat szopizza a kicsi öklét és folyik a nyála rendesen.
A kérdező hozzászólása: Nekem is kellett korábban semicillint szednem mellgyulladásra, de akkor nem volt vele gond. Voltunk dokinál oltáson és kérdeztem, hogy mi okozhatja. Lehet, hogy bélfertõzés vagy a fogzás. Erre javasolta a probiotikumot. Volt a második székletében egy kis véres nyák, attól ijedtem leginkább meg.

Hogyan kell abbahagyni a szoptatást? Ki hogyan csinálta?

Kislányom 5,5 hónapos, és nem elég a tejem neki, ezt abból is tudom, hogy már 4-5 hónapra nem hízott csak 200 grammot! Van hogy ha fejem akkor sem jön már belöle! Reggelre van, délbe és 3-kor zöldség és gyümölcs van, e tájt szoktam fejni 150 ml-t amit 6kor odaadok, de már estére nincs 60ml körül eszik!!! Már csak ?rl?dök az egész miatt, és gondoltam hagyom az egészet! Kérdés, fogom magam és egyszer?en nem adom neki oda a cicim???

Legjobb válasz: Szerintem szép lassan majd elapad. Próbáld megszoptatni, aztán pótolni amennyit kell. Nekem sem egyik napról a másikra fejezõdött be a szoptatás, hanem egyre kevesebb és kevesebb lett. Próbálj meg nem görcsölni ezen. Amit tudtál, megtettél, persze hogy jó az anyatej, de a tápszer sem méreg, rengeteg gyerek nõtt már fel rajta. A lényeg a te nyugalmad.

Szerintem szép lassan majd elapad. Próbáld megszoptatni, aztán pótolni amennyit kell. Nekem sem egyik napról a másikra fejezõdött be a szoptatás, hanem egyre kevesebb és kevesebb lett. Próbálj meg nem görcsölni ezen. Amit tudtál, megtettél, persze hogy jó az anyatej, de a tápszer sem méreg, rengeteg gyerek nõtt már fel rajta. A lényeg a te nyugalmad.
az én babám is 200at hízott 4-5 hónap közt! 5, 5 hósan elkezdtem hozzátáplálni (gyümölcs, zöldség, Sinlac). aztán megint szépen hízott. azóta is szopik napi 5x, most 3x eszik mellette pürét. 9 hós. ha csak a mérleg miatt érzed kevésnek a tejed, a babád elégedett, mosolygós, akkor szerintem nem kell ezen változtatni.
Vérszomja panda, te mindnhol osztod az észt?Mellesleg azt hittem férfi vagy :S Nem méreg a tápszer, és kell a nyugi az anyukának. De ha elhiszed kedves kérdezõ ha elkezded hozzátáplálni, és megpróbálsz nem görcsölni-tudom nehéz, én is görcsöltem-akkor jó lesz minden.Én is sokat izgultam, hogy nem hízott sírtam is minden.De aztán mikor szépen fejlõdött, nyugis lettem.És lassan csökkent a szopik száma, a végén, mint már írtam csak reggel, és az már olyan boldogító nyugis érzés volt:) Semmi görcs:) Én semmire nem akarlak rábeszélni csak a saját tapasztalatot meséltem:)
jav.: "2-3 napon keresztül"
Elsõ kisfiamnál 6 hónapos korig szoptattam és mindig kezdtem kiváltani a szopikatt banánpéppel és egyéb kekszes ilyen-olyan tejpéppel. Idõben vagytok ti is kb. 10 évvel ezelõtt ez volt a bûvös határ, a 6 hónap amíg nagyon jó, ha a baba csak anyatejet kap, betartottam, de azután nagyon jó volt "szabadulni" is. Ha esetleg még tápszerben gondolkodsz, akkor már azonnal lehet úgy, hogy kb. 10 nap alatt fokozatosan nekiláthatsz 1-1 szopikat 2-3 keresztül kiváltani tápszerrel. Érdemes a délit kezdeni elõször.
Nekem sem hízott ebben az idõben a fiam.Elkezdtem hozzátáplálni és utána csodásan fejlõdöt.De a szopit nem hagytam.Igen néha már fárasztó, de hidd el megéri!!Akkora immunerõsítõ hatása van.A kisfiam 13 hónapig szopizott a végén már csak reggel, de addig még csak náthás sem volt!! Én még szívesen szopiztattam volna de õ unta meg.Egyik reggel egyszerûen kiköpte és otthagyott.Soha többé nem kellet neki...
A kérdező hozzászólása: Én is a szoptatás híve vagyok, de sajnos be kell ismernem talán már magamnak, hogy ez kevés!!! Mindent megtettem, úgy érzem!!! Szoptatós tea, akkor (nem egy idõben) homeopátiás bogyó, fejés! Volt hogy mélyhûtöttem, de már azt is feléltük (nem volt sok)! Méricskélem, elég volt vagy nem! Sajnos az 3-4-5 hónapra a gyarapodásunk nagyon lejebb adott! Ezért is vacilálok!!! mert már a férjem is megõrhítem ezzel az egésszel!!! Már a tápszert megeszi cumisüvegbõl, és lehet neki is jobb lenne ha egyszerûen megetetném, és nem lenne ez a cécó!!!
A fiam 20 hónapos múlt, s még most is cicizik.Õsz óta most beteg, de hozzáteszem, jön a 17. foga... Kérdésedre:a hozzátáplálás mellett tartsd meg az anyatejet, ha lehet, s nem nagy teher-ahogy az elsõ válaszoló is javasolta.Ha kihagyod valamelyik szoptatást, azaz kiváltod, akkor a következõre termelõdik elég.Bár a kereslet-kínálat elv nálam jelentõsen meghatározó, lehet, hogy nálad ez másképp van.Ha estére kevesebb, lehet, hogy nagyon elfáradsz.Nem tudsz picit pihenni? Igaz, hogy nem a leszokatáshoz adtam tippet, de talán mégsem fogod feladni:) Örülnék...
Nem fejtem csak cici.A cumisüveget nem is ismerte.
A tápszert nagy ívben kiköpte:) Almával kezdtem aztán sorban minden.
A kérdező hozzászólása: A hozzátáplálást értsem tápszernek, vagy a zöldség-gyümölcsnek? Fejtél és adtad cumisüvegbõl is?
Keress meg priviben, ha gondolod, mert (most még) sem a hozzátáplálás nem kellene, sem a szopi feladása, pláne! Körkörös hibák, amikbõl nem fogsz tudni kimászni, ha nem mondják el neked, hogy mi miért van és mit kellene hogyan tenned... Szívesen segítek, ha szeretnéd, de perpill elkezdett fájni a kezem (ínhüvelygyuszi), úgyhogy megyek pihenni kicsit.

Hogyan "edzitek" a melleteket, hogy ne nyúljon meg? A szoptatás alatt mire kell vigyázzni, hogy továbbra is formásak maradjanak? -33 hetes km-

Legjobb válasz: Rugalmasan kell tartani a bõrt, de a belsõ kötõszövetekkel és izmokkal nem tudsz szoptatás alatt mit kezdeni, utána gondolom az edzés vagy a felvarratás segíthet:) De szerintem ez genetika nagyrészben:(

Rugalmasan kell tartani a bõrt, de a belsõ kötõszövetekkel és izmokkal nem tudsz szoptatás alatt mit kezdeni, utána gondolom az edzés vagy a felvarratás segíthet:) De szerintem ez genetika nagyrészben:(
Azonkívül, hogy éjjel-nappal melltartót hordasz, nem nagyon tudsz mit tenni. Amúgy a nõk 99%-nak csúnyább lesz a melle.
Szerintem sokat jelent ha megfelelõ szoptatós melltartót hordasz már a terhesség alatt is.Nekem bevált.Elsõ terhességemnél még hagyományos kosarasat hordtam és meg is látszódott sajnos..Most végig szoptatós melltartót hordok, de már most látom a különbséget.Nincs annyira leterhelve a mellem és megfelelõ a vérkeringés is.Ez segít a szoptatásnál is.Bár azért biztosan egyén függõ is, ahogyan ezt elõttem is írták. 36 hetes

Hogyan kell szedni a Cerazettet? Tényleg nem kell megvárni vele az első ciklust? Meghozza a vérzést a szedés szünetében? Nem árt a szoptatásnak?

Legjobb válasz: Én amikor elkezdtem szedni, 1 nap múlva iszonyatosan elkezdett sírni a babám, és nem akarta abbahagyni. Szopizni is elkezdett, de két korty után üvöltve kiköpte. Aztán abbahagytam a szedését, és minden ok lett. Úgyhogy szerintem abszolút nem igaz, hogy ez nincs kihatással a szoptatásra...

Én amikor elkezdtem szedni, 1 nap múlva iszonyatosan elkezdett sírni a babám, és nem akarta abbahagyni. Szopizni is elkezdett, de két korty után üvöltve kiköpte. Aztán abbahagytam a szedését, és minden ok lett. Úgyhogy szerintem abszolút nem igaz, hogy ez nincs kihatással a szoptatásra...

Edzés és szoptatás? Mire kell figyelni, hogy az edzés ne menjen a szoptatás rovására?

Kicsi fiam 5,5 hónapos és csak szopizik,bár lassan kezdjük a hozzátáplálást.A terhesség el?tt is éveken át edz?terembe jártam kardiózni.Már nagyon hiányzik a mozgás,fogyni is szeretnék.Tapasztalatok?Ki hogyan kezdte el újra a rendszeres mozgást,hogy babáját is tudja táplálni mellette?

Legjobb válasz: Szia Én végig tornáztam a terhességet, meg most is hogy szopizik a lányom (7hós, és még csak az ebédet váltottuk ki). Úgy alakul az edzés, hogy csak hetente 3szor és nagyon lightosan, hogy ne legyen izomlázam. Szopi elõtt közvetlen, hogy ne menjen át a tejcibe a tejsav. Én inkább az étkezésekre figyelek, meg hordozóban viszem-hozom amikor sétálunk/kirándulunk :) 8,5kg...úgyhogy jó kis súlyzó :)

Szia Én végig tornáztam a terhességet, meg most is hogy szopizik a lányom (7hós, és még csak az ebédet váltottuk ki). Úgy alakul az edzés, hogy csak hetente 3szor és nagyon lightosan, hogy ne legyen izomlázam. Szopi elõtt közvetlen, hogy ne menjen át a tejcibe a tejsav. Én inkább az étkezésekre figyelek, meg hordozóban viszem-hozom amikor sétálunk/kirándulunk :) 8, 5kg...úgyhogy jó kis súlyzó :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Az érdekelne, hogy a lightosanba belefér futópadon gyaloglás, ellipszistréner, lépcsõzõgép?Persze fokozatosan, lassan, megfelelõ pulzusszámon?
szerintem a gyaloglás tuti, az ellipszisjáró..nem tudom :( én kardiózok kis súlyokkal, meg leg trainerezek.

Mennyire törvényszerű, hogy fél évvel szülés után abba kell hagynom a szoptatást, mert újra babát várok? Még vam rajtam súlyfelesleg az előző babám miatt, mit tegyek, hogy ne hízzak el túlságosan, de a pocaklakó is megkapjon minden szükségeset?

Legjobb válasz: Csak akkor hagyd abba a szoptatást ha az orvosod ezt javasolja! Sok gyümi, zöldség, kismama torna segít, hogy ne hízz sokat. Gratulálok a babádhoz! Minden jót! 2,5 hós baba boldog anyukája

Csak akkor hagyd abba a szoptatást ha az orvosod ezt javasolja! Sok gyümi, zöldség, kismama torna segít, hogy ne hízz sokat. Gratulálok a babádhoz! Minden jót! 2, 5 hós baba boldog anyukája
Miért kell abbahagynod? Nem ízlik a kicsinek a tej? Ha szopik, akkor szoptass nyugodtan tovább, nem lesz semmi baja egyiknek sem.
Nem kell abbahagynod a szoptatást, de lehet, hogy a várandósság miatt megváltozik a tej íze, és a babád elválasztja magát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!