Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a szemceruzát (16 db)

csavarós?
A kérdező hozzászólása: Igen, de tekerhetem életem végéig, meg se moccan :)
az gáz, akkor elromlott. megvan a blokk? nem sokat használtad még? próbáld meg visszavinni ha nem megy, írj az Astor magyar képviseletének, hogy panaszod van. Én rájöttem, hogy érdemes reklamálni, mert drága mulatság kidobni, ami nem mûködik. Volt, amikor kaptam csereterméket, és plusz ajándékot is egy kozmetikai cégtõl. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippet. A blokk sajnos nincs meg, de akkor írok az Astornak. Egyébként próbálgattam egy csomót a boltban, és egyik se reagált semmit a tekerésre. Ezért is gondoltam, hogy valamit én nem tudok jól. :)

Hogyan kell a szemem kihúzni egy szemceruzával?

Még soha nem festettem magam és hát nem tudom melyik részt kell kifesteni.. Segítenétek nekem ? Oldalt is küldhettek ha valahol le van írva/rajzolva.

Legjobb válasz: Az alsó szemhéjad belsõ peremét húzd ki (ami a szempillád és a szemgolyód közt van) úgy, mint a képen: http://www.google.hu/imgres?q=szemfest%C3%A9s+ceruz%C3%A1val..

Az alsó szemhéjad belsõ peremét húzd ki (ami a szempillád és a szemgolyód közt van) úgy, mint a képen: http://www.google.hu/imgres?q=szemfest%C3%A9s+ceruz%C3%A1val..
a lényeg hogy nagyona pillák tövéhez kend az nagyon csúnya ha kilátszik egy vékony csik a vonal és a pillák között. Rajzolj egy vonalat nem baj ha nem pontos mert egy nedves fültisztító pálcikával könnyen tudod javítani. Gyakorlat etszi a a mestert nem nagy ördöngösség.
Nincs olyan hogy kell... próbálkozz és ahogy neked tetszik. Sokféleképpen lehet használni egy szemceruzát.

A szemhéjtust hogyan és hová kell felvinni? Az a szemceruzát helyettesíti, vagy mire jó?

Legjobb válasz: Szebb, élesebb vonalat lehet elérni, mint sima szemceruzával. A felsõ szemhéjadra a szempillák tövére lehet felvinni. Nézd meg az oldalamat, az utolsó lány sminkje is ezzel készült. http://smink.sarok.biz Bár én úgy szoktam, hogy aláfestek szemceruzával, valahogy biztosabbnak érzem úgy a kezemet.

Szebb, élesebb vonalat lehet elérni, mint sima szemceruzával. A felsõ szemhéjadra a szempillák tövére lehet felvinni. Nézd meg az oldalamat, az utolsó lány sminkje is ezzel készült. http://smink.sarok.biz Bár én úgy szoktam, hogy aláfestek szemceruzával, valahogy biztosabbnak érzem úgy a kezemet.
Elsõ válaszoló: Gabika te vagy az? :D ) Amúgy szempillák tövébe, egy szép vonallal, a szemceruzánál erõsebb :)
:D Igen, és te ki vagy? :D
Regii :D
Kicsi a világ. :D
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok:D KÖszi a válaszokat:)
Nincs mit. :)


Hogyan kell felül kihúzni szemceruzával a szemet?

Mert nekem soha nem sikerül.

Legjobb válasz: én felül is szemceruzával húzom ki, nekem könnyû azzal is. eleinte fülpálcikával korrigáltam, ha valahol rosszul húztam.

én felül is szemceruzával húzom ki, nekem könnyû azzal is. eleinte fülpálcikával korrigáltam, ha valahol rosszul húztam.
Azért mert azt nem szemceruzával kell, hanem szemhéjtussal. Azzal sokkal könnyebb és szebb is lesz a vonal.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is!
Én úgy szoktam, hogy becsukom a szemem, a külsõ oldalához odateszem az ujjam és kihúzom, hogy olyan kínais szemem legyen és nekem úgy könnyebb normális vonalat húzni, de ezt télleg gyakorolni kell.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi!
Kívülrõl haladj befelé, kívül vastagabb legyen a vonal, és befelé vékonyodjon. Én mikor már kihúztam cerkával, akkor még fültisztítóval szoktam rá tenni egy kis fekete szemhéjpúdert, és picit satírozom, így nem maszatolódik el. Mindig cerkával húzom ki, valamiért én utálom a tust. 25/N
Elõször szaggatottan húzd meg a vonalat, és halványan, majd próbáld ügyesen megtámasztani a kezed, és kösd össze a szaggatott vonalakat erõteljesebben.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Hát szerintem, ha nem tudsz egyenes vonalat húzni akkor tussal ne próbálkozz. Sok gyakorlás? Nem tudom.. Nekem se mindig sikerül.
Gyakorlás után tényleg bele lehet jönni. Addig szerintem szemceruzával próbálkozz, és fültisztító pálcikával, ha elrontottad javítsd. Ha nem megy, ne add fel, idõ kérdése és sikerülni fog!

Szemceruzát hogy használjam? Hogy kell szépen kihúzni a szemet?

Nem sminkeltem még magam, mikor megpróbáltam akkor nem fogta be vagy túl vastag lett

Legjobb válasz: szemceruzával vékony vonalat nem nagyon tudsz huzni esetleg ha kihegyezed, erre inkább a tusokat vagy a filceket kellene használnod

szemceruzával vékony vonalat nem nagyon tudsz huzni esetleg ha kihegyezed, erre inkább a tusokat vagy a filceket kellene használnod
A kérdező hozzászólása: lehet hülyeséget kérdezek, de akkor a szemceruza mire jó?
hát én mindennap használok szemceruzát...kiemeli a szememet, és nem a bõrhibámat nézik meg elõbb.hát én ugyszoktam h lehúzom a szemhélyamat alul, és ami a szempillk fölöttvan kis vékony rész, azon végighúzom a szemceruzát...sztem tökjo(Y) am vannak, akik tökmáshogy csinálják. L/14
Hát én általában csak felül szoktam szempilláim tövét. Egyszerûen becsukom a a szemem és felfelé nézek, így épp csak abba kicsi részben lesz festékes.De én szõke vagyok, szóval nekem feltûnõbb a szín különbség miatt, és ha nem vagy biztos magadban akkor valami kevésbé feltûnõ színûvel próbálgasd. Ja és a csavargatós szemcekákkal egyszerûbb a dolgod (nem tudom tudod-e mire gondolok, ezekben nincs fa csak az a festék csík.)

Hogyan kell használni a szemceruzát?

18 éves vagyok, és eddig nem nagyon sminkeltem magam. Most viszont, hogy egyetemre megyek, szeretnék egy kis minimális sminket. A ballagásomkor a kozmetikus sminkelt ki, és nagyon jól állt a szemceruza. Azonban én nem tudom, hogy kezdjek hozzá, félek, hogy belemegy a szemembe, vagy nem lesz egyenes, ráadásul nehezen bírom, ha a szememet sokáig pislogás nélkül kell nyitvatartanom..reménytelen, de le tudnátok azért írni? :)

Legjobb válasz: Amit én utálok a szemceruzában: ha hegyes. Sokkal jobban lehet vele pl. dolgozni, ha tompa. Aztán a következõ trükköm, hogy benyálazom (ne nevess! :), így jobban fog. Nem teljesen úgy szoktam csinálni, ahogy elvileg kellene. Alul a szempilla fölött és a szempillán (mintha ráfestenék) szoktam kihúzni (lehúzom a szemhéjam), felül pedig a szempilla alatt. Figyelj arra alul, hogy kívülrõl a szemzug felé egyre halványuljon, hogy ne legyen túl 'kurvás'. :)

Amit én utálok a szemceruzában: ha hegyes. Sokkal jobban lehet vele pl. dolgozni, ha tompa. Aztán a következõ trükköm, hogy benyálazom (ne nevess! :) , így jobban fog. Nem teljesen úgy szoktam csinálni, ahogy elvileg kellene. Alul a szempilla fölött és a szempillán (mintha ráfestenék) szoktam kihúzni (lehúzom a szemhéjam), felül pedig a szempilla alatt. Figyelj arra alul, hogy kívülrõl a szemzug felé egyre halványuljon, hogy ne legyen túl 'kurvás'. :)
elõször is ne félj a szemceruzától! Én azt javaslom, hogy felülre a szemhéjadra ne használj szemceruzát, hanem szemhéjpúderral sminkeld. Alul kívül is és belül is kihúzhatod a szemed szemceruzával, arra figyelj, hogyha lent a szempillád alatt kívûl húzod ki, akkor a szemceruza ne legyen túl hegyes, mert az fáj, de túl tompa sem, mert azzal nem lehet szépen dolgozni. Kívülrõl befelé húzd ki, úgy hogy a szemed szélén vastagab legyen egy kicsit mint belül.
Hát, ezt inkább megmutatni tudnám, de megpróbálom elmagyarázni:D Nem muszáj sokáig nyitva tartanod a szemed, egy-két pislogás erejéig abbahagyhatod..:D Na, 'lehúzod' azt a részt, na érted (:D:D) és a tükörhöz állva, közel elkezded "színezni" a ceruzával (így fogod látni rendesen), nem kell erõsen, elég annyira, hogy érzed, aztán így rétegesen viheted fel, sztem így a legbiztosabb. Aztán egyenesnek biztos, hogy egyenes lesz, nem hiszem, hogy azt eltudnád "görbíteni" (ehh uri geller:DD), de pöttyökben is felviheted, aztán összedolgozhatod. Remélem érted^^" Elég szegényesen tudok magyarázni.
amikor azt olvastam a kérdésedben h attól félsz h "nem lesz egyenes" arra ngondoltam h összekevered a szemceruzát a tussal, ugyanis a tust tényleg el lehet "görbiteni":D:D sokat kell "gyakorolni" és egy határozott vonalat kell huzni.ha nem sikerül egyenesre, akkor fültisztitoval ki tudod egyengetni. Azt javaslom h a szemhéjadra ne használj szemceruzát!!!ugyanis egy idõ után elkezd hullani tõle a szempillád(és a szemöldöködre se használd)! Én ugy használom a szemceruzát h az öngyujto lángján egy pillanatra végighuzom és ugy sokkal feketébb lesz:) probáljátok ki nekem bvált:)
ez egy nagyon hasznos oldal:-) http://szemsmink.mindenkilapja.hu/

Hogy kell használni a szemceruzát?

Kicsi, nagyon sötétbarna szemem van, és felül egyáltalán nem tudom szépre kihúzni. Lehet hogy a szemceruzával van a baj? Vagy hogy kezdjek hozzá? Néztem màr videot is de utána sem tudtam rendesen meghúzni a vonalat. Hol kell megfogni a szemet hogy hozzàférjek?

Legjobb válasz: menj el kozmetikushoz õ majd tanácsokat is tud adni meg ha nem túl drága meg is csinálja neked és látni is fogod , hogy utána , hogy kell megcsinálni

menj el kozmetikushoz õ majd tanácsokat is tud adni meg ha nem túl drága meg is csinálja neked és látni is fogod , hogy utána , hogy kell megcsinálni
Szia !! Általában balról jobbra szokás :)
Attól is függ, hogy milyen hatást akarsz elérni, de általába a külsõ szemzugtól haladunk befelé. De ha neked a fordítottja kényelmesebb, akkor úgy sem lesz gond, a végeredmény a lényeg!:) Ha gyakorlod meglátod melyik esik kézre!:)
Kívülrõl befelé. ....én csak felül szoktam kihúzni. 28/n
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Nekem belülrõl kifelé egy picit kényelmesebbnek tûnik, de lehet, hogy kívülrõl befelé jobb
Én úgy tudom, kívülrõl befelé szokták, de nekem is fordítva kényelmesebb. Viszont én tust használok, és szerintem sokkal jobb az eredmény. :) (viszont a tussal nehezebb bánni)

Hogy kell úgy lemosni a szemceruzát/tust, hogy ne maradjon a szempillák tövében? Mi a trükkje?

Legjobb válasz: Vattakorongot beitatod sminklemosóval és félbe hajtod. Így kapzs egy "masszívabb" részt, ezzel le tudod törölni. Ajánlatos szemzugtól kifelé haladni, így elkerülheted, hogy belemosd a festéket a szemedbe. Remélem tudtam segíteni! :)

Vattakorongot beitatod sminklemosóval és félbe hajtod. Így kapzs egy "masszívabb" részt, ezzel le tudod törölni. Ajánlatos szemzugtól kifelé haladni, így elkerülheted, hogy belemosd a festéket a szemedbe. Remélem tudtam segíteni! :)
A szemfestéklemosó a trükkje!
A kérdező hozzászólása: Ne, tényleg?
Végig kell menni rajta legalább 2x, de inkább 3x, mindig tiszta és lemosóval alaposan megnedvesített vattával. Nálam csak ez válik be... Addig gyötröm, míg van ott valami.
Engem nagyon kiakaszt, mert ha belemegy a vattáról egy szál és akkor szenvedek vele mire kiszedem.. :D
ugyan ez volt velem is vattaszálak mindenhol... meguntam tusfürdõ jól lehozza elsõre is vagy max 2szer kell mosni

Hogyan kell kihúzni szépen szemceruzával a felsõ szempillámat?

Az alsó szemhéjamat már rutinusan és szépen megcsinálom, de a felsõvel az a problémám, hogy miután meghúztam a ceruzacsíkot, akkor ott lesz egy hely a szempillám és aközött. Hogyan csináljam meg úgy hogy ne legyen ott hely??

Legjobb válasz: Közelebb húzd a vonalat, színezd be a szempillák közt is a cerkával utána.

Közelebb húzd a vonalat, színezd be a szempillák közt is a cerkával utána.
Igen közelebb és ne legyen tompa a ceruzád :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak az a baj hogyha közelebb húzom a szempillámhoz, akkor hogyha elrontom és letörlöm, azt is letörlöm, ami jól sikerült.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!