Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a sterilizalo (13 db)

Hogyan kell sterilizálni? Úgy értem feltétlenül meg kell venni a mikrós sterilizálót, ahhoz kell még valami? Vagy más módon hogyan lehet ezt megoldani?

Kezd? kismama vagyok és már mindent beszereztem,de a sterilizálás dologgal gondba vagyok.

Legjobb válasz: lehet kapni folyadékot, amit fel kell higítani és abba áztatni és utána le kell öblíteni, vagy sima vízbe felforralod, vasalt ruhára kiteszed szárítani vagy a mikrós sterilizáló

lehet kapni folyadékot, amit fel kell higítani és abba áztatni és utána le kell öblíteni, vagy sima vízbe felforralod, vasalt ruhára kiteszed szárítani vagy a mikrós sterilizáló
A legegyszerûbb és legolcsóbb megoldás, ha enyhén ecetes vízben kifõzöd a dolgokat. Léteznek fertõtlenítõ folyadékok vagy jó a Neomagnol tablettás fertõtlenítés is. A mikrós is jó, csak ez elég drága.
Az Avent mikrós sterilizálója tényleg drága, de láttam én már bababoltban 2000-2500 Ft-ért is dettó ugyanolyat. Az már nem drága, és ugyanazt tudjan, mint az aventes. Ha még egyszer vennék, olyat vennék. Ha meg nem, akkor ott ecetes vízben kifõzés, csak az nekem macerásabb.
A mikrós sterilizáló nem feltétlenül drága, én 1000.-Ft-ért vettem. Vizet teszek az aljába, belepakolom, amiket szabad (a mellszívómat pl. nem), és be a mikróba pár percre. Szóval nem kell hozzá semmi, csak víz és mikró. De van chicco sterilizáló folyadékom is, amit vízbe kell önteni, abba fél órára kell beletenni a fertõtlenítendõ dolgokat. A kifõzés a legrégebbi módszer, rendesen a tûzhelyen fazékban/lábasban kell végezni. Ha nem teszel a vízbe semmit, nem lesznek szépek a cuccok a vízkõ miatt. Ecetet, citromsavat lehet használni ellene..
sterilizálás=fertõtlenítés, meg lehet nézni egészségügyis oldalakon is
A kérdező hozzászólása: Kedves 13:15-ös azért úgy kérdeztem, hogy sterilizálni, mert tényleg így mondják, a termékek is így vannak nevezve, most néztem meg pl az avent sterilizálót. De megnevettettél mindenképp!!!!!!
én is kifõzöm õket. mosogatószerrel elmosom és kb 4 naponta ki is fõzöm. cumit gyakrabban. szerintem felesleges mindent venni, fõleg sterilizálót, csak a pénzt szedik ki az emberbõl egy olyan dologért, ami otthon könnyûszerrel megoldható.
Hu, ne haragudjatok, hogy beleszólok, de sterilizálni a férfiakat szokták, sterilezni kell a baba dolgait. Engem is nemrég világosítottak fel errõl... Egyébként az aventtel sterilezek, plusz néha a chicco folyadékával, de nekem az illata nagyon rajta marad a cumikon. A játékokat viszont csak azzal tudom.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszi szépen a válaszokat.Hasznát veszem.:-)))

Hogy kell használni a mikrós sterilizálót?

Vásároltunk egy mikrós sterilizálót, Tigex típusút. Költözéskor sajnos elveszett a használati útmutatója. Segítségeteket szeretném kérni, hogy kell használni ezt a típusú, vagy általában a mikrós sterilizálókat? A mellszívót és mellbimbóvéd?t is lehet sterilizálni vele? Ha igen, nem "olvad" meg a szilikon?

Legjobb válasz: Nem ismerem ezt a márkájút, nekünk Avent van, leírom az hogy mûködik. 200ml vizet kell az aljába önteni pontosan, azt írja ha kevesebbet öntesz bele akkor az kárt okozhat, ha többet akkor pedig nem sterilizál rendesen. Neked nem tudom mennyi kell bele tenni, de nemhiszem hogy nagy különbségek lennének. Ezenkivül fontos hogy a mikró száraz legyen belül,de ez alap gondolom.:) Akkor van egy táblázat mekkora teljesítménynél mennyi idõre kell betenni, nekem a következõt írja: 1100-1850W 2 perc 850-1000W 4 perc

Nem ismerem ezt a márkájút, nekünk Avent van, leírom az hogy mûködik. 200ml vizet kell az aljába önteni pontosan, azt írja ha kevesebbet öntesz bele akkor az kárt okozhat, ha többet akkor pedig nem sterilizál rendesen. Neked nem tudom mennyi kell bele tenni, de nemhiszem hogy nagy különbségek lennének. Ezenkivül fontos hogy a mikró száraz legyen belül, de ez alap gondolom.:) Akkor van egy táblázat mekkora teljesítménynél mennyi idõre kell betenni, nekem a következõt írja: 1100-1850W 2 perc 850-1000W 4 perc
Jajj, véletlen lenyomtam az enter, bocsi.:) Szóval folytatom: 500-800W 6 perc Fontos hogy hagyni kell a sterilizálót hogy hüljön legalább 2 percet mielõtt kiveszed a mikróból. Óvatosan vedd ki és vigyázz mikor a sterilizáló tetejét leveszed, mert nagyon jön majd belõle a gõz. Azt írja még ha nem veszem le a fedelet róla egybõl akkor még 3 órán át sterilen tartja benne a cumókat.:) A mellszívót azt tuti lehet benne sterilizálni, a bimbóvédõrõl sajna nem tudok nyilatkozni, de szerintem azt is lehet, mert nekünk ehhez Avent cumis üvegek is vannak és annak a cumi részét is bele lehet tenni, ami nem olvad meg, szóval szerintem nyugodtan beleteheted azt is. Sok sikert! Remélem kielégítõ volt a válasz.:)
így kell használni igen. a mellbimbó védõt, ha szilikonos azt is lehet szerintem. de azt is megteheted, ha kivetted a mikróból a tartót, gyorsan megemeled a tetejét és beledobod a bimbóvédõd, így a gõz sterilizálja.és miksincs a mikrohullámnak kitéve.és a cumikkal ezt teszem.a nuk-tipusúra rá is van írva, hogy a mikró károsíthatja némely mûanyag részeit.
miksincs , azaz MÉGSINCS
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!
Szia! Itt megnézheted! http://www.tigex.com/

Hogyan kell sterilizálni a cumisüvegeket, mellszívót, cumit stb? Nincs sterilizálóm, se spéci folyadékom.

Legjobb válasz: Én vettem egy jó nagy edényt 3500 Ft-ért fedõvel együtt, amit csak erre a célra használok. A védõnõm mondta, hogy a sterilizálásra használt edény csak erre legyen használva, ha már nem kell, lesz majd még egy edényem legfeljebb. Meg kell tölteni vízzel, felforralni, a forrásban levõ vízbe beletenni a tárgyakat és 5 percig fõzni. Utána szintén csak erre használt konyharuhára kirakom száradni. Állítólag érdemes a vízbe egy evõkanál ecetet rakni, hogy ne legyen matt fényû az eredmény a kiváló vízkõtõl. A víz teljesen fedje el az összes alkatrészt. Elõtte persze mindent meg kell mosószerrel mosni, leöblíteni. A mellszívót max egy nap után kell fõzni, cumit ha leesett mindig, vagy elõször hetente késõbb legalább havonta. Cumisüveget ha tej volt benne, minden használat után az elsõ hat hétben feltétlenül. Nekem a fõzés jobban tetszik, de van sterilizáló folyadékom is, 2x használtam játékokhoz amit ajándékba kaptunk. Mégiscsak vegyszer, nem?

Én vettem egy jó nagy edényt 3500 Ft-ért fedõvel együtt, amit csak erre a célra használok. A védõnõm mondta, hogy a sterilizálásra használt edény csak erre legyen használva, ha már nem kell, lesz majd még egy edényem legfeljebb. Meg kell tölteni vízzel, felforralni, a forrásban levõ vízbe beletenni a tárgyakat és 5 percig fõzni. Utána szintén csak erre használt konyharuhára kirakom száradni. Állítólag érdemes a vízbe egy evõkanál ecetet rakni, hogy ne legyen matt fényû az eredmény a kiváló vízkõtõl. A víz teljesen fedje el az összes alkatrészt. Elõtte persze mindent meg kell mosószerrel mosni, leöblíteni. A mellszívót max egy nap után kell fõzni, cumit ha leesett mindig, vagy elõször hetente késõbb legalább havonta. Cumisüveget ha tej volt benne, minden használat után az elsõ hat hétben feltétlenül. Nekem a fõzés jobban tetszik, de van sterilizáló folyadékom is, 2x használtam játékokhoz amit ajándékba kaptunk. Mégiscsak vegyszer, nem?


A philips avent sterilizáló a mikrós mi mindent sterilizál? Lehet bele tenni olyat is, ami nem aventes cumi, és cumisüveg? Hogyan kell használni?

Legjobb válasz: mert nem csak aventes cumi és cumisüvegem van, hanem tescos is, igy nem tudom azokat hogyan kell sterilizálni.

A kérdező hozzászólása: mert nem csak aventes cumi és cumisüvegem van, hanem tescos is, igy nem tudom azokat hogyan kell sterilizálni.
Nekünk is ugyanilyen van. Én mindent sterilizáltam amit kellett és rá volt írva hogy szabad. A használati utasításban benne van minden. Természetesen át kell mosni a cumikat, mielõtt belerakod. 200 ml hideg vizet teszel az aljába és a mikro teljesítményétõl függõen állítod percre. Nem akarok neked hülyeséget mondani, ezért írtam hogy olvasd el a használatit. Arra emlékszem hogy 1000Watton 2 percre kell berakni.
A mienk maximum fokozaton 5 perc alatt sterilizál 2 dl vízzel. Olvasd el a leírását, akár az avent oldalán. Én a nem aventes cumisüvegeket és a mûanyag kanalakat is sterilizálom.
Szerintem, ha nincs csúcskategóriás mikród, semmivel nem több idõ (Philips honlap szerint 850W-ig 6perc az eszközük sterilizálási ideje) a tea-kávé fõzéshez használatos vízmelegítõben vizet forralni, s azzal leforrázni minden eszközt. Ez 0 Ft plusz kiadás. Ha meg marad víz, jól fog esni egy tea! :)

Hogy kell kifőzni a cumit meg a cumisüveget? Ha a mosogató gépbe rakom 70 fokra az elég vagy egy edénybe forralt vízbe rakom? A sterilizáló feltétlen kell ha van mosogatógép?

Persze nem a többi edénnyel raknám be.

Legjobb válasz: Cumit, cumisüveget 100 fokos, forrásban lévõ vízben 3-5 percig kell kifõzni. Nekünk nem volt sterilizáló, nem is hiányzott.

Cumit, cumisüveget 100 fokos, forrásban lévõ vízben 3-5 percig kell kifõzni. Nekünk nem volt sterilizáló, nem is hiányzott.
Sztem egyszerûbb egy külon kis edényben amit kifõztél elõtte, ha abban csinálod tökéletes lesz.Nem kell sterilizáló, persze Te tudod, de annyi minden fontosabb van ami kell, és ez így sztem nagyon jól megoldható.
Én mosogatógépbe nem merem berakni de van sterilizálónk azt fogom használni. Én is hallottam a forralt vízes módszerrõl-de akkor a vízkövet mivel távolítod el (vízkõoldóval? - az azért egy kicsit drasztikus) 27 hetes kismama

Hogyan kell használni a Chicco sterilizáló folyadékot? Milyen arányban?

ma vettem és nem volt rajta semmi magyar nyelv? tájékoztató.Ti hogy használjátok?Meddig kell benne hagyni?Köszi a segítséget?

Legjobb válasz: a kupakján van 2 rovátka 1 és 2 jelöléssel. 1-ig töltöd 1 l vízhez,2-ig 2 liter vízhez. minimum 30 percig kell benne áztatni a cuccokat,max. 24 órát.

a kupakján van 2 rovátka 1 és 2 jelöléssel. 1-ig töltöd 1 l vízhez, 2-ig 2 liter vízhez. minimum 30 percig kell benne áztatni a cuccokat, max. 24 órát.
és mielõtt beáztatod el kell mosni mosószeres vízben, miután beáztattad pedig le kell öblíteni forróvízzel.
A kérdező hozzászólása: Hú, köszi szépen.

Hogyan kell hasznalni a sterilizalo tablettat? (Milton)

Kaptam ajandekba de nem magyarnyelvu a tajekoztato ezert kerem a segitseget.

Legjobb válasz: beledobod a tabletát a vízbe majd általában 25-30 percig kell bennehagynod amit sterilizálni akarsz

beledobod a tabletát a vízbe majd általában 25-30 percig kell bennehagynod amit sterilizálni akarsz

Cumisüveg kifőzés? Nincs sterilizálóm, hogyan kell kifőzni a cumisüveget? Beleteszem minden részét a vízbe és felforralom? Meddig kell "főzni"? Szilikon a cumija, azt is bele lehet tenni?

Bevinném a kórházba, hogy ha esetleg szükség van rá, ne az ottanit kelljen használni.

Legjobb válasz: Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.

Egy lábosba amit csak erre használsz, rakj vizet, tedd bele az üveget, vagy amit srerilizálni szeretnél és forrald fel. Forrás után 1-2 perc elegendõ. A cumit is bele lehet rakni.
én neomagnolt is szoktam belerakni a vízbe. ill. van egy Chicco sterilizáló folyadék, de az drága. Bár sokáig elég.
Lábosba teszed, és ahogy az elõttem is írták, felforralod, és pár percig forralod. Nem kell neki sok. Amúgy én is ezt a Chicco sterilizáló folyadékot vettem, 1300 Ft, és ahogy olvastam a használati utasítást, elég sokáig elég lesz. Szerintem megéri.
Szia! Szerény véleményem szerint nem kell a vízbe semmit sem tenni, mert a forralással elpusztul minden kórokozó. Egyébként: az elsõ gyereknél még jó alaposan megmos az ember mindent, a másodiknál már csak letörli, a harmadiknál már a kutya szájából kiszedett cumit nyomja a gyerek szájába :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Egy szépségszalonban tetoválnék ahol kozmetikai tetoválásra már megadták az engedélyt és a kozmetikusnak meg van a sterilizáló vizsgája. Milyen papirok, dolgok kellenek ahoz hogy testtetoválást is lehessen ott végezni?

Én másik helyiségben alkotnék, oda ugyebár kell a kialakítás ami megfelel az ántsz-nek. Kell nekem is a fertőtlenítői sterilizáló vizsga vagy elég ha megvan a kozmetikusnak? Sterilizáló és ultra hangos rezgető meglétét valahogy ki lehet kerülni ha mindenből eldobhatóst használok?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!