Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a muskátlit (6 db)

Hogyan kell a muskátlit visszametszeni, hogy többet virágozzon?

Arra lennék kíváncsi,hogy pontosan a virág melyik részén kell végrehajtani . Tapasztalatok is érdekelnének.

Legjobb válasz: Én kitöröm a tövénél a virágszárat. Plusz virágzásindító táppal locsolom.

Én kitöröm a tövénél a virágszárat. Plusz virágzásindító táppal locsolom.

Hogyan kell a muskátlit megmetszeni?

A szüleim augusztus 26-án jönnek haza. Addig szeretném minél jobb állapotba hozni a növényeket, hogy ezzel édesanyámnak meglepetést okozzak.

Legjobb válasz: Én csak kézzel szoktam lecsipni az elnyílt virágokat, és ha nincs az a nagy hõség és nem tûzõ napon van, elég kétnaponta locsolni.

Én csak kézzel szoktam lecsipni az elnyílt virágokat, és ha nincs az a nagy hõség és nem tûzõ napon van, elég kétnaponta locsolni.
Öntözd tápoldatos vizzel, igaz attol sem fog pár nap alatt sokat nõvekedni. Fõleg mostmár augusztus vége fele lassan a muskátlik többsége nem ugy hajt mint 1 honappal ezelõt már. ha tul magas visszacsipni is vissze lehet, akkor tömzsib lesz és sürübb.

Lesz valami a futó muskátlival ha sima virgföldbe van ültetve és nem muskátli földbe? Hogy kell gondozni?

egyik nagyáruházbol kaptunk pár tálcával.

Legjobb válasz: Persze, nem kell muskatli fold, enyem is normal foldben van. Nem kell nagy gondozas neki, keves viz, neha visszavagod, meg tobb lesz a virag rajta. Mind a muskatli, igenytelen, konnyen kezelheto.

Persze, nem kell muskatli fold, enyem is normal foldben van. Nem kell nagy gondozas neki, keves viz, neha visszavagod, meg tobb lesz a virag rajta. Mind a muskatli, igenytelen, konnyen kezelheto.
Az elsõ bimbókat törd ki, bokrosabb lesz. Én a Tescós virágzásindítóval locsolom. Megbolondul tõle. Elnyílt virágot tõbõl kitörni mindig.
Azt jó lenne tudni, hogy "hagyományos" muskátli, vagy "futómuskátli". A hagyományos szereti a napsütést és ezért valamivel több vizet igényel. A futómuskátli (valójában nem fut, inkább csak lefelé nyúlnak a szárai) inkább a kicsit árnyékosabb helyeket szereti, és ezért kevesebb vizet is igényel.
Bármilyen földbe ültetheted, de azért arra ügyelj, hogy laza szerkezetû talajba kerüljön. A balkonnövények a laza talajt szeretik, sok virágföld nem ilyen. Legalább 15 éve nevelgetek muskátlit, soha nem teleltetem ki. Azt tapasztaltam, hogy szebbek azok amiket több napfény ér. Úgyhogy nyugodtan teheted napos helyre, szeretik. A nyári kánikulába akár 2-3 naponta öntözd. Nem árt neki a tápoldat, bár én próbáltam nélküle is, és ugyan olyan szépek voltak.:)


Muskátlit és a rózsát hogy kell teleltetni?

Erkélyen van 8 ládányi muskátlim és egy nagy cserép rózsám, mit tegyek, hogy átvészeljék a hideget? Tavasszal ugyanúgy ki lehet ültetni? Köszönöm el?re is a válaszokat.

Legjobb válasz: A rózsát lemetszed és a cserépben levõ földet jól feltunkolod épp csak hogy kilátszon a lemetszett rózsából pár centi. A muskátlikat vidd be, és tedd olyan helyre ahol nincs nagyon meleg. Például egy sarkot kinézhetel nekik. Én már bevittem õket, és szépen elrendeztem egy sarokba, és ontják a virágukat. Amikor pedig már nem virágzik vágd vissza azokat is. Meglásd tavasszal új erõre kapnak, és ismét pompáznak. Nekem általában 2 évet bír ki egy-egy muskátli bokor, azután frissítem az állományt.

A rózsát lemetszed és a cserépben levõ földet jól feltunkolod épp csak hogy kilátszon a lemetszett rózsából pár centi. A muskátlikat vidd be, és tedd olyan helyre ahol nincs nagyon meleg. Például egy sarkot kinézhetel nekik. Én már bevittem õket, és szépen elrendeztem egy sarokba, és ontják a virágukat. Amikor pedig már nem virágzik vágd vissza azokat is. Meglásd tavasszal új erõre kapnak, és ismét pompáznak. Nekem általában 2 évet bír ki egy-egy muskátli bokor, azután frissítem az állományt.
Én a muskátlikat kiszedem a földbõl ujságpapirba csomagolom és sötét helyen tárolom tavaszig. Tavasszal visszavágom és uj földbe kirakom vissza a ládákba. Meg fog eredni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon kezdõ vagyok még ebben, elmondanátok még, mit jelent pontosan a visszametszés? A tetejébõl kell levágni? Magát a virágot? Vagy a gyökerét?
Én visszametszeni a rózsákat tavasszal szoktam, mert általában mindig az ágak vége fagy el. Igen, az ágait szokták visszavágni. A muskátlik pedig leviszem a pincébe. De láttam már, hogy lépcsõházban is teleltetik. A lényeg, hogy hûvös, de fagymentes helyen legyen. Nem szedem ki a földbõl, ládástól együtt viszem be. Néha, tényleg csak ritkán meg s öntözöm, hogy ne száradjon ki teljesen.
Én társasházban lakom a folyosón telelnek ki a muskátlik, már január végén vissza lehet vágni, az új hajtások felett levágjuk a régit, azért hogy ne burjánzon túlságosan el, mert akkor nem bír sokat virágozni. Innentõl kezdve mindig locsolgatom egy kis tápoldattal is hetente egyszer, április közepe fele újra kirakom és rengeteget virít minden évben, nekem több éves muskátlijaim is vannak.

Hogyan kell gondozni a muskátlit?

Miután átültettem a ládába,ledobta az összes virágát és a virágkezdemények egyszer?en leszáradtak.Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: érdekes amit írtál... sok mukátlim van de ilyet még nem tapasztaltam éátültetés után. Lényeg: víz igényes, szereti ha rendszeresen locsolják, fõleg meleg idõben, fény igényes. Talán még egy okozhatja, hogy megfázott. Mikor ülteted át?

érdekes amit írtál... sok mukátlim van de ilyet még nem tapasztaltam éátültetés után. Lényeg: víz igényes, szereti ha rendszeresen locsolják, fõleg meleg idõben, fény igényes. Talán még egy okozhatja, hogy megfázott. Mikor ülteted át?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Kb. 3 hete ültettem át, az elsõ héten virágzott is, aztán nem tudom, mi lett vele. Most viszont azt látom, h egy csomó új levelet hozott, de virágot még nem. Remélem rendbe jön.
Sok tápoldat és víz! Tuti rendbejön, ha hajt!
Probálkozzál helyváltoztatással, valószinû lehet az is, hogy nem szereti a helyet.Az én muskátlim azóta lett gyönyörû amióta más körûlmény övezi. Kivánom neked is váljon be a többi jótanács mellet ez a módszer is!

Igaz, hogy futó muskátlin a virágokat egy ideig le kell szedni, hogy szép legyen a növény?

Annyi sok szép virág van a muskátlimon,sajnálom leszedni ?ket!

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kell leszedni. A futó muskátli néhány hajtását szokták lecsípni (de ez sem szükséges), hogy bokrosabb legyen, a virágot nem. Ha egy virágja elhervad, akkor azt érdemes leszedni, mert akkor a bimbókat jobban tudja nevelni. Heti egyszeri tápozás, más nem kell neki.

Egyáltalán nem kell leszedni. A futó muskátli néhány hajtását szokták lecsípni (de ez sem szükséges), hogy bokrosabb legyen, a virágot nem. Ha egy virágja elhervad, akkor azt érdemes leszedni, mert akkor a bimbókat jobban tudja nevelni. Heti egyszeri tápozás, más nem kell neki.
Én tavaly májusban még lecsípkedtem. És sokkal dúsabb és szebb volt egész nyáron, mint másoknak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor most én is nekiállok a "pusztításnak"!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!