Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a macskát egy (9 db)

Az előbb volt itt egy kérdés, valami olyasmi, hogy meddig kell a macskát hűtőben tartani, mi volt az pontosan?

Amikor rákattintottam, már nem volt meg.

Legjobb válasz: Na ez engem is érdekel, el sem tudtam olvasni a kérdést, mert eltûnt.

Na ez engem is érdekel, el sem tudtam olvasni a kérdést, mert eltûnt.
A kérdező hozzászólása: Én is el akartam olvasni, hogy vajon fake vagy egy idióta kérdése.
Arról volt szó benne, hogy meddig kell hûteni, hogy ehetõ legyen, mert az az idióta kérdezõ, éhes volt.
És meg akarta enni a macskáját? Hát ez jó... kár hogy eltûnt a kérdés, tuti fake lett volna belõle. :P
Jesszusom, szegény macska!!:( ): Hát én nem tudnám megenni!!
én nem láttam, de én sem enném meg a macskát, vagy kutyát, brr... Nem normális az se...
A kérdező hozzászólása: Nem hát! Csak érdekelt volna. Kéne egy lezárt topic, ahol az efféle baromságok vannak, meg lehet nézni, de nem lehet hozzászólni.

Hogyan kell megszoktatni a macskát egy helyre ahova tettem a házát?

Legjobb válasz: Hát ha a házban van egy kis saját házikója és átraktad máshová akkor próbáld meg hogy mindig teszel finom falatokat a házikójába amit majd ott megtalál és késõbb megszokja a helyét.

Hát ha a házban van egy kis saját házikója és átraktad máshová akkor próbáld meg hogy mindig teszel finom falatokat a házikójába amit majd ott megtalál és késõbb megszokja a helyét.
Szerintem nehéz egy helyre szoktatni (ahova te gondolod) mert a macskáknak nagyon jó megérzéseik vannak hogy hol a legjobb nekik, úgyis oda megy, ahol jól érzi magát, és ez néha nagyon fura hely is lehet.

Van egy nőstény vemhes macskám. Elég nagy a hasa már és egész nap a kertben mászkál fel és alá és elég sokat fekszik. Számításaim szerint a héten már meg kell hogy legyenek a kölykök. Honnan lehet tudni hogy órái esetleg napjai vannak mielőtt lefial?

Legjobb válasz: Onnét lehet tudni, hogy a vemhességét elõre tervezted, mivel tenyésztõ vagy, a vemhessége alatt állatorvosi felügyelet alatt volt a macska és az orvos elmondta neked, hogy mikorra várhatóak a kölykök. A macskának az összes oltása megvan, hogy még véletlenül se születhessenek beteg kölykök. Ja, és természetesen a házban van, ahol elõ van készítve számára a megfelelõ hely. Ha nem így van, akkor az hosszabb választ igényel.

Onnét lehet tudni, hogy a vemhességét elõre tervezted, mivel tenyésztõ vagy, a vemhessége alatt állatorvosi felügyelet alatt volt a macska és az orvos elmondta neked, hogy mikorra várhatóak a kölykök. A macskának az összes oltása megvan, hogy még véletlenül se születhessenek beteg kölykök. Ja, és természetesen a házban van, ahol elõ van készítve számára a megfelelõ hely. Ha nem így van, akkor az hosszabb választ igényel.
Gyorsan vidd be a házba és készíts neki helyet, különben gáz lesz!!!


Hogyan kell sikeresen levágni a macska karmát? Azaz, hogyan lehet lefogni egy 5 éves kb 6 kilós macskát aki ezt sose szerette? A kaparófa dísznek van, mert azt sem szereti.

Találtam segítségeket, ami elvileg jó, de gyakorlatban lehetetlen...

Legjobb válasz: mért akarod neki levágni??

mért akarod neki levágni??
Latom hogy sok embernek okoz gondot a cica korom vagasa. En is megprobaltam de megijedtem lehet tul sokat vagok es fajni fog neki. Par nap alatt raszoktattam a kaparofara.... Szenzacios volt.A kedvenc jatekaval csalogattam oda es ugy tettem mintha nagyon fontos lenne ugy elvenni hogy folmaszon elette a fara.Sikerult az ota szereti es en megnyugodtam latom a letort korom foszlanyokat.
Szerintem nincs annak ertelme, h csak egyesevel vagod le a kormoket. En is ugy probaltam, de hamar megszokja (kb a 2.nap) h nem kell hagynia, mert egy korom levagasa utan ugyis elszaladhat. Plusz mire igy vegzel mind a husszal, lassan kezdheted is ujra :) Szerintem neki kell veselkedni es tullenni rajta egy az egybenn. (minimum 2 emberes feladat, es kitartast igenyel, es nagy fajdalomkuszobot karmolasra :)
Nekem gyógyszert kellett beadnom a cicámnak, az sem volt egyszerû. A végére nagyon profi lettem. Csavard be egy törölközõbe, hogy csak a feje érjen ki, majd egyenként vedd elõ a lábait, így a többivel nem tud ellenkezni, karmolni. Garantált a siker!
Nálunk ugyanez a probléma. Az elõszoba már teljesen ki van csomagolva a tapétából, de a kaparófára rá sem néz a cica. Õt (egyébként 6 és fél kiló a kis drága)az orvosnál hárman próbáltuk megfogni a körömvágáshoz, de lehetetlen volt, úgyhogy feladtuk. Azt javasolta az orvos, hogy ne egyszerre akarjam levágni az összes körmét, hanem alkalmanként egyet-egyet mondjuk az esti szokásos simizés közben, akkor talán észre sem veszi. Még nem próbáltam meg, de ennél jobb ötletem nekem sincs. Mindenesetre ha nekiállsz, csak óvatosan, nehogy belevágj a körmében húzódó érbe.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom a behízelgõs módszert, köszi.:) Amúgy benti cica, és kopog a körme szinte ahogy lép, azért kell....
Mi is ketten dolozunk Micin. A lányom leül és úgy fogja két kézzel, hogy neki háttal legyen, lábai kifele. Így, ha bedühödik, akkor is csak a levegõben kapálózik, harapni meg csak engem szokott.... Megfigyeltük, hogy a hátsó lábaira érzékenyebb, tehát ezekkel kezdem a körömvágást, aztán térek át a többire, amit jobban elvisel. Mindenképpen szükséges egy jó adag szeretetteljes határozottság! Ha már "káromkodik", akkor rászólok, egy darabig nyugton van, én meg igyekszem minél gyorsabban (nem kapkodva, csakis óvatosan) végezni. Ha elõbb elengednénk, fix, hogy legközelebb is kiharcolná! Szerintem is egy alkalommal végezzetek valamennyi karmával. A lenõtt karom egyébként balesetveszélyes is: pl. játék közben beakadhat, amit aztán nem tud kihúzni, és ha lendületben van, akár el is törheti a lábát.
Ha felveszed, akkor karmolni és kapálózni fog. A tanácsom egy kicsi, de annál vérszomjasabb cica gazdájaként, akinek szintén gyakran vágjuk a körmén a túlnõtt részt: szorítsd le a földre, fogd a hátát és a nyakát, így nem tudja használni a lábait. Az állatorvos is így adja be az oltást, a macska kicsit meghunyászkodik, ha nem tud küzdeni. Segítõd egyenként elõ tudja venni a lábait, és levágja óvatosan a túlnõtt részt. Arra vigyázz csak, hogy nehogy belevágj az ujjába, mert rossz emléke lesz az esetrõl... Amúgy tapasztalatom, hogy nem olyan könnyû, hiszen a macska mozog, közben lesi az ember a rózsaszín, eres részt, illesztgeti a csipeszt... Eltart egy darabig.
Nem az egész köürmét kell levágni, hanem a túlnõtt részt..
egy macskának sose szabad levágni a körmét nebaj ha kopog betudja huzni ha akarja hiszen macska
Akik nem értik, miért kell vágni, azoknak mondom, hogy azért, mert a szabadban élõ macskának természetes módon kopnak a körmei, vagy maguk koptatják pl. a fák törzsén. Mivel a szobacicáknak ez a lehetõség nem adatik meg, ezért szükséges kaparófára szoktatni õket, csak hát azt nem minden cica szereti használni. így viszont túlnõhet a körmük, ahogy neked is nagyon hosszú lene, ha nem reszelnéd vagy vágnád. Hát ezért fordul elõ, hogy egy szobacicának körömvágásra van szüksége.
Ha ennyi "zaj" zavar, hogy kopog a macska körme, akkor minek van macskád? Nekem nyolc van, mégse jut eszembe levagdosni a körmeiket, csak mert kopog. Azért macska a macska, hogy karmoljon.
jah értem már, erre nem is gondoltam:)
Gondolom a kérdezõt nem a kopogás zavarja, hanem az, hogy ez problémához vezethet pl túl hosszú karom nem egészséges, visszafordulhat, esetleg belenõhet a húsba stb.
Ja, és az elsõ válaszolód egy idióta, megsimogatnám szívesen.
Verd agyon.
Etetésnél pont hogy nem szabad õket összeszoktatni. Mindnek egyébként külön tál kell. Ivartalanítás után szoknak csak össze. És ne hagyd õket a naggyal, mert komoly sérüléseket is okozhat nekik.
Szia! A mi cicánk 9 éves volt amikor kaptunk egy kicsit. Eléggé nehezen szokta meg, mert ugye eddig csak õ volt egyedül és csak a magáénak érezte. De jött egy másik cica és osztozkodni muszáj vele, mind a lakásban, mind a kajában és mindenben.. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A nagy cica ivartalanított ex-kislány, 6 éves. Annyira elõrébb jutott a dolog, hogy amikor nem látjuk (este) odaoson a kosarukhoz és szaglássza õket, úgyhogy azért érdekli, hogy mik azok a kis "patkányok" de hát a büszkesége az nem engedi meg, hogy haverkodjanak. Az elsõnek meg csak annyit, hogy egy ócska, szánalomra méltó, "emberi" hulladék. (ja és ez legyen a legnagyobb boldogságod, hogy fórumokon ilyeneket írogatsz!)
A miénk 5 éves volt, mikor kaptunk egy kicsit. Nem bántotta, viszont majdnem belepusztult, mert alig akart enni, nem tisztogatta magát, csapzott lett a szõre és csak feküdt apatikusan. Szerencsére a lányom el tudta vinni a kicsit, pár nap után újra a régi lett.
Hát nem tudom, h összeszoknak-e valaha. Attól is függ, h a te cicád mennyi idõs már.Én mikor találtam 2-3hónapos kiscicát, és hazahoztam az enyémhez(7éves), nem nagyon szoktak össze pedig már eltelt 2-3hónap.Mikor megkérdeztem orvosokat, azt mondták, h ilyenkor a "nagy"-al többet kell foglalkozni, h lássa, h szereted ugyan úgy és nem lett lecserélve. Külön kaja, külön wc, külön szoba a 2 cicának, amit persze én sem tudtam megoldani, de ezt kéne... Nekem nem hinném, h valaha is összeszoktak volna, de nem lehet tudni.
Össze fognak szokni, de az nem 1-2 nap. (hanem 1-2 hét) Próbáld etetésnél összeszoktatni õket, úgy, hogy külön edényben kapnak, amit mindig közelebb raksz egymáshoz. A felnõtt macska nõstény, vagy kandúr ?
ivartalaníttasd, lehetõleg mind a hármat
Nekem a befogadott 7 éves herélt kandúr vérig sértõdött, amikor 2 kicsit hoztam a házhoz.Nem volt többet becsületem elõtte :D Megegyeztünk, övé a padlás és az udvar, a kicsik lehetnek bent, meg esetleg kint.De volt ám cirkusz, ha összetalálkoztak az ajtóban.Rögtön kiment és nem jött be aznap.Átköltözött egy szomszéd, lakatlan házba utána.

A macskám már több mint egy hete nem jött haza. Mi lehet vele, van még esély, arra, hogy hazajön, vagy arra kell gondolnom valami baja lett?

Fiú macska, olyan 1,5 év körüli.

Legjobb válasz: Ne aggódj, a macskáknak 9 életük van. Lehet, hogy összeköltözött egy lány-cicával, majd amikor megunja, otthagyja. Az is meglehet persze, hogy valaki befogta, de amikor már (azt hiszi az illetõ, hogy nála megszokott) egy kicsit szabadabbra engedi, a cicád egész biztosan ahogy teheti megszökik és hazamegy. Lehet, hogy hetek fognak beletelni, de biztosan elõ fog kerülni.

Ne aggódj, a macskáknak 9 életük van. Lehet, hogy összeköltözött egy lány-cicával, majd amikor megunja, otthagyja. Az is meglehet persze, hogy valaki befogta, de amikor már (azt hiszi az illetõ, hogy nála megszokott) egy kicsit szabadabbra engedi, a cicád egész biztosan ahogy teheti megszökik és hazamegy. Lehet, hogy hetek fognak beletelni, de biztosan elõ fog kerülni.
Jesszusom második! Miért kell rögtön ráhozni a frászt a kérdezõre azzal, hogy a legrosszabb verziót emlegeted fel elsõ nekifutásból! Persze, õ is tudja, õ is ettõl fél, de feltette a kérdést, mert talán reménykedhet még valamiben! Te aztán tudod adni a másiknak a biztatást! Inkább ne szólalj meg!
jesszus elsõ..... mivel nem ivartalanított ezért verekedhetett egy másik kandurral....ott akármi történhet. Nem ártana ivartalanítani, ha elõkerül.
Elsõ: Mi pontosan így jártunk pár éve egy ivartalanított kandúrunkkal. 3 hét elteltével került haza. Biztos befogta valaki, mert nem volt sovány a cica, amikor hazajött. Aztán õ az elsõ adandó alkalommal hazaszökött. A kérdezõnek: Esetleg érdemes lenne kiplakátolni, ha van a cicádról képed. Lehet, jó szándékkal vitte valaki haza.

Diszpláziás a macskám (könyök), most derült ki. Egy-két napon belül el kell döntenem, hogy műttetem-e. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Az orvossal konzultálj, és vess fel neki minden lehetséges kimenetelt! Maine coon a cica?

Az orvossal konzultálj, és vess fel neki minden lehetséges kimenetelt! Maine coon a cica?
Nekem kutyánál volt könyök dp, megmûtötték még januárba teljesen rendbe van. Van jó specialistád akivel mûtetnéd? Ha nincs akkor tudok ajánlani Budapesten, nagyon jó doki és nagyon lelkiismeretes.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Nektek. Nem, házicicám van, tudom, hogy a main coonoknál gyakoribb. Vas megyében lakom, nagyon jó dokim van. Épp ezért hagy dönteni, mert nem ígérhet biztos eredményt, mert ritka cicáknál. Nem is találtam egy sorstársat sem :-( Örülök, hogy rendbejött a kutyusod, remélem, a cicusommal is így lesz. Hány százalékosra mondanád a javulást?
Szia, 90% javulást értünk el a mûtéttel. Csak arra kell odafigyelni hogy nem lehet biciklivel hosszútávon futtatni, de szerencsére virgonc egészséges, és nincs fájdalma.
A kérdező hozzászólása: Megmûtötték végül, már meggyógyult. Köszi mindenkinek!
Egyáltalán mi a baja a cicádnak?
Igen. A szõlõcukor is a mája miatt kell, itasd vele minden nap többször. Ha nem akarja meginni, vegyél fecsit a patikában és itasd meg vele.
Igen, a szõlõcukorból a máj újraépíti a szerkezetét. Ahogy elõttem írták, injekciós fecskendõbõl nyomj a szájába mindig egy keveset, hogy le tudja nyelni. Szegény cic, jobbulást neki!
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat:)

Mennyi időnek kell eltelni ahhoz hogy egy terhes macskának kerekedjen a hasa? Honan tudjam hogy lesznek e kiscicák?

Van egy lány cicámde csak júniusban lesz 1 éves.Egyszer láttam a kertben egy kandúr cica társaságbam aztán meg elt?ntek.Az n cicám mégsoha nem töltötte kint az éjszakát de csak másnap délután keveredett haza a kandúrral.Mit csináljak?

Legjobb válasz: a cica aszem kb 2 hónapig vemhes a hasa majd elkezd kerekedni és ha majd közeleg a nagy nap akkor befészkeli magát vhova ahol biztonságban tudhatja majd a kicsinyeit.sokat eszik a kelleténél.

a cica aszem kb 2 hónapig vemhes a hasa majd elkezd kerekedni és ha majd közeleg a nagy nap akkor befészkeli magát vhova ahol biztonságban tudhatja majd a kicsinyeit.sokat eszik a kelleténél.
A barátnõm macskája májusban lesz 1 éves.És már alig van 2-4 hete.Igazából nála a vemhesség már a 2. héten meglátszott.De nyomd meg a a hasát egy csöppnyit ha pedig nyávog akkor elvileg az.
Szerintem ivartalanítsd! Még így is lehet hogy már vemhes. Nem kell több fölösleges szaporulat!
fél hónap / 1 hónap után látszódik. sokat is eszik? :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!