Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a macskát (32 db)

Hogyan kell a macskával összeszoktatni?

Legjobb válasz: Kit, mit?

Kit, mit?
A kérdező hozzászólása: Kutyák témakörben tettem fel a kérdést. Na vajon kit?
Nos talán ha adnál némi infót normálisan megfogalmazva normális választ is kapnál. Egyébként ez nagyon kutya és macska függõ dolog. Nekem 3 kutyám 2 macskám van. Az egyik macs simán elvan a kutyákkal, mikor kicsként ide kerûlt megmutattam a kutyáknak és elfogadták egymást kölcsönösen. A másik macsekkel nem sikerûlt ez, a kutyák nem foglalkoznak vele, de õ meg akarja ölni mindet.

Hogyan győzzem meg anyumat arról, hogy mindenféleképpen ivartalanítani kell a macskát? (részletek lent)

A helyzet az, hogy szobacica, éjszaka a teraszon alszik, napközben pedig bent lenne HA nem tüzelne hetente, és nem menne az agyamra. Nem tudok tőle aludni, ha ki akarom fárasztani (játszok vele, hogy éjszaka ne nyávogjon annyit és tudjak aludni) fuldokló hangot ad ki. Anyámmal már ott tartunk, hogy éjszakára szobát cserélünk, mert őt állítólag nem zavarja a nyávogás. Ivartalanításról azonban úgy vettem észre hallani nem akar, azt mondja, jajj ne vegyem ennyire komolyan, majd elmúlik. De látszik szegény macskán, hogy szenved. Szóval hogyan győzzem meg? Mellesleg ivartalanítási akciót is kerestem Borsodban, de nincs... Így elég drága is, de ez egy másik sztori... Köszönöm, hogy elolvastad!!! :) 18/l

Legjobb válasz: 36526 válasza: Ha ezt megteszed tudd hogy tönkre teszed a macskád életét... van más módszer is pl fogamzás gátló ami olcsóbb is és nem lesz elhízott depis a cicád! Állatorvosnál és állatkereskedésben is beszerezhetõ! Tyuh, hogy te milyen ostoba vagy...:(

36526 válasza: Ha ezt megteszed tudd hogy tönkre teszed a macskád életét... van más módszer is pl fogamzás gátló ami olcsóbb is és nem lesz elhízott depis a cicád! Állatorvosnál és állatkereskedésben is beszerezhetõ! Tyuh, hogy te milyen ostoba vagy...:(
van esetleg önálló kereseted? mert ha van akkor fogod és szépen elviszed a cicát.. ha már megtörtént a dolog nem igazán tud mit tenni ellene anyud... esetleg kérdezted tõle hogy miért nem akarja ivartalanitani?
2 ivertalan macskám van, nem depis, nem elhízott egyik sem. Viszont jókedvûek és játékosak. Ezek a [email protected] tabletták viszont tényleg tönkreteszik a macskát.
Mond meg anyukádnak, hogy hívjon fel, privátba meg is adom a számom.5 árva macskát etetek(útszélere kirakott mért is ne)2 már pótmamánál, 3 majd ezután megy anyacicához, de keresni anyacicát?Horror, de nehezen találtunk.És tele van ezzel az ország.Szóval igen, nem rossz dolog az ivartalanítás!
A barátnõm sem akarta ivartalanítatni a macskáját, mert lakásban van úgysem tud párosodn akkor minek. Hiába mindtam neki hogy a cica életével játszik nem hitte el. Aztán egy nap rémûlten hívott hogy a macskája nem tud felkelni, ha hozzáér fájdalmasan nyávog és valami bûzös váladék folyik belõle. Azonnal rohantam értûk, neki nem volt autója, irány az állatorvos. A cicának gennyes méhgyuladása volt, nem tudták megmenteni:( Na ezért kellene megmûteni.
Nem hinném, hogy elfog múlni ez a viselkedése. Tapasztalatom nincs, mert nekem ivartalanított kandúrom van, de ahogy olvastam a nõstény cica ilyenkori viselkedése elég rázós. Nem tudom nektek mi a drága, itt Bp.-en 10 Ft alatt van a mûtét. Gyûjts rá, egyszer csak összejön valahogy, meg lehet talán részletfizetést is kérni a dokinál, de ezt nem tudom, szintén itt olvastam. Anyud meg ha már megtetted akkor úgysem tud vele mit kezdeni, talán elfogadja, hogy téged zavar és megoldást szeretnél rá találni. Bár inkább közös döntéssel jobb lenne ezt elintézni.
Ha ezt megteszed tudd hogy tönkre teszed a macskád életét... van más módszer is pl fogamzás gátló ami olcsóbb is és nem lesz elhízott depis a cicád! Állatorvosnál és állatkereskedésben is beszerezhetõ!
esetleg az összeget sajnálja rá? mind amellett hogy most szenved a cica a késõbbi megbetegedések pl méhrák kockázatát is növeli ha ivartalanitantok akkor nem kellene kizárni, nem koszolna össze semmit, nyugodtabb lenne
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mégegyszer! Nem válaszol arra a kérdésre hogy miért nem akarja, egyszerûen mindent bevetettem, hogy biztos fájdalmas neki ez az egész, meg nem lesz ennek vége... Ingyen/akciósan csak Pesten csinálnák (2 alapítványt kérdeztem, de Pestiek), úgy viszont az útiköltség sok.
A kérdező hozzászólása: 1. Sajna nincsen, nyári munkám lesz valószínûleg. 2. Hacsak nem ugrik le a 2.ról, nem lesznek kölykök... De szerintem ezt már hamarabb megtette volna. Jah bocsi, de anyukám nem fogyatékos, nagyon szeretem, és tanácsokat szerettem volna, hogy hogyan gyõzzem meg errõl az újdonságról (ugyanis eddig kertes házban laktunk kandurral
Plusz még kölykei is lesznek nemsoká. Teljesen felesleges bármit mondani ha eddig nem jutott el idáig. Anyád valszeg egy szellemi fogyatékos, nincs mit tenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A macskám most elég depis, csak akkor eszik ha nagyon éhes. Inni viszont iszik rendesen szerencsére. Én egy kicsit sokallom a 15500 Ft-ot, amit az egyik orvos ajánlott, az állatkórház 12500, máshol (pl Tatán) meg 3500 ft-os árat láttam, illetve itt gyakorin is egy páran megúszták 2-5000 ft-tal a nõstény cicát...

Az előbb volt itt egy kérdés, valami olyasmi, hogy meddig kell a macskát hűtőben tartani, mi volt az pontosan?

Amikor rákattintottam, már nem volt meg.

Legjobb válasz: Na ez engem is érdekel, el sem tudtam olvasni a kérdést, mert eltûnt.

Na ez engem is érdekel, el sem tudtam olvasni a kérdést, mert eltûnt.
A kérdező hozzászólása: Én is el akartam olvasni, hogy vajon fake vagy egy idióta kérdése.
Arról volt szó benne, hogy meddig kell hûteni, hogy ehetõ legyen, mert az az idióta kérdezõ, éhes volt.
És meg akarta enni a macskáját? Hát ez jó... kár hogy eltûnt a kérdés, tuti fake lett volna belõle. :P
Jesszusom, szegény macska!!:( ): Hát én nem tudnám megenni!!
én nem láttam, de én sem enném meg a macskát, vagy kutyát, brr... Nem normális az se...
A kérdező hozzászólása: Nem hát! Csak érdekelt volna. Kéne egy lezárt topic, ahol az efféle baromságok vannak, meg lehet nézni, de nem lehet hozzászólni.

Hogyan kell megcsinálni SCRATCH-ben, hogy sétáljon a macska?

valamiért nem akar sétálni,csak csúszkál a lábain,vagy csak az egyik lábával lép a másikkal nem. végigcsináltam a tutorialt,de ugy se.

Legjobb válasz: http://scratch.mit.edu/

A kérdező hozzászólása: http://scratch.mit.edu/

Nőstény macska ivartalanítási műtéte után a macska hogy viselkedett? És igaz, hogy tényleg mellette kell ülni hogy nehogy felálljon meg ilyesmi?

Van egy pici babánk és sajnos nem tudnék kétfelé figyelni ennyire... ezért nem tudom hogy m?tessük meg vagy ne.

Legjobb válasz: Amikor a mi cicánkat ivartalanították,választhattunk két lehetõség közül: megmûtik,majd megvárják ott a rendelõben amíg felkel,és csak akkor szólnak,hogy mehetünk érte,ha már teljesen magához tért,de úgy sokkal többe kerül az egész,vagy megcsinálják "csak" 10.000Ft-ért a beavatkozást,de ez esetben nekünk kell a macska ébredését felügyelni,mert kell hazahoznunk, amikor még alszik.Ez utóbbit választottuk.Azt a délutánomat le is kötötte a "macskafelügyelet" teljesen, bár a szállítódobozban hagytuk,amikor kezdett ébredezni,próbált felállni és állandóan "lefejelte" szegény az ajtó rácsát,így kiengedtem.Támolygott,imbolygott, kétszer hányt is,beletelt egy fél napba mire teljesen magához tért.Ha pici gyereked van,azt javaslom,addig kérj meg valakit,hogy segítsen.

Amikor a mi cicánkat ivartalanították, választhattunk két lehetõség közül: megmûtik, majd megvárják ott a rendelõben amíg felkel, és csak akkor szólnak, hogy mehetünk érte, ha már teljesen magához tért, de úgy sokkal többe kerül az egész, vagy megcsinálják "csak" 10.000Ft-ért a beavatkozást, de ez esetben nekünk kell a macska ébredését felügyelni, mert kell hazahoznunk, amikor még alszik.Ez utóbbit választottuk.Azt a délutánomat le is kötötte a "macskafelügyelet" teljesen, bár a szállítódobozban hagytuk, amikor kezdett ébredezni, próbált felállni és állandóan "lefejelte" szegény az ajtó rácsát, így kiengedtem.Támolygott, imbolygott, kétszer hányt is, beletelt egy fél napba mire teljesen magához tért.Ha pici gyereked van, azt javaslom, addig kérj meg valakit, hogy segítsen.
Az én cicámat januárban ivartalanították. Mikor hoztam haza a kocsiban csak feküdt és aludt. Mikor hazaértünk hagytam a szállító táskájában, de az ajtaját nyitva hagytam. Már este volt. Nemsokára felkelt és egész éjjel járkált, vagyis inkább csak támolygott. Furcsa volt neki a gallér, mindennek nekiütközött vele. De aztán másnapra nagyjából megnyugodott. Hányni nem hányt. Igazából nem nagyon volt vele gond, de ha akartam volna se tudtam volna vele nagyon mit csinálni.
A mi cicánkat kb. 1 hónapja ivartalanították, azóta is nagyon jól van =) Aznap 10 órakor volt a mûtét, 15-kor már hazahozhattuk, akkor még nem volt teljesen ébren, de úgy egy óra múlva felkelt, és sikerült kibukdácsolnia a szállítóboxból. Nagyon kis esetlen volt, egész este csak vonszolta magát, szóval nagyon vigyáznunk kellett rá, mert természetesen szeretett volna felugrani a megszokott helyeire. Viszont iszonyú édes, annak ellenére, hogy majdnem eszméletlen volt, a szemét is alig bírta nyitvatartani, megtalált engem, és bár nehezen, de felkúszott az ölembe. Majd' elolvadtam, a kis drágám ott gyógyulgatott a lábamon. =) Aztán kezdett egyre stabilabban állni, és mire 20 órakor vacsoráztunk, már magától felugrott a kedvenc foteljába (kb. 30 centi magasan van az ülése) Nagyon meglepõdtünk =) Lassacskán teljesen elmúlt az altatógáz hatása, ekkor odavezettük a vizestálkájához, hogy igyon egy picit, hiszen egy napja nem jutott se vízhez, se kajához. Aludt egy jó nagyot, és másnap reggelre már olyan rosszcsont volt, mint azelõtt =D
mert AKKOR kell hazahoznunk, kimaradt az akkor:) Egyébként olyankor tényleg hajlamos nekimenni mindennek, bukdácsolni és elesni, így oda kell rá figyelni.
Most két hete ivartalanítottam a cicámat. Szerintem nem jár különösebb gonddal. Este 6-kor mûtötték egy órás volt a mûtét kb két óra múlva rángatózott egy kicsit a dobozban de nem volt teljesen ébren. Betakartam mert ilyenkor egy kicsit kihûlnek és reggel mikor megnéztem már négy lábon állt. Aznap épphogycsak egy kicsit evett meg tejet ivott de hányni nem hányt majd napról napra jobban lett. Szerintem nyugodtan megcsináltathatod a baba mellett is.

Hogy kell kiszoktatni a macskát? És mikor?

Néhány napja befogadtunk egy kb. 5-6 hetes kismacskát, egyel?re bent van a lakásban, még nem hagyhatjuk szabadon kóricálni, mert a kutyáinkkal zajlik az összeszoktatás. De kb. mennyi ideig ajánlatos bent tartani, hogy megszokjon minket és ne menjen világgá? És hogyan kell majd kiszoktatni? Csak kiteszem a kertbe, hogy menjen, vagy hogy? Soha nem volt még macsekunk, nem igazán tudom, hogy m?ködnek. :) És ha a mi kutyáinkkal összeszokik, tudni fogja, hogy attól még más kutyákhoz nem ajánlatos odamenni?

Legjobb válasz: nekem a macskám kb fél hónapja van kint. és mi ugy szoktattuk ki hogy póráz elõször mert nagyon félt és mindig visszaakart szaladni a házba . a póráz persze nagyon laza volt . de a macska lapitott és vastag volt a farka nagyon félt kint aztán kb 2-3 nap után már póráz nélkül vittük ki és ismerkedett a kintléttel de még mindig laposan ment a földön aztán 2 hét után megszokta és imád kint lenni ugrándozik játtszik de éjszakára még bevisszük egyenlõre a házba ! :)

nekem a macskám kb fél hónapja van kint. és mi ugy szoktattuk ki hogy póráz elõször mert nagyon félt és mindig visszaakart szaladni a házba . a póráz persze nagyon laza volt . de a macska lapitott és vastag volt a farka nagyon félt kint aztán kb 2-3 nap után már póráz nélkül vittük ki és ismerkedett a kintléttel de még mindig laposan ment a földön aztán 2 hét után megszokta és imád kint lenni ugrándozik játtszik de éjszakára még bevisszük egyenlõre a házba ! :)
Szia! Én az elsõ cicámat amikor megkaptam úgy szoktattam ki, hogy kb. 1-1, 5 hónapig volt bent lakásban ill. lépcsõházban, majd hámmal kezdtem kivinni egy nap többször is az udvarra. 2 hét után már mehetett hám nélkül is, nem kóricált el. :)
a mi cicáinkat úgy szoktattuk ki hogy elõször pórázon...kb. 1 hétig minen nap...aztán ki engedtük õket de mindenhová mentünk utánuk....aztán fél-1 órára kinhagytuk õket (és hívásra maguktól jöttek) aztán egész napra is kiengedtük õket.. és kész
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megoldódott. :) Csak simán kiengedtük, eszében sincs megszökni, a kerítésen szinte ki se megy, csak max. közvetlen elé, és onnan nézelõdik. :)

Van egy nőstény vemhes macskám. Elég nagy a hasa már és egész nap a kertben mászkál fel és alá és elég sokat fekszik. Számításaim szerint a héten már meg kell hogy legyenek a kölykök. Honnan lehet tudni hogy órái esetleg napjai vannak mielőtt lefial?

Legjobb válasz: Onnét lehet tudni, hogy a vemhességét elõre tervezted, mivel tenyésztõ vagy, a vemhessége alatt állatorvosi felügyelet alatt volt a macska és az orvos elmondta neked, hogy mikorra várhatóak a kölykök. A macskának az összes oltása megvan, hogy még véletlenül se születhessenek beteg kölykök. Ja, és természetesen a házban van, ahol elõ van készítve számára a megfelelõ hely. Ha nem így van, akkor az hosszabb választ igényel.

Onnét lehet tudni, hogy a vemhességét elõre tervezted, mivel tenyésztõ vagy, a vemhessége alatt állatorvosi felügyelet alatt volt a macska és az orvos elmondta neked, hogy mikorra várhatóak a kölykök. A macskának az összes oltása megvan, hogy még véletlenül se születhessenek beteg kölykök. Ja, és természetesen a házban van, ahol elõ van készítve számára a megfelelõ hely. Ha nem így van, akkor az hosszabb választ igényel.
Gyorsan vidd be a házba és készíts neki helyet, különben gáz lesz!!!

Hogy kell megnézni a macska nemét?

Legjobb válasz: Jaj elfelejtettem leírni, hogy macskámnak kölykei születtek és már nagyobbak (látnak, hallanak, járkálnak, szaladnak, szagolnak). De hogyan tudom meg a nemüket?

A kérdező hozzászólása: Jaj elfelejtettem leírni, hogy macskámnak kölykei születtek és már nagyobbak (látnak, hallanak, járkálnak, szaladnak, szagolnak). De hogyan tudom meg a nemüket?
Lábuk között nézd meg hogy ott mi található...-.-
A hátára fordítod a macsekot, ha ott van neki egy kis "pöcök", akkor fiú, ha nincs, csak egy kis szõröcske, akkor lány cica.
a lánycicánaknak a feneküktõl jön egy pici hosszanti nyílás, a fiúknak a feneküknél van két icicpici dudor, és a has fele egy pöttynyi kukinyílás.:) ) de, ha a kezedbe veszed a kiscicát hanyatt, azonnal látod, mert a kanciknak jobban dudorodik, a lányoknál, így tarva õket nem látsz semmit.
ja, úgy tartsd, hogy a hanyattcica kis feje feléd legyen, szóval, ne szembõl nézd:) )
Még gyerekkoromban olvastam egy könyvben: A lány cicáknak közelebb van egymáshoz a két lyuk mint a fiú cicáknak.:) Szerintem így a legegyszerûbb..

Hogyan kell sikeresen levágni a macska karmát? Azaz, hogyan lehet lefogni egy 5 éves kb 6 kilós macskát aki ezt sose szerette? A kaparófa dísznek van, mert azt sem szereti.

Találtam segítségeket, ami elvileg jó, de gyakorlatban lehetetlen...

Legjobb válasz: mért akarod neki levágni??

mért akarod neki levágni??
Latom hogy sok embernek okoz gondot a cica korom vagasa. En is megprobaltam de megijedtem lehet tul sokat vagok es fajni fog neki. Par nap alatt raszoktattam a kaparofara.... Szenzacios volt.A kedvenc jatekaval csalogattam oda es ugy tettem mintha nagyon fontos lenne ugy elvenni hogy folmaszon elette a fara.Sikerult az ota szereti es en megnyugodtam latom a letort korom foszlanyokat.
Szerintem nincs annak ertelme, h csak egyesevel vagod le a kormoket. En is ugy probaltam, de hamar megszokja (kb a 2.nap) h nem kell hagynia, mert egy korom levagasa utan ugyis elszaladhat. Plusz mire igy vegzel mind a husszal, lassan kezdheted is ujra :) Szerintem neki kell veselkedni es tullenni rajta egy az egybenn. (minimum 2 emberes feladat, es kitartast igenyel, es nagy fajdalomkuszobot karmolasra :)
Nekem gyógyszert kellett beadnom a cicámnak, az sem volt egyszerû. A végére nagyon profi lettem. Csavard be egy törölközõbe, hogy csak a feje érjen ki, majd egyenként vedd elõ a lábait, így a többivel nem tud ellenkezni, karmolni. Garantált a siker!
Nálunk ugyanez a probléma. Az elõszoba már teljesen ki van csomagolva a tapétából, de a kaparófára rá sem néz a cica. Õt (egyébként 6 és fél kiló a kis drága)az orvosnál hárman próbáltuk megfogni a körömvágáshoz, de lehetetlen volt, úgyhogy feladtuk. Azt javasolta az orvos, hogy ne egyszerre akarjam levágni az összes körmét, hanem alkalmanként egyet-egyet mondjuk az esti szokásos simizés közben, akkor talán észre sem veszi. Még nem próbáltam meg, de ennél jobb ötletem nekem sincs. Mindenesetre ha nekiállsz, csak óvatosan, nehogy belevágj a körmében húzódó érbe.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom a behízelgõs módszert, köszi.:) Amúgy benti cica, és kopog a körme szinte ahogy lép, azért kell....
Mi is ketten dolozunk Micin. A lányom leül és úgy fogja két kézzel, hogy neki háttal legyen, lábai kifele. Így, ha bedühödik, akkor is csak a levegõben kapálózik, harapni meg csak engem szokott.... Megfigyeltük, hogy a hátsó lábaira érzékenyebb, tehát ezekkel kezdem a körömvágást, aztán térek át a többire, amit jobban elvisel. Mindenképpen szükséges egy jó adag szeretetteljes határozottság! Ha már "káromkodik", akkor rászólok, egy darabig nyugton van, én meg igyekszem minél gyorsabban (nem kapkodva, csakis óvatosan) végezni. Ha elõbb elengednénk, fix, hogy legközelebb is kiharcolná! Szerintem is egy alkalommal végezzetek valamennyi karmával. A lenõtt karom egyébként balesetveszélyes is: pl. játék közben beakadhat, amit aztán nem tud kihúzni, és ha lendületben van, akár el is törheti a lábát.
Ha felveszed, akkor karmolni és kapálózni fog. A tanácsom egy kicsi, de annál vérszomjasabb cica gazdájaként, akinek szintén gyakran vágjuk a körmén a túlnõtt részt: szorítsd le a földre, fogd a hátát és a nyakát, így nem tudja használni a lábait. Az állatorvos is így adja be az oltást, a macska kicsit meghunyászkodik, ha nem tud küzdeni. Segítõd egyenként elõ tudja venni a lábait, és levágja óvatosan a túlnõtt részt. Arra vigyázz csak, hogy nehogy belevágj az ujjába, mert rossz emléke lesz az esetrõl... Amúgy tapasztalatom, hogy nem olyan könnyû, hiszen a macska mozog, közben lesi az ember a rózsaszín, eres részt, illesztgeti a csipeszt... Eltart egy darabig.
Nem az egész köürmét kell levágni, hanem a túlnõtt részt..
egy macskának sose szabad levágni a körmét nebaj ha kopog betudja huzni ha akarja hiszen macska
Akik nem értik, miért kell vágni, azoknak mondom, hogy azért, mert a szabadban élõ macskának természetes módon kopnak a körmei, vagy maguk koptatják pl. a fák törzsén. Mivel a szobacicáknak ez a lehetõség nem adatik meg, ezért szükséges kaparófára szoktatni õket, csak hát azt nem minden cica szereti használni. így viszont túlnõhet a körmük, ahogy neked is nagyon hosszú lene, ha nem reszelnéd vagy vágnád. Hát ezért fordul elõ, hogy egy szobacicának körömvágásra van szüksége.
Ha ennyi "zaj" zavar, hogy kopog a macska körme, akkor minek van macskád? Nekem nyolc van, mégse jut eszembe levagdosni a körmeiket, csak mert kopog. Azért macska a macska, hogy karmoljon.
jah értem már, erre nem is gondoltam:)
Gondolom a kérdezõt nem a kopogás zavarja, hanem az, hogy ez problémához vezethet pl túl hosszú karom nem egészséges, visszafordulhat, esetleg belenõhet a húsba stb.

A macskákat hogy kell betanítani hogy pl ne a földre csináljon, hanem abba a macska alomba?

Legjobb válasz: A macskának megmutatod az almot és onnantól azt használja. pl egy bent született cica már 4 hetesen az alomba jár,mert anyukája megmutatja neki.

A macskának megmutatod az almot és onnantól azt használja. pl egy bent született cica már 4 hetesen az alomba jár, mert anyukája megmutatja neki.
kapapirgálj bele az alomba a cica mancsával:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!