Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a méhszájat (48 db)

Hogyan kell a méhszájat vizsgálni?

Mit kell tudni err?l? Hogy kell vizsgálni? Mit kell érezni? Tapasztalatok, mikor valaki teherbe esett? Milyen volt? És mikor vizsgálta meg?

Legjobb válasz: Az orvos benyúl 2 újjal, és a másik kezét a hasadra rakva kitapintja. Nem fáj, semmi extra.Nekem az elsõ 7 hónapban összesen 3szor nézte meg, az utolsó másfélhónapban kicsit gyakrabban. Minden jót!!

Az orvos benyúl 2 újjal, és a másik kezét a hasadra rakva kitapintja. Nem fáj, semmi extra.Nekem az elsõ 7 hónapban összesen 3szor nézte meg, az utolsó másfélhónapban kicsit gyakrabban. Minden jót!!
nekem havonta nézi, és úgy ahogy az elõzõ válaszoló írta. az elsõ ilyen vizsgálatom a 10.héten volt, és akkor én is kitapinthattam a hasamon keresztül a méhemet.furi volt :)

Terhességi diabétesz miatt az orvosom nem fogja engedni a túlhordást. Hogyan indítják meg a szülést, ha a méhszáj 2111? Burokrepesztéssel, vagy még tágítani kell a méhszájat előtte?

Legjobb válasz: nekem erre a méhszájra azt mondta az orvosom, hogy ez egy megindult szülés. szerintem simán burkot repeszt, és majd magadtól tágulsz. nekem ilyen méhszájjal kezdõdött, de burokrepesztés után nem igen tágultam tovább, igaz nem is fájt semmi, így kaptam oxitocint, amitõl aztán lettek fájások és fájtak is, de 15 perc alatt megszületett a kisfiam. összességében 3 órát tartott az egész folyamat. hasonló könnyû szülést kivánok neked és sok boldogságot a kisbabához.

nekem erre a méhszájra azt mondta az orvosom, hogy ez egy megindult szülés. szerintem simán burkot repeszt, és majd magadtól tágulsz. nekem ilyen méhszájjal kezdõdött, de burokrepesztés után nem igen tágultam tovább, igaz nem is fájt semmi, így kaptam oxitocint, amitõl aztán lettek fájások és fájtak is, de 15 perc alatt megszületett a kisfiam. összességében 3 órát tartott az egész folyamat. hasonló könnyû szülést kivánok neked és sok boldogságot a kisbabához.
A kérdező hozzászólása: Köszia választ és a jó kívánságokat!
Nekem is ennyi volt, burkot repesztett, és bõ 2 óra múlva megvolt a baba(gátmetszés nélkül).Más órákat vajúdik mire ennyire kinyílik.Én észre sem vettem.Te is szerencsés vagy.Könnyû szülést!

Mit jelent hogy a méhlepény a passzív szakasz határán? Mondott a védőnő valamit hogy rálóg a méhszájra vagy ilyesmi meg hogy a következő uh-on már feljebb kell lennie.

20 hetes vagyok. Nem görcsölök a babával minden rendben. Akinek volt ilyen leírná érthet?en és mire kellett vigyázni. Nekem több pihenést javasolt.

Legjobb válasz: Ha rálóg a méhszájra a lepény, az a szülés szempontjából nem a legjobb hír. Ezt placenta previának hívják, és ha a lepény elfedi a méhszájat, akkor a hüvelyi szülés lehetetlen, garantált a császármetszés. A jó hír az, hogy a terhesség elõrehaladtával a lepény feljebb kúszhat. Amit nem értek, hogy ezt neked miért a védõnõ mondta meg, miért nem a nõdokid. Valamint azt sem, hogy miért nem tiltottak el a házasélettõl, a közösüléstõl. Ha nekem ez lett volna, kérdezés nélkül sem éltünk volna nemi életet a férjemmel. A sógornõmnek ilyen van a 20. hét óta (most 31 hetes), õt teljesen eltiltották a közösüléstõl.

Ha rálóg a méhszájra a lepény, az a szülés szempontjából nem a legjobb hír. Ezt placenta previának hívják, és ha a lepény elfedi a méhszájat, akkor a hüvelyi szülés lehetetlen, garantált a császármetszés. A jó hír az, hogy a terhesség elõrehaladtával a lepény feljebb kúszhat. Amit nem értek, hogy ezt neked miért a védõnõ mondta meg, miért nem a nõdokid. Valamint azt sem, hogy miért nem tiltottak el a házasélettõl, a közösüléstõl. Ha nekem ez lett volna, kérdezés nélkül sem éltünk volna nemi életet a férjemmel. A sógornõmnek ilyen van a 20. hét óta (most 31 hetes), õt teljesen eltiltották a közösüléstõl.
A kérdező hozzászólása: Szia! Csak holnap megyek dokihoz és érdekelt hogy mi is ez valójában. Az eleje óta nem élünk házaséletet mert az elsõ babánk elment úgyhogy ezzel nincs gond. A védõnõ is mondta hogy ez még változhat de köszönöm szépen a felvilágosítást.

Tüszőrepedés után mikor kell a méhszájnak bezáródni? Már másnapra, vagy kell hozzá pár nap? Esetleg van olyan is, hogy nyitva marad kicsit?

Legjobb válasz: A méhszáj a tüszõrepedés idejében kb 3-4 napig nyitottabb ( persze nincs teljesen nyitva ), csak felpuhul, megváltozik a váladék összetétele, állaga teljesen fel van a méh készülve az esetleges megtermékenyítésre.

A méhszáj a tüszõrepedés idejében kb 3-4 napig nyitottabb ( persze nincs teljesen nyitva ), csak felpuhul, megváltozik a váladék összetétele, állaga teljesen fel van a méh készülve az esetleges megtermékenyítésre.
A kérdező hozzászólása: És utána? Ha már felment a hõ?
Ha sikerült a megtermékenyülés, akkor zárt lesz és úgy is marad! Ha megjön a mensi, akkor ismét kinyílik. Bár ez sem törvényszerû, barátnõmnek totál lent volt, nyitva volt, két napig vérezgetett is, mégis terhes volt!

Mekkora pénisz kell, hogy elérje a méhszájadat?

Legjobb válasz: Vicces kérdés, mert az orvos a max 10 cm-s ujjával is kitapintja, szóval :)

hát én qurvára nem élvezem ha a férjem pénisze bökdösi a méhszájamat. Nekem fáj, pedig nem vagyok egy nyámnyila a szexben, akivel úgy kell bánni, mint egy porcelánbabával, ha érted mire gondolok...
Vicces kérdés, mert az orvos a max 10 cm-s ujjával is kitapintja, szóval :)
ezt nem értem én sem. ha maximum állítólag 10 cm a hüvely hossza, akkor hogy tud benyelni ugyanabban a pózban, mint az orvos vizsgál 15, 16, 17 cm-t??
Úgy, hogy felveszi a hüvely a pénisz formáját mikor behatol és egy bizonyos mélységig tud úgymond nyúlni is. de 10 cm-s pénisznél 10 cm-re nyúlik 13 cm-snél meg akkorára. Azért 20 fölött már tud fájni is.
nem tudom pontosan.:D nekem 15-nél biztos több, de huszonkettõ vagy huszoncentitõl biztosan kevesebb.:) valahol a kettõ között. de az is lehet, hogy 15.5 cm már eléri. pozitúrától is függ.
Nekem sikerült a páromnak elérni minden pózban és sajnos nem volt kellemes érzés számára.21cm-s szerszámmal rendelkezek.
Az én párom olyan 14 centi körül van, és tökéletesen eléri. Ennél nagyobb már kicsit fájdalmas, a 22 centis kalandomnál meg úgy fájt mint a rosseb, véreztem is. Annál kisebbnél nem éreztem semmit, az se volt jó :S Amúgy igen, a méh feljebb húzódik szex közben, így megnyúlik a hüvely is. Ezért van az, hogy az elsõ pár pár lökésnél sokkal erõsebben érzi az ember (én spec imádom).
Nos, nekem 18-as van. De csak ha hátulról hatolok be, akkor érem el a méhszájat. A nejem élvezi is qrvára... Egyébként függ az izgalmi állapottól is, de az igazán fontos a PÓZ.
35cm es
Valóban elég, ha már 10 centi felett van. A barátomnak átlagos, 16 centis...mégis tud néha fájdalmat okozni:S

Milyennek kell a méhszájnak lenni a 13 hét környékén? Nekem a doki a kiskönyvbe elejétől fogva azt írta hogy C3000. Az jó?

Nemtudom számít e valamit hogy elég hasfájós vagyok. Magnéziumot kell szednem és pihenni minnél többet és tilos a házasélet. Eléggé félek a vetélést?l mert az els? babánk is elment mondjuk az még nagyon az elején.

Legjobb válasz: A 3000 a legjobb, teljesen zárva van minden!

A 3000 a legjobb, teljesen zárva van minden!
Méhszáj értékei: 3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi 2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi 1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi 3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ méhszáj, a középsõ és belsõ méhszáj még zárt 3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külsõ és középsõ méhszáj, a belsõ méhszáj még zárt 3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj 1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj http://www.kismamablog.hu/terhesseg/vizsgalatok/terhessegi-l..
igen jó, zárva vagy teljesen....12 hét után már sokkal nagyobb az esély az ittmaradására.... a magnézium a keményedések, görcsök ellen jó....én a 20.héttõl keményedtem, de csak a 38. szültem.....amikor kicsit többet keményedtem ittam egy magnéziumot...a léleknek biztos használt szerintem lassan a tilalmat is feloldja az orvosod, mert békés idõszak jön

Mára vagyok kiirva a cx 2111 . teljesen nyitott a méhszáj. én ugy tudom szülésre 5 ujnyira kell kitágulni. De minek? Ha már a méhszáj teljesen nyitott. A méhnyak 2 ujnyi. Nem értem hogy van ez?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy a baba ki tudjon bújni a méhnyaknak teljesen el kell vékonyodnia, tulajdonképpen el kell tûnnie. Ez alapvetõen három ujjnyi vastag, neked már megrövidült, két ujjnyi, de még mindig nem vékonyodott el. És az egy dolog, hogy neked mindhárom méhszáj már egy ujjnyira tágult, de ez annyit jelent, hogy a méhszájakon egy ujjnyi rés van, az még messzirõl sem elég ahhoz, hogy a baba azon kiférjen. Elõször tehát a méhszáj vastagságának (méhnyaknak) kell csökkenie, majd kb tíz centire kell nyíljanak a méhszájak. De nézd meg ezen az oldalon a rajzot és megérted: http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/szules_elemei/page0004.html

Ahhoz, hogy a baba ki tudjon bújni a méhnyaknak teljesen el kell vékonyodnia, tulajdonképpen el kell tûnnie. Ez alapvetõen három ujjnyi vastag, neked már megrövidült, két ujjnyi, de még mindig nem vékonyodott el. És az egy dolog, hogy neked mindhárom méhszáj már egy ujjnyira tágult, de ez annyit jelent, hogy a méhszájakon egy ujjnyi rés van, az még messzirõl sem elég ahhoz, hogy a baba azon kiférjen. Elõször tehát a méhszáj vastagságának (méhnyaknak) kell csökkenie, majd kb tíz centire kell nyíljanak a méhszájak. De nézd meg ezen az oldalon a rajzot és megérted: http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/szules_elemei/page0004.html
Nekem is annyit írt tegnap a doki a papíromra. Azt jelenti, hogy megrövidült, már csak két ujjnyi a méhnyak, aminek teljesen el kell tünnie hogy meg tudd szülni a picit. És csak egy ujjnyira vagy nyitva, ami kb 1-2 cm-t jelent, a baba feje meg kb 10 cm lesz. Így kell az az 5 ujjnyi tágulás, hogy a buksiját "ki tudja dugni". Szóval a méhszájad tényleg nyitott, csak még enyhén szólva nem eléggé és a méhnyakad meg teljesen el fog vékonyodni, ha úgy tetszik, el fog tûnni. Nézz esetleg valahol róla képet, nagyon jók vannak neten is könyvekben is, hogy mirõl van szó. Sok boldogságot! 37 hetes kismama Egyébként ez a tágulás és nyílás fájdalommentesen is fojtatódhat, úgyhogy lehet hogy észre sem veszed. Egy darabig!!!

Hogyan kell megnézni, hogy hol van a méhszáj, és zárt-e?

Ne linkeljétek a babatervez?k otthonát,mert megnéztem 10X,de nem értek semmit.Mit jelent a fent van?Kb hány centire,és hol kell keresni,hogy zárt-e?Mert az nem létezik,hogy a hüvelyembe felnyúlva kb 3cm-re legyen,hát ilyen nem lehet,akkor nem tudnék szeretkezni sem,de ha én próbálom kitapintani,hát én 3centire érzek valamit,ami ugye lehet nem is az.Kérem aki ért hozzá,részletesen írja már le,hogy hol keressem,és mit tapogassak,milyen érzés ha zárt,ha nyitott.Köszi,és bocs a tapasztalatlanságomért.

Legjobb válasz: A hüvely kb. 10-12 cm, melynek felsõ részébe nyúlik bele a méhszáj. Maga a méhszáj egy kb. 3 centis henger alakú valami. A ciklus során a méhszáj változtatja a helyzetét és a puhaságát. De ez nem azt jelenti, hogy 10 centiket mozog lefele. A keménység sem azt jelenti, hogy beton keménységû, illetve a nyitottsága sem azt, hogy több centire nyitva van. Vannak a ciklusnak olyan napjai amikor az szükséges, hogy puhább (nyitottabb) legyen, mert ezzel segíti a hímivarsejtek feljutását illetve így távozik a vérzés. Terhesség esetén a méh feljebb húzódik, és bezár. (védi a babát) A méhszáj állapotának megítéléséhez kell némi tapasztalat, illetve akkor lehet belõle valamilyen következtetést levonni ha egész ciklusban figyeled.

A hüvely kb. 10-12 cm, melynek felsõ részébe nyúlik bele a méhszáj. Maga a méhszáj egy kb. 3 centis henger alakú valami. A ciklus során a méhszáj változtatja a helyzetét és a puhaságát. De ez nem azt jelenti, hogy 10 centiket mozog lefele. A keménység sem azt jelenti, hogy beton keménységû, illetve a nyitottsága sem azt, hogy több centire nyitva van. Vannak a ciklusnak olyan napjai amikor az szükséges, hogy puhább (nyitottabb) legyen, mert ezzel segíti a hímivarsejtek feljutását illetve így távozik a vérzés. Terhesség esetén a méh feljebb húzódik, és bezár. (védi a babát) A méhszáj állapotának megítéléséhez kell némi tapasztalat, illetve akkor lehet belõle valamilyen következtetést levonni ha egész ciklusban figyeled.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hát fogalmam sincs, hogy én mit éreztem 3centire, de az is valami kemény, na nem tudom, de nagyon jól, és érthetõen leírtad, nagyon hálás vagyok, köszike:) )))))

Ha a méhszáj a 38. héten annyira hátul van, hogy z orvos alig éri el, attól még szülhetek a kiírt időben, vagy mindenképpen túlhordásra kell számítani? A méhszáj egy ujjnyira nyitva van.

Legjobb válasz: Most lehet, hogy hulyeseget fogok irni, de akkor ugyis lepontoznak es kijavitanak. Nem az a jo szules elott, ha a mehszaj hatul van es alig lehet elerni? Mert en ugy tudom, hogy terhesseg alatt a mehszaj harom ujjnyi vastag, szules kozeledtevel, vagy mar vajudas alatt viszont felpuhul, elkezd rovidulni, egyre hatrebb kerul, a meh fele, mig telejesen eltunik, kozben megindul a tagulas is, es tulajdonkeppen igy nyilik ki a kapu a baba elott. A cervix leirasanal is az elso szam a negybol a mehszaj vastagsagat irja le, alapban ez 3000, az utolso harom szam a kulso, kozepso es belso mehszaj, ha nulla, akkor zart. Ha mondjuk 2100, az azt jelenti, hogy a mehnyak ket ujjnyira rovidult, a kulso mehszaj egy ujjnyira nyitott, stb. Nem irtak ezt le a vizsgalati lapodra?

Most lehet, hogy hulyeseget fogok irni, de akkor ugyis lepontoznak es kijavitanak. Nem az a jo szules elott, ha a mehszaj hatul van es alig lehet elerni? Mert en ugy tudom, hogy terhesseg alatt a mehszaj harom ujjnyi vastag, szules kozeledtevel, vagy mar vajudas alatt viszont felpuhul, elkezd rovidulni, egyre hatrebb kerul, a meh fele, mig telejesen eltunik, kozben megindul a tagulas is, es tulajdonkeppen igy nyilik ki a kapu a baba elott. A cervix leirasanal is az elso szam a negybol a mehszaj vastagsagat irja le, alapban ez 3000, az utolso harom szam a kulso, kozepso es belso mehszaj, ha nulla, akkor zart. Ha mondjuk 2100, az azt jelenti, hogy a mehnyak ket ujjnyira rovidult, a kulso mehszaj egy ujjnyira nyitott, stb. Nem irtak ezt le a vizsgalati lapodra?

32. héten a méhszáj C2000. Terhesség elején 3000 volt. Tudom, hogy ez nem baj, de kell emiatt többet pihennem?

Legjobb válasz: Szia! Ez természetes,rövidül a méhszáj.Az eredmény,totál zárt méhszáj.Tökéletesebb nem is lehetne.

Szia! Ez természetes, rövidül a méhszáj.Az eredmény, totál zárt méhszáj.Tökéletesebb nem is lehetne.
Kicsit rövidült a méhszáj, nincs semmi gond.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!