Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a málnalevél (21 db)

Hogyan készítsem a málnalevél teát, mennyit lehet inni naponta, lehet ízesíteni, hidegen vagy melegen kell inni?

36 hetes kismama vagyok, szerentném elkezdeni inni a teát, de azt sem tudom hogyan készítsem, a máhszájam 2100-as, megrövidült a méhnyak, de ett?l még lehet inni?

Legjobb válasz: szülésznõm javaslatár iszom a betöltött 36. héttõl: 1-2 kávéskanál rakok egy 2dl-es csészébe, leöntöm forró vízzel, letakarom, 30 perc múlva leszûröm és elkortyolgatom. Ezt kétszer ittam egy nap! lehet izesiteni! Nem fogsz semmit érezni! Én szedtem homopátiás bogyokat is a szülésznõm javaslatára! leírom neked ezeket is. Én a 36. héttõl szedtem. Arnica ch9 napi 1x5 golyó Caulophillum ch5 napi 1x5 golyó cimicifuga ch5 3 napontaa 5 golyó Málnalevéltea napi 2x2 bögre Szülésznõm javaslatára kellett így szednem.

szülésznõm javaslatár iszom a betöltött 36. héttõl: 1-2 kávéskanál rakok egy 2dl-es csészébe, leöntöm forró vízzel, letakarom, 30 perc múlva leszûröm és elkortyolgatom. Ezt kétszer ittam egy nap! lehet izesiteni! Nem fogsz semmit érezni! Én szedtem homopátiás bogyokat is a szülésznõm javaslatára! leírom neked ezeket is. Én a 36. héttõl szedtem. Arnica ch9 napi 1x5 golyó Caulophillum ch5 napi 1x5 golyó cimicifuga ch5 3 napontaa 5 golyó Málnalevéltea napi 2x2 bögre Szülésznõm javaslatára kellett így szednem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm:)

Hol lehet venni málnalevél teát, hogyan kell használni és mikortól? Esetleg tudtok ajánlani valamilyen olajat a gát masszírozásához, hányszor kell alkalmazni és szintén hol lehet kapni?

Köszi a válaszokat. 26h km

Legjobb válasz: Szia! Bioboltban, drogériában lehet kapni málnalevél teát. Úgy emlékszem, hogy a 36. héttõl lehet inni, napi 1 pohárral kell kezdeni és fokozatosan növelni 1,5 l-re. Gátmasszázs olajat én a szülésznõnél vettem, PanArom márkájú, majdnem 3000 Ft volt az 50 ml. Nekem nem jött be a gátmasszázs, sõt, nagyon kellemetlen volt, úgyhogy 1x próbáltam, annyi hiányzik az üvegbõl. Ha érdekel, írj privit! Ja, amúgy homeós bogyókat is érdemes szedni, nekem inkább azok segítettek, fõleg a regenerálódásban!

Szia! Bioboltban, drogériában lehet kapni málnalevél teát. Úgy emlékszem, hogy a 36. héttõl lehet inni, napi 1 pohárral kell kezdeni és fokozatosan növelni 1, 5 l-re. Gátmasszázs olajat én a szülésznõnél vettem, PanArom márkájú, majdnem 3000 Ft volt az 50 ml. Nekem nem jött be a gátmasszázs, sõt, nagyon kellemetlen volt, úgyhogy 1x próbáltam, annyi hiányzik az üvegbõl. Ha érdekel, írj privit! Ja, amúgy homeós bogyókat is érdemes szedni, nekem inkább azok segítettek, fõleg a regenerálódásban!
Málnalevél teát gyógyszertárban vettem, kb 200 Ft egy 40 g-os zacskó, az durván 3 hétre elég. Gátmasszázsolajat dm-ben vettem 2700 Ft-ért, 50 ml. Lassan fogy, talán ha a harmada elment eddig, pedig 1-2 naponta használjuk - ha jól rémlik, a 35., vagy 36. héttõl. Valóban kellemetlen, sõt, fáj, ha úgy csinálod, ahogy kell (neten van róla egy leírás, ábrával), de egy idõ után kilazul, meg tudatosan is lazítani kell. Nekem Apa szokta masszírozni, mert magamnak egyrészt kényelmetlen, nem igazán érem jól el, másrészt ha fáj, akkor én abbahagynám, de õ nem, így legalább hatékonyabb. :) Homeós bogyókat is szedek, szüésznõi "receptre". Meglátjuk, hogy használnak-e.
15.21 vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy most vasárnap jár le az idõnk, szóval pár nap és kiderül, hasznosak voltak-e az "elõkészületek".
A kérdező hozzászólása: Majd írd meg hogy ment:)
15:21 vagyok. Május 28.-án született meg a kölök. Éjjel fél egykor 5 perces fájásoknál még 2110 volt a méhszáj, akkor elkezdtem félóránként felváltva szedni a homeós bogyeszokat, és reggel fél 8-ra 4 ujjnyira nyíltam ki, úgyhogy azonnal küldtek a szülõszobába. Onnantól negyed óránként felváltva szedtem, 10.10-re lett meg a baba, gátmetszés nélkül, kicsi hámsérüléssel. Szóval mindenkinek ajánlom, a szülésznõk szerint nagyban segítettek a bogyók, meg az otthon végzett gátmasszázs is.

Hogy kell alkalmazni a málnalevél teát, a barátcserje kapszula tényleg jó?

A ciklus minden napján lehet inni?

Legjobb válasz: Szia. A málnalevél teát a ciklusod elsõ 14 napjában (napi 2-3 csésze) kell inni, míg a palástfüvet a második 14 napban ( 2-3 csésze), de használhatod mind a kettõ mellé a cickafarkot is. A barátcserjét leginkább abban az esetben használják, ha valakinek prolaktin problémája van. Én is ezt csinálom most, teázom, hátha sikerül ebben a hónapban! Sok sikert!

Szia. A málnalevél teát a ciklusod elsõ 14 napjában (napi 2-3 csésze) kell inni, míg a palástfüvet a második 14 napban ( 2-3 csésze), de használhatod mind a kettõ mellé a cickafarkot is. A barátcserjét leginkább abban az esetben használják, ha valakinek prolaktin problémája van. Én is ezt csinálom most, teázom, hátha sikerül ebben a hónapban! Sok sikert!
Nehogy elronts a sorrendet, mert a málnalevél méhtágító ezért a ciklus elsõ felében kell inni, és majd a szülés végén, hogy könnyebb legyen a szülés. A palástfû pedig méhösszehúzó ezért a ciklus második felében, tüszõrepedés után 2 nappal.

36. hetes terhes vagyok, most szeretném elkezdeni a szülésre való felkészülést homeopátiás bogyókkal és málnalevél tea ivással. Hogyan kell ezeket adagolni?

Már több oldalt is végignéztem, de mindenütt más-más adagolást írnak. Málnalevél-teáról meg sehol nem találtam infót eddig. Kertünkben van málna, annak a friss levelei jók lehetnek? Mennyi kell egy napi adaghoz? És meddig kell beáztatni? Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Málnalevél teáról rengeteg kérdést olvashatsz itt a fórumon. Keress rá. Patikában lehet kapni, tök olcsó. Rá van írva az adagolás. A homeóról pedig felvilágosít a patikus is. 40+1km

Málnalevél teáról rengeteg kérdést olvashatsz itt a fórumon. Keress rá. Patikában lehet kapni, tök olcsó. Rá van írva az adagolás. A homeóról pedig felvilágosít a patikus is. 40+1km
Szia! Én is azt hittem, hogy majd a homeopátiás szerekrõl fel fognak világosítani a patikában, de nem. Sõt mikor bementem és mondtam mit kérek és mire csak lestek mint borjú az új kapura. Szerintem ne kísérletezz a kerti málna levéllel, a patikában lehet kapni szárítottat, 200Ft körül van egy csomag. A homeósbogyókat én innen szedtem össze: http://www.kismamablog.hu/szules/szules-homeopatia Remélem neked használni fog! Szép, könnyû és gyors szülést! 4 hós baba anyukája
Még korai elkezdni. Kettõ héttel a kiírt idõpont elõtt nem javasolják.
Igen, még korai elkezdeni, egyébként tényleg segít, nekem is úgy volt. De még várj vele. Engem felvilágosítottak a patikában ezekrõl, ezek szerint csak normális patikust kell kifogni.
Szerintem meg nem korai elkezdeni, én is a 36. héttõl szedtem a bogyókat és ittam a teaát. Caulophylum CH9-esbõl 3 naponat 5 bogyót szedtem, a 40. héten napi 5 bogyót, Arnica montanaból hetente 5 bogyót. A málnalevél teából a 36. héten fél litert ittam naponta, majd napi 1 literre emeltem az adagot. De ezeket az infókat nekem a szülésznõm mondta, õ írta össze a mennyiségeket is. Így 41+4 hétre szültem elsõ babát, aki burokrepesztés után 5, 5 órával meglett.
Én a 38. héten kezdtem el szedni, és a 39. héten szültem meg. Homeopátiát semmi esetre se szebb 4 héttel elõtte.
Szia! Nekem is azt mondta a szülésznõm, h 36. héten kezdjem, de a doki elõrébb hozta a szülés idõpontját így 35+4 naposan kezdtük! Cimicifuga ch15, caulophyllum ch15-öt kell szednem!Egyik nap egyikbõl 5-öt, másik nap másikból 5 bogyót! És vasárnap lesz az eredeti idõpont, és még mindig egyben vagyunk! 39+3 km

36hetes kismama vagyok. Szeretném elkezdeni inni a málnalevél teát. Milyen adagban és hogy kell elkészíteni?

Legjobb válasz: 1 evõkanál száritott málnelevél kell egy csésze forró vizhez. 10-15 percig áztatni. 1 nap 1 csésze.

1 evõkanál száritott málnelevél kell egy csésze forró vizhez. 10-15 percig áztatni. 1 nap 1 csésze.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Hogy kell elkészíteni a málnalevél teát?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, hogy segít-e, én is most kezdtem inni, de elsõ babával. Nekem ráírta az eladó csaj a zacskóra. 2 dl forró vízbe kell tenni 1 evõkanállal. 10 percig állni hagyni, leszûrni és kész is. Nekem azt mondta, hogy 36. hét elõtt nem szabad inni.

Szia! Nem tudom, hogy segít-e, én is most kezdtem inni, de elsõ babával. Nekem ráírta az eladó csaj a zacskóra. 2 dl forró vízbe kell tenni 1 evõkanállal. 10 percig állni hagyni, leszûrni és kész is. Nekem azt mondta, hogy 36. hét elõtt nem szabad inni.
Én is elsõ babás vagyok, és szerintem hatni fog, hogy mibõl gondolom? Mióta iszom azóta kezdõdtek a jósló fájásim, most két napig ill már három napig elfelejtettem inni és sehol a jósló. Pedig addig minden napos volt. Sztem van köze hozzá, és ez a legkevesebb amit megtehetünk, akkor miért ne? :) Ha esetleg vizesedsz, és úgy oldom meg hogy ugyanabba a vízbe, rakok, még egy evõkanál csalánteát is, mivel az termeészetes vízhajtó. Nem tom használ, e de amit tudunk tegyünk meg sztem. :) Jó teázást! Megyek is és iszom :) 37 hetes kismama
Szia!5 hetes a kisfiam én is ittam a teát a 36. héttõl.1 csészébe 1 evõkanál leforrázni 10 percig állni hagyni és már iható is.Nekem sokat segített megszültema fiamat 3 óra alatt 4350gr 59cm.Gyorsabb de fájdalmasabb a szülés a teától
Szia!szerintem próbáld kia a homeopátiás bogyókat is:) Én is kifogom, de még csak a 34dik hétben járok...amiket én találtam, Cimicifuga pulsatilla 30ch, 36héttõl napi 5bogyó, CAulophyllum 30ch 5golyó 36héttõl, Szülés közben:Cimicifuga Racemosa 30ch, (méhnyakizom tágító, rendszeres fájásoknál fél óránként 3-5golyó, Szülés után 2órával :Staphysagria 200ch, vérzés csökkentésre , hugyuti helyreállításra 5szem vagy a Staphysagria 30ch 2szer 5golyógátmetszésnél, császárnál sebgyógyító, fájdalom csökkentõ. Én mikor terhes lettem nagyon beteg voltam és ahomeos szerek raktak rendbe, sztem segíteni fog-ez is egy esély mint a tea.természetesen nem kell mindet szedni vagy ezt vagy azt, de a patikákban tudnak ebben segíteni.5-600ft körül van és úgy tudom kb 2hétig elég az adag.Gyors szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát. A homeos golyókról is érdeklõdök majd a gyógyszertárban. Egyébként próbálkoztam már vele tejserkentõnek, régebben fejfájásra, sajna nekem nem jött be.A dokim azt mondta most, hogy hinni kell benne sokaknak talán ezért is használ. Gyógynövény hatóanyagú az is, mint a málnalevél tea, arra is van aki esküszik, hogy hat, van aki cáfolja ezt. Mindegy én megpróbálom, ártani biztosan nem árt. De ha csak a hitem segít, azzal is megelégszem:) )) Köszi mégegyszer mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Még az szertném kérdezni, hogy lehet valamivel ízesíteni?
Szia! Én egy evõkanállal teszek, bele, hiszen úgyis jóformán csak leforrázom. Igaz, kicsit több vízzel. Nekem a szülésznõ azt is mondta, hogy nem egyértelmû a hatása, de ártani biztos nem árt. Így gondolom, ha esetleg kicsit erõsebb is, semmi nem történik. Én nem ízesítem, mert nekem akkor ihatalan, így csak gyógynövény íze van. De én semmilyen gyógyteát nem bírok ízesítve inni, mert úgy nekem szörnyû az íze.
Én azt olvastam, hogy mézzel lehet ízesíteni, ha úgy jobban ízlik.
1csészéhez 1evõkanál a jó adag!
teáskanál nádcukorral, fél facsart citrommal

Hogyan kell elkésziteni a málnalevél teát?

Hány kanál teaf? kell 1 liter vizhez?

Legjobb válasz: 1 literhez 4 evõkanál.És a teafüvet le kell forrázni,kb 10 percet állni hagyni.

1 literhez 4 evõkanál.És a teafüvet le kell forrázni, kb 10 percet állni hagyni.

Hogyan kell elkészíteni a málnalevél teát?

naponta mennyit ihatok bel?le,meddig? (36h)

Legjobb válasz: Én peteérés segítésére ittam. Egy teásbögrébe (kb.2,5 dl) tettem egy evõkanál teafüvet,majd leforráztam,és 10 percig letakarva állnihagytam.Naponta kétszer ittam. Utolsó hetekben is ihatsz két-három csészével,tudomásom szerint,de nézz utána. 5+6 h km

Én peteérés segítésére ittam. Egy teásbögrébe (kb.2, 5 dl) tettem egy evõkanál teafüvet, majd leforráztam, és 10 percig letakarva állnihagytam.Naponta kétszer ittam. Utolsó hetekben is ihatsz két-három csészével, tudomásom szerint, de nézz utána. 5+6 h km
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Azt tudom hogy a 36.héttõl lehet inni, csak nemtudtam hogyan kell elkészíteni.És lekell szûrni?(nem filtereset veszek majd)Mert hallottam olyat is hogy fémszûrõvel nem lehet, csak mûanyaggal.Igaz ez?
Elvileg nem érintkezhet a tea fémmel.Nekem sajnos csak az volt itthon.Múlthónapban próbáltam ki a teát, pé segítésére, lett is nyálkám, és most 6 hetes terhes vagyok... Úgyhogy nálam ezekszerint nem volt akadály a fémszûrõ! :) Amúgy igen, le kell szûrni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) Nekem is csak fém van, majd ha találok valahol veszek mûanyagot akkor.

Hogyan kell elkészíteni a málnalevél teát?

35 hetes kortól fogyasztható már?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!