Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a kutya éveket (6 db)

Hogyan kell átszámítani a kutya éveket emberi évekbe?

Jó lenne ha minél hamarabb tudna vki válaszolni. El?re is köszi...

Legjobb válasz: Én úgy tudom, 1 kutya év 7 emberinek felel meg.

Én úgy tudom, 1 kutya év 7 emberinek felel meg.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, ez tényleg gyors volt, még annyi, h mindegyik emberi évet 7-nek számolnak. Nincs valami variáció az elsõvel, h az többnek kellene számolni vagy valami...?
Szia! Én úgy tudom, hogy az elsõ év 14 évnek felel meg, s ha megfigyeled, fejlõdik is annyit a kutya. A többit 7 évnek számolják.
Ez úgy van IGAZÁBÓL, hogy az elsõ év a kutyáknak is egy év, a többi pedig 7 évnek felel meg. tenyésztõtõl tudom...
Az utólsó válaszadónak igaza, van, mert téynleg az elsõ éve a kutyusnak egy év.Csak aztán 7...Bea
Egyik válasz sem helyes. Nézz utána inkább magad! Az internet erre is tökalkalmas.
A kérdés is hülyeség, nem lehet átszámolni, teljesen más a fejlõdési ciklusa egy kutyának. Azért mert sokan azt mondják, hogy 7 év, meg x év, attól még nem igaz. Egyik kutya 10 évig él, a másik 6-ig, a harmadik 18-ig. Akkor most mit számolsz hová?!
az elsõ egy évben minden hónap egy évet tesz ki.Utána minden 1 év 7 évet jelent a kutyáknál.Ezt kutyás bíroktól tudom.De hogy õk ezt honnan tudják, az nekem is kérdés!:)
Én ugy tom hogy az elsö év 11 utánna meg hetet kell évente hozzáadni

Ha fél éve elvittek egy kölyökkutyát és most jelentkeztek hogy diszpláziás a kutya akkor mit kell csinálni?

?

Legjobb válasz: Jaj, rosszul olvastam. Ezek szerint viszont nem tenyésztõ vagy, (mert akkor tudnád) és valószínû nem szerzõdéssel adtad el a kutyát. Akkor csak a lelkiismeretedre lehet apellálni. (akkor a szülõk se voltak szûrtek?)

Jaj, rosszul olvastam. Ezek szerint viszont nem tenyésztõ vagy, (mert akkor tudnád) és valószínû nem szerzõdéssel adtad el a kutyát. Akkor csak a lelkiismeretedre lehet apellálni. (akkor a szülõk se voltak szûrtek?)
A vevõknek kéne már több eszének lenni, hogy nagytestû kutyakölyköt nem vásárolok olyan szülõktõl, akiknél a gazda nem tudja bemutatni a Dp szûrés negatív papírjait!!!
nana, nem igy van. Ha kötöttetek egészségügyi garanciát, amiben van szó a diszpláziáról, pl. dp. esetén vállalod az orvosi költségek pl. 50% át, akkor azt vállalnod kell. Ha papirok nélkül (tk, szerzõdés, garancia..) vitték el a kutyát, akkor a te becsületedre van bízva. A másik, hogy mit csinálj, szûrésen vegyenek részt a kiskutya szülei, abból kiderül, hogy diszpláziásak-e, és többet ne legyen attól a szülõpártól kölykök.
Attól függ hogy szól a szerzõdésed. Olvasd át milyen garanciákat biztosított a tenyésztõ. Mindenképp értesítsd, mert ha más kölyköknél is elõfordul akkor ki kell vennie ezt a párt a tenyésztésbõl.
Elsõ vagyok. Nem értem, miért pontoztatok le. Azért írtam, hogy semmit sem kell feltétlenül csinálnia, mivel a kérdésbõl szinte azonnal kiderül, hogy nincs szerzõdés. Ha lenne, akkor valszeg nem itt kérdezné, hogy mit kell csinálnia, hanem átnézné a szerzõdést. Viszont ha nincs szerzõdés, valóban nem KELL(!) semmit tennie. Persze ez nyilván lelkiismeret kérdése, de így viszont nem kötelezõ semmi.
Tisztességes ember és tenyésztõ vállalja a költségek egy részét.
Hát igen, mivel nem válaszolsz gondolom, nincs törzskönyv, nincsenek szûrések, nincs szerzõdés. Csak egy szegény beteg kutya.
Neked semmit. Onnantól , hogy elvitték a kutyát, nem a te felelõsséged. Nekik viszont kezeltetniük kell a kutyust. Milyen fajta amúgy?
A kérdező hozzászólása: Berni Pásztor
A kérdező hozzászólása: törzskönyvesek és szûrtek a szülõk
A kérdező hozzászólása: és a kölykök is azok
Akkor miért nincs szerzõdés? Ez kicsit ellentmondásos. Szûrés van, de azt nem tudod mit kell ilyenkor tenni. Mert ha lenne, vagy nem is ha lenne, elég ha hozzértõ lennél! akkor nem itt kérdeznéd, hanem tudnád mit kell tenni. Amúgy ja nincs papír akkor nem vagy kötelezve semmire viszont nem szép dolog szaporítani, ha meg van papír akkor le van írva ott.
Sajnos a szûrt, jó csípõjû szülõk sem 100 % arra, hogy a kölykök közül ne legyen Dp-s. Az örökölt hajlamon kívül a tartás is befolyásolhatja a kialakulását. Még nem megszokott, szerzõdéssel kell venni kutyát.Abban pedig ott kell lenni leírva minden, amit fontosnak tart a tenyésztõ és a leendõ tulajdonos.
Vidd el te is a saját orvosodhoz, vagy aki szûrte korábban az almot, szülõket. Ha van szerzõdés, akkor aszerint járj el, ha pedig nincs, akkor tégy belátásod szerint. Jó lenne ismerni a dp szûrések eredményeit, kérlek oszd meg velünk!
Ha 6 hónaposan már észrevehetõen DP-s a kutyus, akkor ott komoly gáz van!!! Szerintem mindenképp keresd meg a többi kiskutya gazdáit is, és csináltassanak azok is egy elõszûrést, hogy ha baj van, akkor már most tudatosan készüljenek a beteg kutyával való együttélésre és ne erõltessék túl, ne súlyosbítsák a helyzetet! Ha azok is DP-sek, akkor ebbõl a párosításból ne hozz le több almot!
A kérdező hozzászólása: már több kölykénél is csináltattak szûrést és nem azok, az eredmény negatív lett mindegyiknél
ki kell vonni a tenyésztésbõl(ivartalanítás)

Költözés miatt oda kellet adni másoknak a kutyámat ennek mér egy éve hogy tehet magam túl rajta?

Legjobb válasz: Lehet hogy némi bûntudat is van az érzéseidben? Talán mégis meg lehetett volna oldani, hogy a kutya is költözzön? Akárhogy is van, egy családi kedvencet nem könnyû elengedni. Amikor anyukám meghalt, a 16 éves kutyájának kellet új gazdát találnunk (nem volt más megoldás, mert én akkor hajón dolgoztam). Szerencsére egy német család elvállalta, a kutya boldog és õk is vele, de azóta is bûntudatom van, hátha mégis tudtunk volna más megoldást találni...

Lehet hogy némi bûntudat is van az érzéseidben? Talán mégis meg lehetett volna oldani, hogy a kutya is költözzön? Akárhogy is van, egy családi kedvencet nem könnyû elengedni. Amikor anyukám meghalt, a 16 éves kutyájának kellet új gazdát találnunk (nem volt más megoldás, mert én akkor hajón dolgoztam). Szerencsére egy német család elvállalta, a kutya boldog és õk is vele, de azóta is bûntudatom van, hátha mégis tudtunk volna más megoldást találni...
nekem is elég csúnya úton kellett megválnom egy befogadott, öreg kutyámtól. sosem fogom elfelejteni. évekig nálam volt, gondoztam, ápoltam, (úgy került hozzám, hogy mire elkezdtek elõjönni nála az öregséggel járó betegségek, hirtelen a régi gazdája nemszerette, tudjátok), a lényeg hogy hozzámkerült évekre, végül elvették tõlem, és isten tudja hova került. bennem is motoszkál, hogy talán harcolhattam volna érte többet, de törzskönyv igazolta, hogy nem az én kutyám, pedig én voltam a gazdája. sosem felejtem el azt a bánatos szempárt, amikor elvették tõlem. ez 2 éve volt, azóta is rendszeresen könnybelábad tõle a szemem. van még ugyan egy másik kutyám, viszont õ elsõ perctõl kezdve a másik kutyával nõtt fel, vele szocializálódott, így õ is megtört, azóta valami eltünt a szemébõl, amit 1000 másik kutya sem tudna pótolni.
Ha gyerek még pl nincs más megoldás, csak amit a szülõ mond sajnos.. Nekem sem volt választásom, különben talán még mindig itt dorombolna mellettem, felnõtt fejjel más, kirúgtak egy albiból a kutyám miatt segáz keresünk egyet ahol fogadnak. De gyerekként nem dönthet az ember, pedig én is mindent megpróbáltam, de ez már nekem is túlment a szülõkön.
Jaj utolsó nagyon sajnálom! Kik vitték el és miért?
Sehogy! Kegyetlenség és értelmetlen megválni egy kutyától egy költözés miatt! (Nem ismerem a körülményeket de )Ahoz, (pl) h én megváljak a kutyámtól egy ilyen indokkal, ahoz lekéne égnie a háznak és a híd alá kéne mennem lakni. Máskülönben biztos nem adnám oda senkinek semmi pénzért, vagy hagynám h elvegyék. Ha már megtetted késõ bánat! Egy ilyen hibát nem nagyon lehet elfelejteni!
Ha nagyon szeretted sehogy ezt tapasztalatból mondom. Nekem 14 évesen gyámügy miatt kellett elajándékoznom szintén költözés miatt 7 éves gyönyörû cicámat, és mai napig nem hevertem ki, van hogy napi szinten eszembe jut. Pl barátok közt-be minap ugyanilyen cica volt, sírás kerülgetett. Orvosi rendelõbe is láttam már ugyanolyat és nem bírtam ránézni. Van azóta egy imádnivaló kutyám, már egyedül élek 21 éves vagyok, nagyon szeretem, de cicám iránti ûr a szívembe maradt sajnos. Könnyebb lesz, de mint halálesetnél is, elfelejteni sohasem fogod.
a régi gazdájának az apja. részletekbe nem mennék bele, elég annyi, hogy egy durván szociopata családról van szó..
A kérdező hozzászólása: Gyerek vagyok csinálhattam bármit nem tarthattam meg!!
Szia gyerekkoromba betévet hozzán egy újfullandi kiskutya nálunk volt néhány hónapig csak sajnáltuk megkötni és elajándékoztuk met akkor még nem volt kerítésünk én is gondoltam rá mindig sose felejtem ell a kis úszóbajnokunkat ha majd lesz kertes házad kerítéssel akkor tarthac akármilyen kutyát vagy próbáld meggyózni a szuleidet vegyenek neked egy kis újfullandit igaz nagyra nó és sokat kell ápolni a szóre miet de beéri kevés mozgással is így bérházban is elvan vagyis panelben tessék it egy videó róle http://www.youtube.com/watch?v=AslHqZ8HdII


Érdemes lenne biztosítást kötnöm a kutyámra, hogyha számítok rá, hogy néhány év múlva lesz olyan izületi problémálya (dp, patella) amit műteni kell?

Legjobb válasz: Dp-re, patellára úgy tudom, nem is fizetnek. Ha a rá szánt összeget havonta félreteszed, jobban jársz.

Dp-re, patellára úgy tudom, nem is fizetnek. Ha a rá szánt összeget havonta félreteszed, jobban jársz.
Nem. tedd félre a pénzt és még úgyis jobban jársz.
Szerintem nem, mert elég drága a biztosítás és nem is fizetik az egészet, meg vannak olyan betegségek, ált. örökletesek, amiknek a gyógyítását nem fizetik. Inkább havonta tegyél félre egy bizonyos összeget egy bankszámlára. De legjobb, ha utánanézel a feltételeknek a biztosító honlapján és aztán döntesz.
A kérdező hozzászólása: Úristen hogy írhattam le ly-nal??? :D Bocs :) ))
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, az én fajtámban ezek azok amikre nem fizet: urát húgykövesség, xantin-húgykövesség, a húgycsô elôesése, arteria pulmonalis-stenosis, kamrai sövénydefektus Tehát dp-re, patellára fizet. Na meg 10 ezer forint fölött bármiért fizet, és egy sima kennel köhögés kikezelése is fölötte van, meg pl. ennél a fajtánál gyakoriak a bõrbetegségek, és azokra is fizet. Vacilálok, mert persze feleslegesen kifizetni se olyan jó buli évi 26 ezret, de könnyen lehet, hogy ennyit bõven meg is spórolok vele. Amit nem tudok, hogy a vizsgálati díjakat is fizeti a biztosító, vagy csak a kezelési díjakat.
A biztosító gyakorlatilag semmire nem fizet. Egyszer végigolvastam a teljes szerzõdést és ez is csak egy olyan biztosítás, amibõl a biztosítónak lesz sok pénze, de mindenfelõl "bebiztosítja" magát, hogy fizetnie ne kelljen. Nem véletlenül "biztosító"... :)
A kérdező hozzászólása: Én is végig olvastam, de nem tudom eldönteni, hogy gáz vagy nem. Pl. elvileg nem fizet, ha az állattartási rendeletet megszegem. Azaz ha a baleset pl. a parkban, szaladgálás közben történik. De vajon nekem kell bizonyítanom, hogy nem a futtatóban történt, ahol jogosan engedtem el? És mégis hogyan tudnám bizonyítani? Szerintem egy nagy része jogos. Csak azt számolom, hogyha kb. két év múlva lenne aktuális egy 300 ezer Ft-os dp mûtét, akkor bõven megérné nekem fizetni évi 25-öt, tehát összesen 50-et azért, hogy 150-et kifizessen a mûtétbõl a biztosító.

Törpe yorkshire terrier kutya mennyi vizet kell megigyon, ha magas láza van? (10 év körül van) Már fecskendővel kell itatnunk, a doki adta, de elfelejtettük megkérdezni, hogy mennyi vizet kéne meginnia.

Kapott valami injekciót, elvileg ha nem fertőzött kullancs akkor rendbe jön. Este felé le kell menjen a lázának, ha nem megy le akkor irány az állatkórház, mert akkor fertőzött kullancs. A doki azt mondta, hogy olyan öreg a kutya, hogy már minden nap ajándék a számára. Remélem rendbe jön, mert én még plusz öt évet jósolok neki, amilyen energia bomba, ha nem beteg.

Legjobb válasz: valóban nincs,de az sincs hogy 10 évesen egy kistestû kutya olyan öregnek számítana! Ha vizet nem akar inni,csinálj jégkockát és rakd le elé abból is nyer folyadékot eleget és a hõjét is csökkenti.

valóban nincs, de az sincs hogy 10 évesen egy kistestû kutya olyan öregnek számítana! Ha vizet nem akar inni, csinálj jégkockát és rakd le elé abból is nyer folyadékot eleget és a hõjét is csökkenti.
A kérdező hozzászólása: Három gazdás kutya, mindenki eldobta már magától, csak nem értem miért, hiszen minden kutya szeretni való, többet ér szinte minden embernél. (öt kutyánk van).
A kérdező hozzászólása: Másik dolog! Így utólag visszaolvastam a kommenteket. Mint mondtam három gazdás yorkiról beszélünk. Láttatlanban lehülyézitek a kutya dokit, holott egy nagyon jó szakember. Azt mondjátok tíz évesen egy kutya nem öreg, de nem is láttátok. Mint mondtam a fogai rohadtak, szinte már csak disznek vannak, e miatt az ételt nehezen tudja megrágni, a beleirõl ezek után már ne is beszéljünk. Ma is itt volt a doki azt mondta, hogy ha ez a betegség amit elkapott nem viszi el(vöröses pisi, széklet gyomorforgatóan büdös, hány, nem tud megállni a lábán, a láza lassan csökken már, de itatni kell, mert különben nem iszik, még így is elfordítja a fejét. Étvágya tegnap óta nincs. Egy morzsányi rántottát fogadott el csupán, de többet nem.) akkor is készüljünk fel lelkileg, hogy már nem sok van neki hátra.
Na akkor még egyszer nekem 8 kutyám van és ha nem megyek kiállításra akkor sem kerül fele ennyibe a jó minõségû táp egy hónapra!!!!! igen ezek után még jobban elásta nálam magát az orvos és te is ha nem váltasz dokit mert a " rohadt " fogakat az elsõ lenne kihúzni, mert nagyon sok baj onnan indul, többek között a gyulladások és még sorolhatnám!!!!!
Az az alap h ilyen esetben nem kihívom a dokit hanem elmegyek egy felszerelt állatklinikára. Ha ezt nem teszed meg akkor tényleg felkészülhetsz a legrosszabbra. Mert ezek szerint a ti dokitok még azt se tudja mi a kutya baja, nemhogy kezelné is rá. Ha nem iszik a kutya már rég infúziót kellett volna kapnia. Pláne ha hasmenése/hányása van.
ja és hagy kérdezzem meg ha már itt tartunk mit jelent a magas láz? Imizol injekciót kapott?
Tudod mire készülj fel? Arra, h a kutya MIATTAD hal meg. Mert te vagy képtelen elvinni egy normális orvoshoz. Tudod, FELSZERELT, KORSZERÛ rendelõ és nem háznál bûvészkedés. Mennyire hihetõ, h ennyit költesz a kutyákra, d még az orvost is sajnálod tõle. Tudod miért rohadtak ki a fogai? Mert [email protected]ál rá magasról. Annak a kutyának rohadnak ki ilyen idõsen a fogai, amelyiknek nem kezelték a fogkövét. De ringasd csak magad abba a hitbe, h te nagyon ügyes és jó gazdi vagy. Pedig pont nem.
A kérdező hozzászólása: Mint mondtam három gazdás kutya. Már úgy kaptam meg, hogy a fogai (az összes) menthetetlen. Ha kiszedetem akkor éhen hal a kutya, hiszen akkor mivel rágna. Amúgy ez az ár így jön ki. Idáig saccoltam, de most már tudom. A két nagykutya havonta két 15 kg tápot (10000 ft.) eszik és napi egy- egy konzervet, aminek darabja 200-300 körül van. A másik három (a yorki és a két bishon) közösen esznek meg 1 és fél doboz konzervet naponta + egy 5 kg tápot havonta(a táp: 10000 és a konzerv darabja kb.750 körül van). Ezek után mond azt, hogy nem jön ki a minimum 60 ezer. A másik. Elsõnek a rendelõbe vittük, másodjára már kijött megnézni. Hogy milyen injekciót kapott azt a párom tudja.
A kérdező hozzászólása: Most jelenleg két gyógyszert kap. Ha otthon leszek, majd leírom.
A kérdező hozzászólása: amúgy én sajnálom a nyolck kutyát. Szegények csont és bõr lehetnek, ha csak szárazat kapnak. Nem is beszélva a székrekedésrõl.
A kérdező hozzászólása: Jah és igen is jó doki van, mert a kutyám egyre jobban van. Már a láza is lement és magátol iszik. Szóval jó lenne ha nem lattatlanban itélkeznétek.
a 8 kutyát kutyát sajnálhatod én is sajnálom õket :-) többszörösen gyõztes kutyák éppen a csont sovány kutyáimmal készülök a Világkiállításra! A 2-300.- Ft-os konzervek olyan mintha vizet adnál tudni illik a 80% vizet tartalmaznak tehát verd a melled, hogy mit esznek. Én inkább táphoz adom a vizet, de gondolom fogalmad sincs miért... Én nem mondtam, hogy csak szárazat kapnak de nem is adok nekik konzervet inkább etetek nyers hússal, zöldségekkel, stb. Szegények gondolhatod, hogy néznek ki a nyers hústól:-))) Inkább üljél az iskolapadban és tanulj mielõtt badarságokat írsz!
Fogatlan kutyám nekem is van szintén yorki 10 bõven elmúlt és áztatva kap enni! Még él és köszöni szépen jól van! Ha lenne " rohadt " foga akkor biztos nem érezné magát jól. Kutya nem halt még éhet fogatlanul sem ha kapott enni, ez csak egy kifogás részedrõl!
Senki nem ítélkezik látatlanba csak elég az írásaidat olvasni és a következtetést levonni. A szuper állatorvosodnak ha tényleg kullancsfertõzése van a kutyádnak akkor illene minden nap infúziót adnia! Fentebb kérdeztem mennyi volt a magas láza a kutyának?
A kérdező hozzászólása: Nem mondtam, hogy kullancs fertõzése lenne, csak felmerült a lehetõsége. A kutyáim pedig mind izmosak és jó húsban vannak. Kinek a pap, kinek a papné. Hogy melyik kell neked, döntsd el te. 40, 5 fokos láza volt, de mint montam már nincs. Amúgy meg feleslegesen nem jártatom a számat, tudom, hogy jó helyen vannak és szeretnek itt lenni. Mivel én tanult ember vagyok tudom mikor kell abba hagyni egy felesleges "vitát". Szóval azt írhatsz, gondolhatsz amit akarsz, verheted, ahogy te fogalmaztál a melled és büszke lehetsz magadra, ha a saját büszkeséged elõrébb való, mint az, hogy rá ébredj, kinek és miben van igaza. Na a soha viszont nem látásra.
FELMERÜLT A LEHETÕSÉG, vérvétel nélkül? Hát Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Erre azt mondaná egy ismerõs: Was makogsz? (Sokáig abban a tudatban élt, hogy ez németül mit makogsz?-ot jelent)
A kérdező hozzászólása: Úr isten. Elöbb talán olvasd végig amit irtam, ha már belém kötsz. Látom valami otthon ülõ munkanélkülis vagy, aki soha életében nem akar dolgozni csak unatkozni. Írtam, hogy öt kutyám van a yorkival együtt, de azt ki mondta, hogy mind yorki?
A kérdező hozzászólása: Amúgy 20-30 percenként 3-5 ml vizet adok neki.
nincs olyan, hogy törpe yorkie.
A kérdező hozzászólása: http://images02.olx.hu/ui/13/83/68/1349348535_443577568_1-Fo..
ez egy sima aranyos yorkie.
A kérdező hozzászólása: Ilyen kutyám van. Nem tudom, hogy te hogy nevezed, de mifelénk ez törpe yorkshire terrier. Szóval egy ilyen kutyának mennyi vizet adjak, ha lázas? Miért abba kell belekötni ami "lényegtelen"? Egy fontos kérdést tettem fel a beteg kutyám miatt, de látom egyszerûbb ha a dokit zaklatom.
A kérdező hozzászólása: 10 éves a kutya akinek az elõzõ gazdái szartak az állapotára. A fogai rohadtak és nem szeretném részletezni, hogy milyen körülményektõl mentettük meg.
Hívd fel a dokit, jobban jársz. 10 évesen meg egy kistetsû kutya nem számít öregnek - szal nem értem mirõl beszél a dokitok... ??
A kérdező hozzászólása: egy kistestû (10 ttkg alatti) kutya csak 7 éves korától számít idõsnek.
És te ezt a sok marhaságot a kisujjadból szpod ki? Nincs se mini/extra mini/törpe yorkie, és 10 éves kutya egy méretben sem öreg. És láznál lázcsillapító kéne. Azt se tudo milyen injekciót kapott? Felõled akár lehetett volna benne sima csapvíz is, mit érdekel téged mivel kezelik....
SEHOL A VILÁGON NEM hívják a yorkshire terriert "törpének"! Max. csak a nagyon hülyék!Törpe? miért nem elég kicsi így is? vagy ne tán lenne pl.45 cm -es marmagasságú változata is? ALIGHA.....
Igazatok van a minivel kapcsolatban teljesen, de éppen életben akarja tartani a mentett kutyáját, legyen most ez fontosabb!
nekem 10 éves elmúlt a yorkshire terrierem és senki meg nem mondaná róla. Úgy fut a labda után mint a nyúl, aki ért hozzá az talán észreveszi, hogy nem olyan tiszta a tekintete mint fiatal korában ja meg hát ugye a korára való tekintettel egy jó pár foga hiányzik... Jé ezt a törpe szót még nem hallottam de akkor ezek szerint van belõle óriás is? Eddig csak micro mini, extra szuper mini, mini, normál és hasonlóval illeték szerencsétlen fajtát. Nem igaz, hogy aki egy bizonyos fajtát tart nem veszi a fáradságot, hogy a standard-et legalább egyszer átolvassa! Majd ha ott szerepelnek a fenti jelzõk akkor lesz addig nem a standard 3, 1 kg-ig határozza meg a súlyt.
A kérdező hozzászólása: Nem értem miért baj az, ha nem olvasok róla könyveket. (hogy mennyi vizet iszik azt interneten se találtam, azért kérdeztem)Etetem, sétáltatom, játszok vele és szeretem, ahogyan a másik négy kutyámat is. Jeleneleg havi 60-80 ezret költök a kutyáimra az etetés miatt (van két utcárol befogadott keverék kutyám. Mindkettõ nagyobb nálam ha kèt lábra állnak õk esznek nagyon sokat) és nem az utcára hajítom ki addig szerintem ezerszer jobb életük van. Csippelve, oltva, féreghajtva van mind. Annyit olvastam mindegyik kutyámról az interneten, hogy milyen a természetük, mi az amit kifejezetten szeretnek. De ezeket a yorkinál törpe yorkiként is megtalálom. A kutyáimat nem versenyre nevelem, én nem a tökéletes kinézetet nézem. Sõt, nem is kivülröl kell nézni a kutyát. Egy kutya mindig jobb lessz az embernél, mert õ feltétel nélkül szeret.
úr isten ne nevettess ennyi pénzt te nem költesz a kutyádra az tuti. A yorkival nem tudsz megetetni ennyit ! Én a kiállításokkal együtt költök ennyit mikor hova megyünk!
ja és senki nem vitázni, de ha annyira tanult ember lennél mint amilyen NEM vagy akkor nem osztanád az észt sületlenségekrõl meg a TÖRPE YORKSHIRE TERRIERRÕL!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!