Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a kutya (313 db)

Hogy kell a kutyát úgy megnevelni hogy ne szedjen szét semmit?

Legjobb válasz: Ha lakásban van, akkor nyilván csak úgy lehet ha egy ideig valaki mindig otthon van. Ha fél napot egyedül van, fél napot van vele valaki úgy sokkal nehezebb. Ha otthon van valaki: folyton figyelni kell rá, de szó szerint folyton ( az én kutyám mikor hozzánk került 10percre nem vehettük le a szemünket róla, mert már rosszat csinált..nyilván ekkor még nem tudta hogy az rossz, ha már túl nagy csönd volt, akkor baj volt). Szóval folytonos felügyelet, ha valami olyat csinál, amit nem kellene, rögtön letiltás, de ezzel a kutya elõtt kell járnod egy lépéssel. Például ha szétszedi a kábeleket, akkor mikor figyelitek már mikor elindul rögtön tiltás, hogy oda se menjen. Ha már megtörtént a baj, akkor csak akkor szidjátok meg, ha rajta kapjátok, utólag fölösleges, mert ne fogja tudni hogy konkrétan miért kapja. Esetleg ilyenkor ha rajta kapja valaki hogy éppen rosszat csinál, akkor erõteljesen tiltás, esetleg meg lehet fogni a grabancát, de semmiképpen ne kapjon verést, mert csak félni fog. Mikor a miénk hozzánk került, folyton volt itthon valaki vele. Így hamar megtanulta hogy mit szabad és mit nem. A legnagyobb baj, amit csinált mikor egyedül volt, és azt is csak egyszer, hogy leesett egy újság a székrõl és azt szétszedte. Azóta bármikor egyedül lehet hagyni, tudom hogy nem fog semmit szétszedni. Sosem pakoltunk el semmit elõle, mert úgy nem tanulta volna meg, hogy azt nem szabad szétszedni. Figyelni kell folyamatosan, és mindig elõtt járni egy lépéssel.

Ha lakásban van, akkor nyilván csak úgy lehet ha egy ideig valaki mindig otthon van. Ha fél napot egyedül van, fél napot van vele valaki úgy sokkal nehezebb. Ha otthon van valaki: folyton figyelni kell rá, de szó szerint folyton ( az én kutyám mikor hozzánk került 10percre nem vehettük le a szemünket róla, mert már rosszat csinált..nyilván ekkor még nem tudta hogy az rossz, ha már túl nagy csönd volt, akkor baj volt). Szóval folytonos felügyelet, ha valami olyat csinál, amit nem kellene, rögtön letiltás, de ezzel a kutya elõtt kell járnod egy lépéssel. Például ha szétszedi a kábeleket, akkor mikor figyelitek már mikor elindul rögtön tiltás, hogy oda se menjen. Ha már megtörtént a baj, akkor csak akkor szidjátok meg, ha rajta kapjátok, utólag fölösleges, mert ne fogja tudni hogy konkrétan miért kapja. Esetleg ilyenkor ha rajta kapja valaki hogy éppen rosszat csinál, akkor erõteljesen tiltás, esetleg meg lehet fogni a grabancát, de semmiképpen ne kapjon verést, mert csak félni fog. Mikor a miénk hozzánk került, folyton volt itthon valaki vele. Így hamar megtanulta hogy mit szabad és mit nem. A legnagyobb baj, amit csinált mikor egyedül volt, és azt is csak egyszer, hogy leesett egy újság a székrõl és azt szétszedte. Azóta bármikor egyedül lehet hagyni, tudom hogy nem fog semmit szétszedni. Sosem pakoltunk el semmit elõle, mert úgy nem tanulta volna meg, hogy azt nem szabad szétszedni. Figyelni kell folyamatosan, és mindig elõtt járni egy lépéssel.
le kell fárasztani teljesen agyilag és fizikailag is mielõtt otthon hagyod:)
Letiltod rola. Olvass cesar millant, jan fennelt es tukormodszert!

Kölyök kortól hogy kell a kutyába csepegtetni, hogy én vagyok a falkavezér?

Most, légyszives ne azt írjátok, hogy Olvassam el A fennel könyvét, mert azt mindenhol írják. Már elolvastam 1-2 kutyás könyvet, de nagyjából csak 1-2 dolog volt benne, hogy : Én adom a kaját, és leteszem elé, meg felveszem el?le, meg beleturkálok, mintha én ennék bel?le el?bb.

Legjobb válasz: Ugyan úgy, mint a gyerekeknél: szabályok felállítása és azoknak következetes betartása. A kiskutyák nevelésénél is akaratpróbák zajlanak és sosem szabad hagyni, hogy a kutya nyerjen. Nem verni kell az állatot, hogy tudja, te vagy az erõsebb, minimális testi fenyítéssel, illetve korrigálással egybekötve kell egy nagyon határozott és erõs fellépéssel tudatni vele, hogy ki a fõnök. A viselkedésedbõl ítéli meg a kutya, hogy tisztelnie kell-e vagy sem. Ha sugárzik rólad, hogy magabiztos vagy és nincs pardon, tudni fogja, merre van az arra.

Ugyan úgy, mint a gyerekeknél: szabályok felállítása és azoknak következetes betartása. A kiskutyák nevelésénél is akaratpróbák zajlanak és sosem szabad hagyni, hogy a kutya nyerjen. Nem verni kell az állatot, hogy tudja, te vagy az erõsebb, minimális testi fenyítéssel, illetve korrigálással egybekötve kell egy nagyon határozott és erõs fellépéssel tudatni vele, hogy ki a fõnök. A viselkedésedbõl ítéli meg a kutya, hogy tisztelnie kell-e vagy sem. Ha sugárzik rólad, hogy magabiztos vagy és nincs pardon, tudni fogja, merre van az arra.
Egy kölyökkutya alapból úgy tekint rá, azt csak meg kell tartani. Nem rohangálsz utána, hanem megtanulja, hogy õ követ téged. Ne hagyj rá dolgokat, ne kérj tõle olyasmit, amit épp nem tudsz betartatni, ha valamit kimondasz, akkor szerezz is érvényt az akaratodnak. Ha nem tudsz, inkább ne mondd ki. Légy következetes, ha valamit nem szabad azt nem szabad, ha valamire megkéred, amit már tud, akkor azt csinálja. Tõled származzon a mozgás öröme, te engeded el kutyák közé játszani, nem magától rohan el, hanem te engeded el, stb.
El kell, hogy szomorítsalak az utolsó mondatod miatt. Ha egy domináns kutyát fogsz véletlenül ki, akkor lehet, hogy hónapokig, évekig próbára tesz a kis drága, nincs olyan módszer, amitõl egy csapásra tisztelni fog, mindig résen kell lenned. Egyébként, ha határozott vagy, kitartó, türelmes, akkor mindegy melyik módszert alkalmazod (a lényeg, hogy ne a klasszikus, büntetéseken alapuló legyen) A hétköznapok a legfontosabbak. Mindig tudnod kell elõre, egy adott szituációban mit vársz el, vagy ügyesen kell improvizálni :-) Szóval az etetésnél (ahogy írtad) például, de kitalálhatsz napközben engedelmességi feladatokat neki. pl: maradjon az egyik szobában, amíg te kimész egy pillanatra, vagy éppen kiküldöd valahonnan csak úgy random...
Én már kölyökkorban alkalmaztam nála a szabályokat, következetesen betartottam, így csak a kamaszkorában, az ivarérés idõszakában kezdett volna el bepróbálkozni, de aztán mivel én voltam a góré, sikerült visszafojtani, azóta sincs gond vele. Kapuszabály, etetés szabály, pórázszabály, 5 perces hazaérkezéses szabály, ha ezeket betartod, nagy gond nem lehet. A szabályokat megtalálod ezen a linken (http://www.cerberoskutyaiskola.hu/index.php?Itemid=79&id=138..) ha az összeset betartod, akkor jóval könnyebb dolgod lesz már a felnõtt éveiben. És igen, nem hagyni neki, ha harapdálja a kezedet, és következetesen, de pozitív megerõsítéssel, jutalomfalatokkal, tanítgatni õt a legelsõ perctõl kezdve az engedelmességi feladatokra, esetleg trükkökre. És nagyon nagyon erõsíteni a kapcsolatotokat, és a végén álomkutyád lesz, beérik a gyümölcse. Én mióta nálam van a nagyobbik kutyám, azóta betartom a szabályokat, és tökéletesen mûködik a kutya, pedig csak egy alap, és középfokot jártam ki vele egy pozitív megerõsítéses suliban.
Következetesség. Ez a kulcs. Szabályokat neked kell fölállítani és ezeket határozottan betartatni. Valamint a behívásra nagy hangsúlyt fektetni. Ahol meg kell tanulnia h neki kell vigyáznia arra h el ne hagyjon téged és nem te vigyázol rá. Én ez alapján neveltem az enyémet, és soha fel sem merült benne h nem én lennék a falkavezér.
A kutya képes bármikor tanulni, akár még tíz éves korban is, ha tapasztalt gazdához kerül. Szerintem menj kutyasuliba és nézd a Csodálatos kutyadoki adásait. Ha többet tudsz a kutyáról és van tapasztalatod, akkor lehetsz falkavezér. Az állatoknál nem lehet blöffölni. Ha nem vagy rá alkalmas, akkor sosem leszel jó kutyatartó. Ha hiába olvasol könyvet, hiába hallgatsz tapasztalt szakembert, akkor benned van a hiba, akkor nem vagy alkalmas falkavezérnek. Akkor tarts inkább macsekot, vagy papagájt.

Hogyan kell a kutyát arra megtanítani, h ugassa az idegent?

Imádom a 3 éves német juhász kutyámat, de nem ugatja meg az idegent. A macskát meg más kutyát tépné, 3 éve egy kóbor macska nem mer a mi udvarunkon átmenni mint régen. Inkább elkerülik a házunkat. De,hogy az embereket miért nem ugatja nem tudom Kérlek segítsetek !

Legjobb válasz: Ha a kutyákat széttépné, az elég nagy probléma. Hogyan lehet így normálisan sétáltatni? Szocializáció 0? Örzõ-védõvel talán fel lehetne "ébreszteni" az ösztönöket. Szerintem ez adottság, bár még nem igen láttam olyan kutyát, aki kicsit sem védené elsõre a területét. De nem egészen értem. Ha egy addig számára ismeretlen ember a kapuhoz közel megy esetleg a kilincset is megfogja, nem jelez? Mert ha csak a kapu elõtt elmenõ embereket nem ugatja meg..

Ha a kutyákat széttépné, az elég nagy probléma. Hogyan lehet így normálisan sétáltatni? Szocializáció 0? Örzõ-védõvel talán fel lehetne "ébreszteni" az ösztönöket. Szerintem ez adottság, bár még nem igen láttam olyan kutyát, aki kicsit sem védené elsõre a területét. De nem egészen értem. Ha egy addig számára ismeretlen ember a kapuhoz közel megy esetleg a kilincset is megfogja, nem jelez? Mert ha csak a kapu elõtt elmenõ embereket nem ugatja meg..
Az embereket azért nem ugassa, mert csak az idegeneket akarja ugatni. Nálunk amikor elmegy a villany éjjel, oszt jönnek a kis szürkék, na azokat ugassa mán amikor nem lövik be fagyasztó lézerrel, no akkor oszt úgymarad.
uszítsd és adj neki minden szétszedhetõ dolgot.A leghatásosabb a guminõ X D
az az ösztön..sztem sehogy :(
Ha egy 3 éves német juhász kutyát tanítani kell, hogy ugassa meg az idegeneket, ezt nem teszi magától, ösztönösen, akkor kár is kínlódjál vele :( Sajnos a modern kutyázás ide vezet, hogy kiöljük az õsi ösztönöket....A lényeg, hogy tudja a "szégyeld magad", tud "gurulni", tud"bohóckodni"...Hidd el, nem te vagy az egyedüli, akinek ilyen problémái vannak, egyre több az olyan kutya, amelyik túl barátságos vagy túlzottan agresszív.
A kutyád egyértelmû, hogy össze van zavarodva, ideges és neveletlen. A többi kutyát, állatokat nem normális dolog hogy üldözi. Egy alapos szocializáció, nevelés kéne neki. Ezen kívül még fontos, hogy 1, lehet nem ugatja az embereket, de ha történik valami akkor intézkedne 2, lehet hogy ilyen a jelleme, megesik, csak mert német juhász, még nem lesz 100% jó házõrzõ.
A kérdező hozzászólása: A kutyatépést úgy értem, hogy egy hete a nyitott kapun be akart jönni egy kutya (utcabeli kutya, aki örökké az utcán van) és az elsõ lábát berakta õ már ment is neki. Ezt így értettem. A sétáltatással semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy az is közre játszhat, h kiskora óta számára idegen emberek is járnak hozzánk (Anyum fodrász és itthon dolgozik). Ha az utcán megy valaki vagy a járdán akkor csak odamegy de nem ugat.


Hogy kell a kutyát leszoktatni arról hogy ne húzzon a pórázon?

Legjobb válasz: Esetleg próbálkozhatsz jutalomfalattal, ha van segítséged. Te megfogod pórázon a kutyát, a társ pedig nyújtja neki a jutifalatot. Ha elindul érte a kutya és megfeszíti a pórázt, megdicséred.

Esetleg próbálkozhatsz jutalomfalattal, ha van segítséged. Te megfogod pórázon a kutyát, a társ pedig nyújtja neki a jutifalatot. Ha elindul érte a kutya és megfeszíti a pórázt, megdicséred.
Érdekes kérdés, az emberek inkább rászoktatni szokták, hogy ne húzzon. Te miért akarod leszoktatni róla?
Olvasd már el a kérdést, azt akarja, hogy húzzon, nem azt, hogy ne húzzon.
Ezen esetben, a kutya legalább 1m-el elõtted haladjon, pattanásig feszülõ pórázon. Amikor szépen melletted sétálna akkor szidd le, és küld magad elé, hogy húzzon.
#4 ezzel leszoktatja a húzásról, õ rá akarja szoktatni.
Leszoktató tapasszal :D Najó nem. Én egy retriever pórázt és egy kutyasuli kombinációját ajánlom. Ott megtanulod, hogy hogyan kell kezelni a kutyát és a pórázt :)
SÉTÁLTATÁS: Soha ne arra menjünk, amerre a kutyánk akarna haladni, ne engedjük, hogy pórázon húzzon minket. MIÉRT? A falkavezér feladata eldönteni, hogy merre megy a falka vadászni. GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁS: Minden sétánál próbáljunk más-más útvonalon közlekedni. Amikor a kutyánk elindulna az egyik irányba, mi induljunk el a másikba, ne hagyjuk, hogy õ szabja meg, merre haladjon a falka. Ha muszáj egy adott irányba mennünk, akkor néhány métert tegyünk meg a kutya szándékával ellentétes irányba, majd forduljunk meg, és úgy induljunk valódi úti célunk felé. Ne engedjük, hogy húzza a pórázt és õ vigyen minket sétálni: ha megfeszül a póráz, azonnal álljunk meg, míg vissza nem lazul, vagy csináljunk egy határozott hátraarcot és induljunk az ellenkezõ irányba. A cél, hogy a kutya rájöjjön: csak akkor juthat elõre, ha laza pórázon közlekedik.
Gondolom azért, mert nem a kérdésre válaszoltál. Ha meg azt akarja tudni, akkor miért nem azt kérdezi?
Mit ne mondjak, elég sokan nem azt kérdezik, amire választ akarnak kapni...
Nem tudom, miért kellet lepontozni :( írtam a gazdinak, és Õ írta, hogy azt szeretné, hogy NE húzzon...
Elolvastam, na de szerinted komolyan rá akarja szoktatni a húzásra?
amint meghúzza a porázt rögtön fordulj vissza és ezt addig csináld amíg meg nem unja
Lehet, edzeni szeretne. :)
Én õszintén csodállak, hogy ilyen mentalista vagy, az emberek többsége viszont ha lát egy kérdést, nem fordul meg a fejükben, hogy az illetõ pont az ellenkezõjére kíváncsi. Én sem értem egyébként, miért nem lehet azt megkérdezni, amire kíváncsi az ember.

Hogy kell a kutyát biztosan megtanítani a behívásra?

Odajön ha hívom, de nem áll meg, hogy rátegyem a pórázt, csak ha kaja van nálam. Ha nincs, akkor csak a közelembe jön, de elugrik mikor el?veszem a pórázt. Félek, hogy egyszer olyan helyzetbe kerülünk, hogy valahogy elpattan a póráz és ? nem jön oda hozzám egyb?l és valami baja lesz.

Legjobb válasz: Biztos (98%-os) behívása annak van, ha megfigyeled, akinek minden egyébben is szót fogad a kutyája, ez tekintélykérdés már. Lehet, hogy imádom anyukámat, de mikor épp a kedvenc DJ-mre tombolok az elsõ sorban és hív, nem fogom felvenni neki a telefont. Ugyanígy van ezzel a kutya is. Ahhoz, hogy bármilyen helyzetben a te döntésed legyen a legfontosabb, nagyon komoly tekintély kell. Viszont: ha mindig akkor hívod, mikor pórázra akarod venni, azzal megtanítod neki, hogy a hívás a séta végét is jelenti egyben. Ezt ne csináld! Séta közben is idõnként hívd magadhoz, játsz vele kicsit, és engedd vissza. Érdemes azt is csinálni, hogy behívod, ráteszed a pórázt, leülteted, és ha rád figyel, mehet vissza. Ne azt jelentse se a hívás, se a póráz, hogy vége a bulinak.

Biztos (98%-os) behívása annak van, ha megfigyeled, akinek minden egyébben is szót fogad a kutyája, ez tekintélykérdés már. Lehet, hogy imádom anyukámat, de mikor épp a kedvenc DJ-mre tombolok az elsõ sorban és hív, nem fogom felvenni neki a telefont. Ugyanígy van ezzel a kutya is. Ahhoz, hogy bármilyen helyzetben a te döntésed legyen a legfontosabb, nagyon komoly tekintély kell. Viszont: ha mindig akkor hívod, mikor pórázra akarod venni, azzal megtanítod neki, hogy a hívás a séta végét is jelenti egyben. Ezt ne csináld! Séta közben is idõnként hívd magadhoz, játsz vele kicsit, és engedd vissza. Érdemes azt is csinálni, hogy behívod, ráteszed a pórázt, leülteted, és ha rád figyel, mehet vissza. Ne azt jelentse se a hívás, se a póráz, hogy vége a bulinak.
Tovább viszem a 14:15-ös gondolatmenetét: "[...] nem fogom felvenni neki a telefont." Ha viszont én egy kis mitugrász beosztott vagyok a munkahelyemen és ugyanekkor a vezérigazgató hív telefonon, akkor mindent félredobva rohanok egy csöndes helyre és felveszem a telefont, mert tudom, hogy a jövõm függhet tõle! Ezt jelenti a tekintély.
Ül parancsot ismeri? A kettõt vegyteni kell. Mikor behívod a kutyát, nem csak oda kell szaladnia a falatért, hanem odajön és leül eléd, utána kapja meg a falatot. Ha ezt eddig nem így csináltátok, akkor mostantól úgy hívd magadhoz, hogy mikor odaér, kiadod az Ül parancsot, és csak akkor jutalmazod meg, ha már leült. Egy idõ után az Ül parancsot el lehet hagyni, mert magától le fog ülni a kutya. Esetleg a Marad parancsot is bezetheted, ez jól jön majd, ha rá akarod adni a pórázt. Ilyenkor behívás, leültetés és marad parancs kiadása. Ráadod a pórázt és utána a jutifali. De ezt addig ne csináld, míg nem tudja 100%-osan a behívást, mert ennél a résznél csak a póráz feladása után van a jutalom, ami tönkre is teheti a behívást, mert ott az a lényeg, ha odajön hozzád, minél hamarabb megkapja a jutalmat. Szóval, ha a behívás már megy, utána rátérhettek a Marad parancsra. Én egyébként azt is javasolnám, hogy mikor sétálni indultok, és elõször rárakod a pórázt, adj neki egy jutalmat, hogy a póráz pozitív jelentéssel bírjon a kutya számára.
Ezekszerint a parancsot ismeri, csak nem mindig hajtja végre, igaz? Az elsõ válaszoló szabályait mindenképp tartsd be, de alapvetõen innentõl kezdve csak azon múlik a dolog, hogy van-e kellõ tekintélyed a kutya elõtt! Népszerû szófordulattal élve azért nem jön vissza, mert "nem te vagy a falkavezér". Szóval a tekintélyre kell rágyúrni, hogy eszébe se jusson megtagadni a parancsodat!
Amíg nem 100 %-os a behívás, 10 méter hegymászókötél vagy redõnygurtni. Nem lehet bízni benne a kamaszkor után, hogy majd engem kerget. Ez kölyöknél még mûködik, utána nem. Azzal lehet gyakorolni a behívást. Leírni bonyolult, csak megmutatni tudnám. De a kutyasuliban megteszik.

Hogy kell a kutyáknak trükköket tanítani? Két évesen is el lehet kezdeni? Tudtok esetleg valami linket ahol ezt megírják? Mennyi idő kell hozzá? Gondolom nem kevés! :-)

Olyanokat értek ez alatt,hogy egyik láb,másik láb pacsi,ül,áll,fekszik,stb.

Legjobb válasz: http://www.klikker.hu/ Az alapok itt mind megvannak, illetve youtube-on is rengeteg verziót találhatsz a tanításról. Én teljesen klikker párti vagyok, jelenleg az a legmodernebb, leghatásosabb és legeredményesebb módszer erre. Igaz, fõleg a bonyolultabb trükköknél látványosabbak a klikker elõnyei, amiket máshogy szinte lehetetlen megtanítani a kutyáknak. Még kérdezz a feladatokról nyugodtan, ha valami nem megy, valamit nem értesz vagy elakadtál valahol.

http://www.klikker.hu/ Az alapok itt mind megvannak, illetve youtube-on is rengeteg verziót találhatsz a tanításról. Én teljesen klikker párti vagyok, jelenleg az a legmodernebb, leghatásosabb és legeredményesebb módszer erre. Igaz, fõleg a bonyolultabb trükköknél látványosabbak a klikker elõnyei, amiket máshogy szinte lehetetlen megtanítani a kutyáknak. Még kérdezz a feladatokról nyugodtan, ha valami nem megy, valamit nem értesz vagy elakadtál valahol.
Itt találsz egy párat :) És nem kell hozzá sok idõ - persze ez tõled is és a kutyádtól is függ. Az enyém pl. az integetést 10 perc után magabiztosan tudta. ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Pont ilyenre gondoltam!Nagyon jó az az oldal amit megadtál!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a második válaszadónak is!Ha úgy alakul lehet majd kérdezek tõled!

Hogyan kell a kutyákat összeszoktatni?

Van egy 4 éves szuka kutyám, Mancs és a szomszédba érkezett kb. egy hónapja Roxi (aki még csak 3 hónapos). Mivel a szomszéddal jóban vagyunk és Mancs is sokat tölt/töltött vele(Mancs állandóan átugrálja a kerítést szóval megkell kötnünk), szeretnénk a kutyákat összeszoktatni, de sehogy sem sikerül. Sokszor vittük ?ket egyszerre sétálni (persze pórázon). Valamelyik nap mikor jöttem haza Roxi az ajtónkban ült Mancs pedig mintha örült volna. Viszont ahhoz, hogy Roxi ott üljön az ajtóban mindenképpen keresztül kellett jönnie Mancson, de semmi baja sem volt. Ma elvittük ?ket sétálni és félméteres távolságban nyugodtan van Mancs, mintha ott sem lenne a kiskutya, meg szépen megszagolja és aztán már nem is érdekli, de ma Roxi kiszabadult a pórázból és Mancshoz szaladt meg ugrált körülötte és Mancs nagyon morgott rá, egyszer majdnem meg is kapta. Szerintük azért mert Mancs azt hiszi, hogy Roxi neki akar szaladni vagy nem tudom, Roxi pedig ugye csak játszani akar. Bármilyen ötletetek van kérlek írjátok le...el?re is nagyon köszönöm. :D:D

Legjobb válasz: Szerintem csak a kiskutya fegyelmezésérõl van itt szó az idõsebb kutya által, ha egyébként nem bántja.

Szerintem csak a kiskutya fegyelmezésérõl van itt szó az idõsebb kutya által, ha egyébként nem bántja.
Nálunk egy hete van egy 8 hónapos szuka. Van még egy 9 éves herélt kanom. Amikor elhoztuk a kislányt, barátnõm lennt várt, míg a kant lehozom (szájkosárban, mert sose lehet tudni). Megszagolták egymást és indultunk egy nagyot sétálni a Népligetbe, semmi baj nem volt, le is került a szájkosár. Lényeges, hogy az elsõ találkozás semleges területen történjen, hogy ne védje be a régebbi kutya a helyet. A morgásról meg tényleg annyi, hogy neveli a kicsit. Fõleg, amikor ugrál körülötte, rajta, alatta, felette. Azért persze rájuk van szólva, ha túl lépik a határt. :)
A kérdező hozzászólása: csak nem merem elengedni Mancsot...mert azt sem szeretném hogy bántsa a kiskutyát...Roxi elõtt is volt egy Rex nevû kutyánk és mikor Mancsot hoztuk akk is csak akk szokta meg mikor elõször tüzelt...:D

Hogy kell a kutyának megtanítani azt hogy ha úgy tartom a kezemet mint egy pisztolyt és mondom h Bumm akkor tettese magát halottnak?

Legjobb válasz: Elõször csak megvezeted kajával, kicsit kézzel is úgy fordíthatod, ha nem akarja magától, majd klikkelsz a megfelelõ pózban. Azután mikor már magától is felajánlja, abban a pillanatban, mikor oldalra fekszik hozzáteszed a vezényszót és a kézjelet, majd klikkelsz, kaja. Aztán már csinálja vezényszóra és kézjelre is (lehet, hogy kicsit hosszabb folyamat, mert nem minden kutyának kényelmes póz ez).

Elõször csak megvezeted kajával, kicsit kézzel is úgy fordíthatod, ha nem akarja magától, majd klikkelsz a megfelelõ pózban. Azután mikor már magától is felajánlja, abban a pillanatban, mikor oldalra fekszik hozzáteszed a vezényszót és a kézjelet, majd klikkelsz, kaja. Aztán már csinálja vezényszóra és kézjelre is (lehet, hogy kicsit hosszabb folyamat, mert nem minden kutyának kényelmes póz ez).
A megvezetéses, klikkeres tanítás ezerszer gyorsabb, jobb és hatékonyabb, mint az elsõ válaszoló által leírt "bábozós", modellezéssel dolgozó technika. Ott nem gondolkodik a kutya, nem érti, miért fekteti hanyatt a gazdája. Nem is élvezi és csak elveszíti a lelkesedését.
eljátszod a bummos mutatványodat, majd a kívánt pózba fekteted a kutyát, jutalomfalattal jutalmazod.
http://www.youtube.com/watch?v=_I9RiwrqIZk itt is találsz némi segítséget
Ajánlom a 101 kutyatrükk címû könyvet, rengeteg hasznos tipp van benne és pontos leírás, hogyan tanítsd. Az "Ül!" parancstól a "Hozz egy sört a hûtõbõl!" parancsig minden benne van. Az interneten ingyen letölthetõ. Íme a "döglött kutya" trükk: http://kepfeltoltes.hu/view/130103/7038728151_www.kepfeltolt.. http://kepfeltoltes.hu/view/130103/8955256732_www.kepfeltolt.. http://kepfeltoltes.hu/view/130103/12547010903_www.kepfeltol.. (Kattints a képre az eredeti mérethez)
A 4-es válaszoló által linkelt vidihez itt a mindenre kiterjedõ részletes leírás: http://jamie-aussie.blogspot.hu/search?q=lel%C3%B6v%C3%A9s
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) )

Hogyan kell a kutyát féregteleníteni?

Legjobb válasz: Elmész az állatorvoshoz, megmondod, hány kilós a kutyád, ad tablettát, azt otthon beadod neki. Ha ezek után ürít férgeket, akkor két hét múlva megismétled a mûveletet, hogy az idõközben a petékbõl kikelt férgek is kiürüljenek a szervezetébõl.

Elmész az állatorvoshoz, megmondod, hány kilós a kutyád, ad tablettát, azt otthon beadod neki. Ha ezek után ürít férgeket, akkor két hét múlva megismétled a mûveletet, hogy az idõközben a petékbõl kikelt férgek is kiürüljenek a szervezetébõl.
Mikor elõször felkeresi az állatorvost kölyökkutyájával, azonnal felvetõdik a féregtelenítés kérdése. Tudnunk kell, hogy kiskutyánkban a férgesség akár olyan súlyos méreteket is ölthet, mely veszélyezteti az állat egészségét. Ugyanis a kis állat még méhen belül féreglárvákkal fertõzõdhet, fõleg abban az esetben, ha a vemhes szukát nem féregtelenítették a vemhesség második felében. Ez utóbbi esetben az is lehetséges, hogy az említett lárvák az anya tejmirigyébe is eljussanak, melyekkel a kölyök szopáskor fertõzõdhet. A jó tenyésztõ ezért a kicsik féregtelenítését már 3-4 hetes korukban megkezdi és 7-10 napos idõszakonként többször elvégzi. Az ily módon féregtelenített kutyánkat is célszerû a biztonság kedvéért a megvásárlást követõen féregteleníteni, majd azt 7-10 nap múlva megismételni . Amennyiben a megismételt féregtelenítés alkalmával is férgek ürülnek, 7-10 naponként addig kell féregtelenítenünk, amíg a féreghajtás utáni széklet nem lesz féregmentes. A féreghajtás történhet tablettával illetve pasztával is. A pasztát fõleg abban az estben célszerû használni, ha kicsi a kutya testsúlya illetve ha a tabletta beadása nehézségekbe ütközik. A tabletták adagolása általában: megkezdett 10 kilogrammonként egy tabletta; 10 kg alatt: 5kg felett egész tabletta, 2-5 kg között fél tabletta, 2 kg alatt negyed tabletta. A rendelõben használt paszta tubusa 10 egységgel van ellátva, egy egység beadása 2 kilogrammos testsúlyra elegendõ. Lehetõség van fél ill. negyed egység beadására is. Idéztem a fontosabb részeket errõl az oldalról: http://www.allatorvos-sopron.hu/index.php?option=com_content.. Érdemes elolvasnod :) Remélem segítettem:)
féregtelenítõ tablettával ha van a székletben féreg akkor meg kell ismételni 2 hét múlva. Célszerû 3 havonta féregteleníteni!
A kérdező hozzászólása: Köszi

Hogy kell a kutyát pórázra szoktatni?

Egyszerűen nem értem! Amikor kiviszem a a kiskutyámat akkor mindig menne vissza a házba,nem ráncigálom meg semmi de hogy szoktassam a pórázhoz?

Legjobb válasz: mármint az udvarról menne vissza vagy az utcából? Én most kaptam pár napja egy panelben élõ kutyát 1 éves még csak akárhova mentem jött utánnak elsõ nap beengedtem a kutyhába de a szobába nem, viszont második nap nem engedtem be a konyhába sem nehéz volt becsukni az ajtót de 2 nap alatt teljesen megszokta a kint létet pedig elõszõr úgy sírt szegényke. De mostmár imád kint lenni. :) Ha van kerted akkor ne ragd pórázra mert az kínzás neki inkább legyen szabadon.

mármint az udvarról menne vissza vagy az utcából? Én most kaptam pár napja egy panelben élõ kutyát 1 éves még csak akárhova mentem jött utánnak elsõ nap beengedtem a kutyhába de a szobába nem, viszont második nap nem engedtem be a konyhába sem nehéz volt becsukni az ajtót de 2 nap alatt teljesen megszokta a kint létet pedig elõszõr úgy sírt szegényke. De mostmár imád kint lenni. :) Ha van kerted akkor ne ragd pórázra mert az kínzás neki inkább legyen szabadon.
Bakker ne ráncigáld, persze, hogy megutálja a sétát, ha már most ilyen élményei vannak. Kiviszed, és ha bátran megy, akkor megdicséred, megjutalmazod, elkezdesz vele játszani.
A kérdező hozzászólása: Nem kertesbe lakunk hanem palnelba mi is!
Nem az a lényeg, hogy hol laksz... Elõször is hagyd a kutyán a nyakörvet otthon is, had szokja. Gyakran tedd rá és vedd le, adj neki jutalmat. A pórázhoz otthon is elkezdheted hozzászoktatni, a legjobb, ha 2 méter körülit választasz. Tedd rá, távolodj el tõle, majd hívd. Mindig legyen laza a póráz, nem kell húzni. Ha odament, nagyon örülj neki. Kint is ugyan így: minél hosszabb a póráz (nem flexi), annál könnyebb dolgod lesz. Távolodj el a kutyától, tartsd a pórázt lazán és hívd. Ha nem figyel rád, egyszer-egyszer egy pillanatra megfeszítheted a pórázt, de sose húzd vagy rángasd. Elõbb-utóbb utánad fog menni a kölyök, mert veled érzi magát biztonságban. Gyakran kapjon jutalomfalatot is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!