Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a kovászos uborkát, (2 db)

Hogyan kell elkészíteni a kovászos uborkát, hogy nagyon finom legyen?

Legjobb válasz: 5-kg-os üvegbe szoktam, kb. 3 kg uborkát veszek, nem túl nagyokat, jól megmosom, két végét levágom. Az üveg aljára teszek bõven kaprot, bele az uborkákat, de ne szorosan tedd õket hogy jól átjárhassa a lé. 3 csapott evõkanál sót teszek bele, 4-6 gerezd fokhagymát egészbe, felengedem langyos vízzel, tetejére 1 szelet szikkadtabb kenyér, és kistányérral lefedve napos helyre teszem. Amint az uborkák elvesztik erõs haragoszöld színüket akkor el is készült. Kiveszem az uborkákat, kettéhasítom õket, a levét sûrû szûrõn vagy kávéfilteren szûröm át a kenyérmorzsáktól, visszaöntöm az uborkákra, és hûtõbe teszem. Ha túl sokáig van kinnt az üveg erõs forróságban, az uborka akkor megrottyan és szétmállik. Nagy melegben nagyon gyorsan kovászolódik, ilyenkor oda is teheted ahol meleg van de kevesebb tûzõ nap éri. Általában 2-3 nap alatt kész is.

5-kg-os üvegbe szoktam, kb. 3 kg uborkát veszek, nem túl nagyokat, jól megmosom, két végét levágom. Az üveg aljára teszek bõven kaprot, bele az uborkákat, de ne szorosan tedd õket hogy jól átjárhassa a lé. 3 csapott evõkanál sót teszek bele, 4-6 gerezd fokhagymát egészbe, felengedem langyos vízzel, tetejére 1 szelet szikkadtabb kenyér, és kistányérral lefedve napos helyre teszem. Amint az uborkák elvesztik erõs haragoszöld színüket akkor el is készült. Kiveszem az uborkákat, kettéhasítom õket, a levét sûrû szûrõn vagy kávéfilteren szûröm át a kenyérmorzsáktól, visszaöntöm az uborkákra, és hûtõbe teszem. Ha túl sokáig van kinnt az üveg erõs forróságban, az uborka akkor megrottyan és szétmállik. Nagy melegben nagyon gyorsan kovászolódik, ilyenkor oda is teheted ahol meleg van de kevesebb tûzõ nap éri. Általában 2-3 nap alatt kész is.
Még annyit hozzátennék, hogy az uborkákat hosszában is be kell vágni.

Hogy kell tartósítani a kovászos uborkát télire?

A boltban mindig látok kovászos uborkát télen is befőttes üvegben. Õk hogy csinálják? :) Én is akarok raktározni magamnak, de nem tudom hogy kell :/

Legjobb válasz: Tedd csavaros üvegbe, zárd le, tedd fazékba és forrald 20 percig.

Tedd csavaros üvegbe, zárd le, tedd fazékba és forrald 20 percig.
A neten találsz kovászos uborkát télre. (liszttel oldják meg ) de semmiképpen ne fõzd 20 percig, mert egy trutymó lenne belõle. az uborkát max leforrázni lehet, de fõzni nem.
A kérdező hozzászólása: 2! Linkelsz nekem receptet, amit jónak gondolsz? Köszönöm elõre is
Mivel imádom a kovászos uborkát, mindig szoktam eltenni, így: A klasszikus módon érlelt uborkákat lemosom, a levét leszûröm, ülepítem, újra átszûröm, teszek bele egy-két mokkáskanál feloldott Na-benzoátot, majd az uborkákra visszatöltve az üveget lezárom, és irány a kamra. Tipp: az uborkát nem kell túlérlelni, inkább lassabban érjen a konyhában, mint hirtelen a napon. A felöntõléhez a só mellé tett evõkanálnyi ecettõl az uborkák ropogósak maradnak. (köszönöm az ötletet -tki- nek.)
A kérdező hozzászólása: 4! Akkor te simán azt a szobahõmérsékletû levet töltöd rá vissza Nátriumbenzoáttal? Le se forrázod? Nagyon köszönöm a tippet ezt ki fogom próbálni :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!