Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a kefirgombát (3 db)

A kaukázusi kefirgombát, hogy kell tárolni?

Amikor nem tejben van.

Legjobb válasz: Legyen tejben mindig

Legyen tejben mindig
A kérdező hozzászólása: Barátnõm hozta el nekem, de csak vasárnap tudja átadni. De nem tudja minden nap leszûrni, mert nincs mûanyag szûrõje.Régen nekünk is volt és vízbe tároltuk hûtõben, így nem lett semmi baja. Viszont nem tudom, hogy tibeti vagy kaukázusi kefirgomba volt-e. Vagy az mindegy?
Lehetõleg 4200 méter felett, napfénytõl védett ruhásszekrényben.

Hogyan kell felhasználni a kefirgombát?

Legjobb válasz: "Tibeti gomba, aki nem ismerné: A gombát tibeti szerzetesek tenyésztették,és a következõ gyógyító erõkkel bír: 1. A szervezet ellenálló képességét helyreállítja 2. Meggyógyítja a szívbetegségeket,s a szív érrendszerét és szétbomlasztja a koleszterint a vérerekben. 3. Meggyógyítja a hasnyálmirigy, a máj és a lép betegségeit. 4. Meggyógyítja az epét, kitisztítja az epevezetéket, a patkóbelet és szétbontja az epekövet. 5. Meggyógyítja a gyomrot és a bélcsatornát,a patkóbelet és eltünteti a fekélyeket. 6. A gomba antibiotikumot képez a szervezetben, és ez által meggyógyítja a gyulladásokat. 7. Optimalizálja a vérnyomást. 8. Meggyógyítja a beteg vesét és kontrolálja a húgyelvezetõ utakat. 9. Visszatartja és fékezi a metasztázisok újra fellépését. 10. Megakadályozza a gyors öregedést. 11. Megszünteti a test petyhüdtségét és a megterhelés(stressz) okozta fáradtságot. 12. A gomba mindennemû,az élethez szükséges vitamint tartalmaz. ALKALMAZÁSI TANÁCS 1 SZEMÉLY RÉSZÉRE: Kb. 2 evõkanálnyi mennyiségnek megfelelõ gombát leöntünk 2,5 dl felfõzetlen tejjel/kizárólag friss,zacskós tej alkalmas/. 24 óra múlva átszûrjük mûanyag szitán. Az átszûréshez segítségül csak mûanyagból vagy fából készült kanalat használhatunk. Az átszûr joghurt kész a fogyasztásra. A szitában maradt gombát folyó hideg víz alatt leöblítjük,majd a kitisztított üvegbe visszatöltjük és 2,5 dl tejjel újra felöntjük. Az üveget a konyhában,szobahõmérsékleten, fedetlenül tartjuk. Nem szabad hideg helyre vagy hûtõbe rakni. A GOMBA FÉMMEL NEM ÉRINTKEZHET! KÚRA A joghurtot este közvetlen a lefekvés elõtt fogyasztjuk el. A kúra idõtartama 20 nap, ezután 10 nap pihenõ következik. A kúrát addig folytatjuk, amíg egészségi állapot helyreáll. FIGYELEM! Ha a gomba nem kap elegendõ tejet, fekete lesz és 24 óra múlva elveszti a gyógyító erejét, elpusztul. Tehát 10 napos pihenõ alatt is rendszeresen meg kell tisztítani,és a tejjel ellátni. Az egészséges gomba 17 nap alatt duplájára szaporodik,ekkor meg lehet felezni és az egyik felét másnak lehet adni .A gomba szaporodásával arányosan a tej mennyiségét is megfelelõen növelni kell. A gombát egy professzor hozta Magyarországra,aki 5 évig dolgozott Indiában. Májrákban megbetegedett és a Tibeti szerzetesek ezzel kezelték. Meggyógyultan tért vissza és hazatérésekor a szerzetesek egy adag gombát adtak neki,amit hazahozott. Jó egészséget, és sok szerencsét!" ezt eddig bemásoltam, de alapvetõen nekem 3 gombám volt mindegyikre igaz, hogy fémmel ne érintkezzen, s ne öntsünk rá friss, házi tejet, mert a bele kerülõ bacik megtámadják a gombát. ilyen oknál fogva, élesztõ se kerüljön a gombához. beleesett egy kenyérmorzsa, s meg is halt a gombám. rózsaszín lett. :g)

"Tibeti gomba, aki nem ismerné: A gombát tibeti szerzetesek tenyésztették, és a következõ gyógyító erõkkel bír: 1. A szervezet ellenálló képességét helyreállítja 2. Meggyógyítja a szívbetegségeket, s a szív érrendszerét és szétbomlasztja a koleszterint a vérerekben. 3. Meggyógyítja a hasnyálmirigy, a máj és a lép betegségeit. 4. Meggyógyítja az epét, kitisztítja az epevezetéket, a patkóbelet és szétbontja az epekövet. 5. Meggyógyítja a gyomrot és a bélcsatornát, a patkóbelet és eltünteti a fekélyeket. 6. A gomba antibiotikumot képez a szervezetben, és ez által meggyógyítja a gyulladásokat. 7. Optimalizálja a vérnyomást. 8. Meggyógyítja a beteg vesét és kontrolálja a húgyelvezetõ utakat. 9. Visszatartja és fékezi a metasztázisok újra fellépését. 10. Megakadályozza a gyors öregedést. 11. Megszünteti a test petyhüdtségét és a megterhelés(stressz) okozta fáradtságot. 12. A gomba mindennemû, az élethez szükséges vitamint tartalmaz. ALKALMAZÁSI TANÁCS 1 SZEMÉLY RÉSZÉRE: Kb. 2 evõkanálnyi mennyiségnek megfelelõ gombát leöntünk 2, 5 dl felfõzetlen tejjel/kizárólag friss, zacskós tej alkalmas/. 24 óra múlva átszûrjük mûanyag szitán. Az átszûréshez segítségül csak mûanyagból vagy fából készült kanalat használhatunk. Az átszûr joghurt kész a fogyasztásra. A szitában maradt gombát folyó hideg víz alatt leöblítjük, majd a kitisztított üvegbe visszatöltjük és 2, 5 dl tejjel újra felöntjük. Az üveget a konyhában, szobahõmérsékleten, fedetlenül tartjuk. Nem szabad hideg helyre vagy hûtõbe rakni. A GOMBA FÉMMEL NEM ÉRINTKEZHET! KÚRA A joghurtot este közvetlen a lefekvés elõtt fogyasztjuk el. A kúra idõtartama 20 nap, ezután 10 nap pihenõ következik. A kúrát addig folytatjuk, amíg egészségi állapot helyreáll. FIGYELEM! Ha a gomba nem kap elegendõ tejet, fekete lesz és 24 óra múlva elveszti a gyógyító erejét, elpusztul. Tehát 10 napos pihenõ alatt is rendszeresen meg kell tisztítani, és a tejjel ellátni. Az egészséges gomba 17 nap alatt duplájára szaporodik, ekkor meg lehet felezni és az egyik felét másnak lehet adni .A gomba szaporodásával arányosan a tej mennyiségét is megfelelõen növelni kell. A gombát egy professzor hozta Magyarországra, aki 5 évig dolgozott Indiában. Májrákban megbetegedett és a Tibeti szerzetesek ezzel kezelték. Meggyógyultan tért vissza és hazatérésekor a szerzetesek egy adag gombát adtak neki, amit hazahozott. Jó egészséget, és sok szerencsét!" ezt eddig bemásoltam, de alapvetõen nekem 3 gombám volt mindegyikre igaz, hogy fémmel ne érintkezzen, s ne öntsünk rá friss, házi tejet, mert a bele kerülõ bacik megtámadják a gombát. ilyen oknál fogva, élesztõ se kerüljön a gombához. beleesett egy kenyérmorzsa, s meg is halt a gombám. rózsaszín lett. :g)
Kötelezõ hagyni 10 nap szünetet? Mi a hátránya ha nincs szüneteltetve?
Egyszerû: a gombát (nem írtad, mennyi van) áztasd bele házi tejbe, de ne olyan bolti 1, 5%-osba! egy-két nap után a tej sûrû és savanyú lesz tõle, ami a kefir :) Vedd ki a gombákat, mosd le õket folyó vízben, aztán mehet újra a készítés.

Mennyire segít a fogyásban, és hogy kell alkalmazni a kaukázusi kefirgombával készített kefirt? Elég, ha renszeressen iszom, vagy van más kitétele is a fogyasztásának?

Legjobb válasz: Nem alkalmas fogyasztásra semmilyen tejtermék. Fogyásban sem segít. Hús, zöldségek a fõ élelmiszerek, a tejtermékek csak pénzlehúzások. :)

Nem alkalmas fogyasztásra semmilyen tejtermék. Fogyásban sem segít. Hús, zöldségek a fõ élelmiszerek, a tejtermékek csak pénzlehúzások. :)
Az erjesztéssel készült tejtermékek legfeljebb a laza béltartalom biztosításával segítenek a rendszeres székletürítésben. Csak attól fogy az ember, ha nem visz be a szervezetébe több táplálékot, mint amennyire szüksége van, hanem picivel kevesebbet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!