Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a hozzátáplálást (54 db)

Hogyan kell a hozzátáplálást csinálni ha nem ül még egyedül a baba?

Ez a kanalazás nagyon gáz nincs annyi kezem, hogy a babát is fogjam a kezét is egyszerre, hogy ne tapicskoljon a kanálba. Valaki a hordozóban eteti, azt nem tudom jo-e vagy esetleg etet?székbe bekapcsolva a biztonsági övvel. Igazából nem szeretném még ültetni. Ráadásul nem szeret a kezemben kajálni vmi miatt nagyon kényelmetlen neki, egy-két perc után kapálózik. Vagy maradjon anyatejes amíg nem tud ülni?

Legjobb válasz: Ha van elég tejed akkor az elég 6 hónapos koráig szerintem. Amúgy a hordozóba is beleteheted arra az idõre nyugodtan, kicsit megdöntöd, hogy ne üljön annyira és kész. Azt a pár percet amíg egy-két kanállal eszik kibírja, nem lesz semmi baja.

Ha van elég tejed akkor az elég 6 hónapos koráig szerintem. Amúgy a hordozóba is beleteheted arra az idõre nyugodtan, kicsit megdöntöd, hogy ne üljön annyira és kész. Azt a pár percet amíg egy-két kanállal eszik kibírja, nem lesz semmi baja.
Bele lehet jönni az ölben etetésre, régen, amikor nem volt hordozó, akkor is így csinálták. Csak egy kis rutin kell. Az öledbe ülteted, egy kézzel tartod a hátát, a másik kézzel kanalazol neki. De amúgy ez nekem sem volt kényelmes, én a hordozóba tettem, ott szépen evett. Az etetõszék ilyen picinek még nem kényelmes, ahhoz kell, hogy tudjon már egyedül ülni.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet adjak neki.
Én a babakocsiban félig megelmelve etetem.Ez megtámasztja a hátát, de mégsem fekve kell neki enni, ill.inni, kiskanállal pohárból facsart gyümileveket.5hós.

Hogy csináljam a hozzátáplálást? Hány napon keresztul adjam ugyanazt az ételt? S ha már néhány félét megeszik, akkor kell ismételni neki, vagy folytassam új ízek bevezetésével?

Nagyon kezdo vagyok e téren. Orulnék, ha segítenétek. Koszonom.

Legjobb válasz: Szia. Amikor en kezdtem a hozzataplalast ugy terveztem, hogy 5 napokat varok 1-1 uj etel kozott. Elmentem hozzataplalasi tanacsadasra ahol rogton 5 uj fele etelt kapott(korte,banan,repa,feherrepa,rizs)elotte almat es barackot kapott mar 5-6 nap elteressel. Nem lett semmi baja, de 2 napig nem nagyon akart semmit megenni. Azota el telt 2 het es nem kapott uj izt, mert teljesen jol elvagyunk ezekkel.Nem akarok sietni. Viszont nalunk nem jon be az, hogy elso nap 1 kanal masodik 2. Rogton megevett 2-3 kanallal (baba kanal).

Szia. Amikor en kezdtem a hozzataplalast ugy terveztem, hogy 5 napokat varok 1-1 uj etel kozott. Elmentem hozzataplalasi tanacsadasra ahol rogton 5 uj fele etelt kapott(korte, banan, repa, feherrepa, rizs)elotte almat es barackot kapott mar 5-6 nap elteressel. Nem lett semmi baja, de 2 napig nem nagyon akart semmit megenni. Azota el telt 2 het es nem kapott uj izt, mert teljesen jol elvagyunk ezekkel.Nem akarok sietni. Viszont nalunk nem jon be az, hogy elso nap 1 kanal masodik 2. Rogton megevett 2-3 kanallal (baba kanal).
Szia! Kisfiam 4 hósan kapott elõször 2-3 kiskanál almalevet. Másnap már adtam neki egy kis almapépet is (kb. 3 kiskanál). Nagyon ízlett neki, és láttam, h. nincs tõle baja. Onnan kezdve növeltem az adagot, egy hétig minden nap adtam neki almát (egyre többet). Köv. héten elkezdtem az õszibarackot. Azt csak egyszer kóstoltattam, másnap már kapott kb. 6 kiskanállal. Imádta! Ekkor már nem vártam ki az egy hetet, kapott egy kis s.répát is. Közben persze mixeltem is az ízeket (almás barack, almás répa). Utána már egyáltalán nem kóstoltattam a gyümiket, zöldségeket, adtam, amit jónak láttam. A husit elõször megkóstolta kb. 3-4 kiskanállal, másnap már ette rendesen. Azóta a húsleves a kedvenc..:) 8 hós lesz.
Én annó kb. 3 napot vártam egy új iz bevezetésével, gyümölcsökkel kezdtem, késõbb fõzelékekkel. Eleinte úgyis keveset fog belõlük enni. Megnézed, hogy az életkor alapján miket ehet, és azt adhatod neki. Amiket már kostólt (és nem volt allergiás reakciója), azt késõbb folyamatosan adhatod neki, az új ételek bevezetése mellett. Késõbb variálhatsz többféle gyümit egyszerre (pl. alma, banán) és a fõzelékeket is.
A kérdező hozzászólása: koszi szépen! Sokat segítettetek! :-)

Hogyan, mivel kell a hozzátáplálást megkezdeni?

4hónapos ababám, anyatejet és tápszert eszik. Milyen gyümivel, hogyan, milyen adagokban kell megkezdeni a hozzátáplását? Mikor adjam neki? Délelőtt, délután és mennyit?

Legjobb válasz: Miért mondják, hogy a babák gyomra négy hónaposan nem tudja megemészteni az almát, stb. Mikor én pici voltam, mindenkinél elkezdték a hozzátáplálást 4 hónaposan, de volt olyan, aki 2 hónaposan kezdte, természetesen tápszeres, és anyatejes babáknál is így volt. A mi gyomrunk fejlettebb volt? Én pl. 5 hónapos koromtól nem ettem sem anyatejet(elapadt anyukámnak), sem tápszert (az meg kiköptem, nem fogadtam el). Semmiféle allergiám nincs, és a velem egykorúak között sem ismerek ételallergiást. Összességében az ismerõseim között 1 db tejcukorérzékeny ember van, õ már elmúlt 60 éves. Tegnap is beszéltem egy anyukával, neki sem volt már 4 hós babáknál elegendõ az anyatej, kezdte a hozzátáplálást. A gyerekei már 20 évesek múltak, és semmi bajuk, és õ sem ismer ételallergiás gyereket, csak jóval fiatalabbat(4 évest). Szóval akkor hogy is van ez?

Miért mondják, hogy a babák gyomra négy hónaposan nem tudja megemészteni az almát, stb. Mikor én pici voltam, mindenkinél elkezdték a hozzátáplálást 4 hónaposan, de volt olyan, aki 2 hónaposan kezdte, természetesen tápszeres, és anyatejes babáknál is így volt. A mi gyomrunk fejlettebb volt? Én pl. 5 hónapos koromtól nem ettem sem anyatejet(elapadt anyukámnak), sem tápszert (az meg kiköptem, nem fogadtam el). Semmiféle allergiám nincs, és a velem egykorúak között sem ismerek ételallergiást. Összességében az ismerõseim között 1 db tejcukorérzékeny ember van, õ már elmúlt 60 éves. Tegnap is beszéltem egy anyukával, neki sem volt már 4 hós babáknál elegendõ az anyatej, kezdte a hozzátáplálást. A gyerekei már 20 évesek múltak, és semmi bajuk, és õ sem ismer ételallergiás gyereket, csak jóval fiatalabbat(4 évest). Szóval akkor hogy is van ez?
Én 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást és a 2.babával sem kezdeném elõbb...én úgy csinálom most, hogy már nem szopik és sajnos nem is eszi/issza a tápszert, hogy: Reggeli: tejpép tízórai:gyümölcs ebéd:fõzelék uzsi:tápszer(sûrítem, mert csak így eszi meg) vacsi:tejpép
Ja az kimaradt, hogy almát, üveges õszit, szilvát adnék pár kanállal, ebédre fõtt répát, krumplit sütõtököt adtam, de azt is csak pár kanállal...én nem levekkel kezdtem, hanem pürékkel! Késõbb már emelheted az adagokat, de én a helyedben várnék 6hós koráig, mert még a kis gyomra nem tudja megemészteni a táplálékot késõbb allergiás lehet a túl korai hozzátáplálástól...
elsõ vagyok Ez most olyan, hogy ha dohányzom sem biztos, hogy tüdõrákot kapok, de jobb félni, mint megijedni!! Én féltettem a gyerekem, így 6hósan kezdtem, nem maradt le semmirõl... Engem is anno 3hósan etetett anyám mindenféle pürével, sõt tehéntejet is ittam pár hósan anyám szerint, semmi bajom, de én inkább hallgatok a WHO-ra...mindenki döntse el maga, csak jótanácsként írtam!!!!
Persze mi is felnõttünk valahogy, de régen már "ciki" volt szoptatni 3 hónap után, ez volt a trend. Ma már viszont tudjuk, hogy az anyatej a legjobb táplálék a babának, és ha van, akkor minek adnánk addig mást? Vagy ha a tápszer fedezi a szükségletét, akkor minek addig más? Nyilván, ha kevés a tej, vagy nem hízik a baba, akkor oké.
Hát én sem azért írtam, hogy ne értsek egyet veletek. Én is kizárólag anyatejjel etetem a gyerekemet, 6 hónapos koráig, ha elegendõ lesz neki. De ha esetleg el kezd kevesebb lenni, akkor én szívem szerint inkább gyümölcsöt adnék neki mint tápszert. Hát nem tudom hogy lesz majd, napról napra mást gondolok. Lassan 4 hós lesz a kislányom.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a segítsgéet! Az van, hogy nekem már tejem nincs, gyûjtõbõl kapja, de keveset, a tápszert sem nagyon csípi. 4hós és 5410g (született 3170g). Nem tudom, hogy ez jó súly-e. Tanácstalan vok, mindenki mást mond...... :(
elsõ vagyok: Fél éves korára meg kell dupláznia a súlyát!De szerintem ilyenkor még min. heti 100gr-ot kell híznia még ilyenkor! Neked kell eldöntened, hogy mit szeretnél! Én azt javaslom, hogy legalább 1 hónapot várjál még, de tényleg a te döntésed! Próbálj meg tejpépet adni kanállal azt szeretik a babák! Már 4hótól lehet kapni, tápszeralapú...
Szia! Almalével kezdtem, csak 1-2 kanál eleinte. 2-3 naponta vezettem be új telt, hogy lássam nem okoz-e hasfájást, hasmenést, szorulást stb. Egyébként innen tudsz letölteni ingyen egy szuper könyvet. Minden le van benne írva, és még receptek is vannak. 50 fogás (nem csak) babáknak http://babybooz.com/


4 honapos a babám. Hogyan kezdjem a hozzátáplálást? Tápszeres és anyatejes. Evés előtt vagy két evés kőzt kell probálni a kanalazást?

Reszelt almát és úveges bébiételt már kapott néhányszor , de inkább csak durta ki a nyelvével.

Legjobb válasz: Az én babám is 4 hónapos. Én 1 hete kezdtem neki a hozzátáplálást. A délelõtti alvás után amikor nagyon éhes volt adtam neki sütõtökpürét. A védõnõ tanácsára, hogy ez még korai átálltam a Rizspépre. A humanának van hypoallergén rízspépe, ezt kezdtem neki adni elõször kanállal, de mivel nagyon éhes mindig amikor fel kell, bele kevertem neki a tápszerbe, így hamarabb tele a kis pocija és laktatóbb is, mint a sima tápszer, mert azt 2 óránként enné, így több idõ el tellik a két etetés közt.

Az én babám is 4 hónapos. Én 1 hete kezdtem neki a hozzátáplálást. A délelõtti alvás után amikor nagyon éhes volt adtam neki sütõtökpürét. A védõnõ tanácsára, hogy ez még korai átálltam a Rizspépre. A humanának van hypoallergén rízspépe, ezt kezdtem neki adni elõször kanállal, de mivel nagyon éhes mindig amikor fel kell, bele kevertem neki a tápszerbe, így hamarabb tele a kis pocija és laktatóbb is, mint a sima tápszer, mert azt 2 óránként enné, így több idõ el tellik a két etetés közt.
Nekem két gyerkõc van. Én akkor adtam nekik, amikor eljött az etetés ideje. És csak délelõtt; elõször vártam a hatást, lesz e hasfájás. Szerintem, ha akkor adsz neki kanállal, amikor már éhes, kevésbé fogja kitúrni. De vigyázni kell, mert, ha átesel a ló másik oldalára és nagyon éhes, nem lesz türelme kivárni a falatokat. Majd kitapasztalod, hogy mennyi ideig tart ki a pocijában a gyümölcs.

Hogy kezdtétek a hozzátáplálást? Be kell tartani az előírást?

Pl. • tud ülni,

Legjobb válasz: itt, amiket az elején írtál példának, ha jól értettem, nem a te babád tudja, hanem nálatok ezeket tartják elõírásnak ugye? Nálunk igazából azt szokták javasolni, hogy 4 hónapos kort jó megvárni a hozzátáplálás kezdésével, még akkor is, ha tápszeres. Általában pépes gyümölcsökkel szoktuk kezdeni, bár van aki arra esküszik, hogy zöldségekkel kezd, mert sok baba az édes gyümölcsök után nem akarja a zöldségeket elfogadni. igazából szerintme ez a te döntésed. az elsõ az alma, õszibarack, szilva, cseresznye, banán szokott lenni. nagyjából ezeket lehet variálni, szépen lassan. egyszerre csak egyfélét eleinte. fokozatosan növelni az adagot. 4-5 napig egyfélét, utána lehet kóstoltatni vele a következõt. zöldségek közül a krumpli, sárgarépa az elsõ általában, illetve a sütõtök. mikor ezeket már szépen eszik, akkor meg már nagyobb lesz, és jöhet a többi fajta hami is!

itt, amiket az elején írtál példának, ha jól értettem, nem a te babád tudja, hanem nálatok ezeket tartják elõírásnak ugye? Nálunk igazából azt szokták javasolni, hogy 4 hónapos kort jó megvárni a hozzátáplálás kezdésével, még akkor is, ha tápszeres. Általában pépes gyümölcsökkel szoktuk kezdeni, bár van aki arra esküszik, hogy zöldségekkel kezd, mert sok baba az édes gyümölcsök után nem akarja a zöldségeket elfogadni. igazából szerintme ez a te döntésed. az elsõ az alma, õszibarack, szilva, cseresznye, banán szokott lenni. nagyjából ezeket lehet variálni, szépen lassan. egyszerre csak egyfélét eleinte. fokozatosan növelni az adagot. 4-5 napig egyfélét, utána lehet kóstoltatni vele a következõt. zöldségek közül a krumpli, sárgarépa az elsõ általában, illetve a sütõtök. mikor ezeket már szépen eszik, akkor meg már nagyobb lesz, és jöhet a többi fajta hami is!
Ha ezeket be kéne tartani, akkor kb. 8-9 hónapos korig kellene várni a hozzátáplálással, mivel a babák maguktól kb. ennyi idõsen ülnek. :) Akkor érdemes elkezdeni a hozzátáplálást, ha úgy látod, hogy kevés neki a tápszer, nem gyarapodik a súlya megfelelõen, stb., de általában 4 hós korig érdemes várni, illetve inkább 5 hó, anyatejeseknél 6 hós korig. Mivel anyatejes a babám, így ennél többet tapasztalatból nem tudok mondani. Viszont szerintem egyél a gyerek elõtt majd, hogy lássa kanállal eszel, felkeltsd az érdeklõdését és talán akkor könnyebben tudod majd etetni. Én már a Vigantol olajat is kanállal adtam a kisfiamnak, és pl. joghurtot, levest 4-5 hós korától úgy ettem, hogy mutattam neki. Volt hogy elkezdett a szája mozogni, mintha õ is enne. :) Boldog babázást!
http://www.kismamablog.hu/konyvek Szia! Ezt olvasd el. Habár ez a könyv is azokat írja le, amiket te. Mondjuk ezt én sem értem mi köze a hozzátápláláshoz elkezdéséhez, hogy tud-e ülni a baba.

Most akkor hogy is kell a hozzataplalast folytatni?

abam 6 honapos eddig almat kostoltunk(4 napig), tegnap barackot. akkor most meg par napig barackot adjak neki? ha megint uj etelt vezetek be akkor is fokozatosan kell emelni az adagot vagy egyen amennyit szeretne?

Legjobb válasz: Én úgy csináltam, hogy 4-5 naponta kapott új dolgot. Abban a 4-5 napban pedig fokozatosan emeltem az adagot, amit egyszerre megeszik. Ezt minden ételnél így csináltam. Nekünk bevált.

Én úgy csináltam, hogy 4-5 naponta kapott új dolgot. Abban a 4-5 napban pedig fokozatosan emeltem az adagot, amit egyszerre megeszik. Ezt minden ételnél így csináltam. Nekünk bevált.
Hát, ez nem egyszerû, mert Én amennyit adok a kislányomnak, annyit meg is eszik mindig. Ha 50 grammot, akkor annyit, ha 100 grammot, akkor meg annyit. Viszont, 2-3 nap után nyugodtan adhatsz Neki megint új ízt, aztán keverheted is. Pl.: alma+õszi, alma+málna, alma+banán stb. Az adaggal még Nekem is vannak "gondjaim". :-)
Szia! Igen még barackot adj neki. Én mondjuk annyit adtam neki minden új ételnél amennyit kér, nem is tudtam volna máshogy mert ha nem kapott ordított:) 7, 5 hós és most is mindig kap valami új gyümit vagy zöldséget és megeszik belõle egy teljes adagot. Nem lett tõle baja. De az elején mindig ugyanazt kapjon pár napig. Aztán ha már evett sok mindent akkor összekutyulhatod õket. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: koszonom, sokat segitettetek!
En nem mindent probalgattunk 3-4 napig. Valamire csak 2 nap maradt. A 7 honapban mar annyi zoldseg, gyumolcs van, h nem is lett volna eleg egy honap, ha mind vegig akarjuk probalni. Az a lenyed, h elso nap csak kis adagot adjal neki, mert lehet ra allergias, vagy fajhat tole a pocija.

Hogy kell a kóstoltatást elkezdeni? és a hozzátáplálást?

Legjobb válasz: Szia! Elõször egy kis almalevet próbálj meg leszûrni teaszûrõvel azt adni neki folyamatosan. Aztán ha szereti akkor kaphat almapürét is, aztán barackot majd jöhet a krumplifõzelék, tök,sárgarépa ezeket is pürésítve.

Szia! Elõször egy kis almalevet próbálj meg leszûrni teaszûrõvel azt adni neki folyamatosan. Aztán ha szereti akkor kaphat almapürét is, aztán barackot majd jöhet a krumplifõzelék, tök, sárgarépa ezeket is pürésítve.
és fontos a fokozatosság, figyelni kell nincs-e kóros reakció az új ételek bevezetése között teljen el kb. 2-3 nap
reszelt almát bekanalazod a szájába és kész. Én még utána szoptattam. Befalta mindet a gyerekem, nem volt fokozatosság.
igen, amint írtam!!!, megfelelõ korban kell kóstoltatni, nem összevissza. Hónapokra lebontva meg lehet találni, mit ehet a baba.
Kedves Audrey 80. Én láttam már olyan embert, aki almára és barackra allergiás. Magamat, amikor a tükörbe nézek. Lehet, hogy pont azért mert engem még anno (elég rég) 2 hónaposan kezdtek hozzátáplálni. Amúgy szerintem a kérdezõ nem kóros reakciót vár, hanem szeretné, ha az apuka is látná az elsõ falatokra adott reakciót (mosoly, fintor, stb.).
nem konkrétan allergiára gondoltam, hanem minden babánál figyelni kell, hogyan reagál a szervezete a bevezetett ételekre pl. nem fáj-e tõle a hasa
mégis milyen kóros reakció lenne az almától??? Minden ételnek megvan az ideje, mikor lehet bevezetni. Van, amit csak 3 éves kor után. Na attól lenne kóros reakció, ha epret vagy mogyorót adnál neki, de könyörgöm, láttál embert, aki a krumplira, almára, barackra allergiás??? Persze lehet úgy csinálni, hogy 1 kanál almalé, 2 kanál almalé stb. de szerintem semmi értelme. A 2. gyereknél rájössz. Nekem az elsõ is totál fel volt háborodva, hogy elveszem elõle a kaját.
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm!csak azért kérdeztem mert a párom fél 4 kor ér haza és hogy látta volna õ is az elsõ reakcióját a babának!
tízórai vagy uzsonna idõben célszerû elkezedeni a kóstoltatást :)
A kérdező hozzászólása: és reggel kezdjem neki adni az almalevet vagy ráér délután is?
Nem gondolnám, hogy hónapokra lebontva, mondjuk egy táblázat által kellene etetni a gyerekeket! Az én babám még nincs 4 hónapos és már egy étkezést kiváltottam nála. Egyik nap fõzit kap, másik nap meg tejpépet, és imádja. Elõször fél adaggal kezdtem, de olyan hisztit vágott le, hogy õ még kér, hogy az csuda. Annyira nyomva van, hogy csak ettõl meg ettõl kapjon mást is a baba. Régen mi volt? Mikor még tápszer sem volt? én például nem szoptam, nem kaptam tápszert, narancslével voltam etetve, mert csak azt fogadtam el. Mégis felnõttem.

Hogyan tovább a hozzátáplálással? Az ebédet kiváltottuk, a doki azt mondta, hogy a következő a délutáni 6 órás evés amit ki kell váltani.

Azt hogyan? Ugyanúgy és ugyanolyan étellel mint a délit? Vagy gyümölccsel? Vagy valami gyengébbel mint a déli? Mert ez ugye uzsonna.

Legjobb válasz: szerintem értelmesebb lenne a 10órait kiváltani gyümivel, bár én nem vagyok doki:) szóval adhatsz gyümit persze, v tejpépet, v ami délrõl maradt.

szerintem értelmesebb lenne a 10órait kiváltani gyümivel, bár én nem vagyok doki:) szóval adhatsz gyümit persze, v tejpépet, v ami délrõl maradt.

Hogy kell elkezdeni a hozzátáplálást?

3 és fél hónapos a fiam, nem hízik eleget (jó formán szinte semmit), pedig eleget eszik napi 600ml. Jövõhéten megyünk a védõnõhöz és az orvoshoz, gondolom a tápszert fogják majd javasolni, de én inkább szeretném a hozzátáplálást elkezdeni a tápszer helyett. Van erre mód? Hogyan kell elkezdeni? Elõször leveket kell adni vagy pépesítve. Néztem már táblázatokat cékla, krumpli, rizs sütõtök stb. lehet enni. Mindegy mivel kezdem? Semmit nem tudok a hozzátáplálásról minden válasznak nagyon örülök!

Legjobb válasz: inkább tászert adj, attól nem elsz baja, viszont az emésztörendszere még nem érett a szilárt táplálékra. AZt ugye tudod hogy a csok étel intolerancia, allergia pont az idö elötti hozzátáplálás miatt alakult ki? Bizonyitott tény hogy amióta kitolták a hozzátáplálás kezdetét azóta kevesebb kisgyermeknél van allergia, intolerancia. A tápszer fontos ha a tejed nem megfelõ (bár azt mondják ilyen nincs) abban van az igazi tápanyag neki, a hozzátáplálás annaál jóval lassabb folyamat hogy tápanyagot nyerjen belöle. Valószinûleg ezeket azért elfogják neked mondnai majd a szakemberek is és remélem ragaszkodni fognak a tápszerhez ha már a tejed nem megfelelõ. Egyébként mióta nem hizik? egyáltalán nem hizik vagy keveset? hány kg most és mennyivel született?

inkább tászert adj, attól nem elsz baja, viszont az emésztörendszere még nem érett a szilárt táplálékra. AZt ugye tudod hogy a csok étel intolerancia, allergia pont az idö elötti hozzátáplálás miatt alakult ki? Bizonyitott tény hogy amióta kitolták a hozzátáplálás kezdetét azóta kevesebb kisgyermeknél van allergia, intolerancia. A tápszer fontos ha a tejed nem megfelõ (bár azt mondják ilyen nincs) abban van az igazi tápanyag neki, a hozzátáplálás annaál jóval lassabb folyamat hogy tápanyagot nyerjen belöle. Valószinûleg ezeket azért elfogják neked mondnai majd a szakemberek is és remélem ragaszkodni fognak a tápszerhez ha már a tejed nem megfelelõ. Egyébként mióta nem hizik? egyáltalán nem hizik vagy keveset? hány kg most és mennyivel született?
csak amgadat stresszeled ezzel a hülye méregetéssel. barátnöm akkor dobta ki a mérleget mikor megmérte szopi elött a picit evett 40 percet visszarakta a mérlegre erre 30g-mal kevesebb volt a baba. ezt megcsinálta kb 3-szor és vágta is ki amérleget. Ennyit a pontosságáról. egy jól fejlödö babát nem kell mérgetni állandóan. A másik ahogy mocorog a mérlegen mutat az mindent.
akkor te is bedöltél a mérleg csapdénak. nyugodtan hajitsd ki föleg igy 3, 5 hónap után. fejlödik, nö, vidém baba akkor nehogy elkezd hozzátáplálni és nehogy elvedd töle a cicit, vannak gyorsabban hizó babaák és vannak lassabban. az lenne a baj egyedül ha fogyna, amig ez nincs addig nincs is gond. Gondolom hallottál már anövekedési ugrásokról is. ezek mind befolyásolják az evésüket, söt még afrontok is. Hidd el nincs semmi baj a babáddal. remélem a cikkeket elolvastad amiben leirják mit okozhatsz vele ha elkezded hozzátáplálni, a te esetedben végképp fölösleges és nagy hiba lenne. Minden jól csinálsz ne rontsd el.
A kérdező hozzászólása: Teljesen jól fejlõdik, napi 1 kakija van (eddig is ennyi volt), pisis pelus van bõven 4 biztosan, de van az 6 is. Semmi problémát nem látok, fejlõdik, fel nyomja magát, gügyög, játékot meg fog szájába teszi, nézi a kezét, figyel stb. stb. Ha nem lenne mérlegünk (amit most már szeretnék kihajítani az ablakon, de sajnos nem megy) akkor semmi panaszom nem lenne, mert amikor eszik akkor rendesen eszik, napról napra ügyesebb. Csak hát 3 hete nem történt változás a súlyában, egyik nap 30g hízik majd következõn 40g fogy, utána 50g hízik, majd 30g fogy....
Tejed van bõven, tehát pótolni nem kell. Fejlõdik jól? Jó kedvû? Tanul új dolgokat? Van elég pisis pelusa? (napi4-6) Ha igen, akkor teljesen egészséges, elég ételhez jut, egyszerûen nem éhes mostanában. Ha esetleg a hossznövekedése megugrott mostanában, vagy hirtelen többet mozog akkor arra elhasználhatta az energiát.
A kérdező hozzászólása: 4000g a születési súlya most 6300-6400g között ugrál, hol 370 hol 420 aztán megint 350 majd 320 majd 400 stb. Ez most már egy jó 3 hete van így. Tejem van azzal nincs baj, de nem mindig akar szopizni amikor kínálom neki a cicit. Amikor éhes eszik rendesen , de ha nem éhes akkor ordít már a szoptatási póztól is, ha próbálom más pózban szoptatni akkor pedig a cici láttán kezd ordítani egyszerûen nem kéri. Napjában 4-5 alkalommal eszik tisztességesen, (100ml-120ml) és +1 , +2 alkalommal csemegézik (30ml-60ml)
Megduplázta már a súlyát? Nagyon sok kicsinek lelassul -vagy akár meg is áll, rövid idõre- a súlygyarapodása duplázás után. A korai, 6 hónapos kor elõtti hozzátáplálás semmiképpen sem tesz jót. Ha eleget eszik amúgy is, akkor az nem megoldás hogy valami másra, de rosszabbra cserélik az ételét, legyen az tápszer vagy szilárd étel. Mikor elég idõs lesz majd a hozzátápláláshoz, akkor naponta 1x meg lehet kínálni valami olyannal, ami ritkán okoz allergiát (pl: fõtt répa, alma, rizs, krumpli, sütõtök stb)és nem veszélyes, (ld: szálka a halban, ). Amikor kész lesz rá, akkor megeszi, erõltetni nem érdemes.
[link]
Itt van pár cikk: [link] [link]
Szerintem még várj vele, pici még. A hozzátáplálástól még ugyse fog egy darabig jollakni. Nem hiszem, hogy tápszereztetni akarják majd, de ha igen, attol se lesz semmi baj. Meg az úgyis csak pótlás lesz szopi után, ha lesz :) Hidd el a korai hozzátáplálással többet ártasz, mint használsz.

Hogyan kell elkezdeni a pici babák hozzátáplálását?

Azt tudom, legalábbis úgy olvastam, hogy almával, krumplival lehet kezdeni ill. sárgarépával. El?ször csak pár falatot egy alkalommal mondjuk ebédhez. És jól gondolom, hogy mindezt szopi után? De honnan tudod, hogy mennyit szopizzon, hogy még nem legyen tele, de azzal a pár falattal jól lakjon?

Legjobb válasz: Attól függ, mi a célod a hozzátáplálással. Ha nem szeretnél nagyon sokáig szoptatni, hanem fokozatosan ki szeretnéd váltani az étkezéseket, akkor szopi elõtt kell adni egyre nagyobb mennyiségeket. Az evés után mindig megkínálod a cicivel is, aztán ha már eszik annyit, hogy jóllakott, magától el fog fordulni tõle. Elvileg. Ha szeretnél sokáig szoptatni, akkor a szoptatás után, esetleg két alkalom között kínálhatod meg pár falattal. Így nem fogja magát teletömni, csak ismerkedni fog az ízekkel. Persze egy idõ után ennél a módszernél is meg kell fordítani a sorrendet, de ezt elég 1 éves kor után.

Attól függ, mi a célod a hozzátáplálással. Ha nem szeretnél nagyon sokáig szoptatni, hanem fokozatosan ki szeretnéd váltani az étkezéseket, akkor szopi elõtt kell adni egyre nagyobb mennyiségeket. Az evés után mindig megkínálod a cicivel is, aztán ha már eszik annyit, hogy jóllakott, magától el fog fordulni tõle. Elvileg. Ha szeretnél sokáig szoptatni, akkor a szoptatás után, esetleg két alkalom között kínálhatod meg pár falattal. Így nem fogja magát teletömni, csak ismerkedni fog az ízekkel. Persze egy idõ után ennél a módszernél is meg kell fordítani a sorrendet, de ezt elég 1 éves kor után.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen szeretném sokáig szoptatni, ameddig csak lehet...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!