Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a hőmérőzést mikor (12 db)

milyen ovu tesztet használtál?
az ovu teszt bisztosabb mint a hömérõzés. de minden reggel kell mérni és mindig egyidöben felkelés elõtt.hány naposak a ciklusaid?
Az elõzõ válaszoló válaszában van némi igazság, de tényleg jobb ha nem is figyelsz semmire, mert akkor tuti nem jön össze, nálam is ez volt a baj. Most viszont, szerintem összejött, mert nem görcsöltem rá a témára sem, és nem is figyeltem semmit magamon, max a hasamat.
Nem értem, egyáltalán miért kell ilyeneket használni... Ja, hogy jobb legyen a forgalom a gyógyszertárakban. Anélkül is teherbe lehet esni, és még lehet, hogy hamarabb sikerül. Nem kell görcsölni rajta, hanem csak szexelni, amikor kedved tartja, és annyi. Én azt gondolom, hogy ha valaki a hõje alapján azt hiszi, hogy na, most van peteérése, akkor tuti, hogy elkezd görcsölni a dolgon, és ilyenkor általában nem szokott összejönni a baba.
A kérdező hozzászólása: Wondfo tesztet használok.most vagyok a 8.cn-en és már elkezdett ovu fájdalmam lenni, de félek ha nem tesztelgetek, akkor még több az esély hogy nem jön össze, mert nem tudom követni hogy mikor van peteérésem teszt nélkül mert az ovufájdalmat érzek 5-6 napig is. Köszönöm a válaszokat! aranyosak vagytok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)

Hogyan kell alkalmazni a hőmérőzést? mikor milyen magasnak kell lennie a hőmnek?

Legjobb válasz: Az a lényege, hogy a ciklus elsõ napján kezd mérni a hõdet, ha lehet higanyos hõmérõvel mert szerintem az a jobb. A hõmérõt este rázd le és készitsd az ágyad mellé, mert ébredéskor amikor még nem kelsz ki az ágyból akkor kell megmérni vagy szájban nyelv alatt v. hüvelyben v. végbélben kb 5 percig mérj. A tüszörepedést megelõzõ kb 14 napon alacsony a hõmérséklet 37 C alatti, a tüszörepedést követõen a hõ felmegy 37 C-ra vagy annál magasabbra. A mesni elõtt 12-24 órával szokott leesni a hõ és akkor megjön a mensi, ha késik és a hõ is fenn marad van esély a terhességre.

Az a lényege, hogy a ciklus elsõ napján kezd mérni a hõdet, ha lehet higanyos hõmérõvel mert szerintem az a jobb. A hõmérõt este rázd le és készitsd az ágyad mellé, mert ébredéskor amikor még nem kelsz ki az ágyból akkor kell megmérni vagy szájban nyelv alatt v. hüvelyben v. végbélben kb 5 percig mérj. A tüszörepedést megelõzõ kb 14 napon alacsony a hõmérséklet 37 C alatti, a tüszörepedést követõen a hõ felmegy 37 C-ra vagy annál magasabbra. A mesni elõtt 12-24 órával szokott leesni a hõ és akkor megjön a mensi, ha késik és a hõ is fenn marad van esély a terhességre.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi

Elmagyaráznátok nekem ezt a hőmérőzési technikát? Mikor magas, mikor alacsony? Mikor "kell" szexelni, hogy baba legyen? Illetve honnan lehet tudni hogy baba van?

Köszönöm

Legjobb válasz: www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel,úgy hogy még az ágyban fekszel,megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.

http://www.babatervezok.otthona.net itt nagyon jó leírásokat találsz. Minden reggel, ugyanabban az idõben kell mérni, lehetõleg digitális hõmérõvel, úgy hogy még az ágyban fekszel, megvárni két csippanást legalább (az elsõ csippanás után még megy feljebb egy picit általában a hõ) A ciklus.hu-n le tudod jegyezni az eredményeket. Így kapsz egy görbét. A ciklul elején áltaában alacsonyabb a hõ, a középidõben, ovulációkor leugrik, majd magasabbra megy a hõ, mint a ciklus elején. Nem mindenkinek ugrik le a hõje tüszõrepedés elõtt. Nem törvényszerû. A hõmérõzgetés inkább arra ad választ, hogy normális-e a ciklusod, jól mûködsz-e, van-e peteérésed, mert a hõd általában már a meglévõ ovulációt jelzi, tehát elõre nehéz vele bármit is megjósólni. Általában akkor van baba a dologban, hogyha a hõ fennt marad folyamatosan a ciklus végén is, amikor nem jön meg a menstruáció. Amikor leesik a hõ ciklus végén jelzi, hogy meg fog jönni. Legjobb módszer arra, hogy biztos legyél az ovulációba, és hogy mikor kell szekxelni, az az ovulációs teszt. Ez megmutatja neked mikor kell együtt lenni, mikor van ovulációd.
...ui: én szájban mértem digitálissal. Van aki a nuniba dugja.
Hát...ha rendszertelen, és hormonális problémáid vannak, akkor egy endokrinológust kellene felkeresni, majd õ szépen rendbetesz, és jöhet a bébi. De pl. ha rendszertelen is, egy havi méréssel meg lehet állapítani van-e peteérésed egyáltalán. Vagy pl melyik fázisoddal van a probléma (ovuláció elõtti, vagy utánni). Szerintem érdemes kipróbálni. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!!! Akkor ha hormon bajos vagyok, és rendszertelen a menzeszem akkor ez a módszer aligha jó, jól értem ugye?:)

Ma kezdtem el a homerozest, de nem igazan tudom, h hogyan mukodik, valaki elmagyarazna, h mikor hogyan kell alakulnia a honek, es mi mit jelent?

tudom, h utana tudok olvasni, de engem nem az elmelet, hanem a gyakorlat erdekelne. nem volt pe-m, kaptam fogamzasgatlot, h bealljon a ciklus, a doki azt mondta, h ok vagyok, abba is hagytam, es megint csak a 34-ik napon jott meg. ma reggel 36.6 a hom, gondolom ez az alaphom - ciklus 3. napjan vagyok. elore is koszonom a segitsegeteket.

Legjobb válasz: A hõmérõzés azon egyszerû leven mûködik, hogy peteérés tájékán magasabb pár fokkal a nõi test hõmérséklete. 36, 5 alapállapotban , peteéréskor 36, 8 pl. Reggeli hõfokot kell nézni,ahogy felkelsz, ha jól tudom. Ez az ébredési hõ.ezt kell bejegyezni a kalkulátorba, melyik minden nap megjegyzi. Ha napokig gyanúsan fent van a hõd és nem vagy beteg, se megfázva, valószínû babás lettél.

A hõmérõzés azon egyszerû leven mûködik, hogy peteérés tájékán magasabb pár fokkal a nõi test hõmérséklete. 36, 5 alapállapotban , peteéréskor 36, 8 pl. Reggeli hõfokot kell nézni, ahogy felkelsz, ha jól tudom. Ez az ébredési hõ.ezt kell bejegyezni a kalkulátorba, melyik minden nap megjegyzi. Ha napokig gyanúsan fent van a hõd és nem vagy beteg, se megfázva, valószínû babás lettél.
Peteéréskor leesik a hõ, és után ugrik fel hirtelen.

Mikor kell elkezdeni a hőmérőzést, és hogyan kell használni az ovutesztet? Egész hónapban minden nap? Hogy működnek ezek? Köszönöm előre is

szeretném tudni, hogy van e egyáltalán peteérésem, elég rendszertelen a vérzésem :S 1-2 hónapig szeretném méregetni, hogy mi a helyzet, hogy egyáltalán tudok e teherbeesni. PCO-s tuti, hogy nem vagyok, mert nem régvolt vizsgáltaom, úgyhogy az nem állhat az utamba. Még nem próbálkoztunk a babával, csakmost akarunk, és szeretnék biztosra menni:)

Legjobb válasz: Mindent megtalálsz itt: http://babatervezok.otthona.net/

Mindent megtalálsz itt: http://babatervezok.otthona.net/

Mit jelent ez a hőmérőzés dolog? Sajnos en nem ertek ehhez, mennyinek kell lennie a testhonek, ha terhes vagyok? Es mennyinek kell lennie, hogy teherbe essek?

lehet egy kicsit hulyen kerdeztem de sajnos fogalmam sincs errol a homerosdi dologrol:(

Legjobb válasz: http://www.babazo.hu/szakertok/20070519ahomerozesrol.html Itt részletesen leírják, hogyan kell.Sok szerencsét, ha babára gyúrtok!

http://www.babazo.hu/szakertok/20070519ahomerozesrol.html Itt részletesen leírják, hogyan kell.Sok szerencsét, ha babára gyúrtok!
szia. én tök véletlen egyik este megmértem a hõt, hogy megnézem mennyi, de csak ugy véletlen.És 37, 5 volt.Hiszed vagy nem, én egybõl tudtam hogy terhes vagyok.Pedig az elsõ hõmérõzésem volt, és azt se tudtam hogy mennyinek kell lenni, babásan vagy nem babásan.Ha 37 felett van, akkor terhes vagy, ha alatta akkor nem.Én legalábbis igy tapasztaltam meg.sok sikert:) egy 21éves lány

Ez a hőmérőzés hogy megy? Mikor kell csinálni, hol mérjem a hőmet, mikor kell elkezdeni?

kérlek segítsetek sima h?mér? vagy digitális?

Legjobb válasz: Szia! Én is most kezdtem. Érdemes sima hõmérõvel 5 percig hüvelyben vagy nyelv alatt, de sztem hüvelyben pontosabb... ((A ciklus.hu-n tudod a mért adatokat rögzíteni, és a linket itt velünk is megosztani.)) A mérést mindenképpen reggel kell, mielõtt még kikelnél az ágyból, és mindig ugyanabban az idõpontban. Viszont a diagram leolvasáshoz/értelmezéséhez nem értek, de itt vannak olyan kedves ismeretlen ismerõsök akik ebben segítenek. (Bármikor el lehet kezdeni a mérést, de jobb úgy gondolom, hogy menstruáció után, így napról napra pontosan nyomon tudod követni a változásokat. Üdv. Kócos Barby

Szia! Én is most kezdtem. Érdemes sima hõmérõvel 5 percig hüvelyben vagy nyelv alatt, de sztem hüvelyben pontosabb... ((A ciklus.hu-n tudod a mért adatokat rögzíteni, és a linket itt velünk is megosztani.)) A mérést mindenképpen reggel kell, mielõtt még kikelnél az ágyból, és mindig ugyanabban az idõpontban. Viszont a diagram leolvasáshoz/értelmezéséhez nem értek, de itt vannak olyan kedves ismeretlen ismerõsök akik ebben segítenek. (Bármikor el lehet kezdeni a mérést, de jobb úgy gondolom, hogy menstruáció után, így napról napra pontosan nyomon tudod követni a változásokat. Üdv. Kócos Barby
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen akkor holnap elkezdem mert holnapra elfog múlni és a második ciklustól gondolom beáll mikor milyen a hõm köszönöm mégegyszer

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!