Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a hüvelygyűrűt (8 db)

Elölször használok nuvaring hüvelygyűrűt és a menzeszem 3. napján tettem fel. Ugyebár az 1-5 közötti napok valamenyikén kell az elsőt felhelyezni. Ebben az esetben mennyi idő után mondható hogy véd a teherbeesés ellen a hüvelygyűrű?

a válaszokat előre is köszönöm

Legjobb válasz: A betegtájékoztatóban pontosan le van írva! Ha nem az elsõ napon helyezed fel, akkor 7 napig kell kiegészítõ védekezés.

A betegtájékoztatóban pontosan le van írva! Ha nem az elsõ napon helyezed fel, akkor 7 napig kell kiegészítõ védekezés.

Hogyan kell használni a hüvelygyűrűt? Vagyis mikor kell feltenni először?

Legjobb válasz: Nuvaring? Menstruáció elsõ napján kell felhelyezni. Itt mindent pontosan leírnak. http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/nuvaring_01..

Nuvaring? Menstruáció elsõ napján kell felhelyezni. Itt mindent pontosan leírnak. http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/nuvaring_01..

Hogyan kell használni a hüvelygyűrűt?

ezt is ki kell iratni? hogyan hat? van mellékhatása?

Legjobb válasz: Nõgyógyász írhatja fel. Hormonális fogamzásgátló, tehát nem a spermium útjának akadályozásával véd. Mellékhatása természetesen van, mint minden hormonális készítménynek, de olyan minimális, hogy a többségnek nem kell attól tartani, hoyg bármi negatívumot tapasztal. Úgy kell használni, hoyg a gyûrût (ami egy gumiból készült karika) felteszed a hüvelyedbe, 21 napig nem bántod (esetleg ha vízzel leöblíted, annyi idõre kiveszed, de meg van határozva, hogy max. mennyi idõ telhet el úgy, hogy nincs benned) 21 nap után 7 olyan nap, amikor nem használod, majd újra jön 21 nap, amikor használod. Ugyanúgy mûködik, mint a fogmazásgátló tabletta, csak nem felejted el bevenni minden nap, nem befolyásolja a hatásosságát ha hasmenésed van, vagy ne adj'Isten hánysz.

Nõgyógyász írhatja fel. Hormonális fogamzásgátló, tehát nem a spermium útjának akadályozásával véd. Mellékhatása természetesen van, mint minden hormonális készítménynek, de olyan minimális, hogy a többségnek nem kell attól tartani, hoyg bármi negatívumot tapasztal. Úgy kell használni, hoyg a gyûrût (ami egy gumiból készült karika) felteszed a hüvelyedbe, 21 napig nem bántod (esetleg ha vízzel leöblíted, annyi idõre kiveszed, de meg van határozva, hogy max. mennyi idõ telhet el úgy, hogy nincs benned) 21 nap után 7 olyan nap, amikor nem használod, majd újra jön 21 nap, amikor használod. Ugyanúgy mûködik, mint a fogmazásgátló tabletta, csak nem felejted el bevenni minden nap, nem befolyásolja a hatásosságát ha hasmenésed van, vagy ne adj'Isten hánysz.
Ha hízásra hajlamos vagy, akkor óvatosan! Én híztam tõle, meg a barátnõim is.Amúgy irtó praktikus és kényelmes, csak hát...

Hogy kell felhelyezni a hüvelygyűrűt?

Nem volt még sose, még a kezembe sem, és nem is tervezek szexuális életet élni mostanában. Csak hallottam erről a módszerről és tetszik, csak nem tudom hogy lehet felrakni? A tampon felrakással is bénázok, hogy tudom ezt a méhszájig felrakni? (Illetve levenni?) 19/L

Legjobb válasz: Majd én megmutatom ;)

Majd én megmutatom ;)
Teljesen más, mint a tampon, és a gyûrû gyakorlatilag a helyére ugrik, ha már félig betoltad. Kivenni egy fokkal macerásabb, de bele lehet jönni azért. Én is azt hittem, hogy bénázni fogok vele, de tényleg nagyon jól beáll a helyére, teljesen magától!
Biztos rajta van a dobozon. És sajnos én nem tudok neked segíteni ebben lévén, nincs vaginám de annyira csak nem lehet bonyolult felhelyezni egy tampont. Mintha emlékeim azt súgnák, hogy már én is rajtam fel lánynak.
A hüvelygyûrû (bár az átmérõje elég nagy) nagyon rugalmas. Simán össze kell nyomni és feldugni.

Nem értem a nőgyógyász miért erősködött, hogy a menszesz 5. -ik napján kell a Nuvaring hüvelygyűrűt felrakni?

Most akarom az els?t feltenni és a tájékoztatóban az van, hogy a menstruáció 1-5 napján lehet felrakni, de ha az els? nap akkor hamarabb ad védettséget. Miért mondta az orvos, hogy az ötödik nap rakjam fel? Mert akkor kés?bb jön meg a havim? De utánna úgyis átáll a szervezetem a 21 napra, nem?

Legjobb válasz: Miért nem kérdezted meg tõle? Nem vagyok orvos, csak találgatni tudok: Ötödik nap gyengébb a vérzés, van akinél már csak pár csepp , s ilyenkor könnyebb felhelyezni, biztosabban fent is marad, "kezdõként" ugye ki kell tapasztalni, hogy milyen mélyre kell feltenni, s ezt jobb egy olyan napon, amikor már nem ömlik belõled. Van, akinek olyan sok van az elsõ néhány napon, hogy a fürdõkádból nem tud úgy kiszállni, hogy addigra ne a lábán folyjon a cucc... Az is lehet, hogy megfigyelték, hogy könnyebben tolerálják azok, akik a menstruáció vége felé teszik fel. Kevesebb a mellékhatás...

Miért nem kérdezted meg tõle? Nem vagyok orvos, csak találgatni tudok: Ötödik nap gyengébb a vérzés, van akinél már csak pár csepp , s ilyenkor könnyebb felhelyezni, biztosabban fent is marad, "kezdõként" ugye ki kell tapasztalni, hogy milyen mélyre kell feltenni, s ezt jobb egy olyan napon, amikor már nem ömlik belõled. Van, akinek olyan sok van az elsõ néhány napon, hogy a fürdõkádból nem tud úgy kiszállni, hogy addigra ne a lábán folyjon a cucc... Az is lehet, hogy megfigyelték, hogy könnyebben tolerálják azok, akik a menstruáció vége felé teszik fel. Kevesebb a mellékhatás...
Nekem is 5. napot mondott, én is most használom az elsõt :)
Azért, mert akkor kisebb az esélye annak, hogy egész hónapban pecsételõ vérzésed lesz. Ennyi.

Ha a hüvelygyűrű tájékoztatójába az van írva, hogy 7 napig kell kiegészítő védekezés akkor ugye ha 11-12. napon vagyok együtt gumi nélkül a barátommal akkor nincs okom félni?

Az van a tájékoztatójába írva hogy felhelyezés után 7 napig kell kiegészít? védekezés. Ha én a 11-12. napon akarok a barátommal gumi nélkül együtt lenni akkor ugye már semmi okom az aggodalomra?

Legjobb válasz: Jártál matekra? Szerintem a 11-12 nap a 7. után jön...Következtetés: elvileg akkor már véd.

Jártál matekra? Szerintem a 11-12 nap a 7. után jön...Következtetés: elvileg akkor már véd.
A kérdező hozzászólása: Igen jártam matekra és ismerem a számokat. De te is azt írtad, hogy ELVILEG véd.
Igen védekezhettek gumi nélkül. De én azért megvártam az elsõ hónapot, hogy belémélvezzen a párom.

Hogyan kell használni a Nuvaring hüvelygyűrűt? (véleményeiteket is leírhatjátok)

Mikor kell felhelyezni, kivenni? mert mindenkitől mást hallok.

Legjobb válasz: A betegtájékoztató mindent leír pontosan, neten is megtalálod (gugli a barátod :) ). Amúgy a legjobb találmány a világon, én imádom! :)

A betegtájékoztató mindent leír pontosan, neten is megtalálod (gugli a barátod :) ). Amúgy a legjobb találmány a világon, én imádom! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) amúgy guglin is sokszor néztem csak hol azt irja hogy a menstruáció elsõ 5 napján lehet felhelyezni hol meg azt hogy csak az elsõn
Lehet az elsõn is (akkor nem kell kiegészítõ védekezés), meg lehet az 5. napig bármikor, akkor viszont kell kiegészítõ védekezés. De ez így szerepel a betegtájékoztatóban is.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm:)
Elsõ alkalommal a nõgyógyász helyezi fel! Õ elmond mindent a továbbiakra vonatkozóan.
Utolsó: elsõ alkalommal SEM a nõgyógyász teszi fel. Annyira nem nehéz, kb 5 mp-et vesz igénybe...

Lehet, hogy hülye kérdés de a Nuvaring hüvelygyűrű a szex idején is benn van? Vagy ki kell venni?

Legjobb válasz: Napi három órára ki lehet venni, ha zavar, de én azt javaslom, próbáljátok ki, hogy zavar-e, mert mi egyáltalán nem érezzük szex közben, pedig már elég sok pózban kipróbáltuk. Illetve én néha érzem, legalábbis azt hiszem, azt érzem, de egyáltalán nem zavaró. Szóval nálunk bent van folyamatosan. :)

Igazából semmit se érezni, de ha kezeskedik, akkor elérheti. Nem véletlenül akkora az a gyûrû :P Ha letelt az elsõ ideje, ajándékozd neki! :P
Nem esik az ki! Kivenni sem olyan egyszerû... (visszahelyezni könnyebb). :) Én örülök, hogy a barátom azt mondta, nem zavarja, mert iszonyú macera lenne ki-be rakosgatni, akkor már inkább tablettáznék szerintem, ha folyton ki kéne venni a szexhez... Persze, hogy beléd élvezhet, az a lényege. :)
Az elsõ 1-2 alkalommal érezte a párom, de azóta egyszer sem. Egyikünk sem érzi, pedig sok pózban szoktuk csinálni. :P 3 év Nuvaringezés alatt 2x volt olyan, hogy szex végén, amikor a párom kivette a péniszét, jött vele a gyûrû is. A makkján volt. De semmi gáz, lemosom, visszateszem, ennyi. :)
Összesen 3 órára lehet kivenni, tehát ha többször szexeltek, akkor osszátok be úgy, hogy beleférjen a 3 órába. :) (De mondom, próbáljátok ki, hogy egyáltalán zavar-e!)
Napi három órára ki lehet venni, ha zavar, de én azt javaslom, próbáljátok ki, hogy zavar-e, mert mi egyáltalán nem érezzük szex közben, pedig már elég sok pózban kipróbáltuk. Illetve én néha érzem, legalábbis azt hiszem, azt érzem, de egyáltalán nem zavaró. Szóval nálunk bent van folyamatosan. :)
A kérdező hozzászólása: Engem belül zavar, mintha szúrná a hasam. :/
azt már én is éreztem h szúrja a hasam a tampon, akkor igazítani kell rajta mert a felhelyezés nem mindig jó.nekem is folyton utána kell igazítani.
A tampon eleinte engem is zavart, de rájöttem, hogy nem maga a tampon zavar, hanem a kihúzószál. Szóval én betûröm a hüvelyembe a szálat is, és így egyáltalán nem érzek semmit sem. Kellett 3-4 hónap, míg rájöttem erre.. Már majdnem feladtam a tamponozást :D
A kérdező hozzászólása: Engem még a tampon is szokott zavarni. (lehet hogy rosszul teszem fel) :O De remélem megszokom, még csak érdeklõdtem. Köszi. :)
De amúgy tényleg semmit nem lehet érezni a gyûrûbõl, mert a hüvelynek az a része érzéketlen szinte. Én 2 naponta ellenõrzöm, hogy fent van-e.
Maximm 2-3órára ki szabad venni, de egyébként 3 hétig folyamatosan fel van helyezve.
A kérdező hozzászólása: Hú nagyon köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)
A kérdező hozzászólása: Félnék, hogy kiesik. :/ És mellette belém élvezhet a barátom?
A kérdező hozzászólása: És ha naponta többet szexelünk? :O
Mi kivesszük, mert a barátom érzi, de az "iszonyú macera" azért nagy túlzás :D 2 másodperc ugyanis kivenni, hamarabb megvan, mint a bugyi:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!