Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a gyümölcs (54 db)

Hogyan lehet, hogy kell a gyümölcs-napot átvészelni, túlélni?

A héten kezdtem, ez az első gyümölcs-napom. Fogalmam sincs, mit fogok tudni csinálni, ha éhes leszek? Ti hogyan, miket ettetek, ittatok, ha napközben éhesek voltatok ezen a napon? Jó van almám és szőlőm, meg tudok venni (ha akarnék) rostos gyümölcslevet, de azon kívül mit lehet még tenni?

Legjobb válasz: Gusztustalan szar az egész. És az idióta nõk még el is hiszik az egészet. Kérdezõ, nem veszed észre, hogy már a nõk többsége is hanyagolja ezt a szart? Az egésznek semmi értelme. Egész nap csak cukrot eszel, másnap egész nap csak kenyeret meg csokit zabálsz. Aztán valahogy kalóriaminuszba kerülsz a sok tápérték-nullás kajától, és izmot veszítesz.

Gusztustalan szar az egész. És az idióta nõk még el is hiszik az egészet. Kérdezõ, nem veszed észre, hogy már a nõk többsége is hanyagolja ezt a szart? Az egésznek semmi értelme. Egész nap csak cukrot eszel, másnap egész nap csak kenyeret meg csokit zabálsz. Aztán valahogy kalóriaminuszba kerülsz a sok tápérték-nullás kajától, és izmot veszítesz.
Elfelejteni ezt a baromságot, és nem diétázni hanem életmódot váltani, sok mozgással, normális kajával....Szerintem.
Fogadjunk hogy nõnemû vagy XDDDD Gyümölcsnap XDDD Édes farkam
Gyümölcsnapon jóformán csak vizet és cukrot(gyümölcscukrot, fruktózt és egy kis glükózt) viszel be ami nem tud hasznosulni, egybõl a májba megy, ahonnét megy a zsírraktárba. Fehérje, ilyesmi? Nem kéne? És ha vége van a 90 napnak mit csinálsz?
Istenem, miért kell nekem ilyenek közt élnem?
Hát, ha megeszel napi 3-4 almát és ezt 2-3 liter rostos lével kíséred le, akkor nem leszel éhes. :)
Istenem, mért kell elvenni a más lelkesedését? Mit keresnek itt a diéta ellenesek? Mindenkinek a saját dolga hogy hogyan próbál fogyókúrázni, melyik a legjobb módszer neki. Amúgy a kérdésre visszatérve, a gyümölcs napra próbáld meg intézni a dolgaid, foglald le magad, így el is felejtesz enni. Nekem ez vált be :)
A kérdező hozzászólása: Nem, nem lehet a pajzsmirigyem miatt, és tudom, hogy mibõl erednek a plusz-kilók. Ha nem ilyen csúnya, és a "másikat hülyének nézõ stílusban" indítottad volna a hozzászólásodat, akkor nem azt kapod tõlem, amit kaptál. Megérdemelted. "Amilyen az agyonisten, olyan a fogadjisten!"
Nyugodj meg, én sem ilyen hangnemben beszélek/írok. Fehérjét tudod nem csak 1 napig kell enni a héten, hanem ha nem akarsz izomból fogyni, minden nap kellene! Nem eszel cukrot, zsíros dolgokat, habos süteményt, oké. De akkor miért is akarsz fogyni? Nem étkezel egészségtelenül, de akkor honnan a felesleg? Nem lehet hogy fogyókúra helyett inkább egy pajzsmirigyvizsgálatra lenne szükséged?
A kérdező hozzászólása: Ne gyere a közelünkbe, senki nem hívott, kerülj el minket amilyen messzire csak lehet! Világos? Senki sem kötelezett arra, hogy ebben a kérdés-csoportban olvasgass!
Istenem, mért kell elvenni a más lelkesedését? Nincs kedvem 50x leírni, így inkább idemásolom egy kommentemet: A fogyókúrának van egy nagy rákfenéje. Tudtad, hogy az izmok fenntartásához háromszor annyi energiára van szükség, mint a háj megtartásához? Nos, ha te nem is tudod, a tested nagyon is jól tudja. Így aztán amikor fogyókúrába kezdesz, hülye lenne a hájat elégetni, amikor az izmok jóval több kalóriát követelnek. Magyarul: az izmodból fogsz fogyni. Csakhogy! Amint az izmodból elkezdesz fogyni, kevesebb kalóriára lesz szüksége a testednek, tehát még kevesebbet kell enned. ha fogni akarsz. Így aztán megint az izmodból fogsz fogyni, és ez így megy tovább a kúra végéig. A kúra végén pedig szépen visszahízod az egészet, de már nem izom, hanem zsír formájában, aminek a fenntartásához ugyebár kevesebb energia kell...
Én csak a Tescóban találtam eddig.


Hogyan és, mikor kell a gyümölcs fa magoncot beoltani vagy szemezni, illetve idõsebb fát át szemezni?

Legjobb válasz: Százféle variáció van, komplett könyveket kéne idemásolni. Keress rá a neten így pl., hogy "alma oltása", "szilva szemzése", stb, ami érdekel. A Youtube-on ugyanígy meg is nézheted. Ha valami konkrét kérdésed lesz majd, akkor kérdezz. A fás oltások ideje egyébként március-május között van általában, a zöldszemzéseké meg június-szeptember.

Százféle variáció van, komplett könyveket kéne idemásolni. Keress rá a neten így pl., hogy "alma oltása", "szilva szemzése", stb, ami érdekel. A Youtube-on ugyanígy meg is nézheted. Ha valami konkrét kérdésed lesz majd, akkor kérdezz. A fás oltások ideje egyébként március-május között van általában, a zöldszemzéseké meg június-szeptember.
nem mai, de örök értéket képvisel: http://www.youtube.com/watch?v=IBdPu3V7_oY

Igaz, hogy a gyümölcsöt étgyomorra kell enni mert ha kaja után eszed akkor hízlal és rohad?

Legjobb válasz: Hízalni akkor is hízlal, ha éhgyomorra eszed, pl. tökmindegy hogy ha éhgyomorra nyomsz be 5 banánt ( 1 banán átlagosan 150 kalória, a méretétõl függ. ) vagy pedig tele hasra. Ha pl ötöt megeszel az már 750 kalória, ami több szelet sütinek felel meg, hiába gyümölcs mégis sok benne a gyümölcscukor. Érdemes kerülni a banánt, a szõlõt ill. az aszalt gyümiket. De napi több almát, epret, bogyós gyümit, málnát, dinnyét ilyesmit nyugodtan egyél, ezekben nagyon kevés a cukor! :) Az a része a mondatodnak hogy rothad, az igaz. Ugyanis minden kajának van emésztési ideje. A gyümölcsnek fél óra-1 óra (attól függ hány darab gyümit, vagy mekkora mennyiségben eszed). DE ez elõemésztés: valójában a beleidben emésztõdik meg a gyümölcs, késõbb, csak a gyomor segíti az elõemésztést. A többi kajának több az emésztési ideje: a fehérjének 3-4 óra (az olajos halaknak még több) a szénhidrátnak 2-4 óra (attól függ milyen szénhidrátot eszel, fehér kenyeret, vagy teljes kiõrlésû terméket) a zsírnak is több az emésztési ideje. Vannak kifejezetten nehéz ételek (pl. töltött paprika) utána érzed hogy nyom a gyomrod. Na azért, mert ott rengeteg szénhidrátot keversz zsírral és fehérjével is. Egy töltött paprikát megemészteni nem piskóta... pont azért mert 3 típusú anyag keveredik a gyomrodban: zsír, ch, és fehérje. Nemcsak diéta, de emésztés szempontjából is jobb pl. fehérjét (húst: csmellet, sajtot, halat, tojást pulykamellet stb) enni zöldséggel mert könnyebben emészted mint ha szénhidráttal (krumpli, rizs stb) ennéd. A zöldség az mindennel emésztõdik: szénhidráttal és fehérjével is, ez az egyetlen "anyag" amit a tested hússal és szénhidráttal is képes megemészteni. DE ha pl. eszel egy rizses húst, akkor az kb 3-4 óra alatt bomlik le a gyomrodban míg ha csmellet/húst eszel zöldséggel, nem érzed annyira tele magad, könnyebben emésztesz (meg kalória szempontjából is kevesebb) Szóval ha különbözõ "anyagokat" (zsírt fehérjével, ch-t fehérjével stb) keversz össze a gyomrodban, az emésztési idõ növekszik. Ha te megeszel egy tál csirkemellet rizzsel/zöldséggel (aminek az emésztési ideje 2-4 óra) és utána eszel gyümölcsöt (aminek az elõemésztési ideje fél óra) akkor már fél óra után kész: a gyümivel kész van a gyomrod, megtörtént az elõemésztés, de a csmellet még nem emésztette meg a tested, mert azt megemészteni hosszabb idõ. Az elõemésztett gyümi menne tovább a belekbe: vékonybélbe, vastagbélbe, stb. Itt emésztõdne meg igazán. De nem tud "továbbmenni" mert útját állja a csirkemell a gyomrod alján (hisz azt etted legelõször). Ezért elkezd rothadni (igen ez a helyes kifejezés) a gyomrodban mert nem tud a vékonybélbe továbbjutni... Bocsi a sok szóismétlésért/hibákért :D

Hízalni akkor is hízlal, ha éhgyomorra eszed, pl. tökmindegy hogy ha éhgyomorra nyomsz be 5 banánt ( 1 banán átlagosan 150 kalória, a méretétõl függ. ) vagy pedig tele hasra. Ha pl ötöt megeszel az már 750 kalória, ami több szelet sütinek felel meg, hiába gyümölcs mégis sok benne a gyümölcscukor. Érdemes kerülni a banánt, a szõlõt ill. az aszalt gyümiket. De napi több almát, epret, bogyós gyümit, málnát, dinnyét ilyesmit nyugodtan egyél, ezekben nagyon kevés a cukor! :) Az a része a mondatodnak hogy rothad, az igaz. Ugyanis minden kajának van emésztési ideje. A gyümölcsnek fél óra-1 óra (attól függ hány darab gyümit, vagy mekkora mennyiségben eszed). DE ez elõemésztés: valójában a beleidben emésztõdik meg a gyümölcs, késõbb, csak a gyomor segíti az elõemésztést. A többi kajának több az emésztési ideje: a fehérjének 3-4 óra (az olajos halaknak még több) a szénhidrátnak 2-4 óra (attól függ milyen szénhidrátot eszel, fehér kenyeret, vagy teljes kiõrlésû terméket) a zsírnak is több az emésztési ideje. Vannak kifejezetten nehéz ételek (pl. töltött paprika) utána érzed hogy nyom a gyomrod. Na azért, mert ott rengeteg szénhidrátot keversz zsírral és fehérjével is. Egy töltött paprikát megemészteni nem piskóta... pont azért mert 3 típusú anyag keveredik a gyomrodban: zsír, ch, és fehérje. Nemcsak diéta, de emésztés szempontjából is jobb pl. fehérjét (húst: csmellet, sajtot, halat, tojást pulykamellet stb) enni zöldséggel mert könnyebben emészted mint ha szénhidráttal (krumpli, rizs stb) ennéd. A zöldség az mindennel emésztõdik: szénhidráttal és fehérjével is, ez az egyetlen "anyag" amit a tested hússal és szénhidráttal is képes megemészteni. DE ha pl. eszel egy rizses húst, akkor az kb 3-4 óra alatt bomlik le a gyomrodban míg ha csmellet/húst eszel zöldséggel, nem érzed annyira tele magad, könnyebben emésztesz (meg kalória szempontjából is kevesebb) Szóval ha különbözõ "anyagokat" (zsírt fehérjével, ch-t fehérjével stb) keversz össze a gyomrodban, az emésztési idõ növekszik. Ha te megeszel egy tál csirkemellet rizzsel/zöldséggel (aminek az emésztési ideje 2-4 óra) és utána eszel gyümölcsöt (aminek az elõemésztési ideje fél óra) akkor már fél óra után kész: a gyümivel kész van a gyomrod, megtörtént az elõemésztés, de a csmellet még nem emésztette meg a tested, mert azt megemészteni hosszabb idõ. Az elõemésztett gyümi menne tovább a belekbe: vékonybélbe, vastagbélbe, stb. Itt emésztõdne meg igazán. De nem tud "továbbmenni" mert útját állja a csirkemell a gyomrod alján (hisz azt etted legelõször). Ezért elkezd rothadni (igen ez a helyes kifejezés) a gyomrodban mert nem tud a vékonybélbe továbbjutni... Bocsi a sok szóismétlésért/hibákért :D
#2: A napi több almában több a cukor, mint egy közepes banánban. Sõt, egyetlen alma is képes ezt elérni, persze ahhoz nagy alma kell. Viszont a banán sokkal laktatóbb, mint az alma, éhesen egyértelmû, hogy a banánt választanám s jól tenném. Ha zavarna a magas szénhidrátbevitel (mérsékelten teszui is), a dinnyét kerülném, nem a banánt, mivel a dinnyébõl sokkal több az elégséges adag (ez persze emberfüggõ is), simán lehet kilószámra enni, ami valóban sok cukor. Bár addig nem gond, amíg elégeti az ember.
Még mindíg jobb lehet egy csokipacal, mint egy helyesírási hiba rossz humorral fûszerezve.
jaaaaa. tudom. olyan mint az étcsoki, csak ez nem csoki, hanem gyomor. tehát csokipacal. vagy?
mi az az étgyomor?
Az, hogy hizlal azt nem tudom, de igaz, mert az a bélben emésztõdik, és nem a gyomorban. Így a benne lévõ jó (vitaminok) kárba vész, ha összekeveredik az egyéb gyomortartalommal:)
Ennek, nincsen jelentõsége, hogy mikor fogyasztasz gyümölcsöt.
Nem a hizlalás miatt, de igaz. A hasznos tápanyagtartalma éhgyomorra szívódik fel legjobban. Ha elõtte fõételt eszel, az emésztõrendszer arra "rendezkedik be", így a gyümölcs tápértékének nagy része elvész. (De a cukor az cukor marad, a hizlalásnak ehhez semmi köze.)

Almás-körtés pálinkába milyen aszalt gyümölcsöt tegyek, hogy finom legyen? ÉS meddig kell benne hagyni? Ha ajándékba adnám a pálinkát előtte vegyem ki a gyümölcsöket?

Legjobb válasz: Hát,szerintem almát-körtét.De viccen kívül,bármit tehetsz bele,és nem kell kivenni.Mazsola is jó,sõt,füge vagy datolya is. Többfélét is tehetsz,hogy jól nézzen ki,az ízét csak gazdagítja,nem rontja el.

Hát, szerintem almát-körtét.De viccen kívül, bármit tehetsz bele, és nem kell kivenni.Mazsola is jó, sõt, füge vagy datolya is. Többfélét is tehetsz, hogy jól nézzen ki, az ízét csak gazdagítja, nem rontja el.
igen csak azt már úgy hívják, hogy vegyes gyümölcs ami soha nem Rézangyal szintre utal xD. Hát nem is tudom minek van alma-körte íze, talán a banánnak, meg a pulykafarhátnak. "érdekes" kérdés, "érdekes" válasz. Bár nem gyümölcs de a mézzel sosem árthatsz, 1 bizonyos pontig. Rakj bele körtét, almát, akkora szeletre vágva, hogy épp kiszedhetõ legyen, hisz ha benne hagyod az 1 isteni finom, "alattomos" falat lesz :) Egyszer majd próbáld ezt ki málna/"fehéreper" pálinkával, vagy mézes barackkal. hmm. Egyébként ha "benne hagyod a gyümölcsöt" ágyas pálinkának hívjuk szebben ;) Nem kötekedésbõl.

Más bölcsiben is van olyan, hogy egy gyerek egy bizonyos játékkal csak egy bizonyos napon játszhat? Illetve van más oviban is olyan, hogy a szülőknek kell vinni gyümölcsöt? Aztán persze van aki visz, és van aki nem.

Legjobb válasz: A bölcsirõl nem tudok irni, de a mi ovinkban is a szülõknek kell vinni a gyümölcsöt. Beosztották, hogy ki melyik nap hozza.Egy nap általában négy gyereknek kell vinni, azt mondták kb. fél kilót.

A bölcsirõl nem tudok irni, de a mi ovinkban is a szülõknek kell vinni a gyümölcsöt. Beosztották, hogy ki melyik nap hozza.Egy nap általában négy gyereknek kell vinni, azt mondták kb. fél kilót.
Igen, a mi ovinkban is a szulok viszik a gyumolcsot, minden szerdan, sajnos Magyarorszag idaig sullyedt. De nalunk szivesen fogadjak a rajzlapot es egyaltalan mindent, Gyorben!
Szia! A mi ovinkban ezt gyümölcsnaposságnak hívják. Évkezdéskor a szülõk meg szokták szavazni, mert így minden nap ehetnek a gyerekek gyümölcsöt. Általában mindenkire havonta, másfél havonta kerül sor , és kb. egy-másfél kilót hoznak. Aki nem áll túl jól anyagilag, olcsóbb, kevesebb gyümölcsöt választ. De mûködik!!

5 hónapos a babám, anyatejes, de meg kell kezdenem a gyümölcsök kóstoltatását, mert csak 6-7 naponta van kaki. Bízom benne, hogy ez majd segít. Mennyi baracklevet adjak neki elsőre? A szopatás után kell megpróbálnom?

Legjobb válasz: Tudom, hogy ez még normális, csak szegénykém a 6. napon már kínlódik.Kétszer adtam neki kúpot, ami meghozta a várt eredményt, de nem akarom, hogy hozzászokjon.Annyi helyrõl hallottam/ olvastam, hogy késõbb sem tud kúp nélkül kakilni.Akkor már inkább a gyümölcs. A védõnõm szerint is megér egy próbát,hátha segít. Köszönöm, hogy megírtad a véleményed !

A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy ez még normális, csak szegénykém a 6. napon már kínlódik.Kétszer adtam neki kúpot, ami meghozta a várt eredményt, de nem akarom, hogy hozzászokjon.Annyi helyrõl hallottam/ olvastam, hogy késõbb sem tud kúp nélkül kakilni.Akkor már inkább a gyümölcs. A védõnõm szerint is megér egy próbát, hátha segít. Köszönöm, hogy megírtad a véleményed !
Bocsi:...nem volt hajlandó...
Anyatejes babáknál az is normálisnak számít, ha csak 10 naponta van kaki.A szervezete 100%-ban hasznosítja az anyatejet, ezért nincs salakanyag.Ha csak ezért akarod hozzátáplálni szeríntem várj míg betölti a 6hót. Egyébként szopi után kínáld pár kiskanál lével, majd péppel.Nem bíztos hogy el fogja fogadni, de ne erõltesd.

Az utcán a saját gyümölcsét áruló néni/bácsi- nak is megannyi adót kell fizetni, hogy árulhassa a házi gyümölcsét? :S XD

Olvasgatom a kérdéseket, és azt szűrtem le, hogy az ég adta világon mindenért adók , meg feltételek garmadával kell rendelkezni, hogy ha több embernek adok el dolgokat, nem csak 1-2 ször 1 hónapban. Most akkor az utca szélén házi almát/szőlőt/ szilvát áruló néni/bácsinak is a nyereség után adót, meg helypénzt kell fizetni? + engedély az önkormányzatól, meg az államtól? + egészségügyi bizonylat, hogy nem mérgező a gyümölcse? De kereskedelmi végzettséggel is kell rendelkezni? Papírokkal kell rendelkeznie, melyben felsorolja az összes jogszabályt, és törvényt, ami kereskedelemből kifolyólag az eladó-vevő kötelezettségeit, lehetőségeit felsorolja? Tehát számlát is kell tudnia írni egy nyomorult 10 dkg szilváról?? És ha ezeket nem teljesíti, akkor nyugodt szívvel feljelenthettem, és akár a házát is kiperelhetem belőle, vagy most mi a fene van? Van olyan ország ahol nem kell semmit bejelenteni, és nyugodtan árusíthatok mindent a neten, akár aukciós,licit oldalon, anélkül, hogy bármilyen cég kellene hozzá, meg engedély?

Legjobb válasz: igen

igen
A nénik is bácsik kiváltották az õstermelõi igazolványt. Ezzel talán 800e Ft-ig adómentes az amit elad.
Sosem azokkal a nénikkel és bácsikkal van a baj, amelyik a saját gyümölcsét árulja. Ne haragudj azokra! A baj azokkal van, akik lopják a terményeket, vagy számla nélkül veszik és adják tovább. Akik marokkói DDT-vel kezelt 100 Ft-os csomagban árulják a paprikát. Na azokat tényleg le kellene csukni. (Meg azokat az áruházláncban dolgozó vezetõket, akik képesek hasonló szennyet behozni és árulni.)

Hogy kell megfőzni a zabpelyhet? (gyümölcshöz) Elég felforralni, és amikor már puhának néz ki, levenni?

Legjobb válasz: Milyet használsz? Mert a Müllerben lehet kapni direkt babáknak Kölln típusút, az olyan, mint az ostya. Csak úgy lehet gyümölcshöz adni. Én pont ma próbáltam úgy, hogy forralt vízbe is raktam, és ahhoz adtam a gyümit, de úgy nem volt olyan jó. A sima zabpelyhet szerintem elég leforrázni is, és állni hagyni, hogy jól megszívja magát.

Milyet használsz? Mert a Müllerben lehet kapni direkt babáknak Kölln típusút, az olyan, mint az ostya. Csak úgy lehet gyümölcshöz adni. Én pont ma próbáltam úgy, hogy forralt vízbe is raktam, és ahhoz adtam a gyümit, de úgy nem volt olyan jó. A sima zabpelyhet szerintem elég leforrázni is, és állni hagyni, hogy jól megszívja magát.
Elõzõ vagyok. Máshol is lehet kapni, pl Spar, csak ott kétszer olyan drága! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Vettem DM-ben sima normál de kisszemû zabpelyhet. Aztán felforraltam vizzel, majd hipp-hopp puha lett. És tulajdonképpen ez a kérdés, hogy elég ennyit fõzni? De ha azt irod, elég leforrázni, akkor ez igy jó kell, hogy legyen :)
Elõzõek vagyok:-) Igen, az apróbb szemûnek szerintem elég kell, hogy legyen, ha leforrázva állni hagyod, nem kell fõzni. Majd írsz, hogy ment?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Végülis jónak tûnt, felforraltam a vizzel együtt, de utána már puha is volt :) A bébinek is izlett a gyümölccsel :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!