Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a fájásokat Az (12 db)

Hogy kell a fájásokat számolni? Mennyi idő telik el köztük és azt is, hogy mennyi ideig tartanak?

Legjobb válasz: Mindig mikor jön egy fájás írd fel az idõpontot. Néhány fájás után már tudod, hogy hány percenként jön , vagy, hogy egyátalán rendszeres-e. Nekem maga a fájások max 30 másodpercesek voltak, de lehet hogy a fájások hossza egyénenként változik.

Mindig mikor jön egy fájás írd fel az idõpontot. Néhány fájás után már tudod, hogy hány percenként jön , vagy, hogy egyátalán rendszeres-e. Nekem maga a fájások max 30 másodpercesek voltak, de lehet hogy a fájások hossza egyénenként változik.
Így van, azt kell nézni, hogy mikor kezdõdik a fájás, két fájás kezdete közötti idõre mondják azt, hogy hány percesekrõl van szó. És maga a fájás hossza végülis egyéni, de általánosságban elmondható az, hogy minél közelebb van a vége, minél sûrûbben jönnek a fájások, annál tovább tartanak és annál erõsebbek. És elvileg minél hosszabbak és minél erõsebbek, annál jobban nyitják a méhszájat. Nálam például nem volt bevezetõ szakasz, egybõl három perces fájásokkal kezdtem vajúdni és azok 30 mp hosszúak voltak, ez tartott 1-1, 5 órán át, majd már két percesek voltak, kb 40 mp hosszúak rövid ideig, aztán az utolsó egy órában már csak néha mértem, mert 50 mp hosszúak voltak és alig volt közöttük szünet. Elmúlt a fájás, vettem két nyugodt lélegzetet és már éreztem is, hogy jön a következõ. Hát, nem volt vicces, nagyon erõsek is voltak, meg is lepõdött mindenki, mert összesen három óra alatt tágultam ki teljesen zártról teljesen nyitottra. De megérte, inkább egy három órás intenzív, mint egy 12-24 órás lassabb vajúdás szerintem, csak sajnos ezt nem mi döntjük el.
1 2 3....
Az elõzõ kezdetétõl a következõ kezdetéig. Azt nézd, mikor kezdõdik a fájás. Miért? Fájásaid vannak?
A kérdező hozzászólása: Nincsenek fájásaim csak tudni szerettem volna ha eljön az idõ hogyan kell majd számolnom.Köszi a választ.
Igazán nincs mit.:) ))

39. hetes kismama vagyok, folyamatossan kemény a hasam, kisebb nagyon görcseim vannak második napja. Honnan fogom tudni, hogy az a fájás, az az, amikor már indulni kell? Úgy tudom nem minden esetben folyik el a magzatvíz, ez igaz?

Legjobb válasz: Szia! Igen ettõl én is féltem, hogy nem tudom majd megkülönböztetni a dolgot, hidd el, te is fogsz tudni majd különbséget tenni, mert azok a fájások, semmi mással nem összetéveszthetõk. Rendszeres idõközönként jelentkeznek, és egyre erõsödnek. A magzatvíz tényleg nem folyik el mindenkinek, pl: nekem is a doki repesztett burkot. Könnyû szülést kívánok.

Szia! Igen ettõl én is féltem, hogy nem tudom majd megkülönböztetni a dolgot, hidd el, te is fogsz tudni majd különbséget tenni, mert azok a fájások, semmi mással nem összetéveszthetõk. Rendszeres idõközönként jelentkeznek, és egyre erõsödnek. A magzatvíz tényleg nem folyik el mindenkinek, pl: nekem is a doki repesztett burkot. Könnyû szülést kívánok.
A rendszerességbõl fogod tudni, hogy ez már az. Fel fog tûnni, hoppá, megint itt van...és aztán upsz, megint, na akkor nézegesd az órát, hány percenként jön. Könnyû szülést, sok boldogságot!!!
en 39 hetes multam par nappal, van egy csomo fajas (labda a huvelyemben pörög fájás, feldugnak egy kést és jól megforgatják fájás, stb), a napokban tapasztaltam egy olyat, hogy elkezdtem mell alatt kemenyedni, es lefele kuszott a fajas, na, a szulesznom szerint az a jósló, ilyesmi lesz az igazi is. nem tudom mennyire altalanos ez, hogy mindnekinel ilyen e, de leirtam, hatha segit. en ugy tudom (lehet rosszul), hogy elõbb a nyákunk távozik, aztan a magzatviz, bár ki tudja. de majd ha 15 percenkent rendszeresen fájsz, akkor riaszthatsz, aztan ha 10 perces lesz, indulhattok. vannak még olyan trukkok, hogy ha setalsz picit, a jóslófájás elmulik, az igazi meg nem - ki fogom probalni :D
Igaz, nekem sem folyt el a vizem, repesztettek vajúdás közben. Tudni fogod, mert rendszeresen fognak jönni. Nekem 1 órással kezdõdtek este 7-kor, éjfélre 20 percesek lettek, 3-ra 7-8 percesek, és ezzel mentem a kórházba 10-kor, fél 2-kor burkot repesztettek és fél 6-ra meglett a babám. Szóval a rendszeressség adja meg az okot arra, hogy menni kell:-)


Ez már jóslófájás? Milyen az a fájás, aminél már menni kell szülni? Tegnap óta kisebb megszakitásokkal tompán fáj az alhasam olyan mensiszerüen.De ezt nem lehet lemérni hogy hány percesek ugyanis folyamatosan fáj és nem görcsölget. 37 hetes kismama

Legjobb válasz: Valószínûleg még nem az, ha nem rendszeres. De azért figyelj, hogyan változik a fájás jellege, lehet, hogy már valami felvezetõ-féleség. :) Nekem olyan volt, hogy nem lehetett eltéveszteni, hullámokban jött. A fájás maga erõs összerándulásokból állt, ami nem enyhült semmilyen testhelyzetben, utána két fájás között pihenõ, mintha elfújták volna. Nem biztos, hogy neked is ilyen egyértelmû lesz, de szerintem addig nem kell indulni, amíg nem bizonyos idõközönként jelentkeznek. (Persze ha nyugtalan vagy, hívd a szülésznõt, akárhány óra van. Õ majd eldönti.) Nagyon szurkolok neked!

Valószínûleg még nem az, ha nem rendszeres. De azért figyelj, hogyan változik a fájás jellege, lehet, hogy már valami felvezetõ-féleség. :) Nekem olyan volt, hogy nem lehetett eltéveszteni, hullámokban jött. A fájás maga erõs összerándulásokból állt, ami nem enyhült semmilyen testhelyzetben, utána két fájás között pihenõ, mintha elfújták volna. Nem biztos, hogy neked is ilyen egyértelmû lesz, de szerintem addig nem kell indulni, amíg nem bizonyos idõközönként jelentkeznek. (Persze ha nyugtalan vagy, hívd a szülésznõt, akárhány óra van. Õ majd eldönti.) Nagyon szurkolok neked!
Ez meg nem az.Nekem is volt ilyen egy hettel ezelott, reggel ugy ebredtem es megallas nelkul fajt az alhasam es derekam, mensi szeruen egesz estig.Este egy apolono mondta hogy ha nem mulik masnap, harmadnap sem menjek orvohoz, de amugy ez nem szulesi fajas.Masnap elmult azota sincs.En is a 37hetben vagyok.Akkor kell bemenni a korhazba mikor nem folyamatosan hanem idokozonkent van a fajas.
Készülõdik a picuri ezek jósló fájások, eltarthat akár a40-41-42.hétig is felkészít a szervezeted a szülésre. Az igazi fájásokat ösztönösen érezni fogod, hogy EZ már az!! Bízz az ösztöneidben!! Hullámszerüen jönnek majd és amikor 10 vagy 5 percenként nagyon fog fájni de ez már úgy is a végén van és utána meg is lesz a picike. Sok sikert!!

Ha majd eljön az időm és a fájásokat kell figyelnem, hogy rendszeresek-e akkor feküdjek, üljek vagy sétáljak? Amikor fájás nincs, akkor egyáltalán nem kell érezni a mensi szerű görcsöket? Vagy akkor is vannak, csak enyhébbek?

Legjobb válasz: Ha tudsz, akkor sétálj. A gravitáció segíti a tágulást. :-) Amikor szünet van két fájás között azt tényleg úgy kell érteni, hogy mintha elvágták volna a fájdalmat, nem fogsz mensi szerû görcsöket sem érezni. Sok sikert!

Ha tudsz, akkor sétálj. A gravitáció segíti a tágulást. :-) Amikor szünet van két fájás között azt tényleg úgy kell érteni, hogy mintha elvágták volna a fájdalmat, nem fogsz mensi szerû görcsöket sem érezni. Sok sikert!
Ahogy kényelmesebb. Valószínû a sétálás lesz a legjobb, de nekem olyan is volt, amikor 2-3 fájásig letámaszkodtam, vagy lefeküdtem. Majd megérzed. Ha nincs fájás, akkor nem fáj az elején.
Én az elején még feküdtem (20 és 10 perce fájások), de az 5 perceseknél már járkáltam. Egyrészt izgultam, hogy nemsokára meglesz a baba, másrészt úgy volt jobb. Amikor a fájás jött, volt, hogy leguggoltam vagy lehajoltam, mert a görcs erõsen húzott, de ahogy elmúlt, séta tovább. Ülni egyáltalán nem tudtam... A kórházban is járkáltam, amíg nem repesztették meg a burkot, mert úgy sokkal jobb volt. Tologattam magammal az infúziót:) Majd meglátod, hogy Neked hogy lesz jobb, egy idõ után már sehogysem;) És valóban, 2 fájás között semmi sincs. Nekem is meglepõ volt, és ott jöttem rá, hogy ezt tényleg nem lehet összekeverni jósló fájással (elsõ baba). TÉNYLEG tudod, hogy ez az!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ha elfolyik a magzatvíz akkor egyből jönnek a fájások? Vagy ezt hogy kell elképzelni? Csak ezért kérdezem mert 33 hetes vagyok és jó lenne tudni hogy ez hogy működik ha netán itt az idő.

Legjobb válasz: Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor,neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája

Szia! Nálam hajnali 3-kor el kezdett folyni a magzatvíz, folyott szülésig. 5-kor lettek rendszeresek és sûrûek a fájások. Aki mellettem vajúdott, egy nappal elõbb elfolyt a vize, nem voltak fájásai, de én elhoztam neki õket :-) Reggel hatkor együtt mentünk a szülõszobára. Nekem reggel fél nyolckor, neki este fél nyolckor lett meg a babája. Erre sajnos nincs olyan recept, ami mindenkinek egyformán bejön. Ezt már sokat írták, de tényleg tudni fogod, hogy eljön az idõ. Boldog babavárást, még élvezd ki, hogy kettesben vagytok! Utána pedig könnyû szülést! 3 hetes baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Értem...köszi:) Csak mert olyan erõs folyásom van hogy néha nem tudom most ez az vagy sem....azért köszi a választ
Hát akkor iráõny a doki! Nézzen meg azzal nem veszitesz, mert ha a magzatviz szivárog abból gond lehet!
A kérdező hozzászólása: de ez sztem akkor sem a magzatvíz....

Ahhoz, hogy megkülönböztessem a jósló fájásokat az igazitól elég meleg vízzel lezuhanyoznom, vagy bele is kell hosszabb időre ülni a kádba?

Csak zuhanyoztam kb. 15 percig, de nem múltak el, nem tudom, ez akkor lehet, hogy már rendes fájás?

Legjobb válasz: Én jó meleg fürdõbe ültem be a kádba, kb. 5-10 percre, de a fájások ugyanúgy jöttek, innen tudtam, hogy ezek már az igaziak. Nálam ez hajnalban volt, délre lett meg a kislányom.

Én jó meleg fürdõbe ültem be a kádba, kb. 5-10 percre, de a fájások ugyanúgy jöttek, innen tudtam, hogy ezek már az igaziak. Nálam ez hajnalban volt, délre lett meg a kislányom.
Mi újság?
A kérdező hozzászólása: Nincs baba, ma hazaküldtek minket, mert éjjelre elmúltak a nagyobb fájások. Meglátjuk lesz -e valami a napokban:)
Na hogy vagy? bementetek a kórházba? mit mondtak? vagy lehet hogy már megvan a baba?
Én azért már kíváncsiságból is beleültem volna a jó meleg vízbe :)
Ahogy Neked megnyugtatóbb. Én speciel utálom a kórházat, és csak akkor indulok, ha már tényleg szülünk, egy perccel sem töltök ott többet a kelleténél. :o) Szép szülést!
A kérdező hozzászólása: Nem fürödtem, nemsokára hazaér a férjem, akkor bemegyünk a kórházba, inkább nézzenek meg. 38. hetet kezdenénk szerdán, szombaton a ctg már mutatott rendszeres fájásokat, és 2111 volt az értékem is, kiváncsi leszek:)
Na mi újság? fürödtél már? és egyébként hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor ha nem lesz változás, becsüccsenek a kádba. 2. baba egyébként.
A rendes fájás idõtartama 40-60 mp, míg egy jósló olyan 20-30 mp-ig tart. Ez egy biztos pont. Nekem volt olyan, hogy másfél órán át ültem a kádban, mire leálltak a nagyjából 5 percenként érkezõ jóslók. Viszont a rendes fájások sûrûsödni fognak és erõsödni, szóval fel fogod ismerni így vagy úgy. A kádba beülni azért érdemes, mert úgy könnyebb, és jobban ellazulsz, legalábbis nekem az mindig segített, én álldogálni (zuhany alatt), már nem szeretek a finisben.
Ja, és kitartást és sok sikert az elõtted levõ megpróbáltatáshoz.Elsõ baba?
A kérdező hozzászólása: Még egyben vagyunk, most jön ez a hidegfront, kiváncsi leszek...:)

39hleszek szombaton. Semmi bajomnincsn semmi fájást nem éreztem. Lehethogy nem fog magátol beindulni henem beinditják a szülést? Az hogy müködik? Hány nappal kell befeküdni elötte? 1vagyok nyitva és a lepény 2-3fokba érett. Vagy császár lesz belöle?

Legjobb válasz: Én is pont szombaton leszek 39 hetes. Nyilalgatásokat nem érzel a hüvelyedben és egészent lent a combodban? Mert én se érzek különösebb fájásokat, görcsöket, csak ezt. A 36. héten teljesen zárt voltam, csak a méhnyak rövidült meg 1cm-rel, és 2fokban érett a méhlepényem. Azóta nem tudom mi van. Én bízok benne, hogy hamarosan elindul a dolog. Ne izgulj, nem lesz itt császár, van akinek elõjel nélkül indul meg. Es az a normális, ha szülésig zárt vagy!Légy nagyon türelmes, tudom nehéz, én is alig bírom már kivárni! Könnyû szülést!

Én is pont szombaton leszek 39 hetes. Nyilalgatásokat nem érzel a hüvelyedben és egészent lent a combodban? Mert én se érzek különösebb fájásokat, görcsöket, csak ezt. A 36. héten teljesen zárt voltam, csak a méhnyak rövidült meg 1cm-rel, és 2fokban érett a méhlepényem. Azóta nem tudom mi van. Én bízok benne, hogy hamarosan elindul a dolog. Ne izgulj, nem lesz itt császár, van akinek elõjel nélkül indul meg. Es az a normális, ha szülésig zárt vagy!Légy nagyon türelmes, tudom nehéz, én is alig bírom már kivárni! Könnyû szülést!

Mennyire igaz az, hogy a mg tabi gyengiti a fajasokat es ezert nem kell vegig szedni?

Most olvastam es kivancsi lennek, csak 3 het mulva megyek dokihoz. En napi 3x2 szedek mert az elejetol fogva nagyon sokat kemenyedek. Koszi elore is.

Legjobb válasz: Ma már volt ilyen kérdés keresd vissza!

Ma már volt ilyen kérdés keresd vissza!
Mindkét terhességemnél kórházban töltöttem az utolsó 2 és utolsó 5 hetet. Végig szedették velem. A dokim aztmondta semmi nem függ ettõl.
Mindkét gyerekem korábban érkezett, 2-3 napja hagytam abba a magnéziumot. Mindkétszer könnyen, gyorsan tágultam.
Nalam pl semmit nem okozott a fentiekbol. Vegig szedtem magneziumot ("csak" izomgorcs miatt, meg terhesseg elott is rendszeresen szedtem), 38+4-re szultem, magzatviz elfolyastol 6, 5 orara lett meg a lanyom. Fajt minden rendesen, tagultam, ahogy kell, es a lanyom buksijaval sem volt semmi gond. Es a dokim is hagyta, hogy szedjem, mikor mondtam neki, hogy nem hagynam abba. Egyebkent szerintem oriasi mennyisegben kene szedni ahhoz, hogy gondokat okozhasson.
én 36. hétig szedtem, a vajúdást éreztem rendesen az tuti, nagyon fájdalmas volt. Viszont tolófájásom nem volt egyáltalán...... de szerintem nem azért mert 36.hétig szedtem mg-ot, hanem valahogy a szervezetem nem tette a dolgát és az infúzió sem segített....
Moat mi van nem bánásból írtam de tényleg nem csak javasoltam hogy amig vár keresse vissza a kérdést!!Nem mindenki rossz indulatból ír ám!!!
Elso valaszolo nagyon kedves vagy. Inkabb azoknal legyel ilyen okos amikor az 1000. Terhes vagyok-e kerdest teszik fel!
Ugye a kemenyedesek ellen es gorcsok ellen nagyon jo, es ha tovabb szeded akkor nemh a fajasokat gyengiti de tagulni se ugy fogsz tole. Ha vkinel veszelyes a koraszules rengeteg magneziumot kap. Epp emiatt. Tenyleg nem jo 36.het utan szedni. Es valoban a baba fejet is csontositja igy ot is nehezebben tudod megszulni ha nem "igazodik" a feje a testedhez.
igen igy van
Nem véletlen csak a 36. hétig engedik szedni. Egyrészt nagyon csontosítja a baba fejét, ezáltal megnehezíti a szülést, másrészt fájásgyengeséget okozhat.
12 héttõl 34 hétig szedtem magnéziumot (magnerot) 3x1 vagy 3x2 (mikor mennyire voltak keményedéseim) Elég hosszú volt a szülés, és fájás gyenge voltam. Szerintem nem a magnézium miatt alakult így, mert addigra már szerintem kiment, 40 héten szültem. Nekem a doki azt mondta nincs az a magnézium mennyiség ami megállítana egy kijönni vágyó babát. Szóval aki jönni akar azt nem fogja a magnézium benntartani.
A kérdező hozzászólása: Koszonom nektek a valaszokat, szerintem en vegig szedni fogom amig a doki mast nem mond, de azert a szulesznomnel is rakerdezek majd.

Hogy kell értelmezni az NST-s papíron a görbéket? Hol mutatatja fájás erősségét?

nekem csak a fels? táblázaton van a görbe, és általában a 130 és 190között mozog.de ez a babó szívritmusa, nem?

Legjobb válasz: Szia. Az alsónak kellene lennie a méhtevékenységnek. De nem értem a tieden miért nincs görbe?

Szia. Az alsónak kellene lennie a méhtevékenységnek. De nem értem a tieden miért nincs görbe?
A kérdező hozzászólása: hát akkor ezt én sem értem.múlt héten voltam, akkor ezen a héten érdeklõdök majd. csak elõszõr voltam és nem is tudtam mi kell hogy rajta legyen, itt olvastam csak. köszönöm
Igen , ahol írod a fájás erõssége ott alul van jelezve, kérdezz ré tényleg legközelebb, bár én nem értek ezekhez a gépekhez, de lehet két gomb van rajta, és csak az lett bekapcsolva, ami a szívet nézi a manónak.Mást nem tudok elképzelni.
A felsõ táblázatnál az a jó , hogyha 120 és 180 között mozog az érték. Ez tényleg a babó szívverését mutatja. A te általad írt érték teljesen jó. Az alsó érték sok mindentõl függ. Páldául, hogy hanyadik hétben jársz. Nekem az elsõ NST-n egy egyenes csík volt a 0-a magasságában. Ez a 34. héten volt. Minden héten 20-al nõtt. A 38. héten már a 80-as értéket súrolta. Azért kérdezz rá a dokinál a következõ NST-kor.
A kérdező hozzászólása: köszi a 36.héten voltam, ezen a héten leszek 37.hétben, mindenképp rákérdezek, mert érdekelne, hogy van-e fájásom.
Nekünk nem mutatta az nst a fájásokat mert már régi fajta volt a gép csak a babó szívhangját.A szülõszobán ott már mutatnak mindent a gépek.
A kérdező hozzászólása: akkor az is lehet hogy nekem is régebbi volt a gép, azért nem mutatta.mindenképp megkérdezem az orvost.
A kérdező hozzászólása: sziasztok ma voltam NST-n kérdeztem mi van ezzel a fájás méréssel. itt is mérné, csak nem kapcsolják be ezt a funkciót.majd szülésnél :S azért kíváncsi lettem volna mit mutat, pont elért egy-két keményedés is közben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!