Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a cserepes krókuszt (2 db)

Hogyan kell gondozni a cserepes krókuszt?

Öntözés, fény?

Legjobb válasz: A krókusz tavaszi hagymás növény, a fejlõdési szakaszban amikor levelet, virágot hoz locsold heti két alkalommal, ha lehet a cserép alátétjébe öntsd a vizet. Mikor elvirágzik és elszárad, akkor van a pihenési idõszaka, nem kell locsolni. Sõt kiveheted a földbõl és a hagymát kora télen ültesd el újból a cserépbe. Akkor ismét heti két alkalommal lehet locsolni.Fényigénye szintén a fejlõdés, virágzás idõszakában nagyobb. Ideális hely számára az ablakpárkány, vagy az ablakközeli hely. Pihenõ idõszakában nincs szüksége fényre.Remélem sikeres lesz a krókusznevelésed

A krókusz tavaszi hagymás növény, a fejlõdési szakaszban amikor levelet, virágot hoz locsold heti két alkalommal, ha lehet a cserép alátétjébe öntsd a vizet. Mikor elvirágzik és elszárad, akkor van a pihenési idõszaka, nem kell locsolni. Sõt kiveheted a földbõl és a hagymát kora télen ültesd el újból a cserépbe. Akkor ismét heti két alkalommal lehet locsolni.Fényigénye szintén a fejlõdés, virágzás idõszakában nagyobb. Ideális hely számára az ablakpárkány, vagy az ablakközeli hely. Pihenõ idõszakában nincs szüksége fényre.Remélem sikeres lesz a krókusznevelésed
krókusz? az micsoda?
Fénybõl minél több, elvégre alapból ez kerti virág. Én mindig kiültetem a kertbe, miután elvirágzott, így a következõ tavasszal már ott nyílik, és szépen elszaporodik. Szerintem ha teheted, te is ültesd ki a szabadba.
Azt még hagy tegyem hozzá hogy a pihenési idõszakban azaz télen kell hogy érje hideghatás hogy virágozzon tavasszal. Hideghatás = minimum 1-2 hétig 2-3 fokos hidegen legyen sok sikert
Sziasztok! Köszönöm, hogy már feltettétek ezt a kérdést és adtatok is rá válaszokat. Nekem is van egy krókuszom, amit eredetileg csak a három hónapos gyakorlatom idejére ültettem bele egy sörös pohárba (nem volt kéznél cserép) és hát gyönyörû szép volt... A levirágzás után levágtam és sötétbe tettem. Most elõvettem és azt láttam, hogy a föld, amit a kertbõl szedtem hozzá, olyan kemény, mint a beton... Szóval nagy nehezen kiszedtem a földbõl a hagymákat és a rajtuk lévõ láthatóan száradt gyökérszerûségeket eldobtam és azt láttam, hogy ahol a növény kihajt, szép friss hajtások vannak. Most úgy döntöttem, megpróbálom gyökereztetni õket és amint ez megtörtént, elültetni õket földbe... A kérdéseim ezekkel kapcsolatosak. 1. Rosszul tettem, hogy leszedtem a gyökereket? 2. Rossz ötlet most gyökereztetni õket vizes szalvétán? Válaszaitokat megköszönném. :)
Sziasztok! És mi van ha tavasszal száradnak el a virágai, pedig az ablakban van, ahol rengeteg fényt kap?!
Talán kevés vizet adtál neki? Amúgy neked kivirágoztak, de télen a panel lakás adta korlátok miatt nem tudtam kitenni a szabadba, így csak a levelei nõttek meg, de azok meg olyan nagyok lettek, hogy lekonyult az egész... Hát sajnos, ez csúnyán kerti virág. :(

Hogyan kell gondozni a cserepes krókuszt?

Ma vettem és nem tudom, hogy milyen id?közönként és hogyan kell öntözni. Neten nem találtam több információt. El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a segítséget. ezt én is megtaláltam, de mivel cserepes és nincs kertem (azaz szobanövényként vettem) ezért nem tudom ki ültetni a kertbe.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget. ezt én is megtaláltam, de mivel cserepes és nincs kertem (azaz szobanövényként vettem) ezért nem tudom ki ültetni a kertbe.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!