Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a cserepes (12 db)

Cserepes fűszernövényt hogyan kell a lakásban (esetleg az erkélyen) életben tartani?

Legjobb válasz: Oké! 1. petrezyelyem 2. bazsalikom 3. oregánó Ezekkel szoktam próbálkozni, kevés sikerrel.

A kérdező hozzászólása: Oké! 1. petrezyelyem 2. bazsalikom 3. oregánó Ezekkel szoktam próbálkozni, kevés sikerrel.
Nem mindegy, hogy milyen füszernövényröl van szó, némelyik tüzö napot szeret, másik árnyékot, van, ami télálló, van ami meg kimondottan meleget igényel. Pontositsd a kérdésedet, akkor lehet rá úgy válaszolni, hogy használjon is.

Hogyan kell gondozni a cserepes krókuszt?

Ma vettem és nem tudom, hogy milyen id?közönként és hogyan kell öntözni. Neten nem találtam több információt. El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a segítséget. ezt én is megtaláltam, de mivel cserepes és nincs kertem (azaz szobanövényként vettem) ezért nem tudom ki ültetni a kertbe.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget. ezt én is megtaláltam, de mivel cserepes és nincs kertem (azaz szobanövényként vettem) ezért nem tudom ki ültetni a kertbe.


Hogyan kell gondozni a cserepes mentát? Kaptam egyet de már alul leperegtek a levelei felül van két kis uj levél rajta. Nem akarom kinyirni szegényt.

Legjobb válasz: Õsszel mindenképp lehullik a levele. Nem szobanövény. Növényt vissza kell vágni, 5 cm maradjon meg. Át kell ültetni nagyobb cserépbe, tavasszal a gyökérsarjakról fog újból kihajtani.

Õsszel mindenképp lehullik a levele. Nem szobanövény. Növényt vissza kell vágni, 5 cm maradjon meg. Át kell ültetni nagyobb cserépbe, tavasszal a gyökérsarjakról fog újból kihajtani.
A kérdező hozzászólása: Meg lehet még õket menteni?Télen lehetnek bennt a lakásba?2db om van remélem megmaradnak.

Hogyan kell öntözni a cserepes jácintot?

illetve hogyan kell gondozni?

Legjobb válasz: Lehhetõleg minél hûvösebb helyen tárold, de érje a napfény. Öntözni addig kell, amíg le nem száradnak a levelei. Az elvirágzás után a virágokat vágd le a szárral együtt, de ne tövig. A leveleket várd meg míg elsárgulnak, majd elhalnak. Eközben tápoldatozhatod is. Mikor már sárgák a levelek, vágd le õket, és a hagymát akár ki is ültetheted, hogy jövõre a kertben nyíljon a virág, vagy cserépben kirakhatod az udvarra. Semmit nem kell vele tenned, csak a fagyok elõtt beviszed újra egy hûvös, de napfényes helyre, és ott elkezded öntözni. Még karácsony elõtt elkezd majd virágozni, ha ügyes vagy.

Lehhetõleg minél hûvösebb helyen tárold, de érje a napfény. Öntözni addig kell, amíg le nem száradnak a levelei. Az elvirágzás után a virágokat vágd le a szárral együtt, de ne tövig. A leveleket várd meg míg elsárgulnak, majd elhalnak. Eközben tápoldatozhatod is. Mikor már sárgák a levelek, vágd le õket, és a hagymát akár ki is ültetheted, hogy jövõre a kertben nyíljon a virág, vagy cserépben kirakhatod az udvarra. Semmit nem kell vele tenned, csak a fagyok elõtt beviszed újra egy hûvös, de napfényes helyre, és ott elkezded öntözni. Még karácsony elõtt elkezd majd virágozni, ha ügyes vagy.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :)

Hogyan kell át teleltetni a cserepes erkély szamócát?

Legjobb válasz: Cserépben, erkélyen. Semmit nem kell csinálni vele, csak nem szabad hagyni kiszáradni. A talaj gyakori megfagyása-kiengedése az abszorpció nevû dolog folytán vizet távolít el a földbõl, így kiszáradhat. Ilyenkor tegyél rá havat és majd ráolvad, vagy 0 fokos vízzel öntözz. (Kiteszed a vizet flakonba, és mikor jegesedni kezd, akkor pont 0 fokos.) A meleg víz megölheti a fagyott növényt. Esetleg ha nem laksz elég magasan, akkor beteheted az erkély szélérõl a fal mellé, amikor nagyon komoly fagyokat jósolnak.

Cserépben, erkélyen. Semmit nem kell csinálni vele, csak nem szabad hagyni kiszáradni. A talaj gyakori megfagyása-kiengedése az abszorpció nevû dolog folytán vizet távolít el a földbõl, így kiszáradhat. Ilyenkor tegyél rá havat és majd ráolvad, vagy 0 fokos vízzel öntözz. (Kiteszed a vizet flakonba, és mikor jegesedni kezd, akkor pont 0 fokos.) A meleg víz megölheti a fagyott növényt. Esetleg ha nem laksz elég magasan, akkor beteheted az erkély szélérõl a fal mellé, amikor nagyon komoly fagyokat jósolnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen

Hogyan kell gondozni a cserepes krókuszt?

Öntözés, fény?

Legjobb válasz: A krókusz tavaszi hagymás növény, a fejlõdési szakaszban amikor levelet, virágot hoz locsold heti két alkalommal, ha lehet a cserép alátétjébe öntsd a vizet. Mikor elvirágzik és elszárad, akkor van a pihenési idõszaka, nem kell locsolni. Sõt kiveheted a földbõl és a hagymát kora télen ültesd el újból a cserépbe. Akkor ismét heti két alkalommal lehet locsolni.Fényigénye szintén a fejlõdés, virágzás idõszakában nagyobb. Ideális hely számára az ablakpárkány, vagy az ablakközeli hely. Pihenõ idõszakában nincs szüksége fényre.Remélem sikeres lesz a krókusznevelésed

A krókusz tavaszi hagymás növény, a fejlõdési szakaszban amikor levelet, virágot hoz locsold heti két alkalommal, ha lehet a cserép alátétjébe öntsd a vizet. Mikor elvirágzik és elszárad, akkor van a pihenési idõszaka, nem kell locsolni. Sõt kiveheted a földbõl és a hagymát kora télen ültesd el újból a cserépbe. Akkor ismét heti két alkalommal lehet locsolni.Fényigénye szintén a fejlõdés, virágzás idõszakában nagyobb. Ideális hely számára az ablakpárkány, vagy az ablakközeli hely. Pihenõ idõszakában nincs szüksége fényre.Remélem sikeres lesz a krókusznevelésed
krókusz? az micsoda?
Fénybõl minél több, elvégre alapból ez kerti virág. Én mindig kiültetem a kertbe, miután elvirágzott, így a következõ tavasszal már ott nyílik, és szépen elszaporodik. Szerintem ha teheted, te is ültesd ki a szabadba.
Azt még hagy tegyem hozzá hogy a pihenési idõszakban azaz télen kell hogy érje hideghatás hogy virágozzon tavasszal. Hideghatás = minimum 1-2 hétig 2-3 fokos hidegen legyen sok sikert
Sziasztok! Köszönöm, hogy már feltettétek ezt a kérdést és adtatok is rá válaszokat. Nekem is van egy krókuszom, amit eredetileg csak a három hónapos gyakorlatom idejére ültettem bele egy sörös pohárba (nem volt kéznél cserép) és hát gyönyörû szép volt... A levirágzás után levágtam és sötétbe tettem. Most elõvettem és azt láttam, hogy a föld, amit a kertbõl szedtem hozzá, olyan kemény, mint a beton... Szóval nagy nehezen kiszedtem a földbõl a hagymákat és a rajtuk lévõ láthatóan száradt gyökérszerûségeket eldobtam és azt láttam, hogy ahol a növény kihajt, szép friss hajtások vannak. Most úgy döntöttem, megpróbálom gyökereztetni õket és amint ez megtörtént, elültetni õket földbe... A kérdéseim ezekkel kapcsolatosak. 1. Rosszul tettem, hogy leszedtem a gyökereket? 2. Rossz ötlet most gyökereztetni õket vizes szalvétán? Válaszaitokat megköszönném. :)
Sziasztok! És mi van ha tavasszal száradnak el a virágai, pedig az ablakban van, ahol rengeteg fényt kap?!
Talán kevés vizet adtál neki? Amúgy neked kivirágoztak, de télen a panel lakás adta korlátok miatt nem tudtam kitenni a szabadba, így csak a levelei nõttek meg, de azok meg olyan nagyok lettek, hogy lekonyult az egész... Hát sajnos, ez csúnyán kerti virág. :(

Hogyan kell gondozni a kis méretű cserepes rózsát?

Hányszor kell locsolni? Ki lehet-e tenni közvetlen napfénynek? Vissza kell-e vágni? Ki lehet majd ültetni a kertbe?

Legjobb válasz: Szia! A gondozását én sem tudom, de ne ültesd ki! Én tavaly valentin napra katam cserépben rózsaszín rózsát, azt mondta a virágos ültessük ki nyáron, megtettem, meg is halt. Idén kaptam megint, ezt már nem ültetem ki.

Szia! A gondozását én sem tudom, de ne ültesd ki! Én tavaly valentin napra katam cserépben rózsaszín rózsát, azt mondta a virágos ültessük ki nyáron, megtettem, meg is halt. Idén kaptam megint, ezt már nem ültetem ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!