Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a begyulladt mellet (2 db)

Hogyan kell kezelni a begyulladt mellet? Lehet ilyenkor abból a mellból szoptatni a babát? Mennyi idő alatt múlik el az a feszítő, zsibbadáshoz hasonló nagyon kellemetlen érzés?

Legjobb válasz: A mell azért gyullad be, mert valamilyen baci jutott bele és az ott jól érzi magát, de ez csak akkor okoz ilyen tünetet, ha tejpangás is van. Ezért aztán jobb, ha minél hamarabb elkezded borogatni 12 órán belül(enyhébb esetben meleg borogatás, súlyosabbnél hideg) és nem hogy lehet szoptatni, de kellene is, mert a baba megszünteti a pangást és ezzel elmulasztja a gyulladást (és nem okoz neki semmiféle kárt). A lényeg abban van, hogy ahol a legnagyobb a feszülés oda kell kerülnie a baba alsó ajkának (ez általában a mell felsõ-külsõ része szokott lenni, ilyen esetben úgy kell szoptatni, hogy lefekszel és a baba lába a fejed felé, az arca a lábaid felé néz szopás közben) vagy ha ez sem segít, akkor "anyuka négykézlábra és a baba alatta"-póz is segíthet. És ezen felül fejni is kell nagyon alaposan legalább 6 óránként. Ha nem múlik el 2 napon belül, akkor menj el az orvoshoz, aki ír antibiotikumot rá.

A mell azért gyullad be, mert valamilyen baci jutott bele és az ott jól érzi magát, de ez csak akkor okoz ilyen tünetet, ha tejpangás is van. Ezért aztán jobb, ha minél hamarabb elkezded borogatni 12 órán belül(enyhébb esetben meleg borogatás, súlyosabbnél hideg) és nem hogy lehet szoptatni, de kellene is, mert a baba megszünteti a pangást és ezzel elmulasztja a gyulladást (és nem okoz neki semmiféle kárt). A lényeg abban van, hogy ahol a legnagyobb a feszülés oda kell kerülnie a baba alsó ajkának (ez általában a mell felsõ-külsõ része szokott lenni, ilyen esetben úgy kell szoptatni, hogy lefekszel és a baba lába a fejed felé, az arca a lábaid felé néz szopás közben) vagy ha ez sem segít, akkor "anyuka négykézlábra és a baba alatta"-póz is segíthet. És ezen felül fejni is kell nagyon alaposan legalább 6 óránként. Ha nem múlik el 2 napon belül, akkor menj el az orvoshoz, aki ír antibiotikumot rá.
Szia!Természetesen lehet szóptatni és szoptatni is kell, hogy elmúljon a mellgyúladásod.A hidegborogatással ügyelj, mert elapadhat a tejed a hidegtõl. Inkább szoptatás elõtt vegyél jó meleg zúhanyt a melleidet is túsoltassad ez segít.Tapasztalatból írom ezeket.Ha jól csinálod és kitudja szopizni a tejet a babád akkor néhány nap múlva elmúlik és a maradék tejet fejd le mert ez okozza a mellgyúladást.

Hogyan kell elapasztani a tejet? Állandóan begyullad a mellem hiába fejem, nem jön belőle semmi szopi után. Annyira fáj, ezt nem lehet kibírni. Valakinél hasonló eset?

Legjobb válasz: Szoptatsz is mellette? Ha igen, akkor próbáld meg, hogy a fejés elõtt meleg vizes ruhával beborogatod és átmasszírozod alaposan a melledet, hogy ne maradjon benne csomó. Persze ha továbbra is szeretnél szoptatni. Ha már nem szoptatsz, akkor épp csak annyira fejd le, hogy ne legyen kellemetlen érzés, mert ha fejed, akkor csak több termelõdik. Próbálj szedni homeopátiás bogyókat. Urtica urens, vagy Ricinus communis 15CH higításban, az apaszt.

Szoptatsz is mellette? Ha igen, akkor próbáld meg, hogy a fejés elõtt meleg vizes ruhával beborogatod és átmasszírozod alaposan a melledet, hogy ne maradjon benne csomó. Persze ha továbbra is szeretnél szoptatni. Ha már nem szoptatsz, akkor épp csak annyira fejd le, hogy ne legyen kellemetlen érzés, mert ha fejed, akkor csak több termelõdik. Próbálj szedni homeopátiás bogyókat. Urtica urens, vagy Ricinus communis 15CH higításban, az apaszt.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló. Mit jelent az a 15CH hígítás? Még nem szedtem homeós bogyókat.
2 csesze zsalyatea naponta, es hamar elapasztja
A szám azt jelenti, hogy hányszoros higításban van jelen a gyógykivonat a szerben. Az 5CH higítást tejserkentésre kell szedni ezekbõl, a 15CH-t pedig az apasztásra.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló.Ha még valamennyit szopik de pótolnom kell akkor is szedhetem a homeós bogyót? Nem megy át a picibe? Vagy ha át is megy akkor nem lesz baja?
Nem lesz baja, nyugodtan. De miért nem szoptatod, ameddig van tejcsi?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!