Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a begyulladt (11 db)

Hogyan kell a begyulladt csomót kimaszírozni a mellből?

Majdnem egy tenyérnyi csomó van a mellemben, nagyon fáj. Hiába maszírozom, nem oldódik. Szóval pontosan hogyan? És közben még fejni is kellene? Érzem, van benne egy csomó tej, de egy csepp sem jön ki.

Legjobb válasz: A babám, két hónapja csak cumiból fogadja el a tejcsit, szóval csak fejni tudok, szoptatni nem.

A kérdező hozzászólása: A babám, két hónapja csak cumiból fogadja el a tejcsit, szóval csak fejni tudok, szoptatni nem.
szia elõször meleg vizes borogatást tegyél rá, aztán amikor érzed hogy puhul és nem fáj annyira akkor kezd el masszírozni, kívülrõl befelé haladva óramutató járásával azonos irányban pici köröket írva le 2ujjaddal (azt is óramutató járással megegyezõen). a mellbimbóig, de ott már óvatosabban. ja igen, és hónaljtól kezd.jönni fog ki a tejci közben. (én amikor ezt csináltam, bekészítettem a mellem alá egy poharat is, hogy abba csöpögjön)
remélem érthetõ voltam :) a kivülrõl-befelé azt jelenti, hogy a mellbimbó felé haladj
Nincs egy kis fehér, vízhólyagszerû pötty a bimbódon?Mert, ha igen, akkor az tejcsatorna elzáródás.Steril tûvel meg kell picit szúrni és ömleni fog a tej.Nekem is volt már többször, ezt hiába masszírozod, nem segít rajta.
... (bocs) kell várni. nekem egyszer csak 2 hét alatt múlt el a keményedés. rövid idõre borogasd hideggel, vagy jéggel, ha nagyon fáj.

Hogyan kell kezelni a begyulladt mellet? Lehet ilyenkor abból a mellból szoptatni a babát? Mennyi idő alatt múlik el az a feszítő, zsibbadáshoz hasonló nagyon kellemetlen érzés?

Legjobb válasz: A mell azért gyullad be, mert valamilyen baci jutott bele és az ott jól érzi magát, de ez csak akkor okoz ilyen tünetet, ha tejpangás is van. Ezért aztán jobb, ha minél hamarabb elkezded borogatni 12 órán belül(enyhébb esetben meleg borogatás, súlyosabbnél hideg) és nem hogy lehet szoptatni, de kellene is, mert a baba megszünteti a pangást és ezzel elmulasztja a gyulladást (és nem okoz neki semmiféle kárt). A lényeg abban van, hogy ahol a legnagyobb a feszülés oda kell kerülnie a baba alsó ajkának (ez általában a mell felsõ-külsõ része szokott lenni, ilyen esetben úgy kell szoptatni, hogy lefekszel és a baba lába a fejed felé, az arca a lábaid felé néz szopás közben) vagy ha ez sem segít, akkor "anyuka négykézlábra és a baba alatta"-póz is segíthet. És ezen felül fejni is kell nagyon alaposan legalább 6 óránként. Ha nem múlik el 2 napon belül, akkor menj el az orvoshoz, aki ír antibiotikumot rá.

A mell azért gyullad be, mert valamilyen baci jutott bele és az ott jól érzi magát, de ez csak akkor okoz ilyen tünetet, ha tejpangás is van. Ezért aztán jobb, ha minél hamarabb elkezded borogatni 12 órán belül(enyhébb esetben meleg borogatás, súlyosabbnél hideg) és nem hogy lehet szoptatni, de kellene is, mert a baba megszünteti a pangást és ezzel elmulasztja a gyulladást (és nem okoz neki semmiféle kárt). A lényeg abban van, hogy ahol a legnagyobb a feszülés oda kell kerülnie a baba alsó ajkának (ez általában a mell felsõ-külsõ része szokott lenni, ilyen esetben úgy kell szoptatni, hogy lefekszel és a baba lába a fejed felé, az arca a lábaid felé néz szopás közben) vagy ha ez sem segít, akkor "anyuka négykézlábra és a baba alatta"-póz is segíthet. És ezen felül fejni is kell nagyon alaposan legalább 6 óránként. Ha nem múlik el 2 napon belül, akkor menj el az orvoshoz, aki ír antibiotikumot rá.
Szia!Természetesen lehet szóptatni és szoptatni is kell, hogy elmúljon a mellgyúladásod.A hidegborogatással ügyelj, mert elapadhat a tejed a hidegtõl. Inkább szoptatás elõtt vegyél jó meleg zúhanyt a melleidet is túsoltassad ez segít.Tapasztalatból írom ezeket.Ha jól csinálod és kitudja szopizni a tejet a babád akkor néhány nap múlva elmúlik és a maradék tejet fejd le mert ez okozza a mellgyúladást.

Van kepetek arrol, hogyan kell kinezni egy fogacskanak, amikor kibujik a foga? Vagy elotte, mikor begyullad?

Legjobb válasz: szia nekem nincs de én sem tudtam mielõtt nem bujt de annyira egyértelmû volt mikor áthasadt az ínye meg elõtte már átlátszódott a kis fehér fog mikor megrepedt meg mondom egyértelmû volt :) lassan bujik elõ de nekünk kis hegyesek :)

szia nekem nincs de én sem tudtam mielõtt nem bujt de annyira egyértelmû volt mikor áthasadt az ínye meg elõtte már átlátszódott a kis fehér fog mikor megrepedt meg mondom egyértelmû volt :) lassan bujik elõ de nekünk kis hegyesek :)
Szia! Képem nekem sincs, bár lefotózni sem engedné a fiam.. :) Ahogy az elõttem szóló irta, én sem tudtam, hogy hogyan néz ki, de amikor kezdett kibújni a foga teljesen egyértelmû volt! A bedagadást ne úgy képzeld el, mint amikor nekünk be van dagadva a foginyûnk, és a fél arc fel van puffadva:) Csak minimálisan az inye, 1 picit duzzadtabb, és látszik alatta 1 fehér kis csik (ez a fog), majd amikor áttöri az inyet, akkor is 1 kis fehér csíkocska van kint, kis reszelõs :) ) Kb. ennyi, nálunk legalább is igy volt!
kerestem képet, ezen valamennyire látható: a két alsó, az egyik már picit kezdett áttörni. http://kepfeltoltes.hu/view/110120/fogacska5_www.kepfeltolte.. Én amúgy csak az alsóknál láttam, hogy jönni fog, a többi (felsõk, rágók) csak picit duzzadtak voltak, aztán áttört.
Szia!Fiamnak dececember közepén bujt ki a 2 alsó. http://kepfeltoltes.hu/view/110120/P1060029_www.kepfeltoltes..
Sorry december:)


Hogyan kell elapasztani a tejet? Állandóan begyullad a mellem hiába fejem, nem jön belőle semmi szopi után. Annyira fáj, ezt nem lehet kibírni. Valakinél hasonló eset?

Legjobb válasz: Szoptatsz is mellette? Ha igen, akkor próbáld meg, hogy a fejés elõtt meleg vizes ruhával beborogatod és átmasszírozod alaposan a melledet, hogy ne maradjon benne csomó. Persze ha továbbra is szeretnél szoptatni. Ha már nem szoptatsz, akkor épp csak annyira fejd le, hogy ne legyen kellemetlen érzés, mert ha fejed, akkor csak több termelõdik. Próbálj szedni homeopátiás bogyókat. Urtica urens, vagy Ricinus communis 15CH higításban, az apaszt.

Szoptatsz is mellette? Ha igen, akkor próbáld meg, hogy a fejés elõtt meleg vizes ruhával beborogatod és átmasszírozod alaposan a melledet, hogy ne maradjon benne csomó. Persze ha továbbra is szeretnél szoptatni. Ha már nem szoptatsz, akkor épp csak annyira fejd le, hogy ne legyen kellemetlen érzés, mert ha fejed, akkor csak több termelõdik. Próbálj szedni homeopátiás bogyókat. Urtica urens, vagy Ricinus communis 15CH higításban, az apaszt.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló. Mit jelent az a 15CH hígítás? Még nem szedtem homeós bogyókat.
2 csesze zsalyatea naponta, es hamar elapasztja
A szám azt jelenti, hogy hányszoros higításban van jelen a gyógykivonat a szerben. Az 5CH higítást tejserkentésre kell szedni ezekbõl, a 15CH-t pedig az apasztásra.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló.Ha még valamennyit szopik de pótolnom kell akkor is szedhetem a homeós bogyót? Nem megy át a picibe? Vagy ha át is megy akkor nem lesz baja?
Nem lesz baja, nyugodtan. De miért nem szoptatod, ameddig van tejcsi?

Mit kell csinalni a begyulladt koromaggyal? TEgnap megsertettem az olloval, koromvagas kozben a nagy labjjamat es tiszta voros az egesz es nagyon erzekeny, be van dagadva. ( A sarkabol akartam kivagni a kormot, hogy ne nojjon be)

Legjobb válasz: Betadine kenõccsel kenegesd és tegyél rá géz lapot 3napig:)Ja és elötte áztasd 20percig meleg de nem forró vizben:) Ha ez 3nap alatt nem múlik el illetve nem megy le a duzzanat akkor meleg kamillás vizben áztasd(gyógyszer tárban lehet kapni száritott kamilla virágot!):) Ezt az orvos javasolta nekem és nekem bevállt:)

Betadine kenõccsel kenegesd és tegyél rá géz lapot 3napig:) Ja és elötte áztasd 20percig meleg de nem forró vizben:) Ha ez 3nap alatt nem múlik el illetve nem megy le a duzzanat akkor meleg kamillás vizben áztasd(gyógyszer tárban lehet kapni száritott kamilla virágot!):) Ezt az orvos javasolta nekem és nekem bevállt:)
A Betadine tényleg nagyon jó, bár én nem a kenõcsöt, hanem a tinktúrát használom mindenre. Ha esetleg mégis begyulladna, éjszakára köss a gyulladt részre egy darab paradicsomot, reggelre kiszívja. Akkor betadine-t neki és este megint paradicsomos kötés. Garantáltan meggyógyul a legmakacsabb gyuladás is.
A kérdező hozzászólása: Uh, nagyon koszonom!Betadin epp nincs itthon, de maris rakok ra paradicsomot!

Császár szülés után volt úgy valaki vagy halott e valaki olyanról h begyulladt a a sebbe és műteni kellet neki észre lehet venni hogy begyulladt vagy csak orvos tudja ezt észre venni fájdalmas ez vagy nem?

Legjobb válasz: Begyulladhat, de az fáj is, azt észreveszed. De tanulj meg írni, a halott és a hallott között óriási a különbség... És a kellet is mást jelent, mint a kellett.

Begyulladhat, de az fáj is, azt észreveszed. De tanulj meg írni, a halott és a hallott között óriási a különbség... És a kellet is mást jelent, mint a kellett.
Anno én császárral születtem (28 éve). Akkor még hosszában vágtak. Anyukámnak begyulladt a sebe, azt mondta, hogy nagyon fájt neki, ebbõl eredõen kapott egy fertõzést a méhe és a mûtét során el is távolították neki. Akkor 23 éves volt. Azóta már szerintem ilyen nem fordulhat elõ, nekem is begyulladt egy kicsit a külsõ varrat, de pár napos betadinos kezeléssel elmúlt, nem is fájt, csak gennyes volt. Ha fáj, akkor valószínû, hogy az már a belsõ varrat...

Begyulladt a lábamon a köröm és ezért nagyon lecsökkent a tejelvállasztásom. Antibiotikumot is kell szednem, nehezen gyógyul. Mit tegyek, hogy újra legyen elég tejem (60g-ról 180g. )?

Legjobb válasz: Ezt nem igazán értem: a körömágy begyulladásától lett kevesebb a tejed? Miért kell szedned antibiotikumot? Nem a köröm nõtt be? Szerintem próbáld meg az okot megszûntetni így a gyulladás is megszûnik. Tedd a babát minél többször cicire, így tudod serkenteni a tejtermelést.

Ezt nem igazán értem: a körömágy begyulladásától lett kevesebb a tejed? Miért kell szedned antibiotikumot? Nem a köröm nõtt be? Szerintem próbáld meg az okot megszûntetni így a gyulladás is megszûnik. Tedd a babát minél többször cicire, így tudod serkenteni a tejtermelést.
Mennyi idõs a babád? Mibõl gondolod, hogy nem elég neki a tejed?

A bal oldalon a kisajkam egy kis részében valami van, lehet hogy begyulladt és feldagadt. Ez lehet szörtüsző gyuladástól? Mivel kell kezelni? 12/L

Legjobb válasz: a kisajkadon nincs szõr, ergo nem lehet szõrtüszõgyulladás! látatlanban nem lehet megmondani, hogy mi az. sztem várj egy kicsit, ha nem múlik el irány a nõgyógyász!

a kisajkadon nincs szõr, ergo nem lehet szõrtüszõgyulladás! látatlanban nem lehet megmondani, hogy mi az. sztem várj egy kicsit, ha nem múlik el irány a nõgyógyász!
Semmivel, majd elmúlik. Ha nem akkor irány a doki.
A kérdező hozzászólása: ok
Jobb, ha elmész nõgyógyászhoz. Csak õ tud biztosat mondani.
nekm ha gombám van, sajnos sûrûn, akkor mindig ez a tünetem. kicsit ég, piros, dagadt, esteleg viszket, de ez nem mindig.
A kérdező hozzászólása: és ez elfog múlni?

Kislányomnak begyulladt a füle (3 hete kapott fülbevalót) eddig nem volt vele gond, de mára bepirosodott neki és hátul kicsit gennyes. Mivel kenjem? Lehet, hogy ki kell majd venni?

Legjobb válasz: Szia! Igaz, kicsit csúnya lessz, de a Betadin oldatot ajánlanám, akár oda cseppentve vagy fültisztitó pálcika segítségével és, mozgasd naponta a fülbevalót a kicsi fülébe gyógyulásig.

Szia! Igaz, kicsit csúnya lessz, de a Betadin oldatot ajánlanám, akár oda cseppentve vagy fültisztitó pálcika segítségével és, mozgasd naponta a fülbevalót a kicsi fülébe gyógyulásig.
Fõzzél kis kamillateát, és egy vattával töröld át Neki naponta többször. Nekünk még a popsikrémet mondta a védõnõ (Bepanten, Sudocrem..). De a betadin is jó lehet!
szia.nekünk tetrán kenõcsöt javasoltak.és be is vált.
Szia, nekünk is a tetrán vált be.
Az én kislányomnál is volt ilyen probléma, én egyszerûen neogranormonnal kentem be, teljesen rendbe jött neki..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor nem kell kivennem...megijedtem

31hetes terhes vagyok 8 éve volt császárom 3napja begyulladt a hegem azt mondta a doki hogy valószínűleg egy belső varrat nem szívódott fel rendesen meg kell várni amíg a szervezet kilöki. Mit tegyek?

Azon gondolkodom hogy elmegyek sebészetre mert már nagyon fáj meg félek nehogy a bébikémnek valami baja legyen bár a doki azt mondta hogy nem befolyásolja a baba fejl?dését csak nekem kellemetlen. Ti mit tennétek? Volt valaki így?

Legjobb válasz: szerintem minden képp kérd ki egy sebész véleményét is ,én is császárral szültem 6 éve és most várom a második babát de ha ilyen problémán lenne én bisztos nem hagynám annyiba a dolgot.boldog baba várást

szerintem minden képp kérd ki egy sebész véleményét is , én is császárral szültem 6 éve és most várom a második babát de ha ilyen problémán lenne én bisztos nem hagynám annyiba a dolgot.boldog baba várást


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!