Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a babóca (11 db)

Ha vége a closy gyógyimnak a 7. napon (ugyanis 3. naptól kellet kezdenem szedni a 2*1 tabit 7. napig) akkor mikor kell "együtt" lenni a párommal aktívan, hogy összejöjjön a babóca?

Legjobb válasz: Szia. Gondolom kell menned dokihoz uh-ra és vérvételre. Akkor a dokid tutira meg fogja mondani hogy mikor legyetek aktívabban együtt mert figyeli a petéid növekedését. De a biztonság kedvéért 2-3 naponta legyetek együtt és persze ahogy jól esik! Szorítok hogy sikerüljön!

Szia. Gondolom kell menned dokihoz uh-ra és vérvételre. Akkor a dokid tutira meg fogja mondani hogy mikor legyetek aktívabban együtt mert figyeli a petéid növekedését. De a biztonság kedvéért 2-3 naponta legyetek együtt és persze ahogy jól esik! Szorítok hogy sikerüljön!
Szerintem is a 2 napontai együttlét a legbiztosabb. A kiskatonáknak is ez a legideálisabb. Úgy olvastam, hogy ha kétnaponta ürülnek, akkor termelõdnek a legaktívabb, és legnagyobb számban. A hõmérséklet méréssel, és a nyálkád figyelésével is elkaphatod a legmegfelelõbb pillanatot. Sok sikert!!!:)

Babakötvény? Mi kaptunk egy értesítőt, hogy a babóca megkapta a pénzt, és ott rajta van az adószáma is. Az nem elég? Kell kérni külön adókártyát? A családi pótlék igazolására elég a bankszámlakivonat, vagy ahhoz is kell egy külön igazolás?

Legjobb válasz: Családi pótlékról a MÁK-tól kell igazolás, a bankszámlakivonat nem elég. Adókártya külön nem kell, mivel a MÁK-tól kapott értesítõn rajta van az adószám. Én nemrég nyitottam a Start számlát az OTP banknál, kérték az igazolást a családi pótlékról, az értesítõt a MÁK-tól és a gyerkõc lakcímkártyáját. Nagyon sok idõ volt a Start számla, kb. 20-szor kellett a nevem aláírnom, egy maréknyi papírt kitöltöttek, a végén én kaptam egy szál papírt. :) Egyébként szerintem érdemes az értesítõt lemásolni, mert az eredetit a bank elvette, így én nem is tudom, hogy mi az adószáma.

Családi pótlékról a MÁK-tól kell igazolás, a bankszámlakivonat nem elég. Adókártya külön nem kell, mivel a MÁK-tól kapott értesítõn rajta van az adószám. Én nemrég nyitottam a Start számlát az OTP banknál, kérték az igazolást a családi pótlékról, az értesítõt a MÁK-tól és a gyerkõc lakcímkártyáját. Nagyon sok idõ volt a Start számla, kb. 20-szor kellett a nevem aláírnom, egy maréknyi papírt kitöltöttek, a végén én kaptam egy szál papírt. :) Egyébként szerintem érdemes az értesítõt lemásolni, mert az eredetit a bank elvette, így én nem is tudom, hogy mi az adószáma.
Adókártyát mindenféle képpen kell kérni! Én körbe érdeklõdtem a bankoknàl oda kell a csp. Igazolàs, meg minden papírt anyakönyvi kivonat, levél a kincstártól hogy a kincstári számlána pénz! Az államkincstár adta az igazolàst a csp. hoz, de mikor bementem õk adják a legmagasabb kamatot ott nyitottam meg a start számláját, így minden papírt adat megvan náluk csak az anyakönyvi kivonatot adó kártyát kellett bemutatni! 8, 5 % adnak , míg a bankoknàl 4-5-6 a max kamat, és a bankban ha 18 évesen kiveszi a pénzecskét levonnak a pénzfelvételért 0, 05% jutalékot! Ha van pénzem vagy kap valakitõl az àllamkincstárba átutalom vagy begyek befizetem. Ott úgy mûködik hogy 10.000 ft-ért veszel egy állampapírt aminek megvan az x év futamidelye x kamata, év végén a kamat is rájön és azzal együtt kamatozik tovább.
Nekünk az apeh kérés nélkül küldte az adókártyáját a babának.

Hogy Celsius foknak kell lenni-e a szobában hogy a babóca ne fázzon?

November végén december elején szülök. Els? baba, és halvány lila g?zöm nincs hány foknak kell a szobában lenni.

Legjobb válasz: 18-20-22 fok körül. Melegebb nem nagyon jó.

18-20-22 fok körül. Melegebb nem nagyon jó.
az én babám 20-22 fokban fázik!! nálunk 24 fok van. neki ez igy jo!!
Az én kislányom januári, tehát õ is a legnagyobb télben született, nálunk napközben 22 fok volt éjszaka 20 és fürdéshez pedig 24. Ennél melegebb nem kell, mert ha leizzad sokkal könnyebben megfázhat. Vannak ismerõseink, ahol napközben 24-25 fok van este fürdéshez meg 27-28, na azok a gyerekek szinte havonta betegek. az én kislányom 9 hónapos és eddig egyszer volt egy kisebb náthája.
Szia! Nálunk állandóan 23-24 fok van, éjszakára 24-re állítom a termosztátot, hidegebbe mi fázunk. Mondjuk a kisfiam nem bírja elviselni magán a takarót (semmilyet), sem hálózsákot, így pamut pizsamában alszik, alatta hosszú ujjú body. Nem beteges, születése óta 2* volt beteg, de azok sem megfázások voltak. Most 16 hónapos.
Áprilsban szültem. Azt mondta a Doktornõ, mindenképpen fûtsek 23-24 fokot a szobában, amikor hazajövünk, hszen a Picúrka 37 fokhoz van szokva. Néhány hét alatt szpen lassan "hûtsem" vissza a hõmérsékletet 20-22 fok közé, ahogy nekünk jó. Hiszen a baba késõbb is velünk fog élni, azt fogja természetesnek, megfelelõnek tartani, amiben a család él. Kislányom egyébként nagyon fázós, így 20 fok körül van éjjel a szobájában, viszont vastagabban öltöztetem. Így ezzel is lehet kicsit variálni. Mindent a baba fog alakítani úgy is.
Ahogy az elején kialakítod, a Bab ahhoz fog hozzászokni. Amúgy nálunk is napközben 21-22 fok van, .éjjel nem fûtünk, 20-ra hül vissza.Mi így szoktuk meg és 14 hónap alatt 1x volt náthás. És csatlakozom az elõttem szólókhoz, a túl meleg sem jó, mert elõbb megfázik ha kisebb huzat éri. Azt sem bírom elnézni mikor néhány anyuka 20 fokba sétához is úgy beöltözteti a gyereket hogy alig látszik ki a ruha alól.


Hogyan kell helyesen tisztán tartani egy babát. 8 hetesek vagyunk és még mindig pattanásos az arcocskája és a teste is. Lehet hogy nem jól tisztítom a babócát?

Legjobb válasz: Tuti Tipp,mi sem akartuk elhinni,a gyerekorvosunk ajánlotta.Vegyél búzakorpát-sclekker(mi ott vesszük,mert ott csak 99ft),de lehet dm ben is..ot 250ért láttam és egy maréknyi korpát forrázz le..ezt a fûrdõvízhez öntöd.Mi kb 3 nap mulva már láttuk a javulást...Amúgy mi kamillát is teszünk bele neki.Mi minden este ebben fürdetjük,plusz egy diónyi fürdetõt feloldunk vízben ,azt is hozzá tesszük és babaszappannal lemossuk.Teljesen rendbe jött a bõre,pedig mi is nagyon pattanásosak-sõt miteszeresek voltunk.Egyébként ne aggódj,ezek tényleg a hormonok miatt vannak,szépen tisztulni fog,de a búzakorpás fürdõt feltétlen próbáljátok ki...lehet pár hét kell mire rendbe jön,de nálunk szeretjük és nem is hagyjuk abba neki ezt a fürdõvizet.Tele van vitaminnal.JA és ne kenegesd neki semmivel se hintõporral se krémmel semmivel...hagy szellõzön..ki fog tisztulni.

Tuti Tipp, mi sem akartuk elhinni, a gyerekorvosunk ajánlotta.Vegyél búzakorpát-sclekker(mi ott vesszük, mert ott csak 99ft), de lehet dm ben is..ot 250ért láttam és egy maréknyi korpát forrázz le..ezt a fûrdõvízhez öntöd.Mi kb 3 nap mulva már láttuk a javulást...Amúgy mi kamillát is teszünk bele neki.Mi minden este ebben fürdetjük, plusz egy diónyi fürdetõt feloldunk vízben , azt is hozzá tesszük és babaszappannal lemossuk.Teljesen rendbe jött a bõre, pedig mi is nagyon pattanásosak-sõt miteszeresek voltunk.Egyébként ne aggódj, ezek tényleg a hormonok miatt vannak, szépen tisztulni fog, de a búzakorpás fürdõt feltétlen próbáljátok ki...lehet pár hét kell mire rendbe jön, de nálunk szeretjük és nem is hagyjuk abba neki ezt a fürdõvizet.Tele van vitaminnal.JA és ne kenegesd neki semmivel se hintõporral se krémmel semmivel...hagy szellõzön..ki fog tisztulni.
Én hintõporral szoktam kengetni a kis pofiját, ami nagyon szépen leszárítja a patikat! Boldog babázást! 2, 5 hónapos kisfiú anyukája
Szia! Ha anyatejesek vagytok, lehet, hogy olyat ettél, amitõl kipattogozhatott a bõre. Mi 7 hetesek vagyunk és ha 3 dl-nél több tejet iszom egy nap (pl), akkor kb 2-3 szopi múlva pöttyös lesz az arca meg a mellkasa. Aztán másnapra elmúlik.
Ez nem a tisztántartástól, vagy nem tisztántartástól van, hanem a hormonjai még dolgoznak. Az anyai hormonok most választódnak ki. Ne kenegesd semmivel mert magától el fog múlni. Az hogy mennyi idõ alatt, az babafüggõ. És ne izgul biztosan tökéletesen tisztán tartod a babádat. Boldog babózást. 5 hós kislány anyukája

Hogyan kell inni a babóca "segítő" teát?

A mensi els? napjától peteérésig palástf?tea vagy málnalevél? A peteérést?l a mensiig cickafark?

Legjobb válasz: a mensi elsõ napjától a peteérésíg málnalevél,peteéréstõl mensiíg palástfû.

a mensi elsõ napjától a peteérésíg málnalevél, peteéréstõl mensiíg palástfû.

Hogyan kell helyesen adagolni a Gripe Watert, és meddig? 10 hetes a nagyon hasfájós babóca.

A betegtájékoztató szerint 1 kávéskanál az egyszeri adagja, mellé zárójelben 5 ml-t írnak, ami távolról sem 1 KV-skanál. Illetve max 4 napig adható, de ismerek olyat, aki folyamatosan adja. Nekem így meglehetősen zavaros. Espumisan, Infacol, teák, homeopátia, Colief, Biogaia nem használtak.

Legjobb válasz: Mi is ezt adtuk a kisfiamnak naponta 5-ször étkezések elõtt 5 ml. Az infacolnak az adagolojával adtuk be neki.Az 5.héttõl kapta folyamatosan kb. a 13.hétig.Ha nagyon fáj a pocakja és látod,hogy tekereg tornáztasd meg a kislábait a pocakjához fel és utána körözni.Nekünk ez használt és megindultak a pukik is.Sok türelmet!

Mi is ezt adtuk a kisfiamnak naponta 5-ször étkezések elõtt 5 ml. Az infacolnak az adagolojával adtuk be neki.Az 5.héttõl kapta folyamatosan kb. a 13.hétig.Ha nagyon fáj a pocakja és látod, hogy tekereg tornáztasd meg a kislábait a pocakjához fel és utána körözni.Nekünk ez használt és megindultak a pukik is.Sok türelmet!
Nem igazán a kérdésedre válaszolok!Együtt érzek veled, mert a mi lányunk is hasfájós.Mi papaverin cseppet írattunk a gyerekorvossal.Nagyon bevált.Mióta adjuk nem fáj a hasa, a puki is kijön.Próbáld ki!
A kérdező hozzászólása: A papaverines oldatot is felírattam, háát mikor hogy. Van hogy használ, de általában nem. Szegény baba pedig, már agyon van masszírozva és tornáztatva (már amikor hagyja, ha nagyon feszít akkor nem lehet). Köszi a válaszokat!
5 mili minden etkezes elott, de max. napi 6*. mi igy adtuk. (az infacol adagoloja 0, 5 mili vagyis abbol 10 cseppentonyi egy adag)
Az infacol adagolója pontosan 5 ml kedves négyes!Nézd, csak meg!Legalábbis a miénk annyi volt.
Mi nem adtunk neki annyit, amennyi rá van írva. A doki is azt mondta, hogy elég napi 3-4-szer 3 ml! Elég is volt!

Ha nem jön össze a babóca, hol kezdjük el a párommal a kivizsgálást? Mire számítsunk mennyit kell várni, hogy minden eredmény készen legyen, illetve ha magánúton tennénk mennyibe kerülne? Olyanok írjanak akik már átestek ezeken a procedúrákon.

Legjobb válasz: November közepén mentünk el a BMC-be, és jövõ hó közepén lesz az inszemináció. Nulla forintba került midnden vizsgálat és kezelés. Volt egy hiszteroszkópiás méhtükrözésem is... Pont emiatt nem mentünk a magánorvosom által ajánlott helíyekre, mert kezdõdött volna férjemmel, majd velem, aztán megint a férjem, aztán mengint én és hosszú-hosszú hónapokat várhattunk volna, plusz nem is biztos, hogy jól kezeltek volna...

November közepén mentünk el a BMC-be, és jövõ hó közepén lesz az inszemináció. Nulla forintba került midnden vizsgálat és kezelés. Volt egy hiszteroszkópiás méhtükrözésem is... Pont emiatt nem mentünk a magánorvosom által ajánlott helíyekre, mert kezdõdött volna férjemmel, majd velem, aztán megint a férjem, aztán mengint én és hosszú-hosszú hónapokat várhattunk volna, plusz nem is biztos, hogy jól kezeltek volna...
Szia! Én elõször a nõdokimnál kezdtem, aki az alapvizsgálatokat meg tudta csinálni.Hormonvizsgálat, petevzetékátjárhatóság, spermavizsgálat. De mivel nálam kiderült, hogy el van záródva mindkét petevezetõm, így õ egybõl meddõségi központot ajánlott.Oda el is mentünk, és attól a naptól számítva 6 hónapig tartottak a vizsgálatok, igaz nekem volt egy laporoszkópiás mûtétem is aminek segítségével sikerült átjárhatóvá tenni a petevezetékeimet.Ezért volt kicsit hosszadalmas.Majd utána jöhetett az inszemináció, szerencsére a második sikerült.Tehát nekünk a jelentkezésrõl számítva kb 9 hónap múlva sikerült a baba, aki most 9 hónapos! De mindenkinél más az idõvallum, attól függ hogy mi a probléma. Sok sikert kívánok nektek!
Elõzõ vagyok, magánúton nem tudom, hogy mennyibe kerülhet.Nekünk a gyógyszerek voltak 1 hónapra kb.30-35000ft.
Mi tavaly szeptemberben voltunk elõször meddõségi központban. Most hétfõn lesz az inszemináció. Rengetek vizsgálaton mentünk mindketten keresztül. És még ki tudja, mikor jön a várva várt baba....
Az elõzõ válaszoló vagyok. Mi most kb. 100-150 ezer forintnál tartunk szeptember óta.
Babafalva -hírportálon azt hiszem már olvastam hasonló esetet , szerintem ott kérdezhetsz védõnõtõl is !
Nagyon erõs a mellszívód vákumja , leterheli a melledet. Miért nem akarod szoptatni? Lehet egy pár napig azt kéne és akkor megint tudnád a mellszívóval, mert a baba talán nem terhelné le annyira. Esetleg használhatnál mellhûtõ betétet..ilyen zselébetét, amit a hûtõbe kell tenni és fejés után megnyugtatja a melledet.
Fájni nem fáj? Nekem elektromos van, igaz ritkán fejek, de olyankor 3szorosára is megnõ a bimbóm, ami egy idõ (kb fél-1 óra) után visszaáll. Fájni nem fáj, csak kicsit olyan viszketõ, vagy égetõ érzésem van. Valóban az az oka, hogy nagy erõvel fej és lehet, sokáig is fejsz vele. Én bepanthennel szoktam kenegetni, illetve a tejjel. Próbáld meg a dagadást nem elérni és inkább többször fejni keveset, nem 3óránként. A tej folyamatosan termelõdik nem kell megijedni, hogy fél óra múlva nem lesz, sõt! Aztán összeöntögeted!
Nekem is hasonló a problémám, azzala különbséggel, hogy az én babám lusta, a maradék tejet le kell fejnem, hogy pótlásnak oda tudjam neki adni. Nem tudok mellszívót használni mert úgy beödémásít, hogy vissza sem áll szopásidõre, így nem tud alányom szopni. Így megtanultam kézzel fejni, igaz tovább tart, de megéri nekem az idõt rászánni.
A kérdező hozzászólása: Azért kell fejnem, mert ciszta(remélem, hogy csak az)van a mellembe és vér jött belõle szoptatás alatt.Így nem jön, mert nem olyan erõsen szív mint a baba.Orvosi tiltás nem önkényes.Én lennék a leg boldogabb, ha nem kellene fejnem, mosogatni, sterilizálni 3 óránként éjjel-neppal, hanem csak szoptatni és kész.

Lehet a körtét fagyasztani szeletelve? Télre gondoltam, hogy tennék el a babócinak. A szomszéd fája alatt sok van lehullva, isteni édes és a kutyának sem kell!

Legjobb válasz: Szeletelés, darabolás A fagyasztás elõtt általában az almát, körtét, barackot szokták felszeletelni. Az almát és a körtét cikkekre is vághatod, a barackot elég elfelezni. A gyümölcsöket a vágott felükkel lefelé fordítva helyezd tálcára, fagyaszd kb. 4 órán át, majd utána csomagold be! Pépesítés A legtöbb fagyasztható gyümölcsöt elrakhatod pépesítve is. A mosás, hámozás és magozás után turmixgépben vagy gyümölcsreszelõn könnyedén pürét készíthetsz belõlük, csak közben ügyelj a tisztaságra!

Szeletelés, darabolás A fagyasztás elõtt általában az almát, körtét, barackot szokták felszeletelni. Az almát és a körtét cikkekre is vághatod, a barackot elég elfelezni. A gyümölcsöket a vágott felükkel lefelé fordítva helyezd tálcára, fagyaszd kb. 4 órán át, majd utána csomagold be! Pépesítés A legtöbb fagyasztható gyümölcsöt elrakhatod pépesítve is. A mosás, hámozás és magozás után turmixgépben vagy gyümölcsreszelõn könnyedén pürét készíthetsz belõlük, csak közben ügyelj a tisztaságra!
én szeletelve, vagyis negyedelve tettem be a fagyasztóba. elsõsorban azért, mert nem tudom, milyen lesz kiolvadva, de utólag turmixolni biztosan tudom majd, viszont a turmixolva fagyasztott lehet, hogy sok levet enged, mire kiolvad. így nem tudok nagyon pofára esni vele, viszont jó sok helyet foglal a fagyasztóban.
Én nagyon sokat raktam már el mindenféle gyümibõl télire. Botmixerrel darálok rajta egyet, aztán jégkockatartó, fagyasztom, aztán 4-5 óra múlva berakom a kockákat egy nagy zacskóba és vissza a mélyhûtõbe. 1 uzsira pl, 2-3 kocka gyümit teszek a lányom joghurtjába és kész a gyümijoghurt. Csinálok vegyes gyümi mixeket is.
Nyugodtan vehetsze neki nagyobbat. Ami 10-12 kg-tól van.
A nagyobb méretû pelenka, többet szív fel? Nem csak a mérete nagyobb? Egyébként mi a 7-18-ig (4-es Pampers) használjuk nappal, éjjel pedig a 7-20-ig (4+) és nem szokott baj lenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!