Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a babámnak a (1016 db)

Hogy kell a babának a paradicsomot megfőzni főzeléknek?

Legjobb válasz: Krumplival együtt gondoltam, csak a paradicsomot hogy és milyen formába teszitek hozzá? Köszi.

A kérdező hozzászólása: Krumplival együtt gondoltam, csak a paradicsomot hogy és milyen formába teszitek hozzá? Köszi.
Krumplit külön a paradicsomot meg át kell passzírozni mikor megfõzted, mert a héja nem jó a babának.
Szia, en paradicsomlevet tettem hozza, amit anyukam baratnöje csinalt, egyebkent tök finom együtt. Lehet tehetsz hozza paradicsomsüritmenyt is. A lenyeg, hogy ne legyen benne mag es hej, azt nem tudja megemeszteni vagy allergizal, mar nem is tudom. Ha te akarsz valamit paradicsombol csinalni, akkor is lehejazni es kimagozni.
A kérdező hozzászólása: Szeretnék eltenni a fagyasztóba is paradicsomot, de jobb ha elöbb megpucolom kimagozom, megfõzöm és utána jégkocka tartóban lefagyasztom? Úgy jó? Meddig kell fõzni?
Én midig a konzerv paradicsompürét vettem neki. Nincs benne semmi rossz (tartósító, szinezék, akármi), csak paradicsom meg minimális só és olcsóbb, mintha paszírozgatnék. Én úgy csináltam, hogy jó puhára fõztem a krumplit, majd leöntöttem a fõzõvíz egy részét és hozzákevertem a paradicsomkonzervet (2 kisebb krumplihoz elég a pici konzerv) pár percig fõztem, leturmixoltam és már ehetõ is.

Hogy kell a babának a húst megcsinálni?

6,5 hós, egy hónapja eszünk, gyümi, f?zi, és most jön a husi. Venni akarok sok húst és egyben megcsinálni, lefagyasztani. De hogy kell megcsinálni?

Legjobb válasz: Én a húst kis kockákra vágtam,úgy fagyasztottam le.És aznap fõzõm meg,mikor adom neki.Egy nagyon pici sót és olajat rakok a vízbe.azzal turmixolom le,amivel adom,mert ha csak a húst turmixolom,akkor hús szálak maradnak benne és fullasztó.Egybe fõzõm a krumplival vagy répával és a fõzõlét adom hozzá.

Én a húst kis kockákra vágtam, úgy fagyasztottam le.És aznap fõzõm meg, mikor adom neki.Egy nagyon pici sót és olajat rakok a vízbe.azzal turmixolom le, amivel adom, mert ha csak a húst turmixolom, akkor hús szálak maradnak benne és fullasztó.Egybe fõzõm a krumplival vagy répával és a fõzõlét adom hozzá.

A kórházban megmutatják a csecsemős nővérek, hogyan kell a babát fürdetni, tisztába tenni, öltöztetni stb?

Legjobb válasz: Én az Istvánban szültem. Csak ígérték, hogy megmutatják! Nekem egy anyuka mutatta meg hogy kell tisztába tenni, köldököt ápolni és felöltöztetni a babát. A fürdetést a csecsemõsök végzik, és 5 perc alatt lezavarják le-, és felöltöztetéssel együtt. Úgyhogy itthon tanultam meg a fürdetés lépéseit. 4hónapos baba anyukája

Én az Istvánban szültem. Csak ígérték, hogy megmutatják! Nekem egy anyuka mutatta meg hogy kell tisztába tenni, köldököt ápolni és felöltöztetni a babát. A fürdetést a csecsemõsök végzik, és 5 perc alatt lezavarják le-, és felöltöztetéssel együtt. Úgyhogy itthon tanultam meg a fürdetés lépéseit. 4hónapos baba anyukája
02-19 00:11 vagyok Nem igaz hogy engednek be férfiakat a fürdetésre az Istvánban!! Októberben szültem, 4 napot voltunk a kórházban. Csomó apuka volt jelen fürdetéskor minden este, senkinek nem volt ellene kifogása. Egyébként én hiába kérleltem a csecsemõsöket, hogy mutassanak meg valamit, nem foglalkoztak senkivel. Mindent a többgyerekes anyukák mutattak meg az elsõ babásoknak.
No akkor nem csak a sote I-en van így ahogy látom....ott sem mutattak meg semmit, én kértem, hoy mutassák meg a pelenkázást, a köldökcsont kezelést stb. Egyáltalán nem voltak kedvesek sõt.
Nálunk semmit nem mutattak, épp legelõször, hogy hogy kell szoptatni, és ennyi. A fürdetést meg jobb is, ha nem nézi végig az anyuka!! (Gyõr)
Szia! Én is az Istvánban szültem és nekem megmutatták a fürdetést, sõt a köldökcsonk tisztántartását is. Igaz, én kérdeztem ezerrel, mert nagyon izgultam, hogy én is meg tudjam otthon csinálni.:) Szerencsére a fürdetéseknél ott volt a férjem is- nem engednek be férfiakat, de Õ mindíg beszökött:) ))- és így mind a ketten jelen lehettünk. Én azt tanácsolom, hogy bátran kérdezz meg mindent, mert lehet hogy a csecsemõsöknek maguktól nem jut eszükbe, hogy szóljanak.:) ))
Áááá, dehogy (Miskolc)... bár gondolom, ha kértem volna, megmutatják. Szülés elõtt jó sokat olvastam, gondolkodtam, dvd-ztem ebben a témában, tehát elméletileg tudtam mindent. Azért mondom, mert így azért elõ lehet készülni. Elméletben. Na aztán jön a gyakorlat :-) Mi nagyon élveztük és nem is volt semmi fennakadás.
A kórházban zuhanyoztatni tudod csak a babát, kádban fürdetni nem, szóval azt eleve otthon kell megtanulni. Nekem sokat segített a "Kismamák nagykönyve" c. könyv. Benne van, hogy hogy fogd a babát, hogyan fürdesd, pelenkázd, öltöztesd, altasd. Abból tanultam meg a legtöbb dolgot. A család is segített volna, ha kérem. Egyszer megkértem a védõnõt, hogy fürdessük meg együtt a babát.
Szia! Én Fehérváron szültem, semmit nem mutattak meg. AMit nem tudtam azt mindent megkérdeztem, még azt sem mutatták meg hogy a köldökcsonkot hogyan kell lekezelni. Itthon anyukámtól lestem el :(
Szia! Az ÁEK-be szültem 2 szer is és annyiszor mutatják meg ahányszor kértem.Nagyon rendesek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
az a tuti :) ha nem is sikerül minden elsõre ne aggódj, pár hét és úgfy fogsz pelusozni mint egy robot :) gyors és könnyû szülést :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Azt hiszem, az elsõ itthon töltött éjszakára is hívni fogom Anyukámat... :)
hát....koraszülött babámmal 2 hét után jöhettünk haza, hozzátatozik hogy akkor már úgy utáltak ki mert hét végére ígérték vagy soha semmit nem mondtak mikor jöhetünk haza egyszer csak hét elején közölték hogy na most és mivel mi 7végére készültünk senki nem tudott hazahozni tehát este jöttünk haza elõttem megcsinált mindent a nõ de csak gyorsan közben kicsikém üvöltött szerintem nagyon fázott mert aztán az elsõ hetekben vagy 40 fokos víz kellett neki, szóval nem túlzottan voltam vele megelégedve de belejössz nagyon hamar, mindenki fél szerintem kicsit ettõl.11 hós kislányka anyukája
sote I-en szültem, a fürdetésen kívül mindent megmutattak. a szülés napjának éjjelén nem volt velem a babám, mert nem volt gyermekágyas szoba, másnap, mikor kikértem a csecsemõsöktõl, már jött is velem a nõvérke, hogy na kezdjük. itt van ez meg ez a köldökápoláshoz, így meg így kell csinálni, x nap mire leesik, víz ne érje stb stb stb. sõt nekem még a helyes mellretételt is megmutatta a nõvérke, jött, lefektetett babával szemben, megfogta a mellem és a baba fejét és "rányomta" a cicimre, ha kisfiam elengedte, visszarakta. azt is megmutatta, hogyan masszírozzam a mellem. szóval kórháza válogatja.
Nekem a pelenkázást, köldökápolást megmutatták, öltöztetést nem volt szükséges, az ment nekem is, fürdetést ígérték, de aztán megbántam hogy kértem, mert emiatt utolsónak hagyták a babámat, szegény már egy órát ordított, éhes volt, fáradt volt, de végülis megcsinálták, csak akkor é már arra figyeltem, hogy essünk túl rajta. (Máv Kórház)
Dehogy mutatják! Ritka amelyik erre szakít idõt! Nekem Anyós mutatta 1. nap mikor hazamentünk. 2. nap már én fürdettem, pelenkáztam. Nem nagy ördöngõsség, majd belejössz.
nekem nem mutattak meg semmit csak húzták a szájukat és kifogásokat kerestek. szobatársam segített bent, mikor hazajöttünk bénáztunk, másnap jött a védõnõ, orvos, õk mindent megmutattak :) azért vicces volt mikor haza jöttünk nem is a babámmal foglalkoztam hanem a netet bújtam mit hogyan kell. kb. azt se tudtam hogy is kéne jól felemelni...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönök minden választ! Remélem, Szegeden rendesek lesznek és megmutatják ezeket a dolgokat!


Hogy kell a babáknak főzeléket készíteni? és milyen alapanyagból? 7 hónapos.

lépésr?l lépésre írjátok le, légyszi. nagyon tapasztalatlan vagyok:((

Legjobb válasz: legyen pl krumpli, de bármilyen zöldséggel ugyanezt megteheted. Összevágod apróra, természetesen megpucolva és megmosva. felteszed fõni annyi vízben, hogy ellepje. pici só mehet bele, de tényleg pici! nem kell a veséit tornáztatni, ráér késõbb is! :) szóval fõzöd, a vízbe dobj 1 kis darab babérlevelet. ha megfõtt megtöröd ill te még turmixolhatod is. Ha nem túl sok vízben fõzted nem lesz nagyon híg, de ha mégis egy kis lisztes habarás mehet bele, ha már tejterméket kapott a baba. ha nem akkor anyatejjel sûrítsd, az a legjobb! én már rántással csinálom, igaz az enyém ( legkisebb) 2éves múlt. a többi fõzelékbe mehet egyéb fûszer is, pl petrezselyem, pici paprika, cukor..stb sok sikert! Kezdj neki bátran, egyszerre csak keveset csinálj, akkor nem baj ha véletlenül nem izlik a babádnak!

legyen pl krumpli, de bármilyen zöldséggel ugyanezt megteheted. Összevágod apróra, természetesen megpucolva és megmosva. felteszed fõni annyi vízben, hogy ellepje. pici só mehet bele, de tényleg pici! nem kell a veséit tornáztatni, ráér késõbb is! :) szóval fõzöd, a vízbe dobj 1 kis darab babérlevelet. ha megfõtt megtöröd ill te még turmixolhatod is. Ha nem túl sok vízben fõzted nem lesz nagyon híg, de ha mégis egy kis lisztes habarás mehet bele, ha már tejterméket kapott a baba. ha nem akkor anyatejjel sûrítsd, az a legjobb! én már rántással csinálom, igaz az enyém ( legkisebb) 2éves múlt. a többi fõzelékbe mehet egyéb fûszer is, pl petrezselyem, pici paprika, cukor..stb sok sikert! Kezdj neki bátran, egyszerre csak keveset csinálj, akkor nem baj ha véletlenül nem izlik a babádnak!
egy nagyobb szem krumplit kockázz fel, só, babérlevél nélkül tedd fel annyi vizben, hogy ellepje. kb negyed ora alatt bepuhul, ha sok rajta a viz önts le rola egy tálkába, és turmixold össze a krumplit, ha nagyon sürü a fözölével higitsd. 4-5 kanállal kináld elöször a babát, majd naponta emeld az adagot pár kanállal. 3 nap mulva lehet egy szelet sütötököt mellé tenni fõni, majd egy szál répát. késõbb maréknyi spenotot és igy tovább. mindig krumpli legyen a süritõ. a füszerekkel ráérsz. kostoltatás után tejjel kináld még a babát. ha van kérdésed irj privibe nyugodtan.
A babaszoba.hu oldalon rengeteg recept van elég alaposan leírva.Egyébként én a védõnõtõl kértem legelõször tippeket, mit-mikor-hogyan stb.
A kérdező hozzászólása: sajnos az én védõnõm felénk sem néz

Hogyan kell a babának padlizsánt készíteni?

A héját le kell szedni?

Legjobb válasz: Héja le!Vékony szeletekre, majd csíkokra vágod. Megsütöd kevés olajon , lecsepegteted..aztán pépesíted, de ezt lehet párolva is vajon, só nélkül...a sütésnélfigyelj, hogy ne égjen meg csak éppen át kell forrósítani, hiszen tökféle. Jó étvágyat.... még annyit, hogy a cukrot sem javaslom, de ha édesebb étkezése van a babádnak akkor egy teáskanál mézet eloszthatsz rajta a sütéshez.

Héja le!Vékony szeletekre, majd csíkokra vágod. Megsütöd kevés olajon , lecsepegteted..aztán pépesíted, de ezt lehet párolva is vajon, só nélkül...a sütésnélfigyelj, hogy ne égjen meg csak éppen át kell forrósítani, hiszen tökféle. Jó étvágyat.... még annyit, hogy a cukrot sem javaslom, de ha édesebb étkezése van a babádnak akkor egy teáskanál mézet eloszthatsz rajta a sütéshez.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ!

Hogyan kell a babának normálisan levágni a körmét?

Kétnaponta vágom a kicsimnek és még így is mindíg megcsikarja a nyelvét, mert a keze mindíg a szájában van.

Legjobb válasz: Az én babámnak is két naponta kellett vágni a körmét mikor pici volt. Egyenesen próbáld, a sarkokat nem szabad kivágni!! És vigyázz, hogy ne sérsd meg a körömágyát. Ha kell vágd naponta mikor alszik.

Az én babámnak is két naponta kellett vágni a körmét mikor pici volt. Egyenesen próbáld, a sarkokat nem szabad kivágni!! És vigyázz, hogy ne sérsd meg a körömágyát. Ha kell vágd naponta mikor alszik.

Hogy bírják a babák a repülést? Mire kell figyelni egy 15 hónapos babánál? Mit kell tenni, hogy ne fájjon a füle?

Kisfiam elég aktív és két és fél órás repül?útra készülünk... fogalmam sincs hogyan érhetném el, hogy au ölünkben maradjon... Kérlek írjatok tapasztalatokat, tanácsokat. Köszi

Legjobb válasz: Az un kinetózis-szédülés, hányinger, utazás közben- inkább 2 éves kortól kamaszkorig jelentkezik. A csecsemõ, pici gyerek általában jól viseli a repülõutat. Elõfordulhat azonban hányinger náluk is , tehát vigyetek magatokkal a hosszú útra hányáscsillapító kúpot, amelyet azonban 6 óránként adagolhattok, amennyiben a kicsi nyûgössé válna, netán öklendezni kezdene. A füldugulás, fájdalom kivédhetõ, ha fel és leszállásnál sokat nyelünk. Ha szopizik még a babád, meg is szoptathatod ekkor, vagy itass vele vizet addig amíg nem kerül egyenesbe a gép. :http://repulonfulfajas.ucoz.hu/index/a_panaszok_eredete/0-8 Jó utat nektek!

Az un kinetózis-szédülés, hányinger, utazás közben- inkább 2 éves kortól kamaszkorig jelentkezik. A csecsemõ, pici gyerek általában jól viseli a repülõutat. Elõfordulhat azonban hányinger náluk is , tehát vigyetek magatokkal a hosszú útra hányáscsillapító kúpot, amelyet azonban 6 óránként adagolhattok, amennyiben a kicsi nyûgössé válna, netán öklendezni kezdene. A füldugulás, fájdalom kivédhetõ, ha fel és leszállásnál sokat nyelünk. Ha szopizik még a babád, meg is szoptathatod ekkor, vagy itass vele vizet addig amíg nem kerül egyenesbe a gép. :http://repulonfulfajas.ucoz.hu/index/a_panaszok_eredete/0-8 Jó utat nektek!
Ja, a babát is megmotozták utána!!!!!!
Én most utaztam a 9 hós lányommal, 3 órás repülõút volt.Felszállás elött még kint a váróban megcsináltam neki a kajáját és pont amikor a kifutópályáról elkezdett felemelkedni a gép odaadtam neki, hogy nyeljen és ne duguljon be a füle és fájjon neki.Én vittem neki netbookot a kedvenc meséivel-amit repülõmagasságban használhatsz-kis fejhallgatóval neki és azt nézte egy 10 percig és elaludt.Az oda utam nagyon szerencsés volt, nem volt tele a gép így a mellettem levõ helyeket szabadon hagyták és letudtam tenni gyereket aludni-végig aludta az utat, nagyon jót aludt ahogy a gép rázta.:) Tehát, itatni kell le és fel szállásnál vagy tápi vagy víz csak nyeljen egyfolytában.Játékot vigyél neki, ami lefoglalja-szerencsés vmit beújítani.Pelus szett, könnyû takaró, réteges öltözködés.Hány órás út?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Malévval utazunk, de nagyon remélem, hogy szerencsésebbek leszünk:) Velem lesz a férjem is, így valamivel talán könyebb lesz, de mégis attól félek a legjobban, hogy nem fogom tudni egy helyben tartani... Mindenesetre vettem neki új könyveket, mert nagyon szereti a könyveket lapozgatni, de fogalmam sincs még mi lesz....
Szia! Mi múlt hónapban voltunk Törökországban 21 hós kisfiammal, 2, 5 óra repülés + 2 óra transzfer, ráadásul az én fiam is egy örökmozgó sajtkukac, aki fél a nagy hangoktól, úgyhogy be voltam parázva rendesen. Malévvel mentünk, full tömött volt, 3. sorban ültünk visszafelé, de lehetett hajtani a karfát. Nem aludt el sajnos, viszont meg sem kottyant neki az út, végig játszott, eszegetett, nem volt egy szájgörbítés sem. Arra készültem, hogy majd flangálhatok a gépen vele, de nem kellett azt sem, az ölünkben tornázott csak kicsit. Én tettem a kézipoggyászba pár új játékot: pici traktorokat, autókat, könyveket, rágcsálni valókat és amikor láttam, hogy kezd nyûglõdni, elõkaptam neki valamit, ami megint lekötötte kis idõre. Simán ment minden, én voltam csak kikészülve, úgy izgultam már elõre, meg végig, pedig kár volt. Jó utat nektek is!:)
Mi is pár hete repültünk egy évesünkkel. Odafele kicsit nyûgösebb volt mivel álmos volt. Ráadásul egymás után készer bekakilt. :-) Kicsit [email protected]ügy volt átpelenkázni mivel nem lehetett fölhajtani a karfát. De megoldottuk. Itattam etettem is közbe, szeretett volna járkálni a gépen de hát ugye nem igazán lehet. Aztán leszállás elõtt 20 perccel végre elaludt. Hazafele már sokkal jobb volt vele, este volt és aludt. De semmi extra nem volt, ahhoz képest ahogy féltem tõle.

Hogyan kell a babát az éjszaka átalvására szoktatni? Kell e egyáltalán, vagy magától átalussza?

Igaz, hogy az esti és éjjeli etetéseknél csendben és minimum félhomályban kell lenni, hogy megszokja, hogy este van? Fürdés után már nem mehet a tv...egyebek? Ilyen dolgokat hallottam. Első babánk, még csak 4 hetes. Esti fürcsi után éjfélkor kel és szopizik, majd 2 óra nyügi és elalszik. Legközelebb hajnal 5kor ébred szopizni. Ez normális most? Este már próbálunk lábujjhegyen lépkedni és botorkálni a sötétben, de nagyon jó lenne tv-ni, vacsizni normálisan , kettesben, de nem merünk. Azt is mondták már, hogy azért van ébren éjféltől, mert összekeverte a nappalt az éjszakával. Elrontottunk valamit? Nem hagyom sírni az tény, gyorsan felkapom. Mikortól alusznak 6-8 órát éjjel folyamatosan? Segítsetek, köszönöm!

Legjobb válasz: dehogy adj neki teát. Szoptasd csak.... nem kell neki semmi más. Aki ezt irta valószinüleg nem mai fiatal anyuka, régen volt ez a rendszer amit irt hogy adj teát meg hagyd sirni..... Örülj neki hogy van tejed, szoptasd, babusgasd ez a dolgod most. Igen fárasztó de ez van.

dehogy adj neki teát. Szoptasd csak.... nem kell neki semmi más. Aki ezt irta valószinüleg nem mai fiatal anyuka, régen volt ez a rendszer amit irt hogy adj teát meg hagyd sirni..... Örülj neki hogy van tejed, szoptasd, babusgasd ez a dolgod most. Igen fárasztó de ez van.
Egy szobában vagytok a babával? Mert, ha nem nyugodtan lehet élni az életeteket, tvt nézni, vacsizni. Ha nem szokja meg a zajokat, késõbb is minden légyzümmögésre felriad majd. Fürdés után már valóban legyen nyugalom, alvás elõtt félhomályban szoptatsd meg. Aztán amikor éjfélkor ébred, akkor is csak minimális fény legyen, csak annyi, hogy te azért megtaláld a babát, ne essél el vele, ilyesmi. Ne beszélj hozzá, csak szoptatsd meg szép csendben. Én ilyenkor még a kisfiam szemébe sem néztem, mert ez annyira felspanolta, hogy nem aludt vissza sokáig. :) Aztán még valami. Nem várd meg míg sírni kezd, inkább az elsõ nyöszörgésre vedd ki a kiságyból és szoptasd meg, mert a sírástól felébred. Egyébként az én fiamnak is volt egy idõszaka, amikoréjjelente órákat fent volt. Türelmesnek kell leni. Ha mindent kipróbáltál a fentiek közül, és semmi nem használt, akkor azt tanácsolom, hogy használd ki azt a pár órát éjszaka. :) Én volt, hogy megfõztem a másnapi ebédet, vasaltam, vagy sorozatot néztem . :) Aztán így másnap volt idõm aludni napközben a babámmal. :)
Ne adj neki teát, és ne hagyd sírni!!! Nálunk van külön szobája a fiamnak, mikor leteszem, nála sötét van, de a nappaliban fény, meg tv, meg beszélgetünk. Mindig etettem, amikor ébredt éjjel, de csak egy sólámpát kapcsoltam, hogy félhomály legyen, és nem beszéltem hozzá. Kb 2, 5 hós korától alussza át az éjszakát. Fél 9 kor leteszem, reggel fél6-6-ig alszik, szopi, és kb 9-ig még szunyókál. most 4, 5 hónapos. Erre nem tudod szoktatni õket, maguktól alusszák át az éjszakát egyszercsak...
Eszedbe se jusson ilyen butaság, hogy cici helyett teát adsz neki! Még nagyon pici, szüksége van a szopira, a közelségre, és az anyatejre. Ez teljesen normális ebben a korban. Az teljesen változó, hogy melyik baba mikor alussza át az éjszakát.
Nem szabad síri csöndben lenni. Ha nem hangos a TV, akkor nyugodtan hallgathatjátok, akkor is, ha alszik. Ha este eleget szopik, akkor éjjel nem fog felkelni. Legfeljebb teát adj neki. De ha sír, se vedd fel. Meg kell tanulnia megkülönböztetni a nappalt az éjszakától. Ha állandóan eteted és felveszed éjjel, akkor errõl nem tudod leszoktatni. Nem tudom miért lett divat éjjel is etetni és dajkálgatni a babákat. Azután pedig sírni, hogy egyetlen éjjelt sem alszik végig, az anyuka meg összeesik a fáradságtól.
A kérdező hozzászólása: Tehát az éjféli szopit váltsam át teára? Eddig 140 g szopizott....milyen teával váltsam ki? Az a baj a sírni hagyással, hogy a panelben zengenek a falak....
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy vita tárgya a tea vagy szopi.....lehet, hogy várok míg 5 kg lesz...még csak 4 kg.
Ugyanmár... TEa nem kell neki, ha sir és éhes akkor adj neki cicit.Az tesz a tejtermelésnek a legjobbat.íA kislányom (3é) már 3hósan aludt este 9tõl reggel 6ig, szopi majd 9ig. Fiam most 5hós õ meg 9tõl aszik 2ig kb, eszik és alszik 6ig. Van amikor felkel kb 1kor, van hogy éjfélkor és alszik 6ig.Attól függ mennyit evett. Nyugodtan dajkáld meg. De ha evett és nem sír a kiságyban hogy éhes akkor nyugodtan feküdj vissza aludni. Kb fél óra és magától elszik általában... (Pl ma is délben a kiságyban játék közben elaludt magától a fiam.) 3hós korától a lányzó is aludt éjjel, most is csak pisilni kel fel egyszer éjjel.(Õ már szobatiszta teljesen.) Most is meccset néz a párom, a kicsi meg alszik a szobában de mi is megyünk lassan. Annyi hogy sötét van a szobában.
elöszöris egy 4 hetes babának még kell az éjjeli etetés is és az sem gond ha még jó pár hónappig ezsik éjjel. Én nem tartom jó dolognak srni hagyni de ez mindenki saját meggyözödése szeritn kell csinálni. Halkan szerintem is mehet tv és nem kell lábujjhegyen járkálni. Gondolom egy szobában vagytok azért vagytok ilyen óvatosak..... Mikortól alszik 6-8 órát folyamatosan? változó van amelyik baba 6 hetesen már van amelyik 4 évesen elöször. Semmire sincs szabály mind külön ki személy, nincs két egyforma ember.
Második vagyok. Az lemaradt, hogy ha egy szobában vagytok, akkor is mehet nyugodtan a tv szerintem, persze cak halkan. A barátnõmék egy szobás lakásban laktak, a kislányuk 1 éves koráig. De õk is néztek tv-t, a kislányuk tök jó alvó volt. Már 1 hónapos korától átaludta az éjszakát.
Akik teát ajánlgatnak, meg sírni hagyást, azok olvasták, hogy mennyi idõs a baba? 4 hetes!!! Komolyan azt várná tõle bárki, hogy átaludja az éjszakát? Hiszen még újszülött! Kérdezõ! Nem kell neki tea, sírni hagyás meg fõleg nem. Amikor éhes etesd meg, amikor álmos, tedd le aludni, amikor sír vedd fel és add meg neki azt, amire szüksége van. Ilyenkor még nem tudnak különbséget tenni nappal és éjszaka között, teljesen természetes, hogy ébred éjszakánként. Kb 6 hónapos korára várhatod el, hogy nagyjából beáll egy napirend, de az éjszaka átalvása még lehet, hogy nagyon messze van. Ez az idõszak most errõl szól, és neked mint az anyjának bizony az a dolgod, hogy megadd neki azt, amire szüksége van. Viszont tényleg nem kell lábujjhegyen járkálnotok, amikor alszik. A másik szobában nyugodtan tv-zhettek (persze nem hangosan).
Kedves Kérdezõ! A sok tanácsból amit kaptál, azt bírtad kihozni, hogy szoptatás helyett teát adsz majd a 4 hetes babádnak. Remek. Látjátok, ezért gondolom meg kétszer is, hogy válaszoljak egy-egy kérdésre, vagy sem...
A kérdező hozzászólása: colief Köszi mindenkinek! A probléma annyiban oldódott meg, hogy 2 napja kap a babó Colief cseppeket, és a sírást elvágták !!!! :) Már csak szopizik csendben éjfélkor és reggel 6-kor, azután gyorsan elalszik! :) A szopiról így eszemben sincs leszoktatni, tudok aludni is! Nagyon köszi a bíztatást :) tanácsokat!
Sziasztok! Mivel nincsen két egyforma baba és anya sem, kinek ez, kinek az használ...ki ezt, ki azt tartja jónak! Nálunk az egyik mama védõnõ, aki szerint nyugodtan adhatok a gyerekemnek teát, a fõ tápanyag forrás így is tej marad számára!Mecsek Baby teát iszunk és a kisfiam imádja! :) A pocakjára BioGaia Baby 5ml-es cseppeket kap, ami egy kincs a pocakjára! :) Az elejétõl fogva úgy szoktattuk, hogy különféle "zajok" voltak körülötte, sosem voltunk néma csendben...az éjjeleket a korából adódóan még nem képes átaludni(ami nem is baj), kell neki még az anyukája és a cici! Viszont etetés után közvetlen szunya van! :)

Hogyan kell a babát rászoktatni a 3 óránkénti szopira?

Az enyém kb. 1.5 óránként eszik éjjel is, és kb. 10 percet, vagy ötöt és pihi után megint ötöt.

Legjobb válasz: Attól is függ,hogy mennyi idõs. Én éjjel csak nagyon pici korukban szoptattam õket. Ha ilyen sûrûn szopik a babád,akkor lehet,hogy nem elég a tejed,és ezért nem lakik jól egy-egy evésnél. A szopásidõ hossza nem arányos a kiszopott mennyiséggel. Nekem 3 gyerekem van,eleinte mindig mértem,hogy mennyit szopnak. Volt,hogy öt perc alatt sokat szoptak,volt,hogy 20 perc alatt csak 10-20 grammot. Tapasztalatom szerint akkor szoknak át a hosszabb idõszakra,ha jóllaktak elõzõleg.

Attól is függ, hogy mennyi idõs. Én éjjel csak nagyon pici korukban szoptattam õket. Ha ilyen sûrûn szopik a babád, akkor lehet, hogy nem elég a tejed, és ezért nem lakik jól egy-egy evésnél. A szopásidõ hossza nem arányos a kiszopott mennyiséggel. Nekem 3 gyerekem van, eleinte mindig mértem, hogy mennyit szopnak. Volt, hogy öt perc alatt sokat szoptak, volt, hogy 20 perc alatt csak 10-20 grammot. Tapasztalatom szerint akkor szoknak át a hosszabb idõszakra, ha jóllaktak elõzõleg.
Szerintem egyáltalán nem kötelezõ, hogy 3 óránként egyen! Két gyermekemet szoptattam, sosem tartották be a 3 órát, és csak pár percet voltak rajta(sõt van is, 7 hónapos lányom)! Akkor kell szoptatni, mikor kéri! Esetleg egyél rostdúsan, fogyassz sok tejterméket, hátha laktatóbb lesz a tejcid!
Az enyém a kórházban inkubátorba került, és percre pontosan 3 óránként hozták ki szopni nekem. Azóta is ezt tartja, gondolom, ezt szpokta meg. Most 3, 5 hónapos, mostanában kezd kimaradni éjjel egy-egy szopi, így elõfordul, hogy 6 órát alszik egyhuzamban. No meg én is vele. :-) Esetéeg ráfejhetnél szopi után a melledre, hogy több tej termelõdjön benne. Egy jóllakott baba 2-3 óráig nem éhezik meg.
Elõször is, mennyi idõs???

Hogyan kell a babákat rászoktatni a darabos ételekre?

1 éves a babám és szinte egyáltalán nem hajlandó még mindig a darabos ételeket megenni . Még mindig mindent turnmixolok neki. S?t most kb 4 hete meg szinte csak azt eszi ami édes. Pl gyümölcsleves. Paradicsomleves. Ebbe teszek neki húst úgy megeszi de ha f?zeléket készítek neki azt nem eszi már meg. Pedig azel?tt minden f?zeléket jó étvággyal megevett. Nem tudom már mit csináljak vele. Ezen kívül rizspépet és joghurtokat kap gyümölccsel.

Legjobb válasz: Szoktál neki adni bulátát, kölesgolyót, natúr, sótlan kukit, babakekszet, babapiskótát? Igazából szerintem ezekkel lehet a legjobban a darabos kajákhoz szoktatni a babákat. Kisfiamnak már 6 hónapos korától adtam ilyesmit, és nagyon ügyesen szétmálasztotta a szájában, nem akarta rögtön lenyelni. Aztán 7 hónapos volt, amikor kilopott a kezembõl egy darab kenyeret, és elkezdte majszolni. Onnantól kezdve adtam neki kenyérfalatkákat, pedig még nem is volt foga, csak 9 hónaposan jött ki neki az elsõ kettõ. Viszont attól kezdve, hogy láttam, milyen ügyesen "rág" az ínyével, már nem pépesítettem a kajáit, csak villával törtem össze. Csak a husokat szoktam még botturmix-szal kicsit pépesíteni, mert azzal még hadilábon áll. De krumplival, rizzsel, darabos fõzelékkel semmi gondja.

Szoktál neki adni bulátát, kölesgolyót, natúr, sótlan kukit, babakekszet, babapiskótát? Igazából szerintem ezekkel lehet a legjobban a darabos kajákhoz szoktatni a babákat. Kisfiamnak már 6 hónapos korától adtam ilyesmit, és nagyon ügyesen szétmálasztotta a szájában, nem akarta rögtön lenyelni. Aztán 7 hónapos volt, amikor kilopott a kezembõl egy darab kenyeret, és elkezdte majszolni. Onnantól kezdve adtam neki kenyérfalatkákat, pedig még nem is volt foga, csak 9 hónaposan jött ki neki az elsõ kettõ. Viszont attól kezdve, hogy láttam, milyen ügyesen "rág" az ínyével, már nem pépesítettem a kajáit, csak villával törtem össze. Csak a husokat szoktam még botturmix-szal kicsit pépesíteni, mert azzal még hadilábon áll. De krumplival, rizzsel, darabos fõzelékkel semmi gondja.
Igaza van az elõttem írónak.Babapiskóta, kifli, kenyérhéj mehet a kezébe.Az én kislányom fogak nélkül is simán szétmarcangolta a szájában.Nem kell félni (ha még nem próbáltad)! Nálunk az volt a lényeg, hogy egyedül egyen.Akkor simán nyelt mindent, mert élvezte.Tetszett neki, hogy csipegethet, marcangolhat.11 naposan a pici husi darabokat is egyedül csipegette a tálcáról a fõzelékhez.9 hónapos kora óta egyáltalán nem turmixolok. A gyümit is fel lehet neki kockázni, tálcára tenni.Hadd próbálgassa egyedül enni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!