Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a Tb-nek (12 db)

Hogyan kell elküldeni a Tb-nek a táppénzes papírt?

Március 13.a óta vagyok táppénzem, a cégem kifizette a 15 napot,és azt mondta hogy a többit én intézzem,valamilyen szinten örülök is,mert legalább gyorsabban fog menni,mert elég lassuak ?k,de viszont nem tudom hogy mit kell beküldenem a Tb-hez? elég a rózsaszín kis papírkát beküldeni vagy kell még valami? légyszi segítsetek!!

Legjobb válasz: Nekem a céd intézi és folyamatosan utalják a számlámra a pénzt.Nem tudom pontosan,hogymûködik,(de ha segit) menj be az egeszségügyi pénztárba(ott biztos tudnak kokrétumot mondani)vagy hivd fel öket és kérdezz rá.Remelem tudtak kicsit segiteni:-)Jó babvárást!

Nekem a céd intézi és folyamatosan utalják a számlámra a pénzt.Nem tudom pontosan, hogymûködik, (de ha segit) menj be az egeszségügyi pénztárba(ott biztos tudnak kokrétumot mondani)vagy hivd fel öket és kérdezz rá.Remelem tudtak kicsit segiteni:-)Jó babvárást!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, igen azt tudom hogy elméletileg a cégnek kellene intéznie, de sajna nekem ezt mondták, hogy intézkedjek magam, a Tb-t meg már sokadszorra hívom de nem veszik fel. olyat is mondtak hogy csak küldjem be a papírt és ha kell valami állítólag kiküldik, hát nem tudom..
Hát nem szép a cégtõl, hogy pont egy kismamával teszik ezt!Lehet, hogy én parázos vagyok de ha beküldöd és elkallodik, akkor mi van?Mehetsz megint a házi orvoshoz.Szerintem menj be személyesen ügyfélfogadási idõben vagy akkor telefonálj.Kitartás!
1.válaszoló voltam:-)
Szerintem ha te intézed akkor minden hónapban le kell adnod sajátkezûleg.Valószínû azért nem intézi a cég könyvelõje mert lustáûk bemászni és kivárni a sorszámukat.Nem mondom szép tõlük.Én meg szívok, mert a mi könyvelõnk baszik bevinni a múlt havimat pedig már 16.a van:o(
Szió én hasonló cipõben járok, igen a Tb-hez kell beadnod mindig mikor kapsz a dokidtól. A tb tel.száma:06 52 238-100! Remélem segítettem sok sikert
Ja bocsi az utsó válaszoló vok, igen csak a rózsaszín papírok kellenek, márha nem kérik a munkahelyi papírjaidat is. Azért vigyed õket munkaviszony fennállása, eddigi viszonyok stb miatt
Elég a rózsaszín hosszukás tápos papírt, amit ad a doki. Jobban jársz, ha személyesen viszed be és adod le, de ha postán , akkor mindenképp ajánlottan ad fel!. Az elsõ folyosításra várni kell vagy másfél-két hónapot, de utána ha rendszeresen küldöd 2 hetetnte, vagy havonta, akkor nagyjából rendszeres lesz a folyósítás is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, most már kezdem érteni hogy mit is kell tennem, sokat segítettetek. akkor lehet hogy az lesz hogy bemegyek személyesen, pláne ha nem érem õket telefonon. ma fél 6ig volt ügyfélfogadás, és hihetetlen hogy akármikor hívtam soha nem vették föl.
Kapsz járadékot is? Gondolom igen. Akkor azt a munkanélkülibõl fizetik, tehát nem neked kell.
Ha nincs egy éves munkaviszonyod, ez által nem kapsz segélyt, akkor neked kell.Én nem kapok járadékot, de nem is fizetek magam után, mert nincs rá keretem, de nem is járok dokihoz.


Ha befejeztem a sulit, utána 45 napig érvényes a TB-m. De utána hova vagy hogyan kell azt fizetni és pontosan mennyibe kerül nekem havonta? 6500FT?

Legjobb válasz: Ha nappalis voltál, akkor a diákigazolványra való jogosultságod után 45 napig érvényes. Ha most februárban fejezted be a sulit, akkor március 31+45 napig érvényes a TBd. A lakóhelyed szerint illetékes NAV adóhatósági részéhez (APEH) kell bejelentkezned, vagy ügyfélkapun keresztül megtenned a bejelentkezést. Havonta 6390 forintot kell fizetni (napi 213, ha nem áll fenn egész hónapban a fizetési kötelezettség) Ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minõsülsz, kérelmedre a helyi önkormányzat rendezi a TBdet.

Ha nappalis voltál, akkor a diákigazolványra való jogosultságod után 45 napig érvényes. Ha most februárban fejezted be a sulit, akkor március 31+45 napig érvényes a TBd. A lakóhelyed szerint illetékes NAV adóhatósági részéhez (APEH) kell bejelentkezned, vagy ügyfélkapun keresztül megtenned a bejelentkezést. Havonta 6390 forintot kell fizetni (napi 213, ha nem áll fenn egész hónapban a fizetési kötelezettség) Ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minõsülsz, kérelmedre a helyi önkormányzat rendezi a TBdet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kielégítõ választ..azt hittem csak március végéig lesz jó de akkor még sokáig nem kell intézkednem! Nagyon köszönöm!

A NAV-nak vagy az OEP-nek kell jelezni azt, hogy munkanélküliként magamnak szeretném fizetni a tb-met?

A kettõ közül melyik intézménynek jelezze azt egy munkanélküli, hogy küldjön csekkeket, mivel magának szeretné fizetni a tb-jét? Vagyis egészen pontosan a párom fizetné nekem. Melyik intézménynél kell jelentkezni? Fontos-e, hogy a lakóhely szerint illetékes NAV-hoz vagy OEP-hez jelentkezzem ez ügyben?

Legjobb válasz: NAV.

NAV.
A NAV-nál kell jelezni és bármelyik ügyfélszolgálaton kérhetsz hozzá papírt, hogy bejelntkezhess az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettség alá.

Megbízási szerződéses jogviszonynál ha nem válok biztosítottá akkor nekem kell fizetni a tb-met, hogyan/részletek lent/?

A járulékfizetési kötelezettség elbírálásánál azt kell először tisztázni, hogy a magánszemély a kifizetés által biztosítottá válik-e vagy sem. Ehhez a megbízási szerződés alapján meg kell nézni, hogy a kifizetett összeg a minimálbér 30 %-át eléri vagy sem. Amikor a megbízási díj összege meghaladja ezt, akkor a kifizetőnek 29 % TB-járulékot kell fizetnie, a magánszemélytől pedig 8,5% nyugdíjjárulékot kell levonni a járulékplafonig, valamint 4+3 % egészségbiztosítási járulékot. Olyan esetben viszont, ha a kifizetett összeg nem éri el a minimálbér 30 %-át, akkor a magánszemély nem válik biztosítottá, így a 29 % TB-járulékfizetési kötelezettség helyett 11 %-os EHO-fizetési kötelezettség keletkezik.

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, ez mikori szöveg, de ha biztosított vagy (a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyos akkor biztosított,ha az egy napra jutó jövedelme eléri a tárgyhó elsõ napján érvényes minimálbé

Szia! Nem tudom, ez mikori szöveg, de ha biztosított vagy (a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyos akkor biztosított, ha az egy napra jutó jövedelme eléri a tárgyhó elsõ napján érvényes minimálbé
Minimálbér 30%-ának 30-ad részét. Ilyenkor meg kell fizetni a 10% nyugdíjjárulékot, és a 7%-os egészségbiztosítási járulékot valamint a 16% szjat. Munkáltató a 27%-os szochot, és a 1, 5%-os szakképzésit. Ha nem vagy biztosított, akkot csak szjat vonnak és neked kell megfizetni a 6.660ftos egészségügyi szolgáltatási járulékot. Ezt a 13T1011 es lapon jelentheted be a NAV felé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Az átvállaló részt a munkáltatóm tölti ki?
Be kellett volna jelentened 15 napon belül, hogy van munkahelyed. Most nem tudom, ilyenkor mi van, de mindenképpen minél hamarabb jelentsd ezt be. Nem tudom mi lesz, de lehet hogy még mulasztási bírságot is kapsz. De ne halaszd már tovább, mert csak rosszabb lesz.
A kérdező hozzászólása: Igen, most néztem meg a bejelentõ lapot.Tavaly megcsináltam és eltettem.Remélem még nem túl késõ!!Köszi!

Be tudnátok nekem linkelni, hogy milyen formanyomtatványokat kell letöltenem szülés utánra, vagyis hogy honnan? TB kártya igénylés a picinek, adószám iigénylés, egyszeri anyasági segély, családi pótlék?

ha kihagytam valamit,akkor írjátok meg mi az!

Legjobb válasz: https://eugyfel.allamkincstar.gov.hu/ ez a gyes anyasági támogatás. TB kártyát automatice küldeni fogják (kórházba vigyél iratokat, ezt ott intézik, és postázzák majd neked), adószámot is küldik csak úgy, születési anyakönyvet még a kórházban kapsz, azzal együtt tudod intézni az államkincstáros dolgokat.

https://eugyfel.allamkincstar.gov.hu/ ez a gyes anyasági támogatás. TB kártyát automatice küldeni fogják (kórházba vigyél iratokat, ezt ott intézik, és postázzák majd neked), adószámot is küldik csak úgy, születési anyakönyvet még a kórházban kapsz, azzal együtt tudod intézni az államkincstáros dolgokat.
Tgyás: http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/C5006F9E577F1B46E040A8.. http://www.oep.hu/pls/portal/url/ITEM/33EC613B029F5E6AE040A8.. Anyasági: http://www.allamkincstar.gov.hu/ape/letoltesek/6284 csp: http://www.allamkincstar.gov.hu/ape/letoltesek/6285 Az adóazonosító: 12T34 a http://nav.gov.hu/ oldalról le lehet tölteni. TB - általában a kórház intézi, ahol szültél, semmit nem kell pluszban tenned.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!!!

A férjemnek orrsövény műtétre lesz süksége. Vésni kell. Volt neki két balesete és széttört nagyon az orra (girbe-gurba). TB támogatja-e azt, hogy a vésésen kívül helyretegyék az orrát? Mennyibe kerülhet egy orrplasztika?

Legjobb válasz: Hogy a Tb milyen esetben nyújt támogatást, sajnos nem tudom, de azt igen, hogy magánklinikán egy orrplasztika kb. 300-400 ezer forint körül van. Részleteknek utánanézhetsz pl. az Ars Medica honlapján. www.arsmedica.hu

Hogy a Tb milyen esetben nyújt támogatást, sajnos nem tudom, de azt igen, hogy magánklinikán egy orrplasztika kb. 300-400 ezer forint körül van. Részleteknek utánanézhetsz pl. az Ars Medica honlapján. http://www.arsmedica.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!