Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell a Cerazettet (7 db)

Ha szoptatok, de már egyszer megjött a mensim, akkor hogyan kell elkezdeni szedni a cerazette fogamzásgátlót?

Átolvastam itt a kérdéseket és válaszokat ezzel kapcsolatban,de err?l még így nem kérdezett senki. Most akkor várjam meg amég újra megjön,és akkor kezdjem el,vagy így is elkezdhetem szedni bármikor?

Legjobb válasz: Nem kell megvárnod,hogy megjöjjön, mivel nem lehetsz biztos abban, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Kezdd el nyugodtan, majd az elsõ levéllel ha végig szedted már védettséget ad. Addigkell mellé más módon is védekezni, mert nem lehet tudni van e peteérésed.

Nem kell megvárnod, hogy megjöjjön, mivel nem lehetsz biztos abban, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Kezdd el nyugodtan, majd az elsõ levéllel ha végig szedted már védettséget ad. Addigkell mellé más módon is védekezni, mert nem lehet tudni van e peteérésed.
A kérdező hozzászólása: Ok! Köszönöm szépen:)

Nem szoptatok már. Nem kell szednem a Cerazette-ta dokim mondta. Írt fel egy másikat, de meg kell várnom, hogy megjöjjön a menszeszem. Mikor fog megjönni?

Legjobb válasz: Általánosságban a szoptatás abbahagyása után 4-8 héttel, de ettõl eltérõ is lehet.

Általánosságban a szoptatás abbahagyása után 4-8 héttel, de ettõl eltérõ is lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ:)

Hogyan kell szedni a Cerazettet? Tényleg nem kell megvárni vele az első ciklust? Meghozza a vérzést a szedés szünetében? Nem árt a szoptatásnak?

Legjobb válasz: Én amikor elkezdtem szedni, 1 nap múlva iszonyatosan elkezdett sírni a babám, és nem akarta abbahagyni. Szopizni is elkezdett, de két korty után üvöltve kiköpte. Aztán abbahagytam a szedését, és minden ok lett. Úgyhogy szerintem abszolút nem igaz, hogy ez nincs kihatással a szoptatásra...

Én amikor elkezdtem szedni, 1 nap múlva iszonyatosan elkezdett sírni a babám, és nem akarta abbahagyni. Szopizni is elkezdett, de két korty után üvöltve kiköpte. Aztán abbahagytam a szedését, és minden ok lett. Úgyhogy szerintem abszolút nem igaz, hogy ez nincs kihatással a szoptatásra...

A Cerazette abbahagyása után mennyi időnek kell eltelnie, hogy újra próbálkozhassunk? Milyen tapasztalatok vannak a gyógyszerre.

Legjobb válasz: Dokim szerint ha abbahagyja az ember, már köv. hónapban próbálkozhat. Én nem vártam addig, pár hónap után abbahagytam a szedését, mert folyton pecsételtem tõle, kellemetlen volt.

Dokim szerint ha abbahagyja az ember, már köv. hónapban próbálkozhat. Én nem vártam addig, pár hónap után abbahagytam a szedését, mert folyton pecsételtem tõle, kellemetlen volt.
2 hónap telt el, és sikerült.
Ez nem normális dolog, menj vissza a dokihoz.
Én fél évig szedtem! Többet véreztem ezalatt az idõ alatt, mint amennyit nem! Úgy érzem kidobott pénz és idõ volt az egész! Én eddig még csak negtaívat hallottam róla amúgyis!
én is 4-5 hétig vérezgettem tõle, de utánna jó lett. De én hülye abbahagytam, mert nem jött meg, és azt hittem ez baj. Barátnõm is ezt szedi, de azért mert már 40 éves, és neki sincs mellette menstruációja, és a doki szerint ez oké. Ha abbahagyja majd megjön. Nálam is így volt, abbahagytam, és mindjárt megjött. Szerintem szuper, hogy van egy ilyen tabi, ami mellett nincs ciklus:) Bár tuti, hogy nem mindenkire így hat, biztos van akinek megjön emellett is. Várj még 2 hetet, ha nem javul, menj dokihoz.
Hello! Huu, elég ijeszto amiket itt olvasok errol a Cerazettrol... tegnapelott voltam a dokimnàl, hogy vàltsak fogamzàsgàtlot ( a Nuvaringgel sem voltam megelégedve) és eldontottuk hogy akkor legyen fogamzasgatlo implantàtum (kulfoldon élek), de ràvettem, hogy elotte pàr honapig szedjem a Cerazettet, lévén ugyanaz a hormon van benne, mint az implantàtumban. kezdek elgondolkodni, tényleg ennyire "gàz" ez a bogyo??
én 8 hónapig szedtem. és ezalatt a 8 hónap alatt, minden második héten véreztem. ha szoptatsz és azért kell szedjed, akkor még ne hagydd abba. de amúgy nagyon ajánlatos abba hagyni. én 5 kilót hiztam töle. és akármennyit sportoltam, nem fogytam.
A kérdező hozzászólása: Ma felhívtam a dokim, aki szerint kezdjem el szedni a második levél tablettát is és ha nem szûnik továbbra sem a vérzés akkor menjek vissza. Egy kis reménysugár hogy van akinek kell 6 hét is.
elözö válaszoló vagyok. miért kell szedned a cerazett tablettát??
A kérdező hozzászólása: még mindig szoptatok ( egy éves múlt a fiam) és azért írták fel ezt a tablettát.
A kérdező hozzászólása: Kész, feladtam! Így talán van esélyem arra hogy egyszer végre elmúljon. Fáradt vagyok, szerintem a szervezetem nullán van, több mint egy hónapja rendesen megvan, abbahagyom a gyógyszert. Nekem nem jött be! Bár látom sokan panaszkodnak rá. :(

Cerazette-t írt fel a dokim és azt mondta, hogy szünet nélkül kell szednem. De akkor meg sem fog jönni?

Már 1x megjött.Akkor most ez hogy is van?? Ki szedi még ezt a tabit??

Legjobb válasz: Nekem szülés óta egyszer sem jött még meg, a gyógyszer alatt sem, de akár meg is jöhet, az sem baj. Szedd szünet nélkül.

Nekem szülés óta egyszer sem jött még meg, a gyógyszer alatt sem, de akár meg is jöhet, az sem baj. Szedd szünet nélkül.
Az elsõ babámnál 6. héttõl szedtem 10 hónapos koráig, és egyszer sem jött meg alatta.
Nekem sem jött meg míg szedtem:)
Ezt a gyógyszert folyamatosan kell szedni, szünet nélkül, és elõfordulhat a szedése közben vérzés, meg az is, hogy egyáltalán semmi vérzésed nem lesz. Nem mondta a dokid? (Nekem mondta, mert ugyanezt írta fel.) És nem olvastad a gyógyszer tájékoztatóját? Benne van. http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/CERAZETTE_filmt..
én is ezt szedem. megjött, véreztem 2 napig, utána kezdtem el szedni, azóta semmi. de ha megjön is szedni kell tovább, azt mondta a doki. egyenlõre nem jött meg azóta se, de így meg folyton azon parázok, hogy nehogy megint terhes legyek...

Szülés után a 6 hetes kontrollon kaptam fogamzásgátlót Cerazettet de még nem jött meg. A doki szerint szedjem be ne zavarjon. Soha nem szedtem be még ilyen gyógyszert hogy is működik? Mikor kell szünetet tartani? Ha elfogy a 28 tabletta?

Legjobb válasz: Szia! A fogamzásgátló tablettalevél 21 szem tablettát tartalmaz. 21 tabletta elfogyása után ( a szedését a papírján jelzett nyilak és hetet jelölõ betûk irányítják, nem lehet eltéveszteni) kell 7 nap szünetet tartani és a 8. nap bevenni a következõ levélbõl a tablettát. :)

Szia! A fogamzásgátló tablettalevél 21 szem tablettát tartalmaz. 21 tabletta elfogyása után ( a szedését a papírján jelzett nyilak és hetet jelölõ betûk irányítják, nem lehet eltéveszteni) kell 7 nap szünetet tartani és a 8. nap bevenni a következõ levélbõl a tablettát. :)
Hátrány, hogy szedése alatt szabálytalan lehet a havi vérzés, elõfordulhat, hogy nem is lesz havi vérzése egyáltalán. Nézze meg, melyiket veszi ki. Pl. ha szerdán kezdi, a szerda jelzésû tablettát vegye ki. Minden nap egy filmtablettát vegyen be a nyílnak megfelelõen haladva. Ha a csomag kiürült, másnap folytassa a következõ csomaggal, azaz nem kell szünetet tartani és havi vérzésre várni. na ezeket találtam neked. azaz, nemkell szünetet tartani, hanem folyamatosan kell szedni. havi vérzésre pedig nwemkell várni, mert lehet h nemfog megjönni. ezeket írta a betegtájékoztató.
A Cezrette teljesen más, mint a többi fogamzásgátló!!!!!! http://www.pirulapatika.hu/210150451/betegtajekoztato Nincs szünet a levelek között és lehet, hogy nem is fog megjönni még vagy fél évig, hiszen ha szoptatsz valószínûleg nincs peteérésed. Olvas el a linket!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!