Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell Mindig mind (3319 db)

Hogyan kell szoptatni? Mindig mind a két mellből, vagy egyszer az egyikből aztán a másikból?

Legjobb válasz: Egy szoptatás során mindkét mellbõl felváltva:)

Egy szoptatás során mindkét mellbõl felváltva:)
Hát én egyszer az egyikbõl, következõ alkalommal a másikból szoptattam. Sose volt gond, 1 éves koráig szopiztak a fiaim.
Én is egybõl szoktam.
Ha van elég tejed, akkor alapból 1 mellbõl kell szoptatni. Tehát pl. reggel 7-kor jobb mell, 10-kor bal mell. Persze az idõt nem kell óramû pontossággal nézni, ha éhes megeteted. De akinek kevés a teje, az mindkét mellel megkínálja a kicsit egy etetés során.

Tapasztalt keltetõk segítségét kérném! Kacsa illetve lúd tojással kapcsolatban kérnék néhány tanácsot keltetõgéphez! Mit hogyan kell másképp, mint a tyúk vagy pulykatojásnál?

Alapvetõ dolgokkal tisztában vagyok, de szeretnék olyan emberek tanácsát olvasni, akik tudják is, mit beszélnek, és nem csak a "szakrizsát" nyomatják.

Legjobb válasz: szinte minden szárnyast szoktam keltetni, mi a konkrét kérdésed? a páratartalom más, ciklikussága is más mint a tyúké, forgatni ugyanúgy kell szellõztetni hosszabban, ha valami konkrét van írd meg

szinte minden szárnyast szoktam keltetni, mi a konkrét kérdésed? a páratartalom más, ciklikussága is más mint a tyúké, forgatni ugyanúgy kell szellõztetni hosszabban, ha valami konkrét van írd meg

Hogy kell szótagolni: mind-any-nyi-unk vagy mind-an-nyi-unk?

Legjobb válasz: Õszintén szólva kicsit bizonytalan vagyok, hogy a „mindannyiunk” összetett szónak számít-e, de szerintem igen. Így az elválasztása: mind-any-nyi-unk A „mind-an-nyi-unk” és a „min-da-nyi-unk” semmiképpen sem jó. http://hu.wikisource.org/wiki/A_magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s_..

Õszintén szólva kicsit bizonytalan vagyok, hogy a „mindannyiunk” összetett szónak számít-e, de szerintem igen. Így az elválasztása: mind-any-nyi-unk A „mind-an-nyi-unk” és a „min-da-nyi-unk” semmiképpen sem jó. http://hu.wikisource.org/wiki/A_magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s_..
Bocsánat, de általános elsõs anyag a kettõsbetûk elválasztása. A helyes szótagolás: mind-any-nyi-unk.
1. A szót hosszú ny-nyel ejtjük. 2. Szótagoláskor az egyik ny az egyik, a másik a másik szótagba kerül. 3. Az elválasztás alapja a szótagolás. --> Tehát ha a szó szótagolva [mind-any-nyi-unk], akkor elválasztáskor is így lesz, azaz: "mind-any-nyi-unk". Más megközelítéssel: 1. A mássalhangzók hosszú voltát írásban betûkettõzéssel jelöljük. 2. A kétjegyû mássalhangzók esetében írásban csak az elsõ betûjegyet kettõzzük meg. 3. Elválasztáskor viszont mindkét szótagban kiírjuk a betû mindkét jegyét. --> Tehát a szó egészben leírva "mindannyiunk", de elválasztva:"mind-any-nyi-unk". Üdv. :)
Még egy szabály, mivel bár a kérdezõ nem, de mindkét elõzõ válaszoló elkövette ugyanazt a hibát: Az összetett szavak szótagolására és elválasztására külön szabály létezik: ilyen esetben az összetétel határán történik az elválasztás. Pl. rend-õr, vas-út, kis-asszony, leg-alább, fel-adat, csal-étek, meg-álló stb. Lásd az Akh. 233.–238. pontjait: http://www.math.bme.hu/akademia/mhsz.pdf
min da nyi unk
Min-dany-nyi-unk szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)

Novellát kell írnom. A téma nincs megadva, arról kell írnom, amit akarok. De mégis hogy kell kinéznie? Mint egy fogalmazás? Bekezdés, tárgyalás, befejezés? :S Mitől novella a novella?

Legjobb válasz: Cselekménye általában egy szálon fut, és egyetlen sorsfordulat köré épül. Legtöbbször kevés szereplõ jelenik meg benne. Lezárására jellemzõ a csattanó. Ugyanúgy kell írni mint a fogalmazást bevezetés, tárgyalás,befejezés

Cselekménye általában egy szálon fut, és egyetlen sorsfordulat köré épül. Legtöbbször kevés szereplõ jelenik meg benne. Lezárására jellemzõ a csattanó. Ugyanúgy kell írni mint a fogalmazást bevezetés, tárgyalás, befejezés
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ;)

Azt hallottam, hogy a fokhagyma nagyon jó fogamzásgátló. Csak nem tudom, hogy mennyit kell belőle szedni ill. milyen gyakran? Hogy kell alkalmazni? Mint a tablettát vagy mint a hüvelykúpot?

kérlek segítsetek, nagyon fontos. Még sz?z vagyok, de már nagyon szeretné a barátom ha végre szexelnénk. 9/L

Legjobb válasz: napi egy kilót kell megenni és garantált a fogamzásgátlás,senki nem akar majd veled lefeküdni:)

napi egy kilót kell megenni és garantált a fogamzásgátlás, senki nem akar majd veled lefeküdni:)
Igen, az orrba kell, mert ott szívódik föl rendesen. Figyelj oda, hogy míg nem szívódik fel, addig a szádon vegyél levegõt!
Minden órában 1 fej foghagymát kell megenned, és lent is bekenni neked és barátodnak!Nagy élmény lessz!Sok sikert!:)
Elõszõr háromnapig vizeletbe kell áztati egy kg fokhagymát, majd a párod ürülékében gontosan szét kell morzsolgatni és kint hagyni a napon egy hétig aszalódni. Ezután kis golyókat kell belõle gyúrni és az orrodba kell tömködni minden nap kettõt. Fontos, hogy ugyanabban az órában csináld, minden nap! És ne feledkezz meg idõben gondoskodni a következõ adagról, nehogy elfogyjon!!!
A dolog a barátod érzékenységétõl függ. Ha vámpír, elég, ha csak az ajtóban felakasztasz egy füzérrel, akkor a közeledbe sem megy és mint tudjuk ez a legbiztosabb módszer. A következõ: (ha mégsem vámpír) minden randi elõtt rágj el 40-50 deka fokhagymát és csók elõtt lehelj rá teljes erõdbõl. Ha még ez is kevés és közeledni próbál, péppé tört fokhagymával kend be a fütyijét, jó erõsen. Hüvelykúpként te is használhatod emellett kiegészítõ védekezésként. Ha ez sem válna be, keress másik pasit, mert ez nem normális :D
Minden nap egy fej foghagymát a két térded közé kell tenni és jó erõsen szorítani. Tuti a hatás!
az elején azt hittem komoly ez a kérdés de amikor láttam hogy 9/L hát akkor nagyot röhögtem és hoppá Humor kategória! xD
Vicces és egyben nagyon elszomorító hogy egy 9 éves kislánynak azon jár az esze, hogy de jó lenne már baszni. Uramisten.
A kérdező hozzászólása: A válasz megírásának idõpontja: ma 14:08 egyenlõre nem akarjuk a nazális szexet. akkor is az orrba kell dugni?
rendben, egy újabb kamu kérdés
Emberek! Nézzétek már a kategóriát! HUMOR! Ez itt a mai fiatalság cinikus kifigurázása. :D Persze ez csak az akadékoskodóknak szólt. :)

Nemsokára kapok két tengerimalacot. Hogy kell gondozni? Minden fontos tanácsot szívesen várok.

Legjobb válasz: Kb.2-3 naponta szigorúan takarítani õket.Mindíg legyen elõttük széna,önitatóban friss víz (ne hallgass azokra,akik azt mondják,nem isznak!Bizony elég sokat isznak ám!),szeretik a paradicsomot,paprikát,kígyóubit,almát,néha de csak néha salátát(de ha saját kerti a saláta és nem vegyszeres,akkor adhatod),az enyémek most ettek epret és barackot.És sokat kell nekik beszélgetni,hogy szokjanak téged.Pár nap után próbálhatod kézbõl etetni õket,de ne keseredj el ha elsõre nem fogadják el,sok-sok türelem.Késõbb reggel már a hûtõajtó csapódásra jelezni fognak,hogy kaja kell. Tüsi és Lédi gazdija

Kb.2-3 naponta szigorúan takarítani õket.Mindíg legyen elõttük széna, önitatóban friss víz (ne hallgass azokra, akik azt mondják, nem isznak!Bizony elég sokat isznak ám!), szeretik a paradicsomot, paprikát, kígyóubit, almát, néha de csak néha salátát(de ha saját kerti a saláta és nem vegyszeres, akkor adhatod), az enyémek most ettek epret és barackot.És sokat kell nekik beszélgetni, hogy szokjanak téged.Pár nap után próbálhatod kézbõl etetni õket, de ne keseredj el ha elsõre nem fogadják el, sok-sok türelem.Késõbb reggel már a hûtõajtó csapódásra jelezni fognak, hogy kaja kell. Tüsi és Lédi gazdija
Szia! Ha felmész erre az oldalra: http://www.tengericoci.hu akkor mindent megtudhatsz róluk.

Hogy mondják angolul: Mint minden tisztességes embernek, nekünk is el kell ítélnünk. (? )

Legjobb válasz: Amit kidobott, az passzív szerkezet. ... must condemn this/it. Kell egy tárgy a végére.

Amit kidobott, az passzív szerkezet. ... must condemn this/it. Kell egy tárgy a végére.
google forditó ezt dobta ki As all honest people, we too must be condemned. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Gólyabálba hogy kell felöltözni? Estélyi kell, meg minden, mint a szalagavató bankettre?

ELTE-BTK

Legjobb válasz: Szerintem a legtöbb helyen diszkós, de javítsatok ki ha tévedek. :D

Szerintem a legtöbb helyen diszkós, de javítsatok ki ha tévedek. :D
Nem kell nagyestélyiben menni, de azért általában elegánsan mennek az emberek. Egy fekete nadrág + szép felsõ is megteszi, diszkós csillogós-feliratos cuccban már mégse menj bálba.
Nálunk estélyiben vannak a lányok, a fiúk meg öltönyben. ez azért mégis csak egy bál, mégha diszkósabb is a hangulata. vegyél rá majd egy elegáns, kis fekete ruhát, az mindig telitalálat.
Én is ELTE-BTK-s leszek, de nem olvastam sehol, h lesz gólyabál. Te honnan vetted? Egyébként attól is függ, h a szalagavatón ki hogy öltözött ki. Nálunk volt, aki azt sem vette nagyon komolyan :S
A kérdező hozzászólása: Minden évben, minden karon van gólyabál, a felvettek.elte.hu-n is említik. :)
Bizony, hogy van :) Én 3 gólyabálon voltam. (nem mindegyiken gólya voltam :D) Az elsõn csillogós hosszú báli ruhában voltam. Ilyenben nem túl sokan mennek, de azért nem néztek ki. A másodikra tipikus kis rövid fekete ruha. A harmadikra hosszú fekete szoknya, hozzá egy carmen nyakkivágású fekete felsõ. Elegánsan kell menni, de nem nagyestélyiben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!