Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell írni (1952 db)

Könyvet szeretnék írni az életemről. Tudnátok nekem segíteni, hogy hol tudnék utánna olvasni annak, hogy hogy kell írni?

Ezt oktatják? Van ilyen könyv? Vagy ez alapból jön?

Legjobb válasz: Valóban alapból kell jönnie. Csak akkor érdemes írnod, ha jön magától. Mindamellett érdemes odafigyelned vagy emlékezned az irodalom órán tanultakra is, vagy kézbevenni középiskolás irodalom tankönyveket, vagy akár az általános iskolait is, mert ott szó van bizonyos írói-költõi eszközökrõl, stb. Meg a gazdag szókincs is fontos. Ezeket viszont csak eszközként kell kezelni, az hogy mit írsz, az a lényeg, és annak nagyon de nagyon õszintének, csakis belülrõl jövõnek lehet lenni.

Valóban alapból kell jönnie. Csak akkor érdemes írnod, ha jön magától. Mindamellett érdemes odafigyelned vagy emlékezned az irodalom órán tanultakra is, vagy kézbevenni középiskolás irodalom tankönyveket, vagy akár az általános iskolait is, mert ott szó van bizonyos írói-költõi eszközökrõl, stb. Meg a gazdag szókincs is fontos. Ezeket viszont csak eszközként kell kezelni, az hogy mit írsz, az a lényeg, és annak nagyon de nagyon õszintének, csakis belülrõl jövõnek lehet lenni.
És oda kell figyelni a helyesírásra is. Ki vesz komolyan valakit, aki nem tud helyesen írni? A kérdésedben ejtettél egy hibát. Ja és a szóismétléseket is kerüld! Ebben a két mondatban 3 hogy is van. Tudnátok nekem segíteni, hogy hol tudnék utánaolvasni annak, hogyan kell írni.
Nagyon sokat kell olvasni különbözõ mûfajokban. Ebbõl tudod a késõbbiekben kialakítani a saját, egyéni stílusodat. Ha csak megtanulsz írni, akkor ugyanolyan tömegcikket fogsz gyártani, amikkel tele vannak manapság a könyváruházak polcai.

Hogy kell írni könyvajánlót vagy filmajánlót?

(nyelvtan házi)...

Legjobb válasz: ha nincsen megadva, hogy melyik könyvrõl vagy filmrõl írd akkor válaszd ki a kedvencedet és írd le hogy mi tetszett neked benne. lehetõleg olyan stílusban írj ami a tanárodnak és az osztálytársaidnak is tetszene... szerintem nem lehet konkrét feltételeket írni ehez. megpróbálok egy rövid példát: a film címe: Ikerjátszma horror stílusú film Crispin Glover és Margo Harshman fõszereplésével. egy gyilkos ikertestvérpárról szól és öt fiatalról akik egy folyó partjánál szeretnének kikapcsolódni. buliznak, szórakoznak, jól érzik magukat. de egy váratlan pillanatban minden rosszra fordul... én például egy ilyesmit tudok elkéozelni. nem tudom hanyadikos vagy és milyen hosszan kell írnod. remélem segítettem valamennyit.

ha nincsen megadva, hogy melyik könyvrõl vagy filmrõl írd akkor válaszd ki a kedvencedet és írd le hogy mi tetszett neked benne. lehetõleg olyan stílusban írj ami a tanárodnak és az osztálytársaidnak is tetszene... szerintem nem lehet konkrét feltételeket írni ehez. megpróbálok egy rövid példát: a film címe: Ikerjátszma horror stílusú film Crispin Glover és Margo Harshman fõszereplésével. egy gyilkos ikertestvérpárról szól és öt fiatalról akik egy folyó partjánál szeretnének kikapcsolódni. buliznak, szórakoznak, jól érzik magukat. de egy váratlan pillanatban minden rosszra fordul... én például egy ilyesmit tudok elkéozelni. nem tudom hanyadikos vagy és milyen hosszan kell írnod. remélem segítettem valamennyit.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors válaszodat!:) Am. 9.-es vagyok, és egy fél oldal kell...:)
elõzõ hozzászóló vagyok. annyit még hogy a helyesírásodra persze ügyelj, fõleg ha nyelvtan lecke... fél oldal az nem olyan sok, mondom válaszd ki a kedvencedet (gondolom van ilyen)... ha film akkor írd le a fõszereplõket szerintem meg a történetet röviden. szerintem ilyen véleményis simán belefér hogy: "azért szeretem mert... pl: rengeteg robbanás van benne és én ezeket szeretem mert látványosak." ez csak tipp. ha könyv akkor nyilvána színészek nevét nem tudod leírni csak az alapsztorit :) külalak sokat lendít minden írományon és (bár fél oldalasoknál nem annyira, de) a bekezdéstördelés is fontos. szerintem.
A kérdező hozzászólása: ok, értem.:) Mégegyszer köszi!:D

Hogyan kell írni egy rövid terjedelmű bemutatkozási szöveget?

Legjobb válasz: Le kell írni a neved, a korod, külsõ tulajdonságokat, érdeklõdési kört és, hogy mit szeretsz és mit nem. Bár ez aszerint változó, hogy hova kell pontosan.

Le kell írni a neved, a korod, külsõ tulajdonságokat, érdeklõdési kört és, hogy mit szeretsz és mit nem. Bár ez aszerint változó, hogy hova kell pontosan.


Hogyan kell írni azt angolul, hogy augusztus ötödike?

Az "nd" itt felső indexben van. Itt a seco"nd" miatt lesz "nd" a végén? Ez gondolom azt jelent, hogy Május másodikán. Érdekelne, hogy mindig mi alapján és melyik számnál mi kerül a felsőindexbe? 5th Agugust ? first 1st elseje? second 2nd másodika? third 3rd harmadika? fourth 4th negyedike? fifth 5th ötödike? sixth 6th hatodika? seventh 7th hetedike? eighth 8th nyolcadika? ninth 9th kilencedike? tenth 10th tizedike?

Legjobb válasz: jó látod a dolgot. th következik 20-ig, utána azonban az egyedike másodika és harmadika után, ugyanugy st nd rd jön... (mert a 11,12,13 az eleven twelve thirteen, de a 21 22 23 az már twenty first twenty second twenty third... nyilván 101-120 megint hasonló a 1-20-ig számoláshoz. írni ugy iród hogy 5th august, azonban kiejteni ugy kell hogy 5th of august

jó látod a dolgot. th következik 20-ig, utána azonban az egyedike másodika és harmadika után, ugyanugy st nd rd jön... (mert a 11, 12, 13 az eleven twelve thirteen, de a 21 22 23 az már twenty first twenty second twenty third... nyilván 101-120 megint hasonló a 1-20-ig számoláshoz. írni ugy iród hogy 5th august, azonban kiejteni ugy kell hogy 5th of august
A felsorolást jól írtad. Annyi eltéréssel, hogy magukban ezek így megukban nem a a dátumokat jelölik, tehát a first az nem elseje, hanem elsõ, a second magában nem másodika, hanem második. Ha naptári napot akarsz mondani akkor kell a the, utána a sorszám, utána az of utána a hónap. pl augusztus 5. az the fifth of August. Az, hogy miért, az jó kérdés, így találták ki, csak annyi, hogy meg kell jegyezd, hogy így vannak. 1-3ig vannak a speciálisak, utána mindegyiknek th a vége. a kétjegyû számoknál is th van, ha haladsz tovább pl huszonkilencedik - twenty ninth remélem segítettem valamit
igen, azt kihagytam amit az elõttem válaszoló írt, hogy 20 tól az 1-3 ig ugyanúgy van, mind simán az 1-3 ig
A kérdező hozzászólása: Jó-e így ez a mondat? I ordered/bought/reserved the appliance/journey ont he previous week on Monday, 5th Agugust.
On Monday previous week (nem "on previous week")
Amerikai angolul egyszerûen azt írják: "August 5".

Hogy kell írni ezeket a dolgokat: pl. ha leírok egy tárgynak vagy vmi másnak a nevét akkor így kell írni: Blue Curacao-t vagy Blue Curacaot?

(ez egy alkohol) ilyesmiket köt?jellel kell írni? vagy elég csak simán odabiggyeszteni egy "t" bet?t a végére?

Legjobb válasz: Annak a végére kell kötõjel, amit nem úgy mondasz ki, ahogy le van írva. Leegyszerûsítve ennyi. Persze lehet ezt még fokozni. :)

Annak a végére kell kötõjel, amit nem úgy mondasz ki, ahogy le van írva. Leegyszerûsítve ennyi. Persze lehet ezt még fokozni. :)
Az elõttem író jól mondta. Ebben az esetben az elsõ megoldás a jó, mert úgy ejted, hogy blú kuraszó.
Ha az utolsó hangot nem úgy ejted, ahogy leírod, akkor kell a kötõjel, jól mondták a többiek. Ezt a szabályt ezzel a példával lehet legjobban megjegyezni: Rousseau - russzónak ejtjük, tehát a helyes: Rousseau-t. És ez minden toldalékra igaz: Rousseau-val, Rousseau-nak stb.
A kérdező hozzászólása: köszi
300 euróért megírom...
A kérdező hozzászólása: köszi, de én szeretném megírni, csak még sose írtam, ezért ara lennék kíváncsi, hogy hogy kezdjek neki

Angol fogalmazást, hogy kell írni?

90-100 szó kell a fogalmazásba angol nyelven. El kell meséljem a barátomnak, hogy külföldön meg ismerkedtem pár diákkal. Kédések: - Hol és hogyan ismerkedtem meg - miért kedvelted meg őket- - mit csináltok együtt - milyen jövőbeli terveitek vannak

Legjobb válasz: Tollal vagy ceruzával kell írni,papírra! Nem értem a kérdéseket.. Meg vannak a kérdések,arra válaszolsz.

Tollal vagy ceruzával kell írni, papírra! Nem értem a kérdéseket.. Meg vannak a kérdések, arra válaszolsz.
A kérdező hozzászólása: ott a kérdések , és azokról kell csinálni egy fogalmazást vagyis válaszoljam meg ezeket: - Hol és hogyan ismerkedtem meg - miért kedvelted meg õket- - mit csináltok együtt - milyen jövõbeli terveitek vannak
most azt várod, hogy valaki megírja neked?
Dear XY, how are you? I hope you're doing well. I have so much fun here in XY. One day I was outside the park to take some pictures and there I met a few nice guys also doing photography. So we started to chat and turned out they had similar interests as I do. That day we went to bike around the town and some sightseeing. We also plan to go to some pub to have a drink and get to know eachother more. I will feel bad when I have to go back home and leave them, but we promised to stay in contact and write eachother as often as possible.
A kérdező hozzászólása: köszi

Hogyan kell irni egy scriptet?

Van egy játék amihez akarok egy scriptet irni és ehhez kéne egy kis segitség olyan oldal is jó lenne ami leirja h hogyan is kell egy ilyet megcsinálni

Legjobb válasz: melyik játék és milyen nyelven kell írni?

melyik játék és milyen nyelven kell írni?
A kérdező hozzászólása: www.minigame123.com a nyelvet nem tudom mert nem értek hozzá

Hogyan kell írni taju vagy talyu?

Lehet hogy nem ismeritek,nem olyan elterjedt szó.Nálunk a tollnak a szinonimája,leginkább arra használjuk amikor a párnából vagy takaróból kijön egy apró toll.

Legjobb válasz: még magyar helyesírási szótárba sincs benne lol... amugy talyunak kell irni most néztem meg guglban

még magyar helyesírási szótárba sincs benne lol... amugy talyunak kell irni most néztem meg guglban
mindkettõt aláhúzza hibásnak a helyesírás-ellenõrzõ firefox kiegészítõm xD
Talunak is mondják mifelénk (Hajdú-Bihar).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!