Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell és mikortól és meddig (7 db)

Hogy kell a cickafarkfű és a palástfű teát együtt használni? Mikortól kell az eggyiklet és meddig és mikortól a másikat és meddig? Hány napig? Melyik mire jó? Babát szeretnénk!

Legjobb válasz: En igy tudom: a cickafarkteat pé-ig(segiti a peteerest),a palastfuteat pedig pé-tol a nemvartig(segiti a beagyazodast)

En igy tudom: a cickafarkteat pé-ig(segiti a peteerest), a palastfuteat pedig pé-tol a nemvartig(segiti a beagyazodast)

Meddig kell kiskádban fürdetni a babákat? Hogyan lehet a nagykádban fürdetni, tegyem bele és hajoljak be lefürdetni? Vagy ti hogy csináljátok, és mikortol?

Legjobb válasz: A barátnõm kicsi kádat vett,3 hósan kinõtte a kicsi, így a kádhoz térdelt és úgy fürdette, de mindene fájt, mert tartani kellett, tehát jobb, ha megvárod amíg a baba tud kicsit ülni és nem kell annyira tartanod. Szerintem 6-8 hósan , addig jó ha nagyobb a babakád.

A barátnõm kicsi kádat vett, 3 hósan kinõtte a kicsi, így a kádhoz térdelt és úgy fürdette, de mindene fájt, mert tartani kellett, tehát jobb, ha megvárod amíg a baba tud kicsit ülni és nem kell annyira tartanod. Szerintem 6-8 hósan , addig jó ha nagyobb a babakád.
Szia! Nálunk amar kinõtte a bébi, pedig nem nagy, csak nagyon szeret lubickolni és félõ volt már, hogy beveri a buksiját. Kb. 3-4 hónapos kora óta a nagykádban fürdik. A behajolással az a baj, hogy szétmegy a derekad. Mi egy összehajtott törölközõre térdepelve benyúlunk a kádba. Kb. 1 hónapig behajoltunk, aztán már elengedett kézzel is ment a fürdés. Üdv.
Attól függ, hogy mennyi idõs a babád. A kislányom 8 hós lesz a héten. Mi vettünk neki ülõkét, ami direkt erre van kitalálva, hogy belerakod a nagy kádba és ebbe ülteted bele a picit. 6 hótól lehet használni. Megtartja a babát minden oldlaról és könnyen meg tudod fürdetni.
Szia! Nálunk nem tud még ülni a bébi, hanem háton ill. hason fürdik, élvezi, hogy szabadon mozog mindene. Nekem nem tetszettek az ilyen ülõkék, bár biztos van olyan bébi aki meg azt élvezi. Üdv.: 2.
Nekünk nagyobb fajta kiskádunk van, de kinõtte a lány már 3 hósan. A lába végigért benne, ahogy rugdosott a fejét bevert. Így átszoktunk most 4, 5 hósan a nagykádban (eddig babafürdetõvel kibekkeltük) én lezuhanyozok, utána engedek vizet a kádba, apa mellém adja a kicsit, és a lábamra fektetem, hogy a feje kint legyen a vízbõl, a popsija meg a kád alján van. Locsizunk, megfürdetem, megfordítom, megmosom a popsiját is, és aha kiveszi, megtörli amíg én is megtörölközöm. Nekünk ez így bevált, eljön majd az idõ, mikor apa fürdik vele, és elõbb utóbb hogy mindkettõnkkel:-) Én nem hajolgatok, gond van a gerincemmel, így is fáj, nem ám még ha hajolgatnék is! amúgy hallgass a szivedre, és akkor tedd nagykádba, ha jónak érzed.)
Kislányom most 9 hós, már régóta stabilan ül, de mivel nagyon csúszós a nagykád, még nem mertem ott fürdetni. Én is vettem azt az ülõkét a kádba, nekünk naggyon bevált, sajnos küszködök a derekammal és nincs apa itthon minden este, hogy segítsen (külföldön dolgozik). Kb egy hónapja használjuk, remekül eljátszik a kádban és nem kell félnem, hogy beleborul a vízbe. Már akkor elkezd sikongatni, mikor készülõdünk a fürdéshez és meglátja a pancsi-csücsüjét :)

Hogy és mikortól meddig kell inni a cickafark teát?

Legjobb válasz: Menszi utolsó napjától (amikor már nem erõs a vérzésed) a peteérésig. Naponta 1 csészével kell inni éhgyomorra. 15 percig hagyd állni. Peteérés után pedig palástfûteát kell inni, ami segíti a beágyazódást. Szintén naponta 1 csészével, éhgyomorra. 15 percig hagyd állni. Mellé ajánlom még a görbevezetést és az ovu tesztet is.

Menszi utolsó napjától (amikor már nem erõs a vérzésed) a peteérésig. Naponta 1 csészével kell inni éhgyomorra. 15 percig hagyd állni. Peteérés után pedig palástfûteát kell inni, ami segíti a beágyazódást. Szintén naponta 1 csészével, éhgyomorra. 15 percig hagyd állni. Mellé ajánlom még a görbevezetést és az ovu tesztet is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Én ilyet még nemis hallottam. :O
Tényleg van ilyen! Szerintem addig, míg nem záródik a kutacs. Én nagyon figyelek rá!
A lányom 4 hónapos, 2 hete szólt a gyerekorvos, hogy "Véletlenül nem a bal oldalán alszik a gyerek?". Mondtam, hogy de, erre közölte, hogy látszik, mert laposabb a feje. Mondta, hogy támasszam ki a másik oldalra is néha. 4 hónapos babát??? Hogyan? Arra fordul, amerre õ akar. De valószínûleg meghallotta a kislányom is, mert azóta felváltva alszik mindkét oldalán. :)
Tényleg van ilyen. Az egyik ismerõsöm fiának volt lapos a feje az egyik oldalon, 1 éves korában is olyan volt neki, de a dokinõjük a státuszon azt mondta, h nem kell aggódni, vissza rendezõdik elvileg, ha meg nem akkor ennyi szépséghiba neki is kell:) 2 hósan még igen, deformálódhat ha jól tudom
Vazz, ez hülyeség. Legfeljebb a füle deformálódhat... (De sztm az is "kiegyenlítõdik")
Bizony, hogy vannak lapos fejû emberek!
A kutacs a kisbaba kb.:18 hónapos koriág záródik be, addig vigyázni kell nehogy elfeküdje a fejét.
Szerintem ne aggódd túl az egészet! Láttál laposfejû embert? Szóval nyugi!
Sajnos van ilyen, nekem a szüleim nem figyeltek erre és lapos is lett:( Amíg a kutacsa be nem nõ, addig deformálódhat. A babámnak ferde fejtartása volt, és lapos lett, remélem még helyre jön, még nyitott a kutacsa. Viszont a gyógytornász ajánlott koraszülött párnát, azt használjuk, hogy tovább ne romoljon a helyzet.

Mikortól, meddig és hogyan kell leadni a jelentkezést szakmaképzésre?

Valamilyen központban kell jelentkezni vagy a sulinál?

Hogyan kell alkalmazni és mikortól és meddig a laktoherb tejserkentő teát?

Kell a napi 6 filter???? Akkor csak 3 napig elég a tea. Az úgy húzós...akkor az 4000 ft havonta... Sz?lés után akár már kezdhetem is, ha szomjazom??

Legjobb válasz: szülés után, igen. én egyszerre csinálok 1 l-t 2 filterbõl, max 3. és ugy is tökéletes!

szülés után, igen. én egyszerre csinálok 1 l-t 2 filterbõl, max 3. és ugy is tökéletes!
én is 1 filterböl csinálok kb. 1 liter teát, igy is van ize szülés után egybõl lehet inni
A kérdező hozzászólása: Azt elhiszem hogy íze van, de vajon a hatás??? Mert amúgy én is úgy használom a teákat, hogy egy literhez egy filter... csak szeretném, hogy érjen is valamit.
Én is 1 litert csinálok egyszerre 1 napra, de 4 filterbõl. Én nem kockáztatok, hogy esetleg elapadjon a tejem (nekem nem szopik a baba, és az egészet fejnem kell)...
Vigyázz azért vele én csak rosszat hallottam róla, hogy a babák hasfájósak lettek akik ezt fogyasztották.nem egy ismerõsömtõl hallottam ezt akinek kicsije van.Én is kaptam egy marékkal az egyiktõl-bár õ pont nem mondott semmit róla, én nem kockáztatok, ha már többen modtak ilyet.Nekem a hipp natalt ajánlották.de ez csak egy tipp:)
Szia! Én mindkét fiamnál 1 filtert 1 liter vizzel csináltam meg. 1 éves korukig szopiztak. Nem volt a mennyiséggel gond. Viszont arra vigyázz, hogy ne vidd túlzásba az ivását, mert hasfájást okozhat a babának. Saját tapasztalat! Én két naponta ittam csak egy litert. A lényeg, hogy sok folyadékot igyál. Inkább ásványvizet.
Én 6 hete iszom, naponta 1 litert 4 filterbõl, és a babámnak még sosem fájt a hasa, szerintem. Fájdalmában még nem sírt szerencsére.

Szülés után mikortól lehet dolgozni? Ha én úgy gondolom és megtudom oldani, akkor akár rögtön vissza is mehetek vagy van valami kikötés, hogy meddig kell otthon maradni?

Legjobb válasz: a 6 hét gyermekágy pont arra való, hogy regenerálódjon a nõi szervezet, legalább ennyire szükség van ahhoz, hogy a méh is megfelelõen visszahúzódjon, a placenta tapadási helyén a seb begyógyuljon régen ez alatt a 6 hét alatt tényleg pihentek a nõk, a család nõ tagjai látták el a háztartást

a 6 hét gyermekágy pont arra való, hogy regenerálódjon a nõi szervezet, legalább ennyire szükség van ahhoz, hogy a méh is megfelelõen visszahúzódjon, a placenta tapadási helyén a seb begyógyuljon régen ez alatt a 6 hét alatt tényleg pihentek a nõk, a család nõ tagjai látták el a háztartást
Igen elsõ de utána mentek is vissza a földre dolgozni nem 3 évig otthon voltak a gyerekkel. Gyerek egy éves kora után dolgozhatsz úgy, hogy gyed/gyes is járjon mellette. Elõtte is lehet dolgozni de akkor csak fizetés jár.
Nincs olyan törvény, ami azt mondja ki, hogy kötelezõ otthon maradni szülés után. Ha valaki akar, az visszamehet dolgozni akkor amikor akar. Ha a gyerek 1 éves kora elõtt mész vissza, akkor csak a fizetésed jár, nem igényelhetsz tgyást és gyedet sem. Családi pótlék persze jár. Ha a baba betöltötte az 1 évét, akkor megigényelheted rá a gyedet is és azt is kapod a fizetésed mellett.
lehet dolgozni, de jól meggondoltad ezt?
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék rögtön visszamenni, csak egyik ismerõsöm mondta, hogy õ rögtön menne vissza szülés után dolgozni, meg is lepõdtem meg nem is tudtam, hogy lehet e rögtön, ezért is kérdeztem. Én biztos maradok otthon ameddig csak lehet, mert a munkahelyem néha már idegölõ és elsõsorban a babázás minden percét kiszeretném használni :) )
Bármikor visszamehetsz, de a gyerek egy éves kora elõtt teszed meg, akkor nem ját a tgyás/gyed. A 6 hetet én mindneképp megvárnám, pedig én teljesen jól éreztem magam, de azért kell ennyi pihenés. Én 5, 5 hónap után terveztem (tgyás lejárta után), de nem tudott visszavenni a munkahelyem, és újat kellett keresnem, így a fiam 7 hónapos korában mentem vissza. Visszamondtam a gyedet, a férjem pedig megigényelte, mert õ lett itthon a fiúnkkal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!