Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell és mikortól (91 db)

Meddig kell kiskádban fürdetni a babákat? Hogyan lehet a nagykádban fürdetni, tegyem bele és hajoljak be lefürdetni? Vagy ti hogy csináljátok, és mikortol?

Legjobb válasz: A barátnõm kicsi kádat vett,3 hósan kinõtte a kicsi, így a kádhoz térdelt és úgy fürdette, de mindene fájt, mert tartani kellett, tehát jobb, ha megvárod amíg a baba tud kicsit ülni és nem kell annyira tartanod. Szerintem 6-8 hósan , addig jó ha nagyobb a babakád.

A barátnõm kicsi kádat vett, 3 hósan kinõtte a kicsi, így a kádhoz térdelt és úgy fürdette, de mindene fájt, mert tartani kellett, tehát jobb, ha megvárod amíg a baba tud kicsit ülni és nem kell annyira tartanod. Szerintem 6-8 hósan , addig jó ha nagyobb a babakád.
Szia! Nálunk amar kinõtte a bébi, pedig nem nagy, csak nagyon szeret lubickolni és félõ volt már, hogy beveri a buksiját. Kb. 3-4 hónapos kora óta a nagykádban fürdik. A behajolással az a baj, hogy szétmegy a derekad. Mi egy összehajtott törölközõre térdepelve benyúlunk a kádba. Kb. 1 hónapig behajoltunk, aztán már elengedett kézzel is ment a fürdés. Üdv.
Attól függ, hogy mennyi idõs a babád. A kislányom 8 hós lesz a héten. Mi vettünk neki ülõkét, ami direkt erre van kitalálva, hogy belerakod a nagy kádba és ebbe ülteted bele a picit. 6 hótól lehet használni. Megtartja a babát minden oldlaról és könnyen meg tudod fürdetni.
Szia! Nálunk nem tud még ülni a bébi, hanem háton ill. hason fürdik, élvezi, hogy szabadon mozog mindene. Nekem nem tetszettek az ilyen ülõkék, bár biztos van olyan bébi aki meg azt élvezi. Üdv.: 2.
Nekünk nagyobb fajta kiskádunk van, de kinõtte a lány már 3 hósan. A lába végigért benne, ahogy rugdosott a fejét bevert. Így átszoktunk most 4, 5 hósan a nagykádban (eddig babafürdetõvel kibekkeltük) én lezuhanyozok, utána engedek vizet a kádba, apa mellém adja a kicsit, és a lábamra fektetem, hogy a feje kint legyen a vízbõl, a popsija meg a kád alján van. Locsizunk, megfürdetem, megfordítom, megmosom a popsiját is, és aha kiveszi, megtörli amíg én is megtörölközöm. Nekünk ez így bevált, eljön majd az idõ, mikor apa fürdik vele, és elõbb utóbb hogy mindkettõnkkel:-) Én nem hajolgatok, gond van a gerincemmel, így is fáj, nem ám még ha hajolgatnék is! amúgy hallgass a szivedre, és akkor tedd nagykádba, ha jónak érzed.)
Kislányom most 9 hós, már régóta stabilan ül, de mivel nagyon csúszós a nagykád, még nem mertem ott fürdetni. Én is vettem azt az ülõkét a kádba, nekünk naggyon bevált, sajnos küszködök a derekammal és nincs apa itthon minden este, hogy segítsen (külföldön dolgozik). Kb egy hónapja használjuk, remekül eljátszik a kádban és nem kell félnem, hogy beleborul a vízbe. Már akkor elkezd sikongatni, mikor készülõdünk a fürdéshez és meglátja a pancsi-csücsüjét :)
A kérdező hozzászólása: Ja és ugye apuka is korlátlanul dolgozhat mellette? Mármint gyes mellett?
Van gyes igénylõ nyomtatvány kitöltöd, hogy ki igényli(apa) és mikortól.Ezzel együtt ha eddig Te kaptad akkor le kell mondanod.Ezt tõlem úgy is elfogadta a MÁK, hogy leírtam:ettõl a naptól lemondok a gyes-rõl.Tehát nem beérkezéstõl kapja hanem attól a dátumtól amikortól kéritek!
És igen, dolgozhat korlátlanul apa is!
Tényleg csak kíváncsiságból kérdezem, hogy akkor a GYES-t miért kell átadni? Szóval miért kell a papírmunka, ha te is dolgozhatsz GYES mellett?
Szia!Én pl.álláskeresési támogatást fogok kapni.Így apa kéri a gyest én meg a munk.nélk, mert a kettõ így nem üti egymást!
Ja áháá, így már értem, köszi :)

Milyen jogszabályt akarnak bevezetni, hogy az apáknak is igénybe kell venniük a gyerekek utáni szociális ellátást 3-4honapig? Ez pontosan mit jelent, hogy fog ez müködni és mikortol akarják ezt bevezetni?

Legjobb válasz: Egyelõre minden csak terv, egyelõre még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz, hogyan, mikortól és milyen feltételekkel vezetik be. Addig csak találgatni lehet a dologról, de annak szerintem nincs sok értelme. Több olyan országban ahol a mienknél nagyságrendekkel kevesebb ideig maradhatnak otthon az anyukák, van hasonló rendszer. Ha jól tudom a Svédországban is 100 körüli napot az apukáknak kell igénybe venni. Hollandiában úgy mûködik, hogy az anyukáknak hamar vissza kell menni dolgozni. Ezt nem a nálunk megszokott módon, hogy a hét öt napján teljes munkaidõben dolgoznak teszik meg, hanem választhatnak, hogy hány napot akarnak dolgozni a héten. Ez lehet heti egy nap is akár. Ilyen esetben az apukáknak is jár heti egy nap, amikor õ van otthon a gyerekkel. Ha az anyuka több napot dolgozik mint egy nap, akkor a fennmaradó napokat családi napközi szerû ellátással oldják meg, mert ott nem igazán van a mi értelmezésünk szerinti bölcsöde.

Egyelõre minden csak terv, egyelõre még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz, hogyan, mikortól és milyen feltételekkel vezetik be. Addig csak találgatni lehet a dologról, de annak szerintem nincs sok értelme. Több olyan országban ahol a mienknél nagyságrendekkel kevesebb ideig maradhatnak otthon az anyukák, van hasonló rendszer. Ha jól tudom a Svédországban is 100 körüli napot az apukáknak kell igénybe venni. Hollandiában úgy mûködik, hogy az anyukáknak hamar vissza kell menni dolgozni. Ezt nem a nálunk megszokott módon, hogy a hét öt napján teljes munkaidõben dolgoznak teszik meg, hanem választhatnak, hogy hány napot akarnak dolgozni a héten. Ez lehet heti egy nap is akár. Ilyen esetben az apukáknak is jár heti egy nap, amikor õ van otthon a gyerekkel. Ha az anyuka több napot dolgozik mint egy nap, akkor a fennmaradó napokat családi napközi szerû ellátással oldják meg, mert ott nem igazán van a mi értelmezésünk szerinti bölcsöde.


Hogyan kell számolni a magzatmozgást? Ha 5 percen pelül 10-szer mozog, akkor az már 10? És mikortol, majd a doki szol? 31 HETES VAGYOK

Legjobb válasz: Nálam úgy volt ,hogy a 34. héten adtak egy táblázatot.Ebbe kellett x-elni a magzatmozgásokat. 17 órától 21 óráig kellett 10-et mozognia. Azt a táblázatot(idõpontot) kellett kitölteni ahol megvolt a 10 mozgás. Ne izgulj az orvosod el fogja mondani,hogy hogyan kell számolni és mikortól.

Nálam úgy volt , hogy a 34. héten adtak egy táblázatot.Ebbe kellett x-elni a magzatmozgásokat. 17 órától 21 óráig kellett 10-et mozognia. Azt a táblázatot(idõpontot) kellett kitölteni ahol megvolt a 10 mozgás. Ne izgulj az orvosod el fogja mondani, hogy hogyan kell számolni és mikortól.
nekem 36. héttõl, és két általam teszõleges idõpontban (pl. reggeli után és vacsora után) mérni hogy 10 perc alatt mennyit mozog. Ezt beírni a táblázatba minden nap. Amúgy vannak orvosok akik ezt nagyon szigorúan veszik, az enyém pl. meg sem kérdezte h csinálom-e, rá sem nézett, nem tartja lényegesnek. Orvosa válogatja, de a védõnõk szokták szorgalmazni.
nekem a 32. héttõl kell számolnom. reggel 9-tõl este 9-ig terjedõen van egy táblázatom és abba kell írnom majd. Én is megkérdeztem, hogy mi van ha 10-15 perc alatt megrúgja a 10-et és azt mondta, hogy akkor megvan és kész. Azt mondta, hogy feküdjek le és várjak, számoljak és írjam be. De amúgy a táblázat hátoldalán van egy használati útmutató. Nem a doki szól, hanem a védõnõnek kell adnia ezt a lapot. Kérdd tõle! Sok sikert. 31 hetes kismama

Hogy kell a cickafarkfű és a palástfű teát együtt használni? Mikortól kell az eggyiklet és meddig és mikortól a másikat és meddig? Hány napig? Melyik mire jó? Babát szeretnénk!

Legjobb válasz: En igy tudom: a cickafarkteat pé-ig(segiti a peteerest),a palastfuteat pedig pé-tol a nemvartig(segiti a beagyazodast)

En igy tudom: a cickafarkteat pé-ig(segiti a peteerest), a palastfuteat pedig pé-tol a nemvartig(segiti a beagyazodast)

Hogyan, és mikortól kell takarózni a lovat?

Ha pl. egy edzés után megizzad, de rendesen le van sétáltatva akkor is rá kell tenni (ha olyan az idõjárás)? Vagy ha nagyon-nagyon megizzadt és hideg is van, akkor már a lesétáltatás elõtt érdemes rátenni? Vagy megizzad, és utána egybõl megy vissza boxba ahol viszonylag jó idõ van, akkor is kell? És mikor milyet érdemes? Meg meddig kell rajta hagyni? Köszi aki válaszol.

Legjobb válasz: Elõször is attól függ, hogy van-e nyírva a lovad. Ha van, akkor kell takarózni mindenhol. Ha nincs, akkor a lovaglás alatt nem kell, utána viszont: ha boxba megy, akkor polártakarót kell tenni rá, amíg meg nem szárad, ha karámba megy vagy félridegben van tartva, akkor nem kell, mert tud mozogni, nem fázik meg. Egyébként ha jól rémlik nemrég volt a lovasok.hu-n errõl egy cikk.

Elõször is attól függ, hogy van-e nyírva a lovad. Ha van, akkor kell takarózni mindenhol. Ha nincs, akkor a lovaglás alatt nem kell, utána viszont: ha boxba megy, akkor polártakarót kell tenni rá, amíg meg nem szárad, ha karámba megy vagy félridegben van tartva, akkor nem kell, mert tud mozogni, nem fázik meg. Egyébként ha jól rémlik nemrég volt a lovasok.hu-n errõl egy cikk.
Igen, ilyenkor télen lesétáláskor rákell tenni egy polártakarót. Érdemes addig rajtahagyni, amíg teljesen meg nem szárad, bár ha beviszed, leveszed róla a nyerget , nyereghelyen mindig nehezen szárad, érdemes visszaápolni vagy átdörzsölni szalmával. Ha esetleg nyírott, akkor állandó jelleggel takarni kell, besétáláskor is.
ha télen dolgozol vele nem árt neki munkatakaró ami a veséjét kiemelten védi viszont ló függõ :)

A pályakezdő pedagógusoknak mi a teendőjük? Mikor kell továbbképzésre menni, hány kredit kell és egyáltalán nekem most valahol regisztrálnom kell magam, hogy tudják elvileg mikortól évülhet el a diplomám? Hogy megy ez?

Legjobb válasz: Ha jól tudom elvileg 3 évig védett vagy és onnantól kell továbbképzésekre járnod. Sógornõm óvónõ és valami ilyet mondott. 2 éve dolgozik lassan igaz még mindig csak szerzõdéssel.

Ha jól tudom elvileg 3 évig védett vagy és onnantól kell továbbképzésekre járnod. Sógornõm óvónõ és valami ilyet mondott. 2 éve dolgozik lassan igaz még mindig csak szerzõdéssel.
Hét év elteltével kell elkezdeni a 120 pontos továbbképzést. Nem kell regisztrálni, a munkahelyeden beadod a diplomamásolatodat. A diploma nem évül el, legfeljebb ha nem teljesíted a kötelezõ továbbképzéseket, nem alkalmaznak.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infókat

Hol lehet venni málnalevél teát, hogyan kell használni és mikortól? Esetleg tudtok ajánlani valamilyen olajat a gát masszírozásához, hányszor kell alkalmazni és szintén hol lehet kapni?

Köszi a válaszokat. 26h km

Legjobb válasz: Szia! Bioboltban, drogériában lehet kapni málnalevél teát. Úgy emlékszem, hogy a 36. héttõl lehet inni, napi 1 pohárral kell kezdeni és fokozatosan növelni 1,5 l-re. Gátmasszázs olajat én a szülésznõnél vettem, PanArom márkájú, majdnem 3000 Ft volt az 50 ml. Nekem nem jött be a gátmasszázs, sõt, nagyon kellemetlen volt, úgyhogy 1x próbáltam, annyi hiányzik az üvegbõl. Ha érdekel, írj privit! Ja, amúgy homeós bogyókat is érdemes szedni, nekem inkább azok segítettek, fõleg a regenerálódásban!

Szia! Bioboltban, drogériában lehet kapni málnalevél teát. Úgy emlékszem, hogy a 36. héttõl lehet inni, napi 1 pohárral kell kezdeni és fokozatosan növelni 1, 5 l-re. Gátmasszázs olajat én a szülésznõnél vettem, PanArom márkájú, majdnem 3000 Ft volt az 50 ml. Nekem nem jött be a gátmasszázs, sõt, nagyon kellemetlen volt, úgyhogy 1x próbáltam, annyi hiányzik az üvegbõl. Ha érdekel, írj privit! Ja, amúgy homeós bogyókat is érdemes szedni, nekem inkább azok segítettek, fõleg a regenerálódásban!
Málnalevél teát gyógyszertárban vettem, kb 200 Ft egy 40 g-os zacskó, az durván 3 hétre elég. Gátmasszázsolajat dm-ben vettem 2700 Ft-ért, 50 ml. Lassan fogy, talán ha a harmada elment eddig, pedig 1-2 naponta használjuk - ha jól rémlik, a 35., vagy 36. héttõl. Valóban kellemetlen, sõt, fáj, ha úgy csinálod, ahogy kell (neten van róla egy leírás, ábrával), de egy idõ után kilazul, meg tudatosan is lazítani kell. Nekem Apa szokta masszírozni, mert magamnak egyrészt kényelmetlen, nem igazán érem jól el, másrészt ha fáj, akkor én abbahagynám, de õ nem, így legalább hatékonyabb. :) Homeós bogyókat is szedek, szüésznõi "receptre". Meglátjuk, hogy használnak-e.
15.21 vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy most vasárnap jár le az idõnk, szóval pár nap és kiderül, hasznosak voltak-e az "elõkészületek".
A kérdező hozzászólása: Majd írd meg hogy ment:)
15:21 vagyok. Május 28.-án született meg a kölök. Éjjel fél egykor 5 perces fájásoknál még 2110 volt a méhszáj, akkor elkezdtem félóránként felváltva szedni a homeós bogyeszokat, és reggel fél 8-ra 4 ujjnyira nyíltam ki, úgyhogy azonnal küldtek a szülõszobába. Onnantól negyed óránként felváltva szedtem, 10.10-re lett meg a baba, gátmetszés nélkül, kicsi hámsérüléssel. Szóval mindenkinek ajánlom, a szülésznõk szerint nagyban segítettek a bogyók, meg az otthon végzett gátmasszázs is.

35 hetes kismami vagyok. A héten kell elkezdenem a magzatmozgás táblázatot vezetni. A dokim azt mondta délután 5 után nézzem, na de hogy? Hogy feküdjek és hogy mikortól mennyi ideig mérjem a mozgások számát?

Legjobb válasz: Szia. Én úgy vezettem,hogy délután 5kor a bal oldalamra feküdtem,és vártam mikorra rúgja le a 10et. Azt az idõpontot jelöltem be. Habár nem tudom te milyen papírt kaptál. Nekem 15percenként voltak kockák,amikbe bele kellett x-ni. Egyébként én is terhesség alatt váltottam védõnõt,és akinél elõször voltam nem adott ilyen papírt. 37hetes voltam mikor elkezdtem vezetni. Õ még azt sem mondta hogy felesleges. Egyébként azért kell,mert napközben mozogsz,és úgy érzed mintha mozogna,közben meg csak lõtyõg benned a baba. Nyugodt helyzetben jobban érzed.

Szia. Én úgy vezettem, hogy délután 5kor a bal oldalamra feküdtem, és vártam mikorra rúgja le a 10et. Azt az idõpontot jelöltem be. Habár nem tudom te milyen papírt kaptál. Nekem 15percenként voltak kockák, amikbe bele kellett x-ni. Egyébként én is terhesség alatt váltottam védõnõt, és akinél elõször voltam nem adott ilyen papírt. 37hetes voltam mikor elkezdtem vezetni. Õ még azt sem mondta hogy felesleges. Egyébként azért kell, mert napközben mozogsz, és úgy érzed mintha mozogna, közben meg csak lõtyõg benned a baba. Nyugodt helyzetben jobban érzed.
Az én védõnõm azt mondta, hogy szerinte felesleges! De ha méred, akkor én úgy tudom, hogy oldalra kell feküdnöd és számolni egy órán keresztül h hányszor mozdul meg. Persze ez az idõ(hét) elõre haladtával ritkulni fog, amitõl ne ilyedj meg!!! Ha már az utolsó hetekbe csak kb. 10szer érzed, már az is jó! remélem segítettem. Üdv és szép napot nektek :DD
A kérdező hozzászólása: az én védõnõm is azt mondta felesleges. De egy 23 éves friss diplomás kiscsajszitól azt hiszem többet vártam. (én 31) Szóval csak a magam megnyugtatása miatt és a dokim miatt is vezetem. Az a baj hogy sok védõnõ sok sok mindent feleslegesnek tart. Akkor minek dolgoznak mint védõnõ. Hogy érezzem magam biztonságban nála ha minden felesleges. Hozzá kell tennem az elején más védõnõm volt mert máshol laktunk és ott 100x többet fordítottak a kismamákra mint itt. Jó volt oda menni, nem úgy mint itt. Na mindegy. Köszönöm a válaszod és neked is boldog babavárást kívánok.

Mikortól érdemes védőnőhöz járni és hogyan kell kiválasztani? Pécsen kit válasszak?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a tényleges lakóhely (nem lakcímkártya) szerinti védõnõhöz kell bejelentkezni. Legalábbis nálam így volt. Vinni kell a papírokat, amit az orvos adott arról, hogy terhes vagy. (18 hetes kismama)

Én úgy tudom, hogy a tényleges lakóhely (nem lakcímkártya) szerinti védõnõhöz kell bejelentkezni. Legalábbis nálam így volt. Vinni kell a papírokat, amit az orvos adott arról, hogy terhes vagy. (18 hetes kismama)
Úgy emlékszem a doki ír egy papírt, hogy igen terhes vagy és a védõnõd állítsa ki a kiskönyved. Azért jó hamar elintézni, mert a kiskönyv felmutatásával már vizitdíj mentes leszel (de csak a terhességgel kapcsolatos vizsgálatokra, mint nálam kiderült). A védõnõ nem választható, csak oda mehetsz akihez a lakhelyed tartzik.
Szia En hetfon voltam vedononel.Sajnos nem valaszthatsz vedonot, ahoz a vedonohoz kell menned ahol laksz helyileg, nem kell, h bejelentett legyen ez a lakhely, de azert kell oda menni, mert majd onnan fog kimenni kornyezettanulmanyra, h hova is viszitek majd haza a babat, es szules utan ugy tudom par hetig hetente aztan kethetente meglatogat benneteket. Es avval a papirral tudsz hozza elmenni amit az orvosod allit ki, h babas vagy, igy tenyleg vizitdij mentes lesz a vizsgalat, de csak a terhesseggel osszefuggo vizsgalatok. 10 hetes kismama
Amikor megállapították a terhességet. Az orvos fogja megmondani, hogy kihez tartozol. Na, én pl. pécsi vagyok, kint lakom szellemvárosban, itt mindenki a Pál Gyulánéhoz jár, kedves meg minden, bár ha lehetne választani, akkor máshoz mennék. Egyet tudok, a Szekeres Zsuzsát, aki nagyon jófej, ha hozzá tartozol, akkor szerencsés vagy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!