Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kell pontról (15 db)

A kérdező hozzászólása: Kösz itt minden van csak xperia play hez nincs cucc flashtool muszály meg csinálnom ?
Hülye vagy hozzá. Ne állj neki.

Hogy kell egyéni vállalkozást csinálni a magyarorszag.hu-n lévő ügyfélkapuban. A megoldást pontról pontra, részletesen levezetve kérem, mert a honlap kezelhetetlen (minősíthetetlen)?

Legjobb válasz: merthogy nem ott kell ám.. ügyfélkaput kell regisztrálnod, aztán a www.kkekh.hu honlapról le kell töltened a megfelelõ egyéni vállalkozás indítása nyomtatványt, de elõtte még a www.apeh.hu honlapról a java nyomtatvány kitöltõt, és abban kitöltöd a dolgokat, megjelölöd küldésre és belépsz az ügyfélkapudon és feltöltöd.

merthogy nem ott kell ám.. ügyfélkaput kell regisztrálnod, aztán a http://www.kkekh.hu honlapról le kell töltened a megfelelõ egyéni vállalkozás indítása nyomtatványt, de elõtte még a http://www.apeh.hu honlapról a java nyomtatvány kitöltõt, és abban kitöltöd a dolgokat, megjelölöd küldésre és belépsz az ügyfélkapudon és feltöltöd.
Ez egészen hasznos lesz: http://nyilvantarto.hu/hu/evig_megkezdes Én is a napokban indítottam ez alapján az egyéni vállalkozásom.

A pontról pontra történő vezetés csupasz axonon, dendriten és a sejttest membránján valósul meg. A csupasz axont hogy kell érteni? (Alul bővebben. )

Létezik olyan axon, amin nincsen vel?hüvely? Vagy itt arra gondolnak, hogy az axonnak azon a részén, ahol rés van a vel?hüvelyen?

Legjobb válasz: Vannak csupasz, velõtlen és velõshüvelyes axonok. A csupaszok teljesen csupaszok:) A velõtlent úgy kell elképzelni, hogy több axon belesüpped a Scwann-sejtbe. A velõshüvelyesnél meg egy axonra teljesen rátekeredik a Schwann-sejt és így egy csomó membránréteggel lesz körülvéve az axon. Itt a csupaszt teljesen csupasznak kell érteni:)

Vannak csupasz, velõtlen és velõshüvelyes axonok. A csupaszok teljesen csupaszok:) A velõtlent úgy kell elképzelni, hogy több axon belesüpped a Scwann-sejtbe. A velõshüvelyesnél meg egy axonra teljesen rátekeredik a Schwann-sejt és így egy csomó membránréteggel lesz körülvéve az axon. Itt a csupaszt teljesen csupasznak kell érteni:)
A kérdező hozzászólása: Szia! :) Köszönöm szépen a választ! :)


A legegyszerûbb ha felhívod a szolgáltatódat és megkéred, hogy küldjék el neked a beállításokat.
1. lépés: hívd fel az ügyfélszolgálatot, olvasd fel nekik a kérdésed. Ha megy fejbõl az is jó. Erre elküldik a beállításokat a telefonodta. 2. lépés: Használd.

Valaki írja már le pontról-pontra részletesen, hogyan kell olyan sűrű nokedlis paprikáskrumplit csinálni?

Legjobb válasz: persze, anélkül is lehet...de nem hinném, hogy azt a finom ízt beleadja, azért egy kis virslit is tegyél bele, úgy az igazi! Simán a liszet, só, tojást kavard össze, és nokedliszaggatóval szaggasd ki!És egy kis titok: a legfinomabb nokedli az az, amikor olyan ügyesen kavarod össze a nokedlit, hogy a tojás, víz éppen hogy csak összefogja a lisztet, és nem fél óráig kafirtyolni!!!

persze, anélkül is lehet...de nem hinném, hogy azt a finom ízt beleadja, azért egy kis virslit is tegyél bele, úgy az igazi! Simán a liszet, só, tojást kavard össze, és nokedliszaggatóval szaggasd ki!És egy kis titok: a legfinomabb nokedli az az, amikor olyan ügyesen kavarod össze a nokedlit, hogy a tojás, víz éppen hogy csak összefogja a lisztet, és nem fél óráig kafirtyolni!!!
Hozzávalók: 3 tojás, kevés só, 2 dl víz, 60 dkg liszt.
Az eredeti recept szerint a krumplit hosszúkásra kell vágni, hagymát zsíron vagy olajon megpirítani, megszórni pirospaprikával, rátenni a krumplit, pici borsot bele, felengedni vízzel, hogy ellepje.Megcsinálni a nokedlit, ahogy az elõzõ írta, ha már megfõtt a krumpli, a nokedlit beleszaggatni, (régen kanállal szaggatták bele), közbe néha megkeverni, hogy a nokedli ne álljon össze. Ezzel a módszerrel sûrû lesz.Kolbászféle nem feltétlen kell bele.
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 5 db virsli (vagy fõzõkolbász, esetleg szárazkolbász), 1-2 fej vöröshagyma, kevés olaj vagy zsír, p.paprika, só, bors, a nokedlihez:3 tojás, pici só, liszt. Elkészítés: A kockákra vágott v.hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, meghintjük p.paprikával és rárakjuk a meghámozott, megmosott, kockákra vágott krumplit.P.paprikával és delikáttal (vagy sóval) megszórjuk majd felöntjük vízzel és fel tesszük fõni.A virslit, vagy fõzõkolbászt karikákra vágjuk és megpirítjuk olajban vagy zsírban, majd kiszedjük.A nokedlit elkészítjük, majd leszûrjük és hideg vízzel átmossuk.Ha a krumpli már megpuhult és besûrûsödött, akkor a virslit vagy kolbászt és a nokedlit is hozzákavarjuk.Kevés borsot adhatunk hozzá ízlés szerint.(Ha szárazkolbásszal készítjük, akkor a krumplival együtt fõzzük.)
A kérdező hozzászólása: én nem szeretnék rakni bele kolbászt sem, és virslit sem, anélkül is jó lesz? Valamint a nokedlit hogy kell csinálni?
A kérdező hozzászólása: mennyi tojás liszt és só? sajnos most csinálok elõször 19 éves vgyok, és nincs itthon senki akitõl segítséget kérhetnék

Hogyan kell olajteknőt felszerelni 1997 suzuki 1. 0-ra? Gyárilag nem volt tömítés téve csak paszta, én se tegyek tömítést? Pontról-pontra, hogy tegyem fel, hol pasztázzam, hagyjak rést amég megköt?

Legjobb válasz: Gyárilag nem hiszem, hogy csak paszta lett volna... Vegyél tömítést, sokkal jobb és egyszerûbb mint pasztával kókányolni.

Gyárilag nem hiszem, hogy csak paszta lett volna... Vegyél tömítést, sokkal jobb és egyszerûbb mint pasztával kókányolni.
A kérdező hozzászólása: Megcsináltam kétszer annyi pasztával. Visszagondolva, nagyon keveset tettem rá elsõ körben. Most már teljesen jó, hála Nektek :-) Köszönöm a segítségeket! Remélem 10-20 évig már nem kell ezzel foglalkoznom :) ))
Teknõnél? Hát akkor fuss neki megint! :) Lehet kicsit több paszta kell rá, vagy jobban le kell pucolni a felületeket. Írtad hogy paszta maradt, olaj gondolom friss, tehát az majd mehet vissza bele. Így meg csak szabad idõt veszítesz azzal ha megint megpróbálod.
A kérdező hozzászólása: picit ugyan, de csöpög az olaj... :-(
Hát ezt egyszerû kideríteni. Benzines ronggyal áttörlöd a blokkot a szûrõ körül és alatt valamint a teknõ körül. Aztán ha valahol szivárog akkor úgy rögtön észre fogod venni.
A kérdező hozzászólása: Az van, hogy hazajöttem vele.. Nem csöpög az olaj, viszont ha a kezemet végighúzom az illesztésnél bizony egy picit olajos lesz.. Közben azért beszéltem a szerelõvel is, azt mondta kb 7 ezerért lecseréli a tömítést ha gondolom. Az is lehet, hogy az olajszûrõ alól folyik oda egy kis olaj? Mert ha nem illeszkedne jól a karter, azért csöpögne az olaj rendesen (gondolom én)
Töltsd fel teljesen. Használd, aztán tegyél egy tiszta kartonlapot alá. Ha szivárog valahol akkor rögtön észre fogod venni.
A kérdező hozzászólása: Pont ott ment a kipufogó az egyik csavarnál, ami miatt nem tudtam teljesen függõlegesen behajtani (picit ferdén állt a kulcs) de tettem alá egy plussz alátétet és kézzel csavartam amíg tudtam. Végül azért bement rendesen. Feltöltöttem ma olajjalpicit megijedtem mert olajos lett a kezem az illesztésnél de oda csak egy kis olaj folyt szerintem a szürõ helyérõl (le volt véve) járattam 20 percet és nem tapasztaltam folyást, legalábbis nincs a kocsi alatt egy csepp sem, de majd kiderül..
Hát igen, akna vagy rámpa nélkül nehezebb a dolog. De kellõ elszántsággal minden megoldható! :) (pl ha fával szoktatok fûteni akkor vágsz megfelelõ hosszúságú tuskókat, aztán azokkal bakolod fel :) Mi így csináltuk ha a kocsi alatt kelletett dolgozni) Azt hogy érted hogy a csavar ferdén ment be? Rosszul kapott bele a menetbe? Az még okozhat gondot., Lehet jobb lett volna leszedi a kipufogónak azt a részét. Paszta sokáig tart. Én a legkisebb kiszerelést vettem meg anno, azóta legalább 2x összeraktam vele a blokkot :D És ott van olyan rész ahova kell 2-3mm vastag paszta, annyi a hézag... (elõzõ tulaj nem tudom hogy a fenébe csavarta meg úgy az aluöntvényt...)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Holnap feltöltöm és kiderül.. Nagyon remélem, hogy sikerült. Se szerelõ akna, se hely.. 4 óra volt visszatenni, bár még soha nem csináltam ilyet. Az egyik csavar ami pont a kipufogó felett van, elég ferdén ment be, plussz alátétet igényelt. Betettem az új szûrõket is, jó lenne ha nem csöpögne. Pasztából alig fogyott...
Ha nem sikerül se kell rögtön feladni. Még 1 próbát megérhet utána is én azt mondom :) Tudnád én anno motorral mennyit szenvedtem papír tömítéssel, aztán akármit csináltam mindig szivárgott az olaj. (bár pasztával elsõre sikerült)
A kérdező hozzászólása: Megtörtént a dolog. Igyekeztem úgy csinálni mindent ahogy írtátok. Vékonyan, cikk-cakkban rácsíkoztam a pasztát az olajteknõ peremére, külön kis karikákat a csavaroknak kialakított lyukaknál, utána pedig felhelyeztem és meghúztam a csavarokat. Most van az, hogy várok holnapig és imátkozom. Ha holnap csöpögni fog valahol az olaj, akkor nincs mit tenni.. szevíz :-( Elég kis vékony volt a csík és nem jött ki a szélére annyira mint gyárilag. Bárcsak sikerülne.
Igen, a csavaroknál sem árthat. Bár ez a furat kialakítástól függ. De baja nem lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Holnap lesz a nagy nap.. Ahol vettem a pasztát azt mondta az eladó, hogy a csavarok lyukainál is pasztázzam körbe, õ szerinte. Remélem simán fog menni, szépen megfontoltan és ha 21-én ráemgedem az olajat, nem fog folyni sehol. :)
Igen, kb a közepére kéne. Azt, hogy hány mm nem tudom, sose mértem még :D De ha jól illeszkedik akkor nagyon kevés kell, úgy összenyomva lesz vagy 1 tized mm vastag a tömítés. Legalábbis motoron néhol olyan mint egy nagyon vékony hártya. Bár én rögtön készre húzom. Így csak ott van vastagsága ahol sérült a felület. És amit elõttem írtak, csavart ne tépd azért bele, csak szépen meghúzod, lehetõleg ne körbe hanem átlósan és ne egyszerre húzz meg egy csavart hanem átlósan menny végig és mindegyiken húzz egy kicsit. Így egyenletesen szorítod rá a teknõt és nem csavarod meg azt. Olajat meg másnap tölts bele.
2-3 mm...nem kell vastagabb.nem kell rést hagyni, felcsíkozod, óvatosan illeszted, csavarokat kulturáltan meghúzod, oszt jónapot...egyet alszol rá, másnap töltheted, hadd menjen. fontos a megfontoltság, nyugalom...itt nincs kapkodásnak helye. sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! A vékony csíkot nagyjából a teknõ közepére tegyem? Majd szétterül ha ráhúzom? Kb hány mm. vastag csík legyen?
Elõször jó alaposan pucold le a blokk felfekvõ felületét és vizsgáld meg nincs-e rajta karcolás, vagy bármilyen sérülés. Ha van akkor a gyári tömítést hanyagold. Hézagolásra nem érzékeny az olajteknõ, tehát így szükség sincs a tömítésre. Ha jó a felület akkor csinálhatod tömítéssel is, de pasztával is. Te dolgod. A 2 felületet pucold meg jó alaposan, ne legyen rajtuk semmi szennyezõdés. Aztán zsírtalanítsd(benzines ronggyal áttörlöd jó alaposan) aztán az egyik felületet(én azt szoktam ami hozzáférhetõbb, te esetedben ez szerintem a teknõ) vékonyan bekened pasztával, de tényleg csak vékonyan, legjobb ha egy csíkot húzol rá, de ne legyen sehol megszakítva. Aztán mehet a helyére és rá is húzhatod akár készre. Vagy csinálhatod úgy is hogy nem húzod meg teljesen, csak akkor ha már megszáradt. Mindkét megoldás jól mûködik. Én a motoromnál egy ideje pasztát használok(persze ahol fontos a hézag ott maradt a tömítés is+ a paszta), azóta nem szivárog az olaj sehol. Persze azt hozzá kell tenni hogy minden felületen van már 1-2 apróbb sérülés, a kuplungdekni meg meg van csavarodva, de tökéletesen zár az is. És olcsóbb mint a síkoltatás.
Na, örülök neki hogy sikerült :) Nem egy nagy ördöngöség ez, csak ki kell tapasztalni hogy hogy jó :)

Kérem valaki segítségét, aki le tudná írni nekem pontról pontra, hogyan kell az Irfanview programmal képet kicsinyíteni (szerkeszteni). Sajnos "annyit nem tudok angolul", hogy kiválasszam a menüből a pontokat?

Legjobb válasz: Ajándék: http://www.irfanview.net/lang/irfanview_lang_hungarian.exe (Telepítés után Options -> Change language a bekapcsoláshoz) Egyébként meg Image -> Resize az átméretezés.

Ajándék: http://www.irfanview.net/lang/irfanview_lang_hungarian.exe (Telepítés után Options -> Change language a bekapcsoláshoz) Egyébként meg Image -> Resize az átméretezés.
én az ingyenes, magyarnyelvû Photo Filtre-t használom ilyenekre -szerintem jobb mint az Irfanview-, ezzel így lehet képet kicsinyíteni : https://lh4.googleusercontent.com/-h0yItDRFJ2Y/TwhMXRsGq_I/A..

Hogyan kell belinkelni valamit? Leírná valaki pontról pontra?

Legjobb válasz: Kicsit feszélyez a válaszadásban ,hogy a nevelés kisgyerekek kategóriában van a kérdés ,de tényleg a linkelésre vagy kíváncsi ?

Kicsit feszélyez a válaszadásban , hogy a nevelés kisgyerekek kategóriában van a kérdés , de tényleg a linkelésre vagy kíváncsi ?
A kérdező hozzászólása: Bocs, csak itt akarok valamit kérdezni, de nem tudtam belinkelni, amit akartam.Tényleg a linkelésre vagyok kíváncsi.
CTRL C a címsorra átmégy a válasz írófelületér CTRL V ctrl= control billentytyû és együtt nyomd a c-vel!
Ha még azt megkérdezhetem , hogy mit szeretnél elsõre és hová belinkelni ?
A kérdező hozzászólása: Jaj, ne kérdezz már, inkább segíts!Kislányomnak egy kis asztalt 2 székkel akarok venni a netrol, azt akarnám belinkelni. Nem sikerul, hiába nyomom a ctr c-t vagy v-t.
A kérdező hozzászólása: Sikerult!Második:koszi a választ!

Hogy kell lufit fújni rágóból? V. ki leírná pontról pontra?

Legjobb válasz: ez miért olyan fontos??

ez miért olyan fontos??
Engem is érdekelne.
1. kilapod a nyelveddel 2. a nyelved a közepére teszed 3. fújsz
a közepét ne lapítsd olyan vékonyra mert gyorsan kidurran


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!