Találatok a következő kifejezésre: Hogyan küzdhetem a (22 db)

Hogyan küzdhetnék a rasszizmus és a kirekesztés ellen?

Mindenütt ezt tapasztalom. Hogyan tehetnék ellene. Minden tele van rasszizmussal is , mindenütt csak azt látni.

Legjobb válasz: Szüntesd meg az okot, ami kiváltja az emberekbõl a rasszizmust.

Szüntesd meg az okot, ami kiváltja az emberekbõl a rasszizmust.
Akkor ne zongorázz. Meg ne is sakkozz, mert ott is mindig a fehér kezd.
Mosolyogva ölelj át minden szembejövõ C-típusú állampolgárt. Fogják értékelni a "küzdelmedet". :)
elsõnek igaza van. Szerintem ilyen hülyeségeken való gondolkodás helyett menj ki egy romatelepre úgy 2órára. Kapsz egy ötszázast ha megcsinálod és marad ez a véleményed....
bocs, elgépeltem sok helyen az elõzõ kommentemet, az sztornó, most javítok:) Tehát: A kirekesztés-ellenes embernek az a baja a kirekesztõvel, hogy kirekeszt. Nomármost, ha a kirekesztés-ellenes ember kirekeszti a kirekesztõt, akkor õ is kirekesztõvé válik, tehát érdemben semmivel sem különb a kirekesztõnél. Két kirekesztõ. Darab darab. Mitõl lenne különb kirekesztés terén bármelyik a másiknál?
"Azzal ha kirekeszted a rasszistákat ;) Kulturált társadalmakban elég jól mûködik." Ez kirekesztés. Levezetem logikailag. A kirekesztés-ellenes embernek az a baja a kirekesztõvel, hogy kirekeszt. Nomármost, ha a kirekesztés-ellen ember kirekeszti a kirekesztõn, akkor õ is kirekesztõvé válik, tehát érdemben semmivel sem különb a kirekesztõnél. Két kirekesztõ. Darab darab.
"Azzal ha kirekeszted a rasszistákat ;) Kulturált társadalmakban elég jól mûködik." Mármint úgy érted, hogy elzsidósított társadalomban jól mûködik. Tudom, egyeseknél ez a kultúra fokmérõje...
"Szerintem a zongora is egy rasszista hangszer mert a fekete billentyûk rövidebbek és vékonyabbak." Ez csak kompenzáció, mert a valóságban a feketéknek hosszabb és vastagabb...
Azzal ha kirekeszted a rasszistákat ;) Kulturált társadalmakban elég jól mûködik.
Elõzõ jól mondja, a rasszizmus életet menthet.
ahogy egy atombunker is, mégsem élünk benne :)
Ha kifogytak az érvek, akkor jönnek a kedveskedõ, humorosnak hitt válaszok.
"ahogy egy atombunker is, mégsem élünk benne :) " Ha hetente lenne egy atomvillanás a szomszéd megyében, akkor ott élnénk. :) ) De még egyszer hangsúlyozom, szerintem a fenti példák nem feltétlenül a rasszista kategória. Szerintem a tanulás és általánosítás önmagában nem kirekesztés. Átcsaphat rasszizmusba, de ha valaki elkerül egy bizonyos csoportot, az sima tanulási folyamat. A csalánt is elkerüljük, és nem azért, mert utáljuk, hanem megtanultuk, mivel jár, ha hozzáérünk. :) )
A kérdező hozzászólása: A kérdést csak viccbõl tettem fel. Kíváncsi voltam rá , hogy a többségnek mi a véleménye errõl. Egyetértek azokkal akik tapasztalatból beszélnek. Én is tartom a 10 lépés távolságot a romák esetében.
"ahogy egy atombunker is, mégsem élünk benne :) " Most az országba fél miló cigány van a világon 20 ezer atom bomba kb ez a 30ad résza ha csak a világon 30ad anyi atomrobanás tõrténe mint ahaány cigányok által elkõvete büncselekmény mindenki bunkerben élne. DE sokal esélyeseb hogy kiraboll egy cigány mint hogy atomrobanástl haljak meg. A raszizmust nem lehet megszüntetni . Ugy lehetne csõkenten ha megszüntetjûk a cigányok bünözõ életmódját ami néhz próbléma.. Enyibõl az õszes szrvas raszisat mert fél az embertõl hollot nem biztos hogy le akarja vadászna csak eséjes. Ugyan ez van a cigányokall kapcsolatban.
a rasszizmus ellen az a kisebbség tehet csak aki ellen irányul, mégpedig a sztereotípiák megtörésével. külsõleg ez nem megoldahtó. persze nekem már az is elég lenne ha legalább hajlandóságot mutatnának ezirányban...
"mégpedig a sztereotípiák megtörésével" Azok a bizonyos sztereoptípiák sem véletlenül alakultak ki. Az okot kell megszüntetni.
Láttál már a cigányoknál rasszistább népeket? Lenézik és utálják a magyarokat, a székelyeket egyenesen gyûlölik, a kanadaiakat kikiáltották a legnagyobb szemeteknek a világon, gyakorlatilag minden más rasszba tartozó embert utálnak és senkinek tartanak, sõt még a más országokban élõ cigányokat is megvetik. Lehetsz te akárki fia, még az övék is, õk zsigerbõl utálnak, még akkor is, ha életükben nem is láttak téged és te se õket, már elég az, ha nem vagy közülük való. Nos akkor barátaim, ki is a rasszista?
Kérdezõ, itt vagy egy kis beszéd, miért is nem szertjük õket, és mindezt Lakatos Attila a cigányvajda szájából: http://www.youtube.com/watch?v=cmCNGbxaDoc
Költözz le Borsod valamelyik cigány többségû településébe és mutasd meg a magyaroknak mennyire alaptalan az összes cigánysággal kapcsolatos ellenérzésünk. Csak majd írd meg melyik kórházban ápolnak, küldünk majd jobbulás kártyákat. Emelvényre kiállni és osztani az igét, hogy a rasszizmus mennyire rossz elég olcsó megoldás lenne. Ahogy mondtam ültesd át a terved a gyakorlatba.
Nem arról van szó, hogy mennyire hasznos a mindennapi életben a rasszizmus vagy mennyire nem. Maga a tény, hogy rassz alapján sorol be embereket valaki, elszomorító. Utáld a gyilkosokat, utáld a tolvajokat, de nem a színük hanem a tetteik miatt.
Tetrónak ezt nem bírod megmagyarázni, neki tényleg oda kéne költöznie, hogy megértse.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a zongora is egy rasszista hangszer mert a fekete billentyûk rövidebbek és vékonyabbak.
Gyakorlatilag sehogy nem küzdhetsz. Sajnálom, de ez az igazság. A kirekesztés ellen úgy lehetne küzdeni, ha az összes jogvédõ civilbe öltözik kamera nélkül és szétnéz pl. Ózdon a megfelelõ területeken. Ekkor megtanulja, kinek is kell a jogát megvédenie. Hozzáteszem, szerintem az is ras.zizmus és diszkr1m1náció, ha az iskolában 10 c1gánygyerek megver egy magyar/nemc1gány gyereket (hiszen ez is c1gány-nemc1gány alapon történõ hátrányos megkülönböztetés)
Egy kicsit keveredik itt két dolog. Egyrészt a rasszizmus az amikor egy embert azért gyûlölnek, mert egy adott rasszhoz tartozik. Akkor is, ha valaki esetleg alig találkozott velük egész életében. Másrészt a c-típusú polgárokkal szembeni ellenérzés szerintem kicsit más, ugyanis nem a származásuk miatt rekesztik ki õket, hanem konkrét tapasztalatok alapján. Szóval ezt kellene tisztázni, hogy melyik ellen akarsz küzdeni, mert két külön dologról van szó.
kicsit kevered a dolgokat, mert egy olyan embert nem tudsz tapasztalat alapján kirekeszteni, akirõl semmit sem tudsz és még soha sem találkoztál. mégis c-típusú állompolgárnak nevezed. teszed ezt csupán a bõrszíne alapján, hiszen ez az egyetlen dolog amit biztosan tudsz róla. ez a rasszizmus. és tudom, zsidóbérenc liberális kancsó vagyok a rózsadombról...
Nem értesz. Egy rasszista azért gyûlöli pl. a feketéket, mert õk különböznek tõle, másik rasszhoz tartoznak. Aki a c-kat gyûlöli, nem ezért teszi, hanem mert negatív tapasztalatai vannak. Persze általánosít, de teljesen más alapon. A rasszizmus a származásból indul ki. A cigánykérdés pedig oda jut. Épp az ellenkezõje.
Teljesen mindegy az indok. Vélt vagy valós EGYÉNEK tulajdonságát kivetíteni más számodra ismeretlen emberekre rassz jegyeik alapján primitív, rasszista dolog.
pedig te is ugyanezt szoktad tenni tetro
ezt kifejthetnéd. hol és milyen rassz jegy alapján ítéltem meg valakit?
"Mitõl lenne különb kirekesztés terén bármelyik a másiknál?" Hát mert mocskos rászistás magyarokat jó dolog kirekeszteni, zsidókat és cigányokat pedig rossz dolog.
"Teljesen mindegy az indok. Vélt vagy valós EGYÉNEK tulajdonságát kivetíteni más számodra ismeretlen emberekre rassz jegyeik alapján primitív, rasszista dolog." Igen, és ez a primitív, rasszista dolog gyakran megmenti a vagyontárgyaidat, a testi vagy a lelki épségedet, de akár az életedet is, ha belõle kiindulva jó messzire elkerülöd azokat, akiktõl a rasszizmus miatt tartasz. De írták már elõttem, hogy nyugodtan költözz be a cigánytelepre tetro, hiszen ott is ugyanolyan emberek élnek, mint bárhol máshol és nincs mitõl tartanod, hiszen EGYÉNILEG nem is ismered az ottaniakat, hát akkor mégis miért tartanál tõlük? :)
Lakatos Attila olyan ember amilyen magyarból sincs sok. Sajnos évek óta nem hallani róla, remélhetõleg nem takarították el a közéletbõl... El tudom képzelni, hogy ezzel a hozzáállással bökte pár ember szemét, akiknek kedvez a jelenlegi állapot.

Hogy küzdhetem le a félénkséget? Hogyan legyek nyitottabb az emberek felé?

egyszerűen ha idegen társaságban vagyok nem tudok magamtól megszólalni, nem tudok miről beszélgetni velük hogyan tudnék ezen változtatni? L

Legjobb válasz: L/ ? Nagyon fontos, hogy hány éves vagy. Amúgy sokáig én is így voltam, de legyõztem. :)

L/ ? Nagyon fontos, hogy hány éves vagy. Amúgy sokáig én is így voltam, de legyõztem. :)
A kérdező hozzászólása: 21 vagyok
Keress közös témát, amiben biztosan otthon vagy.
hol laksz? én is ilyen vagyok :/ 21/F
Én is ilyen vagyok.. Az a baj, hogy ha próbálok beszélgetni akkor meg azt veszem észre hogy inkább szarnak a fejemre vagy hülyének néznek.. Vagy pl egy haverommal megyünk a buszon meglát egy csajt akit ismer mondja h menjünk oda, én is próbálok bekapcsolódni a beszélgetésbe, az idegen csaj felé is nyitok, kérdezek tõle, de ha utána látom akkor pont olyan mintha sose láttam volna, nem köszön, semmi.. (Na nem mintha én olyan nagyon forszíroznám a köszönést, de ha látom akkor a szemébe nézek, de az a vicc hogy ilyenkor nem is néz rám általában... Szóval mintha észre sem venne) Na ez a gáz.. És mellesleg nem tartom magam hülye embernek, rendkívül sokoldalú vagyok, próbálok rendes és nyitott lenni, de minek..?

Hogyan küzdhetem le a félelmemet, hogy ne féljek így télen akár már fél 5-kor hazafelé jövet csak mert sötét van?

Sosem bántottak az után, viszont egy alkalommal követtek - nem, nem csak beképzeltem, tényleg követett egy férfi és a rend?rségt?l kértem segítséget. ezért nem lett semmi szerintem. Azóta nagyon félek a sötétben hazajönni, pedig ez nem azt jelenti, hogy hajnalban kolbászolok minden nap haza, hanem mondjuk most így télen már ugye 5-kor sötét van, és ilyenkor is rettenetes érzés :S Mindig félek... Pedig belül tudom, hogy ez nem normális. :( Hogyan küzdhetném le mindezt a régi rossz élmény miatt? Külvárosban lakom, de nem szoktam olyan jelent?s távot azért megtenni a belvárostól, mert annyira nem kies? rész, s?t s?r?n lakott. 21L

Legjobb válasz: Maradj otthon.

Maradj otthon.
Vegyél gázsprayt, gázpisztolyt vagy más legális cuccot amivel megvédheted magad. Ezen kívül járj el valamilyen küzdõsportra. Telefonodon beállíthatsz gyorshívót rendõrségre stb. Helyedben erõs gázsprayvel kezdeném...
A kérdező hozzászólása: Van borsspary-m, de nem illegális.
Pszichológus segítségét kellene kérned.
Nekem például van sötétség fóbiám, emellé fokozottan szorongtam és paranoid vagyok, segítségre volna szükséged, majd gyógyszerre amíg szükséges, de te magad is tehetsz a javulás érdekében, én például úgy oldottam meg a sötétségtõl való félelmemet hogy az ágyamat körbevettem szekrényekkel, ezek után már nem látok árnyékokat, nyugodtan tudok aludni.Javaslom még hogy sose kerüld ki a félelmed tárgyát, ha nem nézel vele szembe akkor nem fogsz tudni átlépni rajta sohasem, még egy jó tanácsom van, a gondolataidnak ereje van, ha pozitívan használod és ismételgetsz megfelelõ megerõsítést az segíthet, vedd ezt komolyan, ne lásd õrültségnek, higyj benne hogy javulni fog az állapotod.Ha beszélgetni akarsz írj nyugodtan üzenetet, én már több alkalommal jártam pszihiáternél, van tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: A félelmem tárgya az, hogy erõszak érhet. Szerintem ezzel nem lehet szembenézni, legalábbis nem tudom, hogyan. Nem a sötétségtõl félek, csupán az a helyzet, hogy sötétben könnyebben áldozattá válhat az ember - akkor is sötét volt, mikor követtek -, hiszen akkor kevesebben járnak, kevesebbet látni...
Engem is egyszer az Auchan-tõl egészen mellékutcáig, ahol lakom, követett egy ember, sötétben, én is azóta félek. Amikor pedig sötétben kell járnom, próbálok úgy tenni, mintha nem félné, magabiztosan elõre nézek, felemelem a fejem (nem beképzelten). A magabiztos embereket kevésbé szokták "bántani". 14/l
Nem az a lényeg hogy mitõl félsz hanem hogy félsz, ez szorongás, amit gyógyítani kell. Például én úgy gyakoroltatnám magam hogy egy kedves ismerõsömet megkérném hogy kövessen mindvégig az utamon, persze sötétben és kissé elhagyatott helyeken is végigmennék direkt.Néha távolabb, néha közelebb volna hozzám.én ezt próbálnám, ha nem válik be másítanák rajta.
a gázspray nem biztos hogy olyan nagyon biztonságos dolog, azért legtöbben, ha mondjuk megtámadják , szerintem nem tudná használni, nekem anyám venni akart, de lebeszélték róla az eladók.

Hogyan fogadjam el magam és hogyan küzdhetem le a szégyelősséget?

Társaságba nehezen tudok felszabadulni, nem tudok közvetlen lenni, nagyon szégyel?s vagyok -nem a küls?m a probléma mert mondhatom szépnek látom magam..

Legjobb válasz: légy laza és poénos. ennyi

légy laza és poénos. ennyi
Nekem is ez volt a problèmàm tàrsasàgban tul zàrkòzott vagyok, akkor tudok felszabadulni ha nagyon règen ismerem a tàrsasàgot vagy ha iszok, ezèrt tavaly, reggel minden suli nap elõtt ittam egy feles hàzit, akkor mindenki kedvelt felszabadult voltam, mindenki kedvelt , " amugy nagyon jò a humorom" de sajna majdnem piàs lettem ugy higy marad a zàrkòzottsàg.

Mivel hogyan kuzdhetem le a tulzott izgulast?

Nem tudom ha mas is van igy mint en de nagyon rossz erzes barmit kell inteznem mindenert igulok gorcsbe randul a gyomrom mindha kivegzesre mennek. 2honap mulva mennem kell vizsgazni soforsuli... mar elore felek hogy elfog egy izgulas es elrontok mindent. Ha valami miatt ideges vagyok akkor mindehez konnyebben allok hozza a harag miatt de kulonben mindentol fraszom van. Ez mi miatt alakult igy lehet valami koze a nevelesshez is?Hogyan kuzdhetnek ellene nagyon rossz es annyira elegem van belolle. Utalom ha gyomoridegem van vagy erzem hogy tartok tolle. Miel es hogyan probaljam lekuzdeni hogyan tudnek nagyobb onbizalmat szerezni?

Hogy küzdhetem le a tűfóbiámat?

Mindig is féltem a t?t?l, de mostanában egyre rosszabb. Vérvételen voltam a múltkor, és szó szerint végigb?gtem az egészet, ráadásul este nem bírtam elaludni, mert végig arra gondoltam, hogy az a vacak bennem van. Azóta mikor a t?re gondolok, már felfordul a gyomrom, szédülök, fáj mindenem. Nagyon rossz kiskori élményem nincs, els? vérvételemkor még néztem is, ahogy veszik a vért, mégsem lettem rosszul. Arra gondoltam, hogy kezeltetnem kéne magam, mert mikor elképzelem, hogy belém szúrnak egy t?t, sírva fakadok, és nem is tudom elfojtani. Szerintem ez már a beteges kategória. Azzal nyugtatom magam, hogy soha többé nem megyek, pedig biztos muszáj lesz valamikor...

Legjobb válasz: Ez tényleg beteges és nem normális :S

Ez tényleg beteges és nem normális :S
Nézd meg sokszor ezt..2:10-nél kezd: http://www.youtube.com/watch?v=xbviirWLCQg
A kérdező hozzászólása: kösz a videót, ismét megbizonyosodtam róla, hogy nagyon jól tettem, hogy nem néztem meg ezt a filmet :D
Szívesen :D amúgy meg ne búsulj, én felnõtt férfiként is rosszul vagyok a tûktõl, pedig nem vagyok egy kis darab ember :)

Hogyan küzdhetem le ezt a fajta dadogást?

Alapvetően nem dadogok, család és barátok előtt soha! De olykor olykor előfordul, hogy pl. munkahelyen mondani akarok valamit és 4x kell nekiveselkednem a mondatnak, és ekkor elég hülyén érzem magam :( volt olyan is boltban, hogy nem voltam biztos valamiben megkérdeztem, és vagy 3x kérdezett vissza az eladó, mire megértette. de idegenekkel is tudok az esetek 95%-ában normálisan beszélni, de azt az 5%ot vércikinek tartom :( mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Nem tudom, nekem is van ilyesmi nagyon enyhe formában, de én is nagyon cikinek érzem!

Nem tudom, nekem is van ilyesmi nagyon enyhe formában, de én is nagyon cikinek érzem!
Esetleg ha körülnéznél ezen az oldalon. Fórumuk is van. http://demoszthenesz.hu/
Csak nem jut eszedbe, hogy mit mondj. Ne foglalkozz vele.

Hogyan küzdhetem le a hipochondriát pszichológus nélkül?

Nem vagyok egészséges, de beteg se. Fizikailag baromi gyenge vagyok, amilyen súlyt más velem egykorú lány simán elbír, én alig; minden izmom gyengébb és állóképességem sincs, lépcsőn hamarabb lihegek másoknál. Nincs asztmám, nem vagyok szívbeteg, egyszerűen beteges nyamvadt csecsemő voltam, és mivel mindig annyit mozgok, amennyi épp szinten tart, nem erősödtem meg. Van irritációm (orr, torok), de nem allergia. Ég néha a gyomrom, de nem reflux. Sokszor és sokat pisilek, de nem vesebetegség. Annyira azért nem sokat... Karikás a szemem, de már óvoda óta. Nem rendszeres a menstruációm, de nem is rendszertelen. Ha elmegyek valamivel orvoshoz, akkor vannak kivizsgálásocskák, amiket konkrétan kimutatják a tünetemet, de kiváltó okot nem találnak. Ír fel a háziorvos gyógyszert, hogy hátha hat - persze nem erőseket! -, de nem hat. A tüneteim nem romlanak, hanem stagnálnak, néha vannak jobb periódusok. Egyszerűen azt szeretném elérni, hogy ne foglalkozzak ezekkel, ne féljek időről időre, hanem megtanuljak csak akkor foglalkozni velük, ha erősödnének a tünetek. Hogyan küzdjem le a hipochondriát?

Legjobb válasz: Ez nem hipochondria. Az azt jelenti, hogy meg vagy bizonyosodva, hogy neked van egy konkrét betegséged (általában ritka és gyógyíthatatlan szokott lenni), és a negatív vizsgálatok sem tudnak róla meggyõzni.

Ez nem hipochondria. Az azt jelenti, hogy meg vagy bizonyosodva, hogy neked van egy konkrét betegséged (általában ritka és gyógyíthatatlan szokott lenni), és a negatív vizsgálatok sem tudnak róla meggyõzni.
A kérdező hozzászólása: De nem tudok megnyugodni, hogy ezek még nem bajok, állandóan attól félek, hogy rosszul vizsgáltak ki, több vizsgálat kellett volna. Attól is félek, hogy komoly betegségek jelei, csak nem jövök rá, milyenéi. Vagy hogy ezek a tünetek terelik el a figyelmemet komolyabb betegségek még enyhe tüneteirõl.
Mindenkit foglalkoztat az egészsége és nagyon jó, hogy elmentél vizsgálatokat csinálni. Hipochondriáról abban az esetben van szó, ha folyamatosan járod az orvosokat, annak ellenére, hogy már elmondták többször is, hogy nem találtak semmit. Attól is függ, hogy mennyire zavarja ez a te mindennapi életed. Tudsz figyelni a feladataidra, más problémákra? Ha feltétlenül el szeretnél még menni egy vizsgálatra, ajánlanám neked a biorezonanciát, egy barátnõmnek még a lisztérzékenységet is kimutatták. Azt is figyelem elõtt kell tartani azonban, hogy természetfeletti lenne, hogy te soha ne betegedjél meg. Ha sokáig járod az orvosokat, akkor lehet, hogy fognak találni valamit, de az nem azért lesz, mert elõször nem találták meg, hanem azért, mert sok idõ telt el , amióta keresel valami hibát. Miért nem szeretnél pszichológussal beszélni?

18 évesen hogy küzdhetek azért hogy szebbé tegyem a világot?

Legjobb válasz: Elsõ, amennyi elkeseredett, meg agymosott ember van M.O.-n, csak azt érném el hogy zsidónak, cigánynak, meg liberálisnak titulálnának.

A kérdező hozzászólása: Elsõ, amennyi elkeseredett, meg agymosott ember van M.O.-n, csak azt érném el hogy zsidónak, cigánynak, meg liberálisnak titulálnának.
Küzdj a náczik és az országban terjedõ fasizmus ellen!
Jézus nem tanitotta a nemzeti öntudatot.szerintem Teréz anya sem. igy aztán résszben egyetértek az elöttem szolóval, nyiss a világ felé szeress, és Jézushoz hasonloan, akkor se bánts senkit ha téged bántanak is. ez nem könnyü, de megéri. kata
Rosszul fogalmaztál. Ha küzdeni akarsz, akkor keresd meg, milyen eszközzel küzdesz. Meg mi visz rá, hogy küzdeni akarsz . Jókedvedbõl akarsz küzdeni, mint anno Balassi ? Meg kell védened valakit vagy valamit Neked is? 18 évesen én azon igyekeztem, amim mára megvan. Azokkal küzdöttem, akik menet közben el akarták venni tõlem, ami épp az enyém volt. A legjobb sztory , amikor szabadjára eresztettem a anno a fiúmat is, és a csajszi jött küzdeni, hogy vegyem vissza, mert vele nem látja szépnek a világot.Tehát, vagy harcolsz vagy nyugton maradsz. Kinek, mi a szépség. Nekem is bevált a muskátli.
A legegyszerûbb dologgal kezd, pl. ne vegyél több pet palackos italt, ne dobj elemet a kukába, vidd el az üveget a szelektívbe stb... A többi majd jön magától.
Muskátliültetéssel próbálkoztál már? SZERINTEM PÁR CSERÉP MUSKÁTLI (balkonláda is pont optimális) kimondottan szebbé tenné a világot. Csak ne felejtsd el öntözni õket. Bocs a sok nagybetû miatt, beragadt a SHIFT.
a szabadság valóban illúzió, vagy legalább nézõpont kérdése
Liberalizmus: ez a kulcsszó. Sajnos irreális hogy a világ liberális legyen de küzdhetsz érte. Segíts az embereken és magadon segítesz. De ez csak rajtad múlik.
Szerintem, ha komolyan gondoltad ezt a kérdést, csak azt tudom válaszolni rá, hogy légy hû önmagadhoz, próbálj mindig, minden körülmények között tiszta maradni. Segíts a nálad elesettebbeknek és hallgasd meg, amit a bölcs öregek mondanak, majd azok alapján alakítsd ki a véleményedet és ne hagyd, hogy bárki, bármikor rossz irányba befolyásoljon, ha Neked kétségeid vannak valamivel kapcsolatban. Ha tanácstalan vagy, én is szívesen segítek Neked, csak keress meg. Az ember olyan marad mindig belsõleg, amilyenné akar válni. Ha erõs és tiszta akarsz maradni, minden piszok, amit az élet rád akar rakni, lehull majd rólad.
Nyár van, hívd el beszélgetni, sétálni, fagyizni, vagy vmi ilyesmire és a többi már adódik magától.
Küzdene a hóhér! Senkiért nem éri meg küzdeni. Egyáltalán mi az, hogy küzdeni kell érte? Öljél sárkányt? Ha annyira nem kellesz valakinek, hogy együtt legyen veled, akkor menjen a halál faszára, azt küzdjön érte a... tudod ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!