Találatok a következő kifejezésre: Hogyan következnek után a rangfokozatok a katonaságnál (1 db)

Hogyan következnek egymás után a rangfokozatok a katonaságnál?

Legjobb válasz: Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok

Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok
melyik van a legalján?amit elsõnek írtatok vagy ami utolsónak?
amelyi elsonek van irva
Az elõzõ válaszban több téves információ is akad (s nem a mókás "szõrmesteri" elütésre gondolok). Amennyiben a katonaság alatt a Magyar Honvédséget érti a kedves kérdezõ, akkor következõk az eltérések ahhoz képest, amit az lõzõ válasz írója tett közé: l./ 1990-tõl megszûnt az "alhadnagy" elnevezésû rendfokozat. 2./ a zászlós, törzszászlós és fõtörzszászló rendfokozatok viselõ nem tiszthelyettesek! Az erendfokozati kategóriaba tartozók gyûjtõneve: "zászlósok". Õk tiszthelyettesnél többeknek, tisztnél kevesebbeknek számítanak, így más beosztások betöltésére is fel vannak jogosítva, mint a tiszthelyettesek. 3./ Korábban hadseregtábornok volt a legmagasabb tábornoki rendfokozat neve. Ezt azonban szintén megszûntették 1990-ben. Helyette nem vezettek be újabb rendfokozatot, így "tábornagyi" rendfokozat Magyarországon nincs. MÁS ORSZÁGOK "katonasága" természetesen más rangokat, illetve rendfokozatokat is használ. üdv.: hegedor
Mintha nem ezt írtam volna azelõtt... :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vegyi fegyvereket hogy lehet megsemmisíteni? Felrobbantják? :D

4

Akin használtak boxert, az hogyan gyógyúlt ki belőle?

Láttam utcán egy szúrós tekintetű embert mászkálni boxerrel. Most ha engem megtámadnak utcán pl hiába karatéztam egy évet ha előveszi a boxert, mit tud vele csinálni rajtam ?

akinek van tapasztalata írja meg legyen szíves, mert ezt nem tudom

9

A jobbik elindítaná a Románia elleni inváziót, ha a szükség úgy kívánja?

Vona azt mondta:

"ha a magyar érdek csak a Romániával való konfliktus árán érvényesíthető, a konfliktust akkor is vállalni kell."

41

Egy honvédségi lövész raj hogyan épül fel?

hány tagja van? szervezetileg hogy épül fel? milyen rangban vannak a katonák? milyen fegyvereket használnak?

2

Ha szerződéses katonának megyek mennyi esélyem van külföldi küldetésre?

5

Honnan tudom hogy az AK-47 es bajonett eredeti és nem után gyártott?

Vannak jelei?

3

Miért tartják a vegyi fegyvert ennyire mumusnak?

Hetek óta tele az összes híradás hogy Szíriában vegyi fegyvert vetettek be. Meghalt x ember. De azt nem mondják hozzá hogy amióta elkezdődött a polgárháború 100x halt meg "hagyományos" fegyvertől!! Szerencsétlen halottnak szerintem teljesen mindegy mi végzett vele. Ti nem találjátok ismét 1 ürügynek(mint annak idején Irak) hogy az USA szétnézhessen az olajos hordók környékén?

24

Lehetek katona ha van a családomban büntetet előéletű személy?

Már régóta katona szeretnék lenni és nagyon érdekelne a válasz azt szeretném hogy csak az válaszoljon aki biztos a válaszában.
A válaszokat előreis köszönöm.

6

Mennyi pénzre és milyen fegyverekre lenne szükség hogyha olyan hadsereget szeretnénk felállítani ami képes magyarországot teljes mértékben megvédeni? Pl milyen tankok kellenének, és miből mennyi?

A jelenlegi hadsereggel ellentétben amit egy szét szteroidozott,200kilós,csúcskategóriás krumplipucolóval felszerelt romahero is megsemmisítene.

20

Az oroszok Borogyinónál miért nem voltak képesek kiállítani Napoleon ellen egy ország és lakosság számbeli arányaiban a hadseregük az arányokat leképezze?

Az oroszok Borogyinónál miért nem voltak képesek kiállítani Napoleon ellen egy ország és lakosság számbeli arányaiban a hadseregük az arányokat leképezze ?

Oroszok területileg és számbelileg is jóval franciaországot űbereli, akkor miért nem voltak képesek Napóleon ellen kiállítani egy akkora nagy sereget, hogy már számbeli diferencia legyen? Ha sokáig vonult napoleon moszkvába annyi idő alatt miért nem gyűjtöttek nagy sereget?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!