Találatok a következő kifejezésre: Hogyan következnek után a rangfokozatok a katonaságnál (1 db)

Hogyan következnek egymás után a rangfokozatok a katonaságnál?

Legjobb válasz: Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok

Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok
melyik van a legalján?amit elsõnek írtatok vagy ami utolsónak?
amelyi elsonek van irva
Az elõzõ válaszban több téves információ is akad (s nem a mókás "szõrmesteri" elütésre gondolok). Amennyiben a katonaság alatt a Magyar Honvédséget érti a kedves kérdezõ, akkor következõk az eltérések ahhoz képest, amit az lõzõ válasz írója tett közé: l./ 1990-tõl megszûnt az "alhadnagy" elnevezésû rendfokozat. 2./ a zászlós, törzszászlós és fõtörzszászló rendfokozatok viselõ nem tiszthelyettesek! Az erendfokozati kategóriaba tartozók gyûjtõneve: "zászlósok". Õk tiszthelyettesnél többeknek, tisztnél kevesebbeknek számítanak, így más beosztások betöltésére is fel vannak jogosítva, mint a tiszthelyettesek. 3./ Korábban hadseregtábornok volt a legmagasabb tábornoki rendfokozat neve. Ezt azonban szintén megszûntették 1990-ben. Helyette nem vezettek be újabb rendfokozatot, így "tábornagyi" rendfokozat Magyarországon nincs. MÁS ORSZÁGOK "katonasága" természetesen más rangokat, illetve rendfokozatokat is használ. üdv.: hegedor
Mintha nem ezt írtam volna azelõtt... :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szemüveggel melyik alakulathoz vennének fel?

Szemüveggel melyik alakulathoz vennének fel? -0.75 dioptria távolra látok egy kicsit rosszul ennyi az egész , de nem tudom hogy ez mennyire kizáró ok. A szemüveget csak tv nézéskor használom , ha ez számít valamit :D

10

Ti mit csináltatok volna másképp, mint Hitler?

Itt konkrétan a háborús eseményekre, csatákra gondolok. Nem olyan válaszokat kérek, hogy nem robbantottam volna ki a II.VH-t, tegyük fel, hogy ez már megtörtént. Én például nem támadtam volna meg Oroszországot és Anglia bombázásába sem öltem volna bele annyi erőforrást feleslegesen.

15

Honvédség orvosi alkalmasság?

Érdemes elötte valahol kivizsgáltatnom magam, nehogy ott szűrjeneki ki vmit? Nem ilyen náthára vagy kisseb bajokra értem hanem pl valami csomót találnak vagy nagyobb de orvosolható, kezelhető dolgot akkor még alkalmas leszek vagy írnak ki gyógyszert vagy elküldenek valahova máshova a gond kezelésére?

1

Honvédség fizikai alkalmassági készülés?

ehónap 30. án utazok fel kecskemétre az alkalmasságira, a futás jól megy, a felüléssel sem lesznek gondok, de a fekvőtámaszaimon kellene javítani még bőven, kérlek esetleg akik túlvagytok rajta vagy katonák, segítenétek hogy mi alapján edzek direkt erre? Minden nap fekvőzzek vagy csak minden 2. nap? vagy hogy?

5

Hová, hová?

5

A tüzérségi gránát és a kézigránát ugyanaz?

2

Biztonságos lesz az, ha háború esetén a katonáknak csak a lövészárkon kívül kijelölt helyen szabad dohányozni?

14

Miért jó a háború? Miért jó az az embereknek, hogy megöljék egymást háborúban?

Azt mondják senki nem szereti a háborút. Akkor miért akar annyi ember katonának menni? Akkor miért rendeli el a vezető, hogy támadjanak meg egy országot? Akkor az Egyesült Államok miért megy mindenhova oda, és öli az embereket a saját hazájukban?

Egyáltalán miért jó a háború? Szerintem összefogással sokkal előrébb jutna az emberiség, mint hogy öli egymás az erősebb.

11

Honnan lőnek ezek a katonák, hoghy nem veszik őket észre, akik lőnek? Messziről is lehet helikopterrel lőni?

http://www.youtube.com/watch?v=Ara4CHafsUo
Ezek helikopterrel lőnek, de honnan? Én nekem feltünne, hogy egy helikopter ott röpköd körülöttem.
Vagy ilyenkor kilométerekről lőnek?

2

27 ÉVESEN KÉSÕ BEÁLLNI KATONÁNAK?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!