Találatok a következő kifejezésre: Hogyan következnek után a rangfokozatok a katonaságnál (1 db)

Hogyan következnek egymás után a rangfokozatok a katonaságnál?

Legjobb válasz: Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok

Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok
melyik van a legalján?amit elsõnek írtatok vagy ami utolsónak?
amelyi elsonek van irva
Az elõzõ válaszban több téves információ is akad (s nem a mókás "szõrmesteri" elütésre gondolok). Amennyiben a katonaság alatt a Magyar Honvédséget érti a kedves kérdezõ, akkor következõk az eltérések ahhoz képest, amit az lõzõ válasz írója tett közé: l./ 1990-tõl megszûnt az "alhadnagy" elnevezésû rendfokozat. 2./ a zászlós, törzszászlós és fõtörzszászló rendfokozatok viselõ nem tiszthelyettesek! Az erendfokozati kategóriaba tartozók gyûjtõneve: "zászlósok". Õk tiszthelyettesnél többeknek, tisztnél kevesebbeknek számítanak, így más beosztások betöltésére is fel vannak jogosítva, mint a tiszthelyettesek. 3./ Korábban hadseregtábornok volt a legmagasabb tábornoki rendfokozat neve. Ezt azonban szintén megszûntették 1990-ben. Helyette nem vezettek be újabb rendfokozatot, így "tábornagyi" rendfokozat Magyarországon nincs. MÁS ORSZÁGOK "katonasága" természetesen más rangokat, illetve rendfokozatokat is használ. üdv.: hegedor
Mintha nem ezt írtam volna azelõtt... :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Békéscsabán hol volt a gettó (? )

Arra lennék kíváncsi,hogy Békéscsabán hol volt a holokauszt idején a gettó (?) részletesen szeretném

7

Hogy lehet beszerezni JSLIST vegyvédelmi ruhát és MCU-2/P gázálarcot?

http://combatgear.blog.hu/2011/01/15/jslist

<http://armyguyz.com/oscommerce/catalog/images/MCU2P_large-1...

1

Milyen páncélosai vannak a magyar haderőnek?

Üdv!

2 dolog érdekelne, az egyik az, hogy mi a különbség a nehéztank, közepes tank és könnyű tank között (mi mire van), mire szolgál a páncélvadász (vannak-e ma még ilyenek és vannak-e a magyar haderőben?), vannak-e önjáró lövegeink? és a t-72-esek mennyire korszerűek? összevetve a híres m1 abrams-szal például?
mi ér többet egy nehéztank vagy egy rakétavető? (ami mire van tulajdonképpen?)

bocsi a sok kérdésért, de nagyon érdekel a téma:)

4

Az a hadseregnél kizáró ok, hogy enyhén színtévesztő vagyok?

Ha nem, akkor milyen feladatokat vállalhatok ?
A válaszokat előre is köszönöm, nagyon fontos lenne.

4

Mi értelme volt hogy 77 darab T-72-est odaadtunk az iraki hadseregnek?

11

A magyar honvédséget ki lehet próbálni, vagy legkevesebb mennyi időre lehet belépni?

Szivatják őket a magasabb rangúakat kivéve? Úgy értem hogy tudom hogy basztatják őket, de az azonos rangúak is csesztetik egymást ok nélkül, mint pl az általános iskolás gyerekek, vagy mint pl a koliban?

4

Régen a "paraszthadsereg" mennyire volt hatékony?

Arra vagyok kíváncsi hogy egy 1000 fős parasztcsapat sík terepen mennyi katonával tudott eséllyel (legalább 60%) elbánni. Játszódjon mondjuk a 15. században, lőfegyverek, íjjak, számszeríjak nélkül. A parasztok fegyvere legyen a szokványos kasza, vasvilla, tákolt páncél stb, a katonáké pedig az átlagos (kard, némi páncél). Legyen mindkét csapat vezére azonos képességű.

4

Egy Ak 47-es golyó mennyibe kerül körülbelül?

17

Amerikát (USA-t) senki sem győzheti le, haditechnikával! Ugyan is ki merné megtámadni Õket?

Ugyanis: Az USA rendelkezik a világ legjobb gazdaságával, még ha kissé hanyatlik is. (megjegyzem: nemrég az USA-tól kért kölcsönt Japán) és.. Honnan tudjátok, hogy kb. 5-10 év múlva nem húzza fel magát annyira, mint korábban volt?

13

Hol s hogyan jelentkezhetek szerződéses katonának? Szakmunkás végzetségem van.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!