Találatok a következő kifejezésre: Hogyan következnek után a rangfokozatok a katonaságnál (1 db)

Hogyan következnek egymás után a rangfokozatok a katonaságnál?

Legjobb válasz: Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok

Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok
melyik van a legalján?amit elsõnek írtatok vagy ami utolsónak?
amelyi elsonek van irva
Az elõzõ válaszban több téves információ is akad (s nem a mókás "szõrmesteri" elütésre gondolok). Amennyiben a katonaság alatt a Magyar Honvédséget érti a kedves kérdezõ, akkor következõk az eltérések ahhoz képest, amit az lõzõ válasz írója tett közé: l./ 1990-tõl megszûnt az "alhadnagy" elnevezésû rendfokozat. 2./ a zászlós, törzszászlós és fõtörzszászló rendfokozatok viselõ nem tiszthelyettesek! Az erendfokozati kategóriaba tartozók gyûjtõneve: "zászlósok". Õk tiszthelyettesnél többeknek, tisztnél kevesebbeknek számítanak, így más beosztások betöltésére is fel vannak jogosítva, mint a tiszthelyettesek. 3./ Korábban hadseregtábornok volt a legmagasabb tábornoki rendfokozat neve. Ezt azonban szintén megszûntették 1990-ben. Helyette nem vezettek be újabb rendfokozatot, így "tábornagyi" rendfokozat Magyarországon nincs. MÁS ORSZÁGOK "katonasága" természetesen más rangokat, illetve rendfokozatokat is használ. üdv.: hegedor
Mintha nem ezt írtam volna azelõtt... :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Na erre mit mondtok nagy okosok?

http://nol.hu/kulfold/sziria__magyarorszag_megvarja_az_ensz-..

"Magyarország megvárja, hogy az ENSZ vegyifegyver-szakértői milyen eredményre jutnak szíriai vizsgálódásuk után, valamint folyamatosan egyeztet a szövetségeseivel, és ezek függvényében alakítja ki álláspontját egy esetleges katonai akcióról"

nem maradunk ki semmiből, pedig sokan azt mondták nem fog érinteni minket...

11

Miért gondolják, hogy a nukleáris fegyvereket városok ellen alkalmaznák a hadviselő felek és nem egymás katonai egységei ellen?

14

Van itt valaki aki készül a túlélésre?

Tudjuk, hogy elég forró a helyzet keleten és nem tudjuk milyen hatással lesz ránk nézve.
Olyan embert keresnék aki készül egy katasztrófa helyzetre és el tudna látni pár jó tanáccsal, hogy ilyenkor mi a teendő, gondolok itt élelmiszer/ivóvíz raktározásra és önvédelemre

15

Miért fél most annyi ember?

Komolyan mondom, unom már, hogy USA-Szíria így meg úgy, nem lehetne leállni vele? Orbán, Gyurcsány, Bajnai Gordon stb, ők igazi emberek, legalább eddig létező dolgokkal foglalkoztunk, bár felesleges, de ez most nevetséges.

Világháború meg bombázások, komolyan, pont ugyan az megy itt, mint amikor az Észak-Korea ügy volt. Ez is pontosan ugyan olyan lesz, csak most nem Kim Dzsongun keménykedik, hanem Obama. Nem lenne jobb az ország gondjaival foglalkozni, mint ezzel a szájkaratéval?

Olyan háború, ami minket is érint, minimum 40-50 évig nem fog érni minket, nemhogy most! Komolyan, még ha mi lennénk Szíria, akkor teljesen jogos lenne, de, hogy a magyarok...
Már azon se csodálkoznék, ha páran szeretnék ezt a háborút, azért szajkozzátok.

4

Ha kirobban itt valami világháborús helyzet ebből a Szíriai helyzetből akkor mi mit csinálunk?

Mármint Magyarország.

11

Várhatóan milyen következménye lesz a NATO bombázásának Szíriában?

A hírek szerint hétvégén 2-3 napig korlátozott légi csapások várhatók Szíria katonai célpontjai ellen, válaszul a vegyi fegyverek bevetésére.

8

Milyen hatása lenne annak hogyha az euro megbukna vagy a nato felbomlana?

5

Miért akar ennyi rövidlátó, színtévesztő, gyenge fizikumú, örökölt, vagy más betegséggel rendelkező ember katona lenni? Miért van az oldalon ennyi kérdés ilyennel kapcsolatban?

Szinte naponta látok ilyeneket:

"Rövidlátóként lehetek pilóta?"
"Hogy lehetek FBI-os?"
"Felvesznek a francia idegenlégióba, ha a saját súlyom felét sem tudom kinyomni?"
"Lehetek katona, ha halláskárosult vagyok?"
"Vakon lehetek harckocsivezető?"

És ilyen szintűek.

7

Szerintetek nem kéne átrajzolni a Közel-Kelet térképét egy az egybe?

Például létre kéne, hozni független kurd és palesztin államot.

16

Van olyan hely a neten ahol részletes leírást kaphatok a világhábórúban harcoló (wehrmacht, ss) hadosztályok, alakulatok harcászati tevékenységéről megalakulásuktól megszűnésükig?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!