Találatok a következő kifejezésre: Hogyan következnek után a rangfokozatok a (1 db)

Hogyan következnek egymás után a rangfokozatok a katonaságnál?

Legjobb válasz: Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok

Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok
melyik van a legalján?amit elsõnek írtatok vagy ami utolsónak?
amelyi elsonek van irva
Az elõzõ válaszban több téves információ is akad (s nem a mókás "szõrmesteri" elütésre gondolok). Amennyiben a katonaság alatt a Magyar Honvédséget érti a kedves kérdezõ, akkor következõk az eltérések ahhoz képest, amit az lõzõ válasz írója tett közé: l./ 1990-tõl megszûnt az "alhadnagy" elnevezésû rendfokozat. 2./ a zászlós, törzszászlós és fõtörzszászló rendfokozatok viselõ nem tiszthelyettesek! Az erendfokozati kategóriaba tartozók gyûjtõneve: "zászlósok". Õk tiszthelyettesnél többeknek, tisztnél kevesebbeknek számítanak, így más beosztások betöltésére is fel vannak jogosítva, mint a tiszthelyettesek. 3./ Korábban hadseregtábornok volt a legmagasabb tábornoki rendfokozat neve. Ezt azonban szintén megszûntették 1990-ben. Helyette nem vezettek be újabb rendfokozatot, így "tábornagyi" rendfokozat Magyarországon nincs. MÁS ORSZÁGOK "katonasága" természetesen más rangokat, illetve rendfokozatokat is használ. üdv.: hegedor
Mintha nem ezt írtam volna azelõtt... :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik a jobb fegyver lőszer párosítás és miért? Akm+7.62x39mm vagy M16/M4+5.56x45.

13

Hol lehetne megnézni a kommandós kézjeleket és jelentésüket?

1

A teleszkópos váltámaszok a gépkarabélyokon (pl. : M4, HK 416, ) állítható hoszúságuak úgy mint az Fn Scar - on vagy csak kihuzni és betolni lehet őket?

5

Bűnügyi nyomozó vagy katonai vezető vagy katonai üzemletető végez izgibb munkát, figyelembe véve hogy Magyarországról beszélünk?

Ezt a Magyarországot úgy értettem hogy pl. az USA-ban tuti mások a viszonylatok. :)

11

Magyarországnak lenne joga Nukleáris fegyvert gyártani?

20

Kik ellen és hol lehetne olyan háború ahol USA és Oroszország egy oldalon harcolnának?

Oroszország most Kínával vagy USA-val van jobban jóba?

8

M61 Vulcan: a lőszer ha valami keménybe ütközik felrobban, mekkora a robbanóereje? ( hány m-em belül szóródnak a repeszek? )

1

Ti a kormányerőkkel vagy a felkelőkkel szimpatizáltok Szíriában? Õszintén!

10

2. vh Vörös Hadsereg katonái menet közben daloltak-e és mit?

10

A hadseregünk ereje fog még valaha gyarapodni?

Azért kérdem,mert 200 tankunkból,ami T-72M1/T-72 régi szovjet tank,miért csak 30 aktív ? Mellesleg 280 volt. Tanks by Country oldalon meg lehet nézni. A régi AMD 65 és AK 63D gépfegyverek már kicsit elavultak a 7.62x39mm-es kaliberrel együtt,nem ? 30.000 katona van M.O.-n aktív szolgálatban. Miért nem foglalkoznak a hadüggyel ? Minimum Leopard L2A6 tankoknak kellene szolgálatban lenni. Repülőgépek ? Helikopterek ? Régiek,gyengék,elavultak.Hogyan lehetne megoldani,hogy erősebb legyen a hadsereg ? A Jobbik többet foglalkozna ezzel ? Ahogy láthatjuk a FIDESZ szar rá.

28

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!