Találatok a következő kifejezésre: Hogyan következnek után a rangfokozatok a (1 db)

Hogyan következnek egymás után a rangfokozatok a katonaságnál?

Legjobb válasz: Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok

Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok
melyik van a legalján?amit elsõnek írtatok vagy ami utolsónak?
amelyi elsonek van irva
Az elõzõ válaszban több téves információ is akad (s nem a mókás "szõrmesteri" elütésre gondolok). Amennyiben a katonaság alatt a Magyar Honvédséget érti a kedves kérdezõ, akkor következõk az eltérések ahhoz képest, amit az lõzõ válasz írója tett közé: l./ 1990-tõl megszûnt az "alhadnagy" elnevezésû rendfokozat. 2./ a zászlós, törzszászlós és fõtörzszászló rendfokozatok viselõ nem tiszthelyettesek! Az erendfokozati kategóriaba tartozók gyûjtõneve: "zászlósok". Õk tiszthelyettesnél többeknek, tisztnél kevesebbeknek számítanak, így más beosztások betöltésére is fel vannak jogosítva, mint a tiszthelyettesek. 3./ Korábban hadseregtábornok volt a legmagasabb tábornoki rendfokozat neve. Ezt azonban szintén megszûntették 1990-ben. Helyette nem vezettek be újabb rendfokozatot, így "tábornagyi" rendfokozat Magyarországon nincs. MÁS ORSZÁGOK "katonasága" természetesen más rangokat, illetve rendfokozatokat is használ. üdv.: hegedor
Mintha nem ezt írtam volna azelõtt... :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor vannak az alkalmassági egészségügyi időpontok a katonaságnál?

Általában mikor tartanak orvosi és fizikai vizsgálatot a jelentkezők számára a katonaságnál? Kellene az időpont mivel a munkahelyemet csak akkor hagynám el, ha nagyjából tudom mikor vannak ezek a vizsgálatok, felmérések. Gondolom nem egyesével hívják az embereket, hanem ha X létszám összejött.

0

Nektek mi a véleményetek a Magyar Honvédségről? Szerintetek elég harcképes? Harcképes esetleg annyira, hogy mondjuk egy szomszédos ország támadása esetén megvédje az országot? (Pl. : Románia)

Szerintem a hadsereg létszáma kicsi, és a fegyverek is elavultak már. Nektek mi a véleményetek?

12

Tűzszerész szeretnék lenni, mit kell tennem érte?

milyen képzés van a Honvédség részéről,mik a feltételei,hol lehet jelentkezni?
önkéntes vagy hivatásos alapon megy?

előre kössz a válaszokat!

2

Mi a véleményetek arról, hogy elmaradt a NATO Szíria (és Irán) elleni támadása?

Engem meglepett, mert már nagyon valószínűnek tűnt, de az orosz és szíriai diplomácia sikeresen megakadályozta.

Úgy tűnik megkezdődött az enyhülés a kapcsolatokban, már talán Irán megtámadása sincs napirenden az erős izraeli nyomás ellenére.

19

Használnak még f-14 tomcat-eket?

5

A néhai Oszmán Birodalomban melyik volt a rangosabb tisztség a bég vagy a pasa?

Kinek volt nagyobb hatalma?

1

Általában miért a nők írják, hogy vissza kéne hozni a sorkatonaságot?

Volt sorkatonai képeknél,a kommentelők 2/3a nő,és ők pártolják a sorkatonaságot.Miért?

47

Mi kell egy diáknak hogy katona legyen?

Sziasztok. Egy 17 éves fiú vagyok. Jelenleg 10.-be járok egy programozói szki-ban. Rögtön rájöttem hogy rossz iskolába mentem, mivel nem nagyon értek a programozáshoz ráadásul annyira nem is szeretem csinálni.

Kiskorom óta érdekel a hadsereg, a hadászat a fegyverek és stb. És a család is felvetette az ötletet hogy esetleg lehetnék katona.

Az érdekelne hogy mi kell hozzá? Elég ha az éretségi után jelentkezek egy Katonai főiskolára? Vagy már elkéstem mert középiskolában is ilyesmi szakra kellet volna mennem?

A másik kérdésem meg az hogy Amerikai állampolgár vagyok, két éve kaptam meg a Magyar állampolgárságit. Mindenki Magyar a családban, csak én ott születtem, viszont ízig-vérig Magyarnak tartom magamat. Az Amcsi állampolgárság befolyásolhatja ezt az egészet, tehát hogy esetleg nem kerülnék be miatta?

A válaszokat köszönöm előre is.

8

A kínai néphadseregtől tartani kell?

Milyen erőt képvisel?
Azt tudom, hogy legénységi, ember állományt tekintve szinte kimeríthetetlen tartalékokkal rendelkeznek.

6

Az 1. világháború utolsó évében melyik volt a legjobb vadászgép, és miért?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!