Találatok a következő kifejezésre: Hogyan következnek után a rangfokozatok (1 db)

Hogyan következnek egymás után a rangfokozatok a katonaságnál?

Legjobb válasz: Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok

Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok
melyik van a legalján?amit elsõnek írtatok vagy ami utolsónak?
amelyi elsonek van irva
Az elõzõ válaszban több téves információ is akad (s nem a mókás "szõrmesteri" elütésre gondolok). Amennyiben a katonaság alatt a Magyar Honvédséget érti a kedves kérdezõ, akkor következõk az eltérések ahhoz képest, amit az lõzõ válasz írója tett közé: l./ 1990-tõl megszûnt az "alhadnagy" elnevezésû rendfokozat. 2./ a zászlós, törzszászlós és fõtörzszászló rendfokozatok viselõ nem tiszthelyettesek! Az erendfokozati kategóriaba tartozók gyûjtõneve: "zászlósok". Õk tiszthelyettesnél többeknek, tisztnél kevesebbeknek számítanak, így más beosztások betöltésére is fel vannak jogosítva, mint a tiszthelyettesek. 3./ Korábban hadseregtábornok volt a legmagasabb tábornoki rendfokozat neve. Ezt azonban szintén megszûntették 1990-ben. Helyette nem vezettek be újabb rendfokozatot, így "tábornagyi" rendfokozat Magyarországon nincs. MÁS ORSZÁGOK "katonasága" természetesen más rangokat, illetve rendfokozatokat is használ. üdv.: hegedor
Mintha nem ezt írtam volna azelõtt... :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor kezdték el alkalmazni vadászrepülőgépekben az infracsalikat?

4

Romániának lehetséges, hogy van lézerfegyvere?

Mint tudjuk 1968-ban Románia nem vett részt katonailag a prágai tavasz elfojtásában a régi Csehszlovákiában és szovjet csapatokat sem engedtek átkelni az országon. Keringett akkoriban egy olyan történet az emberek között az 1968-as események után romániában, hogy amikor a szovjet tankok elérték a román határt és keresztül akartak menni az országon Csehszlovákiába nem engedték be őket az országba és lézerfegyverrel kellett megállítani egy szovjet harckocsit mert az egy baki miatt a figyelmeztetés ellenére átlépte a szovjet román határt. Állítólag nagy erejű lézerrel tették mozgásképtelenné a harckocsit úgy, hogy leégették róla a lánctalpat.

17

Lesz háború Kína és Amerika között? Vagy lesz e 3. világháború és ha lesz mik a következmények?

6

Hogy néz ki egy "katlan csata"?

Nem tudom elképzelni milyen lehet egy ilyen csata (pl Sztálingrád, Leningrád), hogy be van kerítve az egyik fél. Minden méteren csak nem állnak tankok meg katonák, de kb hogy kell elképzelni ezt?

4

Hydrokelle műtétem volt. Ez kizáró ok lehet egy hadseregnél?

2

Fegyvereknél mit jelent az, hogy para kaliberű?

2

Fontos! 3 ev mulva kb szeretnek csatlakozni a Francia idegenlegiohoz. Kicsit sportolok jelenleg de ha napi 1-2 km futnek meg fekvotamasz, felulest csinalnek lenne eselyem ra hogy kibirjam a fizikai terhet ugy hogy 184 cm vagyok 68 kg-al?

Hany km futas szukseges a kikepzesne meg felules,huzodzkodas,fekvotamasz?

10

A honvédségnél a rangok előtt mit jelent az mk. Rövidítés?

2

Hogy és honnan lehet beszerezni eredeti, hadi MCCUU gyakorlót?

2

Szerintetek a nagyhatalmak tisztában vannak vele, hogy egy újabb világháború akár az emberiség teljes pusztulását eredményezheti?

Mert a mai napig nagyon fegyverkezik mindenki, Tajvan a légi erejére gyúr A Kínai Népköztársasággal szemben, Észak-Koreáva izmozik Dél-Koreával szemben stb.
Valószínűleg minden atomhatalomnak és nagyobb haderővel rendelkező országban tudnia kell, mi lehet egy pici konfliktusból akár, de akkor mi a megoldás?
Lesz valami "egyesült" emberiség vagy elkerülhetetlen, hogy szétlőjjük egymást és eltűnjünk a Föld színéről?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!