Találatok a következő kifejezésre: Hogyan következnek után a rangfokozatok (1 db)

Hogyan következnek egymás után a rangfokozatok a katonaságnál?

Legjobb válasz: Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok

Én a Honvédelmi Minisztérium honlapját nyitottam meg. Az ott olvasottak szerint: Honvéd, Örvezetõ, Tizedes, Szakaszvezetõ, Õrmester Törzsõrmester Fõtörzsõrmester Zászlós, Törzszászlós, Fõtörzszászlós, Hadnagy, Fõhadnagy, Százados, Õrnagy, Alezredes, Ezredes, Dandártábornok, Vezérõrnagy, Altábornagy, Vezérezredes, A HM (rendfokozatos) linkje: http://www.hm.gov.hu/honvedseg/rendfokozatok
melyik van a legalján?amit elsõnek írtatok vagy ami utolsónak?
amelyi elsonek van irva
Az elõzõ válaszban több téves információ is akad (s nem a mókás "szõrmesteri" elütésre gondolok). Amennyiben a katonaság alatt a Magyar Honvédséget érti a kedves kérdezõ, akkor következõk az eltérések ahhoz képest, amit az lõzõ válasz írója tett közé: l./ 1990-tõl megszûnt az "alhadnagy" elnevezésû rendfokozat. 2./ a zászlós, törzszászlós és fõtörzszászló rendfokozatok viselõ nem tiszthelyettesek! Az erendfokozati kategóriaba tartozók gyûjtõneve: "zászlósok". Õk tiszthelyettesnél többeknek, tisztnél kevesebbeknek számítanak, így más beosztások betöltésére is fel vannak jogosítva, mint a tiszthelyettesek. 3./ Korábban hadseregtábornok volt a legmagasabb tábornoki rendfokozat neve. Ezt azonban szintén megszûntették 1990-ben. Helyette nem vezettek be újabb rendfokozatot, így "tábornagyi" rendfokozat Magyarországon nincs. MÁS ORSZÁGOK "katonasága" természetesen más rangokat, illetve rendfokozatokat is használ. üdv.: hegedor
Mintha nem ezt írtam volna azelõtt... :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért hiszik sokan azt hogy ha egy idegen fajnak kedve támadna háborúzni velünk akkor csak az ima maradna? Többi lent.

Úgye tudjuk hogy az emberi faj a kegyetlenségéről,brutalitásárol,agresszivitásárol híres.
Ezért a technológiai fejlődés 90-95%-a a fegyverekbe megy.
Na most,ha egy civilizáció galaxisok közt akar utazni,akkor félre kell tennie a fegyvereket.És erősen "gyúrni" az űrutazásra.És a fegyvereik nem lesznek olyan fejlettek.De nekünk viszont mint említettem,ezzel ellentétben a fegyverekre "gyúrúnk".

12

Szeretnék vadászpilóta lenni!?

vadászgépekkel repüli érezni a sebességet de azért nem akarok lelőni másik embereket.Hogyan repülhetnék viszonylag gyakran ilyen gépekkel mások lelövése nélkül?

12

Tudtok második világháborús helységharc, közelharc vagy akár kézitusa technikákat, módszereket?

tudtok ajánlani könyvet, oldalt vagy videót?

3

Mit csinál a magyar honvédség békeidőben?

9

Szerződéses katonánál kizáró ok a szemüveg az orvosi alkalmasságin?

Szerződésesnek tervezek jelentkezni, de sajnos szemüveges vagyok, -3,5-es dioptriával. Van esélyem bekerülni, vagy ne is álmodjak róla?

NKE katonai vezetői szakon ugye kizáró tényező, de pl. a műszakin és a logisztikán nem.

5

Igaz az, hogy Ukrajnában 1946-ban is harcoltak még náci partizán alakulatok?

Itt a Gyakori kérdéseken olvastam egy válaszban ezt, kíváncsi lennék rá, hogy tényleg igaz-e, és ha igaz, akkor mit lehet tudni róla.

8

Létezik még Hadkiegészítő parancsnokság Budapesten?

Ott volt ha jól tudom az V.kerületben, Münnich Ferenc utcában.

2

Van egy gerincbetegségem (plusz félcsigolya), van esélyem megfelelni a katonai alkalmassági vizsgálaton?

3

Mi a föld legpuszitobb fegyvere?

Egy atombomba? vagy annál pusztitobb?

67

Ha nincs TB-m lehetek katona?

Ha mivel nincs munkám és így TB-t se fizetek lehet katona? Mert jelentkezéskor kérik a TB kártyát is. Ill ha nincs TB, (ne akadjunk fent azon, h Egészségbiztosítási járulék a neve, TB rövidebb) de elvégzem az egészségügyi alkalmassági vizsgálatot, akkor annak a költségét a nyakamba varrják mintha dokinál lettem volna vizsgálaton?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!