Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készült Hogyan Készült (1697 db)

Kedveseim! Kezdő vagyok, van egy kanon multifunkcios készülékem. Szeretnék szkennelni, s egy ilyen dokumentumot valakinek email-ban elküldeni. Tudná-e valamelyőtök elemi iskolás szinten, lépésről lépésre, hogy ezt hogy oldhatom meg?

Legjobb válasz: Szerintem minden készülék más és más,ma már minden készüléknek saját menürendszere van,pláne a multifunkciós készülékeknek,azokra ez különösen igaz.Ja és minden egyes márkának és típusnak más a menüje,menürendszere,szóval szerintem mi ebben nem fogunk tudni segíteni-legalábbis úgy nem,hogy most azt a sárga gombot nyomd meg,aminek a tetején 3 vonal felett van egy zöld háromszög-tehát szó szerint biztos nem fogunk tudni segíteni- legalábbis típusszám nélkül szinte biztos,hogy nem.

Szerintem minden készülék más és más, ma már minden készüléknek saját menürendszere van, pláne a multifunkciós készülékeknek, azokra ez különösen igaz.Ja és minden egyes márkának és típusnak más a menüje, menürendszere, szóval szerintem mi ebben nem fogunk tudni segíteni-legalábbis úgy nem, hogy most azt a sárga gombot nyomd meg, aminek a tetején 3 vonal felett van egy zöld háromszög-tehát szó szerint biztos nem fogunk tudni segíteni- legalábbis típusszám nélkül szinte biztos, hogy nem.
Mondasz típusszámot? Canon, addig oké, azonbelül?
A kérdező hozzászólása: CANON MP 250 KÉSZÜLÉKRÕL VAN SZÓ
http://www.manualowl.com/m/Canon/PIXMA-MP250/Manual/122457 itt van a használati kézikönyve, ha így neked jobban tetszik, útmutatója, spanyolul és angolul.

Hogyan készült a "Hogyan Készült"?

(how it's made? Discovery channel)

Legjobb válasz: Vettek egy kamerát, felvették a mûsort elnevezték "Hogyan készült"-nek és már kész is. :)

Vettek egy kamerát, felvették a mûsort elnevezték "Hogyan készült"-nek és már kész is. :)
Ez Kiss Ádám poénja...:)
A kérdező hozzászólása: Ja, Kiss Ádámé, de a "napszemüveges nap" is, de a napos az nagyot üt:)
úgy:)

Hogyan lehetséges, hogy a webkamerafotó-galériámban a rólam készült fotón kívül van általam ismeretlen személyrõl készült néhány kép is (felhasználó névvel együtt), hogyan kerülhetett oda?

Legjobb válasz: Távol álljon tõlem az üldözési mánia de biz isten mondom, hogy az imént, mikor bekapcsoltam a nejem laptopját a boot-folyamat közben a kamera melletti led szokatlanul erõsen felvillant. Olyan érzésem volt, mitha a laptop felvételt készített volna rólam, hogy ki az a személy aki bekapcsolta. Emiatt kerestem rá a neten és bukkantam erre a kérdésre. Szóval, kinek mi a véleménye? Ebben a "Nagy Testvér"-es világban sztem már semmi sem lehetetlen...

Távol álljon tõlem az üldözési mánia de biz isten mondom, hogy az imént, mikor bekapcsoltam a nejem laptopját a boot-folyamat közben a kamera melletti led szokatlanul erõsen felvillant. Olyan érzésem volt, mitha a laptop felvételt készített volna rólam, hogy ki az a személy aki bekapcsolta. Emiatt kerestem rá a neten és bukkantam erre a kérdésre. Szóval, kinek mi a véleménye? Ebben a "Nagy Testvér"-es világban sztem már semmi sem lehetetlen...


Az igazán jó vodkák hogyan készülnek?

A többszöri lepárláson, az alapanyagon, vagy a nemtudom én milyen gyémánt meg stb sz?réseken múlik a min?ség?

Legjobb válasz: Ugyanúgy készülnek, mint az olcsóbbak, csak jobb a technológia. Akkor igazán jó egy vodka, ha minden "karcos" anyagot és az aromák többségét is kitisztítottak belõle, de közben sikerült annyi illóanyagot bennehagyni, hogy ne legyen túl száraz (mert az etanol az olyan), na meg a színtiszta víz-etanol elegynek az illata se annyira kellemes, hogy könnyû lenne 10 ezerért eladni... van olyan 2000 forintos vodka (Siberia), ami vízszerûbb pl. a 3-4 ezreseknél (és nem csak a 2,5%-kal kevesebb alkohol miatt), de nem mondanám, hogy jobb is. Mindehhez az a fontos, hogy a lepárlóoszlop kialakítása (és mérete) alkalmas legyen a fent említett lágy, de nem száraz finomszesz elõállítására (mivel a vodka törvény szerint finomszeszbõl indul), majd az ideális mennyiségû aktívszénen engedjék át (habár nem minden márka használ szûrõt). A gránit-, gyémánt- és egyéb eszméletlen szûrõk valószínûleg mind egy szálig a marketingesek fantáziáját dícsérik, mivel a vodkamárkák alapvetõ problémája, hogy adott minõségben a legtöbbjük tökegyforma, ráadásul kb. a 10e ft-os vodkáknál megáll a tudomány, és aki 40-et akar kérni egy üvegért, vagy csak ki akar tûnni a többi közül, annak bizony hazudnia kell valamit.

Ugyanúgy készülnek, mint az olcsóbbak, csak jobb a technológia. Akkor igazán jó egy vodka, ha minden "karcos" anyagot és az aromák többségét is kitisztítottak belõle, de közben sikerült annyi illóanyagot bennehagyni, hogy ne legyen túl száraz (mert az etanol az olyan), na meg a színtiszta víz-etanol elegynek az illata se annyira kellemes, hogy könnyû lenne 10 ezerért eladni... van olyan 2000 forintos vodka (Siberia), ami vízszerûbb pl. a 3-4 ezreseknél (és nem csak a 2, 5%-kal kevesebb alkohol miatt), de nem mondanám, hogy jobb is. Mindehhez az a fontos, hogy a lepárlóoszlop kialakítása (és mérete) alkalmas legyen a fent említett lágy, de nem száraz finomszesz elõállítására (mivel a vodka törvény szerint finomszeszbõl indul), majd az ideális mennyiségû aktívszénen engedjék át (habár nem minden márka használ szûrõt). A gránit-, gyémánt- és egyéb eszméletlen szûrõk valószínûleg mind egy szálig a marketingesek fantáziáját dícsérik, mivel a vodkamárkák alapvetõ problémája, hogy adott minõségben a legtöbbjük tökegyforma, ráadásul kb. a 10e ft-os vodkáknál megáll a tudomány, és aki 40-et akar kérni egy üvegért, vagy csak ki akar tûnni a többi közül, annak bizony hazudnia kell valamit.
Phoney valasza tokeletes, meg annyit hozza hogy a jo vodkaknak az ara legnagyobb reszet a marketing teszi ki, ugyanis az alapanyagai egyaltalan nem dragak, nincsenek evekig hordokban/tartalyokban (semeddig sem erlelik), igy komoly penzeket kell a marketingre forditani hogy el tudjak adni joval dragabban. Jo pelda erre az Ed Hardy vodka aminek a palackja kb tobbet er mint a romma parolt vodka ami benne van.
Igen legfõképp a lepárláson 3szor vagy többször párolják.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, felpontoztam mindenkit még régebben csak elfelejtettem megköszönni. :) Eszembe jutott még 1 kérdés: "A Kalinka prémium vodka egyedülálló tisztaságú ital. A legjobb minõségû gabonából készült természetes szesz és ásványi anyagoktól teljességgel megtisztított víz alkotja." "A gyártás során minden egyes cseppje 10 db, egyenként 60 kg aktív szenet tartalmazó szûrõoszlopon jut át" Én mégis a körömlakklemosóra asszociálok rögtön mikor megérzem az illatát, és az útóízétõl is borzongok. Velem van a gond, vagy picit eltúlozzák a minõségét a marketingesek?
Nem is kicsit túlozzák el:) A „Zwack prémium” termékek mind alsókategóriás italok „világklasszisként” népszerûsítve. Mondjuk ezt az itthoni „alkoholkultúra” fényében nem is nagyon lehet a szemükre vetni, inkább azt, hogy a legtöbb italukat erõsen túlárazzák (bár a Kalinkát pont nem annyira).

Megrendeltem ezt a készüléket az e-bay-rõl ebay.com/itm/290897480359? var=590118175263 És nem akar mûködni sem t-mobil, sem voda kártyával. Aki pro ebben a dologban írhatna hogy ez most készülék hiba lehet vagy Én bénázok valamit.

Leírás szerint 15 másodperc a boot és utána kapcsolatba kell lépni hívással a készülékkel. Sms-sel pedig utasítani. Bekapcs: 1111 kikapcs: 0000 Operation frequency : 850MHZ,900MHZ,1800MHZ,1900MHZ

Legjobb válasz: Én úgy értelmezem,hogy hívni kell a sim számát és utána megadni a 2 kód közül azt amelyik éppen kell.

Én úgy értelmezem, hogy hívni kell a sim számát és utána megadni a 2 kód közül azt amelyik éppen kell.
A kérdező hozzászólása: Így van, de nem csörög ki, azt mondja hogy a szám nem elérhetõ...
Akkor csak tippelnék, a készülék kap áramot? Esetleg a kártyán nincs pénz.
A kérdező hozzászólása: Elõfizetéses a kártya, meg ha tápra van kötve sem kapcsolódik a simmel. Na meg villog egymaga is szóval mûködik.
PIN kód be van állítva a kártyákon? Mert találkoztam olyan riasztóval ami emiatt nem indult csak akkor ha az ki volt kapcsolva.

SONY ERICSSON K 850i-készüléken hogy tudom beállitani ha valaki hiv ne csak 4-et csörögjön és ne álljon le acsörgés?

Ugyanis négy csengetés után a készülék kikapcsol nem fogadott hivást jelez! gondolom valami rossz idő beállitás lehet az oka. A készülék angol nyelvü menüs,

Legjobb válasz: átkapcsol hangpostára 4 csörgés után. ezt a szolgáltatónál tudod lemondani (a hangposta szolgáltatást), így nagyon sokáig ki fog csörögni. én ugyanigy jártam, a csörgések számát akartam növelni, de mondta az ügyintézõ csajszi, hogy ha nem használom a hangpostát, érdemesebb kikapcsolni. így is tettem. a szövegkörnyezetbõl nyilván kiderült, hogy a készülékednek semmi köze hozzá. :)

átkapcsol hangpostára 4 csörgés után. ezt a szolgáltatónál tudod lemondani (a hangposta szolgáltatást), így nagyon sokáig ki fog csörögni. én ugyanigy jártam, a csörgések számát akartam növelni, de mondta az ügyintézõ csajszi, hogy ha nem használom a hangpostát, érdemesebb kikapcsolni. így is tettem. a szövegkörnyezetbõl nyilván kiderült, hogy a készülékednek semmi köze hozzá. :)
Mi alapján döntöd el, hogy melyik legyen a hívó fél? Vagyis ki fizesse a hívást? Jogilag nem megoldható az egész.
Amikor a gerinc ellenõrzi, hogy az A telefon foglalt-e, akkor mielõtt kiadná a foglalt jelzést ellenõrizné, hogy B nem-e épp A-t hívta. Ha így történt, akkor összekapcsolná õket és a B kérését pedig sztornózná. Így leírva ehhez biztosan kellene valamilyen tranzakció kezelés, ami viszont több tárhelyet és még komolyabb infrastruktúrát eredményezne és esetleg az lenne a következménye, hogy már a csörgetés is pénzbe kerülne.
Mert a való életben erre elég kicsi az esély. Akkor meg minek foglalkozni ilyesmivel?
Mert tok folosleges megoldani.
A kérdező hozzászólása: Ez egy logikai kérdés, és arra vagyok kíváncsi, hogy miért nem oldható meg.
Senki nem mondta, hogy nem oldhato meg, csak azt, hogy nincs ertelme.
A kérdező hozzászólása: Mert szerinted hogyan lehetne megoldani??
Amikor az egyik hív, akkor jelet küld a legközelebbi cella antennára, és ekkor foglalt állapotba kerül. Mire a hívása befut a másik telefonra (kitalálja a rendszer, melyik cellában van a másik teló, csatornát oszt ki, stb.), addig a másik hívó is pont ezt teszi, vagyis foglaltnak látják egymást. Úgy lehetne megoldani (szerintem), hogy ha a hívott fél foglalt, akkor ellenõrizni kell, hogy az nem a hívóra vár-e. Ha igen, akkor valamelyik hívását meg kell szakítani (a készüléken is), hogy fogadhassa a másik hívást. Elég macerás, több gondot okozna, mint hasznot. :)
Esetleg be kéne kapcsolni a telefonon a hívásvárakoztatás funkciót. Híváskezdeményezés közben is jelzi a teló, ha bejövõ hívás jön. Ilyenkor a felhasználón múlik, hogy folytatja-e a kimenõ hívást, vagy átvált a bejövõre. Ki van ez találva, nem kell feltalálni a csõbe a lyukat... :)

Google play (android market) áruházban hogy frissíthető a készülék típusa?

Új telefon vásárlásakor, hogy oldható meg hogy ugyan ahhoz a gmail fiókhoz az áruház frissítse a telefont? Bejelentkeztem a telefonon a gmail fiókkal a google play-be, de még mindig a régi telefonra akarja letölteni a dolgokat, az újjal nem kommunikál!

Legjobb válasz: A nem használt telódon csinálj egy factory resetet, így a gmail fiók onnan törlõdni fog, és csak az újjal fogod tudni használni. Mellesleg, ha számítógéprõl nyitod meg a play.google.com-ot, ott ki tudod választani, hogy melyik készülékedre töltõdjön le az alkalmazás.Ha nem akarod a másikat resetelni.

A nem használt telódon csinálj egy factory resetet, így a gmail fiók onnan törlõdni fog, és csak az újjal fogod tudni használni. Mellesleg, ha számítógéprõl nyitod meg a play.google.com-ot, ott ki tudod választani, hogy melyik készülékedre töltõdjön le az alkalmazás.Ha nem akarod a másikat resetelni.
A kérdező hozzászólása: A régi telóba betettem vissza a kártyát és csináltam egy factory resetet, ezután vissza a kártya az újba, gmail-be bejelentkezés, google play-be is, de még mindig a régi telefonra akar tölteni, ha rámegyek az installra valaminél. Géprõl is próbáltam, a lenyitható listában csak a régi telefont lehet kiválasztani, pedig az be sincs kapcsolva, az új telefon nem jelenik meg ott sem, pedig az szinkronizál a gmailemmel? Tudtok segíteni? Köszönöm az elõzõ hsz-t!!!

Érintőképernyős készüléket hogyan kell úgy használni, hogy csak azt a gombot érzékelje, amit szeretnék? Folyamatosan össze-vissza lépked, közben nincs is nagy ujjam.

Legjobb válasz: Milyen fajta a készülék? A beállításoknál lehet a kijelzõ érzékenységén korrigálni, akkor jobb lesz.

Milyen fajta a készülék? A beállításoknál lehet a kijelzõ érzékenységén korrigálni, akkor jobb lesz.
Próbáld az Érintõképernyõ kalibrálását.

Miért van az, hogy az este készült képeken mindig sokkal jobban nézek ki, mint a nappaliakon?

Viccesked? válaszokat jó volna mell?zni. Leszögezem, hogy este nem azért jobb a kép, mert sötét van és nem látszik a fejem. Köszönöm. Szóval van más is így, aki pl mesterséges(de nem beállított!) fénynél jobban néz ki, vagy pont ellenkez?leg? Mit?l van ez? Milyen vonásokat emel ki az arcon?

Legjobb válasz: Tippelek: Az este készült képek ugyebár vakuval mennek és (nagyjából) szembõl kapod a fényt, a nappali képeknél pedig javarészt fentrõl (legalábbis a múltkor még ott volt a Nap) érkezik a fény. A fentrõl érkezõ fény teljesen más árnyékokat vet, pl. szem alá. Fényképezd le magad este úgy, hogy fentrõl érkezzen a fény (csillár) és ne használj vakut, mindjárt szarul fogsz kinézni azon is. :)

Tippelek: Az este készült képek ugyebár vakuval mennek és (nagyjából) szembõl kapod a fényt, a nappali képeknél pedig javarészt fentrõl (legalábbis a múltkor még ott volt a Nap) érkezik a fény. A fentrõl érkezõ fény teljesen más árnyékokat vet, pl. szem alá. Fényképezd le magad este úgy, hogy fentrõl érkezzen a fény (csillár) és ne használj vakut, mindjárt szarul fogsz kinézni azon is. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!