Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készüljek angol szóbeli érettségomre (3 db)

Hogyan készüljek angol szóbeli érettségire középszinten?

A tanárn? kiadta a 9. témakörös lapját, de azom belül még vannak alcímek is. Ezek összefüggnek a szitúációkkal ?

Legjobb válasz: írd le a témákat / szkenneld be a lapot nekem vannak tételeim

írd le a témákat / szkenneld be a lapot nekem vannak tételeim
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! (= Ezek a témakörök : http://www.bibo-halas.hu/images/media/letoltheto-dokumentumo.. Te NYELVIZSGÁZTÁL ? Milyen volt ? Ecl vagy Telc vagy vmi más ? Aki érettségizett az megírhatná , h milyen volt és hogyan készült rá .
hûha, hát ezek az érettségi követelmények szóval nagyon nem könnyebbítette meg a helyzetet a tanárotok. amúgy origós nyelvvizsgám van, és én is most érettségizek szóval adhatnál valami elérhetõséget privátba és küldözgethetnék egymásnak tételeket :D

Hogyan készüljek az angol szóbeli érettségomre?

Legjobb válasz: *érettségimre ..bocsánat, elírtam

A kérdező hozzászólása: *érettségimre ..bocsánat, elírtam
Ha van angol kábel/mûholdas tv akkor kapcsold be, ha csak a háttérben is fut, de napi több órát, akkor kicsit szokja az ember. Most többet nem tudok, nyilván az lenne jó ha valakivel beszélgetnél angolul.
A kérdező hozzászólása: Az a bajom, hogy nem vagyok "rászorulva" arra, hogy megértessem magam. Külföldön minden oké, de, ha egy olyan ember ül velem szemben, akirõl tudom, hogy tud magyarul, már baj van... :S
ismerös, angolul kiválóan beszéltem mikor németbe költöztem egy szó nélkül, itt elkezdtem a németet de az elsö kérdésem mibdgi az volt hogy beszél-e angolul. most mßar jól beszélek németül ha új emberrel talizok nem kérdem za angolt de pl a sogorommal akiröl tudom hoyg jól beszél angolul képtelen vagy németül beszélni. vagy olyan régi barátainkkal akik beszélnek angolul. de már úgy kezelek mindenkit hogy németül kell beszélnünk. söt van egy magyar baráti párunk és a párommal németül beszélnek és megszoktam hogy velük is németül beszélek pedig magyarok. csak ha nincs ott a párom beszélünk németül. nehéz probálj angolul gondolkodni, egy egy szituba bele képzelni magad, azt ami a fejedbne jár angolul végig pörgetni.
erre én is kiváncsi vagyok.nekem is most lesz 25-én és még nem tanultam rá semmit. Rögtönzés vajon ér valamit?Meg nekünk számtek elnökünk lesz az tud jól angolul? bocs hogy rátelepedtem a kérdésedre :) )
sztem amugy az alapszavakkal nem lesz gond szerintem én ugy fogom csdinálni hogy a mondatkezdeteket betanulom meg olyan alapszótöket hogy (mi , egy , akkor , ha) és valahogy összerakok egy mondatot
Van ez a könyv: 1000 questions, 1000 answers c. könyv. Remekül felkészülhetsz belõle! Jóval több mint amit érettségin vagy nyelvvizsgán kérnek. Amúgy meg légy tisztában a nyelvtannal és fejleszd a szókincsed, szerintem ez a legfontosabb.

Angol emelt szintű érettségire (főleg szóbeli) hogyan készüljek?

Tudnátok mondani tipikus témákat, amiket jó lenne átnézni, átgondolni? Illetve vannak olyan kérdések, amik gyakran visszatérnek, több érettségiben is rákérdeztek? Akár nyelvtani szerkezet, akár kifejezés, amit gyakran használnak... (pl biológia: a fejlábúak hólyagszemére majdnem minden évben rákérdeznek) Köszönöm a segítséget :)

Legjobb válasz: A készülésben segíthet, ha az elõzõ évek feladatait átnézegeted, ha még nem tetted: http://www.oh.gov.hu/3-1-6-korabbi-erettsegi/korabbi-erettse.. Szóbelire már nem tudom, hogyan készültem... talán az 1000 kérdés 1000 válasz könyvbõl. Ennek van olyan változata, amire rá van írva, hogy emelt szintû érettségire is jó. Én egyébként valami sulival kapcsolatos témáról (is) beszéltem szóbeli (lehet, hogy másról is kellett, már nem tudom), amikor õszintén bevallottam angolul, hogy szorult helyzetben már puskáztam a suliban, de amúgy nem szokásom. :D

A készülésben segíthet, ha az elõzõ évek feladatait átnézegeted, ha még nem tetted: http://www.oh.gov.hu/3-1-6-korabbi-erettsegi/korabbi-erettse.. Szóbelire már nem tudom, hogyan készültem... talán az 1000 kérdés 1000 válasz könyvbõl. Ennek van olyan változata, amire rá van írva, hogy emelt szintû érettségire is jó. Én egyébként valami sulival kapcsolatos témáról (is) beszéltem szóbeli (lehet, hogy másról is kellett, már nem tudom), amikor õszintén bevallottam angolul, hogy szorult helyzetben már puskáztam a suliban, de amúgy nem szokásom. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, most szombaton megyek :)
Én is holnap megyek, izgi lesz...
A kérdező hozzászólása: Sok sikert :)
én is holnap megyek, sok sikert!
én meg holnap megyek! valaki tudna mesélni arról hogy hogy sikerült? mit kellett csinálni és rendesek voltak? már izgulok nagyon..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!