Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készüljek angol szóbeli (8 db)

Hogyan készüljek angol szóbeli érettségire középszinten?

A tanárn? kiadta a 9. témakörös lapját, de azom belül még vannak alcímek is. Ezek összefüggnek a szitúációkkal ?

Legjobb válasz: írd le a témákat / szkenneld be a lapot nekem vannak tételeim

írd le a témákat / szkenneld be a lapot nekem vannak tételeim
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! (= Ezek a témakörök : http://www.bibo-halas.hu/images/media/letoltheto-dokumentumo.. Te NYELVIZSGÁZTÁL ? Milyen volt ? Ecl vagy Telc vagy vmi más ? Aki érettségizett az megírhatná , h milyen volt és hogyan készült rá .
hûha, hát ezek az érettségi követelmények szóval nagyon nem könnyebbítette meg a helyzetet a tanárotok. amúgy origós nyelvvizsgám van, és én is most érettségizek szóval adhatnál valami elérhetõséget privátba és küldözgethetnék egymásnak tételeket :D

Angol emelt szintű érettségire (főleg szóbeli) hogyan készüljek?

Tudnátok mondani tipikus témákat, amiket jó lenne átnézni, átgondolni? Illetve vannak olyan kérdések, amik gyakran visszatérnek, több érettségiben is rákérdeztek? Akár nyelvtani szerkezet, akár kifejezés, amit gyakran használnak... (pl biológia: a fejlábúak hólyagszemére majdnem minden évben rákérdeznek) Köszönöm a segítséget :)

Legjobb válasz: A készülésben segíthet, ha az elõzõ évek feladatait átnézegeted, ha még nem tetted: http://www.oh.gov.hu/3-1-6-korabbi-erettsegi/korabbi-erettse.. Szóbelire már nem tudom, hogyan készültem... talán az 1000 kérdés 1000 válasz könyvbõl. Ennek van olyan változata, amire rá van írva, hogy emelt szintû érettségire is jó. Én egyébként valami sulival kapcsolatos témáról (is) beszéltem szóbeli (lehet, hogy másról is kellett, már nem tudom), amikor õszintén bevallottam angolul, hogy szorult helyzetben már puskáztam a suliban, de amúgy nem szokásom. :D

A készülésben segíthet, ha az elõzõ évek feladatait átnézegeted, ha még nem tetted: http://www.oh.gov.hu/3-1-6-korabbi-erettsegi/korabbi-erettse.. Szóbelire már nem tudom, hogyan készültem... talán az 1000 kérdés 1000 válasz könyvbõl. Ennek van olyan változata, amire rá van írva, hogy emelt szintû érettségire is jó. Én egyébként valami sulival kapcsolatos témáról (is) beszéltem szóbeli (lehet, hogy másról is kellett, már nem tudom), amikor õszintén bevallottam angolul, hogy szorult helyzetben már puskáztam a suliban, de amúgy nem szokásom. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, most szombaton megyek :)
Én is holnap megyek, izgi lesz...
A kérdező hozzászólása: Sok sikert :)
én is holnap megyek, sok sikert!
én meg holnap megyek! valaki tudna mesélni arról hogy hogy sikerült? mit kellett csinálni és rendesek voltak? már izgulok nagyon..

Hogyan készüljek fel az angol szóbeli nyelvvizsgára?

hétvégén nyelvvizsgázom, de nem vagyok még biztos a tudásomban.. mik a legfontosabb témakörök, mit tudok kidolgozni, szituációkhoz mi kellhet?

Legjobb válasz: a legjobban úgy tudod gyakorolni, ha valakivel (aki tud angolul) beszélgetsz. Egyébként nézd át hogy egy képrõl hogy tudsz beszélni (top left corner, stb), magadról mit tudsz mondani ha megkérdezik hogy hogy vagy, meg általánosságban. De a szóbelin bármi lehet, úgyhogy a legjobb ha tudod rendesen az angolt :)

a legjobban úgy tudod gyakorolni, ha valakivel (aki tud angolul) beszélgetsz. Egyébként nézd át hogy egy képrõl hogy tudsz beszélni (top left corner, stb), magadról mit tudsz mondani ha megkérdezik hogy hogy vagy, meg általánosságban. De a szóbelin bármi lehet, úgyhogy a legjobb ha tudod rendesen az angolt :)
Most már sajnos sehogy... A legjobb amit tehetsz, hogy bülsz a TV elé és angol nyelven és angol felirattal nézel olyan sorozatot, vagy filmet, amit már láttál magyarul. Nekem az angolom trenírozéséhoz a Jóbarátok mindig bejön :)


Hogyan készüljek a TELC B2 angol szóbelijére? (bővebben lent)

Télen seretnék menni nyelvvizsgázni, meg is vettem a Speek Simply B2 című könyvet. De nagyon bonyolult prezentációs címek vannak benne,pl.: The rules of a popular team sport or of a team sport you like doing/watching and the equipment used. pedig azt írják, hogy azok is lehetnek benne. Viszont a TELC honlapján egyszerűbb témák vannak, pl.: The natural environment stb Most akkor milyen témák is lesznek? Válaszotokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Telc angol szóbeli nagyon nincs b2 szinten. Nézz át pár témát, olvasgass neten cikkeket. Általábon elõkerülnek érdekesebb témák, például villámrandi, alkoholizmus, környezeti katasztrófák, jóslás és hasonlók. Ha meg tudsz szólalni és beszélgetésszerû az amit elõadsz, visszakérdezel, felfogod mit mond a másik nem lehet semmi gond.

Telc angol szóbeli nagyon nincs b2 szinten. Nézz át pár témát, olvasgass neten cikkeket. Általábon elõkerülnek érdekesebb témák, például villámrandi, alkoholizmus, környezeti katasztrófák, jóslás és hasonlók. Ha meg tudsz szólalni és beszélgetésszerû az amit elõadsz, visszakérdezel, felfogod mit mond a másik nem lehet semmi gond.
Telc szóbeli tényleg nem nehéz. Szerezz valami tematikus könyvet ahol témánként szét vannak szedve a szavak/párbeszédek. Abból a szókincs teljesen elsajátítható. Egyébként meg nézz filmet, sorozatot és figyeld a kifejezéseket/szófordulatokat. Én kb. félév alatt készültem fel teljesen alapfokról középfokig, párszor eljártam tanárhoz, hogy gyakoroljam a kommunikációt is és kidolgoztam a telces felkészítõ könyvekbõl a szóbeli témákat, amik persze nem teljesen olyan formában fordulnak elõ a vizsgán, de kiindulási pontnak nem volt rossz. Sok sikert!
én mikor készültem rá akkor próbáltam összeszedtem azokat amik már voltak egyszer. de ez sem kizárt h egy teljesen új témát kapsz, sztem h ha fórumokon szétnézel ott mindig leírják h kinek mi volt a témája is sztem az kiindulásnak jó. leírok párat amikre emlékszem: kedven könyv/film/sport/sportoló, utazás/nyaralás, legjobb barát, híres ember akivel találkoznál/akire felnézel, ország ahova ellátogatnál, ország aminek tiszteled a kultúráját (vagy nem tudom h volt pontosan ez megfogalmazva), kedvenc európai város, híres épület, zene/album jellemzése, hogyan szerzed meg a jogsit, közösségi hálók több most nem jut eszembe és még mikor én voltam az egyik vmi olyasmi volt h arról kellett írni h a kedvenc bandáddal ha turnéra mennél akk h lenne, vagy már nem tudom h volt pontosan, mert nem ezt választottam ezért nem is nagyon foglalkoztam vele sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Mindenkinek ment a zöld pacsi.:)
Könyvekböl nem nagyon fogsz tanúlni! Szerintem magan taná-hoz iratkozz be!

Hogy készüljek fel jól emelt szintű angol írásbelire és szóbelire? Mit ajánlotok?

Segítség kéne. A tanárral most az eddigi évek közép és emelt szintj? írásbeliit vesszük végig úgy, hogy megoldjuk, ? pedig javít. Ezen kívül hogy lehet még?

Legjobb válasz: Emelt szintre az összes nyelvtant kérik tudni + tényleg jó nagy szókincs kell. Ha a tanárral csak feladatsorokat oldotok meg és te meg filmeket néztek, akkor hiányzik a szóbeli kommunikáció. Keress valakit, akivel tudsz beszélgetni, szituációs játékokat játszani és ismeri a szóbeli vizsga trükköket. Legjobb ha keresel egy magántanárt.

Emelt szintre az összes nyelvtant kérik tudni + tényleg jó nagy szókincs kell. Ha a tanárral csak feladatsorokat oldotok meg és te meg filmeket néztek, akkor hiányzik a szóbeli kommunikáció. Keress valakit, akivel tudsz beszélgetni, szituációs játékokat játszani és ismeri a szóbeli vizsga trükköket. Legjobb ha keresel egy magántanárt.

Hogyan készüljek origós angol középfokú szóbelire?

F?leg a magnós feladatra való felkészüléshez lenne szükségem anyagra. De minden tippet, tapasztalatot, tanácsot szívesen fogadok.

Legjobb válasz: nézz angol TV-t, jó sokat. vagy akármit... én youtube-on néztem csomó videót, ott bármirõl van, olyat is hallgathatsz, ami éppen érdekel, és akkor érdekes is lesz :)

nézz angol TV-t, jó sokat. vagy akármit... én youtube-on néztem csomó videót, ott bármirõl van, olyat is hallgathatsz, ami éppen érdekel, és akkor érdekes is lesz :)
A kérdező hozzászólása: Jó, utánna nézek!
na hogy sikerült?
úgy ahogy az alapfokúra készülnél.
A kérdező hozzászólása: 18.55ös Ez roppant hasznos válasz volt. Bár én írtam, hogy minden tanácsot szívesen fogadok... hát magamra vessek :-)
A kérdező hozzászólása: youtube.com ... tényleg jó ötlet Köszönöm.
Ötvenezer ilyen kérdés van már a magnó hallgatásról, nézz utána.
A kérdező hozzászólása: Sikerült elsõre minden!

Hogyan készüljek fel sikeresen az angol szóbeli nyelvvizsgámra?

Megvannak a tételek, nagyjából már átnéztem õket, de fejbõl nem tudom mennyit tudnék mondani, pláne stresszhelyzetben. Vannak olyan tételek (betegségek, Anglia) amik nem nagyon érdekelnek, és így a fogalmakat elég nehéz megtanulnom hozzájuk.

Legjobb válasz: Én igazából nem gyakoroltam semmit. És így is meglett. Találj valakit, akivel gyakorolhatod szerintem. Nekünk azt mondták, úgy érdemes. Vagy mond fel tükör elõtt, az is segít. De olyankor senki sem javít ki, ha hibázol.

Én igazából nem gyakoroltam semmit. És így is meglett. Találj valakit, akivel gyakorolhatod szerintem. Nekünk azt mondták, úgy érdemes. Vagy mond fel tükör elõtt, az is segít. De olyankor senki sem javít ki, ha hibázol.

Hogyan készüljek az angol szóbeli érettségomre?

Legjobb válasz: *érettségimre ..bocsánat, elírtam

A kérdező hozzászólása: *érettségimre ..bocsánat, elírtam
Ha van angol kábel/mûholdas tv akkor kapcsold be, ha csak a háttérben is fut, de napi több órát, akkor kicsit szokja az ember. Most többet nem tudok, nyilván az lenne jó ha valakivel beszélgetnél angolul.
A kérdező hozzászólása: Az a bajom, hogy nem vagyok "rászorulva" arra, hogy megértessem magam. Külföldön minden oké, de, ha egy olyan ember ül velem szemben, akirõl tudom, hogy tud magyarul, már baj van... :S
ismerös, angolul kiválóan beszéltem mikor németbe költöztem egy szó nélkül, itt elkezdtem a németet de az elsö kérdésem mibdgi az volt hogy beszél-e angolul. most mßar jól beszélek németül ha új emberrel talizok nem kérdem za angolt de pl a sogorommal akiröl tudom hoyg jól beszél angolul képtelen vagy németül beszélni. vagy olyan régi barátainkkal akik beszélnek angolul. de már úgy kezelek mindenkit hogy németül kell beszélnünk. söt van egy magyar baráti párunk és a párommal németül beszélnek és megszoktam hogy velük is németül beszélek pedig magyarok. csak ha nincs ott a párom beszélünk németül. nehéz probálj angolul gondolkodni, egy egy szituba bele képzelni magad, azt ami a fejedbne jár angolul végig pörgetni.
erre én is kiváncsi vagyok.nekem is most lesz 25-én és még nem tanultam rá semmit. Rögtönzés vajon ér valamit?Meg nekünk számtek elnökünk lesz az tud jól angolul? bocs hogy rátelepedtem a kérdésedre :) )
sztem amugy az alapszavakkal nem lesz gond szerintem én ugy fogom csdinálni hogy a mondatkezdeteket betanulom meg olyan alapszótöket hogy (mi , egy , akkor , ha) és valahogy összerakok egy mondatot
Van ez a könyv: 1000 questions, 1000 answers c. könyv. Remekül felkészülhetsz belõle! Jóval több mint amit érettségin vagy nyelvvizsgán kérnek. Amúgy meg légy tisztában a nyelvtannal és fejleszd a szókincsed, szerintem ez a legfontosabb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!