Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készüljek angol (42 db)

Hogyan készüljek angol érettségire? Jövőre májusban szeretnék menni

jöv?re májusban szeretnék menni középszintre,a suliban a Solution angol könyvbekb?l tanulunk ez jól felkészít?

Legjobb válasz: Én úgy csináltam anno, hogy elõször is megcsináltam a korábbi feladatokat (plusz volt egy könyvben szintén érettségi feladatokkal), volt, amelyiket többször is. Nyelvtanomat napi szintem Dohár Péter kis angol nyelvtan c. könyvébõl fejlesztettem, illetve Exam excellence nevû könyv alapján készültem. Ez nagyon jó, külön jelöli a közép-és emelt szintet, ad szókincset témánkét és típus feladatok is vannak.

Én úgy csináltam anno, hogy elõször is megcsináltam a korábbi feladatokat (plusz volt egy könyvben szintén érettségi feladatokkal), volt, amelyiket többször is. Nyelvtanomat napi szintem Dohár Péter kis angol nyelvtan c. könyvébõl fejlesztettem, illetve Exam excellence nevû könyv alapján készültem. Ez nagyon jó, külön jelöli a közép-és emelt szintet, ad szókincset témánkét és típus feladatok is vannak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, egyépként a exam excellence-t sokan ajánlották, az biztos jó ezek szerint

Hogyan készüljek angol szóbeli érettségire középszinten?

A tanárn? kiadta a 9. témakörös lapját, de azom belül még vannak alcímek is. Ezek összefüggnek a szitúációkkal ?

Legjobb válasz: írd le a témákat / szkenneld be a lapot nekem vannak tételeim

írd le a témákat / szkenneld be a lapot nekem vannak tételeim
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! (= Ezek a témakörök : http://www.bibo-halas.hu/images/media/letoltheto-dokumentumo.. Te NYELVIZSGÁZTÁL ? Milyen volt ? Ecl vagy Telc vagy vmi más ? Aki érettségizett az megírhatná , h milyen volt és hogyan készült rá .
hûha, hát ezek az érettségi követelmények szóval nagyon nem könnyebbítette meg a helyzetet a tanárotok. amúgy origós nyelvvizsgám van, és én is most érettségizek szóval adhatnál valami elérhetõséget privátba és küldözgethetnék egymásnak tételeket :D

Hogyan készüljek angol érettségire?

Csütörtökön érettségizni fogok angolból. Nem tudom, hogyan tudok a leghatékonyabban felkészülni rá. Holnapi napomat erre szánom, szóval várom az ötleteket! El?re is köszönöm! 16/L

Legjobb válasz: A levélhez nézd át a kifejezéseket, ott van sok amit nem árt megtanulni. Amúgy meg nem tudom. Én még az igeidõket fogom átnézni.

A levélhez nézd át a kifejezéseket, ott van sok amit nem árt megtanulni. Amúgy meg nem tudom. Én még az igeidõket fogom átnézni.
A kérdező hozzászólása: Nekem is a nyelvtant kéne, de fogalmam sincs hogyan:(
Valóban. Igeidõket nézd át, meg a nyelvtan.. hogy mikor használnak : the, a/an, during, for, stb stb.. de leginkább a szókincstõl függ az egész.. hajrá!
Ha nincs nyelvkönyved, avagy nem foglaltátok össze a tanárral õket pár oldalban, akkor keress rá neten. Pl az igeidõkre. Csinálj magadnak egy vázlatot belõle, hogy mikor mit kell használni! Aztán nézd meg melyik ige vonz inges alakot, melyik to-st, stb. Ja persze feltételes módot is. Én ennyit néznék át így hirtelen. Közben olvass sokat neten angolul. Olyan témákról, amik érdekelnek, amit nem értesz meg, azt szótárazd ki. Nézd meg ezt a honlapot itt találsz pl hallásértést, már az is sokat segít, ha csak hallgatod és próbálod megérteni mirõl szól. http://learnenglish.britishcouncil.org/


Egy állásinterjúra kell mennem pár héten belül, ami részben angol nyelven zajlik. Hogyan készüljek fel rá?

Tanultam angolt, és kb középfokú szinten voltam vagy 5 éve, de nem gyakoroltam és mindent elfelejtettem... Tudtok javasolni használható netes oldalt, könyvet, bármit?

Legjobb válasz: nekem az egyik ismerõsömnek az állásinterjúján tök alap dolgokat kérdeztek. Be kellett mutatkoznia, elmondania mit szeretne a munkahelyén, mit vár, mért jelentkezett, és mint egy állásinterjún, az alap dolgokat megkérdezték. Csak angolul. Ha valamire emlékszel még akkor nem lesz nehéz. Szerintem inkább barátoktól, vagy jó angolos ismerõstöl kérj segítséget. Sokkal konkrétabban elmondja neked a dolgokat. Készülj föl a kérdésekre, és a válaszokra is! Sok szerencsét:)

nekem az egyik ismerõsömnek az állásinterjúján tök alap dolgokat kérdeztek. Be kellett mutatkoznia, elmondania mit szeretne a munkahelyén, mit vár, mért jelentkezett, és mint egy állásinterjún, az alap dolgokat megkérdezték. Csak angolul. Ha valamire emlékszel még akkor nem lesz nehéz. Szerintem inkább barátoktól, vagy jó angolos ismerõstöl kérj segítséget. Sokkal konkrétabban elmondja neked a dolgokat. Készülj föl a kérdésekre, és a válaszokra is! Sok szerencsét:)
1 példapárbeszéd: Az állásinterjúk többségének második köre során nagyon gyakori, hogy a jelentkezõ nyelvtudását felmérendõ különbözõ kérdéseket tesznek fel az adott idegen nyelven. Ebbõl most egy szemelvényt állítottam össze angol nyelven, hogy segítsen az állásinterjúra történõ felkészülés során. Elõször szituációban mutatnék be egy pár gyakori kérdést. Interviewer: Let's switch to English now. I hope you don't mind answering a couple of questions about yourself. Firstly, would you introduce yourself shortly? Applicant: My name is X.Y. I have graduated from the university of the BEST, faculty of 'How to become the best in everything'. After having finished university I started my career at MPG Ltd as a junior sales manager. I took part in all the training programmes offered by the company and mastered my business English. I gained particular experience in dealing with difficult people... Interviewer: Thank you. Could you tell me what kind of a person you are? Applicant: On the whole, I am a rather positive person, enthusiastic and have excellent communicative skills. I am ambitious and prepared to improve my skills in every respect. I do my best in every bit of my work. This last personality trait of mine I would consider one of my weaknesses. I am a maximalist and I expect myself and others to fulfil all tasks with high care and top quality. Interviewer: What makes you the right person for the job? Applicant: I have always been interested in people so I am experienced in detecting what can motivate people, what they would like to buy and therefore I can sell them basically everything the company wants me to in a way that the customer won't feel disappointed... A továbbiakban pedig témakörökre bontva további kérdéseket sorolok fel. Further frequently asked questions about career: 1. What are you doing at the moment? 2. What job did you enjoy the most / the least and why? 3. Why did you leave each job? Questions about the job: 1. Why do you want the job? 2. What will be your main contribution to this job / to the company? 3. How would you start this job? 4. What are your career intentions? 5. Tell me more about how the job matches your career intentions and what appeals to you personally about it? 6. What experience could you gain from previous and current jobs? Questions about skills: 1. Which skills are relevant to this job? 2. What extra skills do you have? 3. What skills are you missing? Questions about personality: 1. What are your strengths? 2. What are your weaknesses? 3. What are your interests? 4. What would you like to be doing 10 years later? Az alapkérdések ismeretében érdemes készülni és gyakorolni a válaszadást, hogy a legváratlanabb helyzetben is, például stresszinterjú közepette is tudjunk mit mondani úgy, hogy annak meggyõzõ ereje is legyen! Az alapos készülés, gyakorlás meghozza a várt eredményt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon szépen köszönöm mindkettõtöknek a válaszokat!

Mit tudtok ajánlani hogyan készüljek fel középfokú angol nyelvvizsgára? Esetleg tanuláson kívül még olyan dolgokra is kíváncsi vagyok amik segítenek szóban is.

Pl. : filmnézés, de ott is hogy nézem a filmet angol felirattal? Minden érdekel ami segít a nyelvben.És mi az a kétnyelv? és egynyelv? középfokú?

Legjobb válasz: Tanulj új szavakat, szinonímákat. (De ne úgy, hogy leülsz és magolod, hanem játékosan, vagy úgy, hogy egy adott szóval írsz 15 mondatot.) Én ugyan csak alapfokúra készülök, de a Grace klinikát szoktam nézni felírattal. (az ideális az lenne, ha megnézed angolul, megnézed angolul magyar felirattal, aztán csak magyarul s aztán megint angolul) Olvass kis rövid történeteket angolul. (vannak ilyen 1-6-ig osztályozott szépirodalmi mûvek. Kezdheted egyszerûbbel, de aztán lehet nehezíteni. Ez is fejleszti a szókincsedet. Van olyan könyv is, ami teljes mértékben angol, az eredeti, de olyan is, ami könnyített, csak a lényege van leírva.) Ennyi jutott most eszembe! Sok sikert

Tanulj új szavakat, szinonímákat. (De ne úgy, hogy leülsz és magolod, hanem játékosan, vagy úgy, hogy egy adott szóval írsz 15 mondatot.) Én ugyan csak alapfokúra készülök, de a Grace klinikát szoktam nézni felírattal. (az ideális az lenne, ha megnézed angolul, megnézed angolul magyar felirattal, aztán csak magyarul s aztán megint angolul) Olvass kis rövid történeteket angolul. (vannak ilyen 1-6-ig osztályozott szépirodalmi mûvek. Kezdheted egyszerûbbel, de aztán lehet nehezíteni. Ez is fejleszti a szókincsedet. Van olyan könyv is, ami teljes mértékben angol, az eredeti, de olyan is, ami könnyített, csak a lényege van leírva.) Ennyi jutott most eszembe! Sok sikert
nekem az is sokat segített, hogy angol számoknak a szövegét próbáltam megérteni és értelmezni. mármint nem a leírt szöveget, hanem hallás alapján :) kb fél éve kb 10. hallgatásra sikerült mindent kihallanom (persze akadtak ismeretlen szavak, de azokat le tudtam volna írni és meg tudtam volna keresni) most viszont már 3.ra max 4.re mindent értek :) és ez nem is annyira uncsi mint mondjuk egy nyelvtankönyv. meg persze én is nézek angolul filmeket. mivel totál odaát, vampire diaries és true blood függõ vagyok.:P és m.o. az új részek kb 2 év múlva fognak megjelenni. addig meg nem tudok várni...na de ez mindegy is xD csak azt akartam belõle kihozni, hogy már sokkal jobban megértem a dolgokat, meg tudom különböztetni a déli akcentus a new yorkitól meg ilyesmik :D meg nagyon sok új kifejezést tanultam. a tanárom meg csak les néha :D fõleg amikor elõkerül egykét szleng és õ nem tudja mit jelent(mert õ csak azt tudja amit az iskolában bemagolt S:) akkor általában én világosítom fel xD

Hogyan készüljek fel az angol szóbeli nyelvvizsgára?

hétvégén nyelvvizsgázom, de nem vagyok még biztos a tudásomban.. mik a legfontosabb témakörök, mit tudok kidolgozni, szituációkhoz mi kellhet?

Legjobb válasz: a legjobban úgy tudod gyakorolni, ha valakivel (aki tud angolul) beszélgetsz. Egyébként nézd át hogy egy képrõl hogy tudsz beszélni (top left corner, stb), magadról mit tudsz mondani ha megkérdezik hogy hogy vagy, meg általánosságban. De a szóbelin bármi lehet, úgyhogy a legjobb ha tudod rendesen az angolt :)

a legjobban úgy tudod gyakorolni, ha valakivel (aki tud angolul) beszélgetsz. Egyébként nézd át hogy egy képrõl hogy tudsz beszélni (top left corner, stb), magadról mit tudsz mondani ha megkérdezik hogy hogy vagy, meg általánosságban. De a szóbelin bármi lehet, úgyhogy a legjobb ha tudod rendesen az angolt :)
Most már sajnos sehogy... A legjobb amit tehetsz, hogy bülsz a TV elé és angol nyelven és angol felirattal nézel olyan sorozatot, vagy filmet, amit már láttál magyarul. Nekem az angolom trenírozéséhoz a Jóbarátok mindig bejön :)

Holnap angol OKTV! Help, hogyan készüljek még? SOS

Legjobb válasz: szerintem már ne készülj, csak összezavarod magad, feküdj le korán , hogy kipihent legyél. de ha nagyon nem nyugszol akkor csinálj teszteket.

szerintem már ne készülj, csak összezavarod magad, feküdj le korán , hogy kipihent legyél. de ha nagyon nem nyugszol akkor csinálj teszteket.
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy a 2009/2010-es angol OKTV-n hány ponttól lehetett a második fordulóba jutni?
Énismegyek. hallod annyit készültem rá:O ha nem jutok tovább megölök valakit :D:D végigcsináltam egy felsõfokú könyvet, az összes eddigi feladatsort amit találtam...Fúúú, nagyonvárommár. mennifog, ne izgulj ;)
Na hogy ment? Nekem 50 pontom lett... :-S
A kérdező hozzászólása: és téged már 9.ben "leosztályzóztak"? :D
Most már sehogy, inkább pihenj egy nagyot, tévézz, feküdj.
Milyen jó hogy ha leosztályzóznak az adott tantárgyból akkor indulhatnak. =)
A kérdező hozzászólása: nem tudom ;):D elég érdekes
Ebben mi olyan hihetetlen? :O
A kérdező hozzászólása: milyen jó, hogy 10.esek nem is indulhatnak az OKTV-n ;) de azért arcod már látom van elég nagy :D
20:49es vagyok. 88pont. kíváncsi vagyok mire lesz elég:S Bár még csak 10.-es vagyok úgyhogy ha nem jutok tovább akk se történik semmi :P
A kérdező hozzászólása: én még nem tudom az eredményt... de már várom:D szerintem könnyebbek voltak a feladatok, mint az elõzõ éviek. szerinted? am gratula az 50hez:)
A kérdező hozzászólása: na akkor hajrá neked :D én beleszartam, matek nekem fontosabb :D
A kérdező hozzászólása: köszi, én is így gondoltam :D úgyis nagy égés lesz, mostmár mind1 :D
A kérdező hozzászólása: már megírtam a másik kérdéshez ;) de ide is leírom, I. kategóriában 70, II-ban 75.

Angol alapfokra hogy készüljek?

Szerintetek mennyi id? és melyik nyeelvvizsga típus a legegyszer?bb. Köszi. Ja, nem vagyok túl fiatal.

Legjobb válasz: Nem bántásként, de alapfokra menni tök fölösleges, elcseszel rá egy csomó pénzt és kapsz egy valóban semmit nem érõ papírt. Inkább a középfokra készülj, az olyan 6-800 órát jelent.

Nem bántásként, de alapfokra menni tök fölösleges, elcseszel rá egy csomó pénzt és kapsz egy valóban semmit nem érõ papírt. Inkább a középfokra készülj, az olyan 6-800 órát jelent.
Nyilván oka van rá a kérdezõnek, ha ezt kérdezi. Minek gürcöljön a középfokúért, ha mondjuk a diplomához elég az alap. A BME-t szokták szeretni, de az alap sehol se túl nehéz. Válassz ki egyet és annak csináld célzottan a mintafeladatait. Milyen szintrõl mennyi idõ? Ez az intenzitástól, tanulás módjától, nyelvérzéktõl, más nyelvi tapasztalatoktól függ, így aztán nem lehet megmondani. De nulláról nem intenzíven, de azért szorgalmasan legalább egy év.

Hogyan készüljek fel egyedül angol középfokú nyelvvizsgára?

Szinte az egész nyaram szabad, de sajnos tanárt nem tudok fogadni. Valahol az alap és középszint között állok tudásügyileg, de mivel baromi rossz a nyelvérzékem, ezért sajnos a kitartással kisebb gondjaim vannak, mert ritkán van sikerélményem. Szerintetek sikerülhet szeptember-október táján letennem a nyelvvizsgát?

Legjobb válasz: Csináld meg például az eddigi középfokú angol érettségiket, az összes részét, szótárazd ki, és ha azokkal végeztél, térj át az emelt szintû feladatokra. Tanulj az 5percangol.hu oldalon. A raraxy.com-on megtanulhatod a nyelvtant. Nézz angol/amerikai sorozatokat felirattal. Remélem segítettem. :)

Csináld meg például az eddigi középfokú angol érettségiket, az összes részét, szótárazd ki, és ha azokkal végeztél, térj át az emelt szintû feladatokra. Tanulj az 5percangol.hu oldalon. A raraxy.com-on megtanulhatod a nyelvtant. Nézz angol/amerikai sorozatokat felirattal. Remélem segítettem. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :) Próbálkozni fogok , remélem sikerül. :)
Nézz angolul filmeket, sorozatokat, bármit feliratosan, vagy híradót minél többet. Én abból szedtem annyi tudást, szókincset, kifejezést hogy a középfokra már nem sokat kellett rátanulnom, kb. csak a típusfeladatokat. Azokat azért nem árt ha tudod milyenek. Az igeidõket is a filmekbõl lehet nagyon jól megtanulni, megérteni...

1, 5 hónapom van az angol nyelvvizsgáig. Hogy készüljek fel rá?

Angol, egynyelv?.. f?ként a szókincsemet kellene még b?víteni. Milyen ötleteitek vannak? Napi 3-4 órát is rá tudok szánni, mivel semmi dolgom. Köszi el?re is

Legjobb válasz: szókártyák- egyik oldala magyar, másik angol. nagyon hatásos. angol nyelvû csatornák- elõsorban skynews. esetleg próbálkozhatsz még vmi szöveg bemagolásával is, de középfokra sztem felesleges. sok sikert!

szókártyák- egyik oldala magyar, másik angol. nagyon hatásos. angol nyelvû csatornák- elõsorban skynews. esetleg próbálkozhatsz még vmi szöveg bemagolásával is, de középfokra sztem felesleges. sok sikert!
Nyelvtant ismételd át (English Grammar in use) Gyakorold a nyelvvizsga feladatokat, nézz angol filmeket, olvass angol hírportálokat stb.
Szerezz be nyelvvizsgaközpont által kiadott könyveket. Abba van próbavizsga, ezeket kell gyakorolni orrba-szájba. Hiába vagy baromi jó angolos, ha nem vagy jártas a típusfeladatokban, és nem tudsz idõben gondolkodni. Pl. Telcre kell a passzív szókincs, mert ott mindig jó sok ismeretlen szót adnak...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!