Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készül eredeti, (5 db)

Pinacle studio 15-ben hogyan lehet úgy elmenteni a kész videót, hogy az eredeti minőség ne romoljék?

samsung galaxy s3-mal volt filmezve, mp4 teljes képernyőn hd-ben, de ha az összevágott kisfilmet el akarom menteni ebbe a formátumba, akkor a teljes képernyő megmarad, de a kép nem lesz olyan éles

Meglévõ tetõszerkezet bõvítése lehetséges úgy, hogy az eredeti tetõ fölé készül az új - nagyobb - tetõ? Majd, mikor az új tetõ elkészült, a régit lebontjuk.

Van egy sátortetõs házunk, aminek a felsõ szintében van a hálószobánk. Szeretnénk a sátortetõt megemelni, a tetõ szögét jobban kinyitni, hogy nagyobb legyen a tér. Viszont mivel ott alszunk, így nehéz megoldani, hogy elõbb lebontjuk a régit, majd ráépítjük az újat. Olyan megoldás lehetséges,hogy a régi fölé elkezdjük kívülrõl építeni az új tetõt? Hogy addig zavartalanul lakhassunk fent.

Legjobb válasz: nem

nem
Nem, hacsak nem építesz egy nagyobb házat a jelenlegi köré, ugyanis az új tetõ arra a falra akar támaszkodni, ahol már támaszkodik a régi. Ha a sátortetõt meg akarod emelni, plusz a tetõ szögét jobban kinyitni, akkor a parapet falakat is meg kéne emelni, nem? Azt hogyan? Arról nem beszélve, hogy hol laktok, amíg az új tetõ alatt kialakul az új szoba? A régi tetõt meg a lakáson keresztül akarnátok lehordani?
A kérdező hozzászólása: igen, igazad van! nem kivitelezhetõ sehogy sem! :(

Hogyan készül az eredeti, igazi gulyás?

Nem vagyok magyarországi és már mindenféle gulyást ettem. Én úgy gondolom nem való bele a zöldség, én sose tennék bele! De vajon mi az igazság?

Legjobb válasz: èn így csinálom. olajon (zsíron) megdinsztelem az apróra szelt hagymát, mikor üveges rá a füszer paprika és már megy is rá a hús, egy pillanatra megpirítom és megy bele krumpli, répa és víz, só bors. ha a német gulascht kérdezed az nem igazi. én németoban lakom és itt van gulasch de köze nincs a mienkhez. itt elve a kockára vágott húst gulasch húsnak hívják, mindegy mit csinálsz belöle.

èn így csinálom. olajon (zsíron) megdinsztelem az apróra szelt hagymát, mikor üveges rá a füszer paprika és már megy is rá a hús, egy pillanatra megpirítom és megy bele krumpli, répa és víz, só bors. ha a német gulascht kérdezed az nem igazi. én németoban lakom és itt van gulasch de köze nincs a mienkhez. itt elve a kockára vágott húst gulasch húsnak hívják, mindegy mit csinálsz belöle.
Az elõzõt kiegészíteném azzal, hogy elõször egy sûrû pörkölt alapot kell készíteni a hagymával, hússal, zöldpaprikával, pirospaprikával, borssal, és amikor félig megfõtt, akkor engeded fel több vízzel, akkor jöhet bele a sárgarépa és fehérrépa, és kicsit késõbb a krumpli. Ha egyszerre teszed fel, a zöldségek szétfõnek, mire a hús megpuhul. Mikor már kész, fõzhetsz bele csipetkét.
elsö vagyok, bocs tényleg paradicsom és paprikát is rakok bele. én azért fözöm szét öket mert akkor csak a krumpli meg a répa marad meg a többi meg szét fö.
Én úgy készítem, hogy a husit majdnem teljesen megsütöm, mintha pörköltöt készítenék, zöldpaprikával és paradicsommal. Hagymát olajon felpirítok és abban rövid ideig párolom a krumplit, gyökeret, sárgarépát, valamint megszórom kevés köménymaggal. Ezután felengedem vízzel és beleöntöm a pörkölt húst szafttal együtt, rakok bele kevés piros aranyat és gulyáskrémet, ha van otthon, valamint csípõs paprikát (mi így szeretjük), majd sózom, ha még szükséges.
Én pörköltöt csinálok a húst félig megfõzöm és felöntöm vízzel bele rápa krumpli petrezselyem és készre fõzöm aztán a végén csinálok bele csipetke tésztát tojásból és amennyi lisztet felvesz azt jól összegyúrom és pici darabokra tépkedem az ujjaimmal.
utolsó vagyok a köménymagot kihagytam bocsi:)
itt az igazi!: Apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítod, utána félre huzod a fazekat és teszel bele füszer paprikát (többet mint amennyit szoktál) utána bele a hús, só, feketeõröltbors, és sokszor párolod vissza a húst zsírjára nagyon kevés lével amikor puha lesz felöntöd csontlével vagy vízzel és ezután rakod bele a kockára 0, 5*0, 5 centis sárgarépát, fehérrépát, burgonyát ahogy puha lesz a burgonya legvégül csipetkéket raksz bele:víz, tojás, só, liszt. Jó étvágyat! =)
Sziasztok! Úgy látom itt eléggé összekeveredtek a fogalmak! Az eredeti gulyás pörköltszerû étel, talán egy kicsit több lével, de semmiképpen sem leves, zöldségek sincsenek benne, maximum krumpli. Ez a régebbi változat és ez az étel terjedt el fõleg német és cseh nyelvterületen, majd a világban is, míg Magyarországon szinte teljesen kiveszett, a pörköltökben és a hígabb, már levesnek minõsülõ gulyáslevesben él tovább, aminek ismerten sok változata van egészen a babgulyásig. Külföldön viszont a gulyáslevest nem ismerik...Most már elég sok információ van fenn a neten errõl, érdemes tájékozódni, sok érdekesség olvasható.

Eredeti német käsekuchent, hogy kell csinálni? És miért így hívják, ha túróból készül?

Egyszer ettem No-ban, valami isteni finom volt. Most nézegettem a neten a recepteket, de annyi féle van. Melyik az igazi?

Legjobb válasz: nem túróból készül, mert az nincs németországban. Hanem quark-ból (osztrák topfen) ami olyan mint a tejfölös túró. Van egy omlósalap és arra jön a tojássárgájával és cukorral kikevert quark,

nem túróból készül, mert az nincs németországban. Hanem quark-ból (osztrák topfen) ami olyan mint a tejfölös túró. Van egy omlósalap és arra jön a tojássárgájával és cukorral kikevert quark,
Én ezt szoktam csinálni:http://www.mindmegette.hu/ksekuchen-turotorta.recept És azért sajttorta a neve, mert a túró tulajdonképpen egyfajta friss sajt :D
Igazi nincs, elég sok német recept van, amit szokás késziteni. A Käsekuchen-t meg túrótortának kellene forditani, a sajttorta nem édes. Ha kicsit többet leirsz arról, milyen volt, akkor tudok eredeti receptet keresni.

Miért van az, hogy sok márkás, eredeti ruha Kínában készül?

Például nekem vannak dadás pólóim és nem olcsó pénzért vettem õket annak idején, a címkén is a dada logo van és azt látom beleírva, h made in china...:D

Legjobb válasz: Olcsó, és kifogyhatatlan munkaerõ. Olcsóbbak mint a robotok. [link]

Olcsó, és kifogyhatatlan munkaerõ. Olcsóbbak mint a robotok. [link]
Mert ott lenni szok occo kiszkínai munkaerõcke, akiknek kell kell szok pécc-t fizetni, hogy elõállítcák ruháckát.
Akkor mondok vmi ujdonsagot, kínàban olcsó a munkaerõ.
Valóban olcsó a munkaerõ, bónuszban ott van az is, hogy az alapanyagokat, kellékeket is ott gyártják, így szinte minimális a szállítási költsége ezeknek is. Ráadásul a Kínai kormány is támogatja a dolgot (mivel ez tõkebeáramlás, meg ugye jó a GDP, GNP, GNI szempontból, stb). Attól, hogy Kínában készül valami, még nem biztos, hogy rossz is. :D Ruhákból ami nem ott készül, az pedig valamelyik Kistigristõl jött.
A kérdező hozzászólása: Teljesen érthetõ! köszi:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!