Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készül eredeti, (4 db)

Pinacle studio 15-ben hogyan lehet úgy elmenteni a kész videót, hogy az eredeti minőség ne romoljék?

samsung galaxy s3-mal volt filmezve, mp4 teljes képernyőn hd-ben, de ha az összevágott kisfilmet el akarom menteni ebbe a formátumba, akkor a teljes képernyő megmarad, de a kép nem lesz olyan éles

Meglévõ tetõszerkezet bõvítése lehetséges úgy, hogy az eredeti tetõ fölé készül az új - nagyobb - tetõ? Majd, mikor az új tetõ elkészült, a régit lebontjuk.

Van egy sátortetõs házunk, aminek a felsõ szintében van a hálószobánk. Szeretnénk a sátortetõt megemelni, a tetõ szögét jobban kinyitni, hogy nagyobb legyen a tér. Viszont mivel ott alszunk, így nehéz megoldani, hogy elõbb lebontjuk a régit, majd ráépítjük az újat. Olyan megoldás lehetséges,hogy a régi fölé elkezdjük kívülrõl építeni az új tetõt? Hogy addig zavartalanul lakhassunk fent.

Legjobb válasz: nem

nem
Nem, hacsak nem építesz egy nagyobb házat a jelenlegi köré, ugyanis az új tetõ arra a falra akar támaszkodni, ahol már támaszkodik a régi. Ha a sátortetõt meg akarod emelni, plusz a tetõ szögét jobban kinyitni, akkor a parapet falakat is meg kéne emelni, nem? Azt hogyan? Arról nem beszélve, hogy hol laktok, amíg az új tetõ alatt kialakul az új szoba? A régi tetõt meg a lakáson keresztül akarnátok lehordani?
A kérdező hozzászólása: igen, igazad van! nem kivitelezhetõ sehogy sem! :(

Hogyan készül az eredeti, igazi gulyás?

Nem vagyok magyarországi és már mindenféle gulyást ettem. Én úgy gondolom nem való bele a zöldség, én sose tennék bele! De vajon mi az igazság?

Legjobb válasz: èn így csinálom. olajon (zsíron) megdinsztelem az apróra szelt hagymát, mikor üveges rá a füszer paprika és már megy is rá a hús, egy pillanatra megpirítom és megy bele krumpli, répa és víz, só bors. ha a német gulascht kérdezed az nem igazi. én németoban lakom és itt van gulasch de köze nincs a mienkhez. itt elve a kockára vágott húst gulasch húsnak hívják, mindegy mit csinálsz belöle.

èn így csinálom. olajon (zsíron) megdinsztelem az apróra szelt hagymát, mikor üveges rá a füszer paprika és már megy is rá a hús, egy pillanatra megpirítom és megy bele krumpli, répa és víz, só bors. ha a német gulascht kérdezed az nem igazi. én németoban lakom és itt van gulasch de köze nincs a mienkhez. itt elve a kockára vágott húst gulasch húsnak hívják, mindegy mit csinálsz belöle.
Az elõzõt kiegészíteném azzal, hogy elõször egy sûrû pörkölt alapot kell készíteni a hagymával, hússal, zöldpaprikával, pirospaprikával, borssal, és amikor félig megfõtt, akkor engeded fel több vízzel, akkor jöhet bele a sárgarépa és fehérrépa, és kicsit késõbb a krumpli. Ha egyszerre teszed fel, a zöldségek szétfõnek, mire a hús megpuhul. Mikor már kész, fõzhetsz bele csipetkét.
elsö vagyok, bocs tényleg paradicsom és paprikát is rakok bele. én azért fözöm szét öket mert akkor csak a krumpli meg a répa marad meg a többi meg szét fö.
Én úgy készítem, hogy a husit majdnem teljesen megsütöm, mintha pörköltöt készítenék, zöldpaprikával és paradicsommal. Hagymát olajon felpirítok és abban rövid ideig párolom a krumplit, gyökeret, sárgarépát, valamint megszórom kevés köménymaggal. Ezután felengedem vízzel és beleöntöm a pörkölt húst szafttal együtt, rakok bele kevés piros aranyat és gulyáskrémet, ha van otthon, valamint csípõs paprikát (mi így szeretjük), majd sózom, ha még szükséges.
Én pörköltöt csinálok a húst félig megfõzöm és felöntöm vízzel bele rápa krumpli petrezselyem és készre fõzöm aztán a végén csinálok bele csipetke tésztát tojásból és amennyi lisztet felvesz azt jól összegyúrom és pici darabokra tépkedem az ujjaimmal.
utolsó vagyok a köménymagot kihagytam bocsi:)
itt az igazi!: Apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítod, utána félre huzod a fazekat és teszel bele füszer paprikát (többet mint amennyit szoktál) utána bele a hús, só, feketeõröltbors, és sokszor párolod vissza a húst zsírjára nagyon kevés lével amikor puha lesz felöntöd csontlével vagy vízzel és ezután rakod bele a kockára 0, 5*0, 5 centis sárgarépát, fehérrépát, burgonyát ahogy puha lesz a burgonya legvégül csipetkéket raksz bele:víz, tojás, só, liszt. Jó étvágyat! =)
Sziasztok! Úgy látom itt eléggé összekeveredtek a fogalmak! Az eredeti gulyás pörköltszerû étel, talán egy kicsit több lével, de semmiképpen sem leves, zöldségek sincsenek benne, maximum krumpli. Ez a régebbi változat és ez az étel terjedt el fõleg német és cseh nyelvterületen, majd a világban is, míg Magyarországon szinte teljesen kiveszett, a pörköltökben és a hígabb, már levesnek minõsülõ gulyáslevesben él tovább, aminek ismerten sok változata van egészen a babgulyásig. Külföldön viszont a gulyáslevest nem ismerik...Most már elég sok információ van fenn a neten errõl, érdemes tájékozódni, sok érdekesség olvasható.

Eredeti német käsekuchent, hogy kell csinálni? És miért így hívják, ha túróból készül?

Egyszer ettem No-ban, valami isteni finom volt. Most nézegettem a neten a recepteket, de annyi féle van. Melyik az igazi?

Legjobb válasz: nem túróból készül, mert az nincs németországban. Hanem quark-ból (osztrák topfen) ami olyan mint a tejfölös túró. Van egy omlósalap és arra jön a tojássárgájával és cukorral kikevert quark,

nem túróból készül, mert az nincs németországban. Hanem quark-ból (osztrák topfen) ami olyan mint a tejfölös túró. Van egy omlósalap és arra jön a tojássárgájával és cukorral kikevert quark,
Én ezt szoktam csinálni:http://www.mindmegette.hu/ksekuchen-turotorta.recept És azért sajttorta a neve, mert a túró tulajdonképpen egyfajta friss sajt :D
Igazi nincs, elég sok német recept van, amit szokás késziteni. A Käsekuchen-t meg túrótortának kellene forditani, a sajttorta nem édes. Ha kicsit többet leirsz arról, milyen volt, akkor tudok eredeti receptet keresni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!