Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készül az öntet (2 db)

Franciasalátaféleségekre hogyan készül az öntet? Mármint, az a fehér. Tejfől vagy hogyan kell készíteni?

Legjobb válasz: Majonéz, tejföl, 1:1 arányban, mustár, citromlé, cukor, bors izlés szerint.

Majonéz, tejföl, 1:1 arányban, mustár, citromlé, cukor, bors izlés szerint.
Tejföl és tubusos majonéz.Kb két harmad tejföl és egy harmad majonéz.Lehet majonézt csinálni is de az bonyolult.
Kaszinótojásra pl. így: A maradék töltelékbõl tegyünk félre egy kávéskanálnyit, a többit keverjük simára egy-két evõkanál tejföllel. Fél deci langyos vízben oldjunk fel két kávéskanál zselatint, majd melegítsük folyamatos keverés mellett. Mielõtt éppen felforrna, keverjük bele a tejfölös töltelékbe. Ha lehûlt, kenjük be vele vékonyan a tojásokat, majd tegyük hûtõbe. Az öntetet is hûtsük, de folyamatosan ellenõrizzük, kevergessük. Ha bõrösödni kezd a teteje, kiskanállal szedjük a tojásokra, vigyázva, hogy ne sok menjen mellé, és mindenütt bevonjuk vele a tojásokat. Díszítésként a félretett töltelékbõl nyomjunk kis pöttyöt a tojások tetejére.
én mindig magam csinálom a tartárt rá:tojássárgát kikeversz olajjal, bele mustár, pici citromlé, porcukor, bors, só, tejföl
Én tartárt szoktam néha rátenni zselatinnal, hogy ne folyjon le. 1:1 arányban majonéz, és tejföl, ehhez keverem a langyosra hûtött zselatint.
Majonézt kell készíteni. ( a kész majonéz nem igazán jó) Egy tálba beleütsz tojássárgáját. Teszel bele egy pici sót, pár csepp citromlét. Öntesz bele egy-két csepp olajat, azzal jól elkevered. Majd újra egy-két csepp olaj. Mindig símára elkell keverni. Ha már kezd sûrûsödni, akkor lehet egyszerre több (egykanányi) olajat is önteni hozzá. Addig kell bele az olaj, amíg puhavaj sûrûségû nem lesz. Ekkor kell bele a tejföl és a fûszerek, ami a salátához kell. Fontos, hogy a tojás és az olaj azonos hõmérsékletû legyen. Ha véletlenül az elején több olajat öntesz bele a kelleténél, és kicsapja a sárgáját, akkor egy másik tálba üss egy tojást, és ezt az elrontottad tedd hozzá apránként.

Hogyan készül az az "öntet" amit a pizzériákban adnak a pizza mellé?

Nem a ketchupra gondolok.ez egy paradicsomos öntet, de vmilyen f?szerekkel...

Legjobb válasz: ááá köszike szépen:)1000 hála!!!

A kérdező hozzászólása: ááá köszike szépen:) 1000 hála!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!