Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készül az (582 db)

Miből, és hogyan készül az alufólia?

Úgy tudtam, hogy alumíniumból, (innen az alu tag) de nemrég azt hallottam hogy már másból készül.

Legjobb válasz: Szabványos Al ötvözetbõl készül. (EN AW-8011, EN AW-8111, EN AW-8079, EN AW-1200) az eljárás, amivel készítik, pedig a hengerlés. pongyolán fogalmazva a dolog olyan, mint a tésztanyújtás. Csak itt nem sodrófa, meg deszka van, hanem két sodrófa, az is fémbõl. A kettõ közé bevezetik az aludarabot, és a túloldalon már jóval vékonyabban jön ki. Ezt több lépcsõben ismétlik és a végredmény az alufólia. Ennél mélyebben is el lehetne mesélni, de nem hiszem, hogy lenne értelme.

Szabványos Al ötvözetbõl készül. (EN AW-8011, EN AW-8111, EN AW-8079, EN AW-1200) az eljárás, amivel készítik, pedig a hengerlés. pongyolán fogalmazva a dolog olyan, mint a tésztanyújtás. Csak itt nem sodrófa, meg deszka van, hanem két sodrófa, az is fémbõl. A kettõ közé bevezetik az aludarabot, és a túloldalon már jóval vékonyabban jön ki. Ezt több lépcsõben ismétlik és a végredmény az alufólia. Ennél mélyebben is el lehetne mesélni, de nem hiszem, hogy lenne értelme.
A kérdező hozzászólása: tökéletesen elég a válasz, köszönöm. Mi szétválasztjuk a papírt, az üveget, mûanyagot és a komposztálóba való szerves hulladékot. Arról beszélgettünk este a férjemmel, hogy külön tennénk még a fémet is, és megnéznénk hogy 1 hét alatt mégis mit teszünk a kukába, hiszen ezek az alap hulladékok. Mindig összegyûlik úgy 40 liter szemét ugyanis. Rögötn belenéztünk a kukába, amiben volt alufólia, ami mehet a fém közé, és pl. tejfölös doboz teteje, ez vajon mi? Mert rá van olvasztva valami fém, nem tudom. ezen kívül a 3 in 1 kávé tasakja, ami mûanyagnak tûnik, de belül fémmel van bevonva mint a tejfölösé. Innen jött a gondolat, hogy mi az alufólia összetevõje...és vajon az említett szemetet hová kell válogatni..

Hogyan készül az aludttej?

Legjobb válasz: Házi tejet bögrébe öntessz, és hagyod szoba hõmérsékleten megaludni. 2-3 nap, és kész. Vigyázz a bolti nem jó, mert nem tej, és tartósitós. Egyszer probáltuk, és csak megkeseredett.

Házi tejet bögrébe öntessz, és hagyod szoba hõmérsékleten megaludni. 2-3 nap, és kész. Vigyázz a bolti nem jó, mert nem tej, és tartósitós. Egyszer probáltuk, és csak megkeseredett.
Az én tejes dobozomra pedig az van írva, hogy 100% tehéntej. Vagy hazudsz, vagy sz art vettél.
"A bolti tej is tej, csak hõkezelt" Aha, itt van a kezemembe. Lássuk! Összetevõk: Tej - 51% .... Nem reggeli ital, TEJ! Mirõl beszélünk?!
Megalszik a tej.....
"Az elsõ legalább leirta!" Csak írt egy valótlanságot! A bolti tej is tej! Csak a homogénezéssel és ultrapasztõrözéssel elveszti a megalvási tulajdonságait!Viszont a homogénezettnél a zsír nem a csomagoláson rakódik le belülrõl!
l0.55. Az volt a kérdés, hogy hogy készül az aludt tej? Na most a Te válaszod mirõl szól? Az elsõ legalább leirta!
boltiból úgy szoktak csinálni, hogy hozzáraksz 1 kanál kefírt. próbáltam már, nem az igazi lesz, de meg lehet enni. ha kész, a savót le kell önteni alóla.
Elsõ, tájékozódj. A bolti tej is tej, csak hõkezelt. Ha nem tudod értelmezni, akkor megmondom, hogy magas hõfokon csírátlanított.Itthon sem próbáltam még forralt tejet lealtatni. A hõkezeléssel a káros (de még milyen káros!) mikrobákat elölik, így adhatsz a gyerekednek olyan tejet, amitõl nem lesz pl.tüdõbajos. Egyik bolti tej sem tartalmaz tartósítót. Ezt neked csak bemesélték.
Az átlátszó zacsis tejbõl, ami csak kb. 3 napig áll el hûtõben is, lehet csinálni. Kiöntöd egy pohárba és vársz pár napot.
Konkrétan Szolnok Tej. 51% tej, 49% "édes savó". De biztos vagyok benne, hogy nem csak ez az egyedüli "szar" márka. Én nyáron mindig veszek tehéntejet, TEHÉNBÕL, mert annak fényévekkel jobb íze van, mint annak a fehér víznek amit tejként árulnak a boltokban...
Szabolcsi ital nevû [email protected] vettél.Mibõl gondoltad, hogy rendes tej van benne? A zacsira rajzoltak gémeskutat (innen származhat az alkotóanyagok egy része), meg bajszos parasztot (!), tehenet egyet sem.Ja, hogy zacskóban van, mint a tej? Ha a kutyagumi bonbonos dobozban van, azt is megveszed?
kirakod a tejet egy bögrébe lekapcsolod a villanyt és esti mesét énekelsz neki.. :)

Hogyan készül az Annoying Orange hangja? Jó lenne, mert már dolgozok (keverő, mikrofon, emberek) egy szinkronon.

Legjobb válasz: Hát mivel ehhez ugye kérted a készítõ engedélyét, egyúttal meg is kérdezhetted volna. :P Amúgy nem tudom, gondolom ez szakmai titok. xD

Hát mivel ehhez ugye kérted a készítõ engedélyét, egyúttal meg is kérdezhetted volna. :P Amúgy nem tudom, gondolom ez szakmai titok. xD
Az egy sima emberi hang


Hogy készül az intstant kakópor?

Legjobb válasz: Az alap módszer a normál kakaópor (a keserû féle), cukor, vaníliás cukor. Amitõl instant lesz az a szõlõcukor. Biztos ettél már szõlõcukrot és észrevetted, hogy nedvesség hatására hirtelen oldódik-folyósodik. Na alap recept szerint szõlõcukor kell bele olyan mennyiség a porcukor egy része helyett, amitõl az édessége marad megfelelõen, de van benne elég a gyors oldódáshoz. Ki is próbálhatod otthon. A csúcstechnikás instant kakaóporba persze már jóformán bármit beletesznek az állaga, íze vagy oldódása miatt. De az alapja a szõlõcukor amit régebben rá is írtak mint összetevõt.

Az alap módszer a normál kakaópor (a keserû féle), cukor, vaníliás cukor. Amitõl instant lesz az a szõlõcukor. Biztos ettél már szõlõcukrot és észrevetted, hogy nedvesség hatására hirtelen oldódik-folyósodik. Na alap recept szerint szõlõcukor kell bele olyan mennyiség a porcukor egy része helyett, amitõl az édessége marad megfelelõen, de van benne elég a gyors oldódáshoz. Ki is próbálhatod otthon. A csúcstechnikás instant kakaóporba persze már jóformán bármit beletesznek az állaga, íze vagy oldódása miatt. De az alapja a szõlõcukor amit régebben rá is írtak mint összetevõt.
Mi már húsz éve itthon csináljuk. :) 4 evõkanál kakaópor, 4 evõkanál szõlõcukor, 8 evõkanál porcukor arányokkal. Plusz vaníliás cukor ízlés szerint. Elegendõ alaposan elkeverni átszitálással. Mi egy sûrû tésztaszûrõn szitáljuk át hogy ne legyen csomós egy nagy tálban. Aztán egy instant kakaóporos dobozba töltjük. http://kepfeltoltes.hu/view/130107/hazikakaopor_www.kepfelto..

Valaki írja már le nekem, hogy valamilyen gyümölcsből hogyan készül az ecet. Kémiai folyamattal?

Legjobb válasz: Szóval, a gyümölcsökben glükóz és fruktóz van, amelyek ugye, egyszerû cukrok. Az alábbi linken feltöltöttem a reakciót ábrázoló képe png. formátumban. http://kepfeltoltes.hu/view/120529/ecetsavas_erjedes_www.kep.. Glükózt vettem alapul, ebbõl a zimáz nevû enzim hatására etanol (alkohol) képzõdik, amely a levegõben lévõ oxigénnel enzim(ek) jelenlétében reagá (oxidálódik) és acetaldehid képzõdik. Az acetaldehid a levegõ oxigénjének hatására tovább oxidálódik enzimatikusan (de anélkül is elég gyorsan) ecetsavvá.

Szóval, a gyümölcsökben glükóz és fruktóz van, amelyek ugye, egyszerû cukrok. Az alábbi linken feltöltöttem a reakciót ábrázoló képe png. formátumban. http://kepfeltoltes.hu/view/120529/ecetsavas_erjedes_www.kep.. Glükózt vettem alapul, ebbõl a zimáz nevû enzim hatására etanol (alkohol) képzõdik, amely a levegõben lévõ oxigénnel enzim(ek) jelenlétében reagá (oxidálódik) és acetaldehid képzõdik. Az acetaldehid a levegõ oxigénjének hatására tovább oxidálódik enzimatikusan (de anélkül is elég gyorsan) ecetsavvá.
Elfelejtettem leírni, hogy az etanol képzõdésekor szén-dioxid is felszabadul... A reakciósémát ChemSketch programmal szerkesztettem.

Ki hogyan készül az iskolakezdésre? Mit csinálsz a nyár utolsó napjaiban?

Bulizol még egy kicsit? Lazítasz, barátokkal lógsz? Esetelg átnézel néhány tananyagot? Elmész vásárolgatni? Pihensz? Bármit írhattok, kíváncsi vagyok, ki mit csinál a nyár utolsó napjaiban.. 16/L

Legjobb válasz: most értünk haza a családi nyaralásról szóval pihenek, csomagolom az apróságokat a családnak barátnõimnek. Hétfõn megyünk a könyvekért, meg egy magassarkút kell hogy vegyünk mert az évnyitón zászlót kísérek, és hosszú rám a szoknya.Aztán a füzetek megvannak csak átlátszó fedõ kell, meg füzetcímke, meg tempera és vízfesték, a többi megmaradt tavalyról. Aztán valószínûleg kedden könyveket fedek és utána még németbõl ismétlek egy keveset. utána már csak pihenek. :) 13L (nyolcadikos leszek)

most értünk haza a családi nyaralásról szóval pihenek, csomagolom az apróságokat a családnak barátnõimnek. Hétfõn megyünk a könyvekért, meg egy magassarkút kell hogy vegyünk mert az évnyitón zászlót kísérek, és hosszú rám a szoknya.Aztán a füzetek megvannak csak átlátszó fedõ kell, meg füzetcímke, meg tempera és vízfesték, a többi megmaradt tavalyról. Aztán valószínûleg kedden könyveket fedek és utána még németbõl ismétlek egy keveset. utána már csak pihenek. :) 13L (nyolcadikos leszek)
Förszt elzúzunk spanokkal bulizni ezt csinálom még pár napig utána pihi lazulás stb és az utolsó napokba átnézem a nehezeket :=)
Én és a barátnõim lemegyünk pár napra a balatoni nyaralónkba. Bulizunk, pihizünk kicsit. :) 15/L
Pihenek, találkozom a barátaimmal, vásárolni már vásároltam - füzeteket, pár tollat illetve egy cipõt, pulcsit õszre. Még a német kötelezõt el kéne olvasnom, meg lehet hogy átnézem még a tavalyi anyagot azokból a tárgyakból, amikbõl faktra megyek. 16/L
medencézgetek napozok és diétázok aztán kedden nyomunk egy partyt aztán szerdán valahogy beesünk az évnyitóra :) 17L
Én egyetemista vagyok, nálunk csak 13-án kezdõdik a suli. Már most elkezdtem gyászolni a nyarat, mert sajnos nekem most záródik le egy komolyabb, azt hiszem életre szóló élmény az életemben. A nyaramat külföldön töltöttem, hát igyekszem az utolsó napjaimban könnyes búcsút venni a tengertõl. Nagyon hiányozni fog, dehát sajnos muszáj hazamenni, nem egész egy hetem van még itt. Utána még három bulit terveztünk barátokkal szétszórva 13-ig. Már nagyon hiányoznak a közös iszogatások, úgyhogy biztos nagyon jó lesz és le is van zárva a nyár. :)

Hogyan készül az újévi lencse?

Étteremben voltam szilveszterkor, nagyon finom lencsét készítettek. Nem tudom, hogy f?zelék volt-e vagy más neve van, mindenesetre a lencsén nem volt olyan lisztes szósz, mint amib?l a f?zelékek általában állnak. Szinte csak a lencse volt, finoman ízesítve. Hogyan készül ez az étel és van neve?

Legjobb válasz: Újévre lencsesalátát szoktak késziteni, de hogy te miylet ettél, azt nem tudhatja senki. Keress rá erre az internetben, csak találsz hasonlót.

Újévre lencsesalátát szoktak késziteni, de hogy te miylet ettél, azt nem tudhatja senki. Keress rá erre az internetben, csak találsz hasonlót.
nem újévi, de én így csinálom a lencsét. elõzõ este beáztatom. a levét leöntöm, másik vízben puhára fõzöm, babérlevéllel, egy fej apróra vágott hagymával, fél héjas citrommal, amit karikára vágok. ha puha, akkor egy pohárban kikeverek 3-4 evõkanál lisztet hidegvízzel teljesen simára. teaszûrõn át a lencsére engedem és átforralom.ennek olyan szószosnak kell lennie. kiveszek belõle egy tálkába és összekeverem egy kis tejföllel és mustárral, aztán visszöntöm a lencsébe. lehet, hogy egy kis cukrot, citromlevet is kíván, hogy kellemesen pikáns legyen. a citromot a babérlevelet persze tálalás elõtt kidobom.
A lencsét nem kell áztatni!!!!
én szoktam, remélem Neked ez nem okoz problémát. már sokszor megírtam, hogy olyan nincs, hogy KELL vagy NEM KELL. viszont szokásaink vannak, ami tudod Te is, hogy ahány ház annyi :) ))

Hogyan készül az igazi jó galuska?

Egyszer ettem étteremben bakonyi sertésszeletet galuskával.

Legjobb válasz: A tojásokat összehabarom egy kis sóval, és annyi lisztet teszek bele, hogy kikeverés után lágy állagú legyen. Fontos, hogy addig keverjem a liszttel, amig szép fényes nem lesz a galuska tésztája. Forrásban lévõ, sós vizbe szaggatom, és csak egy kis ideig fõzöm. Nem kell szétfõzni, mert vizizû lesz. Én újra forrás után éppen csak fél percig fõzöm. Szûrés után sós zsirral lesuhintom. Tudom, hogy igy nem egy "ápdét" de ha jót akar enni az ember, akkor ne szivbajoskodjunk! Pörköltekhez is isteni...

A tojásokat összehabarom egy kis sóval, és annyi lisztet teszek bele, hogy kikeverés után lágy állagú legyen. Fontos, hogy addig keverjem a liszttel, amig szép fényes nem lesz a galuska tésztája. Forrásban lévõ, sós vizbe szaggatom, és csak egy kis ideig fõzöm. Nem kell szétfõzni, mert vizizû lesz. Én újra forrás után éppen csak fél percig fõzöm. Szûrés után sós zsirral lesuhintom. Tudom, hogy igy nem egy "ápdét" de ha jót akar enni az ember, akkor ne szivbajoskodjunk! Pörköltekhez is isteni...
A jó galuskát nem szabad símára kikeverni.Csak tojással és kevés vízzel kell összekeverni..
Víz helyett tehetsz bele kefírt. Rövid fõzés után, elég, ha habosan elindult felfelé, mintha ki akarna futni, gyorsan kiszeded. Nekem nem elég az öblítés, hideg vizes tálba teszem, és ismét szûröm. Zsírt, vagy olajat teszek rá
Víz helyett tejjel kell felengedni. Nekem egy szálloda konyhályán dolgozó ismerõsöm ajánlotta mondván hogy ott így csinálták. Kipróbáltam, finom, pergõs.Ja, én só helyett ételízesítõt szoktam belerakni.
Ezen lehet vitatkozni, hogy hogy kell kikeverni: MO-on az az általános vélemény, hogy csak éppenhogy össze legyen keverve, akkor lesz jó, Németországban ellenben nagyon alaposan kikeverik, mert szerintük csak akkor lesz ehetö - és a legmegdöbbentöbb, mindkét esetben ugyanolyan lesz. Valószinüleg csak akkor nem lesz jó, ha kikeverik, de nem elég alaposan, de mind a két véglet jó.
hello! én 4 fõre kb 60 dkg lisztbõl 2-3 tojásból szódavízzel keverek nokedlit, és én sem keverem ki simára.viszont hagyom állni kb. másfél órát. lobogó sós vízbe szaggatom hagyományosan deszkáról.ha följött a víz tetejére szûrõkanállal hideg vízbe szedem, szûrõtálba öntöm és még folyó meleg vízzem átöblítem.ha alaposan lecsurgott, forró zsírra szedem. ha egyet kettévágok a szódavíztõl lukacsos a szerkezete, és nagyon könnyû. a szerkezete átö
Ne keverd simára!Sózd bátran, szûrés után hideg vízzel öblítsd le , és keverd át egy kis olvasztott zsírral!
Én is tejjel keverem ki, és néha reszelek bele egy nyers burgonyát, ettõl isteni íze lesz, és az állaga is jobb!

Hogy készül az igazán szaftos és finom pörkölt?

Legjobb válasz: Szokott itt válaszolgatni egy igazi szakács, ha erre jár, biztosan lesznek tippjei. Nálam úgy lesz szaftos, hogy sok-sok vöröshagymát teszek alá, és dobok hozzá egy paprikát meg egy paradicsomot is. (Fokhagymagerezdet, köményt nem mindenki tesz hozzá- én picit szoktam). Miután a jó sok hagymán megpirítottam kicsit pirospaprikástul, lefedve, nagyon lassú tûzön hagyom van, hogy 2-3 órát is. Sok szaftja lesz így és szeretjük.

Szokott itt válaszolgatni egy igazi szakács, ha erre jár, biztosan lesznek tippjei. Nálam úgy lesz szaftos, hogy sok-sok vöröshagymát teszek alá, és dobok hozzá egy paprikát meg egy paradicsomot is. (Fokhagymagerezdet, köményt nem mindenki tesz hozzá- én picit szoktam). Miután a jó sok hagymán megpirítottam kicsit pirospaprikástul, lefedve, nagyon lassú tûzön hagyom van, hogy 2-3 órát is. Sok szaftja lesz így és szeretjük.
Magyar Elek szakácskönyvében olvastam, hogy sertéspörköltbe lehet 2 dl tejfölt tenni. Kipróbáltam és isteni.
Rágós, két óra fõzés után?? válts hentest! :-DD Nem mindegy ám, milyen idõs állat húsa fõ! egyébként a marhapörkölthöz több idõ kell, akár 3 órahossza is, és mindig apránkét kell pótolni pici vizet, soha nem szabad nyakon önteni, az elején pláne nem!
Ha sertészsírban és nem olajban a dínszteled a hagymát akkor lesz a legszaftosabb, és a lepirosabb is, mert az vesziát a pirospaprika színét , zamatát leginkább! és fedõ alatt kell fõzni, kis lángon. egy paprika és egy érett paradicsom mindenképpen megy bele!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek, nem a recept, csak praktikák érdekelnek, hogy esetleg mitõl dobhatnám fel. Ki csinálja kicsit másképp mint én.
Szerintentem akkor lesz jó szaftos, ha sok hagymát teszel bele, valamint figyelek rá hogy amikor a húst bele rakod, akkor "pörkölõdjön" is, legyen egy kis pörzsanyag a husin, ne csak párolódjon. Vagy teljes receptre vagy kíváncsi?
Márnmint figyelj rá. :) )
Nekem attól lesz jó szaftos, hogy a húsit sok vöröshagymával dinsztelem :)
Nyomhatsz bele pirosaranyat vagy kis gulyáskrémet is, attól is sûrûsödik a szaftja.
A kérdező hozzászólása: Ó igen pirosaanyat én is szoktam... nekem még azzal van a bajom hogy ott van 2 órát a gázon és még mindig rágós, ti melegvízzel engeditek fel?
A szaftosságnak tényleg a sok hagyma a titka.
Én a már a zsíron megdinsztelt hagymát pici vízzel felöntöm, kétszer, a már elpárolgott vizet pótolva.Így a hagyma megpuhul és emészthetõbb lesz.Ez után a tûzröl levéve teszem bele a paprikát, krémeket.Pici vízzel krémesre keverem.A tûzre vissza téve apránként higitom a vízzel, hogy mindíg krémes állagú maradjon.Ebbe teszem a húst.Ja és ha van idõm elõtte pirítom meg a húst, hogy fehér kérge legyen.
Hámozott almát szoktam belevagdosni, finom pikáns és sûrû lesz tõle.

Hogy készül az "alubomba"?

Neten találtam leírásokat, de sajna nem m?ködnek.

Legjobb válasz: Alubombát jól elkészíteni? Sehogy. Gondolom a kémiai ismereteid a nullához közelítenek, ha nem tudod elkészíteni... Ha értenél a kémiához, nem foglalkoznál ilyen reakcióval, ami jó eséllyel savval teríthet be. Szerintem vagy tanulj kémiát (és akkor rájössz, hogy ilyen dolgokkal nem érdemes foglalkozni), vagy simán felejtsd el ezt az egészet... És ami a legfontosabb: SOHASE az interneten található ELLENÕRIZHETETLEN forrásból származó, MEGBÍZHATATLAN recepteket valósítsd meg, ha már ilyen hülyeségekkel akarsz foglalkozni!!! w8e

Alubombát jól elkészíteni? Sehogy. Gondolom a kémiai ismereteid a nullához közelítenek, ha nem tudod elkészíteni... Ha értenél a kémiához, nem foglalkoznál ilyen reakcióval, ami jó eséllyel savval teríthet be. Szerintem vagy tanulj kémiát (és akkor rájössz, hogy ilyen dolgokkal nem érdemes foglalkozni), vagy simán felejtsd el ezt az egészet... És ami a legfontosabb: SOHASE az interneten található ELLENÕRIZHETETLEN forrásból származó, MEGBÍZHATATLAN recepteket valósítsd meg, ha már ilyen hülyeségekkel akarsz foglalkozni!!! w8e
A kérdező hozzászólása: Kösz, de ez legyen az Én problémám. Nagyából vágom a kémiát, csak nem tudom honnan szerezzek erõseb sósavat? (a boltban kaphatók egyszerûen nem oldják a fémeket)
A kérdező hozzászólása: pl: ha szenmbe kerül azonnal bõ vízzel ki kell mosni, és orvoshoz kell fordulni! NA, de tényleg, úgy látom te nagyon végod a kémiát, mivel turbózhatnám fel a sósavat, hogy tényleg oldani kezdje a fémeket? Ui: megígérem NAGYON vigyázok magamra!!! (és másokra)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a részletes leírást, de engem csak az ilyen robbantásos kísérletek érdekelnek. (tudod: mûANYAGÜVEGBE DOBÁLSz ezt-azt, és bummm!) esetleg tudsz ilyen "recepteket még?
Mûanyag üvegbe max szárazjég , ez is veszélyes bumm-bumm de a többivel jobb ha megfogadod az elõzõ tanácsokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!