Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készül Kis (15 db)

Nem dolgozó Anyukák, hogy csináljátok, hogy kész legyen minden nap a főzés, takarítás, rend legyen, gyerekekkel több óra a szabadban, és még magatokra is legyen kis idő?

Legjobb válasz: Ha fõzök, akkor vagy kétfélét fõzök. Takarítani nem kell minden nap, nem vagyok egy rendmániás (nyilván nem élünk retekben), de gyerek van a házban. Ha délelõtt nincs kész, amit elterveztem, akkor csúszik, mert délután nem vagyok hajlandó a gyereken kívül mással foglalkozni. Déli alvás, ebéd, és megyünk ki. Aztán délutáni alvás, uzsi, és jön apa. Még vele is, ha jó idõ van kimegyünk. Én meg....este fürdök, és annyi! Ja, néha ideülök a gép elé.

Ha fõzök, akkor vagy kétfélét fõzök. Takarítani nem kell minden nap, nem vagyok egy rendmániás (nyilván nem élünk retekben), de gyerek van a házban. Ha délelõtt nincs kész, amit elterveztem, akkor csúszik, mert délután nem vagyok hajlandó a gyereken kívül mással foglalkozni. Déli alvás, ebéd, és megyünk ki. Aztán délutáni alvás, uzsi, és jön apa. Még vele is, ha jó idõ van kimegyünk. Én meg....este fürdök, és annyi! Ja, néha ideülök a gép elé.
3mas vagyok. Mi rosszat írtam, hogy így le lettem pontozva?
Aha, akkor az a baj, hogy te másokból indulsz ki. Ugyan már! A szomszéd kertje mindig zöldebb, pedig tudjuk, hogy ott sem minden arany, ami fénylik. :D Magadra figyelj, ne másra!
Õszintén? Ha lazán veszem, minden sikerül és mindenre van idõm. Ha meg tökéletes akarok lenni, akkor nagyjából semmi sem sikerül! Tehát hagytam, ami elúszhat, és nem bántam, ha egyik nap nem voltunk kint órákat, mert nem volt otthon egy kis kaja sem, és fõznöm kellett, de azt sem bántam, ha nem fõztem, mert kint olyan jó idõ volt, hogy nem akartunk bejönni! Az meg hogy jól nézzek ki más kérdés...valamit mindig kentem a fejemre, próbáltam értelmesen kinézni, de otthon nem sminkeltem szét a fejem. :) Amióta meg dolgozom, még kevesebb az idõm. De nem baj, most legalább látom az igazán fontos dolgokat: a gyerekekkel töltött idõ a fontos. A ház, a fõzés másodlagos. De legalább melóhelyen adok magamra, itt mégiscsak muszáj. :)
Nem fõzök minden nap, ilyenkor hétfõn pl. a vasárnapi ebédbõl ami maradt, azt esszük, amúgy 2 naponta fõzök általában. Takarítani se mindennap, gyors seprés, gyerekek után összedobni a játékokat, felmosni heti kétszer. Pl. ma nem fõzök, a gép kimos helyettem, csak ki kell teregetni, ebéd után megyünk tanácsadásra majd utána boltba, megint esznek a gyerkõcök, majd játszótér. Holnap fogok fõzni, takarítani, akkor csak délután megyünk ki. Magamra nem sok idõ van, ha kimegyünk egy gyors smink, akkor pihenek, ha alszanak, bár ez már egyre ritkább, mert a fiam 3 éves a lányom 22 hónapos, nem nagyon akarnak már aludni, fõleg, ha csak 8 körül kelnek.
8-12-ig bölcsiben van a fiam, ezalatt elmegyek futni, utána takarítok, ha kell, akkor postára megyek, ügyeket intézek.Csak hétvégén fõzök, hétköznap egy étterembõl rendeljük az ebédet. Nagyjából ennyi, délben hazajövünk, alvás, utána pedig mienk a délután:-)
Reggel söprés, felmosás minden nap. Ez max 10 perc, addig a lányom reggelizik. Utánna mosogatás, ha maradt estérõl és kezdõdhet a fõzés. 2 napra fõzök mindig. Aztán kicsit játszunk közösen (ha igényel), majd elpakoljuk a játékokat és lehet ebédelni. Aztán alvás. Én közben takarítok. Max 3/4 óra naponta, aztán magamra is jut idõ. A délután szabad, ilyenkor ki lehet menni estig. Szerintem nem nagy ördöngõsség mindenre idõt szakítani, szervezés és napirend kérdése.
A kérdező hozzászólása: csak én mindig azt látom másnál, a szomszédaimnál, hogy minden le van törölgetve, meg van fõzve, a padló tiszta, és mégis egész nap kint játszik a gyerekkel... és mindig van valami, ami közbe jön, vagy valami plusz munka.
A kérdező hozzászólása: tényleg jól le lettél pontozva. Cserébe felpontoztalak. :)
Neha magam sem tudom, hogy de sikerul. Naponta porszivozok, heti 2szer felmosok. 2, 5eves es 8honapos totyogom van, igy muszaj. Valaki irta elottem a mosas nem nagy dolog berakom , bekapcsolom, ha kesz teregetek. Szerencsemre a mosogatas ugyanez. Furdo/wc heti 1szer. Konyhat mindennap rendbe rakom. Korulbelul 2naponta fozok, van hogy elmegy akkor masnap megint. Hetvegen 1napot dolgozok, az az en "szabadnapom". Ezenfelul a kertet 2hetente-hetente renbe rakom. Eleg nagy van sajat csuzdank, hintank igy csak kimegyunk. Vasarolni, csavarogni viszem oket magammal. Valaki irta elottem hogy lazara kell venni, igaza van , ne akard gorcsosen es sikerul, foleg ne masehoz hasonlitsd. Egyebkent is gyerek melett Meddig tart az epp rendbe rakott lakas??10percig kb:)
A kérdező hozzászólása: igen, az a baj, hogy másokhoz is hasonlítom a háztartásunkat, és amúgy én is szeretném, ha mindig minden rendben lenne (ami persze gyerek nélkül is kizárt). Idõnként tudom lazán venni a dolgokat, de akkor tuti, hogy kapok valami beszólást, nem vészeset, csak azért olyat, ami rosszul esik. Ti nem szoktatok megjegyzést kapni, pl kedves anyóstól, vagy anyukátoktól, aki tökéletes háziasszony, vagy egy fáradt férjtõl? :)
Nem lehet, hogy akiknél ilyen tökéletes a ház, van segítségük vagy jár takarítónõ? (nem mintha e nélkül nem lehetne vagy ez rossz dolog lenne!)
A kérdező hozzászólása: utolsónak: én múltkor vettem egy 400 ft-os mikroszálas portörlõt, olyat, ami hosszú nyélen van. Pillanatok alatt végigszaladok vele azon, amit le kell törölni, nem tökéletes annyira, mint az ha ronggyal lassan törölgetsz, de mégsem porosak a látható részek. Így még élvezhetõ is, hogy gyorsan végzek vele, tényleg tök jó. :) és mivel olcsó, szerintem egy próbát megér, hátha neked is megtetszik. :)
Próbáld ki egy másik memóriakártyával, lehet, hogy az halt be.
A kérdező hozzászólása: nagyon vicces vagy. A szöveg természetesen nagy betûvel van irva a kódba.
Css-ben 61. sor: #header h1, #header h2 { text-transform: lowercase; font-weight: normal; color: #FFFFFF; } A "text-transform: lowercase;" részt töröld ki.
Nyomj CapsLockot vagy shiftet :DDD
Szerintem a CSS-ben van így megadva. Keress egy olyan deklarációt a stíluslapban, ahol a H1-es elemeket formázod, és szerintem egy ilyen parancs okozza a gondot: text-transform:lowercase Ennek az a feladata hogy mindent kisbetûvel írjon ami az adott elem között található, ha találsz ilyet, töröld ki.
A kérdező hozzászólása: http://www.freecsstemplates.org/preview/logistix ez a sablon. A H1-et szeretném nagy betûvel kezdeni, azaz a logistix helyetti szöveget
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Ment a zöld kezecske, sokat segitettél.

Mi a neve annak a levesnek, ami olyan mint a burgonyakrémleves és kis krumpligolyók vannak benne? Hogy készül?

Legjobb válasz: NEm ismerem, de szerintem sinálj burgonyakrémlevest és fözz bele krumpliból készitett golyókat levesbetétnek.

NEm ismerem, de szerintem sinálj burgonyakrémlevest és fözz bele krumpliból készitett golyókat levesbetétnek.

1, 5éves kisgyereknek kellene már a bilin ülnie (nem belecsinálni, csak ülni egy kis ideig)? Mikor kezdjem a szoktatást, honnét tudom hogy "készen áll"?

Anyósom állandóan stresszel hogy a lányomnak már szobatisztának kéne lennie. Az ? fiai már 1évesen azok voltak. Volt id?szak hogy ha ráültettem a gyereket a bilire ott maradt,és párszor pisi is volt,de mostanában menekül ha a bilit meglátja. Most nem "er?ltetem" hetek óta.

Legjobb válasz: én 1 éves kora óta rakom bilire. VOlt olyan idõszaka, mikor nem akart ráülni. Persze nem szobatiszta még, de üldögél rajta, pisil-kakil bele, tudja, mire kell használni. 1,5 éves

én 1 éves kora óta rakom bilire. VOlt olyan idõszaka, mikor nem akart ráülni. Persze nem szobatiszta még, de üldögél rajta, pisil-kakil bele, tudja, mire kell használni. 1, 5 éves
Ne foglalkozz azzal, hogy mit mond az anyosod, nekunk is van nehany "nagyokos" a csaladban, akiknek a gyereke allitolag mar 1 evesen szobatiszta volt. Ez baromsag, el ne hidd. A gyerekek nagy tobbsege 2, 5-3 eves korara erik meg arra, hogy szobatiszta legyen, tehat hogy idoben szoljon, ha pisilni/kakilni kell, es vissza is tudja addig tartani, amig eler a bilihez/wc-hez. Az, hogy a gyerek orakig ul a bilin es neha belesikerul neki a pisi vagy kaki az tavol all a szobatisztasagtol. En a helyedben varnek meg fel-1 evet legalabb, semmivel sem vagy elmaradva, es ha sietteted, akkor csak rosszabb lesz a helyzet, nehezebben lesz szobatiszta, mert ahogy te is irtad, menekult a kislanyod a bilit latva. Hat ezert erdemes varni meg par honapot/evet.
Hat ez nagy hülyeseg h.1 eves fiu, mar a bilin ült.A fiukat is eleg(pszihologusok szerint)2 eves kora körül elkezdeni szoktatni, különben kesöbb problemajuk lessz.Ne hallgasd az ilyesmit, különben is minden gyerek mas, elkezdheted lassan, nyomas nelkül, majd idövelkialakul, meg egy gyerek se nött fel, pelenkaval.
Nagyon korai lenne még a bilire szoktatás. Az én fiam 2, 5 évesen lett szobatiszta, de sok gyereknek csak 3 éves korára sikerül elhagyni a pelust. Ne erõltess semmit, ezzel csak azt fogod elérni, hogy biliundora lesz( talán már van is) és ezzel csak kitolódik a szobatisztaság. Anyósod " jótanácsait" engedd el a füled mellett:) )
Minden gyerek más.én kb 21 hónapos korában kezdtem a fiamnak, mikor szólt, hogy kaka, na azóta sem szobatiszta.Minden gyerek máskor lesz érett rá.Mással meg ne foglalkozz.A fiam is szól ha van kedve, de általában még nem szól, pedig kérdezgetem is.Most lesz két éves jövõ héten.Nem vagytok elkésve.
Semmit se kell.. Persze, anyós mondhat bármit, attól még nem biztos, hogy úgy is volt :) Tudod, az idõ megszépíti a dolgokat! Egy 1 éves sem fizikálisan sem mentálisan nem érett még ahhoz, hogy szobatiszta legyen... A szobatisztaság nem az, hogy az anya ráülteti a gyereket a bilire és épp elkap 1-1 pisit, kakit, hanem, hogy a gyerek tudatosan vissza tudja tartani az ürítést, míg rá nem ül a bilire/wc-re, azaz szabályozni tudja azt. Ha a kislányod "menekül" a bilitõl, azt jelenti, még nem érett rá. Ha majd hosszabb ideig száraz marad a pelusa, esetleg jelzi, hogy épp pisil/kakil, akkor elkezdheted a szoktatást... addig még légy türelmes. Itt egy jó cikk a témában:http://gyerekabc.hu/szobatisztasag/a-szobatisztasagra-nevele..
Az én fiam 13 hónapos volt, amikor beszeretem neki egy Ikeás zöld színû bilit. Letettem a nappali közepébe és nem is mondtam neki semmit róla. Nézegette, ismerkedett vele, de nem mutattam neki meg, hogy mire való. Egy idõ után valahogy félre is tettük, aztán egyszer csak megkérdezte (kb másfél évesen), hogy mire való? Aztán megmutattam neki, ráûltem, és mondtam, hogy ebbe kell pisilni, kakilni. Néha egy-egy játékot ráûltetett megpisiltetni, kakiltatni. Néha ruhástól, pelusostól Õ maga is ráûlt, de nem oda végeze a dolgát. Kb 2 éves korában saját magától próbálta ki. Utána kb 2 hét alatt szobatiszta lett nappalra, és egy, másfél hónap alatt éjszakára is.
Lányom 14 hónapos. Erõltetni nem erõltetem benn van a fürdõszobában, mikor betéved megnézi kivehetõs a közepe azzal játszik. Viszont mikor én megyek wc-re és jön velem általában, mondom neki: "Anya pisil", fogja magát szalad elõttem és ül a bilire és susog mert mutattam neki, persze ruhástól ül ott addig amíg én is! Nagyon édes, de erõltetni nem fogom úgyis jön a rossz idõ én a bilire szoktatást a jövõ nyárra tettem, úgy gondolom akkor már ott leszünk idõben. Ha valamiért hamarabb össze jönne sem lennék azért elkeseredve, de nem rajtam múlik...

A kutyusom MEGINT örökbe fogadta az egyik kis játékát. Ezek szerint ő már kész lenne arra, hogy anya legyen, ugye? Félek attól, hogy ál-vemhes lesz.

Mit tehetek? Nagyon szeretnénk még egy kiskutyát, de örökbe fogadni. Ha ezt tesszük, akkor a nagylány nem lesz t?le ál-vemhes? Attól nem lesz baja? Mert egy kutyadoki azt mondta nekem, hogy attól, akár melldaganata is lehet neki, és hogy azt ajánlja, hogy m?ttessük meg, mert a lánykutyák 8 éves koruk után hajlamosak a méh-daganatra. Nem tudom mit tegyek, mi lenne NEKI a legmegfelel?bb. Biztosan jó mami lenne, de egy kutya miatt nem szeretnék még 8-9-et. Így is olyan sokan vannak a menhelyeken.

Legjobb válasz: Szerintem elég jól látod a helyzetet, de ha kell egy kis megerõsítés: ivartalaníttasd, és fogadj be egy kutyust menhelyrõl. Mindenki így jár a legjobban. Azt nem tudom mit értesz azon, hogy örökbefogadta az egyik játékát, de ha úgy érted, hogy megint álvemhes, akkor pláne mindenképpen ivartalaníttasd, szenvedés ez neki is, neked is, ráadásul beteg is lehet tõle. (Emlõrák, méhdaganat, gennyes méhgyulladás stb.) Amelyik kutya egyszer álvemhes volt, az jó eséllyel minden tüzelésnél az lesz.

Szerintem elég jól látod a helyzetet, de ha kell egy kis megerõsítés: ivartalaníttasd, és fogadj be egy kutyust menhelyrõl. Mindenki így jár a legjobban. Azt nem tudom mit értesz azon, hogy örökbefogadta az egyik játékát, de ha úgy érted, hogy megint álvemhes, akkor pláne mindenképpen ivartalaníttasd, szenvedés ez neki is, neked is, ráadásul beteg is lehet tõle. (Emlõrák, méhdaganat, gennyes méhgyulladás stb.) Amelyik kutya egyszer álvemhes volt, az jó eséllyel minden tüzelésnél az lesz.
Ivartalaítsd. Ahogy a doki javasolta.
Egyértelmûen ivartalanítás. Örülök hogy a laikusok közt is vannak normális emberek. És a menhelyrõl örökbefogadást is csak támogatni tudom, ha van elképzelésed milyet szeretnél én találok neked.
Ahogy mondták, ivartalanítás a megoldás. Ha rendszeresen "örökbefogadja a plüssállatokat, akkor hajlamos az álvemhességre, ami növeli az emlõdaganat vagy a méhgyulladás kockázatát.
begyûjti, õrzi, nyalogatja és félti mindenkitõl. Úgy viselkedik vele, mint az anyuka az újszülöttjével.
bocsi hogy offolok, de az milyen mikor örökbe fogadja?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor lehet, tényleg az lesz a vége, hogy ivartalaníttatom. Az örökbefogadás alatt azt értem, hogy, szinte mindenhova magával viszi, nyüszög a játéknak, óvatosan fogja, nem ejti le, hanem óvatos leteszi, és "sír, ha elveszem tõle.
Az én kutyusom is volt álvemhes tavaly nyáron, nagyon rossz volt. Szomorú volt, cipelte magával az egyik plüss játékát. A cicijébõl pedig jött a tej, ha egy kicsit is nyoms érte. Amint elmúltak a tünetek, azonnal ivartalaníttattam. Azóta sokkal kiegyensúlyozottabb és játékosabb. Én is mindenképp ezt javaslom, fõleg, ha szeretnél még egy kutyát! Nagyon sokat fog segíteni, és neked akkor egyszer sem kell végig élned a kutyussal az álvemhességet.

Hogyan is keszül pontosan az eperlekvar? Valakiegy kis segitseg?

Sziasztok! Kb 3 kg epret szeretnek elrakni lekvarnak. Kb semmi tapasztalatom nincs, csak amit netröl olvasgattam, ezert kerem a segitsegeteket. Egyik fö kerdesem lenne, hogy mitöl függ, hogy mennyire darabos, folyekony, vagy eppen gel (azat kicsit kocsonyas) a lekvar? Ha van esetleg jol bevalt finom hazi receptetek, azt is leirhatjatok. :) Fontos, hogy "natur" lekvart szeretnek, azaz maximum egy kis cukrot/edesitöt, de semmi mast. Elöre is köszi! :)

Legjobb válasz: Bocs, kimaradt: az, hogy mennyire lesz darabos, nagyrészt attól függ, hogy mennyire töröd össze a gyümölcsöt.

Bocs, kimaradt: az, hogy mennyire lesz darabos, nagyrészt attól függ, hogy mennyire töröd össze a gyümölcsöt.
Én úgy szoktam, hogy veszek 4 kiló epret, abból lesz kb. 3, mire kiválogatom, kicsumázom. Veszek dzsemfixet 3:1 (extra cukortakarékos). Azzal a leírtak szerint befõzöm 125 ml édesítõvel. Így szép lekvár állaga lesz :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszokat! :) Szerintetek meg lehet azt csinalni, hogy elkezdem fözni az epret, aztan a különbözö szakaszaiban rakok el egy-egy üveggel? Tehat az eleje meg nagyon darabos lenne, a legvegen meg mar szinte csak sürü le. Vagy inkabb kis adagokban fözzem, a megfelelö allagig?
Szerintem csinálj külön darabos dzsemet, és külön sima állagú lekvárt. utóbbit nyersen esetleg botmixerrel meg is járathatod.
Szerintem ahhoz is köze lehet, hogy ivarérett lány vagy. Azok szoktak általában menstruálni.
A lényeg, hogy terhes tuti nem vagy! :)
Ilyen volt velem is :D Fogamzásgátlót szedek és késett már órák óta. Úgy megijedtem, hogy kértem unokatesómat, hogy hozzon tesztet. Õ persze próbált nyugtatni de megnyugtatásnak hozott egyet. Teszt negatív, nagy megkönnyebbülés. Unokatesóm elment és hopp, bementem fürdõszobába, na pont akkor jött meg xD Én pedig telefonáltam unokatesómnak h na te kellettél h megjöjjön :D
Nekem is volt ilyen. Megcsináltam a tesztet és rá pár percre megjött:) )

Ha honlapot készitek ilyen forumos honlapot, pénzbe kerül? Vagy mi kell hozzá, hogy keressek egy kis öszeget

gondolok reklámokra , ezek hogy m?ködnek?

Legjobb válasz: 1. Tanulj meg írni. 2. Döntsd el, hogy mit akarsz kérdezni.

1. Tanulj meg írni. 2. Döntsd el, hogy mit akarsz kérdezni.
A kérdező hozzászólása: jaj, bocsi , el is felejtettem hogy ekkora hülyék is léteznek ezen az oldalon, mint amilyen te vagy!!!!!!bisztosan te tökéletes vagy, és nagyon buta...
Elõszöris tanulj meg írni, ez igaz. Ha te csinálod meg a honlapot, az maximum enni kér. Ezt felteheted valamelyik ingyenes tárhelyszolgáltató honlapjára, azzal a megkötéssel, hogy nem biztos hogy minden elsõre normálisan fog mûködni (e-mail küldés, sql beállítások, php beállítások, stb). De amúgy nem kell fizetni érte. Reklámokat tehetsz rá, pl Google :) Hogy ezeket hogyan kell az oldaladba beépíteni, azt az adott reklámszervezõ leírja a saját oldalán. Nem én itt, hanem õk és ott... Viszont ahhoz, hogy a reklámokból pénz legyen látogatottság kell, vagyis a reklámoknak meg kell jelenniük. Az nem lesz megoldás, hogy kétmásodpercenként frissíted otthon az oldalt, mert ejnyebejnye lesz a reklámcégtõl, hogy 1 IP-rõl van kétmillió megjelenés, máshonnan nincs. Igen, ilyen okosak ezek... Szóval a nagy piros kockáról hiába nyitsz fórumot, ha mindenkit csak kis kék paralelopipedon érdekel, akkor kutya se fog az oldaladra ránézni.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!